Mobiiliparkki

Yhteystiedot: Kerttu Vali, Pajamäenkatu 14, 48600 Kotka email: mobiiliparkki@victoriamedia.fi

Samsung Galaxy Tab S6 Lite – Luovuutta ja viihdettä tyylikkäissä kuorissa

Samsung Galaxy Tab S6 Lite -tabletissa on uusi S Pen -kynä muistiinpanoja ja luovia töitä varten. Suuri näyttö ja älykkäät ominaisuudet taas tekevät siitä koko perheen viihdekeskuksen.

Espoo, 16. huhtikuuta 2020 – Samsung lanseeraa tänään uuden tabletin: Galaxy Tab S6 Liten. Kyseessä on tyylikäs ja houkuttelevan hintainen tabletti, joka on suunniteltu sekä työntekoon että viihdekäyttöön. Moderniin kotiin täydellisesti istuvassa Galaxy Tab S6 Litessä on suurikokoinen näyttö, hoikka profiili ja uusiutunut S Pen -kynä, joka ajaa koko perheen luovuutta eteenpäin.

– Useimpien perheiden jokapäiväisessä elämässä on tarvetta tabletille, joka tukee sekä viihteen kulutusta että oppimista ja luovuutta. Tab S6 Lite on luotu olemaan edullinen vaihtoehto kookkaalla näytöllä ja hyvällä äänentoistolla, ja laitteen S Pen -kynä avaa entistä enemmän mahdollisuuksia olla luova ja oppia. Tab S6 Litessä on lisäksi sisäänrakennettuja toimintoja esimerkiksi Spotify-palvelulle, kertoo Mika Engblom, Samsung Suomen mobiililiiketoiminnan johtaja.

Enemmän entistä luovempaa viihdettä koko perheelle

Galaxy Tab S6 Lite on pakattu täyteen älykkäitä, hyödyllisiä ja viihdyttäviä ominaisuuksia koko perheen tarpeisiin, musiikinkuuntelusta ja videoista verkkoshoppailun kautta yhteydenpitoon. Galaxy Tab S6 Litessä on kaksi AKG:n virittämää kaiutinta Dolby Atmos 3D -tilaäänellä, jotka luovat voimakkaan kuuntelukokemuksen.

Samsungin kumppanuudet YouTuben ja Spotifyn kanssa tekevät Galaxy-käyttäjien videoiden ja musiikin kulutuksesta entistä helpompaa. Galaxy Tab S6 Liten käyttäjät saavat esimerkiksi kokeilla YouTube Premium -palvelua neljän kuukauden ajan ilmaiseksi. Spotify taas on saumattomasti integroitu osaksi käyttöliittymää, mikä mahdollistaa musiikin etsimisen ja soittamisen nopeasti. Lempikappaleen saa jopa herätyskellon hälytysääneksi.

Galaxy Tab S6 Lite on käyttäjäystävällinen tabletti koko perheelle, sillä se sallii käyttäjien luoda jopa yhdeksän erillistä käyttäjäprofiilia. Nuoremmille käyttäjille soveltuu Samsung Kids -tila, jossa päivittäistä ruutuaikaa ja pääsyä tiettyihin sovelluksiin on mahdollista rajoittaa. Näin lapset tulevat tutuiksi digimaailman kanssa turvallisesti. Lisäksi laitteesta löytyy laaja valikoima jännittäviä ja luovia oppimissovelluksia sekä pelejä nuorisolle.

Luo enemmän ja stressaa vähemmän uudella S Penillä

Tab S6 Lite sopii sekä työ- ja opiskelukäyttöön että hauskanpitoon. Päivitetty S Pen -kynä on hyödyllinen työkalu kaikenlaisten tehtävien suorittamiseen, piirtämiseen ja muistiinpanojen tekemiseen. Kynän uusi muotoilu tekee siitä käytännöllisen ja mukavamman käyttää. Se painaa vain seitsemän grammaa, ja parannettu viive sekä 0,7 mm kärki tekevät piirtotuntumasta tarkan ja täsmällisen. Käytön jälkeen kynä on helppo kiinnittää tabletin sivulla olevalla magneettikiinnikkeellä joko itse laitteeseen tai siihen liitettyyn suojakoteloon. Kynässä ei ole akkua, joten sen latauksesta ei tarvitse murehtia.

