Mobiiliparkki

Yhteystiedot: Kerttu Vali, Pajamäenkatu 14, 48600 Kotka email: mobiiliparkki@victoriamedia.fi

Bittium esittelee Bittium Tough Mobile -älypuhelinta ja lanseeraa siitä Band 28 -viranomaistaajuusvariantin Critical Communications World -messuilla

Bittium_Tough_Mobile__10_

Bittium esittelee Bittium Tough Mobile -älypuhelinta ja sen laitehallinta- ja salausohjelmistoa Critical Communications World 2016 -messuilla sekä lanseeraa uuden Bittium Tough Mobile Band 28 -viranomaistaajuusvariantin

Oulussa, 31.5.2016 – Bittium esittelee innovatiivisia tietoturva tuotteita ja ratkaisuja Critical Communications World -messuilla, jotka järjestetään Amsterdamissa, Alankomaissa 31. toukokuuta – 2. kesäkuuta 2016. Esillä on Suomessa kansallisen tietoturvaluokituksen saanut Bittium Tough Mobile -älypuhelin sekä siihen kuuluva Bittium Secure Suite -laitehallinta- ja salausohjelmisto. Tämä integroitu kokonaisuus on suunnattu tietoturvallisuus- ja viranomaismarkkinoille, mutta myös yrityksille, joilla on tarve korkeaan tietoturvaan. Bittium esittelee myös uuden Bittium Tough Mobile B28taajuusvariantin, joka on tarkoitettu palvelemaan viranomaisten käyttämiä B28-taajuuden erikoisverkkoja.

Bittiumilla on messuilla kolme puheenvuoroa:

  • Messujen pääohjelmassa, Professional LTE -osiossa “LTE User Equipment for Public Safety and Critical Communications.” Esityksessä tuodaan esille kuinka kaupallista ekosysteemiä hyödynnetään, mikä erottaa erikoispäätelaitteet kuluttajille suunnatuista päätelaitteista, sekä avataan ammattikäyttäjien laitteiden käyttötapoja ja niiden ominaisuuksia. Puhujana on Yhdysvalloissa toimiva myyntijohtaja James Harper.
  • Cyber Security -osiossa “Device Security in Public Safety communications.” Esityksessä tuodaan esille muutoksia, joita uudet päätelaitteet tuovat viranomaisten viestintään, niihin liittyviä mahdollisia uhkakuvia sekä tapoja, miten uhkakuviin voidaan varautua. Puhujana on kyberturvallisuusasiantuntija Markku Korkiakoski.
  • Data applications & control rooms -osiossa “Utilizing real time data from mobile devices to enhance and secure connectivity and augment the situational view.” Esityksessä tuodaan esille miten mobiililaitteilta reaaliajassa kerättyä data voi olla tärkeä työkalu heterogeenisten verkkojen toimivuuden ymmärtämisessä tilannekriittisissä sovelluksissa ja ratkaisemaan yhteysongelmia sekä yhteyden kattavuuden maksimoinnissa. Esityksessä tuodaan myös esiin miten mobiililaitteen sijainti, verkkoyhteydet, sekä muu tilatieto voidaan hyödyntää tilannekuvan muodostamiseen. Puhujana on tuotepäällikkö Anton Gyllenberg.

Esiteltävät tuotteet:

  • Bittium Tough Mobile on tietoturvallinen ja lujatekoinen Android-pohjainen LTE-älypuhelin, jossa yhdistyvät viimeisimmät tietoturvaratkaisut ja kaupalliset laiteteknologiat. Bittium Tough Mobile -älypuhelimessa on erikoiskomponenteilla toteutettu tietoturva-alusta, joka mahdollistaa sekä asiakkaiden omien että kolmansien osapuolien tietoturvasovellusten integroimisen puhelimeen.
  • Bittium Secure Suite -laitehallinta- ja yhteyssalausohjelmisto mahdollistaa puhelimen tietoturvaominaisuuksien tehokkaimman mahdollisen hyödyntämisen, laitteen luotettavan etähallinnan ja ohjelmiston eheyden varmennuksen, sekä salaa laitteen käyttämät datayhteydet. Bittium Tough Mobile -älypuhelin ja Bittium Secure Suite -ohjelmisto muodostavat yhdessä ainutlaatuisen käyttövarman järjestelmän, jolla voidaan turvallisesti käsitellä salaista ja luottamuksellista aineistoa sekä turvata kriittinen kommunikaatio.

