Mobiiliparkki

Yhteystiedot: Kerttu Vali, Pajamäenkatu 14, 48600 Kotka email: mobiiliparkki@victoriamedia.fi

Yli puolella ekaluokkalaisista on jo oma puhelin

a11b6cda-c464-403d-8971-ff6090723259

Teleoperaattori DNA:n kyselyn perusteella ala-asteikäiset lapset ovat jo hyvin aktiivisia puhelimen käyttäjiä. Kahdeksalla kymmenestä on oma puhelin ja sitä käytetään monipuolisesti. Myös tabletit ovat pienten koululaisten aktiivikäytössä: jo 6–7-vuotiaista valtaosa käyttää tablettia ainakin jossain määrin.

Tärkein syy lapsen ensimmäisen puhelimen hankkimiseen on yhteydenpito perheen välillä ja lapsen turvallisuus. Kouluun meno on tässä selvä rajapyykki. Kuusivuotiaista oma puhelin on 27 prosentilla lapsista, kahdeksanvuotiaista jo lähes kaikilla.

Älypuhelinten osuus lasten puhelimista on hyvin korkea: kahdeksanvuotiaista kolmella neljästä on älypuhelin, 12-vuotiaista se on 97 prosentilla.

”Hyvin yleinen kuvio on, että lapselle hankitaan ensimmäinen puhelin koulua varten ja sen käyttöä harjoitellaan yhdessä. Yhä useammin ensimmäinen puhelin on älypuhelin, jolloin sen hankkimiseen liittyy myös netin käytön pelisääntöjen opettelu”, sanoo DNA Kaupan toimitusjohtaja Sami Aavikko.

Mihin lapset käyttävät puhelintaan?

Soittaminen ja tekstiviestien lähettäminen ovat päällimmäisinä vanhempien mielissä, kun lapselle hankitaan ensimmäistä puhelinta. Varsin pian tämän rinnalle tulee kuitenkin myös muita puhelimen käyttötapoja.

Erityisesti WhatsApp-viestipalvelu on lasten suosiossa, sitä käyttää vanhempien mukaan kolme neljästä älypuhelinta käyttävästä ala-asteikäisestä.

YouTube-videoita katsoo älypuhelimellaan lähes päivittäin kaksi kolmesta ala-asteikäisestä. Varsinaista nettiselailua harrastaa noin puolet. Pelaamiseen puhelinta käyttää kolme neljästä ala-asteikäisestä.

Sosiaalisen median palveluista Instagram on Facebookia selvästi yleisempi: Instagramissa on 28 prosenttia älypuhelinta käyttävistä ala-asteikäisistä, Facebookissa 12 prosenttia.

Vanhempien suurimpia huolenaiheita lapsen puhelinkäytössä ovat netin valvomaton käyttö, haitalliset sivustot ja se, että puhelimen käyttöön kuluu liikaa aikaa.

”Oman puhelimen ja lapsen ensikohtaaminen on tärkeä vaihe, koska silloin luodaan pohja tuleville mediataidoille. Yhteisistä pelisäännöistä on kuitenkin hyvä sopia heti alkuvaiheessa”, painottaa Aavikko.

Tabletti käytössä jo suurella osalla lapsista

Valtaosa 6–12-vuotiaista lapsista käyttää tablettia – joko kotona tai koulussa. Oma henkilökohtainen tabletti on joka neljännellä lapsella.

Jo 6–7-vuotiaat lapset käyttävät tablettia hyvin aktiivisesti. Vaikka heistä vain 17 prosentilla on oma tabletti, 70 % käyttää muun henkilön tai talouden yhteistä tablettia.

Tabletit ovat lapsilla ennen kaikkea viihdekäytössä: pelaaminen sekä videoiden, elokuvien tai tv-ohjelmien katselu ovat yleisimpiä tabletin käyttötapoja.

Mikä on oikea ikä älypuhelimelle?

