Mobiiliparkki

Yhteystiedot: Kerttu Vali, Pajamäenkatu 14, 48600 Kotka email: mobiiliparkki@victoriamedia.fi

LG JA GOOGLE ESITTELEVÄT NEXUS 5X -ÄLYPUHELIMEN

uzxgkxhhpr6bykr20oes

– LG:n ja Googlen kolmannen yhteisen hankkeen tuloksena on syntynyt ensimmäinen älypuhelin, jossa on Android 6.0 Marshmallow -käyttöjärjestelmä. Kyseessä on tähän asti edistyksellisin Nexus-puhelin.

Helsinki, 29. syyskuuta 2015 – LG Electronics ja Google esittelivät tänään kolmannen yhteistyössä kehittämänsä älypuhelimen. Nexus 5X on varustettu Android 6.0 Marshmallow -käyttöjärjestelmällä, joka on Googlen tuorein ohjelmisto mobiililaitteille. Marshmallow-järjestelmän suorituskyky on erinomainen ja sen kuvankäsittely- ja turvallisuusominaisuuksia on parannettu. Nexus 5X -puhelimessa yhdistyvät parhaat ominaisuudet niin LG:ltä kuin Googleltakin – yhdessä tuotteessa.

– On hyvin jännittävää tehdä jälleen yhteistyötä Googlen kanssa toistaiseksi parhaan Nexus-puhelimemme eli Nexus 5X:n kehityksessä, sanoo Juno Cho, LG Electronicsin Mobile Communications -liiketoimintayksikön toimitusjohtaja. – Halusimme tarjota parhaan laitteiston Googlen edistyksellisimmälle ohjelmistolle. Olemme hyvin ylpeitä siitä, mitä olemme saavuttaneet yhdessä.

Suorituskykyä ja nopeutta
Nexus 5X -puhelimessa on tarkka 5,2 tuuman Full HD IPS -näyttö, joka perustuu edistykselliseen in-cell touch -teknologiaan. Näyttö reagoi kosketukseen paremmin ja näyttää sisällön selkeämmin jopa ulkona päivänvalossa. Tehokkaan Qualcomm Snapdragon 808 -prosessorin ansiosta Nexus 5X -puhelimella voidaan käyttää kaikkia sovelluksia nopeasti ja ilman viiveitä. Uuden nopean USB Type-C -liitännän ansiosta kymmenen minuutin lataus mahdollistaa lähes neljän tunnin akunkeston.

Erinomaisia kuvia jokaisessa tilanteessa
Nexus 5X -puhelimessa on 12,3 megapikselin takakamera ja 5 megapikselin etukamera. Sekä takakameran 1,5 mikrometrin sensori että näytön yläpuolella sijaitseva 1,4 mikrometrin sensori päästävät läpi enemmän valoa kuin mikään aiemmista Nexus-puhelinten kameroista. Käyttäjä voi siis ottaa Nexus 5X -puhelimella näyttäviä kuvia jopa heikossa valaistuksessa. Laitteella voi myös kuvata 4K-videoita ja hidastettuja videoita, eli se toistaa multimedia-sisältöjä paremmin kuin mitkään aikaisemmat Nexus-mallit.

Sormenjälkilukija lisää turvallisuutta
Nexus 5X -puhelimessa on Nexus Imprint -sormenjälkilukija, joka on sijoitettu kätevästi sormien ulottuville laitteen taakse. Käyttäjä voi herättää ja avata puhelimen vain koskettamalla lukijaa. Yhdysvalloissa Nexus Imprint toimii yhdessä Android Payn kanssa, minkä ansiosta maksaminen hoituu sujuvasti useissa liikkeissä ympäri maata.

– Olemme innoissamme saadessamme taas työskennellä LG:n kanssa ja esitellä työmme hedelmän: fanien suursuosikin seuraajan eli Nexus 5X -puhelimen sekä Android 6.0 Marshmallow -ohjelmiston, joka on tähän asti hiotuin ja tehokkain käyttöjärjestelmämme, sanooHiroski Lockheimer, Googlen ohjelmistokehityksestä vastaava johtaja.

Hinta ja saatavuus
Nexus 5X:n ennakkovaraukset alkavat tänään Google Storen kautta Yhdysvalloissa, Kanadassa, Isossa-Britanniassa, Irlannissa, Koreassa ja Japanissa. Laitteiden toimitukset alkavat lokakuun lopussa. Sen jälkeen ennakkovaraukset alkavat lähes 40 muussa maassa Google Storen tai paikallisten myyjien kautta. Toimitukset alkavat myöhemmin vuoden viimeisellä neljänneksellä.

Tekniset tiedot*:

 • Prosessori: 1,8 GHz Qualcomm® Snapdragon™ 808
 • Käyttöjärjestelmä: Android 6.0 Marshmallow
 • Näyttö: 5,2 tuuman Full HD IPS (1920 x 1080 / 423ppi)
 • Muisti: 2 GB LPDDR3 RAM -muistia / 16 tai 32 GB eMMC ROM -muistia
 • Kamera: Takakamera: 12,3 MP F2.0-aukolla / Etukamera: 5 MP F2.0-aukolla
 • Akku: 2 700 mAh (sisäänrakennettu)
 • Koko: 147 x 72,6 x 7,9 mm
 • Paino: 136 g
 • Verkko: LTE-A Cat 6
 • Yhteydet: Wi-Fi 802.11 a, b, g, n, ac / Bluetooth 4.2 / NFC / Type-C USB
 • Värit: Carbon / Quartz / Ice
 • Muuta: 4K-video / Dual Flash -salama/ IR-laserautomaattitarkennus / Sormenjälkilukija

* Tekniset tiedot ja värit voivat vaihdella eri alueiden ja maiden välillä, ja ne voivat muuttua ilman ennakkoilmoitusta.

Rikkoutuvuustestissä uudet älypuhelimet iPhone 6s, iPhone 6s Plus ja Samsung Galaxy Note 5

SquareTrade testasi uutuusälypuhelimet: iPhone 6 Plus selätti taipumisongelmat, mutta vahvistettu lasi ei anna suojaa älypuhelimen yleisimpään rikkoutumissyyhyn.

Applen ja Samsungin uusimmista puhelimista otettiin mittaa SquareTraden laboratoriossa. Uutena mukana oli kylmänkestävyyttä testaava ”Thermo Rig” -testlaite. Video testeistä täällä: https://www.youtube.com/watch?v=5kAOCVKPV9A&feature=youtu.be

Ovatko uudet Apple iPhone® 6s ja iPhone® 6s Plus tähänastisista parhaat? SquareTrade® testasi uudet iPhonet sekä Samsungin Galaxy Note®5:n pudottamalla, upottamalla, taivuttamalla ja eri lämpötiloissa nähdäkseen, ovatko uudet lippulaivat edeltäjiään parempia. iPhone 6s Plus pärjäsi edeltäjiään paremmin, kiitos siinä käytetyn 7000-sarjan alumiinin. Note5 pärjäsi parhaiten lämpötilanvaihteluissa.

Äärilämpötilat voivat vahingoittaa laitteen kykyä pitää yllä täyttä latausta, ja siten lyhentää laitteen elinikää. SquareTrade lisäsi testivalikoimaansa lämpötilojen kestävyyden. Testissä simuloidaan tyypilisiä tilanteita, joissa puhelin voi altistua eri lämpötiloille, kuten laitteen unohtuminen kuumaan autoon (n. 43 astetta C) tai ulkosalle yöksi (n. -18 C).

