Mobiiliparkki

Yhteystiedot: Kerttu Vali, Pajamäenkatu 14, 48600 Kotka email: mobiiliparkki@victoriamedia.fi

DNA tutki: Teinit viestivät mieluummin älypuhelimen sovelluksilla kuin soittamalla

Smartphones

DNA:n vuosittaisessa Koululaistutkimuksessa selvitettiin tänä vuonna ensimmäistä kertaa myös 13–16-vuotiaiden älypuhelimen käyttöä. Vastaajina olivat nuorten vanhemmat.

Kaikkein suosituin älypuhelimen sovellus teini-ikäisillä on kyselytutkimuksen perusteella viestipalveluWhatsApp, jota käyttää päivittäin peräti 94 % teini-ikäisistä. Youtube-videoita katsoo älypuhelimen sovelluksella päivittäin enemmän kuin neljä viidestä. Instagramia käyttää päivittäin yli puolet 13–16-vuotiaista, ja suosittu on myös uudempi Snapchat, jota käyttää kyselyn perusteella päivittäin jo lähes puolet teineistä. Koko väestön ykkössuosikki Facebook on teini-ikäisten käyttötiheydessä vasta näiden takana (39 % päivittäisiä käyttäjiä).

Puhelin koko ajan päällä kahdella teinillä kolmesta

Älypuhelin on vanhempien arvion mukaan jatkuvasti päällä 62 prosentilla 13–16-vuotiaista teineistä, myös koulutuntien aikana. Alle 12-vuotiaiden kohdalla näin on vain 17 prosentilla lapsista. Lähes puolet lasten vanhemmista uskoo, että heidän oma esimerkkinsä ohjaa lasta puhelimen käytössä.

Sosiaalisen median palveluiden ikärajoihin monet vanhemmat suhtautuvat väljästi. Esimerkiksi WhatsApp-viestipalvelun virallinen ikäraja on 16 vuotta, mutta sitä käyttää vanhempien vastausten mukaan valtaosa lapsista. Instagramin ikäraja on 13 vuotta, mutta senkin käyttäjiä on hyvin runsaasti jo alle 12-vuotiaissa lapsissa.

Yksi keskeisimmistä puhelimen käyttötarkoituksista kaiken ikäisille lapsille on yhteydenpito perheen kesken. Alle 12-vuotiaiden vanhemmat uskovat lapsensa käyttävän puhelintaan eniten juuri tähän tarkoitukseen. Teini-ikäisten keskuudessa yhteydenpito kavereihin sekä pikaviestien lähettäminen nousevat käyttöuseudessa perheen sisäisen yhteydenpidon edelle, mutta heistäkin yli 90 % on päivittäin yhteydessä perheenjäseniinsä puhelimen eri viestintämahdollisuuksia käyttäen.

Sosiaalisen median sovellusten käyttö kasvaa hyvin nopeasti lapsen iän myötä. Esimerkiksi Instagramia käyttää päivittäin vain kahdeksan prosenttia 8–9-vuotiaista, 10–11-vuotiailla päivittäisten käyttäjien osuus on 30 % ja 14–16-vuotiaista heitä on jo yli puolet.

Puhumiseen puhelinta käyttää kaksi kolmasosaa

”Puhuminen ei tutkimuksemme mukaan ole teini-ikäisille enää puhelimen pääasiallinen käyttötarkoitus. Teinit hyödyntävät älypuhelimen erilaisia viestisovelluksia yhteydenpitoon aktiivisesti ja monipuolisesti”, kertoo DNA:n tutkimustoiminnasta vastaava osastopäällikkö Niina Hagman.

DNA:n Koululaistutkimuksen vanhimmasta ikäryhmästä eli tänä vuonna 14–16 vuotta täyttävistä nuorista vain kaksi kolmasosaa käyttää vanhempien arvion mukaan puhelinta päivittäin puhumiseen. Puhumisen on pitkälti korvannut pikaviestien ja kuva- tai videoviestien lähettäminen. Nettisurffaamista puhelimellaan harrastaa päivittäin yhdeksän kymmenestä teinistä.