Ala-asteikäisten vanhempien mielestä oikea ikä ensimmäiselle puhelimelle on 6–7 vuotta. Älypuhelin sopii vanhempien mielestä 8-vuotiaalle. Erilaiset viestipalvelut voi ottaa vanhempien mielestä käyttöön kymmenen vuoden iässä ja sosiaalisen median 12-vuotiaasta lähtien.

Lapsen kyky ottaa vastuuta puhelimen käytöstä kasvaa iän myötä. Kuusivuotiaiden lasten vanhemmista 42 % uskoo, että oma lapsi pystyy kantamaan vastuuta puhelimen käytöstään, 12-vuotiaiden vanhemmista jo 80 prosenttia on tätä mieltä.

Pelisääntöjä puhelimen käyttöön

Monet vanhemmat asettavat erilaisia rajoja lapsen puhelimen käytölle. Yksi yleisimmistä on aikaraja: puhelinta saa käyttää vain tietyn verran päivässä. Myös netin käyttöä rajoitetaan yleisesti, osa vanhemmista kieltää sen kokonaan. Sovellusten lataaminen älypuhelimeen sovitaan usein vanhempien tehtäväksi.

Tärkeää on oppia hyvän käytöksen sääntöjä myös älypuhelimella: ilkeiden viestien lähettäminen ja kaikenlainen kiusaaminen ovat huonoa käytöstä myös virtuaalimaailmassa. Lisäksi lapsen yksityisyyden varjeleminen netissä on monen vanhemman mielestä tärkeää.

DNA kokosi viisi vinkkiä (liite 2) lapsen ensimmäisen puhelimen ostaville vanhemmille. Hyvä tapa testata lapsen valmiuksia puhelimen käyttöön on myös lapselle annettava todistus puhelimen käyttötaidoista ja pelisääntöjen noudattamisesta (liite 3).

DNA tutki 6–12-vuotiaiden lasten puhelimen käyttöä kesällä 2015. Tutkimus toteutettiin online-kyselynä DNA:n asiakkaille, ja siihen vastasi 2166 esikoulu- ja ala-asteikäisen lapsen vanhempaa tai huoltajaa.

Linkit

Elämä verkossa – tietoa lasten mediankäytöstä

Viisi vinkkiä vanhemmille

Todistus puhelimen käyttötaidoista

 

Sonera tuo Marshall London -puhelimen Suomeen

b14eea7c7b064270_800x800ar

Sonera tarjoaa ensimmäisenä Suomessa asiakkailleen eilen julkistetun Marshall London -älypuhelimen.

Yli viidenkymmenen vuoden ajan laadukkaasta äänentoistosta tunnettu vahvistin- ja kuulokevalmistaja Marshall tuo markkinoille Marshall London -älypuhelimen, jossa musiikki on pääosassa. Sonera aloittaa eilen julkistetun Marshall Londonin myynnin ensimmäisenä Suomessa syyskuun alussa.

Marshall London on täydellinen musiikinystävän puhelin. Siinä on kaksi kaiutinta bassovahvistuksella, hifi-äänikortti ja stereomikrofoni. Kuulokkeita varten on kaksi liitäntää, ja puhelimen M-painikkeella käyttäjä pääsee kätevästi kaikkiin puhelimen musiikkisovelluksiin. Puhelimessa on yleinen taajuuskorjain kaikille musiikkisovelluksille.

4G-verkossa toimivan Android-puhelimen design noudattelee Marshallin ikonista tyyliä. Puhelimen myynti käynnistyy Suomessa 4.9. Sonera Kaupassa, verkkokaupassa osoitteessa sonera.fi sekä Soneran asiakaspalvelussa .

Lisätietoja:

www.marshallheadphones.com

Jollan ensimmäisen Sailfish OS -lisensointikumppani on Intex Technologies, yksi Intian suurimmista älypuhelinvalmistajista

d63f78e4-b781-4f85-a9d9-2086fc08374f

Sailfish OS -käyttöjärjestelmää kehittävä Jolla Oy julkisti tänään Mobile World Congress Shanghai -messuilla ensimmäisen Sailfish OS -lisensointikumppaninsa. Intian toiseksi suurin älypuhelinvalmistaja Intex Technologies aloittaa Sailfish OS -laitteiden valmistuksen. Jolla ilmoitti myös, että Sailfish OS 2.0 on nyt kaikkien lisensoijien saatavilla skaalautuvalla 4G LTE -referenssialustalla. Osana Jollan BRICS-maiden strategiaa Jolla kertoi myös Sailfish India – mobiiliekosysteemin synnystä. Ensimmäiset kumppanit paikallisia palveluja tukevassa yhteenliittymässä ovat Times Internet sekä Snapdeal.