Samsungin S Pen -kynällä kirjoitetut muistiinpanot on helppo siirtää muokattavaan tekstimuotoon. Kynällä on helppo tehdä merkintöjä sekä etsiä ja järjestellä sisältöjä. Ruutukaappausten rajaaminen, leikkaaminen ja liittäminen onnistuu helposti, ja kuvien yksityiskohtia voi tarkastella täsmällisesti 300 %:n zoom-toiminnolla. Kaikki S Penillä tehdyt muistiinpanot voi helposti tallentaa PDF- ja JPEG-tiedostoiksi tai viedä Microsoft Word -asiakirjoihin.

Inspiroivaa muotoilua kompaktissa koossa

Galaxy Tab S6 Lite -mallissa on 10,4 tuuman näyttö, jossa on kapeat näytön reunat. Siinä on 16:10-kuvasuhde, joten laitteen ruutuala on optimaalinen elokuvien katseluun. Kevyt ja kompakti muotoilu tekee Galaxy Tab S6 Litestä täydellisen älykkään kodin keskuksen. Mukana on One UI -käyttöliittymän uusin versio, joka on optimoitu suurille tablet-näytöille. Helppokäyttöisten navigointityökalujen ansiosta käyttökokemus on intuitiivinen ja sovellusten välillä siirtyminen saumatonta.

Samsung Galaxy Tab S6 Liten myynti alkaa 30. huhtikuuta värivaihtoehtoina Oxford Gray ja Angora Blue. Galaxy Tab S6:n Wi-Fi-mallin suositushinta on 399 euroa ja 4G-version suositushinta on 469 euroa.

Tekniset tiedot – Galaxy Tab S6 Lite

Galaxy Tab S6 Lite
Näyttö[1] 10.4” 2000×1200 (WUXGA+) TFT
Käyttöjärjestelmä Android 10 (One UI 2)
Kamera Etukamera: 5.0 MP (F2.0) Takakamera: 8 MP (F1.9)
Mitat ja paino 244,5 x 154,3 x 7,0 mm; 465g (4G-versio: 467g)
Suoritin Quad 2.3GHz + Quad 1.7GHz
Muisti ja tallennustila 4GB + 64GB microSD-tuki 1TB asti
Akku[2] 7,040mAh (tyypillinen), AFC
Yhteysominaisuudet Wi-Fi: 802.11 a/b/g/n/ac 2.4GHz+5GHz, Wi-Fi Direct, BT 5.0
Liitännät Type C USB 2.0, 3.5 mm kuulokeliitäntä
Anturit Kiihtyvyysanturi, Gyro, RGB, Hall Sensor
Audio 2 AKG:n virittämää kaiutinta, Dolby Atmos®-tuki
Video Videotallennus: FHD (1920×1080) @ 30fps Videotoisto:UHD 4K (3840 x 2160) | @120fps

[1]Näyttö mitataan diagonaalisesti kokonaisena suorakulmiona ottamatta huomioon pyöristettyjä kulmia.

[2]Arvot testattu kolmannen osapuolen laboratorioympäristössä. Ilmoitettu arvo on arvioitu lukema, joka huomioi IEC 61960 -standardin akkujen paristokapasiteettien erot. Akun todellinen käyttöikä voi vaihdella verkkoympäristön, käyttötapojen ja muiden tekijöiden mukaan.

DNA aloittaa OnePlus 8 -sarjan 5G-valmiudella varustettujen puhelinten ennakkomyynnin

DNA aloittaa tänään 14.4. OnePlus 8 -sarjan 5G-valmiudella varustettujen puhelinten ennakkomyynnin. OnePlus 8 ja OnePlus 8 Pron varsinainen myynti ja toimitukset käynnistyvät 21.4. DNA myy jo tällä hetkellä Samsungin ja Huawein 5G-puhelimia sekä 5G-mokkuloita.

OnePlus 8 -sarjan 5G-puhelinten, OnePlus 8:n ja OnePlus 8 Pron, ennakkomyynti alkaa tänään kello 19:00. Ennakkomyynti käynnistyy kaikissa DNA:n myyntikanavissa, mutta vallitsevan poikkeustilanteen vuoksi ennakkotilaus on suositeltavaa tehdä netissä.

