Mobiiliparkki

Yhteystiedot: Kerttu Vali, Pajamäenkatu 14, 48600 Kotka email: mobiiliparkki@victoriamedia.fi

Sunda julkistaa mobiilin automaattitulkin

Sunda Systems Oy julkistaa Android-älypuhelimille sovelluksen, joka mahdollistaa kahden ihmisen keskustella vierekkäin omilla kielillään. Automaattitulkin haltija voi keskustella paikallisten asukkaiden kanssa lähes kaikkialla mihin matka suuntautuukin. Sovellus toimii myös kätevänä ääniohjattuna sanakirjana.

Käännin tukee yli 60 kieltä, niistä tärkeimpinä Sundan laadukkaat kääntimet englannin ja suomen välillä. Muita tuettuja kieliä ovat mm. ruotsi, saksa, espanja, venäjä, thai, kiina ja japani.

Uusi mobiilisovellus sekä Sundan muut käännintuotteet tukevat myös kokonaisten asiakirjojen ja nettisivujen kääntämistä alkuperäiset muotoilut säilyttäen. Käännin tukee kaikkia yleisimpiä asiakirjamuotoja, kuten PDF tai Word.

Sunda tarjoaa asiakkailleen uutuutena myös käännöksiä Gutenberg-projektin laajasta valikoimasta digitaalisia kirjoja.

Lisätietoja:

Kotisivut: www.sunda.fi

​Samsung esittelee uuden Galaxy S6 edge+ -älypuhelimen

h39xb9eonabqbvinfpgq

Samsung S6 edge+ on suurella 5,7-tuuman reunoille kaareutuvalla näytöllä varustettu tehopaketti.

Espoo, 13. elokuuta, 2015 – Samsung esittelee tänään Samsung Galaxy S6 edge+ -älypuhelimen. 5,7-tuumaisella näytöllä varustettu puhelin jatkaa samaa muotoilulinjaa rajoja rikkoneen Galaxy S6 edgen kanssa. Puhelimen lasiset ja metalliset pinnat sulautuvat saumattoman tyylikkääksi kokonaisuudeksi. Galaxy S6 edge+ on osa Samsungin suurinäyttöisten älypuhelinten tuoteperhettä, jonka ensimmäinen tulokas, Galaxy Note, esiteltiin jo vuonna 2011.

Galaxy S6 edge+ -älypuhelimessa yhdistyvät kaunis muotoilu ja innovatiiviset ominaisuudet. Se sisältää parasta näyttöteknologiaa Samsungin kahdelta puolelta kaareutuvan näytön muodossa, edistyneen kameran, nopeat latausmahdollisuudet perinteisesti ja langattomasti sekä erittäin tehokkaan suorittimen. Kasvatettu 4 GB:n RAM-muisti varmistaa markkinoiden parhaan suoritustehon, joten käyttäjät voivat nauttia saumattomista moniajoista ja graafisesti raskaista peleistä ilman häiriöitä.

Samsung Pay helpottaa maksamista

Samsungin yksinkertainen ja turvallinen mobiilimaksamispalvelu tulee saataville Koreassa Galaxy S6 edge+ -puhelimen julkaisun aikaan ja Yhdysvalloissa syyskuussa. Palvelu on turvattu Samsung KNOXilla, sormenjälkitunnistimella ja digitaalisella tokenisaatiolla. Samsung Pay toimii sekä MST- (Magnetic Secure Transmission) että NFC- (Near Field Communication) tekniikoilla. Maailma ilman lompakoita on lähempänä kuin koskaan.

– Uskomme Samsungilla, että suurinäyttöiset älypuhelimet voivat ratkaista monia käyttäjien ongelmia, koska ne tarjoavat aina mukana kulkevan laitteen upealla katselukokemuksella. Galaxy S6 edge+ vahvistaa sitoutuneisuuttamme rohkeaan, kuluttajia palvelevaan innovointiin, sanoo Samsungin Suomen telecom-myyntipäällikkö Antti Holopainen.