Jollan käyttöjärjestelmä Sailfish OS on nyt kehittynyt Sailfish OS 2.0:ksi. Uudistetun käyttöliittymän myötä Jolla on nyt valmis lisensoimaan käyttöjärjestelmäänsä kansainvälisesti kaikille halukkaille laitevalmistajille. Potentiaalisille lisensointikumppaneilleen Jolla on kehittänyt valikoiman laitealustoja, joiden perustana on Qualcomm Snapdragon 200/600/800 -sarjojen prosessorit, joissa kaikissa 4G on sisäänrakennettuna.

Maailman ensimmäinen Sailfish OS 2.0 -lisensointialustaa hyödyntävä kumppani on Intian toiseksi suurin älypuhelinvalmistaja Intex Technologies, joka on tuomassa markkinoille ensimmäisen Sailfish OS -älypuhelimen vuoden loppuun mennessä.

Sailfish India: aito, vaihtoehtoinen intialainen mobiiliekosysteemi

Jolla julkisti Mobile World Congress Shanghai -tapahtumassa myös Sailfish India – mobiiliekosysteemin ja siihen liittyviä ensimmäisiä uusia kumppanuuksia. Nyt julkistettuja kumppaneita ovat lisensoija Intex Technologies, Intian suurin digitaalinen julkaisija Times Internet sekä Intian suurin sähköinen kauppapaikka Snapdeal.

Sailfish India -yhteenliittymän tavoitteena on luoda ainutlaatuinen ja vaihtoehtoinen ekosysteemi intialaisille mobiilialan toimijoille, joka lisää kuluttajien vaihtoehtoja markkinoilla, lisää kuluttajien tyytyväisyyttä sekä tuo lisää liikevaihtoa paikallisille toimijoille.

“BRICS-strategiassamme olemme edenneet nopeimmin Intiassa, joka on yksi maailman tärkeimmistä markkinoista mobiilialalla”, sanoo Antti Saarnio, Jollan hallituksen puheenjohtaja. “Sailfish OS on herättänyt valtavasti kiinnostusta eri toimijoissa, kuten laitevalmistajissa, digitaalisen sisällön tuottajissa sekä operaattoreissa. He kaikki ovat kiinnostuneita vaihtoehtoisista käyttöjärjestelmistä ja haluavat keskustella mahdollisuuksista. Intia ansaitsee oman vaihtoehtoisen mobiiliekosysteemin, joka tukee vahvasti paikallisia yrityksiä ja palveluita.”

“Olemme erittäin tyytyväisiä alkavaan lisensointiyhteistyöhömme Intexin kanssa. Intex on vielä nälkäinen haastaja, joka kasvattaa asemaansa jatkuvasti. Intex on nopealiikkeinen, kasvava yhtiö, joka on Jollan tavoin valmis muuttaman alan toimintatapoja. Olemme myös erittäin innostuneita uusista sisältö- ja online-kaupan kumppaneistamme Times Internetistä ja Snapdealista”, Antti Saarnio jatkaa.

“Intex on ylpeä asemastaan maailman ensimmäinenä Sailfish OS -lisensoijana”, sanoo Sanjay Kalirona, Intexin mobiililiiketoiminnasta vastaava johtaja. “Uskomme, että Sailfish OS 2.0 -käyttöjärjestelmä tarjoaa loistavan käyttökokemuksen asiakkaillemme. Yhdessä muiden Sailfish India -kumppaneiden kanssa voimme tarjota uuden ja innostavan vaihtoehdon ensin intialaisille älypuhelinten käyttäjille, ja myöhemmin myös globaalisti. Yhteistyössä voimme tuoda kuluttajille paikallista relevanttia sisältöä ennennäkemättömällä tavalla, suoraan integroituna älypuhelimen käyttöjärjestelmään.”

