Mobiiliparkki

Yhteystiedot: Kerttu Vali, Pajamäenkatu 14, 48600 Kotka email: mobiiliparkki@victoriamedia.fi

112 Suomi -sovelluksella lähes 130 000 latausta, uudessa versiossa mukana paikannustarkkuuden näyttö

112Suomi-Ole-loydettavissa-hatatilanteessa-112Suomi-980x350

Sovellus on saatavilla Androidin ja iPhonen ohella myös Windows- ja Jolla -puhelimiin.

Digia julkisti juhannuksen alla yhteistyössä Hätäkeskuslaitoksen kanssa kehitetyn 112 Suomi -mobiilisovelluksen, joka tarkentaa hätäpaikannusta ja nopeuttaa avunsaantia hätätilanteessa.

Sovellusta on sunnuntaihin mennessä ladattu eri sovelluskaupoista 127 275 kertaa. Sovellusta on käytetty hätäilmoitusten tekoon reilut 500 kertaa.

Päivitysversiossa parannettu käytettävyyttä ja lisätty ominaisuuksia

Sovellukseen tulee tällä viikolla saataville ensimmäinen päivitys, joka tuo sovellukseen uusia ominaisuuksia. Myös sovelluksen käytettävyyttä on parannettu käyttäjäpalautteen perusteella.

Merkittävin uusista ominaisuuksista on paikannustarkkuuden näyttö. Sovelluksen paikannustoiminto perustuu GPS-signaaliin, jonka vahvuus vaihtelee huomattavasti ympäristöstä ja puhelimen teknisistä ominaisuuksista riippuen.

“112 Suomi -mobiilisovellus on apuväline, joka tukee ja nopeuttaa soittajan sijainnin määrittelyä, mutta esimerkiksi heikon dataverkkoyhteyden vuoksi sijaintitiedon lähetys hätäkeskukseen ei välttämättä aina onnistu. Tällaisessakin tilanteessa sovelluksesta on apua, sillä hätäpuhelun soittaja voi hätäpuhelun aikana kertoa suullisesti sovelluksen näyttämän koordinaattitiedon hätäkeskuspäivystäjälle”, hätäkeskuspalvelujen johtaja Marko Nieminen sanoo.

Päivityksen myötä sovelluksen näytöltä voi tarkistaa ja kertoa sijaintitiedon tarkkuuden, joka normaalisti välittyy hätäkeskuspäivystäjälle automaattisesti osana sijaintitietoa.

Sovellus palvelee myös matkailijoita – akun kulutus nyt vähäisempi

Sovellus on jatkossa ladattavissa kaikkialla, kun se on tähän asti ollut ladattavissa vain suomalaisista sovelluskaupoista.

”Toivomme, että muutoksen myötä esimerkiksi Suomessa vierailevat matkailijat, joiden voi olla erityisen hankalaa kertoa sijaintiaan vieraassa ympäristössä, löytävät sovelluksen”, julkishallinnon toimialajohtaja Sami Rantanen Digialta sanoo.

Käyttäjäpalautteen pohjalta uuteen versioon on tehty akunkulutusta hillitsevä uudistus: Uudessa versiossa sovellus kytkee GPS-toiminnon pois päältä taustalle mennessään, jos hätäpuhelu ei ole käynnissä.

”Olemme saaneet sovelluksesta paljon kysymyksiä, palautetta ja kehitysehdotuksia, mikä on hienoa. Verkkosivulle www.digia.com/112suomi on koottu vastauksia yleisimpiin kysymyksiin”, Rantanen vinkkaa.

**

Digian Qt-teknologialla toteutettu sovellus on ladattavissa ilmaiseksi Android-, iPhone, Windows- ja Jolla -puhelimille. Hätäkeskuslaitos suosittelee sovelluksen lataamista. Tutustu:www.digia.com/112suomi

Elisa täytti toimilupaehdot jo nyt: 4G-verkon väestöpeittoprosentti 97 %

Elisa on täyttänyt 800 MHz -huutokaupan yhteydessä asetetut toimilupaehdot hyvissä ajoin ennen määräaikaa. Suomen kattavimman 4G-verkon piirissä asuu 97 % suomalaisista. Verkon laajennustyöt jatkuvat edelleen.

Viestintäviraston 800 MHz -taajuuksien huutokaupan yhteydessä määriteltiin toimilupaehdot jokaiselle operaattorille. Elisan saaman rakentamisvelvoitteen mukaan 97 % suomalaisista tuli olla LTE-verkon piirissä vuoden 2019 alussa. Elisa täytti toimilupaehdot hyvissä ajoin etukäteen: 97 % väestöpeitto saavutettiin kesäkuussa.

