Mobiiliparkki

Yhteystiedot: Kerttu Vali, Pajamäenkatu 14, 48600 Kotka email: mobiiliparkki@victoriamedia.fi

Ensimmäinen älypuhelinalkometri on huipputarkka, kerää tietoa juomatavoista ja mahdollistaa tulosten jakamisen

bactrack_mobile_kuva_1

Ensimmäinen älypuhelinalkometri on nyt Suomen markkinoilla. BACtrack Mobile –alkometri koostuu taskukokoisesta puhalluslaitteesta ja ilmaisesta mobiilisovelluksesta, joka on saatavilla Android- ja Apple-puhelimiin. Promillemittaus sujuu nopeasti, ja tuloksen tarkkuus on ammattimaisen korkeaa luokkaa. Sovelluksen avulla omia juomatapojaan voi seurata ohjelman keräämien faktatietojen perusteella.
BACtrack Mobile -mittauslaitteen ja -sovellukseen syötettyjen tietojen avulla voidaan nopeasti ja luotettavasti selvittää veren alkoholipitoisuus. Sovellus arvioi, milloin puhaltaja on jälleen lain mukaisessa ajokunnossa. Puhallustulos siirtyy puhelimeen Bluetooth-yhteyden kautta, näkyy puhelimen näytöllä ja tallentuu BACtrack-sovelluksen tietokantaan. Käyttäjä voi tarkastella tietoja graafisessa muodossa ja seurata omaa alkoholin käyttöään pitkäjänteisesti. Apple-puhelimissa BACtrack-sovelluksen voi myös liittää Terveys-sovellukseen, ja saada siten analysoitua, kokonaisvaltaista tietoa elämäntavoistaan ja hyvinvoinnistaan.
Käyttäjä voi halutessaan jakaa puhallustulokset sijaintitietoineen Facebookiin tai lähettää ne haluamaansa numeroon tekstiviestillä. Jos kaveripiirissä usealla on käytössään BACtrack Mobile, on siis mahdollista järjestää vaikkapa tipattomuushaastekisa porukan kesken.
BACtrack Mobilen tarkkuus perustuu Xtend™-polttokennotekniikkaan, jota hyödynnetään laajalti ammattimaiseen käyttöön tarkoitetuissa, viranomaisten hyväksymissä alkometrilaitteissa esimerkiksi Yhdysvalloissa. Suomessa laite on todettu erittäin tarkaksi VTT Expert Services Oy:n suorittamissa testeissä. Yhdysvalloissa BACtrack Mobile on palkittu Popular Science –lehden Best of What’s New –kunniamaininnalla terveyteen liittyvien innovaatioiden sarjassa vuonna 2013.
BACtrack Mobile –laitteita myydään muun muassa verkkokaupoissa, kodinkoneliikkeissä ja veneilyliikkeissä. Vähittäiskaupassa laitteen hinta on noin 140-150 €. Maksuton BACtrack-sovellus on ladattavissa Google Play –kaupasta ja App Storesta. BACtrack on saatavana myös AppleWatchiin.

Yleisimmät harhaluulot älypuhelimien lataamisesta

print_kwFsXfPQ37

 

Lataukseen kannattaa käyttää puhelimen omaa laturia.

Voiko älypuhelinta pitää laturissa yön yli, onko lyhytaikaisesta lataamisesta haittaa ja voiko latautumista nopeuttaa? Gigantti keräsi vastaukset yleisimpiin latauskysymyksiin!

Kauas on tultu ajoista, jolloin vanhan nokialaisen akku kesti viikon ja ennen latausta akku tyhjennettiin matopeliä pelaamalla.

Nykyään moni meistä kaivaa älypuhelimen esiin jokaisena mahdollisena hetkenä – ja suurella käytöllä puhelimen akku loppuu alle päivässä. Puhelimen lataamisesta onkin tullut useimmille suomalaisille vähintäänkin päivittäinen rutiini.

– Meiltä kysytään usein älypuhelimen lataukseen liittyviä kysymyksiä, kuten esimerkiksi kuinka kauan puhelinta kannattaa pitää laturissa ja onko lyhytaikaisesta lataamisesta haittaa, kertoo Gigantin puhelinvalikoimasta vastaava myyntijohtaja Toni Kekola.

Monilla on edelleen se käsitys, että puhelin kannattaa pistää lataukseen vasta, kun akku on tyhjä, eikä puhelinta saa irrottaa laturista ennen kuin akku on täysi.

