Mobiiliparkki

Yhteystiedot: Kerttu Vali, Pajamäenkatu 14, 48600 Kotka email: mobiiliparkki@victoriamedia.fi

Samsung esittelee Galaxy S7:n, Galaxy S7 edgen

m4n9pmtrr3uwv1s9svtl

Barcelona, Espanja – 21. helmikuuta 2016 –Samsung esitteli tänään Unpacked 2016 -tapahtumassa uudet lippulaivapuhelimensa Galaxy S7:n ja Galaxy S7 edgen sekä Gear 360 -kameran. Unpackedissa esitellyt uutuudet ovat osoitus Samsungin halusta kehittää tuotteita, jotka sopivat moderniin elämäntyyliin. Tuotteet helpottavat arkea ja muovaavat sitä, miten seurustelemme, jaamme kokemuksia ja järjestämme elämämme.

Galaxy S7 ja S7 edge vievät Samsungin uraa uurtavan muotoilun ja ominaisuudet askeleen pidemmälle. Laitteiden uutuusominaisuuksiin lukeutuvat muun muassa vesi- ja pölytiiveys (IP68-suojaluokitus), kehittyneempi kamera, suurempi akku, entistä näyttävämpi muotoilu ja parannettu ergonomia, microSD-tuki 200 gigatavuun asti ja uudet Edge UX -reunanäyttöominaisuudet.

Unpackedissa esiteltiin myös täysin uusi tuote, Samsung Gear 360. Kyseessä on kamera, joka pystyy 360 asteen still- ja videokuvaukseen. Gear 360 toimii saumattomasti yhdessä älypuhelimen kanssa. Kameralla on vaivatonta ikuistaa elämän tärkeimmät hetket ja se tekee 360-asteisten videoiden ja kuvien luomisesta ja jakamisesta helppoa.

– Me uskomme maailmaan, joka on kirkkaampi, terävämpi, helpompi ja hauskempi. Unpackedissä esitellyt uutuustuotteet ominaisuuksineen ovat osoitus tästä. Haluamme auttaa käyttäjiämme saamaan entistä enemmän irti arjestaan ja haastaa entisestään käsityksiä siitä, mikä on mahdollista, toteaa Samsungin Head of IM & Telecom Antti Holopainen.

Kirkkaampia ja terävämpiä kuvia, jopa pimeässä

Galaxy S7 ja S7 edge ovat ensimmäiset älypuhelimet, joissa on Dual Pixel -kuvasensori. Tekniikka mahdollistaa huippunopean vaihetarkennuksen. Vallankumouksellisen Dual Pixel -tekniikan lisäksi laitteiden kuvakennoissa on suuremmat pikselit, kameroissa valovoimaisempi objektiivi, optinen kuvanvakain (Smart OIS), nopeampi valotusaika ja täsmällisempi automaattitarkennus myös hämärässä valaistuksessa. Mukana on myös uusi Motion Panorama -kuvatila, joka tuo perinteisiin panorama-kuviin liikettä ja tarjoaa käyttäjille uudenlaisen visuaalisen kokemuksen.

Tyylikäs, käyttäjäystävällinen ja vesitiivis

Galaxy S7:n ja S7 edgen pinnat ovat näyttävästi muotoiltua 3d-lasia ja metallia. Kaareva muotoilu jatkuu nyt laitteiden takaosiin, mikä parantaa niiden ergonomiaa ja mahdollistaa entistä mukavamman otteen puhelimista. Mukana on myös Always-On Display -toiminto, mikä merkitsee, että kello ja kalenteri voidaan näyttää ruudulla, ilman että laitteen koko näyttö kytketään päälle. Älykäs ominaisuus säästä käyttäjän aikaa, vaivaa ja puhelimen akkua.

Galaxy S7 ja S7 edge ovat myös vesi- ja pölytiiviit, tietenkin muotoilusta tinkimättä. Puhelimissa on IP68-tason suojaluokitus. Samsung esittelee myös uuden reunanäyttöä hyödyntävän Edge UX -ominaisuuden, jonka avulla voi tehdä näppärät pikakuvakkeet käyttäjän suosikkitoimintoihin.