OnePlus 8 Pro -puhelimessa on reunasta reunaan ulottuva 6,78 tuuman 2K-näyttö. Korkearesoluutioinen Fluid- Display toimii 120 hertsin virkistystaajuudella. Puhelimessa on myös 48 megapikselin neloiskamera, jolla voi taltioida korkealaatuisia valokuvia ja 4K-videoita. Laitteen voi ladata langattomasti tai johdolla. Nopea noin 30 minuutin lataus antaa akulle 50 prosenttia virtaa. Lisäksi Qualcomm Snapdragon 865 -suoritin takaa puhelimelle pöytäkonemaiset tehot.

OnePlus 8 -puhelimessa on puolestaan 48 megapikselin kolmoiskamera sekä reunasta reunaan ulottuva 6,55 tuuman Fluid AMOLED -näyttö. Näyttö toimii 90 hertsin virkistystaajuudella. Myös OnePlus 8:ssa on pikalataustoiminto, sekä huippuluokan tehokkuus Qualcomm Snapdragon 865:n ansiosta.

– OnePlus 8 -sarjan laitteissa on 48 megapikselin kamerat sekä mallista riippuen kolmen tai neljän kameran järjestelmä, joka nostaa kuvauksen uudelle tasolle. Samalla isot Fluid-näytöt takaavat erinomaisen katselukokemuksen videoille, kuville ja muille sisällöille. Arvioin, että monet jo suunnittelevat 5G-loikkaa, kun 5G-verkko laajenee vauhdilla ja valinnanvara kasvaa entisestään uusien päätelaitteiden myötä, sanoo DNA Kaupan toimitusjohtaja Sami Aavikko.

OnePlus 8 -sarjan 5G-puhelinten lisäksi DNA myy Samsung Galaxy S20-sarjan ja Huawei P40-sarjan 5G-puhelimia sekä 5G-mokkuloita koti- ja yrityskäyttöön. Lisää 5G-puhelimia tulee tarjolle lähikuukausina.

Tällä hetkellä DNA:n 5G-palvelut ovat jo tarjolla Helsingissä, Espoossa, Vantaalla, Tampereella, Turussa, Hyvinkäällä, Sipoossa, Ruskolla, Raisiossa, Liedossa, Nokialla ja Ylöjärvellä.

Lähikuukausina DNA:n 5G-verkko laajenee Ouluun, Jyväskylään, Lahteen, Kuopioon, Vaasaan, Hämeenlinnaan, Seinäjoelle, Raumalle, Pirkkalaan, Lempäälään, Poriin ja Heinolaan.

DNA:n puheliikenteen kovin kasvu osuu aamupäivään – tarve käydä kahdenkeskisiä keskusteluja kasvanut poikkeusaikana

Poikkeustilanne on tyhjentänyt toimistoja, päiväkoteja, kouluja ja muita oppilaitoksia. Samalla tarve pitää yhteyttä muihin on kasvanut. Puheliikenteen merkittävin kasvu osuu nyt aamupäivään, kello kymmenen ja yhdentoista väliin iltapäivän sijaan. Lisäksi etätyöt ja -opinnot ovat kasvattaneet DNA:n paluuliikennettä eli netinkäyttäjältä eri palveluihin lähtevää liikennettä arkipäivinä jopa 120 prosenttia.

Suomalaiset ovat soitelleet toisilleen entistä enemmän, ja puheliikenteen kovin kasvu osuu nyt aamupäivään. Puheliikenteen kasvupiikin muutos iltapäivästä aamupäivään alkoi näkyä jo maaliskuun loppupuolella. Maaliskuun alun tilanteeseen verrattuna arkipäivien puheliikenne on kasvanut korkeimmillaan jopa lähes 50 prosenttia. Myös viikonloppuisin soitellaan yhä enemmän. Maaliskuun lopulla viikonlopun puheliikenne oli noussut jopa yli 40 prosenttia alkukuuhun verrattuna.

– Kiinnostavaa on se, kuinka juuri perinteinen puheliikenne on kasvanut poikkeusaikana. Tarve käydä kahdenkeskisiä keskusteluja läheisten ja työkavereiden kanssa näkyy tässä selvästi, kuvailee DNA:n välitysverkkojen johtaja Ville Virtanen.

Uutisia ja hallituksen tiedotustilaisuuksia seurataan tarkkaan. Tiedotustilaisuuksien aikaan muiden palveluiden kuten esimerkiksi Netflixin suuntaan kulkevat tiedonsiirtomäärät vähenevät. DNA:n verkon puheliikenne on puolestaan kasvanut poikkeuksellisesti tiedotustilaisuuksien aikana.