Galaxy S6 edge+ luo multimediakokemuksen

Samsung Galaxy S6 edge+ jatkaa Galaxy S6 edgen luomaa eleganttia ja viimeisteltyä muotoilulinjaa. Sen Apps edge -ominaisuus tarjoaa käyttäjälle nopean pääsyn omiin suosikkiohjelmiinsa vain näytön sivua hipaisemalla. Paranneltu People edge -ominaisuus auttaa tärkeimmille kontakteille viestimisessä. Näytön reunalle käyttäjä voi asettaa haluamansa kontaktit, joille soittaminen tai viestien lähettäminen on helppoa.

Tehokkaat uudet ominaisuudet

Galaxy S6 edge+ tarjoaa käyttäjälleen ennennäkemättömät multimediaominaisuudet, syvemmän kontrastin ja tarkemmat yksityiskohdat Samsungin erinomaisella 5,7-tuumaisella Quad HD Super AMOLED -näytöllä.

Sosiaalisen median suosion kasvun myötä ihmiset haluavat jakaa elämänsä tärkeät hetket kuvina ja videoina. Samsung esitteleekin entistä parempia tapoja kuvata videoita. Steady Video vakauttaa sekä älypuhelimen etu- että takakameralla kuvattua videota. Videokollaasi-toiminto auttaa käyttäjiä kuvaamaan ja editoimaan lyhyitä videoita, joihin on helppo lisätä erilaisia kehyksiä ja efektejä.

Galaxy S6 edge+ kuvaa 4K-videokuvaa. Sen Live Broadcast -ominaisuus antaa mahdollisuuden streamata Full HD -kuvaa suoraan puhelimesta omille kontakteille. YouTube Live -sovelluksen avulla streamin voi jakaa myös laajemmille yleisöille. Galaxy S6 edge+ -käyttäjältä YouTube-linkin saava ystävä voi seurata reaaliaikaista streamattua materiaalia niin puhelimesta, tabletilta, tietokoneelta kuin SmartTV:n YouTube-ohjelmastakin.

Uutukaisessa älypuhelimessa on sisäänrakennettu tuki langattomalle lataukselle, joka on yhteensopiva melkein kaikkien markkinoilla olevien lataustelakoiden kanssa. Langallisella laturilla puhelimen akku latautuu täyteen 90 minuutissa ja Samsungin uusimmalla langattomalla laturilla noin 120 minuutissa. Laite tukee myös Screen Mirroring -toimintoa, joka helpottaa puhelimen yhdistämistä televisioon langattomasti. SideSync-toiminnon avulla puhelin on puolestaan helppo yhdistää langattomasti tietokoneeseen tai tablettiin käyttöjärjestelmästä riippumatta.

Galaxy S6 edge+ käyttäjät pääsevät nauttimaan myös Samsungin kameran uusista ominaisuuksista. Kamera käynnistyy kotinäppäimen tuplaklikkauksella alle sekunnissa*, Automaattinen ja reaaliaikainen HDR-kuvaus, optinen kuvanvakaus (OIS) ja uudet filtterit varmistavat, että kuvista tulee parhaita mahdollisia.

Samsung Galaxy S6 edge+ pitää sisällään myös parannellut turvallisuusominaisuudet. Laitteeseen sisäänrakennettu KNOX Active Protection -ominaisuus ja helposti asennettava My KNOX -sovellus suojaavat käyttäjän henkilökohtaiset tiedot.

Galaxy S6 edge+ saapuu Suomessa kauppoihin 4. syyskuuta. 32 GB:n version suositushinta on 899 €, 64 GB:n version suositushinta 999 €.

 

G4-PERHEEN UUTUUS: TYYLIKÄS LG G4S TARJOAA HYVÄÄ SUORITUSKYKYÄ KESKIHINTAAN

kpwb0mfc6uce6hepod3r

– Edistyksellinen näyttö, kamera ja G4-puhelimesta vaikutteita saanut premium-muotoilu tarjoavat miellyttävän älypuhelinkokemuksen edullisesti.

Helsinki, 12. elokuuta 2015 – LG Electronics lanseeraa LG G4s -älypuhelimen, joka perustuu yhtiön kehuttuun G4-lippulaivapuhelimeen. Euroopan ulkopuolella uutuus tunnetaan nimellä G4 Beat. Se on edullinen älypuhelin, josta löytyvät G4:n parhaat ominaisuudet ja toiminnot suorituskyvystä tai käytettävyydestä tinkimättä.