SquareTraden Rikkoutuvuustestin tulokset osoittivat, että:

 1. Apple ja Samsung ovat korjanneet ongelmansa laitteen taipumisen kanssa. iPhone 6s Plus ja 6s kestivät noin 77 – 81 kilon paineen, 50 – 60 prosentin parannus edellisiin malleihin. Myös Note5 kesti 77 kiloa.

 2. Laitteen putoaminen ”naamalleen” on edelleen ongelma molemmille valmistajille. Yli 50 prosenttia älypuhelimista hajoaa juuri näin, eivätkä valmistajat ole ratkaisseet ongelmaa. Vaikka sekä Samsungissa että iPhonessa on uusi ja parempi lasi, kaikki testatut puhelimet hajosivat kun ne pudotettiin etupaneeli edellä jalkakäytävälle..

 3. Note5 pärjää parhaiten kovassa kylmyydessä. Vaikka Note5 putosi ja hajosi helpoiten, se pärjäsi kauimmin lämpötilatesteissä. -17 asteessa laite kesti melkein kaksi tuntia, iPhone 6s Plus kesti juuri yli 1,5 tuntia ja iPhone 6s vain 30 minuuttia.

2015-09-29 13_28_59-squaretrade_rikkoutuvuus_infograafi.pdf - Nitro Pro 9 (Expired Trial)

“Apple kehuu iPhone 6s:ää ja 6s Plussaa kaikkien aikojen edistyksellisimmiksi iPhone-malleiksi, mutta niitä uhkaa edelleen kaikkein yleisin vaara eli putoaminen kovalle alustalle”, SquareTraden maailmanlaajuisen viestinnän apulaisjohtaja Jessica Hoffman sanoo. “Toisaalta, valmistajat ovat reagoineet taannoiseen taipumisskandaaliin, bendgateen, parantamalla testattujen mallien ominaisuuksia. Tämä on hyvä uutinen kuluttajille”, Hoffman jatkaa.

SquareTrade Rikkoutuvuustesti täydentää perinteisempien testien aukot. Testeissä pisteytetään uudet puhelimet, laitteiden fyysisistä ominaisuuksista niiden kestoon pudotettaessa, upotettaessa, taivutettaessa sekä äärimmäisissä lämpötiloissa. Asteikolla 1-10, mitä suurempi lukuarvo sen helpommin laite hajoaa vahingoissa.

Lisätietoja yhtiön tarjoamista vakuutuspalveluksista nykyaikaisille älypuheimille: www.squaretrade.fi. Suomessa SquareTraden palvelut tarjoaa Elisa.

Doro Liberto 825 -älypuhelin muuttaa käyttöliittymän helpommin ymmärrettäväksi

a1a8e59258343973_800x800ar

Uusi Doro Liberto® 825 4G-älypuhelin helpottaa käyttöä siirtymällä sovelluspohjaisesta käyttöliittymästä luonnollisiin toimintoihin perustuvaan käyttöliittymään. Puhelimessa on 5 tuuman näyttö, helposti ymmärrettäviin aloituskysymyksiin perustuva käyttöönottoavustaja, 8 megapikselin kamera ja Doron puhelimista tuttu hätäpainike.

Ikäihmisille suunnatuista helppokäyttöisistä puhelimista tunnettu ruotsalainen Doro muuttaa uudessa Doro Liberto® 825 -puhelimessaan käyttöliittymän sovelluksiin perustuvasta toimintoihin perustuvaksi.

Yhtiön selvitysten mukaan monet ikääntyneet haluavat siirtyä älypuhelimiin, mutta nykyiset käyttöliittymät eivät ole aloittelijan näkökulmasta helposti omaksuttavissa. Perusmallinen älypuhelin perustuu pääsääntöisesti sovellusikonien ja valikoiden käyttöön. Monet ikääntyneet peruspuhelimesta älypuhelimeen siirtyvät kokevat tämän sekavana.

Doron uusi käyttöliittymä perustuu sovellusten sijaan luonnollisiin toimintoihin. Käyttääkseen älypuhelinta ei tarvitse miettiä sovelluksen nimeä vaan haluttua toimintoa.

Kotinäkymässä pääosassa ovat kolme toimintoa, jotka ovat “soita”, “katso” ja “lähetä”. Esimerkiksi kuvan lähettäminen sisältää kolme vaihetta: “lähetä” – (“mikä”) kuva – (“kenelle”) pojalle.

“Yksinkertaistamalla käyttöliittymää ja poistamalla pitkät valikkoketjut olemme saaneet luotua entistä helppokäyttöisemmän älypuhelimen”, sanoo Doron Suomen maajohtaja Kai Seppälä . “Kyse ei kuitenkaan ole karsitusta ‘helppokäyttötilasta’ vaan kaikki modernin älypuhelimen ominaisuudet, joita ikääntyneetkin haluavat käyttää, ovat käytettävissä.”

Ensimmäisen älypuhelimen käyttöönottoa helpottaa myös uusi avustaja, joka kysyy ensimmäisellä avauskerralla helposti ymmärrettäviä kysymyksiä. Vastaamalla kysymyksiin puhelin tekee asetukset, kuten äänenvoimakkuuden tai yhteystietojen lisäämisen, automaattisesti.

Käkäte-projektin tutkimuksen mukaan ikäihmiset kaipaavat matkapuhelimilta helppokäyttöisyyden jälkeen eniten hyviä näppäimiä ja isoa tekstiä*. Uudessa Doro Liberto® 825:ssä on viiden tuuman näyttö, mikä helpottaa etenkin heikkonäköisiä. Suuremmasta näytöstä on apua myös esimerkiksi videoita katsellessa tai lehteä lukiessa. Erilliset fyysiset painikkeet helpottavat navigointia.

Puhelin tukee myös muita käyttöä helpottavia ominaisuuksia joista Doro on tunnettu. Erillinen hätäpainike lähettää sijaintitiedon ja soittaa valittujen ystävien tai omaisten puhelimeen. HD-ääni ja yhteensopivuus kuulokojeiden kanssa helpottavat kuulemista.

My Doro Manager antaa mahdollisuuden valituille läheisille muokata puhelimen asetuksia etänä oman Android- tai iOS-laitteensa avulla.

DDoro Liberto® 825 on saatavana mustana/hopeisena ja se on myynnissä verkkokaupassa sekä myymälöissä marraskuu 2015. Puhelin ensiesiteltiin tänään kansainvälisillä viihde- ja kulutuselektroniikkamessuilla Berliinissä.

Doro Liberto 825 – tekniset tiedot

 • tukee nopeita 4G/LTE-verkkoja
 • helposti omaksuttava ja helppokäyttöinen käyttöliittymä
 • yksinkertainen navigointi ja fyysiset painikkeet (kuten “koti” ja “takaisin”)
 • 5-tuuman IPS HD-näyttö
 • pohjautuu Android 5.1-käyttöjärjestelmään (Lollipop)
 • Google™ ja Google Play™ -sertifioitu
 • 8GB tallennustila sekä 1GB keskusmuisti
 • MicroSD-korttipaikka 32GB:n kortille
 • neliytiminen prosessori
 • 8 megapikselin kamera salamalla ja videokuvauksella
 • yhteensopiva kuulokojeiden kanssa (HAC)
 • HD-ääni
 • hätäpainike joka lähettää GPS-sijainnin ennalta valituille yhteyshenkilöille
 • sisäänrakennettu avustaja joka auttaa sekä käyttöönotossa että käytön aikana
 • My Doro Manager -etätuki jonka avulla ystävät ja omaiset voivat auttaa asetusten tekemisessä
 • latausteline jonka avulla puhelinta voi käyttää myös herätyskellona, kuvakehyksenä tai musiikkisoittimena

GIGASET ME: juuri sinulle kehitetty älypuhelin

2015-09-02 20_39_11-Gigaset ME

GIGASET julkistaa ME-älypuhelintensa ensimmäisen sukupolven tuotesarjan.

