Mobiiliparkki

Yhteystiedot: Kerttu Vali, Pajamäenkatu 14, 48600 Kotka email: mobiiliparkki@victoriamedia.fi

DNA ja Aiva Mobile tuovat ratkaisun Suomen ja Venäjän väliseen puheliikenteeseen

9c363b3d-d145-47ad-b4fb-acf4c9779726

DNA ja venäläinen operaattori Aiva Mobile tuovat joulukuussa myyntiin ainutlaatuisen prepaid-liittymän, joka tuo edulliset puhelut Suomen ja Venäjän väliseen puheliikenteeseen. Palvelu on Suomessa ensimmäinen laatuaan.

Prepaid-liittymä on käytännössä yksi SIM-kortti, joka sisältää sekä DNA Double Prepaid että Aiva Mobile Finland -liittymän. Oikea liittymä aktivoituu automaattisesti saatavilla olevan verkon mukaan. Suomessa käytössä on DNA:n liittymä ja Venäjälle mentäessä liittymäksi vaihtuu automaattisesti Aiva Mobile. Aiva Mobile on venäläinen virtuaalinen matkaviestinyritys, joka on osa JSC Multiregional Transit Telecomia.

Liittymästä toiseen on automaattinen ilmainen soitonsiirto, jolloin käyttäjä on maasta riippumatta aina tavoitettavissa molemmista puhelinnumeroista ilman vastaanotettujen puheluiden roaming-maksuja tai SIM-kortin vaihtamista paikalliseen liittymään. Soitetun puhelun hinta Suomesta Venäjälle on liittymässä jopa EU-roaming hintoja edullisempi, 0,07 €/min +matkapuhelinmaksu.

ed7727cd-6593-4a2b-967e-dcea2039d8b1

Liittymä on suunnattu henkilöille, jotka viettävät säännöllisesti aikaa Suomessa ja Venäjällä soittavat paljon puheluita maiden välillä.

”Haluamme palvella asiakkaitamme entistä paremmin ja tämän helppokäyttöisempää liittymää on vaikea löytää. Mietimme jatkuvasti ratkaisuja maiden väliseen puheliikenteeseen. Näemme tämän liiketoiminnallisesti kiinnostavaksi aluevaltaukseksi, sillä meillä on tälle jo olemassa oleva markkina Suomessa asuvien venäläisten keskuudessa. Valmistaudumme myös vuodenvaihteeseen, jolloin venäläiset turistit matkaavat Suomeen”, sanoo DNA:n puheliikenteen johtaja Cedric Kamtsan.

”Double Prepaid mahdollistaa asiakkaille isot säästöt puheluissa. Jos esimerkiksi Suomessa asuva venäläinen soittaa viikoittain yhteensä 30 minuutin puheluita venäläisiin mobiiliverkkoihin, säästöä tulee prepaidin kanssa jopa 70 € kuukaudessa. Tämän lisäksi tuotteen etuna on mahdollisuus olla tavoitettavissa molemmissa maissa molemmista numeroista ilman vastaanottomaksuja”, Kamtsan jatkaa.

“Uskomme vahvasti tuotteen kysyntään, sillä kyseessä on innovatiivinen, rajat ylittävä mobiilituote esimerkiksi matkailijoille ja yrittäjille. Yhteistyö Suomen yhden johtavan teleoperaattorin DNA:n kanssa tuo MTT:lle kansainvälistä ulottuvuutta. Olemme sitoutuneita tuomaan asiakkaillemme parhaimman mahdollisen kokemuksen ja jatkamme tuotteen kehittämistä yhdessä DNA:n kanssa”, sanoo Janne Timonen, MTT:n Suomen haaran toimitusjohtaja.

DNA Double Prepaid -liittymää myydään Suomessa DNA Kaupoissa sekä sesonkiaikoina erikseen tiedotettavissa myyntipisteissä. Venäläisen tunnistautumislainsäädännön mukaisesti liittymää ostettaessa tulee mukana olla passi henkilöllisyyden todentamista varten myös Suomessa. MTT myy Aiva Mobile -liittymää Venäjällä omien edustajiensa kautta. Liittymissä on omat erilliset saldot, asiakaspalvelu sekä käyttöehdot ja – ohjeet. Liittymään saa lisäksi ostettua datapaketteja haluamansa määrän.

Jo seitsemättä kertaa: Elisalla tutkitusti Suomen kattavin 4G-verkko

ECE Oy:n marraskuussa tekemän tutkimuksen mukaan Elisalla on edelleen Suomen kattavin verkko. Suomen suurimmat kaupungit ja niiden väliset tieosuudet kattaneessa tutkimuksessa tutkittiin kolmen isoimman operaattorin 4G-verkkojen kuuluvuutta.

