Mobiiliparkki

Yhteystiedot: Kerttu Vali, Pajamäenkatu 14, 48600 Kotka email: mobiiliparkki@victoriamedia.fi

LG esittelee LG G4 -älypuhelimen – aitoa nahkaa ja huippuluokan kamera

print_JdDJjCeubo

LG Electronics esitteli eilen odotetun LG G4 -älypuhelimen kuudessa eri kaupungissa järjestetyissä lanseeraustapahtumissa ympäri maailmaa. LG G4 seuraa edellisvuoden G3 -lippulaivapuhelinta, joka ylitti kaikki myyntiodotukset ja sai useita palkintoja. Smartson järjestää testiohjelman suomalaisille kuluttajille, jotka haluavat päästä kokeilemaan G4-puhelinta ensimmäisten joukossa.

Testaajia valitaan yhteensä viisi ja osallistumishalukkuudesta voi jo kertoa osoitteessa http://smartson.com/fi/lg-g4.html.

LG G4 on hienon laitteiston ja näyttävästi suunnitellun ulkoasun täydellinen yhdistelmä. Aidolla nahalla tai kuvioinnilla koristellun takakuoren ansiosta G4 erottuu joukosta, ja sen käyttäjä voi olla laitteestaan ylpeä. Puhelimen kameran F1.8-aukko on harvinaisen laaja älypuhelimessa. Aukon koon ansiosta kameran objektiiviin pääsee 80 prosenttia enemmän valoa kuin G3-puhelimessa. Tämä mahdollistaa lyhyen syväterävyysalueen ja luo kuvan taustalle kauniin bokeh-vaikutelman. LG G4 soveltuu erittäin hyvin hämärässä kuvaamiseen sekä muotokuvien ottamiseen.

– Älypuhelimien käyttäjät ovat aina vaatineet laitteistolta paljon, mutta me LG:llä uskomme, että laitteen muotoilu ja tuntuma ovat myös tärkeitä ominaisuuksia, sanoo Kristoffer Ejebro, LG Electronicsin mobiilituotteiden Pohjoismaiden tuoteasiantuntija. – Tämä ajatus näkyy suuressa pohjoismaisessa ”LG G4: Tailored by us. Worn by you.” -kampanjassamme, joka viittaa mallin eleganttiin muotoiluun. Käyttäjä voi myös valita kuudesta erilaisesta takakuoresta, joista kolme on tehty aidosta nahasta.

Muodikas asuste ja edistyksellinen älypuhelin

LG on panostanut LG G4:n kehittämisessä erityisesti laitteen takakuoreen, josta tulee Suomessa saataville kuusi erilaista versiota. Vaihtoehdoista kolme on valmistettu ympäristöystävällisesti ruskeaksi, mustaksi tai punaiseksi kasvivärjätystä nahasta, joka on koristeltu ompeleilla. LG G4 onkin sekä muodikas asuste että myös huippuluokan älypuhelin. Lisäksi vaihtoehtoihin kuuluu tyylikkäällä kuviolla koristeltu, metallinomainen takakuori, jonka saa joko harmaana, kullanvärisenä tai valkoisena. Jos G4-puhelimen ostaa nahkakuorisena, mukana saa vaihdettavan kullanvärisen takakuoren.

LG G4:n näyttävä tyyli tuo virkistävää vaihtelua alan lähes täysin vallanneeseen litteään ja metalliseen muotoiluun. Puhelimessa on kaareva Slim Arc -muotoilu, joka myötäilee puhelimen reunoja ja jota hieman kaareva näyttö korostaa. Slim Arc ei ole pelkästään muotoiluun liittyvä ominaisuus, sillä sen ansiosta puhelimen näyttö kestää pudotuksia näyttö alaspäin 20 prosenttia paremmin kuin perinteinen, litteä älypuhelin. Kaarevan muotoilun ansiosta G4 myös istuu käteen paremmin.

Puhelimen käyttöliittymä heijastelee sen ulkoista olemusta. Kuvakkeet ovat väriltään kirkkaita ja niiden kulmat on pyöristetty, mikä sopii yhteen Slim Arc -muotoilun kanssa. Lisäksi uusi Smart Notice -toiminto sovittaa taustan ja tekstin värin valitun taustakuvan mukaiseksi.

