Mobiiliparkki

Yhteystiedot: Kerttu Vali, Pajamäenkatu 14, 48600 Kotka email: mobiiliparkki@victoriamedia.fi

Ensimmäisenä Suomessa: Elisa tuplasi 4G-verkon nopeudet 12 paikkakunnalla ja tuo kuluttajille myyntiin jopa 300 Mbit/s nopeudet mahdollistavan liittymän

Elisa uudisti tukiasemia 12 paikkakunnalla. Uudistetut tukiasemat tarjoavat jopa 300 Mbit/s nopeuden ja enemmän kapasiteettia. Huippunopeiden yhteyksien hyödyntämiseen tarvitset niitä tukevan liittymän ja laitteen.

Elisa toi ensimmäisenä Suomessa kuluttaja-asiakkaiden saataville liittymän, joka mahdollistaa jopa 300 Mbit/s nopeudet 4G-verkossa.

Uutta huippunopeutta tukevia tukiasemia on mm. Helsingissä, Espoossa, Vantaalla, Hyvinkäällä, Jyväskylässä, Järvenpäässä, Nurmijärvellä, Oulussa, Porvoossa, Tampereella, Turussa ja Tuusulassa.

– Entistä nopeammat 4G-yhteydet hyödyttävät paljon liikkuvia internetin tehokäyttäjiä, jotka haluavat erittäin nopean ja tietoturvallisen netin mukaansa. Uskomme tämän kiinnostavan etenkin sellaisia, jotka tekevät etätöitä, käsittelevät isoja tiedostoja tai katsovat paljon videoita, liiketoimintajohtaja Matias Castrén sanoo.

Nopeudet on toteutettu uudella Carrier Aggregation -tekniikalla, joka yhdistää kaksi 4G-taajuutta. Uudella tekniikalla nopeuden vaihteluväli on 0,4–240 Mbit/s ja maksiminopeus 300 Mbit/s.

– Carrier Aggregationin myötä verkon kapasiteetti paranee, mikä tarkoittaa sitä, ettei netti hidastele vaikka saman tukiaseman alueella olisi paljon käyttäjiä. Tulemme jatkossa laajentamaan uutta tekniikkaa myös muihin kaupunkeihin, Castrén jatkaa.

Uusien nopeuksien käyttöön tarvitaan 225 Mbit/s ja 300 Mbit/s nopeutta (LTE CAT-6) tukeva laite ja liittymä. Suurin osa uusimmista puhelimista tukee huippunopeuksia. Elisan valikoimissa olevista reitittimistä uutta tekniikkaa tukee Huawein mobiilireititin E5786.

Huippunopea mobiililaajakaistayhteys löytyy huhtikuussa myyntiin tulevista Elisan Saunalahti Mobiililaajakaista 4G Super+, Huoleton 4G Super+ ja Tarkka 4G Super+ -liittymistä. Hinnat alk. 49,90 eur/kk. Lisätietoa kuluttaja-asiakkaiden Elisa Saunalahti -liittymistä ja laitteista: https://saunalahti.fi/

Myös yritysasiakkaiden saataville tulee uusia huippunopeuksia tukeva liittymä huhtikuun aikana.

Raportti: mobiilisovelluskehittäjät eivät panosta riittävästi tuotteidensa tietoturvaan

ubz6keh9egzuakkoezri

Helsinki, Suomi – 24.3.2015: IBM Securityn ja Ponemon-instituutin julkaisema “The State of Mobile Application Insecurity” -raportti kertoo mobiilisovellusten tietoturvan huolestuttavasta tilasta. Lähes 40 prosenttia tutkimukseen osallistuneista mobiilisovelluksia kehittävistä yrityksistä ei panosta riittävästi tuotteidensa tietoturvaan. Keskiverto tutkimukseen osallistunut yritys testasi vain alle puolet kehittämistään sovelluksista ja 33 prosenttia yrityksistä ilmoitti, etteivät koskaan testaa sovelluksiaan ennen markkinoille tuontia. Raporttia varten kerättiin tietoa tietoturvakäytännöistä yli 400 mobiilisovelluksia kehittävästä organisaatiosta kyselytutkimuksen avulla.