– Olemme rakentaneet Suomen kattavinta 4G-verkkoa määrätietoisesti ja laajennamme sitä edelleen. Tavoitteenamme on, että 4G-verkostamme tulee yhtä kattava kuin nykyinen 3G-verkko, Elisan mobiiliverkon rakentamisesta vastaava johtaja Sami Komulainen kertoo.

Elisan 4G-verkko löytyy yli 290 kunnasta. Tammikuussa 2014 käyttöönotetuilla 800 MHz -taajuuksilla on rakennettu nopeita nettiyhteyksiä erityisesti haja-asutusalueille:

– Tuomme nopeat nettiyhteydet joka puolelle Suomea, esimerkiksi Lapissa 4G-verkkomme alueella asuu jo yli 83 % lappilaisista, Komulainen toteaa.

4G-verkon rakentamisen lisäksi Elisa on ottanut käyttöönsä uuden Carrier Aggregation -teknologian, joka mahdollistaa jopa 300 Mbit/s nopeudet 4G-verkossa. Uusia huippunopeita yhteyksiä on tällä hetkellä 15 paikkakunnalla, viimeisimpänä yhteydet tuotiin Vaasaan ja Seinäjoelle.

Näin saat nopeat 4G-yhteydet käyttöösi

  • 4G-verkon käyttämistä varten tarvitset 4G:tä tukevan puhelimen, tabletin tai mobiilireitittimen.
  • Sim-korttia ei tarvitse vaihtaa. 4G-palvelu lisätään vanhaan liittymääsi.  Tarvitset uuden sim-kortin vain, jos vaihdat operaattoria tai ostamasi uusi laite vaatii aiempaa pienemmän sim-kortin.
  • 4G-puhelin toimii myös 3G-verkossa. Laite valitsee aina parhaan yhteyden.
  • Kaikki tietokoneet ja tabletit saat yhdistettyä 4G-verkkoon nettitikun tai mobiilireitittimen avulla.
  • 4G-signaalia voi vahvistaa entisestään erillisellä lisäantennilla. Lisäantenniin voi tarvittaessa tilata asennuksen Elisan asiakaspalvelun kautta.

4G lyhyesti: 4G eli ns. neljännen sukupolven mobiilitekniikka on jatkoa jo laajasti käytössä olevalle 3G-tekniikalle. 4G-verkossa voidaan päästä jopa 300 Mbit/s siirtonopeuksiin. 4G-nopeuksia voi hyödyntää Elisan valikoimissa olevilla älypuhelimilla, tableteilla, reitittimillä ja nettitikuilla, jotka tukevat 4G-teknologioita ja käyttävät parasta saatavilla olevaa Elisan verkkoa. Elisan 4G-nopeudet ovat saatavilla jo yli 290 kunnassa. Jopa 300 Mbit/s nopeutta tukevia tukiasemia löytyy 15 paikkakunnalta. European Communications Engineering Oy:n riippumattoman tutkimuksen mukaan Elisan 4G-verkko on Suomen kattavin. Elisan verkko käyttää uusiutuvaa energiaa. Lisätietoja: www.elisa.fi/4G

DNA jälleen nopein mobiililaajakaistavertailussa

2015-06-26 12_32_33-Omintele-06-2015-Mobiiliverkkojen_tiedonsiirtonopeuksien_vertailun tiivistelma.p

Omnitele Oy:n tuoreen tutkimuksen mukaan DNA:n mobiililaajakaista on jälleen nopein lähes kaikissa Suomen väestömäärältään suurimmissa kaupungeissa. DNA:lla oli suurimmat keskimääräiset saapuvan liikenteen nopeudet yhdeksässä kaupungissa kymmenestä mitatusta. Tutkimus kattoi kolme suurinta operaattoria.

DNA:n liittymällä mitattiin suurin keskimääräinen latautumisnopeus eli verkosta päätelaitteeseen saapuvan liikenteen tiedonsiirtonopeus 49,2 Mbit/s. Elisan vastaava tulos oli 37,8 Mbit/s ja Soneran 37,2 Mbit/s.