Edistyksellinen ja helppokäyttöinen kamera

Käyttäjä voi ottaa LG G4:n 16 megapikselin kameralla korkealaatuisia kuvia, vaikka valaistus ei olisikaan paras mahdollinen. Edistyksellisen F1.8-aukon lisäksi LG on parantanut kameran suorituskykyä hämärässä valossa päivittämällä optisen kuvanvakaimen. Uusi OIS 2.0 on suorituskyvyltään kaksi kertaa parempi kuin edellinen OIS+-versio. Edistyksellinen kuvanvakain vakaa nyt pysty- ja sivuttaisliikkeiden lisäksi myös keinuvan liikkeen. Vakauden tehoa on nostettu aikaisemmasta yhden askeleen vaikutuksesta jopa kahteen askeleeseen.

LG G4:n kamera on älypuhelinmarkkinoiden ensimmäinen edistyksellisellä värispektritunnistimella varusteltu kamera. Tunnistin tuottaa kuvaan tarkempia värejä lukemalla ympäristön valonlähteiden RGB-arvot ja esineistä heijastuvan infrapunavalon. Tietojen avulla sensori säätää salaman valkotasapainoa ja väriä, jotta otetut kuvat vastaavat todellisuutta mahdollisimman tarkasti. Tunnistimen ansiosta punaiset värit eivät enää näytä kirkkaanoranssilta eikä valkoinen näytä himmeältä keltaisen sävyltä.

Uusi manuaalinen tila antaa kokeneemmille käyttäjille mahdollisuuden kokeilla tarkennuksen, sulkimen nopeuden, ISO-herkkyyden, valotuskorjauksen ja valkotasapainon eri asetuksia. Kuvat voi tallentaa RAW-muodossa, jotta niiden käsittely jälkikäteen olisi helpompaa. Jopa etukamerassa on entistä parempi, 8 megapikselin resoluutio ja Gesture Interval Shot -toiminto, joka helpottaa kuvaamista ottamalla neljä kuvaa kahdessa sekunnissa. LG G4:n avulla käyttäjä voi ottaa hienon selfie-kuvan avaamalla ja sulkemalla käden kameran edessä.

Korkealaatuinen IPS Quantum -näyttö

Loistava kamera ei ole puhelimen ainoa tekninen innovaatio. LG G4 tekee otetuille kuville oikeutta edistyksellisen IPS Quantum -näytön ansiosta. 2560×1440-resoluutioinen, 5,5 tuuman Quad HD -näyttö toistaa värit 20 prosenttia paremmin, 25 prosenttia kirkkaampina ja tuottaa 50 prosenttia paremman kontrastin kuin LG G3:n näyttö. Edistyksellinen in-cell touch -teknologia tekee näytön käyttämisestä sujuvaa ja nopeaa samalla, kun näyttö on kirkkaampi päivänvalossa. Näyttö on kalibroitu suurimpien Hollywood-studioiden määrittelemien DCI-standardien (Digital Cinema Initiative) mukaan.

Erinomainen akku ja suorituskyky

Näyttöä ei ole paranneltu akkukeston kustannuksella. LG G4 on varusteltu vaihdettavalla, 3 000 mAh:n akulla. Lisäksi puhelimessa on nopea ja energiatehokas Qualcomm Snapdragon 808 -prosessori X10 LTE -yhteydellä. Yhdistelmän ansiosta G4-puhelinta voi käyttää koko päivän, ja laitteen akku kestääkin 20 prosenttia pidempään kuin G3:n akku.

Muita LG G4:n uutuuksia

• Smart Notice – Uusi ja paranneltu toiminto tarkastelee käyttäjän tapoja ja näyttää käyttäjälle räätälöityjä hänen arkeaan helpottavia tietoja säästä, matkustamisesta ja monista muista asioista.
• Galleria – Gallerian käyttäminen on nopeampaa kuin koskaan aiemmin. Uusi käyttöliittymä järjestelee kuvat selkeämmällä tavalla ottoajan ja -sijainnin perusteella. Lisäksi uuden hakutoiminnon ja muistutuksien avulla käyttäjä voi muistella hienoimpia kuvaushetkiä.
• Event Pocket – Kun käyttäjä raahaa ja pudottaa tapahtumiaan kalenteriin, Event Pocket -toiminto ehdottaa paikkoja ja antaa muita vinkkejä saatavilla olevan tiedon perusteella.
• Vaihdettava 3 000 mAh:n akku ja SD-muistikorttipaikka – Puhelimella voi nyt tehdä enemmän pidempään. G4:n akun voi vaihtaa, ja SD-muistikorttipaikan ansiosta valokuville ja muulle sisällölle on aina tallennustilaa.
• Quick Help – Toiminto auttaa LG G4:n käytössä suoraan Smart Notice -ilmoituksien kautta. Quick Help opastaa puhelimen asetuksien säätämisessä, jotta LG G4 toimii käyttäjän mieltymyksien mukaisesti.
• Google Office 100 GB:n tallennustilalla – G4-puhelimeen on esiasennettu Google Office 100 gigatavun Google Drive -tallennustilalla. Käyttö on ilmaista ensimmäisen kahden vuoden ajan