Tutkimukseen osallistuneet organisaatiot käyttivät keskimäärin 34 miljoona dollaria vuosittain mobiilisovellusten kehitystyöhön, mutta vain 5,5 prosenttia tästä budjetista suunnattiin käytettäväksi tietoturvan varmistamiseen ennen tuotteiden tuomista markkinoille. Jopa 50 prosenttia yrityksistä ei käytä ollenkaan rahaa tuotteidensa tietoturvaan. Raportin mukaan monet tutkimuksen yrityksistä tarkistavat sovelluksensa haavoittuvuuksien varalta harvoin tai tuskin koskaan. Etusijalla on markkinoille tuonnin nopeus ja käyttäjäkokemus. 65 prosenttia vastanneista kertoo asiakkaiden tarpeiden ja kysynnän menevät tietoturvan edelle ja 77 prosenttia mainitsee ”julkaisukiireen” olevan pääasiallisena syynä mobiilisovellusten haavoittuvuuksiin.

Mobiilisovellusten tukkimatta jätetyt haavoittuvuudet tarjoavat kyberrikollisille mahdollisuuden päästä käsiksi luottamukselliseen yritys- ja henkilötietoon työkäyttöön tarkoitettujen omien mobiililaitteiden tai yrityskäyttöön tarkoitettujen mobiililaitteiden avulla. Viimeisin IBM X-Force -raportti osoittaa, että vuonna 2014 yli miljardi henkilötietoa vaarantui tietoturvahyökkäyksen seurauksena.
IBM Securityn ja Ponemon-instituutin raportin mukaan yritykset suojaavat mobiililaitteitaan kehnosti kyberuhkia vastaan. Omien mobiililaitteiden hyödyntäminen työkäytössä (BYOD) on yleistynyt voimakkaasti ja ongelmia syntyy, kun työntekijät liittyvät avoimeen verkkoon tai lataavat testaamattomia sovelluksia epäluotettavista lähteistä altistaen laitteet haittaohjelmille. Raportti paljastaa, että jopa luotettuina pidettyjen yritysten mobiilisovellusten lataaminen perinteisistä sovelluskaupoista pitävät sisällään suuren riskin. Yli puolet (55 %) organisaatioista kertoi ettei heillä ole olemassa olevaa käytäntöä, joka määrittelisi hyväksyttävän tavan käyttää mobiilisovelluksia työpaikalla. Suurin osa yrityksistä (67 %) sallii työntekijöidensä ladata hyväksymättömiä sovelluksia työkäyttöön tarkoitettuihin laitteisiin. Lisäksi 55 % organisaatioista sallii työntekijöiden ladata ja käyttää työntekoon liittyviä sovelluksia omalle mobiililaitteelle.

IBM on julkaissut uuden mobiiliuhkien hallintaan tarkoitetun ja IBM MobileFirst Protect -tarjoomaan kuuluvan IBM MobileFirst Protect Threat Management -ratkaisun. Sen avulla on mahdollista havaita mobiililaitteessa tapahtuva epäilyttävä toiminta ja estää haittaohjelmien toiminta laitteessa. Ratkaisussa yhdistyy pilvipohjaisen jakelun mukanaan tuoma joustavuus ja kokonaisvaltainen mobiililaitteiden hallinta yritysympäristössä.

Laajempi englanninkielinen tiedote osoitteessa:
www.ibm.com/press/us/en/pressrelease/46360.wss
Ponemon-instituutin toteuttama “The State of Mobile Application Insecurity” -raportti: http://ibm.co/1Luywga

Uusi valuuttalaskin matkapuhelimesi näytölle

NordeaNext_iPhone6_final

Nordea tuo Suomessa ensimmäisenä pankkina markkinoille aivan uudenlaisen valuuttalaskimen. Kun käyttäjä osoittaa matkapuhelimensa kameralla hintalappua tai kuittia, hinta näkyy valitussa valuutassa.

Nordea Next iPhone-sovellus on Nordean mobiilipankin laajennettu versio. Siihen lisätään uusia toimintoja rajatulle käyttäjäryhmälle. Nordea haluaa ottaa asiakkaat mukaan digitaalisten palvelujen kehittämiseen. Näin saadaan lisää tietoa käyttäjien mieltymyksistä. Nordea Nextistä saadun palautteen perusteella päätetään, mitkä toiminnot tuodaan kaikkien Nordean asiakkaiden käyttöön.