Lisätietoja Bittium Tough Mobilesta löytyy www-sivuiltamme osoitteesta: www.bittium.com/BittiumToughMobile

NOKIA ALLEKIRJOITTI STRATEGISEN TAVARAMERKKI- JA PATENTTILISENSSISOPIMUKSEN, JOKA ANTAA HMD GLOBALILLE OIKEUDEN KÄYTTÄÄ NOKIAN TAVARAMERKKIÄ MATKAPUHELINTEN JA TABLETTIEN VALMISTUKSESSA

nokia_white_logo

Nokia allekirjoitti strategisen tavaramerkki- ja patenttilisenssisopimuksen, joka antaa HMD globalille oikeuden käyttää Nokian tavaramerkkiä matkapuhelinten ja tablettien valmistuksessa

Nokia on julkistanut suunnitelman, jonka myötä Nokian tavaramerkki palaa maailmanlaajuisille matkapuhelin- ja tablettimarkkinoille. Strategisessa tavaramerkki- ja patenttilisenssisopimuksessa Nokia Technologies myöntää äskettäin perustetulle suomalaiselle HMD global Oy:lle (HMD) maailmanlaajuisen1 yksinoikeuden Nokian tavaramerkin käyttöön matkapuhelimien ja tablettien valmistukseen kymmeneksi vuodeksi. Sopimuksen perusteella Nokia Technologies saa HMD:ltä sekä tavaramerkkeihin että essentiaalipatentteihin liittyviä rojaltimaksuja Nokian tavaramerkillä myytävistä matkapuhelimista ja tableteista.

HMD on perustettu toimimaan itsenäisenä yhtiönä, joka keskittyy tarjoamaan laajan valikoiman Nokian tavaramerkillä varustettuja peruspuhelimia, älypuhelimia ja tabletteja. HMD julkisti tänään, että täydentääkseen Nokian tavaramerkin käyttöön liittyviä oikeuksiaan, se on sopinut ehdollisesti hankkivansa Microsoftilta oikeuden käyttää peruspuhelimissa Nokian tavaramerkkiä ja tiettyjä muotoiluun liittyviä oikeuksia. Kyseinen Microsoft-transaktio arvioidaan saatettavan loppuun vuoden 2016 toisella vuosipuoliskolla. Näiden sopimusten myötä HMD olisi ainoa lisenssinsaaja kaikille Nokian tavaramerkillä maailmanlaajuisesti myytäville matkapuhelimille ja tableteille. HMD aikoo sijoittaa yli 500 miljoonaa Yhdysvaltain dollaria seuraavan kolmen vuoden aikana Nokian tavaramerkillä myytävien matkapuhelinten ja tablettien maailmanlaajuiseen markkinointiin. Tämä tultaisiin rahoittamaan yhtiön sijoittajien ja hankitun peruspuhelinliiketoiminnan tuottojen avulla.

Nokian tavaramerkillä varustetut peruspuhelimet ovat edelleen suosituimpien puhelimien joukossa useilla markkinoilla maailmassa. HMD jatkaa näiden puhelinten markkinointia osana integroitua tuotetarjontaansa, johon tulee kuulumaan myös uusia älypuhelimia ja tabletteja. HMD:n uusi älypuhelin- ja tablettivalikoima tulee perustumaan Android-alustalle, ja se yhdistää yhden maailman ikonisimmista matkapuhelintavaramerkeistä maailman johtavaan käyttöjärjestelmään ja sovelluskehitysyhteisöön.

Kuten FIH Mobile Limited (FIH) julkisti tänään, se tulee hankkimaan loput Microsoftin peruspuhelinliiketoiminnasta mukaan lukien laitteiden valmistus, myynti ja jakelu. FIH on Hon Hai Precision Industriesin (Foxconn Technology Group) tytäryhtiö. HMD ja Nokia Technologies ovat allekirjoittaneet FIH:n kanssa yhteistyösopimuksen tukeakseen Nokian tavaramerkillä myytävien matkapuhelinten ja tablettien maailmanlaajuisen liiketoiminnan kehittämiseksi. Tämän sopimuksen mukaan HMD:llä on täysi toiminnallinen määräysvalta Nokian tavaramerkillä myytävien matkapuhelinten ja tablettien myynnistä, markkinoinnista ja jakelusta. HMD saisi myös yksinoikeuden merkittävään kansainväliseen myynti- ja jakelukanavaan, jonka FIH tulee hankkimaan Microsoftilta. HMD saa lisäksi hyödyntää FIH:n johtavaa matkapuhelinten valmistus- ja toimitusvalmiutta, teknistä osaamista sekä kasvavaa valikoimaa patentoituja mobiiliteknologioita ja komponentteja.