– Tämä on vanhentunutta tietoa ajalta, jolloin matkapuhelimet vasta alkoivat yleistymään. Nykyään markkinoilla olevien älypuhelinten akut on suunniteltu niin, että ne kestävät, vaikka puhelinta ladattaisiin lyhyinä pätkinä useamman kerran päivässä. Akun kestävyyden kannalta sillä ei siis ole eroa, lataako akun kerralla tyhjästä täyteen vai pikkuhiljaa osissa. Mallikohtaiset latausohjeistukset kannattaa tarkistaa puhelimen käyttöoppaasta, Kekola opastaa.

print_JQBUS1c49b

Puhelimen lyhytaikainen lataaminen esimerkiksi kesken päivän ei vahingoita puhelinta.

Suuri osa pistää puhelimen laturiin nukkumaan mennessä ja ottaa sen aamulla mukaansa. Onko puhelimen lataamisesta yön yli haittaa?

– Emme tietenkään suosittele seisottamaan puhelinta laturissa turhaan pitkiä aikoja, mutta yön yli lataaminen on enemmänkin sääntö kuin poikkeus – kaikkihan sitä tekevät. Optimaalinen latausaika vaihtelee puhelinmallista riippuen, mutta suurimmassa osassa puhelimia akku latautuu tyhjästä täyteen 2,5-3 tunnissa. Puhelimen pitäminen laturissa tätä pidempään on turhaa, joskaan muutama ylimääräinen lataustunti ei vahingoita puhelinta tai akkua.

Voiko puhelimen latautumista nopeuttaa ja onko latureiden tehokkuuksissa eroja?

– Akun latautumista voi nopeuttaa hieman asettamalla puhelimen latauksen ajaksi virransäästö- tai lentotilaan tai kytkemällä virran pois päältä. Silloin puhelimen toiminnot eivät vie akkua samalla tavalla kuin normaalikäytössä. Se, kuinka paljon nämä kikat latausta nopeuttavat, vaihtelevat puhelinmalleittain enkä usko, että näillä suuria hyötyjä saa, Kekola sanoo.

– Puhelinten latureissa on eroja, joten kannattaa aina käyttää kyseiselle puhelimelle suunniteltua laturia, jolloin latausteho on optimaalinen. Toisaalta, ei ole mitään haittaa siitä, jos vaikka lataa iPhonea iPadin laturilla. Mutta puolestaan jos lataa puhelimen laturilla tablettia, saattaa esimerkiksi Samsungin tabletin lataaminen saman merkin puhelinlaturilla olla hidasta hommaa, Kekola muistuttaa.

Entä, jos puhelin kuumenee latautuessa? Pitääkö siitä huolestua?

– Aivan kuten tietokoneet, myös puhelimet lämpenevät latauksessa. Jos puhelin kuumenee niin paljon, että sormet palavat, on kyse akkuviasta ja silloin puhelin pitää poistaa käytöstä välittömästi. Puhelinhan voi kuumentua myös silloin, kun siinä on monta sovellusta käytössä samanaikaiseksi ja tämä vie myös paljon akkua. Siksi akunkeston kannalta kannattaa huolehtia, etteivät sovellukset pyöri taustalla turhaan.

Faktoja älypuhelimen lataamisesta

• Uuden, juuri pakkauksesta otetun puhelimen lataaminen täyteen ei vahingoita puhelinta.
• Puhelimen lyhytaikainen lataaminen esimerkiksi kesken päivän ei vahingoita puhelinta.
• Optimaalinen latausaika vaihtelee puhelinmallista riippuen, mutta nyrkkisääntönä voi pitää 2,5-3 tuntia.
• Puhelimen latautumista voi nopeuttaa kytkemällä päälle virransäästö- tai lentotilan tai sulkemalla puhelimen kokonaan.
• Lataukseen kannattaa käyttää puhelimen omaa laturia.
• Paljon älypuhelinta käyttävän kannattaa kuljettaa mukana varavirtalähdettä, jonka avulla puhelimen saa ladattua missä vain.
• Langaton lataus yleistyy ja kehittyy kovaa vauhtia. Monissa uusissa puhelinmalleissa on valmius langattomaan lataukseen ja markkinoilla on myös huonekaluja, jotka lataavat älypuhelimen langattomasti.