Etätyöt ja etäopinnot kasvattavat nyt selkeästi DNA:n verkkojen paluusuuntaista upstream-liikennettä eli netinkäyttäjältä eri palveluihin lähtevää liikennettä. Paluusuuntainen mobiililiikenne kasvoi huhtikuun ensimmäisinä päivinä puolenpäivän aikaan parhaimmillaan jopa 120 prosenttia. Paluuliikenteen kovin kasvu osuukin nyt arkipäivinä toimistoaikaan, kello 10–15 välille. Aiemmin tämä liikenne on ollut suurinta iltaisin kello 19–20 välisenä aikana.

– Etätyöt ja -opinnot vaikuttavat paluuliikenteen merkittävään kasvuun arkipäivien aikana, kun palavereja ja kokoontumisia pidetään erilaisten palvelujen kuten Skypen, Zoomin ja Teamsin välityksellä. Viikonloppuisin suurin liikenne osuu edelleen ilta-aikaan kuten aiemminkin, summaa Virtanen.

Erilaiset suoratoisto- ja viihdepalvelut kasvattavat puolestaan netinkäyttäjälle eli myötäsuuntaan kulkevaa downstream-liikennettä. Aiemmin viihdepalvelujen käyttö on painottunut selkeämmin iltaan, mutta nyt se on tasaantunut useammalle tunnille päivän mittaan.

DNA:n verkkoon on varattu runsaasti kapasiteettia, sillä mitoitukset tehdään aina kovimman käyttöpiikin mukaan. Lisäksi verkonhallinta on hajautettu eri sijainteihin toimintavarmuuden takaamiseksi.

Samsung paljasti Galaxy A -tuoteperheen uusimmat jäsenet: Galaxy A51 5G ja Galaxy A41

Samsung tuo 5G-yhteydet Galaxy A -tuoteperheeseen uudella Galaxy A51 5G -puhelimellaan, jossa on lisäksi neloiskamera, kookas akku ja suuri Infinity-O-näyttö. Lisäksi joukkoon liittyy Galaxy A41, joka yhdistää suuren näytön, älykkään kolmoiskameran ja pikalatauksella tuetun akun sulavaan muotoiluun sekä huokeaan hintaan.

Espoo, 8. huhtikuuta 2020 – Samsung julkistaa tänään Galaxy A51 5G:n, joka tuo seuraavan sukupolven 5G-yhteydet ja monia uusia innovaatioita Galaxy A -laitesarjaan. Galaxy A51 5G rakentuu viimeisimmistä ominaisuuksista, kuten Infinity-O-näytöstä, neloistakakamerasta, tehokkaasta akusta ja tietysti 5G-teknologiasta.

– Pääpyrkimyksemme Galaxy A -laitesarjalla on aina ollut tuoda viimeisimpiä teknologisia edistysaskeleita suuremman yleisön saataville, yhdistämällä tinkimättömän suunnittelun edullisempaan hintapisteeseen. Olemmekin erittäin innoissamme siitä, että voimme nyt tarjota yhä useammille asiakkaillemme 5G-kokemuksen Galaxy A51 5G:n avulla. Kyseessä on luonteva seuraava askel työssämme seuraavan sukupolven yhteyksien saatavuuden laajentamiseksi, sanoo Mika Engblom, Samsung Suomen mobiililiiketoiminnan johtaja.

Viihdettä ilman rajoja

Galaxy A51 5G tuo mukanaan 5G-yhteyksien edut, kuten äärimmäisen korkeat suoratoisto- ja latausnopeudet sekä matalat viiveet. Vaativat toimet verkossa onnistuvat siis entistä paremmin, olipa kyse lempimobiilipelin pelaamisesta tien päällä tai konserttikokemuksen jakamisesta eläväisenä 4K-videona kavereille.

6,5-tuumainen Super AMOLED Infinity-O -näyttö tuo elokuvamaiset viihdekokemukset suoraan käyttäjän hyppysiin. Tekoälyavusteinen Game Booster -toiminto taas auttaa pelaajia saamaan suosikkipeleistään entistä enemmän irti. Puhelimen käyttöä tukee riittoisa 4 500 mAh:n akku ja pikalataus.