Teinien some-käyttö eroaa aikuisista merkittävästi

Vertailukohta teinien some-käyttöön löytyy DNA:n aiemmin tänä vuonna toteuttamasta 15–74-vuotiaiden some-käyttöä selvittäneestä some-barometrista. Sen mukaan esimerkiksi Instagramia käyttää päivittäin vain 14 % yli 15-vuotiaista ja Snapchatia vaivaiset 6 %. Aikuisten some-käytössä korostuu Facebook, jota 58 % heistä käyttää useammin kuin kerran päivässä.

DNA:n Koululaistutkimus toteutettiin online-kyselynä DNA:n asiakaspaneelissa. Kyselyyn vastasi yli tuhat vanhempaa tai lapsen huoltajaa, joten tutkimus kertoo heidän käsityksestään lapsen puhelimenkäytöstä.
TEINIEN SOME-KÄYTTÖ ÄLYPUHELIMELLA (13–16-VUOTIAAT) / päivittäisiä käyttäjiä

Instagram 52 %
Snapchat 47 %
Facebook 39 %
Twitter 10 %
Periscope 3 %
Pinterest 2 %
Tumblr 1 %

Muut sovellukset älypuhelimessa / päivittäisiä käyttäjiä:

WhatsApp 94 %
YouTube 85 %
Spotify 46 %
Facebook Messenger 22 %

DNA:n Koululaistutkimus 2016 – Teinien puhelimet

Galaxy Note7:n kysyntä nousi ennennäkemättömälle tasolle

galaxy-note7_black

Odotetun älypuhelimen myynti Euroopassa alkaa vaiheittain, jotta korkeaan kysyntään voidaan vastata maittain tehokkaasti.

Espoo, 25. elokuuta 2016 – Samsung Electronics Europe tiedottaa Galaxy Note7:n myyneen ennakkoon ennätysmääriä, vaikka tilauksia alettiin ottaa vastaan vain yhdeksän päivää sitten.

Suuren kysynnän seurauksena Samsung aloittaa Galaxy Note7:n myynnin Euroopassa vaiheittain. Suomessa Note7 saapuu kauppoihin 9. syyskuuta.

 Note7:n herättämä kysyntä todistaa kuluttajien kaipaavan kauniisti muotoiltua älypuhelinta, joka helpottaa aidosti arkea kehittyneillä ominaisuuksillaan. Eräs Note-sarjan viehätyksen suurimmista syistä on aina ollut S Pen -kynä, jolla on Note7:n myötä entistä helpompi luoda ja jakaa ideoita. Samalla uusi iirisskanneri mahdollistaa laitteen avaamisen pelkällä vilkaisulla, kertoo Samsungin Head of IM & Telecom Antti Holopainen.

 Päätavoitteenamme on vastata mahdollisimman hyvin Note7:ää kaipaavien luomaan kysyntään. Vaiheissa tapahtuvan myynninaloituksen tarkoituksena on minimoida pettymykset laitteen saapuessa kauppoihin ensi kuun alussa. Toivotamme innolla asiakkaat osaksi Note-tuoteperhettä 9. syyskuuta!

Lisätietoja Galaxy Note7:stä

Joka neljäs suomalainen hajottaa vuosittain älypuhelimensa

Gigantti 5

Kuva: Gigantti

Nyt koulujen alkaessa eletään älypuhelinmyynnin sesonkiaikaa. Tuoreen tutkimuksen mukaan jopa noin joka neljäs suomalainen on hajottanut puhelimen viimeisen vuoden aikana. Kuoret suojaavat puhelinta vaurioilta yhdeksässä kymmenestä tapauksesta. Tuoteturva hankitaan yhä useammin uuden puhelimen turvaksi. Lue, mitä koululaisen puhelimen hankinnassa kannattaa ottaa huomioon.

27 prosenttia YouGov:in kyselyyn vastanneista suomalaisista kertoi hajottaneensa puhelimen viimeisen vuoden aikana. Tämä vastaa noin 1,5 miljoonaa matkapuhelinta.

– Vaurioituneiden puhelinten määrä osoittaa, kuinka tärkeä laite älypuhelimesta on tullut – puhelin kulkee mukana lähes kaikkialle. Tämä tarkoittaa myös vahinkojen määrän kasvua. Moni on pudottanut puhelimen maahan tai veteen esimerkiksi kuvien ottamisen yhteydessä, kertoo Gigantin matkapuhelinosaston tuotepäällikkö Mikko Pesonen.

