Mobiiliparkki

Yhteystiedot: Kerttu Vali, Pajamäenkatu 14, 48600 Kotka email: mobiiliparkki@victoriamedia.fi

K-PLUSSA-KORTTIA VOI NYT KÄYTTÄÄ ANDROID-ÄLYPUHELIMILLA

k-plussa-mobiilikortti_255507_2

K-Plussa ottaa käyttöönsä puhelimessa toimivan K-Plussa-mobiilikortin. K-Plussa-mobiilikortti on Android-puhelimeen ladattava sovellus, joka toimii lähiluettavan K-Plussa-kortin tavoin K-ryhmän kaupoissa. Sovellus on beta-versio, jota kehitämme edelleen. Mobiilikortti on kätevä vaihtoehto kanta-asiakaskortin rinnalle ja helpottaa asiointia K-kaupoissa.

K-Plussa-mobiilikortin beta-versio on ladattavissa Android Play -kaupasta ilmaiseksi. Lataaminen edellyttää, että asiakkaalla on voimassa oleva K-Plussa-kortti tai pankin maksukortti K-Plussa-ominaisuudella. Kortti on mahdollista ladata NFC-ominaisuudella varustettuun Android-puhelimeen, jossa on käyttöjärjestelmäversio 4.4 tai uudempi. Windows-laitteisiin mobiilikortti on tulossa kevään aikana, ja iOS:n osalta mobiilikortin järjestelmäkehitys on selvitysvaiheessa.

– K-Plussa otti NFC-tekniikalla toimivat lähiluettavat kanta-asiakaskortit käyttöön vuoden 2012 alussa. Siitä lähtien kaikki uudet K-Plussa-käteiskortit ovat olleet lähilukutekniikan mahdollistavia kortteja. NFC-tekniikkaa käyttävä K-Plussa-mobiilikortti on uusi kehitysaskel tavoitteessamme helpottaa asiakkaidemme arkea ja kanta-asiakasohjelmamme etujen käyttöä, kertoo K-Plus Oy:n varatoimitusjohtaja Tapio Näveri.

K-Plussa-mobiilikortin käyttö on helppoa. Asiakas vie matkapuhelimen kiinni maksupäätteen vasempaan kylkeen ostotapahtumiensa käsittelyn yhteydessä, jolloin kassajärjestelmä tunnistaa asiakkaan K-Plussa-kortille ladatut erikoisedut ja ohjaa ostoksista kertyvät K-Plussa-pisteet asiakkaalle.

K-ryhmän kauppojen yhtenäinen laitekanta mahdollistaa lähiluettavan K-Plussa-mobiilikortin käyttöönoton lähes kaikissa K-kaupoissa sekä Anttiloissa.

Linkki sovelukseen Play-kaupassa http://play.google.com/store/apps/details?id=com.plussa.plussacard

 

KAKSINÄYTTÖINEN LG V10 -ÄLYPUHELIN SUOMEEN VUODEN 2016 ALUSSA

ycto3s1v5hflrxrtdl9j

– LG:n uusimmassa älypuhelimessa nähdään ensi kertaa useita uusia ominaisuuksia, kuten toinen näyttö, kaksi etukameraa ja edistyksellinen manuaalinen videokuvaustila.

Helsinki, 24. marraskuuta 2015 – Paljon huomiota herättänyt älypuhelinmalli LG V10 tulee Pohjoismaiden markkinoille. Vaativille käyttäjille suunnattu V10 on LG:n uuden V-sarjan ensimmäinen malli. Se on suunniteltu tarjoamaan erinomainen multimediakokemus uusilla ominaisuuksilla, joita ovat aina päällä oleva toinen näyttö, kaksi etukameraa ja edistyksellinen manuaalinen videokuvaustila. Tyylikkäästi muotoiltu puhelin on valmistettu ruostumattomasta teräksestä ja siinä on kestävä silikonipinta. V10 onkin saanut hyväksytyn arvosanan riippumattoman kolmannen osapuolen suorittamassa pudotustestissä.

”LG V10 on kehitetty multimediapuhelimeksi, jonka avulla käyttäjät voivat jakaa kokemuksensa mahdollisimman laadukkaasti”, sanoo Thomas Wering, LG Electronicsin mobiilituotteiden Pohjoismaiden markkinointipäällikkö. ”Mobiilikameran riittävyyttä lomakuvien ottamiseen on epäilty pitkään, mutta G4:n edistykselliset säädöt muuttivat tuon näkemyksen. Toivomme tekevämme V10-puhelimella videolle saman, mitä G4 teki valokuvalle ‒ ja puhelimella, joka kestää reissussa.”

Toinen näyttö
V10 tuo puhelimiin LG Second Screen -konseptin eli OLED-näytön, joka sijaitsee 5,7 tuuman QHD-päänäytön yläpuolella. Toinen näyttö toimii täysin itsenäisesti tai yhdessä päänäytön kanssa. Kun päänäyttö on sammutettu, näkyvät toisella näytöllä ilmoitukset, sää, aika, päivämäärä ja akun tila. Toisen näytön voi myös säätää toimimaan aloitusvalikkona eniten käytetyille sovelluksille päänäytön ollessa käytössä sekä näyttämään tulevat puhelut tai viestit peittämättä isolla näytöllä olevaa näkymää.