Omnitele Oy tutki kolmen suurimman operaattorin nopeuksia Suomen kymmenessä väestömäärältään suurimmassa kaupungissa. Tutkimus suoritettiin kesäkuussa 2015. DNA:n mobiililaajakaistaliittymä oli saapuvan liikenteen tiedonsiirtonopeudeltaan keskimäärin nopein yhdeksästä kymmenestä kaupungissa eli Helsingissä, Espoossa, Vantaalla, Tampereella, Turussa, Lahdessa, Jyväskylässä, Kuopiossa ja Kouvolassa. Oulussa DNA:n tulos oli toiseksi korkein.

”Suomalaiset siirtyvät 4G-aikaan tällä hetkellä vauhdikkaasti. Älypuhelinmarkkina käy uusilla kierroksilla, sillä yhä useammat käyttäjät päivittävät puhelimensa 4G-malleiksi. Palvelut edellyttävät aiempaa nopeampaa tiedonsiirtoa ja tarve 4G-yhteydelle korostuu esimerkiksi videoita katsottaessa tai Skype-puheluita soittaessa. Tästä syystä DNA panostaa merkittävästi nopean ja kattavan 4G-verkon rakentamiseen, josta nyt saadut tulokset ovat hieno osoitus”, kertoo DNA:n matkaviestinliittymien liiketoimintapäällikkö Mika Husso.

Vertailussa keskityttiin erityisesti saapuvan eli verkosta päätelaitteeseen tulevan liikenteen nopeuksiin. Suurin osa mobiilista tiedonsiirrosta on saapuvaa liikennettä, ja siten saapuvan liikenteen nopeutta voidaan pitää käyttäjän kokemuksen kannalta tärkeimpänä yksittäisenä tunnuslukuna. Kuitenkin myös lähtevän liikenteen nopeudella on merkitystä. Se on tärkeää erityisesti yrityskäyttäjille, jotka tallentavat ja lähettävät runsaasti tietoa. Lähtevän liikenteen suunnassa DNA:n liittymän keskimääräinen tiedonsiirtonopeus oli selvästi korkein kaikissa mitatuissa kaupungeissa. DNA:n lähtevän liikenteen keskinopeus oli 30,1 Mbit/s. 

Tutkimusraportin mukaan voidaan päätellä, että DNA:lla on mittausalueilla muihin operaattoreihin verrattuna enemmän asennettua 4G LTE -kapasiteettia, joka mahdollistaa suuremman käyttäjäkohtaisen nopeuden. DNA:n verkossa päätelaite oli suhteellisesti suurimman osan ajasta yhteydessä 4G LTE -tukiasemaan.

Mitattujen nopeuksien saavuttaminen on mahdollista 4G LTE -verkon peittoalueella 4G LTE -liittymää ja -laitetta käytettäessä. Mittauksissa käytettiin kunkin operaattorin nopeimpia saatavilla olevia kuluttajille suunnattuja mobiililaajakaistaliittymätuotteita. Tutkimuksen tulokset ja operaattoreiden paremmuusjärjestys vaihtelivat jonkin verran paikkakohtaisesti.

Lisätietoja:

Tutkimuksesta ja DNA:n verkosta: www.dna.fi/verkko

LG G4 Stylus ja LG G4c saapuvat Suomen markkinoille

print_LYGm9RXb5Z

On aika tuoda Suomen markkinoille kaksi G4-perheen uutta mallia. Testivoittajaksi valittu LG G4 saa nyt seurakseen tabletin kokoisen LG G4 Styluksen ja kompaktimman LG G4c:n.

Hieman LG G4 -puhelinta suurempi LG G4 Stylus on varustettu 5,7 tuuman näytöllä ja LG:n käytännöllisellä Rubberdium Stylus -kynällä, jolla voi tehdä kätevästi muistiinpanoja tai luonnostella suurelle näytölle. Edullisesta 5 tuuman näytöllä varustetusta LG G4c:stä löytyy monet samat toiminnot ja ominaisuudet kuin G4:stä, mutta ne on sijoitettu kompaktimpaan muotoon. Molempien mallien odotetaan saapuvan kauppoihin Suomessa kesäkuun lopulla.

– G4-perheen uusimmat tulokkaat ovat täydellinen esimerkki kohtuullisesti hinnoitelluista puhelimista, joissa on kuitenkin ylellisyyden tunnetta. Ne täydentävät LG G4 -lippulaivapuhelinta täydellisesti, sanoo Kristoffer Ejebro, LG Electronicsin mobiilituotteiden Pohjoismaiden tuoteasiantuntija. LG on sitoutunut tarjoamaan suorituskykyisiä, käyttäjäystävällisiä ja tyylikkäitä puhelimia myös keskitason hintaluokassa. Olemme vakuuttuneita, että kuluttajat tulevat yllättymään sekä LG G4 Styluksen että LG G4c:n kohdalla positiivisesti.