Nokia antaa HMD:lle oikeuden tavaramerkin ja mobiiliessentiaalipatenttilisenssien käyttöön rojaltimaksuja vastaan, mutta Nokia ei rahoita yhtiötä taloudellisesti eikä omista yhtiön osakkeita. Nokia Technologies saa paikan HMD:n hallituksessa sekä asettaa tarkat vaatimukset tavaramerkin käytölle ja yhtiön suorituskyvyn mittaamiselle varmistaakseen Nokian tavaramerkillä myytävien tuotteiden vastaavan kuluttajien Nokian laitteille asettamia odotuksia kuten korkea laatu ja muotoilu sekä kuluttajalähtöiset innovaatiot.

HMD:tä tulisi Microsoft-transaktion toteuduttua johtamaan CEO Arto Nummela, joka on työskennellyt aiemmin Nokiassa johtavassa asemassa, ja joka on tällä hetkellä head of Microsoft’s Mobile Devices business for Greater Asia, Middle East and Africa sekä head of Microsoft’s global Feature Phones business. President, HMD olisi Microsoft-transaktion toteuduttua Florian Seiche, joka on tällä hetkellä Senior Vice President for Europe Sales and Marketing at Microsoft Mobile. Seiche on aiemmin ollut avainrooleissa Nokiassa, HTC:llä ja muilla kansainvälisillä tuotemerkeillä.

Nokia Technologies -liiketoiminnan johtaja Ramzi Haidamus: “Tämä päivä merkitsee Nokian tavaramerkille jännittävää uutta vaihetta toimialalla, jolla nimi Nokia on edelleenkin ikoninen. Sen sijaan, että Nokia palaisi itse matkapuhelinten valmistukseen HMD aikoo valmistaa matkapuhelimia ja tabletteja, jotka hyödyntävät ja kasvattavat Nokian tavaramerkin arvoa maailmanlaajuisilla markkinoilla. Työskentelemällä HMD:n ja FIH:n kanssa voimme olla mukana yhdellä maailman suurimmista kuluttajaelektroniikkamarkkinoista ja samalla toteuttaa lisensointimalliamme.”

HMD:n nimitetty CEO Arto Nummela: “Keskitymme luomaan yhdenmukaisen valikoiman Nokian tavaramerkillä varustettuja matkapuhelimia ja tabletteja, joiden tiedämme vastaavan kuluttajien tarpeisiin. Tavaramerkistä on tullut merkittävä tekijä matkapuhelinten erilaistumisessa, ja liiketoimintamallimme keskittyykin Nokian tavaramerkin ainutlaatuiseen vahvuuteen sekä laajaan kokemukseemme myynnin ja markkinoinnin saralla. Teemme töitä huippuluokkaisten yhteistyökumppanien kanssa valmistuksessa ja jakelussa toimittaaksemme kuluttajille nopeasti sitä, mitä he haluavat.”

FIH:n Chairman Vincent Tong: “Odotamme innolla läheistä ja pitkäaikaista yhteistyötä HMD globalin ja Nokian kanssa. Olemme vaikuttuneita HMD:n johtoryhmän kokemuksesta ja kyvykkyydestä ja olemme sitoutuneita tukemaan heitä valmistuksen, teknologian ja jakeluketjun alueilla sekä tarttumaan yhdessä markkinoiden tuleviin mahdollisuuksiin.”

1Pois lukien Japani

Huawei P9 -mallisto täydentyy: P9 Plus ja P9 Lite Suomeen

b06c1e172110a187_400x400ar

Huawei tuo Suomeen koko P9-malliston. P9 Plussan ennakkomyynti alkaa 18.5.2016 ja P9 Liten myynti alkaa toukokuun lopussa. Kattava valikoima antaa kuluttajille mahdollisuuden löytää puhelinuutuuksista tarpeitaan vastaavan mallin. 