Berliini, 2.syyskuuta 2015 – GIGASET, DECT-puhelinten Euroopan markkinajohtaja, julkistaa aivan Berliin IFA-messujen alla GIGASET ME -tuotesarjan, joka on yrityksen ensimmäinen älypuhelinsarja. GIGASET ME Pure-, GIGASET ME – ja GIGASET ME Pro –mallien julkistuksella kokenut saksalainen tietoliikenneyritys avaa uuden sivun toiminnassaan. Yritys siirtyy samalla toiselle vuosikymmenelle historiassaan valjastaen vakuuttavalla tavalla kansainvälisesti toimivan yrityksen kaikki resurssit.

ME-sarjan puhelimissaan GIGASET yhdistää uusimman teknologian omaan laajaan tietoliikennelaitteista ja kulutuselektroniikasta hankkimaansa kokemukseen. Kansainvälinesti toimiva GIGASET, jonka pääkonttori on Saksassa, on nyt siirtymässä tämän hetken kiinnostavimmille kasvumarkkinoille luottavaisena ja toimintaan sitoutuneena. ”Jos teet jotakin, tee se kunnolla”, toteaa GIGASETIN toimitusjohtaja Charles Fränkl. ”Meillä on käytettävissämme tarvittava infrastruktuuri sekä, mikä tärkeintä, oikeat ihmiset, oikeat ideat ja oikea teknologia, joilla pystymme varmistamaan menestyksemme mobiilialan erittäin kovassa kilpailussa”.

Odotuksiin vastaaminen

GIGASET pyrkii tavoitteisiinsa tiimillä, johon kuuuluu maailman maailman parhaita insinöörejä ja suunnittelijoita. Nämä suunnittelijat ovat nostaneet matkapuhelinalan luotettavuutta, käyttömukavuutta sekä huipputekniikan ja -muotoilun yhteensovittamista koskevat standardit täysin uudelle tasolle. GIGASETIN laatupuhelinten suunnittelun lähtökohtana ovat olleet puhelintensa laadulle, muotoilulle sekä elämäntapaa heijastaville vaatimuksille tämän hetken aktiivisten käyttäjien asettamat vaatimukset, ja niissä ilmenevät saksalaisen insinööritaidon laatu ja sitä ohjaavat arvot.

Puhelimien teräväpiirtokamerat, laajakulmalinssit ja suuri määrä erilaisia kameran käyttömukavuutta lisääviä piirteitä mahdollistavat entistä suuremmat ja paremmat valokuvat. Puhelinten korkealaatuiset, häviöttömiä tiedostomuotoja käyttävät innovatiiviset äänenvälitystavat ovat varmasti käyttäjien mieleen. GIGASETIN tiukat laatuvaatimukset näkyvät myös GIGASET ME -puhelimien puhtaassa muotokielessä ja huippuluokan materiaaleissa.

Suunnittelu huippuluokkaa, valmistus Saksassa

”GIGASET ME on puhelin, josta jokainen käyttäjä varmasti löytää haluamansa piirteet, riippumatta siitä, kuka hän on, missä hän on ja missä tilanteessa hän puhelinta käyttää”, sanoo moninkertaisesti palkittu GIGASETIN suunnittelija Hans-Henning Brabänder, kiteyttäen näin oman näkemyksensä GIGASET ME -puhelimista. Brabänderin johdollaan kehitetyssä muotokielessä yhdistyvät korkealaatuinen ruostumaton teräs, puhelimien etu- ja takapuolella käytetty tyylikkäästi pyöristetty kolmannen sukupolven Gorilla® Glass -lasimateriaali sekä saksalaiseen laatuajatteluun nojaava tuotanto. Valetun, aukottoman rakenteensa ansiosta puhelimet kestävät hyvin pölyä ja kosteutta. Kevyt mutta silti kestävä ruostumattomasta teräksestä tehty runko tekee GIGASET ME -puhelimesta käteen miellyttävän. Tätä kokemusta tukee myös puhelimen selkeä muotokieli, jonka jokainen yksityiskohta tuo käyttään mieleen muiden GIGASET-tuotteiden suunnittelua ohjaavat perintötekijät.

Kaikki GIGASET ME –älypuhelimet tulevat myyntiin Euroopassa ja Kiinassa syksyllä 2015. Perustason GIGASET ME Puren hinta on 349 euroa, keskitason GIGASET ME:n hinta on 469 euroa ja premium-luokan GIGASET ME Pron hinta 549 euroa.

http://www.gigaset.com/en_en/

Huawei julkisti uuden lippulaivamallin: Mate S mullistaa älypuhelinten kosketustoiminnot

11947744_960559104010522_6767569639689309576_o

Huawei Consumer Business Group on esitellyt Berliinissä yleisölle Mate-sarjansa uutta sukupolvea edustavan älypuhelinmallin, Huawei Mate S:n. Sen ergonominen muotoilu ja innovatiiviset tekniset ominaisuudet tuovat käyttäjien sormien ulottuville alan odotukset ylittävän käyttökokemuksen.

“Tavoitteemme Huawei Mate S:n kohdalla on ollut luoda älypuhelin, joka tarjoaa aidosti henkilökohtaisen kokemuksen”, sanoo Richard Yu, Huawei Consumer Business Groupin johtaja. “Huawei Mate S perustuu ihmiskontakteihin liittyviin havainnointeihimme. Esimerkiksi kosketus on yksi luonnollisimmista tavoista ymmärtää meitä ympäröivää maailmaa. Huawei Mate S määrittelee uudelleen sen, millä tavoin ja missä roolissa kosketusteknologiaa voidaan hyödyntää puhelimissamme. Olemme haastaneet itsemme suhteessa mitä ihmisen ja koneen välinen vuorovaikutus voi olla.”

Mullistavia kosketustoimintoja

Kosketustoiminnot on säädetty huippuunsa puhelimen käyttäjää ajatellen. Mate S:llä jokainen kosketus tarjoaa mahdollisuuden tehdä enemmän. Puhelimessa on hyödynnetty Mate 7 -mallista tuttua Fingerprint 2.0 toimintoa ja P8:n mukanaan tuomaa Knuckle Control 2.0 -toimintoa. Fingerprint 2.0 -versio nopeuttaa sormenjälkitunnistautumista huomattavasti. Lisäksi Huawei Mate S:ssa sormenjälkitunnistimen avulla voi yhdellä kädellä esimerkiksi tarkistaa ja poistaa puhelimen ilmoituksia, siirtyä kuvien esikatselutoimintoon sekä hoitaa puheluja.

Fingerprint 2.0 ja Knuckle Control 2.0 yksinkertaistavat siirtymistä sovelluksista toisiin sekä nopeuttavat tiettyjen toimintojen käyttöönottoa. Esimerkiksi kameran voi aktivoida piirtämällä rystysellä puhelimen näyttöön ”C”:n (”Camera”) ja napauttamalla näyttöä kahdesti tämän jälkeen käyttäjä voi aktivoida videokuvauksen. Käyttäjät voivat myös luoda ja tallentaa pikasiirtymiä omiin suosikkisovelluksiin.