PartnerSpace: näkyvä paikka paikalliselle sisällölle

Sailfish OS 2.0 sisältää uuden PartnerSpace-toiminnallisuuden, jonka avulla kumppaneiden tarjoamia sisältöjä voidaan tuoda suoraan käyttöliittymään. Uudenlainen liiketoimintamalli luo myös mahdollisuuksia paikallisille yrityksille ja palveluille. Sailfish India -kumppani Times Internet tuo palveluun erittäin suositun Gaana-musiikkipalvelun sekä Cricbuzz-krikettisovelluksen. Snapdeal puolestaan tuo monipuolisen online-kauppansa vain yhden pyyhkäisyn päähän Sailfish OS:n kotinäkymästä.

“Uskomme vahvasti, että tuomalla palveluita suoraan älypuhelimen käyttöliittymään saamme niille vähintään kymmenkertaisen näkyvyyden sekä luomme huomattavasti enemmän liikevaihtoa palveluille. Sailfish OS 2.0 on osaltaan suunniteltu tukemaan kumppaneidemme käyttäjäliikevaihdon tuottamista”, Antti Saarnio jatkaa. “Intexin Sailfish OS -laite yhdistettynä Times Internetin ja Snapdealin laadukkaisiin sisältöihin luo kokonaan uuden bisnesmallin, jota nyt pilotoidaan Intiassa. Olemme ylpeinä uusien kumppaneidemme kanssa luomassa tätä uudenlaista liiketoimintaa koko mobiilialalle.”

Sailfish OS 2.0: palkittu uusi käyttökokemus

Sailfish-käyttöjärjestelmän seuraava eli 16. ohjelmistopäivitys sisältää paljon uusia ominaisuuksia, minkä johdosta ohjelmisto päivittyy Sailfish OS 2.0:ksi. Kyseessä on Jollan suurin ohjelmistopäivitys tähän mennessä ja se tuo mukanaan muun muassa täysin uudistetun ja visuaalisesti raikastetun käyttöliittymän, jonka käyttö on nopeaa ja vaivatonta. Näin Sailfish OS:n tavaramerkki moniajo tulee entistäkin tehokkaammaksi.

Sailfish OS 2.0:ssa on myös parannettu tuki Android-sovelluksille, nettiselainta on kehitetty eteenpäin, siirtymät ovat entistäkin jouhevampia, ja suorituskyky ylipäätään nousee uudelle tasolle. Tämän ansiosta Sailfish OS:n päivittäinen käyttö on entistäkin nopeampaa ja sujuvampaa.

Jolla esitteli uutta Sailfish OS 2.0 -käyttöliittymää jo maaliskuussa Mobile World Congress Barcelonassa, jossa Jolla Tabletin prototyyppi sai palkinnon messujen parhaana tablettina.

Sailfish OS 2.0:sta voi lukea enemmän Jollan englanninkielisestä blogista osoitteesta https://blog.jolla.com.

Linkit

LinkedIn

Kotisivut

Blogi

Facebook

Twitter

Jolla keskittyy Sailfish OS:n lisensointiin ja perustaa uuden yhtiön laiteliiketoiminnalle

6886ea5a-a2a1-4a4e-b12c-faad990865a4

Antti Saarnio

Sailfish OS -käyttöjärjestelmää ja mobiililaitteita kehittävä Jolla Oy julkisti tänään uuden yhtiörakenteen sekä muutoksia yhtiön johdossa, joilla tähdätään vahvistamaan yhtiön strategian toteuttamista.

Jolla Oy keskittyy jatkossa Sailfish OS:n kehittämiseen sekä lisensointiliiketoimintaan. Oman laiteliiketoiminnan jatkokehittämistä varten perustetaan uusi yhtiö, joka keskittyy liiketoiminnassaan erityisesti vahvennetulla tietoturvalla varustettuihin mobiililaitteisiin.