Sony Xperia Z3+ vie älypuhelimet uudelle tasolle

a6e170c9a621651c_400x400ar

Tänään esitellään Sony Xperia Z3+, uusi premiumluokan puhelin, joka vie suositun Z3-sarjan uudelle tasolle. Xperia Z3+ on vesitiivis älypuhelin, jossa ei ole tehty kompromisseja suorituskyvyn, kameran laadun eikä akunkeston suhteen. Xperia Z3+ lanseerataan ennakkotilaustarjouksella, johon kuuluu noin 249 euron arvoinen Sony Action Cam Mini.

Muotoilultaan päivitetty Xperia Z3+ on edeltäjäänsä ohuempi ja kevyempi. Uudessa versiossa USB-portin luukku on poistettu, minkä ansiosta puhelimen lataaminen on helpompaa ja mukavampaa, ja puhelimen muoto on puhtaampi ja minimalistisempi. Huolimatta latausta helpottavasta avoimesta USB-sisääntulosta Xperia Z3+:n vesi- ja pölytiiviys on markkinoiden korkeinta luokkaa (IP65/68*) ja puhelin selviää 30 minuuttia vedessä 1,5 metrin syvyyteen saakka. Xperia Z3+ tulee olemaan saatavissa mustana, valkoisena, kuparinvärisenä sekä uudella Aqua Green -tunnusvärillä.

bb8872cd8d4af6a1_800x800ar

Entistäkin parempia kuvia

Sonyn palkitun, Cyber-shotista ja handycamistä peräisin olevan kamerateknologian ansiosta Xperia Z3+ ottaa ylivertaisen laadukkaita kuvia sekä etu- että takakameralla. ISO12800:n herkkyys ja iso 1/2.3 kuvasensori takaavat fantastisen kuvanlaadun myös pimeässä. Sekä valo- että videokuvauksessa käytössä oleva HDR auttaa voimakkaassa vastavalossa, ja puhelin kykenee myös 4K-videotallennukseen ja -toistoon Edelleen kehitellyssä automaattitilassa Xperia Z3+ ottaa entistäkin parempia kuvia ilman käsisäätöä. Uusi hauska toiminto on Gourmet-tila, joka auttaa ottamaan täydellisiä ateriakuvia.

850d9485328ea1c3_800x800ar

Uusi autofokuksella ja Exmor R-sensorilla varustettu 5 megapikselin etukamera merkitsee, että voit nyt ottaa Xperia Z3+:lla parempia selfieitä kaikissa valaistusolosuhteissa. 25 mm:n laajakulmaobjektiivilla varustettu etukamera sopii lisäksi täydellisesti ryhmäkuvien ottamiseen. Paremmat automaattiasetukset analysoivat ympäristön ja säätävät asetukset automaattisesti, jotta sinä ja ystäväsi näyttäisivät hyvältä joka kuvassa. Full HD-video sopii täydellisesti videochattailuun, ja Steadyshot tuottaa vakaata kuvaa myös action-kuvauksessa.

Kahden päivän akunkesto

Edeltäjänsä tavoin Xperia Z3+:lla on optimoitu tekniikka, jonka ansiosta akku kestää jopa kaksi vuorokautta, ja aikaa voi helposti pidentää käyttämällä STAMINA-tilaa, joka automaattisesti sulkee prosessorin ja taustasovellukset, kun näyttö on sammutettu. Ja nyt voit ladata akun koko päivän käyttöä varten vain 45 minuutissa Sonyn uudella UCH10-pikalaturilla.

Parempi kuva ja ääni

Xperia Z3+:ssa on valovoimainen 5,2″ Full HD-näyttö, jonka valovoimaa ja kontrastia on parannettu. Sonyn ääniosaamiseen ansiosta erittäin erottelukykyinen ääni toistuu studiolaatuisena . Sonyn uusi LDAC-codec streamaa musiikkia kolme kertaa tehokkaammin kuin tavallinen Bluetooth. Kuulokkeita käytettäessä Xperia Z3+ analysoi automaattisesti kuulokkeidesi luonteen ja optimoi äänisäädöt sen mukaan.

Viimeisint ä tekniikkaa

Uusi 8-ytiminen ja 64-bittinen Snapdragon 810 tekee pelaamisesta ja muista prosessoria tarvitsevista sovelluksista ennenkokemattoman nopeita. Xperia Z3+:ssa on sitä paitsi edeltäjäänsä (32 GB) verrattuna kaksi kertaa enemmän tallennustilaa, jota on helppo lisätä mikroSD-kortilla. Surffaaminenkin, sekä 4G:n että Wi-Fi:n kautta,

nopeutuu huomattavasti, koska puhelimessa on tuki LTE Cat6:lle (enimmillään 300 Mbps) ja Wi-Fi MIMO:lle.