Elisan 4G-verkko on jo seitsemättä kertaa osoittautunut Suomen kattavimmaksi. European Communications Engineering Oy (ECE) tutki suomalaisten 4G-verkkojen kuuluvuutta loka-marraskuussa 76 kaupungissa ja kunnassa, Etelä-Suomesta Pohjois-Suomeen, kattaen noin 75 prosenttia Suomen väestöstä. Lisäksi tutkimuksessa mitattiin näiden kaupunkien väliset tieosuudet.

Tutkimuksen mukaan Elisan 4G-verkko on Suomen kattavin, TeliaSoneran verkon tullessa toiseksi ja DNA:n ollessa kolmas. Myös aiemmissa tutkimuksissa Elisan 4G-verkko on ollut Suomen kattavin.

– Tutkimustulos ei tullut yllätyksenä, olemme panostaneet voimakkaasti 4G-verkon rakentamiseen, ja nopean 4G-verkon alueella asuu yli 97,5 prosenttia suomalaisista, Elisan mobiiliverkon palveluista vastaava johtaja Sami Komulainen kertoo.

Tutkimuksessa mitattiin ulkokuuluvuuden lisäksi 4G-verkkojen sisäkuuluvuutta eli sitä, miten nopeat nettiyhteydet toimivat rakennusten sisällä. Myös sisäkuuluvuudessa Elisa sai parhaat tulokset.

– Sisäkuuluvuusmittauksissa Elisan 4G-verkko oli selkeästi kattavin. DNA sijoittui sisäkuuluvuusmittauksissa toiseksi ja TeliaSonera kolmanneksi. Sisäkuuluvuus on tärkeä asiakkaan kannalta, sillä yhä useampi käyttää kotona kiinteän verkon lisäksi myös 4G-yhteyksiä. Kaiken kaikkiaan tutkimustulokset osoittavat, että operaattorit ovat viime vuosina investoineet paljon verkon rakentamiseen ja kehittämiseen, toimitusjohtaja Jukka Lempiäinen European Communications Engineering Oy:sta toteaa.

Lisätietoa tutkimuksesta löydät osoitteesta elisa.fi/vertaaverkkoja.

4G lyhyesti: 4G eli ns. neljännen sukupolven mobiilitekniikka on jatkoa jo laajasti käytössä olevalle 3G-tekniikalle. 4G-verkossa voidaan päästä jopa 300 Mbit/s siirtonopeuksiin. 4G-nopeuksia voi hyödyntää Elisan valikoimissa olevilla älypuhelimilla, tableteilla, reitittimillä ja nettitikuilla, jotka tukevat 4G-teknologioita ja käyttävät parasta saatavilla olevaa Elisan verkkoa. Elisan 4G-nopeudet ovat saatavilla jo yli 290 paikkakunnalla. Jopa 300 Mbit/s nopeutta tukevia tukiasemia löytyy 25 paikkakunnalta. European Communications Engineering Oy:n riippumattoman tutkimuksen (11/2015) mukaan Elisan 4G-verkko on Suomen kattavin. Elisan verkko käyttää uusiutuvaa energiaa. Lisätietoja: www.elisa.fi/4G

Marraskuun myydyimmät: uusi iPhone ykkösenä, uusia tulokkaita listalla

37917_8dad9aec905796e0

Lokakuun kärkikolmikko piti paikkansa Soneran myydyimpinä puhelimina marraskuussa, Huawei ja Sonyn uutuus Xperia M5 nousivat listalle . Uuden upgrade-ohjelman ansiosta älypuhelimen voi päivittää edullisesti uuteen vuoden välein. 

Kolmen myydyimmän puhelimen kärki pysyi lokakuun jälkeen ennallaan uuden iPhonen johdolla. Lumia 640 sijoittui kakkoseksi tasaisena jatkuneen yritysmyynnin ansiosta. Kärjen takana tapahtui muutoksia, kun Sonyn uutuusmalli Xperia M5 nousi viidenneksi ja Huawei palasi listalle kahden mallin voimin. Apple iPhone 5s:n myynti sai tukea uutuusmallien markkinoille tulon myötä laskeneesta hinnasta.

”Myydyimpien puhelinten listalla on mukavasti eloa joulumarkkinan kynnyksellä. Älylaitteet ovat tänäkin jouluna toivotuimpien lahjojen listalla, ja meidän uusi Upgrade-päivitysohjelmamme tarjoaa uudenlaisen tavan hankkia vaikkkapa jokin syksyn uusista huippumalleista”, sanoo Soneran laiteliiketoiminnasta vastaava Markku Saranpää.