Ota ja jaa kuvia entistä sujuvammin

Galaxy A51 5G:n neljä kameraa ja valikoima edistyksellisiä kuvaustoimintoja tekevät korkealaatuisten kuvien ja videoiden nappaamisesta entistä helpompaa. Puhelimen takana on 48MP pääkamera, 12MP ultralaajakulmakamera maisemakuville, 5MP makrokamera pienille yksityiskohdille ja 5MP syvyyskamera kuvauskohteen erottavaa bokeh-efektiä varten.

Super Steady -vakautusteknologia auttaa luomaan sulavia ja ammattimaisia videoita myös liikkeessä vakauttamalla videon automaattisesti jo kuvattaessa. Galaxy A51 5G:ssä on 128Gt sisäistä tallennustilaa sekä tuki microSD-muistikorteille jopa 1Tt asti, joten käyttäjien ei tarvitse huolehtia tallennustilan loppumisesta.

Galaxy A51 5G on muotoiltu istumaan mukavasti käteen ja tuntumaan laadukkaalta. Puhelin tulee saataville värivaihtoehtoina Prism Cube Black, Prism Cube White ja Prism Cube Pink. Käyttäjää avustavat tietysti myös Samsung-ekosysteemin älykkäät sovellukset, kuten Bixby (Vision, Lens Mode, Routines) ja Samsung Health.

Samsung Galaxy A51 5G:n myynti alkaa kesäkuussa

Galaxy A -perheen uusin jäsen – Galaxy A41

Uudessa Galaxy A41:ssä on Super AMOLED -teknologiaan pohjautuva 6,1-tuumainen Infinity-U-näyttö, joka takaa ensiluokkaiset visuaaliset kokemukset. Puhelimen sisuksissa virtaa antaa pitkäkestoinen 3 500 mAh:n akku, ja päivän päätteeksi lataus onnistuu nopeasti 15W:n pikalatauksella

Galaxy A41:ssä on suorituskykyinen kamera, jonka avulla käyttäjä voi ottaa huippuluokan valokuvia. Puhelimen takana on kolmoiskamera 48 megapikselin pääkameralla, 5 megapikselin syvyyskameralla ja 8 megapikselin ultralaajakulmakameralla, jolla käyttäjä voi ottaa sekä huippuluokan kuvia lähietäisyydeltä että yksityiskohtaisia ja laajoja maisemakuvia. A41:ssä on edessä 25MP Live Focus -kamera, joka tarjoaa upeat selfiet ja korkealaatuiset videopuhelut.

Pyöristetyt reunat ja kiiltopintainen viimeistely tekevät A41:stä näyttävän ja käteen istuvan. Uudet, hohtavat värivaihtoehdot antavat puhelimelle raikkaan vaikutelman, millä se todella erottuu joukosta. Galaxy A41 on saatavana väreissä Prism Crush Black, Prism Crush White ja Prism Crush Blue.

Samsung Galaxy A41:n myynti alkaa toukokuun lopulla

Galaxy A51 5G ja Galaxy A41 – tekniset tiedot

Galaxy A51 5G Galaxy A41
Näyttö 6.5″ FHD+ Super AMOLED Infinity-O-näyttö(1080×2400) 6.1″ FHD+ Super AMOLED Infinity-U-näyttö (1080×2400)
Kamera [Takakamera] Pääkamera: 48MP, F2.0 Laajakulmakamera: 12MP, F2.2Syvyyskamera: 5MP, F2.2

Makrokamera: 5MP, F2.4

[Etukamera]

32MP, F2.2

[Takakamera] Pääkamera: 48MP, F2.0 Laajakulmakamera: 8MP, F2.2Syvyyskamera: 5MP, F2.4

[Etukamera]

25MP, F2.2

Mitat ja paino 73,6 x 158,9 x 8,7 mm 187g 69,8 x 149,9 x 7,9 mm 152g
Suoritin Octa Core (Dual 2.2GHz + Hexa 1.8GHz) Octa Core (Dual 2.0GHz + Hexa 1.7GHz)
Muisti ja tallennustila 6Gt RAM 128Gt sisäistä tallennustilaa Micro SD (tuki 1 Tt asti) 4Gt RAM 64Gt sisäistä tallennustilaa Micro SD (tuki 512 Gt asti)
Akku 4,500mAh (Tyypillinen) 15W pikalataus 3,500mAh (Tyypillinen) 15W pikalataus