Mobiiliparkki

Yhteystiedot: Kerttu Vali, Pajamäenkatu 14, 48600 Kotka email: mobiiliparkki@victoriamedia.fi

NEXUS 5X -ÄLYPUHELIN SUOMEEN MARRASKUUSSA

dxrpux3sx0esbd4b4wlf (1)

– LG:n ja Googlen kolmannen yhteisen hankkeen tuloksena on syntynyt ensimmäinen älypuhelin, jossa on Android 6.0 Marshmallow -käyttöjärjestelmä. Tähän asti edistyksellisin Nexus-puhelin tulee myyntiin marraskuussa.

Helsinki, 12. lokakuuta 2015 – Nexus 5X on LG Electronicsin ja Googlen kolmas yhteistyössä kehitetty älypuhelin. Se on varustettu Android 6.0 Marshmallow -käyttöjärjestelmällä, joka on Googlen tuorein ohjelmisto mobiililaitteille. Marshmallow-järjestelmän suorituskyky on erinomainen ja sen kuvankäsittely- ja turvallisuusominaisuuksia on parannettu. Nexus 5X -puhelimessa yhdistyvät parhaat ominaisuudet niin LG:ltä kuin Googleltakin – yhdessä tuotteessa. Tänään LG esittelee uutuuspuhelinta Pohjoismaiden toimittajille lehdistötilaisuudessa Tukholmassa. Nexus 5X tulee saataville Suomessa marraskuun puolivälissä.

– Pohjoismaiden markkinoilla aiemmat Nexus-mallimme on otettu vastaan innokkaasti ja erityisesti Nexus 5 on ollut kuluttajien suosikki, sanoo Thomas Wering, LG Electronicsin mobiilituotteiden Pohjoismaiden myyntipäällikkö. – Olemme kehittäneet Nexus 5X -mallin tältä pohjalta, ja olemme hyvin iloisia voidessamme tarjota suomalaisille kuluttajille huippuluokan laitteiston sekä Googlen uusimman ja edistyksellisimmän Android-käyttökokemuksen.

Suorituskykyä ja nopeutta
Nexus 5X -puhelimessa on tarkka 5,2 tuuman Full HD IPS -näyttö, joka perustuu edistykselliseen in-cell touch -teknologiaan. Näyttö reagoi kosketukseen paremmin ja näyttää sisällön selkeämmin jopa ulkona päivänvalossa. Tehokkaan Qualcomm Snapdragon 808 -prosessorin ansiosta Nexus 5X -puhelimella voidaan käyttää kaikkia sovelluksia nopeasti ja ilman viiveitä. Uuden nopean USB Type-C -liitännän ansiosta kymmenen minuutin lataus mahdollistaa lähes neljän tunnin akunkeston.

Erinomaisia kuvia jokaisessa tilanteessa
Nexus 5X -puhelimessa on 12,3 megapikselin takakamera ja 5 megapikselin etukamera. Sekä takakameran 1,5 mikrometrin sensori että näytön yläpuolella sijaitseva 1,4 mikrometrin sensori päästävät läpi enemmän valoa kuin mikään aiemmista Nexus-puhelinten kameroista. Käyttäjä voi siis ottaa Nexus 5X -puhelimella näyttäviä kuvia jopa heikossa valaistuksessa. Laitteella voi myös kuvata 4K-videoita ja hidastettuja videoita, eli se toistaa multimedia-sisältöjä paremmin kuin mitkään aikaisemmat Nexus-mallit.

Sormenjälkilukija lisää turvallisuutta
Nexus 5X -puhelimessa on Nexus Imprint -sormenjälkilukija, joka on sijoitettu kätevästi sormien ulottuville laitteen taakse. Käyttäjä voi herättää ja avata puhelimen vain koskettamalla lukijaa. Yhdysvalloissa Nexus Imprint toimii yhdessä Android Payn kanssa, minkä ansiosta maksaminen hoituu sujuvasti useissa liikkeissä ympäri maata.

Hinta ja saatavuus
Nexus 5X:n odotetaan tulevan saataville Suomessa marraskuun puolivälistä alkaen 479 euron (16 GB) suositushintaan ja 529 euron (32 GB) suositushintaan.

Tekniset tiedot*:

 • Prosessori: 1,8 GHz Qualcomm® Snapdragon™ 808
 • Käyttöjärjestelmä: Android 6.0 Marshmallow
 • Näyttö: 5,2 tuuman Full HD IPS (1920 x 1080 / 423ppi)
 • Muisti: 2 GB LPDDR3 RAM -muistia / 16 tai 32 GB eMMC ROM -muistia
 • Kamera: Takakamera: 12,3 MP F2.0-aukolla / Etukamera: 5 MP F2.0-aukolla
 • Akku: 2 700 mAh (sisäänrakennettu)
 • Koko: 147 x 72,6 x 7,9 mm
 • Paino: 136 g
 • Verkko: LTE-A Cat 6
 • Yhteydet: Wi-Fi 802.11 a, b, g, n, ac / Bluetooth 4.2 / NFC / Type-C USB
 • Värit: Musta/ Valkoinen
 • Muuta: 4K-video / Dual Flash -salama/ IR-laserautomaattitarkennus / Sormenjälkilukija

* Tekniset tiedot ja värit voivat vaihdella eri alueiden ja maiden välillä, ja ne voivat muuttua ilman ennakkoilmoitusta.

Category: LG