Antti Saarnio, Jollan nykyinen hallituksen puheenjohtaja ottaa Jolla-yhtiön vetovastuun. Aikaisempi toimitusjohtaja Tomi Pienimäki aloittaa kotimaisen IT-yhtiön Vincit Groupin toimitusjohtajana elokuun aikana. Jolla-laiteliiketoimintayhtiön johtaja nimitetään myöhemmin syksyllä.

“Jokainen nuori yhtiö vaatii aikaa löytääkseen strategisen kiintopisteensä, ja uskon, että Jolla on nyt sen löytänyt”, Antti Saarnio sanoo. “Meillä on huimat mahdollisuudet Sailfish OS:n lisensoinnissa maailmalla, ja olen erittäin ylpeä ja innokas voidessani ottaa Jollan ohjat purjehtiessamme uuteen vaiheeseen. Sailfish OS -käyttöjärjestelmää on kehitetty kolme vuotta, ja olemme nyt pääsemässä suuremmille vesille lisensointistrategiassamme. Tämä vaatii koko Jolla-tiimiltä keskittymistä ohjelmistotuotantoon.”

“Näemme loistavan tulevaisuuden myös Jollan omille tuotteille. Jollan kaltaisille erilaisille mobiililaitteille, joissa on vahva yksityisyydensuoja, on varmasti kysyntää. Tämän takia olemme päättäneet jatkaa tätä liiketoimintaa omassa yhtiössä.”

Jolla osallistuu Mobile World Congress -tapahtumaan Shanghaissa 15.-17.7, jossa yhtiö kertoo lisää Sailfish OS -lisensoinnista. “Jollalle kyseessä on erittäin tärkeä tapahtuma ja julkistus, jolla haluamme kertoa etenemisestämme erityisesti Intiassa ja Venäjällä”, Antti Saarnio jatkaa.

Laitepuolella Jolla työskentelee tällä hetkellä Jolla Tablet -tuotteen viimeistelyn kanssa, ja tavoitteena on saada laitteet jakeluun joukkorahoituskampanjaan osallistuneille mahdollisimman pian. “Jolla Tabletin Sailfish OS 2.0 -ohjelmisto on erittäin hyvällä mallilla, mutta meillä on ollut toimitusongelmia erään komponentin kanssa. Uskomme asian ratkeavan pian”, Saarnio sanoo.

ELISA: Kesäkuun myydyimmät: Festarit ja juhannus näkyvät puhelinmyynnissä

657-180x180-medium

Juhannus ja kesän festarit näkyvät puhelinmyynnissä. Juhlaviikonlopun jälkeen ostetaan korvaavia puhelimia rikkoutuneiden, kastuneiden ja kadonneiden puhelimien tilalle.

iPhone jatkaa myyntilistojen kärjessä jo yhdeksättä kuukautta.

– Myyntilistalla ei ole tapahtunut suuria muutoksia, kärki on ollut varsin samanlainen koko vuoden, kertoo Elisan henkilöasiakasyksikön puheliittymien liiketoimintajohtaja Jan Virkki.

Juhannus ja festarit sen sijaan näkyvät puhelinmyynnissä.

– Myymälöistä haetaan tällöin enemmän korvaavia puhelimia rikkoutuneiden, kastuneiden ja kadonneiden puhelimien tilalle. Korvaavat puhelimet ovat usein väliaikaisia eli halvemman pään älypuhelimia ja peruspuhelimia, sanoo liiketoimintajohtaja Virkki.

Kesä ja puhelimille sattuvat vahingot näkyvät myös yrityspuolen puhelinhankinnoissa.

– Kesän jälkeen myös yrityspuolella herätään siihen, että hankitaan mahdollisimman kestäviä puhelimia, kertoo johtaja Jorma Niemelä Elisan yritysasiakasyksiköstä.

Koulupuhelimet hankitaan nyt

Kesäloma-aika on ylipäätään puhelinkaupan sesonkiaikaa. Kesäloma on nykyään jouluakin suurempi sesonki.