Näytön rikkoutuminen on yksi puhelinhuoltojen yleisimmistä syistä. Älypuhelimia tuodaan huoltoon myös erilaisten kosteusvaurioiden takia.

– Moni suomalainen ei sijoita puhelimen suojakuoreen, vaikka sen hankinta tulisi usein halvemmaksi kuin puhelimen korjaaminen. Suojakuori ei suojaa puhelinta kaikelta, mutta sen ansiosta puhelin säästyy vaurioitumiselta yhdeksässä kymmenestä tapauksesta. Peruskotelo suojaa roiskevedeltä, pölyltä ja esimerkiksi avainten aiheuttamilta naarmuilta, kertoo Pesonen.

Tuotevakuutusten laajentuessa vähittäiskaupan piiriin yhä useampi vakuuttaa Pesosen mukaan älypuhelimensa tuoteturvalla, joka turvaa tuotteen erilaisten vahinkojen varalta.
Kännykkäkauppa käy kuumana kesällä ja jouluna

Älypuhelimien hankintasesonki on parhaillaan käynnissä.

– Uusi puhelin hankitaan useimmiten kesällä, koulujen alkaessa tai jouluna. Monet vanhemmat ajattelevat, että juuri koulujen alku on paras aika antaa lapselle ensipuhelin, Pesonen jatkaa.

Puhelin kannattaa valita käyttötarpeen mukaan. Lapset ja nuoret käyttävät esimerkiksi paljon sovelluksia – kuten hitiksi noussutta Pokemon Go -peliä – jotka vaativat akulta kestävyyttä. Lasta kannattaa myös muistuttaa puhelimen oikeasta käsittelystä ettei se mene rikki ja varsinkin lasten puhelimeen suojakuori kannattaa hankkia, koska sitä ei aina kuitenkaan muisteta varoa.

– Lisäksi rajoittamattoman netin käyttö on noussut monien lasten ja nuorten toiveeksi uutta puhelinta ja liittymää hankittaessa. Näin nettiä voi käyttää huolettomasti ja rajattomasti ilman, että puhelinlaskussa tulee ikävä yllätys.

Tutkimuksesta: YouGovin heinäkuussa 2016 toteuttamaan tutkimukseen otti osaa yhteensä 1008 henkilöä Suomesta.

Kysymys: Onko puhelimesi rikkoutunut viimeisin vuoden aikana?
Kyllä 27 %. Ei 72 %. En osaa sanoa 1 %.

DNA:n koululaistutkimus: Suurimmalla osalla 8-vuotiaista lapsista on jo älypuhelin

Smartphones-2013

DNA:n uusimman Koululaistutkimuksen mukaan yhä useammalla 6–12-vuotiaalla lapsella on käytössään älypuhelin. Vaikka ensimmäinen puhelin ei vielä aina olekaan älypuhelin, on se 8-vuotiaista jo ylivoimaisella enemmistöllä, 87 prosentilla. Tyypillisimmin lapsi saa puhelimen käyttöönsä 6–7-vuotiaana koulutien alkaessa. Lasten ja nuorten puhelimen käyttöä koskevat pelisäännöt eroavat toisistaan. Lapsilla on enemmän rajoituksia, kun taas nuorten pelisäännöt koskevat enemmän omista menoista ilmoittamista.

Ensimmäisen puhelimen hankinta ajoittuu usein koulun aloittamisen yhteyteen lapsen ollessa 6–7-vuotias. Ensimmäisessä puhelimessa tärkeintä on helppokäyttöisyys ja se, että puhelimella voi soittaa ja lähettää tekstiviestejä. Kaikista 7-vuotiaista noin 60 prosentilla on puhelin, ja näistä puhelimista neljä viidestä on älypuhelimia.

”Lapsen ensimmäisen puhelimen hankinta on nyt vakiintunut ekaluokalle menon aikaan, mutta näyttää siltä, että älypuhelin hankitaan aiempaa nuoremmille lapsille. Nyt hieman useammalla 8-vuotiaalla lapsella on älypuhelin kuin viime vuonna, ja 12-vuotiaista käytännössä jo lähes kaikilla on älypuhelin”, kertoo DNA Kaupan toimitusjohtaja Sami Aavikko.