Hinta ja saatavuus
LG G4 -puhelimen odotetaan saapuvan Suomen markkinoille ennen kesää. Hinta ja tarkat saatavuustiedot ilmoitetaan myöhemmin.

Tekniset tiedot*:

• Prosessori: Qualcomm® Snapdragon™ 808 X10 LTE -yhteydellä
• Näyttö: 5,5 tuuman Quad HD IPS Quantum (2560 x 1440, 538 ppi)
• Muisti: 32 GB eMMC ROM -muistia, 3 GB LPDDR3 RAM -muistia + microSD-muistikorttipaikka
• Kamera: Takakamera 16 MP F1.8-aukolla / OIS 2.0 / Etukamera 8 MP F2.0-aukolla
• Akku: 3 000 mAh (vaihdettava)
• Käyttöjärjestelmä: Android 5.1 Lollipop
• Koko: 148,9 x 76,1 x 6,3–9,8mm
• Paino: 155 g
• Mobiiliverkko: 4G / LTE / HSPA+ 21 Mbps (3G)
• Yhteydet: Wifi 802.11 a, b, g, n, ac / Bluetooth 4.1LE / NFC / USB 2.0
• Värit: Genuine Leather Brown, Genuine Leather Black, Genuine Leather Red, Metallic Grey, Shiny Gold, Ceramic White
*Tiedot voivat vaihdella eri maiden välillä ja ne voivat myös muuttua ilman ennakkoilmoitusta.

Galaxy S6 ja S6 edgen myynti alkaa huomenna

20150209_091101

Samsungin lippulaivauutuuksien myynti alkaa lauantaina 11.4 klo 10.00.

Helsinki 10.4.2015 – Samsungin Galaxy S6 ja GS6 edge saapuvat lauantaina kauppojen hyllyille Suomessa. Uutuusmalleissa yhdistyvät ensiluokkaiset materiaalit, Samsungin edistyksellisin tekniikka ja uraauurtava muotoilu huippuunsa viritettyyn pakettiin, joka tarjoaa lyömättömän käyttökokemuksen.

Galaxy S6 edge on markkinoiden ensimmäinen puhelin, jossa näyttö kaareutuu puhelimen kummallekin reunalle. Tyylikkäästi ja minimalistisesti muotoiltu puhelin tarjoaa lisäksi täysin uusia mahdollisuuksia, kuten esimerkiksi People’s edge -toiminto. Sen avulla käyttäjä voi määritellä viidelle ihmiselle omat reunanäytöllä näkyvät värit. Kun puhelin soi pöydällä näyttö alaspäin, reunat hehkuvat soittajalle valitulla värillä.

Uutuusmalleissa on myös edeltäjäänsä 1,5 kertaa vikkelämpi pikalataustoiminto, joka tarjoaa jopa neljä tuntia käyttöaikaa 10 minuutin latauksella. Akku latautuu täyteen valmiuteen 80 minuutissa. Sekä Galaxy S6:ssa että S6 edgessä on sisäänrakennettu langaton lataus.

Molemmat mallit on varustettu parannetulla 16 megapikselin takakameralla ja 5 megapikselin etukameralla. Takakamerassa on optinen kuvanvakain ja valovoimainen F/1.9 objektiivi, joka ottaa vaikuttavia kuvia myös hämärässä. Fast tracking -automaattitarkennus varmistaa, että kuvat ovat tarkkoja ja oikeaan paikkaan tarkennettuja, vaikka kuvattava kohde liikkuisi.

Galaxy S6 ja S6 edge tulevat myyntiin seuraavina värivaihtoehtoina: White Pearl, Black Sapphire, Gold Platinum, Blue Topaz (S6, 128 GB -mallissa) ja Green Emerald (S6 edge, 128 GB -mallissa).