Uusissa G4-malleissa on 8 megapikselin takakamera ja 5 megapikselin selfie-kamera, joilla saa otettua upeita kuvia joka tilanteessa. Ne on lisäksi varustettu LG:n älykkäillä Gesture Shot, Glance View ja Knock Code -toiminnoilla, joiden avulla puhelimen voi nopeasti ja helposti avata tai lukita parilla näytön painalluksella. G4 Stylus -mallin kamerassa on lisäksi nopea laserohjattu automaattitarkennus, joka on ollut käytössä useassa G-sarjan aiemmassa mallissa ja joka mahdollistaa terävien kuvien ottamisen heikossakin valaistuksessa. Korkearesoluutioiset In-Cell Touch -tekniikkaan pohjautuvat HD IPS -näytöt takaavat visuaalisesti näyttävämmän kokemuksen useimpiin muihin saman hintaluokan älypuhelimiin verrattuna. G4c:n muotoilu noudattaa pitkälti samaa linjaa LG G4:n kanssa, mutta siinä on tavoiteltu parempaa käyttömukavuutta ja kestävyyttä sekä tyylikkäämpää poikkileikkausta.

Hinta ja saatavuus:

Molemmat mallit tulevat Suomen markkinolle 4G LTE -versioina ja niiden odotetaan saapuvan kauppoihin kesäkuun lopulla. Suositushinta LG G4 Stylus -mallille on 299 euroa ja LG G4c:lle 249 euroa.

Tekniset tiedot ja lisätietoja:

LG G4 Stylus:

• Prosessori: 1.2 GHz Quad-Core (LTE)
• Näyttö: 5,7 tuuman HD IPS (258 ppi)
• Muisti: 1GB RAM / 8GB ROM / microSD
• Kamera: Takakamera 8 MP / Etukamera 5 MP
• Akku: 3 000mAh (utbytbart)
• Käyttöjärjestelmä: Android 5.0 Lollipop
• Koko: 154.3 x 79.2 x 9.6mm
• Paino: 163 g
• Mobiiliverkko: 4G LTE
• Yhteydet: Wi-Fi 802.11 a, b, g, n / Bluetooth 4.1 / NFC / A-GPS / Glonass / USB 2.0
• Värit: Metallic Silver
• Muuta: Stylus-kynä / Laserohjattu automaattitarkennus / Gesture Shot / Glance View / Knock Code
• Lisätietoa: http://www.lg.com/fi/matkapuhelimet/lg-G4-Stylus-H635

LG G4c:

• Prosessori: 1.2 GHz Quad-Core
• Näyttö: 5,0 tuuman HD IPS (294 ppi)
• Muisti: 1 GB RAM / 8 GM ROM / microSD
• Kamera: Takakamera 8 MP / Etukamera 5 MP
• Akku: 2 540 mAh (vaihdettava)
• Käyttöjärjestelmä: Android 5.0 Lollipop
• Koko: 139.7 x 69.8 x 10.2mm
• Paino: 136 g
• Mobiiliverkko: 4G LTE
• Yhteydet: Wi-Fi 802.11 b, g, n / Bluetooth 4.1 / NFC / A-GPS / Glonass / USB 2.0
• Värit: Metallic Gray / Ceramic White / Shiny Gold
• Muuta: Gesture Shot / Glance View / Knock Code
• Lisätietoa: http://www.lg.com/fi/matkapuhelimet/lg-G4c-H525n

*Tiedot ja värit voivat vaihdella eri alueiden ja maiden välillä ja ne voivat myös muuttua ilman ennakkoilmoitusta.

F-Securen tietoturvaa Tonino Lamborghinin luksuspuhelimiin

10446335_890937577637560_3421687958005767646_o

Helsinki – 18.6.2015: F-Securen ja Tonino Lamborghinin yhteistyön ansiosta ylellisen matkapuhelinbrandin  asiakkaat saavat käyttöönsä laadukkaita tietoturvaratkaisuja. Luksustuotteita käyttävät joutuvat yhä useammin verkkorikollisten kohteiksi, joten kattavat tietoturvaratkaisut ovat välttämättömiä heidän henkilökohtaisten tietojen suojaamiseksi.