Valikoiduilla markkina-alueilla myyntiin tulevassa Mate S:n Premium-mallissa on useita käyttäjän painallusten voimakkuuteen reagoivia Force Touch -ominaisuuksia. Esimerkiksi kuvia selatessa yksittäisiä otoksia voi esikatsella kätevästi painamalla ruutua voimakkaammin. Mate S:n Force Touchin avulla voi jopa punnita ruudun päälle asetettavia esineitä.

Innovatiivista designia kuoren molemmin puolin

Huawei Mate S:n designissa puhelimen tekniset ominaisuudet ja sen visuaalinen ilme lyövät kättä. Huawei Mate S:ssä on 5,5 tuuman Full HD AMOLED näyttö. Näyttöä suojaa kestävä Gorilla Glass 2.5D lasi. Kaarevan, reunoja kohti ohenevan rungon paksuus on keskeltä 7,2 mm ja reunoilta enää vain 2,65 mm. Puhelimen takaosan kaareutuvuus ja optimaalinen painonjakauma takaavat, että se istuu käteen erinomaisesti. Laitteen saumattoman metallirungon viimeistelyyn on käytetty uusinta teknologiaa, kuten timanttileikkausta, CNC-kaiverrusta, nanoteknologiaa ja kameran suojana toimivaa safiirilasia.

Huippukamerat

Huawei Mate S tarjoaa huipputason kuvausominaisuudet. 13 megapikselin takakamera on varustettu nelivärisellä RGWB-sensorilla, optisella kuvanvakaimella ja kaksois-LED-salamavalolla sekä itsenäisillä kuvasignaaliprosessoreilla, jotka auttavat ottamaan korkealaatuisia kuvia nopeammin. Puhelimen edessä on 8 megapikselin kamera pehmeäsävyisellä lisävalolla, jonka voi aktivoida esimerkiksi puhelimen takaosan sormenjälkitunnistimella.

Puhelimen kamerassa on valittavana myös ammattilaiskuvaustoiminto, joka mahdollistaa muun muassa ISO-arvon, valotuksen korjauksen, valotusajan ja tarkennuksen säädön käsin.

Käyttäjän tarpeisiin mukautuvaa teknologiaa

Huawei Mate S:n äänitallennus on tarkkaa. Puhelimessa on kolme mikrofonia, jotka tukevat Huawein älykästä suuntausalgoritmia. Tämän ansiosta Mate S pystyy tehokkaasti poistamaan taustamelua, mahdollistaen kirkkaan ja selkeän äänen nauhoituksen. Mikrofonien suuntauksen pystyy myös itse valitsemaan kolmesta valmiista asetuksesta: haastattelu (180 asteen tallennus), palaveri (joka suunnasta tulevan äänen tallennus) ja tavallinen.

Kiireisille käyttäjille Huawei Mate S tarjoaa useita hyödyllisiä ominaisuuksia. Laite tukee langatonta tulostamista yleisen Mopria-tulostusprotokollan kautta, jonka piiriin kuuluu 16 johtavan brändin 800 tulostinta. Laitteen 4G LTE -yhteydet voidaan määrittää sekunneissa ja laite tukee 13 yleisintä LTE-taajuutta Euroopassa, Aasiassa ja Amerikassa. Lisäksi kehittyneen pikalatausteknologian avulla vain kymmenen minuutin lataamisella voidaan saavuttaa peräti kaksi tuntia puheaikaa.

Ensijulkaisu yli 30 maassa

Mate S tuodaan markkinoille yli 30 maassa, kuten Suomessa, Espanjassa, Japanissa, Kiinassa, Ranskassa ja Saksassa. Laitteen perusversio 32 gigatavun tallennustilalla julkaistaan Suomessa lokakuussa titanium grey ja mystique champagne -väreissä 649 euron suositushintaan. Mate S:n Premium-versio puolestaan prestige gold ja coral pink väreissä 699 euron suositushintaan. Force Touch- ja dual SIM -ominaisuudet omaavan Premium-version saatavuus tarkennetaan myöhemmin.

Berliinin IFA-messuilla Huawei julkisti myös sen G-sarjan uusimman tulokkaan, Huawei G8:n, jossa on muun muassa 5,5 tuuman FHD-näyttö ja 3000 mAh:n akku sekä hyvät hämäräkuvausominaisuudet.

Linkit:

Huawei Facebookissa: https://www.facebook.com/HuaweiSuomi

Huawei Instagramissa: http://instagram.com/HuaweiSuomi

Huawei Twitterissä: http://www.twitter.com/HuaweiSuomi

Sonyn uusissa lippulaivapuhelimissa on uuden sukupolven kamera

sxuk0zfw8xonvzwfndqj

 • Sony julkistaa IFA-messuilla kolme uutta lippulaivamallia: Xperia Z5, Xperia Z5 Compact ja Xperia Z5 Premium, joka onmaailman ensimmäinen 4K-näytöllä varustettu älypuhelin1
 • Vertailussa johtaviin älypuhelinmalleihin Xperia Z5 -sarjan puhelimissa on paras kamera2
 • Huurrelasi viimeistelee uuden ainutlaatuisen, vesitiiviin muotoilun3
 • Xperia Z5 Compact on pienestä koostaan huolimatta yhtä tinkimättömän tehokas kuin Xperia Z5
 • Xperia Z5 Premium on maailman ensimmäinen älypuhelin, jossa on 4K UHD -näyttö
 • Xperia Z5 -sarjan puhelinten kamerassa on aivan uusi 23 megapikselin kenno, ja tarkennus sujuu vain 0,03 sekunnissa4 – nopeammin kuin millään toisella älypuhelimella5
 • Integroitu sormenjälkitunnistin mahdollistaa nopean ja helpon lukituksen

Xperia Z5, Xperia Z5 Compact ja Xperia Z5 Premium ovat kiitetyn Z-sarjamme uusimpia tulokkaita. Kaikki mallit ovat yhtä tehokkaita, mutta kokoja on kolme. Yhteistä kaikille on se, että niiden kameran automaattitarkennus on nopeampi kuin missään muussa älypuhelimessa. Xperia Z5 Premium on lisäksi maailman ensimmäinen älypuhelin, jossa on 4K-näyttö, kertoo Rikard Skogberg, Pohjoismaiden Sony Mobilen PR- ja tuotepäällikkö.

Uuden sukupolven kamera – entistä nopeampi, parempi ja tarkempi

Xperia Z5 -sarjan puhelimissa on aivan uusi kamera, jonka tekniikka on peräisin Sonyn ammattilaistason α-järjestelmäkameroista. Kamerassa on suuri 1/2,3 tuuman ja 23 megapikselin Exmor RS -kenno, ja suurin aukko on 2,0, joiden ansiosta kuvista tulee erittäin yksityiskohtaisia ja selkeitä.

Automaattitarkennus on markkinoilla olevien älypuhelimien nopein, sillä kamera tarkentaa kohteeseen vain 0,03 sekunnissa. Silmänräpäys vie noin 0,1–0,4 sekuntia, joten kameralla saa tallennettua kaikkein vauhdikkaimmatkin hetket.