LG G4s on varustettu 5,2 tuuman Full HD IPS -näytöllä, joka on terävämpi, kirkkaampi ja reagoi kosketukseen paremmin kuin LG:n aiemmin lanseerattujen keskitason puhelinten näytöt. 1,5 gigahertsin Qualcomm SnapdragonTM 615 -prosessori kahdeksalla ytimellä tarjoaa erinomaisen yhdistelmän suorituskykyä ja akkukestoa.

LG G4s:n kamera on teknisiltä ominaisuuksiltaan vaikuttava. 8 megapikselin takakamera on varustettu LG:n värispektritunnistimella ja automaattisella lasertarkennuksella. Manuaalinen kuvaustila – yksi G4-puhelimen kiitellyimmistä ominaisuuksista – antaa mahdollisuuden säätää kameran asetuksia vapaasti. 5 megapikselin etukamerassa on Gesture Shot- ja Gesture Interval Shot -älytoiminnot, joiden avulla käyttäjä voi ottaa yhden tai neljä kuvaa peräkkäin avaamalla ja sulkemalla käden kameran edessä. Erityisesti Gesture Interval Shot helpottaa hienon selfie-kuvan onnistumista.

– Keskitason puhelinten yleisestä käytettävyydestä tingitään liian usein, kun kaikki satsataan yksittäisiin edistyksellisiin ominaisuuksiin, sanoo Kristoffer Ejebro, LG Electronicsin mobiilituotteiden Pohjoismaiden tuoteasiantuntija. – Halusimme luoda LG G4s -puhelimesta edullisen tuotteen, jossa kuluttajille tärkeät ominaisuudet, kuten näyttö, kamera, käyttäjäystävälliset toiminnot ja tyylikäs muotoilu, ovat kohdillaan.

LG G4s -puhelimen tärkeimpiä ominaisuuksia

 • Tehokas, kahdeksanytiminen Qualcomm SnapdragonTM 615 -prosessori, joka pystyy toistamaan Full HD 1080p -laatuisia videoita 60 kuvan sekuntinopeudella ja kuvaamaan 30 kuvan sekuntinopeudella
 • Kameran värispektritunnistin tuottaa kuvaan tarkempia värejä lukemalla ympäristön valonlähteiden RGB-arvot ja esineistä heijastuvan infrapunavalon
 • Manuaalinen kuvaustila antaa mahdollisuuden kokeilla tarkennuksen, sulkimen nopeuden, ISO-herkkyyden, valotuskorjauksen ja valkotasapainon eri asetuksia
 • Gesture Interval Shot -toiminto tekee hienon selfie-kuvan ottamisesta helpompaa

Tekniset tiedot*:

 • Prosessori: Qualcomm Snapdragon™ 615 1,5 GHz Octa-Core
 • Näyttö: 5,2 tuuman Full HD IPS LCD (1920 x 1080, 423ppi)
 • Muisti: 8 GB eMMC ROM -muistia / 1,5 GB RAM-muistia
 • Kamera: Takakamera 8 MP / Etukamera 5 MP
 • Akku: 2 300 mAh (vaihdettava)
 • Käyttöjärjestelmä: Android 5.1.1 Lollipop
 • Koko: 142,7 x 72,6 x 9,85 mm
 • Paino: 139 g
 • Mobiiliverkko: 4G LTE / HSPA+ 42,2 Mbps (3G)
 • Yhteydet: Wi-Fi 802.11 b, g, n / Bluetooth 4.1 / NFC / A-GPS / Glonass / USB 2.0
 • Värit: Metallic Silver / Ceramic White
 • Muuta: in-cell touch -teknologia / värispektritunnistin / automaattinen lasertarkennus / Gesture Interval Shot / Full HD 1080p -video

* Tekniset tiedot ja värit voivat vaihdella eri alueiden ja maiden välillä, ja ne voivat myös muuttua ilman ennakkoilmoitusta.

Hinta

LG G4s tulee myyntiin Suomessa 349 euron suositushintaan.

