Mobiiliparkki

Yhteystiedot: Kerttu Vali, Pajamäenkatu 14, 48600 Kotka email: mobiiliparkki@victoriamedia.fi

Ranskassa testataan Xerox-ratkaisua, jossa joukkoliikenteen maksut suoritetaan turvallisesti älypuhelimella, ilman lippua

xerox-seamless-pilot

Kaakkois-Ranskassa sijaitseva Valencen kaupunki testaa Xerox SeamlessTM -sovellusta paikallisliikenteessä. Kyseessä on helppokäyttöinen teknologia, joka mahdollistaa mobiilimaksamisen joukkoliikenteessä. Sovellus tarjoaa asiakkaille ja liikenteenharjoittajille uudenlaisen kaupunkiliikenteen mahdollisuudet.

Kesäkuun loppuun kestävässä pilottihankkeessa 150 asiakasta käyttää Xerox Seamless -sovellusta älypuhelimellaan. He matkustavat kaupungin busseilla, joita liikennöi Citéa ja joiden tilaaja on kaupungin joukkoliikenneyksikkö Valence Romans Déplacements (VRD).

“Xerox Seamless voi muuttaa matkustamisen Valencen kaupungissa. Se tarjoaa käyttäjille vaihtoehtoisen maksujärjestelmän, joka on sekä yksinkertainen että turvallinen”, sanoo kaupungin joukkoliikenneyksikön johtaja Marylène Peyrard. “Teknologia toimii kaikkien matkapuhelinoperaattorien puhelimissa, ja sen asentaminen liikennöintiverkkoon oli nopeaa ja helppoa.”

Kuinka järjestelmä toimii?

Xerox on asentanut NFC-lähikenttäviestintätarroja (NFC, Near Field Communication) VRD:n paikallis- ja kaukolinjojen busseihin. Käyttäjä lataa sovelluksen älypuhelimeensa, jossa on NFC-toiminnallisuus. Tämän jälkeen käyttäjä rekisteröityy Xeroxin Seamless-palveluun ja aktivoi käyttäjätilinsä. Matkustaessaan käyttäjän tulee vain koskettaa älypuhelimellaan Xerox Seamless -sovelluksen NFC-tarraa. Kosketuksen aikana NFC-tarra luo ja tallentaa salatun maksutapahtuman ja välittää sen älypuhelimeen. Jatkuva verkkoyhteys ei ole välttämätön – maksutapahtuma välitetään, kun verkkoyhteys on jälleen saatavilla.

“Ihmiset ovat tottuneet käyttämään älypuhelimia useisiin eri toimintoihin”, sanoo testiryhmään kuuluva asiakas Aline Leclerc. “Xeroxin uusi teknologia helpottaa bussilla matkustamista Valencessa ja Romansissa.”

Xerox Seamless perustuu patentoituun Xeroxin teknologiaan, ja sitä on mahdollista hyödyntää juna-, bussi- ja raitiovaunumatkustamisessa sekä liityntäpysäköinnissä ja yhteismatkustuksessa. Teknologia voi siis tavoittaa suuren joukon matkustajia.

“Xerox Seamlessin myötä Valence testaa teknologiaa, joka tarjoaa asukkaille uuden tavan liikkua kaupungissa”, sanoo Jo van Onsem, Xeroxin International Public Sector -liiketoimintaryhmän johtaja.

Xerox Seamless esiteltiin ensimmäisen kerran kesäkuussa vuoden 2015 UITP maailmankongressissa Milanossa. Teknologiaa ovat kehittäneet Xeroxin tutkimus- ja tuotekehittelytiimit Ranskan Grenoblessa ja Valencessa.

NEXUS 5X -ÄLYPUHELIN SUOMEEN MARRASKUUSSA

dxrpux3sx0esbd4b4wlf (1)

– LG:n ja Googlen kolmannen yhteisen hankkeen tuloksena on syntynyt ensimmäinen älypuhelin, jossa on Android 6.0 Marshmallow -käyttöjärjestelmä. Tähän asti edistyksellisin Nexus-puhelin tulee myyntiin marraskuussa.