Soneran myydyimmät puhelimet marraskuussa (suluissa sijoitus lokakuussa)

1. (1.) Apple iPhone 6s
2. (2.) Microsoft Lumia 640
3. (3.) Samsung Galaxy J5
4. (7.) Apple iPhone 5s
5. ( – ) Sony Xperia M5
6. ( – ) Huawei Y5
7. (5.) Apple iPhone 6
8. (9.) Samsung Galaxy Xcover 3
9. (6.) Apple iPhone 6s Plus
10.(-) Huawei Honor 7

Päivitysohjelma on uusi tapa hankkia älypuhelin vaikka vuoden välein

Sonera Upgrade-ohjelmalla hankitun puhelimen voi vaihtaa uudempaan jo vuoden kuluttua, jos asiakas haluaa aina tuoreimman älypuhelinmallin käyttöönsä.

”Asiakas palauttaa vanhan laitteen hyväkuntoisena Sonera Kauppaan ja valitsee tilalle seuraavan laitteen. Vanhan laitteen jäljellä olevat kuukausierät hyvitetään, ja asiakas jatkaa upouuden puhelimen kanssa”, sanoo Markku Saranpää.

Upgrade-ohjelmassa asiakasta sitoo vain 12 ensimmäisen kuukauden maksujen hoitaminen. Jos asiakas päättää käyttää laitetta 24 kuukautta, hän maksaa siitä saman hinnan kuin tavallisella rahoitussopimuksella. Ensimmäisen 12 kk maksuerä on normaalia rahoitussopimusta korkeampi ja seuraavien 12 kk erä alhaisempi. Rahoitussopimuksen loppuvelka hyvitetään, kun asiakas hankkii uuden laitteen Soneralta.

www.sonera.fi/upgrade

DNA:n myydyimmät puhelimet marraskuussa 2015

a11b6cda-c464-403d-8971-ff6090723259

DNA:n myydyimpien puhelimien marraskuun kärkikymmenikkö koostuu neljän valmistajan laitteista. Samsungilta listalla on viisi puhelinta, Applelta ja Huaweilta kummaltakin kaksi, ja Sony on listalla yhdellä laitteella.

Samsung jatkaa vahvana DNA:n myydyimpien puhelinten listalla myös marraskuussa. Samsungin edullinen 4G-puhelin Galaxy J5 säilytti ykköspaikkansa, joskin Applen tuore lippulaivapuhelin iPhone 6s nouseekin hyvin harppauksin kohti kirkkainta kärkeä, kun laitteen saatavuusongelmatkin alkavat olla takanapäin. Kolmannen sijan piti syksyn suursuosikki Huawei Honor 7.

Joulukauppa on käynnistymässä vilkkaana. Suomalaiset eivät kuitenkaan villiinny hankkimaan mitä tahansa – lahjahankintoja pohditaan usein perheen kesken, ja pukinkonttiin paketoidaan lahjoja, jotka ovat olleet toivelistalla jo koko syksyn.

”Suomalaiset antavat ja vastaanottavat mielellään järkilahjoja. Puhelimet ja niiden lisälaitteet ovat tyypillinen esimerkki hyötylahjasta, jonka hankinnassa joulupukki saa usein tarkan ohjeistuksen”, kertoo DNA Kaupan toimitusjohtaja Sami Aavikko.

Joulusesongin hittituotteita tulevat olemaan edulliset 4G-puhelimet, koko perheen yhteisenä lahjana tabletit ja erittäin isona tuoteryhmänä alati kasvava tarvikkeiden katras.

”Varsinkin kaiuttimet, kuulokkeet ja älykellot löytyvät monesta joulupaketista. Älykelloissa alkaa olla valikoimaa nyt vaativaankin kellonkäyttäjän makuun uusien Huawei Watch ja Samsung Gear S2 -mallien myötä”, Aavikko vinkkaa.

DNA:n myydyimmät puhelimet marraskuussa 2015

1. Samsung Galaxy J5
2. Apple iPhone 6s
3. Huawei Honor 7
4. Samsung Galaxy A3
5. Huawei Y360
6. Apple iPhone 5S
7. Samsung Galaxy S5 Neo
8. Samsung Galaxy J1
9. Samsung Galaxy S6
10. Sony Xperia M4 Aqua

DNA julkaisee myydyimmät-seurannan kuukausittain. Tiedot perustuvat DNA:n eri myyntikanavissa kerättyihin myyntilukuihin.