5x zoom-objektiivi, suuriresoluutioinen kenno ja älypuhelimen vesitiivis rakenne varmistavat, että kamera sopii loistavasti kaikenlaiseen kuvaukseen. Suuren kennon ansiosta kuvien värit ovat kirkkaat ja kohinaa on vähän kuvattaessa myös hämärässä, kuten auringonlaskun aikaan tai tähtitaivaan alla.
Elämämme on yhä aktiivisempaa – Xperia Z5 -sarja vähentää tärähtelyä SteadyShotTM-tekniikan Intelligent Active Mode -asetuksella, jonka ansiosta kuvaustulos on pehmeä ja tasainen vaikka rullalaudalta kuvaten. Kameran tekniikkaa on lisäksi kehitetty toimimaan entistäkin paremmin huonossa valaistuksessa.

Ruotsalaista muotoilua, valittavana eri kokoja

Xperia Z5- ja Xperia Z5 Compact –puhelimien muotoilua on uudistettu niiden edeltäjiin verrattuna. Ulkomuoto on suunniteltu Sonyn Ruotsissa ja Japanissa sijaitsevilla studioilla. Älypuhelimet on valmistettu ensiluokkaisista materiaaleista. Niissä on mattapintainen viimeistely, huurrelasi takasivulla ja Xperia-logo kaiverrettuna sivulle. Uusia toimintoja ovat nopean ja helpon latauksen mahdollistava suojakanneton USB-liitäntä sekä sivulla oleva sormenjälkilukija, joka tekee älypuhelimesta henkilökohtaisen – puhelimen voi lukita ja avata helposti yhdellä painalluksella. Sormenjälkitunnistin tukee myös verkkopalveluiden ja sovellusten todennuksen FIDO-standardia.

Xperia Z5 -älypuhelimessa on alumiinikehys ja 5,2 tuuman näyttö. Puhelin on saatavana valkoisena, grafiitinmustana, kullanvärisenä ja vihreänä. Pienikokoisen mutta yhtä tehokkaan älypuhelimen haluaville on saatavana Xperia Z5 Compact, jonka näyttö on 4,6 tuumaa. Xperia Z5 Compact on saatavana valkoisena ja grafiitinmustana sekä kahtena uutena värinä: keltaisena ja korallinpunaisena.

Tehokkaat älypuhelimet vaativimpiinkin tarpeisiin

Xperia Z5 -sarjan 8-ytiminen ja 64-bittinen Qualcomms® Snapdragon 810 -prosessori vie video- ja valokuvauksen sekä pelaamisen aivan uudelle tasolle. Voit käyttää moniajoa Wi-Fi- tai 4G-yhteyden kautta, eikä puskurointia enää tarvita – puhelimet toimivat tarvitsemallasi nopeudella. Kaikissa Z5-sarjan puhelimissa on 32 Gt:n sisäinen muisti, jota voi helposti kasvattaa microSD-kortilla jopa 200 Gigatavuun asti.

Edeltäjiensä tavoin Xperia Z5 -sarjan puhelimissa on Sonyn loistava akku, joka kestää jopa kaksi vuorokautta6. Uuden Qualcomm® Quick Charge™ 2.0 -toiminnon ansiosta voit ladata akun 5,5 tunnin käyttöä varten vain 10 minuutissa.

Xperia Z5 Premium – ensimmäinen älypuhelin, jossa on 4K-näyttö

Xperia Z5 Premium on maailman ensimmäinen älypuhelin, jossa on 4K-näyttö. Suuren 5,5 tuuman IPS-näytön ja Sonyn TRILUMINOS™-tekniikan ansiosta yksityiskohdat toistuvat erittäin tarkasti ja värit luonnollisina. Resoluutio on nelinkertainen Full HD -näyttöön verrattuna.

Xperia Z5 Premium skaalaa kaiken sisällön automaattisesti 4K-tarkkuuteen, joten katselitpa sitten Netflixiä, YouTubea tai lomakuviasi, katselukokemus on aina paras mahdollinen. Voit tallentaa kameralla 4K-videota sekä tehdä 8 megapikselin kuvia suoraan videosta.

Xperia Z5 Premium on suunniteltu toimimaan tinkimättömän ja ensiluokkaisen tehokkaasti. Suuresta ja suuriresoluutioisesta näytöstä huolimatta puhelinta ei tarvitse ladata kahteen vuorokauteen 3 430 mAh:n akun ansiosta.

Paitsi että Xperia Z5 Premiumissa on ainutlaatuinen näyttö, puhelin myös näyttää ainutlaatuiselta. Se on muotoiltu muun sarjan tavoin, mutta siinä on mattapintaisen viimeistelyn sijaan kiiltävä pinta. Puhelin on saatavana mustana, kullanvärisenä ja krominvärisenä.

Ennakkovaraajan tarjous

Xperia Z3 Compact -älypuhelimesta tuli nopeasti

Yksi Pohjoismaiden suosituimmista Sony-malleista.

Sony juhlistaa tätä ennakkovaraajan tarjouksella

– ostamalla Xperia Z5 Compact -älypuhelimen

valikoiduilta jälleenmyyjiltä viimeistään 4. lokakuuta,

saat kaupan päälle Sonyn MDR-10RC-kuulokkeet,

joiden arvo on noin 110 €.

Sonylta uusi aktiivisuusranneke SmartBand 2

SmartBand 2 on seuraavan sukupolven SmartBand, jonka edistyneellä sykemittarilla voit tarkkailla kaikkea tarvittavaa. Aktiivisuusrannekkeen päivitetty malli mittaa sykkeesi, sykevälivaihtelusi (HRV) ja liikkeesi. Näin saat tietoa hyvinvoinnistasi ja fyysisestä aktiivisuudestasi, unestasi ja rasitustasostasi. Saat kaikki nämä tiedot mukavasti ja helposti LifeLog-sovellukseen koottuina – jotta ymmärtäisit itseäsi paremmin. SmartBand 2 on saatavana Suomessa syyskuusta alkaen, ja sen suositeltu vähittäishinta on 129 €.

SmartBand 2 on myös loistava lisä Xperia-älypuhelimeesi – hillityn värinähälytyksen ja LEDien ansiosta yksikään puhelu, viesti tai sähköposti ei jää sinulta enää huomaamatta. Akku kestää jopa kaksi vuorokautta; STAMINA-tilassa (sykemittari kiinni) se kestää jopa viisi vuorokautta. Edeltäjänsä tavoin SmartBand 2 on valmistettu kestävästä silikonista ja se on vesitiivis (IP68). Uutta on se, että aktiivisuusranneke on yhteensopiva iOS 8.2 -laitteiden ja Android 4.4 -laitteiden ja uudempia versioita käyttävien laitteiden kanssa.

#Activewithsony

Uudet Xperia Z5 -sarjan puhelimet ovat uusimmat Sony Mobilen aktiiviseen elämäntyyliin suunnitellut tuotteet. Vesi- ja pölytiiviys (IP65/68) takaa, että voit ottaa älypuhelimesi huoletta mukaan hikiseenkin treeniin tai käyttää sitä, vaikka juoksulenkin aikana sattuisi satamaan. Pitkän akunkeston sekä SmartBand 2:n, SmartWatch 3:n ja erilaisten Bluetooth-kuulokkeiden kaltaisten älykkäiden tarvikkeiden ansiosta saat täydellisen harjoittelukumppanin juoksuradalle, pyörälenkille tai kuntosalille.


Z5-sarja Suomessa

Xperia Z5 Compact tuodaan markkinoille syyskuun lopulla, ja sen suositeltu vähittäishinta on 599 €

Xperia Z5 tuodaan markkinoille lokakuussa, ja sen suositeltu vähittäishinta on
729 €

Xperia Z5 Premium tuodaan markkinoille marraskuussa, ja sen suositeltu vähittäishinta on 849 €

Tarvikkeet

Koko Z5-sarjaan on saatavana useita muotoilultaan ja väreiltään yhteensopivia tarvikkeita. Tyylikäs suojakansi on suunniteltu niin, että voit käyttää suosikkisovelluksiasi älykkään ikkunan kautta.