Helsinki, 12. lokakuuta 2015 – Nexus 5X on LG Electronicsin ja Googlen kolmas yhteistyössä kehitetty älypuhelin. Se on varustettu Android 6.0 Marshmallow -käyttöjärjestelmällä, joka on Googlen tuorein ohjelmisto mobiililaitteille. Marshmallow-järjestelmän suorituskyky on erinomainen ja sen kuvankäsittely- ja turvallisuusominaisuuksia on parannettu. Nexus 5X -puhelimessa yhdistyvät parhaat ominaisuudet niin LG:ltä kuin Googleltakin – yhdessä tuotteessa. Tänään LG esittelee uutuuspuhelinta Pohjoismaiden toimittajille lehdistötilaisuudessa Tukholmassa. Nexus 5X tulee saataville Suomessa marraskuun puolivälissä.

– Pohjoismaiden markkinoilla aiemmat Nexus-mallimme on otettu vastaan innokkaasti ja erityisesti Nexus 5 on ollut kuluttajien suosikki, sanoo Thomas Wering, LG Electronicsin mobiilituotteiden Pohjoismaiden myyntipäällikkö. – Olemme kehittäneet Nexus 5X -mallin tältä pohjalta, ja olemme hyvin iloisia voidessamme tarjota suomalaisille kuluttajille huippuluokan laitteiston sekä Googlen uusimman ja edistyksellisimmän Android-käyttökokemuksen.

Suorituskykyä ja nopeutta
Nexus 5X -puhelimessa on tarkka 5,2 tuuman Full HD IPS -näyttö, joka perustuu edistykselliseen in-cell touch -teknologiaan. Näyttö reagoi kosketukseen paremmin ja näyttää sisällön selkeämmin jopa ulkona päivänvalossa. Tehokkaan Qualcomm Snapdragon 808 -prosessorin ansiosta Nexus 5X -puhelimella voidaan käyttää kaikkia sovelluksia nopeasti ja ilman viiveitä. Uuden nopean USB Type-C -liitännän ansiosta kymmenen minuutin lataus mahdollistaa lähes neljän tunnin akunkeston.

Erinomaisia kuvia jokaisessa tilanteessa
Nexus 5X -puhelimessa on 12,3 megapikselin takakamera ja 5 megapikselin etukamera. Sekä takakameran 1,5 mikrometrin sensori että näytön yläpuolella sijaitseva 1,4 mikrometrin sensori päästävät läpi enemmän valoa kuin mikään aiemmista Nexus-puhelinten kameroista. Käyttäjä voi siis ottaa Nexus 5X -puhelimella näyttäviä kuvia jopa heikossa valaistuksessa. Laitteella voi myös kuvata 4K-videoita ja hidastettuja videoita, eli se toistaa multimedia-sisältöjä paremmin kuin mitkään aikaisemmat Nexus-mallit.

Sormenjälkilukija lisää turvallisuutta
Nexus 5X -puhelimessa on Nexus Imprint -sormenjälkilukija, joka on sijoitettu kätevästi sormien ulottuville laitteen taakse. Käyttäjä voi herättää ja avata puhelimen vain koskettamalla lukijaa. Yhdysvalloissa Nexus Imprint toimii yhdessä Android Payn kanssa, minkä ansiosta maksaminen hoituu sujuvasti useissa liikkeissä ympäri maata.

Hinta ja saatavuus
Nexus 5X:n odotetaan tulevan saataville Suomessa marraskuun puolivälistä alkaen 479 euron (16 GB) suositushintaan ja 529 euron (32 GB) suositushintaan.

Tekniset tiedot*:

 • Prosessori: 1,8 GHz Qualcomm® Snapdragon™ 808
 • Käyttöjärjestelmä: Android 6.0 Marshmallow
 • Näyttö: 5,2 tuuman Full HD IPS (1920 x 1080 / 423ppi)
 • Muisti: 2 GB LPDDR3 RAM -muistia / 16 tai 32 GB eMMC ROM -muistia
 • Kamera: Takakamera: 12,3 MP F2.0-aukolla / Etukamera: 5 MP F2.0-aukolla
 • Akku: 2 700 mAh (sisäänrakennettu)
 • Koko: 147 x 72,6 x 7,9 mm
 • Paino: 136 g
 • Verkko: LTE-A Cat 6
 • Yhteydet: Wi-Fi 802.11 a, b, g, n, ac / Bluetooth 4.2 / NFC / Type-C USB
 • Värit: Musta/ Valkoinen
 • Muuta: 4K-video / Dual Flash -salama/ IR-laserautomaattitarkennus / Sormenjälkilukija

* Tekniset tiedot ja värit voivat vaihdella eri alueiden ja maiden välillä, ja ne voivat muuttua ilman ennakkoilmoitusta.