Ennakkovaraustarjous

Vesitiivis rakenne, fantastiset kamerat ja ylivertainen akunkesto tekevät Xperia Z3+:sta täydellisen kumppanin kesän aktiivisiin seikkailuihin. Seikkailuista tulee nyt vieläkin jännittävämpiä Sony Action Camin sisältävän ennakkovaraustarjouksen ansiosta.

Ne, jotka tänään toukokuun 26. päivänä alkavana ja kesäkuun 28. päivänä päättyvänä ennakkovarausaikana varaavat Xperia Z3+:n valituilta jälleenmyyjiltä, saavat kaupan päälle noin 249 € arvoisen Sony Action Cam Minin (HDR-AZ1). Kaikkien ennakkovaraajien arvioidaan saavan puhelimensa ja action caminsä heti, kun tuote tulee myyntiin kesä-heinäkuun vaihteeessa. Lisätietoja ennakkovaraustarjouksesta löytyy täältä www.sonymobile.com/prebook

Xperia Z3+ lyhyesti

 • Tyylikäs solakka muotoilu, 6,9 mm ohut ja paino vain 144 g.
 • Vesitiivis (IP68) – korkein mahdollinen luokitus, nyt avoin USB-sisääntulo ja helpompi lataus. Etu- ja takapuoli karkaistua lasia alumiinikehyksissä.
 • Jopa kahden päivän akunkesto, jota on helppo pidentää akun STAMINA-tilan avulla.
 • Ylivertaisen laadukkaita kuvia ja videoita heikossakin valossa parannettujen kameroiden ansiosta, sekä takakameralla (20,7MP) että etukameralla (5MP).
 • Parannettu suorituskyky ultranopealla kahdeksanytimisellä ja 64-bittisellä Qualcomm® Snapdragon 810:llä, sekä 32 GB:n tallennusmuisti, jota voi lisätä mikroSD-kortilla.
 • Nopeampi surffaus, sekä 4G:n että Wi-Fi:n kautta, tuki LTE Cat6:lle ja Wi-Fi MIMO:lle.
 • Sonyn johtava näyttötekniikka, erittäin erottelukykyinen ääni ja PS4 Remote Play sopivat maailmanluokan viihteeseen.
 • X-Reality™ for mobilella varustettu TRILUMINOS™-näyttö ja Live Colour LED tarjoavat nyt entistäkin paremman äänenvoimakkuuden ja kontrastin.

Tekniset tiedot Xperia Z3+

Värit Musta, valkoinen, kupari, Aqua Green
Keskeiset tiedot
Mitat 146,3 x 71,9 x 6,9 mm
Paino 144 g
K ä ytt ö j ä rjestelm ä Google™ Android™ 5.0 (Lollipop)
Prosessori 64-bit Qualcomm® Snapdragon™ 810 octa-core-prosessori
Grafiikka Adreno 430
N ä ytt ö
Näyttötekniikka X-Reality™ for mobilella varustettu TRILUMINOS™-näyttö ja Live Colour LED
Erottelukyky Full-HD 1080p (1920×1080)
PPI 428
Ää ni Toiminnot: DNC, HRA, DSEE-HX, LDAC
Stereokaiuttimet
Automaattinen kuulokekompensointi
Kamera 5,1MP laajakulmainen Exmor R -etukamera
20,7MP Exmor RS -p ää kamera
Rakenne IP65/68 pöly- ja vesitiivis
Muisti
Sis ä inen muisti 32GB
RAM-muisti 3GB
Laajennettava muisti Kyll ä – mikroSD (128GB:hen asti)
Verkostot LTE, Wi-Fi
Akku
Akku 2900mAh
Normaali käyttö Jopa 2 p ä iv ää
Myynti alkaa Kes ä kuu 2015
Suositushinta 749 €
Lisävarusteet Latausteline DK52, suositushinta: 39 €
K ä tev ä kotelo SCR30, suositushinta: 39 €
Pikalaturi UCH10, suositushinta: 29 €

Soneran prepaid-liittymät uudistuvat

logo_large

Sonera uudistaa prepaid-liittymiään helpommin käytettäviksi ja asiakasystävällisemmiksi. Soneran prepaid-liittymiä voidaan hallita helpommin jatkossa: esimerkiksi saldon tarkistaminen ja latausten tekeminen hoituvat kätevästi uudella Sonera Prepaid Lataussovelluksella.