Tietoturvayhtiön ja matkapuhelintarjoajan sopimuksen myötä Tonino Lamborghinin matkapuhelimen ostaja saa laitteen mukana F-Securen tietoturvatuotteita vuodeksi. Viime vuosina entistä kehittyneemmät kohdistetut hyökkäykset ovat lisääntyneet ja tietojenkalastelu- ja muut huijauskampanjat ovat usein kohdistettu organisaatioiden avainhenkilöihin tai muihin erityiskohteisiin. Hyökkäyskampanjat ovat osoittautuneet tilastollisesti erittäin tehokkaiksi.*

“Ihmisten henkilökohtaisista tiedoista on tullut keskeinen rikollisten käyttämä resurssi, joten laitteiden tietoturva ja yksityisyydensuojaus kannattaa tarkistaa”, sanoo F-Securen kuluttajatuotteiden tietoturvasta vastaava johtaja Samu Konttinen. “Rikolliset voivat ostaa varastettuja henkilötietoja ja täydentää niitä sosiaalisen median kautta kerätyillä tiedoilla. Niiden avulla he kohdistavat hyökkäykset useimpien uhrien  ennalta aavistamatta. Huijaus voidaan naamioida hyvin yksityiskohtaisesti näyttämään henkilökohtaiselta ​​tai työhön liittyvältä kommunikaatiolta.

F-Securen yhteistyön ansiosta Tonino Lamborghinin asiakkaat saavat käyttöönsä työkaluja, joiden avulla he välttyvät joutumasta uhriksi. F-Secure SAFE, F-Secure Booster, F-Secure Key ja Freedome –ratkaisut antavat kattavan suojauksen tämän päivän tietoturvauhkiin, joissa käytetään hyväksi entistä tehokkaammin ihmisten henkilökohtaisia tietoja.

Konttisen mukaan F-Securen ratkaisut Tonino Lamborghinin matkapuhelimissa ovat hyvä osoitus luksustuotemarkkinoille siitä, että monipuolisen tietoturvan voi saumattomasti integroida tyylikkäisiin laatutuotteisiin. “Ihmiset eivät halua mitä tahansa ohjelmistoa laitteisiin, silloin kun he maksavat luksustuotteesta.

 Tarjoamalla Tonino Lamborghinin asiakkaille parasta saatavilla olevaa tietoturvaa ratkaisee heidän henkilökohtaisten tietojen suojaamishaasteet. Tyylikkäästi muotoillut tuotteet, kuten F-Secure SAFE ja Freedome sopivat hyvin  siihen luksuskokemukseen, josta Tonino Lamborghinin asiakkaat ovat valmiita maksamaan – laadukasta suojausteknologiaa luksuspuhelimia käyttäville.”

F-Securen tuotteet ovat saatavilla Tonino Lamborghinin asiakkaille 17.6. alkaen. He saavat tuotteet myyntipisteissä tai sähköpostilla (sekä PC- että Androidversiot) ja ne esiasennetaan tulevaisuudessa kaikkiin Tonino Lamborghini matkapuhelimiin.

* https://www.cisco.com/c/dam/en/us/products/collateral/security/email-security-appliance/targeted_attacks.pdf

Lisätietoja:
Tonino Lamborghini Mobile
F-Secure

Samsung Galaxy S-sarjan älypuhelimissa haavoittuvuus

Samsung Galaxy S-sarjan älypuhelinten Swiftkey-sovelluksesta on löydetty haavoittuvuus, jonka avulla hyökkääjän on mahdollista suorittaa haitallista ohjelmakoodia järjestelmätason oikeuksilla.

Samsung Galaxy S-sarjan älypuhelimiin esiasennetusta Swiftkey-virtuaalinäppäimistöstä on löytynyt haavoittuvuus. Haavoittuvuuden avulla hyökkääjä pystyy välimieshyökkäyksessä muokkaamaan Swiftkeyn lataamaa kielipäivitystä ja sen avulla suorittamaan haitallista ohjelmakoodia järjestelmätason oikeuksilla kohdejärjestelmässä. Haavoittuvuuden hyödyntäminen vaatii välimieshyökkäyksen suorittamisen kun puhelin päivittää Swiftkey-sovelluksen kielitiedostoja. Välimieshyökkäys on mahdollista toteuttaa esimerkiksi avoimessa WLAN-verkossa.

Haavoittuvuus ei koske Googlen tai Applen sovelluskaupan kautta erikseen ladattavaa Swiftkey-sovellusta.

Lisätietoa:

Elisan testilaboratorio auttaa asiakkaita kehittämään entistä parempia mobiilisovelluksia

Elisan testilaboratorio auttaa yrityksiä tuomaan markkinoille entistä parempia mobiilisovelluksia. Testilaboratoriossa on mahdollista testata sovelluksia aidossa matkapuhelinverkossa jo ennen lanseerausta. Tämän vuoden alussa pilottikäyttöön avattu testiverkko on ainutlaatuinen Suomessa.