:SONERA: Syyskuun myydyimmät puhelimet: uutuuksia ja iPhonen odotusta

37917_8dad9aec905796e0

iPhone 6 jatkoi kärjessä, uutuuksista Samsung Galaxy J5 nousi kakkoseksi ja Marshall London heti listalle. Uusien iPhone-mallien myynti alkaa 9.10.2015.

iPhone 6 piti kärkipaikan ja Samsungin uusi keskihintainen Galaxy J5 kiri jo kakkoseksi Soneran syyskuun myydyimpien puhelinten listalla. Erityisesti yritysasiakkaiden suosiossa olevat Microsoftin ja Nokian puhelimet kohensivat asemiaan, ja iPhonen edellisen sukupolven 5S:n sijoitus laski uuden iPhone-malliston lanseerausta ennakoiden.

”Matkapuhelinmarkkinoiden syksy alkoi odotetusti mielenkiintoisena. Uudenlaisesta kulmasta suunniteltu musadiggareiden puhelin Marshall London nousi mustana hevosena perinteisten brändien rinnalle top kymppiin, Samsungin uusi Galaxy J5 kiri mitaleille ja Sony pysyi aivan kärjen tuntumassa. Syksy jatkuu uusien iPhone-mallien lanseerauksella, joten lisää muutoksia listalle on odotettavissa”, sanoo Soneran laiteliiketoiminnasta vastaava Markku Saranpää.

Soneran myydyimmät puhelimet syyskuussa (suluissa sijoitus elokuussa)

 1. (1.)    Apple iPhone 6
 2. (8.)    Samsung Galaxy J5
 3. (9.)    Microsoft Lumia 640
 4. (4.)    Sony Xperia M4 Aqua
 5. (7.)    Nokia Lumia 635
 6. (10.)  Samsung Galaxy Xcover 3
 7. ( – )    Samsung Galaxy S5
 8. (5.)    Samsung Galaxy A3
 9. ( – )    Marshall London
 10. (3.)    Apple iPhone 5S

Sonera aloittaa iPhone-myynnin 9.10.

Sonera aloittaa iPhone 6s:n ja iPhone 6s Plus-puhelimen myynnin perjantaina 9.10.. Lisätietoja myynnin aloituksesta ja kiinnostuslistalle ilmoittautumisesta osoitteessa www.sonera.fi/iphone . Lisätietoa iPhonesta osoitteessawww.apple.com/iphone .

Elisan syyskuun myydyimmät puhelimet: iPhone 6 jyrännyt vuoden myydyimpänä

657-180x180-medium

Uusi Apple iPhone 6 jatkaa myydyimpien listan kärjessä, vaikka uuden omenasadon kypsymistä odotetaan jo.

Apple iPhone 6 on ollut kokonaisen vuoden ajan Elisan kuluttaja- ja yritysasiakkaiden ostoslistan ostetuin puhelin.

– Tuoretta omenasatoa ja uusia Windows-puhelimia odotetaan kuitenkin jo selvästi. Tällä hetkellä kuluttajapuolella kaupaksi käyvät sekä edulliset peruspuhelimet että iPhone 6. Verkkokaupassa suosiotaan nostavat esimerkiksi Huawein Honor 7 sekä uusi Sony Z5 Compact, kertoo henkilöasiakasyksikön puheliittymien liiketoimintajohtaja Jan Virkki.

– Yritysten puhelinhankinnoissa Samsung on nostanut osuuttaan. Myydyimpien joukossa yli puolet on Samsungin malleja. Lisäksi LG on noussut ensimmäistä kertaa mukaan myydyimpien listalle, sanoo mobiilipalvelujen liiketoimintajohtaja Petteri Svensson Elisan yritysasiakasyksiköstä.

 

Kiinnitä huomiota näytön kokoon ja tarkkuuteen

Onko nyt oikea aika ostaa uusi puhelin?

– Syksy on erinomainen ajankohta ostaa uusi älypuhelin, koska valikoima tulee seuraavan reilun kuukauden aikana laajenemaan uutuuksien myötä entisestään, toteaa liiketoimintajohtaja Virkki.

Minkälainen älypuhelin nyt kannattaa ostaa?

– 4G-puhelin, jossa on vähintään 4,5 tuuman näyttö. Näin voi varmistua, että suosituimmat sovellukset ja palvelut toimivat puhelimessa nyt ja jatkossa. Yrityksissä  on hyvä huomioida, että puhelin kattaa sekä yksityis- että työelämän tarpeet. Näytön laatu korostuu etenkin työkäytössä, muistuttaa liiketoimintajohtaja Svensson.