Soneran prepaid-liittymiin voidaan jatkossa ladata helposti saldoa, netin käyttöaikaa ja yhdistelmäpaketteja Sonera Prepaid Lataussovelluksella.

”Sovellukseen kuuluvan Prepaid Perhe -palvelun avulla voi myös tarkistaa palveluun piiriin liitettyjen tiedot, kuten jäljellä olevan saldon, ja tehdä latauksen välittömästi paikasta riippumatta. Sovelluksen avulla voi myös asettaa automaattisen latauksen prepaid-liittymään”, kertoo Soneran tuotepäällikkö Kirsti Leino.

Sonera Prepaid Lataussovellus on sovellusten kehittämiseen erikoistuneen Smart Refillin toimittama, ja Soneran yhteistyön Smart Refillin kanssa uskotaan jatkossakin tuovan paljon lisäarvoa Soneran prepaid-asiakkaille. Tele Finland on myös aloittanut vastaavan yhteistyön Smart Refillin kanssa, ja on tuomassa myös mobiilisovelluksen asiakkaidensa käyttöön lähiaikoina.

Turvanumero mahdollistaa yhteydenpidon myös saldon loppuessa

Kaikkiin Soneran prepaid-liittymiin on lisätty uutuutena turvanumero-ominaisuus, jonka avulla käyttäjä voi saldon loputtua soittaa lyhyen puhelun ja lähettää kolme tekstiviestiä kotimaassa kahteen ennaltamäärättyyn kotimaan matkapuhelinnumeroon. ”Turvanumero tuo turvallisuutta ja käyttömukavuutta esimerkiksi lasten prepaid-liittymien käyttöön, kun vanhemmat tietävät, että yhteyttä voi pitää myös vielä saldon loputtuakin”, kertoo Soneran tuotepäällikkö Kirsti Leino.

Yhdistelmäpaketeista lisäetua asiakkaille

Soneran Prepaid-asiakkaat voivat jatkossa tilata kahdenlaisia yhdistelmäpakettteja, saldolatausten ja nettipakettien lisäksi. Minipaketti sisältää normaalihintaisia kotimaan puheluita 100 minuuttia, 100 tekstiviestiä kotimaahan ja 1 Gt netin käyttöä kymmenen euron hinnalla, voimassaoloaikana paketissa 1kk. 20 euron hintaiseen peruspakettiin sisältyy normaalihintaisia kotimaan puheluita 500 minuuttia, 500 tekstiviestiä kotimaahan ja 5 Gt netin käyttöä, voimassaoloaikana 1kk.

www.sonera.fi/prepaid

LG G4 saapuu Suomeen kesäkuussa – uutuus on herättänyt paljon kiinnostusta

print_JdDJjCeubo

LG G4 -älypuhelimen ennakkotilaukset alkavat tänään, ja puhelimen odotetaan saapuvan kauppoihin kesäkuun ensimmäisellä viikolla. G4 on herättänyt kuluttajien mielenkiinnon korkeatasoisen kameransa ja nahkakuorensa ansiosta. Lähes 24 000 henkilöä on hakenut Smartsonin järjestämään kuluttajatestiin Pohjoismaissa päästäkseen kokeilemaan uutuutta ensimmäisten joukossa. Kyseessä on yksi Smartsoninkaikkien aikojen suurimmista hakijaluvuista kodinelektroniikkatuotteen testiohjelmaan.

– LG G4:n edeltäjä LG G3 oli yksi kaikkien aikojen menestyneimpiä puhelimiamme Pohjoismaissa, ja odotamme innolla rikkovamme ennätyksemme G4-puhelimella, sanoo Kristoffer Ejebro, LG Electronicsin mobiilituotteiden Pohjoismaiden tuoteasiantuntija. – LG G4 on hienon laitteiston ja näyttävän ulkoasun täydellinen yhdistelmä. Sen kuluttajissa herättämä kiinnostus on ilahduttavaa ja erittäin lupaavaa.

Muodikas asuste ja edistyksellinen älypuhelin

LG on panostanut LG G4:n kehittämisessä erityisesti laitteen takakuoreen, josta tulee Suomessa saataville kuusi erilaista versiota. Vaihtoehdoista kolme on valmistettu ympäristöystävällisesti ruskeaksi, mustaksi tai punaiseksi kasvivärjätystä nahasta, joka on koristeltu ompeleilla. LG G4 onkin sekä muodikas asuste että huippuluokan älypuhelin.