Honor 6 päivittyy kesällä, uusia Honor-malleja Suomeen keväällä

8fcd4d16a34f34b3_800x800ar

Honor-malleista Suomessa ensimmäisenä julkaistu Honor 6 päivittyy kesäkuussa Androidin versioon 5.0. Honor-mallistoa vahvistaa keväällä peräti kolme uutta puhelinta: Holly, 4X ja 6+. Marraskuussa Suomessa julkaistu Honor 6 on otettu hyvin vastaan paitsi toimittajien, myös kuluttajien keskuudessa.

Googlen Android-käyttöjärjestelmän viimeisin suuri päivitys, Lollipop-nimellä tunnettu 5.0 saapuu Honor 6:lle. Viime vuoden marraskuussa Suomessa lanseerattu älypuhelin saa päivityksen kesäkuussa ja käyttäjät saavat automaattisesti ilmoituksen, kun päivitys on ladattavissa. Käyttöjärjestelmäpäivityksen saatavuus voidaan myös tarkistaa puhelimen asetuksista löytyvän Päivittäjä-toiminnon kautta.

Honor-mallisto vahvistuu kolmella uudella puhelimella

acdf7ca032eb02c8_800x800ar

 

Honor Holly on 8 megapikselin pääkameralla ja 2 megapikselin etukameralla varustettu uutuus. Laitteessa on neliytiminen 1,3 GHz suoritin, 5 tuuman HD-näyttö ja peräti 16 gigatavua tallennustilaa. Vahvat tekniset ominaisuudet omaava Holly tarjoaa hyvän hinta-laatusuhteen 139 euron hinnallaan ja on jo myynnissä Suomessa.

Honor 4X omaa kompaktin ja tehokkaan 3 000 milliampeeritunnin akun, josta riittää potkua jopa 72 tunniksi. Peräti 8 ytimen 64-bittisellä suorittimella varustetun paketin kruunaa elegantti muotoilu, joka on saanut vaikutteita muotimaailman tekstuureista ja designista. 4X saapuu Suomeen huhtikuun lupussa ja sijoittunee 200 euron hintaluokkaan.

85c79e6076672ba6_800x800ar

Honor 6+ sisältää ainutlaatuisen, 8 megapikselin bionisen tuplakameran, mikä mahdollistaa kuville 13 megapikselin kokonaistarkkuuden. Eagle Eye -kamera tarkentaa 0,1 sekunnissa kohteeseensa ja ottaa kuvia jopa f/0,95 -valotusaukolla. 5,5 tuuman Full HD negatiivi-LCD-näyttöelementti on vain 1,85 millimetriä paksu ja pystyy 1500:1 kontrastisuhteeseen sekä alan korkeimpaan, 85 % värikylläisyyteen. Honor 6+ julkaistaan Suomessa näillä näkymin vuoden toisella neljänneksellä ja asettunee 400 euron hintaluokkaan.

Asiakkaat erittäin tyytyväisiä ensimmäiseen Honoriin

Honor-puhelimista ensimmäisenä Suomessa julkaistu Honor 6 on ollut menestys arvostelijoiden lisäksi myös kuluttajien parissa. Tämä käy ilmi alkuvuonna toteutetusta asiakastyytyväisyyskyselystä, jonka mukaan peräti yli 97 prosenttia vastaajista oli tyytyväinen hankintaansa ja lähes jokainen (96 %) suosittelisi puhelinta ystävälleen.

Puhelimen ylivoimaisesti parhaaksi ominaisuudeksi nimettiin sen nopeus ja tehokkuus (44 %). Lisäksi kiitosta keräsi kestävä akku, jonka 3 100 milliampeeritunnin reservistä riittää virtaa yli vuorokauden aktiivikäyttöön. Yli puolet (58 %) päätyi hankkimaan Honor 6:n sen teknisten ominaisuuksien takia ja älypuhelimen hinta houkutteli puoleensa miltei neljänneksen vastaajista (23 %). Kolmasosa (33 %) tutustui puhelimeen ensimmäistä kertaa blogi- tai lehtiartikkelin kautta tai kaverin suosittelemana.

Kyselyyn vastasi yhteensä 320 vuoden 2014 marras-joulukuussa puhelimen ostanutta, joista 75 prosenttia oli miehiä ja 25 prosenttia naisia. Vastaajien ikäjakauma oli 18 vuodesta 65 vuoteen ja yli.