Elisan marraskuun myydyimmät puhelimet: Kärkikolmikko Applen ja Samsungin hallussa

657-180x180-medium

Uusi iPhone 6s jatkoi marraskuussa myyntilistojen kärjessä perässään kaksi Samsungin suosikkimallia. Joulusesongista ei ennusteta yhden tai kahden hittipuhelimen juhlaa vaan suosion arvioidaan jakaantuvan tasaisemmin. Uusista Lumia-malleista odotetaan piristysruisketta joulumyyntiin.

Uusi iPhone 6s säilytti marraskuussa kärkipaikkansa sekä Elisan kuluttaja- että yritysasiakkaiden top-listoilla.
 
Uudet Lumia-mallit tuovat piristystä joulukauppaan.

– Microsoftilta tulee kolme täysin uutta Lumia-mallia (550, 950 ja 950XL) kahden viikon sisällä, joista 950- ja 950 XL-mallien toimitukset alkavat jo 3.12. On mielenkiintoista nähdä niiden kysynnän kehitys. Ennakkomyynnin perusteella mahdollisuuksia on myydyimpien kärkikymmenikköön, sanoo Elisan henkilöasiakasyksikön puheliittymien liiketoimintajohtaja Jan Virkki.

– Lumia 950-mallien kamerat ovat keränneet ensitesteissä kehuja. Laadukkaasta kamerasta onkin tullut yksi kuluttajien tärkeimmistä ostokriteereistä kännykkäkaupassa.
 
Uusi Lumia-trio kiinnostaa myös yrityspuolella.

– Yritysasiakkailla on käytössään paljon Lumia-puhelimia. Nyt nähdään, jatkuuko Lumia-uskollisuus uusien mallien myötä, ja millä tuotteilla vanhat Lumiat korvataan. Ennakkomyynnin perusteella lippulaiva-mallit kiinnostavat. Aika näyttää, millaiseksi koko mallisto rakentuu ja täyttääkö se erilaisten yrityskäyttäjien tarpeet, sanoo mobiilipalvelujen liiketoimintajohtaja Petteri Svensson Elisan yritysasiakasyksiköstä.

Kuulokkeita ja kaiuttimia pukinkonttiin
 
Kännyköiden joulukauppa käynnistyi toden teolla marraskuun lopussa.

– Tänä vuonna ei ole odotettavissa yhtä tai kahta hittipuhelinta. Kysynnän ennakoidaan jakaantuvan erittäin laajalle. Tämä näkyy jo nyt esimerkiksi verkkokaupan myynnissämme. Kymmenen suosituimman puhelimen joukossa on usean eri valmistajan tuotteita, Virkki kertoo.
 
Erilaiset puhelinten lisätarvikkeet ovat perinteisesti olleet suosittuja joululahjoja.

– Moni ostaa vakiokuulokkeiden tilalle uudet, laadukkaammat kuulokkeet, niin puhelin- kuin tablettikäyttöönkin. Niitä löytyy useista hintaluokista ja eri käyttötarkoituksiin. Myös ladattavat, mukana kulkevat kaiuttimet ovat nostaneet suosiotaan. Sopivia joululahjoja kummatkin, vaikka puhelin tai tabletti ei olisikaan vastaostettu, Virkki sanoo.

Henkilöasiakkaiden myydyimmät puhelimet marraskuussa 2015:

Apple iPhone 6s

Samsung Galaxy J1 (3G)

Samsung Galaxy J5

Apple iPhone 5s

Huawei Honor 7

Apple iPhone 6

Nokia 215 (3G)

Microsoft Lumia 640

Huawei P8 Lite

Nokia Lumia 635

Apple iPhone 6s Plus

Samsung Galaxy S5 Neo

Samsung Galaxy S6

Sony Xperia M4 Aqua

Samsung Galaxy A

Yritysasiakkaiden myydyimmät puhelimet marraskuussa 2015:

Apple iPhone 6s

Nokia Lumia 635

Microsoft Lumia 640

Samsung Xcover 550 (3G)

Apple iPhone 5s

Apple iPhone 6

Samsung Galaxy Xcover 3

Samsung Galaxy S5 Neo

Samsung Galaxy J5

Samsung Galaxy A3

Samsung Galaxy A5

Apple iPhone 6s Plus

Nokia Lumia 830

Samsung Galaxy S6

ZTE Tara Lite (3G)

Saunalahti.fi –verkkokaupan viisi myydyintä puhelinta marraskuussa 2015:

Samsung Galaxy J1

Apple iPhone 5s

Apple iPhone 6s

Samsung Galaxy J5

Apple iPhone 6s Plus