Lasten ja nuorten puhelimen käyttöä koskevat pelisäännöt eroavat toisistaan

Puhelimen käytölle on yhteisesti sovittuja pelisääntöjä, jotka vaihtelevat lapsen iän mukaan. Esikoulu- ja ala-aste-ikäisten lasten kanssa on 13–16-vuotiaita useammin sovittu erilaisista rajoituksista. Nuorten pelisäännöissä taas korostuvat erityisesti omiin menoihin ja puhelimeen vastaamiseen liittyvät asiat. Kaikille yhteistä on kuitenkin se, että laitteesta tulee pitää huolta, eikä puhelimen näprääminen kuulu perheen yhteiseen ajanviettoon.

”Puhelimen käytön pelisäännöt juontuvat selvästi ja ymmärrettävästi lapsen iästä. Mitä nuorempi lapsi on, sitä korostuneemmin sovitaan puhelimesta huolehtimisesta ja erilaisista rajoituksista – kuinka monta tuntia puhelinta saa päivässä käyttää tai millä tavoin lapsen toivotaan olevan yhteydessä vanhempiinsa heidän työpäivänsä aikana”, kertoo Aavikko.

”Teinillä puhelin on hyvin henkilökohtainen laite, jonka avulla seurustellaan kavereiden kanssa ja keskitytään omiin kiinnostuksen kohteisiin, kuten musiikkiin ja tubetukseen. Heillä on myös omat kaveripiirinsä ja itsenäiset menonsa, joten vanhemmat toivovat heidän ilmoittelevan menoistaan ja pitävän vanhemmat kartalla siitä, missä milloinkin ovat”, Aavikko jatkaa.

Eniten vanhempia huolestuttaa se, että puhelimen kanssa kulutetaan liikaa aikaa. Puhelimenkäytön kulttuurista sovitaan perheissä useimmiten yhdessä. Vanhemmat mieltävät myös heidän oman esimerkkinsä ohjaavan lasta puhelimen käytössä.

Lähes kaikkien lasten ja nuorten puhelimiin on hankittu lisävarusteita

Puhelimen varustelu on hyvin yleistä. Jopa kolmelle neljästä 6–12-vuotiaasta lapsesta on hankittu puhelimeen suojakuoret, ja näytönsuoja on noin kolmasosalla. Myös kuulokkeet hankitaan lähes puolelle lapsista.

Puhelimen lisävarustelu kasvaa lapsen iän myötä. 16 prosentilla esikoulu- ja ala-asteikäisistä ja kolmella prosentilla 13–16-vuotiaista ei ole mitään lisävarusteita puhelimessaan.

”Puhelimen suojaaminen suojakuorin on hyvin tyypillistä erityisesti nuorten puhelimissa. Vain ani harvalla nuorella ei ole minkäänlaisia lisävarusteita puhelimessaan. 13–16-vuotiailla on enemmän myös kuulokkeita ja langattomia kaiuttimia kuin pienemmillä lapsilla. Puhelimen suojaaminen onkin kannattavaa, sillä jos jokin puhelimessa menee rikki, on se tyypillisesti näyttö”, sanoo Aavikko.

Nuoret käyttävät lapsia enemmän sosiaalisen median sovelluksia

Vanhempien arvion mukaan esikoulu- ja ala-asteikäiset lapset käyttävät puhelimella eniten aikaa YouTuben parissa. 13–16-vuotiaiden nuorten taas arvioidaan suosivan WhatsAppia vielä YouTubeakin enemmän.

Vanhemmat arvioivat nuorten käyttävän kaikkia sosiaalisen median sovelluksia esikoulu- ja ala-asteikäisiä lapsia enemmän.

”Sosiaalisen median sovellusten käyttö kasvaa selkeästi lapsen iän myötä. Toinen selvä ero kaikkein nuorimpien lasten ja 13–16-vuotiaiden nuorten välillä on nettisurffailussa. Mitä vanhempi lapsi, sitä enemmän vanhemmat uskovat hänen käyttävän aikaa surffailuun”, kertoo Aavikko.