Oikea tieto hinnoista, kun olet ulkomailla
Nordea Next käyttäjät saavat nyt käyttöönsä valuuttalaskimen, joka perustuu uusimpaan mobiilitekniikkaan. Valuuttalaskimen toiminta perustuu sijaintitietoihin ja optiseen tunnistukseen. Kun käyttäjä osoittaa kännykkäkameralla hintalappua, hän näkee hinnan välittömästi valitsemassaan valuutassa.

Uusia toimintoja joka kuukausi
Nordea Nextiin pyritään tuomaan uusia toimintoja joka kuukausi. Päätökset asiakkaille esiteltävistä ideoista tehdään kuukausittain. Nordea tutkii myös muita älylaitteita, ja pankilta on tulossa sovellus Applen älykelloon, joka tulee Pohjoismaiden markkinoille vuoden toisella neljänneksellä.

Älykellomarkkinoiden odotetaan kasvavan vahvasti vuonna 2015. Siksi Nordea testaa, haluavatko asiakkaat käyttää myös pankkipalveluja älykellon avulla.

Nordea Next otettiin käyttöön viime vuoden marraskuussa. Käyttäjät ovat alusta asti auttaneet pankkia arvioimaan erilaisia ideoita. Näitä ovat muun muassa saldon pikahaku (Quick Balance), virheellisiä kirjautumisia vahtiva Login Guard ja sormenjälkiin perustuva Fingerprint Login.

Perustietoja:
– Valuuttalaskin toimii myös ilman Internet-yhteyttä.
– Valuuttakurssit päivittyvät päivittäin, jos puhelin on yhteydessä Internetiin johonkin aikaan päivästä.
– Nordea Next on saatavilla iPhone (iOS 8) puhelimille ja sen kieli on englanti. Tämän ansiosta sovellusta voidaan kehittää nopeasti ja uusia toimintoja voidaan ottaa käyttöön kuukausittain.

Täällä älypuhelimet useimmiten hajoavat

Tuoreen tutkimuksen mukaan koti on vaarallinen paikka mobiililaitteille. SquareTrade selvitti tutkimuksessaan, missä paikoissa älypuhelimet ja tabletit kotioloissa menevät rikki.

Mobiililaitteet rikkoutuvat usein kotioloissa. Suomessa 49 prosenttia älypuhelinten rikkoutumisista tapahtuu kotona tai sen välittömässä läheisyydessä. Tuhoisin paikka on olohuone, jossa tapahtuu 29 prosenttia kaikista vahingoista.

SquareTraden tutkimuksen mukaan 19 prosenttia suomalaisten älypuhelinten rikkoutumisista tapahtuu pihalla tai pihatiellä. Puhelin esimerkiksi putoaa taskusta ovea avattaessa, lapsen kanssa leikittäessä tai se voi jäädä auton katolle, kun kuljettaja lähtee ajamaan.

– Suomalaisten älypuhelinonnettomuudet noudattavat eurooppalaista kaavaa. Kylpyhuoneessa vaaraelementtinä on tietenkin vesi. Suomessa kahdeksan prosenttia älypuhelinten rikkoutumisista johtuu siitä, että laite on pudonnut wc-pyttyyn. Yhdysvalloissa tämä on syynä joka viidenteen älypuhelimen hajoamiseen! Mutta miksi puhelin hajoaa makuuhuoneessa, siihen ei tutkimus antanut vastausta, SquareTrade Euroopan toimitusjohtajaKevin Gillan sanoo.
Mobiililaitteet nykyään mukanamme kaikkialla

SquareTrade-palvelua Suomessa myyvän Elisan mukaan vahinko voi yllättää koska tahansa, mutta vahingoista selviää pienemmällä vaivalla, kun niihin varautuu.

– Älypuhelimet ja tabletit kulkevat nykyään mukanamme kaikkialle. Ne ovat keskeisiä työkaluja, joilla hoidetaan kanssakäymistä ja arjen pyörittämistä. Tästä syystä ne altistuvat myös yhä useammille mahdollisuuksille rikkoutua. Yllätys oli, että niin suuri osa rikkoutumisista tapahtuu kotioloissa. SquareTrade-lisäturvapalvelun ansiosta pystymme tekemään asiakkaidemme arjesta helpompaa ja nopeuttamaan asioiden sujumista silloin, kun vahinko on sattunut, Elisan henkilöasiakasyksikön puheliittymien liiketoimintajohtaja Jan Virkki kertoo.