Kestävä ja tyylikäs muotoilu
LG V10 on suunniteltu otettavaksi mukaan paikkoihin ja tilanteisiin, joihin muita puhelimia ei tavallisesti vietäisi. Kestävä Dura Guard -rakenne suojelee puhelinta kolauksilta, minkä lisäksi puhelimen kulmat on lujitettu. Runko on tehty ruostumattomasta teräksestä (SAE-standardi 316L), jota löytyy esimerkiksi kalliista kelloista ja kirurgisista instrumenteista.

V10-puhelimen taka- ja alaosa on suojattu pehmeällä mutta kestävällä Dura Skin -päällyksellä, joka tuntuu mukavalta kädessä ja suojelee puhelinta naarmuilta. Myös takakuoren pintakuvio on suunniteltu tarjoamaan liikkeessä hyvä ote puhelimesta. Itsenäinen MET Laboratories testasi V10-puhelinta tiputtamalla sen toistuvasti 120 sentin korkeudelta useissa eri asennoissa. Testi osoitti, että V10-malli täyttää MIL-STD-810G-luokituksen kestävyysvaatimukset.

Uusi mobiilivideokuvauksen standardi
LG V10 tarjoaa edistyksellisiä videoiden kuvaus-, editointi- ja jakamisominaisuuksia. V10 on yksi ensimmäisistä älypuhelimista, jossa on täysin manuaalinen tila videokuvausta varten. Teknologia esiteltiin G4-puhelimessa, ja se on nyt tuotu myös videokuvaukseen. Manuaalisessa kuvaustilassa käyttäjä voi luoda laadukkaita videoita säätämällä sulkimen nopeutta, kuvataajuutta, ISO-herkkyyttä, valkotasapainoa ja tarkennusta. Videoita voi tallentaa kolmella eri resoluutiolla (HD, FHD tai UHD) sekä kahdessa eri kuvasuhteessa (16:9 tai 21:9).

Muita videotoimintoja:

 • Steady Record – Elektroninen kuvanvakautus auttaa vähentämään tärinää ja mahdollistaa terävämmän kuvan, kun käyttäjä kuvaa ja liikkuu yhtäaikaisesti.
 • Snap Video – Käyttäjä voi tehdä elokuvan useista lyhyistä videoista.
 • 15 Sec Auto Edit – Käyttäjä voi luoda lyhyen elokuvan poistamalla epäselvät tai staattiset kohtaukset.
 • Quick Video Editor – Toiminto tekee videoiden editoinnista, kehysnopeuden muuttamisesta ja efektien lisäämisestä helpompaa.
 • Quick Share – Kun video on valmis, sen voi jakaa helposti ja nopeasti sosiaalisessa mediassa.
 • Audio Monitor – Käyttäjä voi kuvatessaan säätää puhelimen kolmen mikrofonin herkkyyttä sekä tarkkailla ja hallita äänen tallentumista. Ominaisuus sisältää toimintoja suuntaavaan äänentallennukseen.
 • Wind Noise Filter – Toiminto vähentää tuulesta aiheutuvaa kohinaa.

Muita ominaisuuksia
V10-puhelimessa voi käyttää jopa kahden teratavun muistikorttia, joten käyttäjä voi kuvata paljon 4K-laatuista videota. 3 000 mAh:n akun voi helposti vaihtaa tarvittaessa ja käyttäjä voi näin jatkaa kuvaamista. Qualcomm Quick Chargen avulla akun voi ladata puoliksi täyteen 40 minuutissa.

LG V10 on varustettu ESS Technologyn valmistamalla 32 bitin DAC-hifi-vahvistimella. Lisäksi V10 on markkinoiden ensimmäinen kuluttajatuote, joka käyttää Qualcommin TruSignal-antennitekniikkaa. TruSignal tarjoaa optimoidun signaalivahvuuden, minkä ansiosta puhelut katkeavat harvemmin, datansiirto on nopeampaa ja puhelin saa paremman signaalin peiton – riippumatta siitä, miten käyttäjä pitää puhelinta.

LG V10 -puhelimessa on myös suosittu Knock Code -toiminto sekä sormenjälkilukija, joka tekee puhelimen avaamisesta ja herättämisestä helppoa. Sormenjälkilukija toimii myös Android Payn kanssa valikoiduilla markkinoilla kuten Yhdysvalloissa.

Hinta ja saatavuus
LG V10 lanseerataan Suomen markkinoilla tammikuussa 2016. Puhelimen suositushinta on 699 euroa.