Huawei P9 Plus esiteltiin yhdessä Huawei P9:n kanssa kansainvälisessä lehdistötilaisuudessa Lontoossa huhtikuussa 2016. Vielä tuolloin ei ollut tietoa P9 Plussan Suomeen saapumisesta. Nyt kuitenkin Huawei on vahvistanut, että Huawei P9 Plussan sekä P9 Liten myynti alkaa Suomessa. ”Huawei P9 on meidän tämän vuoden merkittävin puhelinlanseeraus. Haluamme tarjota kuluttajille laajan valikoiman mistä valita omaan käyttöön sopiva laite. P9-sarjan puhelimet jakavat saman tyylikkään muotokielen, eroja löytyy muun muassa näytön koossa sekä muistissa”, summaa Huawein kuluttajaliiketoimintayksikön johtaja Mika Engblom . ”Huawei P9 Plus on suunnattu heavykäyttäjille, siinä on muun muassa paineen tunnistava Press Touch -näyttö sekä 64 gigaa tallennustilaa. Olemme ennakkomyynti varten toteuttaneet jälleenmyyjien kanssa edelläkävijöitä varmasti houkuttelevan Huawei P9 Plus sekä Huawei Watch -älylaitepaketin. P9 Lite on puolestaan hinta-laatusuhteeltaan tyylikäs kokonaisuus niille, jotka hakevat laatua edullisempaan hintaluokkaan”.

Huawei P9 Plus

Huawei P9 Plus -mallissa on suurempi, 5,5 tuuman FullHD AMOLED -näyttö Press Touch -paineentunnistuksella ja riittoisampi, 3 400 mAh:n akku, johon saa dual-IC Rapid Charge -teknologian avulla ladattua kuusi tuntia puheenaikaa vain kymmenessä minuutissa. P9 Plussan suoritin P9:stä tuttu kahdeksanytiminen, 64-bittinen Hisilicon Kirin 955, ja laitteessa on 4 GB RAM-muistia ja 64 GB tallennustilaa.  Myös P9 Plussan takakannesta löytyy Huawein huippunopea, viimeisin biometrinen sormenjälkitunnistin. Se sekä nopeuttaa puhelimen avaamista että suojaa tehokkaasti käyttäjän henkilökohtaiset tiedot ja asetukset. Huawei P9 Plussassa on P9:n tapaan ikonisen Leican kanssa toteutettu kaksoiskamera, joka ottaa väri- ja musta-valkokuvan yhtä aikaa taltioiden valoa ja sävyjä aivan uudella tavalla.

Huawei P9 Plussan ennakkomyynti alkaa 18.5.2016. Huawei tuo P9 Plussasta Suomen markkinoille rajoitetuksi ajaksi erikoispakettitarjouksen, missä Huawei P9 Plus myydään Vienna Grey -värisenä Huawei Watch -älykellon kanssa yhteishintaan 799 €. P9 Plussassa on P9:n tyyliin Huawein kolmen vuoden takuu kolmen kuukauden näyttökorjaustakuulla ja kolmen kuukauden vaihtotakuulla.

Huawei P9 Lite

Linjakkaassa Huawei P9 Litessä on P9:n tapaan 5,2’’ Full HD -näyttö sekä 3 000 mAh:n tehokas akku. Prosessorina toimii kahdeksanytiminen Kirin 650 2.0Hz -prosessori, jonka ansiosta puhelimen toimintojen käyttäminen sujuu vaivatta uusimman Android 6.0 version kera. P9 Litesssä on 3G RAM-muistia ja tallennustilaa 16 GB. Lisäksi laitteessa on mahdollista käyttää kahta SIM-korttia. Laadukkaat 13 MP ja 8 MP kamerat yhdessä monipuolisten kuvaustilojen kanssa tekevät kuvaamisesta nautinnollista eri tilanteissa. Huawei P9 Litessä on P9 ja P9 Plussan tapaan sormenjälkitunnistin. Tunnistimeen voi tallentaa viisi eri sormenjälkeä ja näille omat suosikkitoiminnot. Värivaihtoehtoja on kolme: musta, valkoinen ja kultainen. Huawei P9 Liten hinta on 329 euroa. Puhelimen myynti alkaa toukokuun lopulla.