– Tällä hetkellä ostetaan koulunaloituspuhelimia. Hankinnat tehdään silloin, kun niitä on hyvin aikaa tehdä eli lomalla, toteaa liiketoimintajohtaja Virkki

Koulupuhelimien suhteen Virkki neuvoo tarkistamaan muistin riittävyyden ja sen, että puhelin jaksaa pyörittää niitä sovelluksia, joita koululainen käyttää.

– Näppäinpuhelimia ei lapsille enää juuri osteta, kyllä ne ovat älypuhelimia. On hyvä ostaa kerralla riittävä laite, jottei uuden osto ole edessä heti jouluksi, neuvoo Virkki.

Henkilöasiakkaiden myydyimmät puhelimet kesäkuussa 2015:

 

Apple iPhone 6 (4G)

 

Samsung Galaxy S4 Mini (4G)

 

Samsung Galaxy Trend Plus

 

Samsung Galaxy Ace 4 (4G)

 

Apple iPhone 5c (4G)

 

Nokia Lumia 635 (4G)

 

Sony Xperia Z1 Compact (4G)

 

Nokia 215

 

Samsung Galaxy S5 (4G)

 

Huawei Honor 6 (4G)

 

Samsung Galaxy A3 (4G)

 

Samsung Galaxy A5 (4G)

 

Apple iPhone 5s (4G)

 

Samsung Galaxy S6 (4G)

 

Microsoft Lumia 640 (4G)

 

 

Yritysasiakkaiden myydyimmät puhelimet kesäkuussa 2015:

 

Apple iPhone 6 (4G)

 

Nokia Lumia 830 (4G)

 

Nokia 301

 

Nokia Lumia 635 (4G)

 

Samsung Xcover 550

 

Microsoft Lumia 640 (4G)

 

Nokia Lumia 930 (4G)

 

Samsung Galaxy Xcover 3 (4G)

 

Samsung Galaxy A3 (4G)

 

Samsung Galaxy S5 (4G)

 

Apple iPhone 5s (4G)

 

Apple iPhone 5C (4G)

 

Apple iPhone 6 Plus (4G)

 

Samsung Galaxy S4 Mini (4G)

 

Samsung Galaxy A5 (4G)

iPhone ja kampanjalaitteet vahvoja Soneran kesäkuun myynnissä

37917_8dad9aec905796e0

Kestosuosikit ja kampanjapuhelimet nousivat Soneran myydyimpien puhelinten listalle kesäkuussa. Lomasesongin aikana päivitetään laitteita kesänviettoa varten.

Apple iPhone 6 jatkoi kesäkuussa Soneran myydyimpien puhelinten listan kärjessä. Apple sai kesäkuussa neljä iPhone-mallia listalle, ja Samsung paranteli listasijoituksiaan viime kuusta.

Valmistajien ykkösmallit ja edulliset peruspuhelimet korostuivat kevään trendin mukaisesti kesäkuun myyntilistalla. Nokia 301 jatkoi vahvaa myyntiä erityisesti yritysasiakkaille, ja Samsung Galaxy Ace 4 ja Sony Xperia Z3 saivat nostetta kampanjoinnista. Myös Samsungin suositun XCover-sarjan uusin malli nousi heti listalle ”, sanoo Soneran laiteliiketoiminnasta vastaava Markku Saranpää .

Soneran myydyimmät puhelimet kesäkuussa (suluissa sijoitus toukokuussa)

  1. (1.)    Apple iPhone 6
  2. (3.)    Nokia 301
  3. (5.)    Samsung Galaxy Ace 4
  4. (2.)    Apple iPhone 5S
  5. (4.)    Nokia Lumia 635
  6. (8.)    Samsung Galaxy A3
  7. ( – )    Samsung Galaxy XCover 3
  8. (6.)    Apple iPhone 6+
  9. ( – )    Sony Xperia Z3
  10. ( – )    Apple iPhone 5C


