Mobiiliparkki

Yhteystiedot: Kerttu Vali, Pajamäenkatu 14, 48600 Kotka email: mobiiliparkki@victoriamedia.fi

LG G5 -ÄLYPUHELIN KAUPPOIHIN 15. HUHTIKUUTA

t4n4ydfzcepsqbntwhnx

– Asiakkaat voivat tilata LG:n modulaarisen G5-älypuhelimen ennakkoon perjantaista 18. maaliskuuta alkaen. Puhelin saapuu Suomen kauppoihin 15. huhtikuuta.

Helsinki, 18. maaliskuuta 2016 – Mobile World Congress -tapahtumassa esitelty LG:n uusi lippulaivaälypuhelin LG G5 on nyt tilattavissa ennakkoon. LG G5 ja LG Friends -rinnakkaislaitteet saapuvat myyntiin Suomessa 15. huhtikuuta.

”Olemme ylpeitä LG G5 -älypuhelimesta ja odotamme innoissamme, kuinka pohjoismaiset kuluttajat ottavat sen vastaan”, kertoo David Montanya, LG Electronicsin mobiilituotteiden Pohjoismaiden Go-To-Market-päällikkö. ”LG G5 & Friends sai kehuja MWC-tapahtumassa, ja odotamme saavamme samanlaisen vastaanoton myös kotona.”

LG G5:ssä on kokonaan metallinen runko ja sen akun voi vaihtaa nopeasti liu’uttamalla käytetyn akun ulos ja vaihtamalla täyden akun sen tilalle. Ylimääräinen 135 asteen laajakulmaobjektiivi antaa valita kuvia otettaessa tavallisen tai laajakulmaobjektiivin välillä. Lisäksi aina päällä oleva 3,5 tuuman näyttö näyttää kaiken tärkeän informaation ilman puhelimen herättämistä lepotilasta. Kuten aiemmissakin malleissa, LG G5 -älypuhelimessa kamera ja virtapainike on integroitu siististi takapaneeliin.

LG:n ensimmäinen modulaarinen älypuhelin
LG:n innovatiivisen modulaarisen muotoilun ansiosta G5:n voi muuntaa vaikkapa pieneksi kameraksi tai hifi-toistimeksi. Samalla säilyy mahdollisuus akun vaihtoon. G5 sisältää seuraavat moduulit:

LG CAM Plus on monipuolinen kameramoduuli, joka voidaan liittää puhelimeen akkupaikan kautta. Näin laitteesta saa mukavan otteen, jolloin sitä voi käyttää kompaktina kamerana. Laite toimii myös ylimääräisenä virtalähteenä.

Hi-Fi Plus with B&O Play on innovatiivinen kannettava hifi-dac-soitin, joka on kehitetty yhteistyössä B&O Playn kanssa kuluttajille, jotka haluavat huippuluokan äänentoistoa.

Always-on-näyttö lisää käyttömukavuutta – LG G5:n 5,3-tuumaisessa QHD IPS Quantum -näytössä on always-on-ominaisuus, joka näyttää päivämäärän ja kellonajan jatkuvasti, myös puhelimen ollessa lepotilassa.

Laadukas laajakulmaobjektiivi – LG G5 -puhelimen takana on kaksi kameraa, joista toisessa on normaali 78 asteen objektiivi ja toisessa laajin älypuhelimessa koskaan nähty, 135 asteen laajakulmaobjektiivi. Laajakulmaobjektiivin ansiosta käyttäjän on helpompi ottaa kuvia maisemista, korkeista rakennuksista ja suurista ihmisryhmistä.

LG Friends – laaja valikoima rinnakkaislaitteita
LG G5 -ekosysteemiin kuuluu myös laaja valikoima lisävarusteita, nimeltään LG Friends. Laitteiden tarkoitus on tarjota uudenlainen mobiilikokemus, joka ylittää älypuhelinten perinteiset rajat.