MDR-NC750

Sony tuo markkinoille uudet kohinaa vaimentavat, entistä pienemmät ja mukavammat kuulokkeet, jotka tukevat Hi-Res Audio -ääntä. Niillä voit kuunnella musiikkia CD-laatua paremmalla äänenlaadulla. Sisäänrakennettu kohinanvaimennustekniikka poistaa jopa 98 prosenttia taustakohinasta, joten kuulokkeet sopivat erinomaisesti juna- ja lentomatkoille. Kuulokkeet ovat yhteensopivat Xperia Z -sarjan älypuhelimien kanssa Xperia Z2 -mallista alkaen. MDR-NC750 on saatavana Suomessa lokakuusta alkaen, ja sen suositeltu vähittäishinta on 99 €.

SBH54
Monipuoliset Bluetooth-kuulokkeet toimivat sellaisenaan pienen puhelimen tavoin tai yhdessä mukana toimitettavien tai lisävarusteena saatavien kuulokkeiden kanssa. Täydelliset puhelun soittamiseen ja puheluun vastaamiseen, viestien tarkistamiseen, musiikin toistamiseen tai radion kuuntelemiseen. SBH54 on saatavana Suomessa marraskuusta alkaen, ja sen suositeltu vähittäishinta on 99 €.

Tekniset tiedot:

Z5 Compact Z5 Z5 Premium
Mitat Paino 127 mm x 65 mm x 8,90 mm 138 g 146 mm x 72 mm x 7,3 mm 154 g 154,4 mm x 75,8 mm x 7,8 mm 180 g
Muotoilu Mattapinta, takasivu huurrelasia, vesitiivis (IP68) Mattapinta, takasivu huurrelasia, alumiinikehys, vesitiivis (IP68) Kiiltävä pinta, takasivu lasia, alumiinikehys, vesitiivis (IP68)
Prosessori Qualcomm® Snapdragon™ 810, 8-ytiminen ja 64-bittinen prosessori Qualcomm® Snapdragon™ 810, 8-ytiminen ja 64-bittinen prosessori Qualcomm® Snapdragon™ 810, 8-ytiminen ja 64-bittinen prosessori
Muisti 2 Gt:n RAM-muisti, 32 Gt:n tallennustila (laajennettavissa, tukee microSD-kortteja 200 Gt:hen asti) 3 Gt:n RAM-muisti, 32 Gt:n tallennustila (laajennettavissa, tukee microSD-kortteja 200 Gt:hen asti) 3 Gt:n RAM-muisti, 32 Gt:n tallennustila (laajennettavissa, tukee microSD-kortteja 200 Gt:hen asti)
Yhteydet LTE Cat6, Wi-Fi Mimo LTE Cat6, Wi-Fi Mimo LTE Cat6, Wi-Fi Mimo
Akku Jopa kaksi vuorokautta (2 700 mAh), Quick Charge Jopa kaksi vuorokautta (2 900 mAh), Quick Charge Jopa kaksi vuorokautta (3 430 mAh), Quick Charge
Kamera 23 megapiks. / erittäin nopea 0,03 sekunnin hybridi-automaattitarkennus,
5x clear image zoom, SteadyShot-tekniikan Intelligent Active Mode -asetus
23 megapiks. / erittäin nopea 0,03 sekunnin hybridi-automaattitarkennus,
5x clear image zoom, SteadyShot-tekniikan Intelligent Active Mode -asetus
23 megapiks. / erittäin nopea 0,03 sekunnin hybridi-automaattitarkennus,
5x clear image zoom, SteadyShot-tekniikan Intelligent Active Mode -asetus
Selfiekamera 5 megapiks. / 25 mm:n laajakulma / SteadyShot-tekniikan Intelligent Active Mode -asetus 5 megapiks. / 25 mm:n laajakulma / SteadyShot-tekniikan Intelligent Active Mode -asetus 5 megapiks. / 25 mm:n laajakulma / SteadyShot-tekniikan Intelligent Active Mode -asetus
Ääni DNC / DSEE HX / HRA / AHC / LDAC / AHC – MDR-NC750-kuulokkeilla Hi-Res Audio -ääni ja digitaalinen kohinanvaimennus DNC / DSEE HX / HRA / AHC / LDAC / AHC – MDR-NC750-kuulokkeilla Hi-Res Audio -ääni ja digitaalinen kohinanvaimennus DNC / DSEE HX / HRA / AHC / LDAC / AHC – MDR-NC750-kuulokkeilla Hi-Res Audio -ääni ja digitaalinen kohinanvaimennus

Sony Mobile Communications lyhyesti

Sony Mobile Communications on Tokiossa pääkonttoriaan pitävän Sony Corporationin tytäryhtiö. Sony Corporation on maailman johtava ääni-, kuva/video-, peli-, viestintä- ja informaatiotekniikan tuotteiden toimittaja, joka toimii niin kuluttaja- kuin ammattilaismarkkinoillakin. Musiikki-, kuva-, tietokoneviihde- ja verkkotoimintojensa ansiosta Sony on maailman johtava elektroniikka- ja viihde-alan yritys. Xperia™-älypuhelin- ja -tablettisarjassa sekä innovatiivisissa SmartWear-tuotteissa on Sony Mobile Communicationsin parasta tekniikkaa, sisältöä ja palveluita. Lisäksi ne ovat helposti liitettävissä verkon kautta käytettäviin Sony-viihdepalveluihin. Lisätietoja: www.sonymobile.com

1 Sony Xperia™ Z5 Premiumissa on 5,5”:n 4K UHD -näyttö (3 840 x 2 160), 806 ppi.
Tekniset tiedot on vahvistanut Strategy Analytics SpecTRAX 1. syyskuuta 2015. Lisätietoja osoitteesta
www.sonymobile.com/testresults/.

2 Testattu vertaillen vuoden 2015 johtaviin älypuhelimiin. Perustuu tuloksiin, jotka on saatu vuoden 2015 myydyimpien älypuhelimien teknisten tietojen testeistä sekä johtavien älypuhelimien kuluttajatesteistä. Tutkimukset ja testit on suorittanut Strategy Analytics. Lisätietoja osoitteesta www.sonymobile.com/testresults/.

3 Xperia™ Z5 on vesitiivis ja pölynkestävä, joten yllättävä sade ei haittaa ja puhelimen voi tarvittaessa huuhdella vesihanan alla. Mutta muista, että kaikkien liitäntöjen ja suojusten on oltava täysin kiinni. Et saa upottaa laitetta kokonaan veteen tai altistaa sitä merivedelle, suolavedelle, kloorivedelle tai muille nesteille, kuten juomille. Laitteen väärinkäyttö mitätöi takuun. Laitteen suojaluokitus on IP65/68. Lisätietoja on osoitteessa www.sonymobile.com/waterproof. Huomaa, että Xperiassa on liittämistä ja latausta varten USB-liitäntä, jossa ei ole suojakantta. USB-liitännän on oltava täysin kuiva, ennen kuin lataat laitteen.