Internetin käyttö on siirtynyt pääosin tablet-laitteisiin ja matkapuhelimiin, yhä harvempi käyttää nettiä tietokoneella. Tämän myötä myös mobiilisovelluksista on tullut yrityksille entistä tärkeämpiä. Vaativille käyttäjille ei voi enää tuoda keskeneräisiä sovelluksia.

Internet of Thingsin eli asioiden ja esineiden internetin myötä testaamisen tärkeys korostuu entisestään. Tulevaisuudessa yhä kriittisemmillä aloilla ohjataan toimintaa sovellusten avulla. Laboratorio-olosuhteiden ansiosta häiriötekijät ja muuttujat voidaan helposti sulkea pois.

– Esimerkiksi liikenteessä ja terveydenhuollossa heti ensimmäisen version on toimittava, eikä virheisiin ole varaa. Testaaminen auttaa myös verkon kapasiteetin optimoinnissa, kun datamäärät kasvavat jatkuvasti ja verkko joutuu koville, Elisan teknologiajohtaja Kalle Lehtinen kertoo.

Alun perin Elisan omien sovellusten testaamiseen kehitetty testilaboratorio sai ensimmäiset yritysasiakkaansa, kun ohjelmistoyhtiö Futurice ja Elisa testasivat suomalaisen cleantech-yritys Enevon sovellusta. Enevo optimoi jäte- ja kierrätyslogistiikkaa täyttöasteen ennustemalleilla ja astioihin sijoitettaviin antureilla.  Enevon palvelun avulla täyttöastetta sekä paloturvallisuutta voidaan seurata etänä.

– Palvelu suunnittelee jäte- ja kierrätysautojen kuljettajille optimaalisen reitin etukäteen, ja opastaa kuljettajan perille. Reitit vaihtelevat tiheästi rakennetuista kaupunkialueista syrjäisiin maaseutuihin. Sovellusta käytetään ympäri maailmaa, joten verkon laatu ja saatavuus vaihtelevat reiteillä. Testaamalla pystymme varmistamaan erinomaisen käyttäjäkokemuksen asiakkaillemme silloinkin, kun verkot eivät toimi ongelmitta, Enevon teknologiajohtaja Pirkka Palomäki kertoo.

– Mobiilisovellukset ovat nykypäivänä yritysten liiketoiminnan ytimessä ja niissä liikkuu valtavia määriä dataa. Sovelluksia käytetään myös töiden tekoon, jolloin tietoturvan merkitys korostuu. Sovellusten testaaminen hallituissa olosuhteissa ja aidossa verkossa on välttämätöntä, Futuricen liiketoimintajohtaja Jussi Hacklin sanoo

Elisan testilaboratorion toivotaan yhdistävän erilaisia toimijoita ja auttavan uusien innovaatioiden kehittämisessä. Suomessa on erinomaiset lähtökohdat mobiilisovellusten kehittämiseen: mobiililaajakaistaliittymien määrä on maailman korkein suhteessa väestömäärään ja mobiilidataa käytetään verrattain paljon.

Tele Finland uudistaa prepaid-liittymiään: prepaid-paketeissa puoli vuotta käyttöaikaa

903c472224298b30_400x400ar

Tele Finland uudistaa prepaid-liittymiään helpommin käytettäviksi ja asiakasystävällisemmiksi. Tele Finlandin prepaid-liittymiin voi jatkossa asiakkaiden toiveiden mukaisesti ladata eri tarpeisiin sopivia puhe-, viesti- ja nettipaketteja, joille saa aina puoli vuotta käyttöaikaa. 

Tele Finland uudistaa prepaid-liittymätarjontaansa. Jatkossa prepaid-liittymien valikoimassa on tarjolla erilaisia paketteja, joista asiakas voi valita yhden tai yhdistellä useampia paketteja haluamallaan tavalla.

”Perinteisesti prepaid-paketit ovat voimassa kuukauden ajan ja ne sisältävät tietyn määrän puhetta, viestejä ja dataa. Yleensä osa jää käyttämättä. Tele Finlandin uusissa prepaid-paketeissa asiakas saa aina puoli vuotta käyttöaikaa sekä uusille että vielä käyttämättä olleelle paketille. Näin asiakas ehtii aina käyttää paketit loppuun asti, eikä koskaan maksa turhasta”, kertoo Tele Finlandin tuotepäällikkö Kirsti Leino.