Nopeampi lataus ja entistä parempi suorituskyky

Uudet lippulaivapuhelimet on varustettu pikalataus-toiminnolla, joka toimii sekä langattomasti että perinteisellä laturilla. Puhelimien muistia on mahdollistaa kasvattaa peräti 200 gigatavun muistikortilla ja microSD-kortti sijoitetaan nyt kätevästi SIM-kortin kanssa samaa kelkkaan. Samsung on myös tehnyt merkittäviä päivityksiä laitteistoon ja ohjelmistoon ja etenkin Galaxy S7:n ja S7 edgen pelisuorituskykyä on parannettu. Energiatehokas suoritin ja entistä isompi akku takaavat, että käyttöaika ei lopu kesken pelatessa. Puhelimissa on myös uusi jäähdytysjärjestelmä, joka estää ylikuumenemisen.

Game Launcher-toiminto, on toinen uutuus, joka on suunniteltu pelaajille. Omia pelisessioita voi nyt tallentaa videoksi, ja pelivideot voi jakaa suoraan puhelimella suosikkivideopalveluihin. Käyttäjä voi nyt myös minimoida pelaamisen aikana saapuvat ilmoitukset, mikä mahdollistaa pelaamisen keskeytyksettä.

Mobiilimaksaminen ja tietoturva

Galaxy S7 ja S7 edge sisältävät tuen Samsung Pay -maksujärjestelmälle, joka tulee Pohjoismaihin kuluvan vuoden aikana. Samsung Payn tietoturvallisen käytön takaa Samsung Knox, joka hyödyntää muun muassa sormenjälkilukijaa ja kehittynyttä tietoturvatekniikkaa arkaluontoisen tiedon suojaamiseksi.

Ennakkotilaus alkaa heti (21.2 klo 21.00)

Galaxy S7 ja S7 edgen myynti alkaa Euroopassa 11. maaliskuuta. Puhelimet toimitetaan 5. maaliskuuta mennessä ennakkotilanneille jo ennen myynnin aloituspäivää. Kaikki ennakkotilaajat saavat kaupan päällisenä Gear VR -virtuaalilasit (valituissa kanavissa, 22.2-10.3 ennakkotilanneet).

Tekniset tiedot Galaxy S7:

Samsung Galaxy S7:ssa on Exynos 8890, 2.3GHz Quad + 1.6GHz Quad, Octacore -suoritin, 4 gigatavua muistia (LPDDR4), 32GB sisäistä tallennustilaa ja tuki mircoSD-korteille (200 GB asti). GS7:ssa on 5.1 tuuman QHD (2560×1440) Super AMOLED -näyttö (577 ppi), 3,000 mAh:n akku, langaton lataus (Qi, WPC, PMA) ja Fast charging -pikalataustoiminto (langallinen + langaton). Mitat: 142.4 x 69.6 x 7.7mm, paino 152g. Etukamera: 5MP (F1.7), takakamera: Dual Pixel 12MP (F1.7), Smart OIS. Käyttöjärjestelmä Android 6.0 Marshmallow. Yhteysominaisuuksiin lukeutuu: WiFi: 802.11 a/b/g/n/ac (2.4/5GHz), MIMO Mobile hotspot, Bluetooth v4.2 LE, ANT+, USB 2.0 ja NFC. Laitteessa on IP68-suojaluokitus ja Samsung Knox -tietosuoja. Värivaihtoehdot: musta, valkoinen ja kulta. Galaxy S7:n myynti alkaa 11. maaliskuuta ja sen suositushinta on 749 euroa.