4 CIPA:n ohjeiden mukaisesti (http://www.cipa.jp/index_e.html).

5 Perustuu automaattitarkennuksen tekniseen testaukseen, jossa verrattiin Sonyn Xperia Z5 -sarjaa seuraaviin: Apple Iphone 6, Apple iPhone 6 Plus, HTC One M9, LG G4, Samsung Galaxy Note 4 ja Samsung Galaxy S6 (jotka ovat Strategy Analyticsin mukaan ”johtavia älypuhelimia”). Tutkimuksen suoritti Strategy Analytics 5.–6. elokuuta 2015. Lisätietoja osoitteesta www.sonymobile.com/testresults/.

6 Akunkesto on mitattu käyttäen apuna Sony Mobile Communications AB:n älypuhelimien käyttäjäprofiilia, joka on määritelty syyskuussa 2014 edustamaan tavallista älypuhelimen käyttäjää. Profiiliin kuuluu erilaisia käyttöskenaarioita (puhelut, tekstiviestit, Internetissä surffaus, sosiaalinen media, pelaaminen, musiikki, valokuvaus, kuvien katselu, videoiden toisto verkossa, videoiden tallennus ja toisto).

Kuvattu kamerakäyttöliittymä on saatavana Xperia Z5 -sarjaan ohjelmistopäivityksenä marraskuusta 2015 alkaen.

LG EASY SMART – ÄLYKÄS SIMPUKKAPUHELIN KOSKETUSNÄYTÖLLÄ

ifrdnz2hd3gwnho1f0tw

– LG esittelee Easy Smart -simpukkapuhelimen, jossa on kaikki älypuhelimista tutut ominaisuudet aina sovelluksista ja toiminnoista kosketusnäyttöön.

Helsinki, 2. syyskuuta 2015 – LG Easy Smart* on suunniteltu erityisesti käyttäjäsukupolvelle, joka on tottunut kiinni taittuvaan puhelimeen ja käyttää mieluiten fyysistä näppäimistöä. 4G-yhteydellä varustettu Easy Smart yhdistää perinteisen simpukkamuotoilun hyödyt ja kosketusnäytöllisen älypuhelimen toiminnot ja sovellukset.

– Halusimme suunnitella LG Easy Smart -puhelimesta älypuhelimen, jota jopa perinteisempiin simpukkapuhelimiin mieltyneet ihmiset haluaisivat käyttää, sanoo Kristoffer Ejebro, LG Electronicsin mobiilituotteiden Pohjoismaiden tuoteasiantuntija. – Emme halua, että jokin kuluttajaryhmä jää älypuhelinvallankumouksen ulkopuolelle vain sen takia, että he suosivat tietynlaista muotoilua.

LG Easy Smartissa on Android Lollipop 5.1.1 -käyttöjärjestelmä, ja puhelimen suorituskyky riittää uusimpien sovellusten pyörittämiseen. Siinä on iso ja helppokäyttöinen näppäimistö, jossa on 12 painiketta ja pikanäppäimet. Niiden avulla käyttäjä pääsee nopeasti eniten käytettyihin toimintoihin, kuten puheluihin, osoitekirjaan, tekstiviesteihin ja kameraan. Easy Smart -puhelimen tavallista suuremmat kuvakkeet näkyvät hyvin 3,2-tuumaisella, tarkalla HVGA-näytöllä. Puhelimen toimintoihin kuuluu muun muassa LG:n Safety Care -sovellus, jonka voi määrittää lähettämään hätätilanteissa automaattisen ilmoituksen käyttäjän sijainnista etukäteen valituille yhteyshenkilöille, jotta käyttäjä saa apua sitä tarvitessaan.

Hinnat ja saatavuus
LG Easy Smartin odotetaan tulevan myyntiin Suomessa syyskuun aikana 199 euron suositushintaan.

Tekniset tiedot**:

 • Prosessori: 1,1 GHz Quad-Core
 • Näyttö: 3,2 tuuman HVGA (480 x 320)
 • Muisti: 4 GB ROM-muistia/ 1 GB RAM-muistia / microSD-muistikorttipaikka
 • Kamera: Takakamera 3 MP / Etukamera VGA
 • Akku: 1 700 mAh (vaihdettava)
 • Käyttöjärjestelmä: Android 5.1.1 Lollipop
 • Koko: 117,7 x 58,7 x 16,6 mm
 • Paino: 143 g
 • Mobiiliverkko: 4G LTE / HSPA+ 42 Mbps (3G)
 • Yhteydet: Wi-Fi 802.11 b, g, n / Bluetooth 4.1 / USB 2.0
 • Värit: Punainen ja sininen

* LG Easy Smart on Pohjoismaissa käytetty tuotenimi. Koreassa puhelimen nimi on LG Gentle ja muissa maissa LG Wine Smart.

** Tekniset tiedot voivat vaihdella eri maiden välillä ja ne voivat muuttua lanseerauksen yhteydessä.

ELISA: Elokuun myydyimmät: Verkkokaupan suosio kasvaa laitemyynnissä

657-180x180-medium

Verkkokaupan rooli on kasvussa. Verkkokaupan suosio monipuolistaa myydyimpien laitteiden listaa, koska valikoima on suurempi. Kivijalkakauppa tukee kuitenkin edelleen vahvasti verkkokauppaa. Asiakaskäyttäytyminen on monikanavaista: tuotteita katsotaan ja vertaillaan verkossa ja lopulliset kaupat tehdään joko myymälässä tai puhelimitse – tai päin vastoin.

Elisan verkkokaupan volyymi kasvaa niin yritys- kuin kuluttajamyynnissä ja yhä useampi laite hankitaan verkon kautta. TNS Gallupin, Kaupan liiton ja Asiakkuusmarkkinointiliiton Verkkokauppatilaston mukaan suomalaiskuluttajat ostivat verkosta tavaroita ja palveluita viime vuonna yhteensä 10,5 miljardilla eurolla. Verkosta ostetaan eniten elektroniikkaa sekä tietotekniikkaa. Verkkokauppa kasvaa taantumasta huolimatta.

Jo 11 kuukautta kuluttajapuolen myydyimmän puhelimen paikkaa pitänyt Apple iPhone 6 käy kaupaksi niin myymälöissä kuin verkossakin:

– Apple tuskin luovuttaa piikkipaikkaansa lähiaikoina, vaikka kuluttajat ovatkin löytäneet haastajat. Huawei, Sony ja LG nähdään nykyään varteenotettavina haastajina markkinajohtajille, kertoo Elisan henkilöasiakasyksikön puheliittymien liiketoimintajohtaja Jan Virkki.

Kyseisten merkkien laitteita myydään etenkin verkkokaupan kautta. Verkkokaupan valikoima on kivijalkamyymälän valikoimaa laajempi, mikä tukee ja selittää etenkin pienempien laitevalmistajien myynnin kasvua:

– Pienessä kivijalkamyymälässä valikoiman koossa tulevat vastaan fyysiset rajoitteet, kuten varaston koko. Jos haluamme pitää esillä vaikkapa kymmentä laitetta, voivat haastajien mallit jäädä markkinajohtajien halutuimpien laitteiden varjoon. Verkossa myös haastajien mallit ovat näyttävästi esillä, Virkki kertoo.

Yritysasiakkaat arvostavat vaivattomuutta

Myös yrityspuolella suuri osa myynnistä on siirtynyt verkkoon. Etenkin yritysasiakkaat arvostavat laitehankinnan vaivattomuutta ja helppoutta verkossa.