 

Henkilöasiakkaiden myydyimmät puhelimet syyskuussa 2015

Apple iPhone

Samsung Galaxy J5

Samsung Galaxy J1 3G

Nokia Lumia 635

Samsung Galaxy A3

Nokia 215

Huawei Honor 7

Samsung Galaxy S5

Microsoft Lumia 640

Nokia 225

Sony Xperia M4 Aqua

Samsung Galaxy Xcover 3

Samsung Galaxy S6 Edge

Samsung Galaxy S6

Samsung Galaxy S4 Mini

 

Yritysasiakkaiden myydyimmät puhelimet syyskuussa 2015

Apple iPhone 6

Nokia Lumia 830

Samsung Xcover 550 3G

Nokia Lumia 635

Microsoft Lumia 640

LG Spirit

Samsung Galaxy Xcover 3

Samsung Galaxy A3

Samsung Galaxy S5

Huawei Honor 7

Samsung Galaxy J1 3G

Samsung Galaxy A5

Samsung Galaxy S6

Samsung Galaxy J5

Samsung Galaxy S6 Edge

 

Saunalahti.fi-verkkokaupan viisi myydyintä puhelinta syyskuussa 2015

Apple iPhone 6

Honor 7

Samsung Galaxy J5

Samsung Galaxy S5

Sony Xperia Z5 Compact

 

DNA:n myydyimmät puhelimet syyskuussa 2015

a11b6cda-c464-403d-8971-ff6090723259

DNA:n myydyimpien puhelimien kärkikymmenikköön nousi Suomen markkinoiden uudelta tulokkaalta Huaweilta syyskuussa peräti neljä puhelinmallia. 4G-verkkojen nopea laajeneminen näkyy myös laitemyynnissä selkeästi: syyskuussa myydyistä puhelimista jo lähes yhdeksän kymmenestä oli 4G-laitteita.

Huawei ja Samsung hallitsevat DNA:n syyskuun myydyimpien puhelimien listaa. Samsungin kaksi edullisempaa suosikkia, Samsung Galaxy J5 ja J1 valloittivat sijat 1 ja 2. Varsinkin Galaxy J5 on erittäin kovassa suosiossa edullisena 4G-puhelimena.

Huawei on uutena tulokkaana tehnyt näyttävän ryntäyksen kärkijoukkoon. Elokuun lopulla myyntiin tullut Huawei Honor 7 lunasti odotukset ja kiipesi heti syyskuun myyntilistan kolmoseksi.

”Huawei on viimeistään nyt noussut todella varteenotettavaksi vaihtoehdoksi kaikissa hintaluokissa”, kertoo DNA Kaupan toimitusjohtaja Sami Aavikko.

Kuluttajat ovat siirtymässä 4G:n käyttöön innokkaasti kautta Suomen. 4G-verkko palvelee laajalti jo myös tiheästi asuttujen alueiden ulkopuolella. DNA:n ja Soneran yhteisverkon rakentaminen Lapissa etenee vauhdilla: 4G-kuuluvuus on parantunut jo Lapin itä- ja kaakkoiskulmassa, ja lähes koko Pohjois-Suomen arvioidaan valmistuvan tämän vuoden loppuun mennessä.

”4G-kuuluvuusalueiden nopea laajeneminen on vauhdittanut myös 4G-puhelimien myyntiä koko Suomessa. Esimerkiksi syyskuussa myydyistä puhelimista jo 85 prosenttia oli 4G-puhelimia”, Aavikko kertoo.

Samsung ja Huawei pitävät kärkipaikkoja hallussaan viime kuun tapaan myös merkkikohtaisella myyntilistalla. Sony ohitti Microsoftin, nousten merkkikohtaisessa myynnissä kolmanneksi.

DNA:n myydyimmät puhelimet syyskuussa 2015

1. Samsung Galaxy J5
2. Samsung Galaxy J1
3. Huawei Honor 7
4. Huawei Y330
5. Samsung Galaxy A3
6. Huawei P8 Lite
7. Samsung Galaxy S5 (Neo)
8. Sony Xperia M4 Aqua
9. Samsung xCover 3
10. Huawei Honor 6

DNA:n myydyimmät puhelinmerkit syyskuussa 2015

1. Samsung
2. Huawei
3. Sony
4. Microsoft
5. Apple
6. LG