Tekniset tiedot*

 • Prosessori: Qualcomm Snapdragon 808
 • Näyttö: Päänäyttö: 5,7 tuuman QHD IPS Quantum (2560 x 1440 / 513 ppi) / Toinen näyttö: 2,1 tuuman IPS Quantum (160 x 1040 / 513 ppi)
 • Muisti: 4 GB LPDDR3 RAM -muistia / 64 GB eMMC ROM -muistia + microSD-muistikorttipaikka (jopa 2 TB)
 • Kamera: Takakamera 16 MP F1.8-aukolla / OIS 2.0 / Etukamera: 5 MP Dual Lens (80ostandard -linssi / 120o Wide -laajakuvalinssi)
 • Akku: 3 000 mAh (vaihdettava)
 • Käyttöjärjestelmä: Android 5.1.1 Lollipop
 • Koko: 159,6 x 79,3 x 8,6 mm
 • Paino: 192 g
 • Verkko: Wi-Fi 802.11 a, b, g, n, ac / Bluetooth 4.1 / NFC / USB 2.0
 • Värit: Space Black / Luxe White

*Tiedot voivat muuttua ennen Pohjoismaiden lanseerausta.

DNA:n mobiiliverkko jälleen nopein

a11b6cda-c464-403d-8971-ff6090723259

Omnitele Oy:n tuoreen tutkimuksen mukaan DNA:n mobiiliverkko on jälleen nopein lähes kaikissa Suomen väestömäärältään suurimmissa kaupungeissa. DNA:lla oli suurimmat keskimääräiset saapuvan liikenteen nopeudet yhdeksässä kaupungissa kymmenestä mitatusta. Tutkimus kattoi kolme suurinta operaattoria.

DNA:n liittymällä saavutettiin kaikkien mittausten yhteenlaskettu suurin keskimääräinen latautumisnopeus eli verkosta päätelaitteeseen saapuvan liikenteen tiedonsiirtonopeus 46,4 Mbit/s. Elisan vastaava tulos oli 35,3 Mbit/s ja Soneran 36,4 Mbit/s.

Omnitele Oy tutki kolmen suurimman operaattorin nopeuksia Suomen kymmenessä väestömäärältään suurimmassa kaupungissa. Mittaukset suoritettiin loka-marraskuussa 2015. DNA:n mobiiliverkko oli saapuvan liikenteen tiedonsiirtonopeudeltaan keskimäärin nopein yhdeksästä kymmenestä kaupungissa eli Helsingissä, Espoossa, Vantaalla, Tampereella, Turussa, Lahdessa, Jyväskylässä, Kuopiossa ja Kouvolassa. Oulussa DNA:n tulos oli toiseksi korkein.

”Kuluttajat ovat siirtymässä 4G:n käyttöön innokkaasti koko Suomessa. 4G-verkko palvelee laajalti jo myös tiheästi asuttujen alueiden ulkopuolella ja tämä on vauhdittanut 4G-liittymien myyntiä koko Suomessa. Palvelut edellyttävät aiempaa nopeampaa tiedonsiirtoa ja tarve 4G-yhteydelle korostuu esimerkiksi videoita katsottaessa tai käytettäessä 4G:tä kodin laajakaistayhteytenä”, kertoo DNA:n matkaviestinliittymien liiketoimintapäällikkö Mika Husso.

Vertailussa keskityttiin erityisesti saapuvan eli verkosta päätelaitteeseen tulevan liikenteen nopeuksiin. Suurin osa mobiilista tiedonsiirrosta on saapuvaa liikennettä, ja siten saapuvan liikenteen nopeutta voidaan pitää käyttäjän kokemuksen kannalta tärkeimpänä yksittäisenä tunnuslukuna. Kuitenkin myös lähtevän liikenteen nopeudella on merkitystä. Se on tärkeää erityisesti yrityskäyttäjille, jotka tallentavat ja lähettävät runsaasti tietoa. Lähtevän liikenteen suunnassa DNA:n liittymän keskimääräinen tiedonsiirtonopeus oli korkein yhdeksässä kymmenestä mitatussa kaupungeista. DNA:n lähtevän liikenteen keskinopeus oli 26 Mbit/s.

Tutkimusraportin mukaan voidaan päätellä, että DNA:lla on mittausalueilla muihin operaattoreihin verrattuna enemmän asennettua 4G-kapasiteettia, joka mahdollistaa suuremman käyttäjäkohtaisen nopeuden. DNA:n verkossa päätelaite oli suhteellisesti suurimman osan ajasta yhteydessä 4G -tukiasemaan.

Mitattujen nopeuksien saavuttaminen on mahdollista 4G-verkon peittoalueella 4G-liittymää ja -laitetta käytettäessä. Mittauksissa käytettiin kunkin operaattorin nopeimpia saatavilla olevia kuluttajille suunnattuja mobiililaajakaistaliittymätuotteita. Tutkimuksen tulokset ja operaattoreiden paremmuusjärjestys vaihtelivat jonkin verran paikkakohtaisesti.

Lisätietoja:

Tutkimuksesta ja DNA:n verkosta: www.dna.fi/verkko