Kuorivaihtoehtoihin kuuluu myös tyylikkäällä kuviolla koristeltu, metallinomainen takakuori, jonka saa joko harmaana, kullanvärisenä tai valkoisena.

LG G4:ssä on täysin uusi, edistyksellinen IPS Quantum -näyttö. 5,5 tuuman Quad HD -näytössä on 2560×1440 pikselin resoluutio. Näyttö toistaa värit 20 prosenttia paremmin, 25 prosenttia kirkkaampina ja tuottaa 50 prosenttia paremman kontrastin kuin LG G3:n näyttö.

Edistyksellinen ja helppokäyttöinen kamera

LG on kehittänyt G4:n 16 megapikselin kameran ottamaan korkealaatuisia kuvia, vaikka valaistus ei olisikaan paras mahdollinen. Edistyksellisen F1.8-aukon lisäksi LG on parantanut kameran suorituskykyä hämärässä valossa päivittämällä optisen kuvanvakaimen.

LG G4:n kamera on älypuhelinmarkkinoiden ensimmäinen edistyksellisellä värispektritunnistimella varusteltu kamera. Tunnistin tuottaa kuvaan tarkempia värejä, minkä ansiosta punaiset värit eivät enää näytä kirkkaanoranssilta eikä valkoinen näytä himmeältä keltaisen sävyltä. Tunnistin lukee ympäristön valonlähteiden RGB-arvot ja esineistä heijastuvan infrapunavalon. Tietojen avulla sensori säätää salaman valkotasapainoa ja väriä, jotta otetut kuvat vastaavat todellisuutta mahdollisimman tarkasti.

Uusi manuaalinen tila antaa kokeneemmille käyttäjille mahdollisuuden kokeilla tarkennuksen, sulkimen nopeuden, ISO-herkkyyden, valotuskorjauksen ja valkotasapainon eri asetuksia. Kuvat voi tallentaa RAW-muodossa, jotta niiden käsittely jälkikäteen olisi helpompaa. Jopa etukamerassa on entistä parempi, 8 megapikselin resoluutio ja Gesture Interval Shot -toiminto, joka helpottaa selfie-kuvien ottamista. Toiminto ottaa neljä kuvaa kahdessa sekunnissa, kun käyttäjä tekee kädellään yksinkertaisen eleen.

Hinta ja saatavuus

LG G4 -puhelimen odotetaan saapuvan kauppoihin kesäkuun ensimmäisellä viikolla. Nahkaversion suositeltu myyntihinta on 699 euroa, ja sen mukana tulee kullanvärinen lisätakakuori. Metallijäljitelmäversion suositushinta on 649 euroa.

Tekniset tiedot*:

• Prosessori: Qualcomm® Snapdragon™ 808 X10 LTE -yhteydellä
• Näyttö: 5,5 tuuman Quad HD IPS Quantum (2560×1440, 538 ppi)
• Muisti: 32 GB eMMC ROM -muistia, 3 GB LPDDR3 RAM -muistia + microSD-muistikorttipaikka
• Kamera: Takakamera 16 MP F1.8-aukolla / OIS 2.0 / Etukamera 8 MP F2.0-aukolla
• Akku: 3 000 mAh (vaihdettava)
• Käyttöjärjestelmä: Android 5.1 Lollipop
• Koko: 148,9 x 76,1 x 6,3–9,8mm
• Paino: 155 g
• Mobiiliverkko: 4G / LTE / HSPA+ 21 Mbps (3G)
• Yhteydet: Wifi 802.11 a, b, g, n, ac / Bluetooth 4.1LE / NFC / USB 2.0
• Värit: Genuine Leather Brown, Genuine Leather Black, Genuine Leather Red, Metallic Grey, Shiny Gold, Ceramic White
*Tiedot voivat vaihdella eri maiden välillä ja ne voivat myös muuttua ilman ennakkoilmoitusta.

DNA:n myydyimmät puhelinmallit ja -merkit huhtikuussa 2015

layout_set_logo

DNA:n huhtikuun myydyimpien puhelimien listan kärkiviisikossa vain ykkös- ja kakkossijat vaihtoivat paikkaa. DNA julkaisee kuukauden myydyimpien puhelinmallien lisäksi myös merkkikohtaiset sijoitukset.