Tarkista saldo ja lataa lisää missä vain

Jopa 68 prosentilla suomalaisista kotitalouksista on käytössään älypuhelin*. Myös erilaisia, älypuhelimeen ladattavia sovelluksia käytetään yhä enemmän. TeleFinland tuokin prepaid-asiakkailleen maksuttoman, sovelluskaupoista ladattavan Lataussovelluksen, jonka avulla saldon tarkistus onnistuu missä tahansa.

Sovelluksen avulla asiakas voi ladata prepaid-paketteja, vaikka saldo tai nettipaketti olisikin loppunut. ”Sovellusta voi käyttää minkä operaattorin liittymällä tahansa. Tämä mahdollistaa esimerkiksi lapsen käytössä olevan liittymän latauksen välittömästi paikasta riippumatta”, kertoo Leino.

Soita ja tekstaa saldon loppumisen jälkeenkin

Tele Finlandin prepaid-liittymiin on lisätty uutuutena turvanumero-ominaisuus, jonka avulla käyttäjä voi saldon loputtua soittaa lyhyen puhelun ja lähettää kolme tekstiviestiä kotimaassa kahteen ennaltamäärättyyn kotimaan matkapuhelinnumeroon. ”Turvanumero tuo turvallisuutta ja käyttömukavuutta esimerkiksi lasten prepaid-liittymien käyttöön, kun vanhemmat tietävät, että yhteyttä voi pitää myös vielä saldon loputtuakin”, kertoo Tele Finlandin tuotepäällikkö Kirsti Leino.

Ehkä tämänkin vuoksi Tele Finlandilla Suomen tyytyväisimmät matkapuhelinasiakkaat jo kolmatta vuotta peräkkäin.

Lähde: EPSI Rating Finland 2012, 2013, 2014. EPSI-tutkimus mittaa asiakastyytyväisyyttä ja -uskollisuutta seuraavilla osa-alueilla: tuotteiden ja palvelun laatu, vastine rahalle, brändin imago ja hinta-laatusuhde. Tele Finland oli paras yksityisasiakkaiden matkaviestinoperaattori kaikilla tutkimuksen osa-alueilla.

Toukokuun myydyimmät puhelimet: Kevään toivelahjat näkyvät myyntilistoilla

657-180x180-medium

Koulujen päättymiset ja valmistujaiset näkyvät puhelinmyynnissä. Langattomien kaiuttimien ja kuulokkeiden suosio on kasvussa.

Apple iPhone 6 oli toukokuussakin kuluttajapuolen myydyin puhelin. Keväällä valmistuneiden toivelahjat nousivat myydyimpien laitteiden listalla.

– Applen iPhone 5c on kivunnut lähelle kärkeä hyvän kevätkampanjan ansiosta, ja puhelin kuuluu varmasti monen koulunsa tai opiskelunsa päättäneen lahjatoiveisiin, sanoo Elisan henkilöasiakasyksikön puheliittymien liiketoimintajohtaja Jan Virkki.

– Myös keskihintaiset ja edullisemmat Android-puhelimet ovat olleet suosittuja lahjoja.

Kuulokkeet ja langattomat kaiuttimet käyvät kesällä kaupaksi

Erilaiset oheislaitteet ja -tarvikkeet näkyvät myyntisesongissa. Tuotteiden valikoima on monipuolistunut viime vuosien aikana.

– Tämän vuoden suosikkeja ovat erityisesti langattomat kaiuttimet. Myös laadukkaampien kuulokkeiden kysyntä on vahvassa kasvussa, Virkki kertoo.

Yrityspuolella myyntilistaa hallitsevat Samsungin, Applen ja Nokian tuotteet.

– Ne ovat vakiinnuttaneet paikkansa yrityspuhelimina. Yrityspuolen markkina on kuluttajapuolta konservatiivisempi. Muitakin merkkejä myydään, mutta ne eivät nouse listan kärkeen, sanoo johtaja Jorma Niemelä Elisan yritysasiakasyksiköstä.

– On odotettavissa, että yhä useampi työntekijä haluaa itse valita puhelimensa. Osa työnantajista jo huomioikin nämä toiveet, Niemelä toteaa.