Tekniset tiedot Galaxy S7 edge:

Samsung S7edgessä on Exynos 8890, 2.15 GHz Quad + 1.6 GHz Quad, Octacore -suoritin, 4 gigatavua muistia (LPDDR4), 32 sisäistä tallennustilaa ja tuki mircoSD-korteille (200 GB asti). GS7:ssa on 5.5 tuuman QHD (2560×1440) Super AMOLED -näyttö (534 ppi), 3,600 mAh:n akku, langaton lataus (Qi, WPC, PMA) ja Fastcharging -pikalataustoiminto (langallinen + langaton). Mitat: 150.9 x 72.6 x 7.7mm, paino 157g. Etukamera: 5 MP (F1.7), takakamera: Dual Pixel 12 MP (F1.7), Smart OIS -kuvanvakain. Käyttöjärjestelmä Android 6.0 Marshmallow. Yhteysominaisuuksiin lukeutuu: WiFi: 802.11 a/b/g/n/ac (2.4/ 5GHz), MIMO Mobile hotspot, Bluetooth v4.2 LE, ANT+, USB 2.0 ja NFC. Laitteessa on IP68-suojaluokitus ja Samsung Knox -tietosuoja. Värivaihtoehdot: musta, valkoinen ja kulta. Galaxy S7:n myynti alkaa 11. maaliskuuta ja sen suositushinta on 849 euroa.

 

DNA:n myydyimmät puhelimet tammikuussa 2016 – asiakkaat ostavat nyt pelkästään älypuhelimia

a11b6cda-c464-403d-8971-ff6090723259

DNA:lta vuoden 2015 aikana ostetuista puhelimista 95 prosenttia oli älypuhelimia. Joulu- ja tammikuussa älypuhelinten osuus kaikista DNA:n myymistä puhelimista saavutti historiallisen tason, sillä käytännössä kaikki ostetut puhelimet olivat älypuhelimia.

Jo tutuiksi käyneet suosikkipuhelimet pitivät sijoituksensa listakärjessä: Samsung ja Huawei jakavat ensimmäiset kuusi sijaa keskenään puoliksi. Ykköseksi nousi jo pitkään listan kärkisijoja halussaan pitänyt edullinen Samsung Galaxy J5. Kakkossijalle nousi tehokas Huawei Honor 7, ja kolmoseksi monipuolinen Huawei Y360. Microsoft teki paluun myydyimpien puhelimien listalle kahdella edullisella Lumialla. Applen iPhone 6s jatkaa hyvin mukana.

Puhelinkaupassa on nyt siirrytty kokonaan älypuhelinaikaan. DNA:n myymät puhelimet ovat käytännössä järjestään kaikki älypuhelimia (yli 99,9 % myydyistä).

”Älypuhelin on nyt normi. Käyttäjät ovat löytäneet älypuhelimen moninaiset hyöty- ja viihdeominaisuudet, ja uudelta puhelimelta osataan vaatia juuri omaan käyttöön optimoituja ominaisuuksia ja toimintoja”, kertoo DNA Kaupan toimitusjohtaja Sami Aavikko.

”Asiakkaat hankkivat peruspuhelimia enää erittäin harvoin, vain erityisissä tilanteissa, joten perusmallit poistuvat kysynnän loppumisen myötä myös myyntivalikoimasta nopeasti. DNA:lla on myynnissä enää vain kaksi perusmallia”, Aavikko kertoo.

DNA:n vuoden 2016 ensimmäisellä Top 10 -listalla peräti yhdeksän puhelinta kymmenestä on 4G-malleja.

”Tammikuun Top 10 -listalla on ainoastaan yksi 3G-puhelin. Myös tässä suhteessa muutos tapahtuu nyt hyvin nopeasti. Aivan lähikuukausien sisällä kaikki myytävät puhelimet ovat 4G-laitteita, joten nopeita 4G-verkkoja hyödyntävien käyttäjien määrä kasvaa todella vauhdikkaasti”, Aavikko kertoo.

DNA:n myydyimmät puhelimet tammikuussa 2016

1. Samsung Galaxy J5 *)
2. Huawei Honor 7 *)
3. Huawei Y360
4. Samsung Galaxy A3 *)
5. Huawei P8 Lite *)
6. Samsung Galaxy S5 Neo *)
7. Apple iPhone 6s *)
8. Microsoft Lumia 550 *)
9. Microsoft Lumia 640 *)
10. Samsung Galaxy xCover3 *)

*) 4G-puhelin

DNA julkaisee myydyimmät-seurannan kuukausittain. Tiedot perustuvat DNA:n eri myyntikanavissa kerättyihin myyntilukuihin.