Huhtikuun kolmen kärjen muodostavat keskenään varsin erilaiset puhelimet: Applen uusi lippulaivamalli iPhone 6, Samsungin edullinen 4G-puhelin Galaxy Ace 4 ja Nokian edullinen ja tehokas Lumia 630.

Kokonaan uusina malleina listalle nousivat odotusten mukaisesti Samsungin uutuudet Samsung Galaxy S6 Edge ja Samsung Galaxy S6, jotka tulivat myyntiin 11. huhtikuuta. ”Galaxy Edgen saatavuus on ollut vielä hieman rajallista, mutta toukokuun myötä näemme mallin todellisen suosion”, sanoo DNA Kaupan toimitusjohtaja Sami Aavikko. Samsungin muista uutuuksista viime kuussa listalle noussut Galaxy A3 jatkaa edelleen kärkikymmenikössä.

Nokian laitteista tämän kuun Top 10 -listalla on vain yksi malli, mutta Nokian/Microsoftin puhelimet pitävät kuitenkin merkkikohtaisessa myynnissä hallussaan kakkossijaa heti Samsungin jälkeen.

Myydyimmät laitemerkit: Samsung, Nokia/Microsoft ja Apple

DNA julkaisee nyt myös merkkikohtaista kuukauden myydyimmät puhelimet -listausta. Tämä on nähty tarpeelliseksi, koska puhelinvalmistajilla on tarjolla erilaiset määrät puhelinmalleja, mikä heijastuu yksittäisten mallien myyntilukuihin. Mallikohtainen lista ei siis täysin kerro kuluttajien kiinnostuksesta eri merkkejä kohtaan.

”Esimerkiksi Apple hallitsee varsin suvereenisti nimenomaan arvokkaampien laitteiden myyntiä, kun taas muut merkit tarjoavat tuotteita kaikissa eri hintaryhmissä. Laitemerkkikohtainen raportointi antaa paremman kuva siitä, mitkä brändit kulloinkin ovat kuluttajien suosiossa läpi kaikkien hintaryhmien. Puhelimen malli valitaan sitten omien käyttötarpeiden ja mieltymyksen mukaan, mistä syystä useita malleja tarjoavien merkkien myyntiluvut pirstoutuvat monelle eri mallille”, Sami Aavikko kertoo.

DNA:n myydyimmät puhelinmallit huhtikuussa 2015

1. Apple iPhone 6

2. Samsung Galaxy Ace 4

3. Nokia Lumia 630

4. Samsung Galaxy S4 Mini

5. Samsung Galaxy S5

6. Samsung Galaxy Trend Plus

7. Samsung Galaxy S6 Edge

8. Samsung Galaxy A3

9. Apple iPhone 5S

10. Samsung Galaxy S6

DNA:n myydyimmät puhelinmerkit huhtikuussa 2015

1. Samsung

2. Nokia/Microsoft

3. Apple

4. Sony

5. DORO

6. Huawei

7. LG

Huhtikuun myydyimmät puhelimet: Muotoilusta ollaan nyt valmiita maksamaan

logo-elisa_2x

Samsungin uuden lippulaivamallin myynti lähti huhtikuussa reippaasti käyntiin. Apple iPhone 6 piti silti edelleen kärkipaikkansa sekä kuluttaja- että yrityspuolen myydyimpänä puhelimena.

– Samsung S6:n ja Samsung S6 Edgen myynti käynnistyi 11. huhtikuuta. Siitä huolimatta Samsung S6 Edge kipusi myydyimpien listalla jo kymmenen parhaimman joukkoon, sanoo Elisan henkilöasiakasyksikön puheliittymien liiketoimintajohtaja Jan Virkki.

Applen iPhone 6 jatkaa kuitenkin myydyimpänä puhelimena seitsemättä kuukautta.

Yrityksille myydään tällä hetkellä hyvin samoja älypuhelimia kuin kuluttajille.

– Yritysten laitevalinnat alkavat lähestyä enenevässä määrin yleisiä kuluttajatottumuksia. Työntekijöille halutaan tarjota laitteita, joista on hyötyä työkäytössä, mutta joita he käyttävät monipuolisesti myös vapaa-ajallaan, sanoo Elisan yritysasiakkaiden mobiilipalveluista vastaava liiketoimintajohtaja Petteri Svensson.

Yritykset eivät säästä laitehankinnoissa

– Taloustilanne ei näy tällä hetkellä laitehankinnoissa. Työntekijöiden toivomista laitteista ollaan nyt valmiita maksamaan, jatkaa Svensson.