Kesällä päivitetään laitteita

Kesälomakausi on muodostunut viime vuosina omaksi sesongikseen teleoperaattorille. Mökkeily ja lomamatkat herättävät päivittämään viestintätarpeita, ja kesällä on aikaa asioida. ” Matkapuhelinten rinnalla liikkuvan netin reitittimet ja modeemit kiinnostavat. Kevään mittaan kiihtyneen 4G-rakennusohjelman myötä nopea mobiiliverkko löytyy yhä useamman suomalaisen kesänviettopaikalta, ja myös tabletteja hankitaan, koska esimerkiksi lehdet ja Sonera Viihteen televisiopalvelut halutaan kesällä mukaan paikasta riippumatta ”, Markku Saranpää kertoo.

DNA:n myydyimmät puhelinmallit ja -merkit kesäkuussa 2015

a11b6cda-c464-403d-8971-ff6090723259-email

DNA:n kesäkuun myydyimpien puhelimien listalla on mielenkiintoinen uusi tulokas. Puhelimia hankitaan kesän aikana paljon etenkin ekaluokkalaisille.

Myydyimpien puhelimien listaa hallitsivat kesäkuussa Samsungin Galaxy-mallit ja Applen lippulaiva iPhone 6 on kirinyt odotetusti listan kärkeen. Kiinnostava uusi tuttavuus on uutuutena listalle noussut 49 euron hintainen Huawei Y330.

”Huawei Y330 on erittäin edullinen älypuhelin, joka hankitaan etenkin koululaisten ensimmäiseksi älypuhelimeksi. Uusi toimija älypuhelinmarkkinoilla on aina iso uutinen ja on jännittävää nähdä, miten ihmiset omaksuvat uuden valmistajan”, sanoo DNA Kaupan toimitusjohtaja Sami Aavikko.

Kesä on muutenkin hyvää aikaa miettiä puhelimen vaihtoa. DNA jatkaa suosittua ”Laitteet kiertoon” -kampanjaa, jossa asiakas saa reilun vaihtohyvityksen toimivasta, puhelimesta tai tabletista vaihtaessaan sen uuteen 4G-malliin.

”Moni ei ehkä tiedosta sitä, että toimivasta puhelimesta voi saada meiltä kunnon hyvitystä. Tämän tyyppinen hyvitysmalli on maailmalla erittäin suosittua ja toivomme sen yleistyvän myös Suomessa. Laitteet on joka tapauksessa hyvä laittaa kiertoon ja tämä on asiakkaalle myös loistava mahdollisuus siirtyä 4G-aikaan”, Aavikko kertoo.

Laitteen vaihto onnistuu sekä DNA Kaupassa että DNA:n nettikaupassa. Vanhan puhelimen voi vaihtaa uuteen missä tahansa DNA Kaupassa tai DNA:n Nettikaupassa. Tarkemmat tiedot ja ohjeet sekä arvion vaihtohyvityksestä saa osoitteesta www.dna.fi/laitteetkiertoon.

DNA julkaisee myös merkkikohtaisen myydyimmät-listan, koska puhelinvalmistajilla on tarjolla erilaiset määrät puhelinmalleja, eikä mallikohtainen lista täysin kerro kuluttajien kiinnostuksesta eri merkkejä kohtaan.

DNA:n myydyimmät puhelinmallit kesäkuussa 2015

1. iPhone 6

2. Samsung Galaxy Ace4

3. Huawei Y330

4. Samsung Galaxy A3

5. Samsung Galaxy S4 Mini

6. Samsung Galaxy Young2

7. Samsung Galaxy A5

8. Samsung Galaxy S5

9. Lumia 735

10. Microsoft Lumia 640
 

DNA:n myydyimmät puhelinmerkit kesäkuussa 2015

1. Samsung

2. Nokia/Microsoft

3. Apple

4. Huawei

5. Sony

6. LG

DNA:n myydyimmät tabletit kesäkuussa 2015 

1. Samsung Galaxy Tab A 9.7

2. Huawei Mediapad T1 10 LTE

3. Huawei mediapad T1 8 LTE

4. iPad Air2

5. Samsung Galaxy Tab4 10.1