DNA tutki 6–12 vuotta tänä vuonna täyttävien lasten ja 13–16 vuotta täyttävien nuorten puhelimen käyttöä kesällä 2016. 13–16-vuotiaiden puhelimen käyttöä tutkittiin tänä vuonna ensimmäistä kertaa. Tutkimus toteutettiin online-kyselynä DNA:n asiakkaille, ja siihen vastasi 796 ikäryhmässä 6-12-vuotiaiden lasten ja 284 ikäryhmässä 13–16-vuotiaiden nuorten vanhempaa tai huoltajaa.

Näin lataat älypuhelimen akkua oikein

best-smartphones-2014

Älypuhelimen akkua on ladattava päivittäin, mutta harva osaa tehdä sen oikein. Elisan asiantuntijoiden ohjeilla älypuhelimen, tabletin tai vaikka lennokin akun elinikää saadaan pidennettyä selvästi.

Akun lataaminen on nykyisen mobiilin elektroniikan suurin riesa, ja valitettavasti senkin voi tehdä väärin. Osaksi tämä johtuu siitä, että monille älypuhelimen käyttäjille on iskostunut mieleen oppeja vanhoista metallihydridiakkuja käyttävistä matkapuhelimista.

Elisan asiantuntijoiden vinkeillä nykyisten litiumioniakkujen lataaminen onnistuu turvallisesti ja akun elinikää varjellen.

 – Akusta huolehtiminen on hyvin tärkeää, sillä markkinoilla on useita älypuhelimia, joiden akkua ei voi vaihtaa ilman huoltoliikkeen apua. Oikean lataamistavan opetteleminen pidentää selvästi niin akun kuin itse laitteen käyttöikää. Tämä on erityisen tärkeää älypuhelimen aktiivikäyttäjille, joille latauksia kertyy todella paljon, huomauttaa liiketoimintajohtaja Matias Castrén Elisasta. 

 – Hyvin hoidetun puhelimen akun kapasiteetti laskee kahdessa vuodessa yleensä vain noin 20­–30 prosenttia. Näemme kuitenkin usein tapauksia, joissa hyvin aktiivisen käytön ja halpojen teholatureiden myötä akun varauskyky on vuodessakin romahtanut yli 60 prosentilla. Akun vaihto onkin näytön vaihdon jälkeen toiseksi yleisin huoltotyömme heti toisena vuotena uuden puhelinmallin julkistamisen jälkeen, kertoo mobiililaitteita huoltavan Fonumin huoltopäällikkö Sami Vaittinen.

Elisan ohjeet akkujen lataamiseen ja turvalliseen käsittelyyn ovat tiedotusvälineiden vapaasti hyödynnettävissä. Oheista tiivistelmää kattavammat ohjeet akkujen lataamiseen sekä paljon muita digivinkkejä löytyvät osoitteesta elisa.fi/ideat.

Puhelimen käyttö ja lataaminen 

1. Vältä kuumuutta

Lämpö on akkujen suurin vihollinen, minkä vuoksi akkuja suositellaan käytettävän noin 27 asteen lämmössä. Pidä puhelin mieluummin laukussa kuin taskussa kehon lämpöä vasten. Älä jätä puhelinta suoraan auringonvaloon. Myös lataaminen lämmittää puhelinta, joten erityisen suojaavat kuoret voi olla syytä irrottaa latauksen ajaksi. 

2. Lataa mieluummin usein kuin kerralla täyteen

Akut voivat paremmin, kun ne pidetään noin 40-80 prosentin varauksessa. Muutama lyhyt lataus päivässä on siis akun käyttöiän kannalta parempi kuin pitkä lataus yön aikana täyteen.

3. Sammuta laite välillä

Akulle tekee hyvää, jos sen käyttö lopetetaan ajoittain hetkeksi. Älylaitteen kohdalla tämä tarkoittaa koko laitteen sammuttamista. Voit harkita pistää puhelimen pois päältä yön ajaksi.

Turvallisuusasiat

4. Voit unohtaa laitteen lataukseen turvallisesti

Puhelimen jättäminen kiinni laturiin ei normaalisti ole vaarallista. Laitteen oma latauselektroniikka huolehtii tarkasti latauksen katkaisemisesta, sillä litiumioniakut eivät kestä ylilatausta. Maailmalla uutisoidut palamistapaukset ovat lähes aina aiheutuneet halvan tarvikelaturin tai -akun käytöstä. Laturin irrottaminen ajoissa on kuitenkin järkevää siksi, että jatkuva täyteen lataaminen on akun eliniälle pahasta.