Henkilöasiakkaiden myydyimmät puhelimet toukokuussa 2015:

 

Apple iPhone 6 (4G)

 

Samsung Galaxy Trend Plus

 

Samsung Galaxy Ace 4 (4G)

 

Apple iPhone 5c 8GB (4G)

 

Samsung Galaxy S4 mini (4G)

 

Nokia 301

 

Samsung Galaxy A3 (4G)

 

Samsung Galaxy S5 (4G)

 

Apple iPhone 5s (4G)

 

Samsung Galaxy S6 edge (4G)

 

Sony Xperia Z1 (4G)

 

Samsung Galaxy A5 (4G)

 

Nokia Lumia 635 (4G)

 

Samsung Galaxy S6 (4G)

 

Huawei Honor 6 (4G)

 

 

Yritysasiakkaiden myydyimmät puhelimet toukokuussa 2015:

 

Samsung Xcover 550

 

Apple iPhone 6 (4G)

 

Nokia Lumia 635 (4G)

 

Nokia  301

 

Nokia Lumia 830 (4G)

 

Nokia Lumia 930 (4G)

 

Samsung Galaxy A3 (4G)

 

Nokia Lumia 735 (4G)

 

Samsung Galaxy A5 (4G)

 

Samsung Galaxy S5 (4G)

 

Samsung Galaxy Trend 2

 

Apple iPhone 5s (4G)

 

Apple iPhone 5c (4G)

 

Samsung Galaxy S4 mini (4G)

 

Microsoft Lumia 640 (4G)

 

DNA:n myydyimmät puhelimet toukokuussa 2015

a11b6cda-c464-403d-8971-ff6090723259-email

DNA:n myydyimpien puhelimien listalla vaihtui toukokuussa vain yksi puhelinmalli, mutta mallien keskinäinen järjestys meni lähes kokonaan uusiksi, mikä kertoo matkapuhelimen olevan kevään juhlakauden ja koulunsa päättävien erityinen suosikkilahja. Merkkikohtaisessa järjestyksessä ei tapahtunut muutoksia.

Toukokuun myydyimpien puhelinmallien kärkeen nousi edullinen mutta monipuolinen Samsung Galaxy Trend Plus, ja heti toiselle sijalle nousi 150 euron hintaluokan suosikkipuhelin Samsung Galaxy S4 Mini.

”Molemmat mallit ovat erityisesti nuorten suosikkeja. Toukokuussa näitä malleja on hankittu varsinkin koulunsa päättäville lahjaksi, ja samoin kesäksi luvattuja puhelimia on ostettu lomien alkaessa”, kertoo DNA Kaupan toimitusjohtaja Sami Aavikko.

”Kun nuorelle hankitaan uusi puhelin, on hyvä samalla varmistaa, että laitteessa on sen ominaisuuksia parhaiten tukeva liittymä. Jos puhelin vaihtuu 4G-malliin, kannattaa ehdottomasti päivittää myös liittymä 4G:tä hyödyntäväksi. Kesälomareissun suuntautuessa ulkomaille on saldorajapalvelusta hyötyä, vaikka dataroaming-hinnat ovatkin laskeneet merkittävästi”, Aavikko neuvoo.

Applen lippulaivapuhelin iPhone 6 otti toukokuun myyntilistalla kolmannen sijan.

Toukokuun Top 10 -listalla on vain kaksi Nokia/Microsoft-puhelinmallia, mutta Microsoft on silti myydyimpien puhelinmerkkien listalla heti toisella sijalla.

”Microsoftin mallisto on varsin laaja ja se myy tasaisesti kautta linjan. Tuotemerkillä ei tällä hetkellä ole yhtä tai kahta yksittäistä kuumaa suosikkipuhelinta, joka ottaisi listasijoituksia, mutta kokonaisuutena Microsoftin puhelimet ovat hyvin suosittuja”, Aavikko kertoo.

DNA julkaisee myös merkkikohtaisen myydyimmät-listan, koska puhelinvalmistajilla on tarjolla erilaiset määrät puhelinmalleja, eikä mallikohtainen lista täysin kerro kuluttajien kiinnostuksesta eri merkkejä kohtaan.

DNA:n myydyimmät puhelinmallit toukokuussa 2015

1. Samsung Galaxy Trend Plus
2. Samsung Galaxy S4 Mini
3. Apple iPhone 6
4. Samsung Galaxy Ace 4
5. Samsung Galaxy A3
6. Nokia Lumia 630
7. Samsung Galaxy S6 Edge
8. Samsung Galaxy S5
9. Microsoft Lumia 535
10. Samsung Galaxy S6

DNA:n myydyimmät puhelinmerkit toukokuussa 2015

1. Samsung
2. Nokia/Microsoft
3. Apple
4. Sony
5. DORO
6. Huawei
7. LG