Sama on havaittavissa kuluttajapuolella:

– Samsung S6 Edge esimerkiksi nousi suositummaksi kuin perusmalli S6. Älypuhelimissa panostetaan nyt muotoiluun, ja se kiinnostaa kuluttajia. Muun muassa erilaisia värejä on nyt enemmän. Muotoilu ja värivaihtoehdot kiinnostavat sekä naisia että miehiä, kertoo liiketoimintajohtaja Virkki.

Naiset toimivat tällä hetkellä mobiililaitteilla hyödynnettävien uusien palveluiden käytön vetureina. Tämä selviää Elisan teettämästä tutkimuksesta, johon vastasi  helmi-maaliskuussa 1 455 suomalaista.

– Monipuolisten palvelujen, kuten viihteen, pikaviestintäpalvelujen ja sosiaalisen median kasvava käyttö näkyy etenkin nuorten ja keski-ikäisten naisten joukossa. Viimeisen vuoden aikana naiset ovat ohittaneet miehet useiden palveluiden käytössä, kertoo Virkki.

Henkilöasiakkaiden myydyimmät puhelimet huhtikuussa 2015:

Apple iPhone 6 (4G)

Nokia Lumia 630

Samsung Galaxy Trend Plus

Samsung Galaxy S4 Mini (4G)

Samsung Galaxy Ace 4 (4G)

NOKIA 301

Nokia Lumia 635 (4G)

Samsung Galaxy S6 EDGE (4G)

Samsung Galaxy S5 (4G)

Apple iPhone 5s (4G)

Huawei Honor 6 (4G)

Samsung Galaxy S6 (4G)

Apple iPhone 6 Plus (4G)

Samsung Galaxy A3 (4G)

Samsung Galaxy A5 (4G)

Yritysasiakkaiden myydyimmät puhelimet huhtikuussa 2015:

Apple iPhone 6 (4G)

Samsung Galaxy Trend 2

NOKIA 301

Nokia Lumia 930 (4G)

Samsung Galaxy A3 (4G)

Nokia Lumia 635 (4G)

Nokia Lumia 830 (4G)

SAMSUNG GALAXY S 4 MINI (4G)

NOKIA LUMIA 735 (4G)

Samsung Galaxy A5 (4G)

Samsung Galaxy S5 (4G)

Apple iPhone 5S (4G)

Nokia Lumia 630 (4G)

Samsung Galaxy S6 (4G)

Samsung Galaxy S6 Edge (4G)

Soneran huhtikuun puhelinmyynti: iPhone kärjessä, Samsungin uutuudet vahvasti listalle

37917_8dad9aec905796e0

iPhone kärjessä, Samsungin uutuudet vahvasti Soneran myydyimpien puhelinten listalle. Huhtikuun kampanjalaitteet osuivat hyvin asiakastarpeeseen.

Alkuvuoden suosikki iPhone 6 piti pintansa, mutta Samsungin tuore Galaxy A3 nousi kakkoseksi ja lippulaiva Galaxy S6 listan puoliväliin Soneran huhtikuun myydyimpien puhelinten listalla. Lumia-mallit 635 ja 930 sekä Sonyn Xperia Z1 säilyttivät asemansa viime kuuhun verrattuna.

”Samsungin uutuusmallit menestyivät hyvin huhtikuussa, sillä alkuvaiheen vaihtelevasta saatavuudesta huolimatta Samsung Galaxy S6 olisi noussut mitaleille, jos S6 ja S6 Edge-mallit olisi laskettu yhteen. Huhtikuun kampanjapuhelinten valinta osui hyvin alkukevään asiakastarpeeseen, sillä kampanjalaitteet olivat hyvin edustettuna listalla”, sanoo Soneran laiteliiketoiminnasta vastaava Markku Saranpää.

Soneran myydyimmät puhelimet huhtikuussa (suluissa sijoitus maaliskuussa)

 1. (1.)    Apple iPhone 6
 2. (5.)    Samsung Galaxy A3
 3. (2.)    Apple iPhone 5S
 4. (3.)    Nokia Lumia 635
 5. ( – )    Samsung Galaxy S6
 6. (6.)    Nokia 301
 7. (7.)    Sony Xperia Z1 Compact
 8. ( – )    Samsung Galaxy Ace 4
 9. (8.)    Nokia Lumia 930
 10. (4.)    Apple iPhone 5C