– Yritysasiakkailla ei ole aikaa käydä vertailemassa laitteita myymälöissä, vaan he tekevät päätöksen vaivattomasti verkossa. Yritysasiakkaat haluavat tilaus- ja toimitusprosessin sujuvan mahdollisimman yksinkertaisesti, sanoo johtaja Jorma Niemelä Elisan yritysasiakasyksiköstä.

Henkilöasiakkaiden myydyimmät puhelimet elokuussa 2015

Apple iPhone 6 (4G)

Samsung Galaxy S4 Mini (4G)

Samsung Galaxy J1

Samsung Galaxy A3 (4G)

Nokia Lumia 635 (4G)

Samsung Galaxy Trend Plus

Nokia 215

Huawei P8 Lite (4G)

Sony Xperia Z3 Compact (4G)

Samsung Galaxy S6 (4G)

Microsoft Lumia 435

Microsoft Lumia 640 (4G)

Samsung Galaxy S6 Edge (4G)

Samsung Galaxy A5 (4G)

Sony Xperia M4 Aqua (4G)

 

Yritysasiakkaiden myydyimmät puhelimet elokuussa 2015

Apple iPhone 6 (4G)

Nokia Lumia 830 (4G)

Nokia Lumia 635 (4G)

Microsoft Lumia 640 (4G)

Nokia Lumia 930 (4G)

Samsung Xcover 550

Nokia 301

Samsung Galaxy A3 (4G)

Samsung Galaxy S4 Mini VE (4G)

Apple iPhone 5S (4G)

Samsung Galaxy Xcover 3 (4G)

Samsung Galaxy S5 (4G)

Samsung Galaxy A5 (4G)

Samsung Galaxy S6 (4G)

Microsoft Lumia 435

:SONERA: Elokuun myydyimmät puhelimet: koulunaloituksesta kohti syksyn älypuhelinlanseerauksia

37917_8dad9aec905796e0

Samsung vei puolet kymmenestä kärkisijasta Applen säilyttäessä ykköstilan Soneran myydyimpien puhelinten listalla. Marshall London -älypuhelimen myynti käynnistyy 4.9.

iPhone 6 jatkaa listan kärjessä, ja Samsungin mallit veivät puolet sijoista Soneran kymmenen myydyimmän puhelimen listalla. Listalle nousi myös toinen Lumia-puhelin vaisun heinäkuun jälkeen, ja Sonyn vesitiivis Xperia M4 Aqua nousi elokuun kesäisten viikkojen myynnillä neljänneksi.

”Koulujen aloitus näkyi odotetusti myös elokuussa. Listalla on edullisempia älypuhelimia ja hieman kovempaa kyytiä kestäviä malleja, jotka sopivat koulureppuun ja syksyn käynnistyvään arkeen harrastuksineen ja muine menoineen. Syksyn edetessä on odotettavissa uusien huippumallien lanseerauksia, ja mielenkiintoisena uutuutena aloitamme Marshall London -musiikkipuhelimen myynnin jo tämän viikon perjantaina”, sanoo Soneran laiteliiketoiminnasta vastaava Markku Saranpää.

Soneran myydyimmät puhelimet elokuussa (suluissa sijoitus heinäkuussa)

 1. (1.)    Apple iPhone 6
 2. (2.)    Samsung Galaxy Ace 4
 3. (3.)    Apple iPhone 5s
 4. (9.)    Sony Xperia M4 Aqua
 5. (4.)    Samsung Galaxy A3
 6. ( – )    Samsung Galaxy S6
 7. (10)   Nokia Lumia 635
 8. ( – )    Samsung Galaxy J5
 9. ( – )    Microsoft Lumia 640
 10. (6.)    Samsung Galaxy  Xcover 3

Marshall London avaa uuden trendin älypuhelinmarkkinalla

Sonera tuo 4.9. Suomessa myyntiin vahvistimistaan ja kuulokkeistaan tunnetun Marshall-brändin London-älypuhelimen. ”Marshallin puhelin on uudentyyppinen avaus puhelinmarkkinoilla, sillä se on designiltaan ja ominaisuuksiltaan selvästi musiikin ehdoilla suunniteltu, musiikkidiggareille suunnattu laite. On kiinnostavaa nähdä, miten asiakkaamme ottavat vastaan yksinoikeudella Soneralle myyntiin tulevan uutuuden”, Saranpää sanoo .

DNA:n myydyimmät puhelimet elokuussa 2015

a11b6cda-c464-403d-8971-ff6090723259

DNA:n elokuun myydyimpien puhelimien neljän kärki pysyi muuttumattomana, ja muutenkin Top 10 -listalla vaihtui heinäkuusta vain yksi puhelinmalli. Edulliset perusälypuhelimet ovat nousseet koko kansan suosikeiksi.

Listan kärkikaksikkona jatkaa kaksi edullista älypuhelinta, Huawei Y330 ja Samsung Galaxy J1, jotka ovat avanneet älypuhelimille tien aivan uusien, laajojen kohderyhmien käyttöön.

”Nyt kun perustoiminnoilla varustettuja älypuhelimia saa jo huomattavan edulliseen hintaan, älypuhelimesta on nopeasti tullut koko kansan suosikki”, kertoo DNA Kaupan toimitusjohtaja Sami Aavikko.

Iso ja tehokas Apple iPhone 6 on pysytellyt mitalisijoilla jo täydet 12 kuukautta, aina myyntiin tulostaan lähtien. Elokuussa iPhone 6 oli DNA:n kolmanneksi myydyin puhelin.

”Nopeiden 4G-verkkojen hyöty alkaa konkretisoitua käyttäjille toden teolla, sillä valikoimissa on tarjolla 4G-puhelimia hyvin monipuolisesti erilaisiin käyttötarpeisiin ja kaikissa hintaluokissa. Kesän aikana 4G-verkkojen kuuluvuusalueet ovat laajentuneet merkittävästi eri puolilla Suomea. 4G-nopeudet helpottavat viihdepalvelujen käytön lisäksi myös esimerkiksi etätyötä”, Aavikko kertoo.

Sonyn kovaakin menoa kestävä Xperia M4 Aqua on myynyt hyvin, ja sen kysyntä onkin aika ajoin ollut suurempaa kuin myyntiin saadut toimituserät. Pölyä ja vettä kestävien laitteiden suosiosta kertoo myös Samsungin uuden Galaxy Xcover3 -mallin nousu listalle.

Samsung on elokuun myydyimpien puhelimien listalla peräti viidellä mallilla, Sonylta on kaksi laitetta, ja Huawei, Apple sekä Microsoft saivat listalle tässä kuussa jokainen yhden mallin.

Huawei ponkaisi merkkikohtaisella listalla elokuun kokonaismyynneissä suoraan kakkossijalle, heti Samsungin jälkeen.

”Suomalaiset ovat siis nyt selvästikin huomanneet uuden tulokkaan. Myös Huawein uuden, juuri myyntiin tulleen Honor 7 -puhelimen ensimmäisten päivien myynti vaikuttaa hyvin lupaavalta”, kertoo Aavikko.

DNA:n myydyimmät puhelinmallit elokuussa 2015

1. Huawei Y330
2. Samsung Galaxy J1
3. Apple iPhone 6
4. Samsung Galaxy A3
5. Sony Xperia M4 Aqua
6. Samsung Galaxy S6
7. Samsung Galaxy A5
8. Sony Z3 Compact
9. Microsoft Lumia 435
10. Samsung Galaxy Xcover3

DNA:n myydyimmät puhelinmerkit elokuussa 2015

1. Samsung
2. Huawei
3. Nokia/Microsoft
4. Sony
5. Apple
6. LG
7. DORO