5. Voit käyttää laitetta sen latautuessa

Puhelimen käyttäminen latauksen aikana on turvallista. Yhtäaikainen lataaminen ja raskas pelaaminen voivat kuitenkin kuumentaa puhelinta turhan paljon, mikä on akun eliniän kannalta pahasta. Puhelimen rauhoittaminen tai sammuttaminen latauksen ajaksi lyhentää selvästi latausaikaa.

Laturin valinta

6. Suosi puhelimen omaa laturia

Tabletin tehokkaan usb-laturin käyttö älypuhelimen kanssa on turvallista, sillä laitteen oma latauselektroniikka rajoittaa automaattisesti latauksen nopeutta. Teholaturi ei siis välttämättä saa puhelinta latautumaan yhtään nopeammin.  Laitteen oman laturin käyttö on kuitenkin suositeltavaa, sillä se lataa laitetta varmasti valmistajan turvalliseksi katsomalla vauhdilla. 

7. Käytä pikalatausta harkiten

Quick Charge -tekniikkaa hyödyntävät Android-puhelimet saadaan ladattua selvästi totuttua nopeammin, sillä latausjännite nostetaan varaustilanteen mukaan selvästi normaalia suuremmaksi. Näin 80 prosentin varaus voidaan saavuttaa vain puolessa tunnissa. Myös iPhone 6 ja sitä uudemmat Apple-luurit saa iPadin tehokkaalla laturilla täyteen noin 20 prosenttia nopeammin. Pikalatauksen käyttäminen lyhentää kuitenkin hitaasti myös akun elinikää, joten kiireettömän kannattaa tyytyä peruslaturiin.

8. Valitse riittävän tehokas autolaturi

Halpojen autolatureiden antoteho riittää normaalisti vain yhden puhelimen sujuvaan lataamiseen, vaikka laturissa voi olla kaksi usb-porttia. Jos tarkoitus on ladata kahta puhelinta tai puhelinta ja tablettia yhtä aikaa, autolaturi on syytä valita tarkasti. Muuten navigaattorina käytettävän puhelimen varaustaso voi alkaa laskea latauksesta huolimatta.

Laajemmat ohjeet akkujen lataamiseen sekä kaksi ylimääräistä vinkkiä löytyvät osoitteesta elisa.fi/ideat.

Samsung Galaxy Note7 – Älypuhelin joka ajattelee

srkzvk2yfrpjj1qi0hny

Galaxy Note7 yhdistää edistyneet S Pen -sovellukset uusiin turvallisuusominaisuuksiin, jotta käyttäjät saavat aikaan entistä enemmän

Espoo – 2. elokuuta, 2016 – Samsung jatkaa älypuhelinmarkkinoiden kehitystä uudella Galaxy Note7 -puhelimella. Samsung on uranuurtaja suurinäyttöisissä älypuhelimissa, ja uusi Galaxy Note7 jatkaa perinnettä yhdistämällä ensiluokkaiset materiaalit ja symmetriseen edge-muotoiluun.

Galaxy Note7:ssa on:

  • Vesitiivis rakenne ja S Pen -kynä (IP68)*
  • Huippuluokan turvallisuusominaisuudet, jotka yhdistävät viruksenkestävän Samsung Knox Android -käyttöjärjestelmän biometriseen tunnistukseen (sisältää esimerkiksi uuden iirisskannerin)
  • Mukaansatempaavat viihdeominaisuudet ja HDR-videosuoratoisto

Galaxy Note7 yhdistää työn ja huvin ja auttaa saamaan älypuhelimella aikaan entistä enemmän.

– Kehittyneiden turvallisuusominaisuuksiensa ansiosta Galaxy Note7 on sopiva laite kaikille, jotka haluavat saada aikaan enemmän niin töissä kuin vapaa-aikanakin. Elämä on entistä vauhdikkaampaa, joten loimme Galaxy Note7:n, jolla ihmiset voivat hoitaa asioita helposti, missä ja koska vain, sanoo Samsungin Head of IM & Telecom Antti Holopainen.