Mobiilipalvelu MAZHR®:in kehittänyt M2Talent Oy on valittu Piilaaksoon start up –ohjelmaan

MAZHR app

Suomalaisen start up yrityksen M2Talent Oy:n kehittämä mobiili työnhakupalvelu MAZHR® tähtää globaalimarkkinoille ja on ainoana suomalaisyrityksenä valittu Piilaakson merkittävään Black Box Connect –ohjelmaan (http://blackbox.vc). Ohjelma auttaa globaaleille markkinoille pyrkiviä lupaavia start up yrityksiä luomaan kontakteja Silicon Valleyn yhteisöön, sijoittajiin sekä tarjoaa ammatillista tukea kansainvälistymiseen. Ohjelmaan on viimeisen 10 vuoden aikana valittu 300 globaaliin markkinaan pyrkivää yritystä ja sen merkittävä yhteistyökumppani on Google Ventures.

”Tämä on meille hieno mahdollisuus siirtyä seuraavaan kasvuvaiheeseen MAZHR® -palvelumme kehittämisessä ja kansainvälistämisessä. Ohjelma tarjoaa meille mahdollisuuden päästä Piilaakson ytimeen ja yhteisöön sekä saada Black Box Connect ohjelman ja verkoston kautta monipuolista ammatillista apua globaalin palvelun luomisessa ja potentiaalisten sijoittajien tapaamiseen”, toteaa M2Talent Oy:n perustajaosakas, hallituksen puheenjohtaja Mikko Armila.

MAZHR® –palvelun johtavana ajatuksena on kehittää, helppokäyttöinen mobiilipalvelu, ensisijaisesti työnhakijoille, ”työnhaun Tinder”. Palvelu hyödyntää sosiaalista mediaa ja sitä kehitetään analytiikan avulla yhdessä käyttäjien kanssa.

Palvelun perustajat, Mikko Armila, Jane Moilanen ja Janne Vainio ovat erittäin kokeneita mobiili- ja digipalvelujen ammattilaisia, joilla on vankkaa näyttöä uusien liiketoimintojen kehittämisestä, kaupallistamisesta ja markkinoinnista.

M2Talent Oy on vuonna 2012 perustettu suomalainen yritys, joka kehittää palveluja yksilöiden vahvuuksien tunnistamiseen ja niiden hyödyntämiseen yrityksissä entistä nopeammin ja kustannustehokkaammin. MAZHR® on M2Talent Oy:n uusi, globaaleille markkinoille tähtäävä sosiaalisen median työnhakupalvelu.

Mobiilioperaattoreiden välisiin tukkuhintoihin merkittäviä alennuksia

Viestintävirasto on antanut 10.8.2015 huomattavan markkinavoiman päätökset matkaviestinverkon yhdysliikennemarkkinoilla DNA Oy:lle, Elisa Oyj:lle, TeliaSonera Finland Oyj:lle ja Ålands Telekommunikation Ab:lle. Päätösten myötä matkaviestinverkon yhdysliikennemaksut alenevat joulukuussa kolmanneksen.

Antamillaan päätöksillä Viestintävirasto tiukentaa mobiilioperaattoreiden yhdysliikennemaksujen sääntelyä. Virasto on ensimmäistä kertaa asettanut yhdysliikennemaksuille kustannussuuntautuneen enimmäishinnan. “Asetetun enimmäishinnan myötä operaattoreiden väliset yhdysliikennemaksut alenevat joulukuun alussa kolmanneksen nykyisestä 1,87 sentistä 1,25 senttiin minuutissa”, tarkentaa Viestintäviraston pääjohtaja Asta Sihvonen-Punkka. Alemmat yhdysliikennemaksut edistävät operaattoreiden välistä kilpailua ja mahdollistavat jatkossakin edulliset matkapuheluhinnat Suomessa.

Euroopan komissio edellytti tätäkin tiukempaa sääntelyä, jota kuitenkaan kotimainen lainsäädäntö ei mahdollista. “Vaikka hinnat eivät laske komission edellyttämälle tasolle, pidämme hintojen alennusta merkittävänä ja tulevaa hintaa kohtuullisena”, toteaa pääjohtaja Asta Sihvonen-Punkka.

Viestintäviraston päätökset