 • LG 360 CAM on kompakti 360 asteen kamera, jossa on kaksi 13 megapikselin laajakulmakameraa, 1200 mAh:n akku, 5.1-kanavainen surround-äänitys kolmella mikrofonilla ja 4 gigatavun sisäisellä muistilla. Laitteen voi yhdistää G5-puhelimeen, jolloin käyttäjä voi helposti luoda 360 asteen sisältöjä.
 • LG 360 VR -lasit, jotka voi yhdistää LG G5 -laitteeseen sitä varten suunnitellulla kaapelilla. Tyylikkäät virtuaalitodellisuuslasit voi taittaa kokoon, minkä ansiosta käyttäjä voi katsella VR-sisältöjä missä ja milloin tahansa.
 • LG Rolling Bot on rinnakkaislaite, joka pyörii kuin pallo ottaen samalla kuvia ja kuvaten videoita siihen asennetulla kahdeksan megapikselin kameralla. Se liitetään LG G5 -laitteeseen wifi-yhteyden avulla.
 • Tone Platinum HBS-1100 on maailman ensimmäinen Bluetooth-kuuloke, joka on varustettu aptX HD -koodekilla ja tuottaa näin häviötöntä 24 bitin äänentoistoa. Mallille on myönnetty Herman Kardon Platinum -arvosana erinomaisesta äänenlaadustaan.
 • Friends Manager on sovellus, jonka avulla G5 voi vaivatta muodostaa yhteyden LG Friends -laitteisiin. Friends Manager tunnistaa automaattisesti LG Friends -laitteet ja yhdistää ne nopeasti ja helposti.

Tekniset tiedot*

 • Prosessori: Qualcomm Snapdragon 820
 • Näyttö: 5,3 tuuman QHD IPS Quantum (2560 x 1440 / 554ppi)
 • Muisti: 4 GB LPDDR4 RAM -muistia / 32 GB UFS ROM -muistia + microSD-muistikorttipaikka (jopa 2 TB)
 • Kamerat: takakamera 16 MP, laajakulma 8 MP, etukamera: 8 MP
 • Akku: 2 800 mAh (vaihdettava)
 • Käyttöjärjestelmä: Android 6.0 Marshmallow
 • Koko: 149,4 x 73,9 x 7,3 mm
 • Paino: 159 g
 • Verkko: 4G / 3G / 2G
 • Yhteydet: Wi-Fi 802.11 a, b, g, n, ac / USB Type-C 2.0 (3.0 yhteensopiva) / NFC / Bluetooth 4.2
 • Väri: Titan / Gold / Silver / Pink

*Tiedot voivat muuttua ennen Pohjoismaiden lanseerausta

Samsung Galaxy S7 ja S7 edgeä on ennakkotilattu Suomessa ennätyksellisen paljon

s7edgethumb

Ensimmäiset merkit lupaavat kovaa kysyntää Samsungin uusimmalle lippulaivalle.

Espoo, 11.3.2016 – Tänään kauppoihin tulleet Samsung Galaxy S7 ja S7 edge ovat myyneet Euroopassa ja Suomessa ennakkoon enemmän kuin mikään aiempi Galaxy-puhelin.

Samsung Galaxy S7 ja S7 edge ovat olleet Pohjoismaissa ennakkomyynnissä helmikuun 21. päivästä lähtien ja maaliskuun 10. päivään mennessä niiden myynti oli yli 200 prosenttia enemmän kuin viime vuonna julkaistujen Galaxy S6:n ja S6 edgen ennakkomyynti.

Ennakkotilaajat ovat saaneet puhelimen mukana Gear VR -virtuaalilasit. Ennennäkemättömän suuri kysyntä on aiheuttanut Euroopassa joitakin viivästyksiä Gear VR -toimituksiin.

– Kiinnostus Galaxy S7 ja S7 edgeä kohtaan on ollut valtavaa, koska olemme kuunnelleet asiakkaita ja parantaneet tuotetta palautteen perusteella. Olemme lisänneet muistikorttipaikan, tehneet puhelimesta pöly- ja vesitiiviin ja kasvattaneet akkukapasiteettia selvästi. Se että kauniissa puhelimessa on hämmästyttävän hyvä kamera, on tietysti myös auttanut, sanoo Samsungin telecom-myyntijohtaja Antti Holopainen.

Samsung Galaxy S7:n ja Galaxy S7 edgen myynti alkaa tänään, 11. maaliskuuta. Lue lisätietoa laitteista täältä.