Galaxy Note7 S Pen: Kirjaa ideat talteen nopeasti ja helposti

Uudistettu Galaxy Note7 S Pen on enemmän kuin pelkkä kirjoitusväline – se on innovaatio, jonka avulla on mahdollista tehdä asiat entistä tarkemmin ja tehokkaammin. Käyttäjät voivat tehdä muistiinpanoja nopeasti jopa älypuhelimen lukitusnäyttöä avaamatta. S Pen auttaa käyttäjiä myös luomaan ja jakamaan GIF-animaatioita sen Smart Select -ominaisuuden avulla. Uudet Air Command -ominaisuudet Magnify ja Translate auttavat zoomaamaan ruutuun ja kääntämään ruudun tekstejä, kun kynää pidetään ruudun yllä. Muistiinpanojen ja piirustusten pitäminen järjestyksessä on Samsung Notes -applikaation avulla helpompaa kuin ikinä.

Uusi S Pen on yhtä tarkka kuin tavallinen kynä. Päivitetty muotoilu ja pienempi kynän pää varmistavat, että kynä rekisteröi painallukset aiempaa herkemmin. Myös Galaxy Note7 S Pen on vesitiivis ja täyttää IP68 standardit.

Parannettua turvallisuutta: Nyt silmänräpäyksessä

Samsung ymmärtää, kuinka tärkeää matkapuhelimen tietojen suojaaminen on. Sormenjälkitunnistimen lisäksi Galaxy Note7 on varustettu iirisskannerilla, jota voi käyttää näyttölukituksen avaamiseen tai Samsung Pay -maksujen hyväksymiseen. Samsung Knox -ominaisuuksiin yhdistettynä Galaxy Note7 tarjoaa uudenlaisen yhdistelmän turvallisuutta ja käytännöllisyyttä.

Galaxy Note7 -puhelimessa on myös Secure Folder -ominaisuus. Se on erillinen kansio, joka on erityisen turvallinen tärkeille tiedoille. Salasanojen muistamista helpottaa Samsung Pass, joka tarjoaa helpon tavan kirjautua sovelluksiin sormenjälkilukijalla tai iirisskannerilla.

Parasta viihdettä

Puhelin on aina mukana ja siksi käyttäjien tärkein laite. 5,7-tuumainen QHD Super AMOLED -näyttö tarjoaa mahdollisuuden nauttia elokuvamaisista videohetkistä videokokemukseen ja HDR-videoiden suoratoistosta. Puhelimen mukana tulee myös paketti uusia pelejä.

Yhdessä Oculuksen kehittämien Gear VR -virtuaalilasien kanssa Galaxy Note7 tarjoaa premium-luokan virtuaalitodellisuuskokemuksen missä vain. Puhelimen Super AMOLED -näyttö ja tehokas suoritin takaavat sulavan kokemuksen. Käyttäjille on tarjolla suuri määrä aivan uudenlaisia sovelluksia ja pelejä, jotka vievät ennennäkemättömiin paikkoihin.

Galaxy Note7 tukee 3840×1920-resoluutiolla toimivaa uutta Gear 360 -kameraa, joten käyttäjät voivat jakaa 360-videonsa missä vaan. Puhelimessa on 64GB sisäistä UFS 2.0 tallennustilaa. Käyttäjät voivat jakaa 360-kuvia ja -videoita esimerkiksi Facebookissa ja YouTube 360 -palvelussa, tai katsella niitä Gear VR -virtuaalilaseilla.

Galaxy-perinteet ja uusia parannuksia

Galaxy Note7:n jokainen yksityiskohta on hiottu mukavampaa otetta ja helpompaa yhden käden käyttöä varten. Vaikka Galaxy Note7:ssa on suuri näyttö, se on silti ohut ja kevyt. Puhelimen taivutetut reunat takaavat sulavan tuntuman, johon käyttäjät ovat Galaxy-sarjassa tottuneet.

Galaxy Note7 on varustettu edeltäjiään kestävämmällä Corning® Gorilla® Glass5 -lasilla ja Edge Panel -toiminnolla, joka mahdollistaa esimerkiksi sovellusten, uutisten ja yhteystietojen avaamisen yhdellä painalluksella. Yksinkertaistettu käyttökokemus auttaa nauttimaan puhelimesta entistäkin enemmän.

Galaxy Note7:n kamera on jo Galaxy S7 – ja Galaxy S7 edge -puhelimista tuttu. Dual Pixel -kuvasensori, laaja aukko ja nopea automaattitarkennus takaavat kauniit kuvat myös hämärässä.

Sisäisen 64GB:n muistin lisäksi Galaxy Note7:ssa on myös microSD-korttipaikka, joka tukee jopa 256GB muistikortteja, 3500 mAh akku, Power Management UX -virranhallintaominaisuus sekä Type-C -USB-portti. Puhelimeen on saatavilla myös uusia lisävarusteita, kuten S View Standing Cover, joka on suunniteltu erityisesti videokatselua varten.

Yhteys Samsungin ekosysteemiin

Galaxy Note7 on enemmän kuin älypuhelin. Se on yhteyspiste Samsungin laitteiden ja palveluiden ekosysteemiin. Käyttäjät voivat tarkkailla liikkumistaan Gear Fit2 tai Gear IconX -laitteilla ja seurata dataa S Health 5.0 -sovelluksella.** Tarkan liikkumisen seurannan lisäksi S Healthin käyttäjät voivat jakaa suorituksiaan ystävilleen ja haastaa heitä leikkimieliseen kilpailuun. Kaikki terveyteen liittyvä data on salattua ja Samsung Knoxin suojaamaa.

Galaxy Note7:n Smart Switch -sovellus on päivitetty Samsung Cloud -ominaisuudella, joka saumattomasti kopio ja siirtää sisältöä laitteiden välissä. Galaxy Note7 käyttäjille on tarjolla jopa 15GB ilmaista tallennustilaa Samsung Cloud -palvelussa.**

Galaxy Note7 on saatavilla Euroopassa mustana, sinisenä ja hopeisena 2. syyskuuta. Ennakkomyynti alkaa Suomessa 16. elokuuta. Asiakkaille, jotka tilaavat laitteen ennakkoon DNA:n, Elisan, Soneran, Verkkokauppa.com:n, Gigantin tai Powerin kautta, lahjoitetaan upouudet Gear VR -virtuaalilasit. Laitteen suositushinta on 879 euroa.

Samsung Galaxy Note7

  Galaxy Note7
OS Android 6.0.1 (Marshmallow)
Network LTE Cat.12 / LTE Cat.10 / LTE Cat.9 *May differ by markets and mobile operators*
Dimension 153.5 x 73.9 x 7.9mm, 169g
AP Octa core (2.3GHz Quad + 1.6GHz Quad), 64 bit, 14 nm process
Memory 4GB RAM (LPDDR4), 64GB (UFS 2.0)
Display 5.7” Quad HD Dual edge Super AMOLED 2560 x 1440 (518ppi)
Camera Rear: Dual Pixel 12MP OIS (F1.7), Front:5MP (F1.7)
Battery 3,500 mAh, Fast Charging on wired and wireless Wireless Charging compatible with WPC and PMA
Payment NFC, MST
Connectivity Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac (2.4/5GHz), MIMO(2×2) 620Mbps, Bluetooth® v 4.2 LE, ANT+, USB Type-C, NFC, Location (GPS, Glonass, Beidou)
Sensors Barometer, Fingerprint Sensor, Gyro Sensor, Geomagnetic Sensor, Hall Sensor, HR Sensor, Iris Sensor, Proximity Sensor, RGB Light Sensor
Audio MP3, M4A, 3GA, AAC, OGG, OGA, WAV, WMA, AMR, AWB, FLAC, MID, MIDI, XMF, MXMF, IMY, RTTTL, RTX, OTA
Video MP4, M4V, 3GP, 3G2, WMV, ASF, AVI , FLV, MKV, WEBM
Gear VR for Galaxy Note7
Dimension 207.8(W) x 122.5(L) x 98.6(H)mm
Weight 345g (312g without Front Cover)
FOV *Field of View 101° Field of View
Sensor Accelerator, Gyrometer, Proximity
Color Blue Black
Compatibility USB Type-C and Micro USB port connection to the Galaxy Note7, S7, S7 edge, Note5, S6, S6 edge, S6 edge+

*Pöly- ja vesitiiviys perustuu IP68-standardiin, jossa puhelin kestää upotusta puolentoista metrin syvyydessä 30 minuuttia.

** Palveluiden saatavuus vaihtelee maittain.