Elisan helmikuun myydyimmät: Peruspuhelimilla yhä laaja kannattajakunta

657-180x180-medium

4G-älypuhelinten laajasta suosiosta huolimatta myös peruspuhelimilla on yhä kysyntää. Sekä henkilö- että yritysasiakkaiden puolella otetaan käyttöön entistä nopeampia mobiilidatayhteyksiä.

Elisan helmikuun myydyimpien puhelimien listalla suosio jakaantui tasaisesti eri valmistajien ja ekosysteemien kesken. 4G-älypuhelimien valta-asemasta huolimatta peruspuhelimillakin on yhä vankka kannattajakunta, esimerkkinä henkilöasiakkaiden myyntilistan kärjen tuntumaan noussut Nokia 215 -puhelin.

– Asiakkaidemme joukossa on edelleen laaja, tyypillisesti varttuneempaa väestöä edustava peruspuhelinten kannattajakunta. Haluamme vastata peruspuhelintarjonnallamme myös näiden asiakkaiden tarpeisiin ja toiveisiin, sanoo Elisan henkilöasiakasyksikön liiketoimintajohtaja Jan Virkki.

Asiakkaat arvostavat erityisesti laitteen fyysistä näppäimistöä sekä sitä, ettei siinä ole omaan käyttöön nähden tarpeettomia toimintoja.

– Vaikka nämä asiakkaamme uskollisesti jatkavat peruspuhelimen käyttäjinä, päivittävät he kuitenkin yhä useammin liittymäksi ns. kiinteähintaisen liittymän, jossa suurin osa käytöstä sisältyy kuukausimaksuun, Virkki jatkaa.

Barcelonassa viime viikolla pidetty Mobile World Congress -messutapahtuma toi esimakua mobiilimaailman kevään tuoteuutuuksista.

– Uusinta teknologiaa edustivat tänä vuonna erityisesti virtuaalitodellisuus sekä siihen liittyvä laitteisto. Aika näyttää, kuinka suosittuja näistä tulee, ja mitkä tulevat olemaan niiden tyypilliset käyttötavat.

4G-älypuhelimet ovat yleistyneet myös yritysasiakkaiden keskuudessa. Nyt yrityksissä otetaan kiihtyvällä tahdilla käyttöön entistä nopeampia mobiilidatayhteyksiä.

– Lumipallo on lähtenyt liikkeelle. 4G-päätelaitteista halutaan ottaa kaikki hyöty irti. 3G-yhteydet eivät enää riitä työkäyttöön. Siksi yritykset päivittävät mobiilidatayhteyksiään nopeammiksi, kertoo liittymien liiketoimintajohtajaPetteri Svensson Elisan yritysasiakasyksiköstä.

– 4G-mobiilidatan ja laitteiden kysynnän kasvu jatkuu edelleen erittäin vahvana kuluttajapuolella, Virkki sanoo.

Henkilöasiakkaiden myydyimmät puhelimet helmikuussa 2016:

Samsung Galaxy J5

Apple iPhone 6s

Nokia 215 (2G)

Huawei Honor 7

Apple iPhone 5s

Huawei P8 Lite

Samsung Galaxy S5 Neo

Samsung Galaxy A3

Microsoft Lumia 550

Huawei Y5

Nokia 225 (2G)

Apple iPhone 6

Samsung Galaxy S6 Edge

Samsung Galaxy A5

Apple iPhone 6s Plus

Saunalahti.fi –verkkokaupan viisi myydyintä puhelinta helmikuussa 2016:

Honor 7

Apple iPhone 6s

Samsung Galaxy J5

Apple iPhone 5s

Huawei P8 Lite

Yritysasiakkaiden myydyimmät puhelimet helmikuussa 2016:

Microsoft Lumia 640

Apple iPhone 6s

Samsung Galaxy Xcover 3

Microsoft Lumia 550

Samsung Xcover 550 (3G)

Microsoft Lumia 950

Samsung Galaxy J5

Samsung Galaxy S5 Neo

Apple iPhone 6

Apple iPhone 5S

Samsung Galaxy S6

Samsung Galaxy A5

Huawei Honor 7

Sony Xperia Z5 Compact

Samsung Galaxy A3