Kodin vaarallisimmat paikat ovat:
Olohuone 29%
Piha ja pihatie 19%
Keittiö 18%
Kylpyhuone 14%
Makuuhuone 12%

st_vaaranpaikat

 

Tulokset perustuvat Squaretraden laajaan eurooppalaiseen tutkimukseen, johon osallistui yhteensä 13 000 vastaajaa.  Suomessa vastanneita oli 867 henkilöä. Suomen lukuja selvittivät Elisa ja SquareTrade.

Samsungilta uusi, kestävä Galaxy Xcover 3

print_p8BGBQtOvc

Samsungin suosittu Galaxy Xcover -puhelinsarja saa täydennystä uudella tulokkaalla. Galaxy Xcover 3 on tarkoitettu varsinkin vaativissa olosuhteissa työskenteleville käyttäjille, jotka tarvitsevat pitkään kestävän akun, hyvät yhteydet, 4G-nopeudet ja vesi- ja pölytiiviin laitteen. Uuden Galaxy Xcover 3 mallin tallennustila on kaksinkertainen edeltäjäänsä verrattuna.

Galaxy Xcover 3 – kestävä ja älykäs

Galaxy Xcover 3 on kestävä, mutta suorituskyvystä tai ulkonäöstä ei ole tingitty. Se on vahvistettu, mutta ohut ja tyylikäs. Puhelimen ergonomisen muotoilun ansiosta sitä on helppo käyttää myös hanskat kädessä. Näytön koko on kasvanut Galaxy Xcover 2:n neljästä tuumasta neljään ja puoleen tuumaan. Se tekee surffailusta ja kirjoittamisesta helpompaa. Puhelin on vesitiivis metrin syvyydessä 30 minuutin ajan. Se on myös IP67-suojaluokituksen mukaisesti kokonaan pölytiivis. Puhelimella on myös MIL-STD 810G -luokitus.

Galaxy Xcover 3:ssa on tehokas akku, joka kestää pitkään. Valmiusaikaa voi lisätä käyttämällä virransäästötilaa, jolloin kymmen prosentin latauksella puhelin kestää valmiustilassa vuorokauden. Sen avulla puhelimen akku ei lopu, vaikka latausmahdollisuutta ei olisi lähellä.

Varma valinta

Galaxy Xcover 3 -puhelimessa on otettu myös yritysten tietoturvavaatimukset huomioon. Se on varustettu Samsung KNOX -mobiiliturvaratkaisulla, joka tarjoaa luotettavaa tietoturvaa erottelemalla työ- ja vapaa-ajan tiedostot. Sen lisäksi puhelimessa on tuki MDM-hallintaratkaisuille (Mobile Device Management), Active Directorylle ja Ms Exhange servereille. Lisätty RAM-muisti tekee työsovellusten ja datan käyttämisestä nopeampaa.

Xcover 550 – yksinkertaisempiin tarpeisiin

Kevään aikana lanseerataan myös näppäimistöllä varustettu Xcover 550, jonka ominaisuudet soveltuvat pienyrityksille ja organisaatioille, jotka eivät tarvitse yritysdataa mobiilisti. Puhelimella onnistuu perustoiminnot, kuten puheluiden soittaminen ja tekstiviestien lähettäminen ja Xcover 3:n tapaan sen ulkokuori on vahvistettu ja IP67-sertifioitu.

Galaxy Xcover 3 ja Xcover 550 tulevat kauppoihin huhtikuussa. Galaxy Xcover 3 suositushinta on 289 euroa ja Xcover 550 suositushinta 129 euroa.

Suomalainen sovellus voitti kansainvälisen kilpailun Barcelonan mobiilitapahtumassa

tkvqp2a5c2156ewteo9o

Euroopan Avaruusjärjestö, ESA, ja ohjelmistoyhtiö SAP järjestivät yhteistyössä ESA App Camp Barcelona -sovelluskehityskilpailun Barcelonan Mobile World Congress 2015 -tapahtuman yhteydessä. Suomen joukkue voitti kilpailun maanviljelijöille suunnatulla AGRAI-sovelluksella jakaen ykkössijan englantilaisen Code Greenin kanssa. Eri puolilla Eurooppaa järjestettyjen esikarsintojen kautta Barcelonan loppukilpailuun olivat päässeet joukkueet Suomen ja Iso-Britannian lisäksi Saksasta, Hollannista, Italiasta ja Portugalista.

Kyseessä oli sovelluskehityskilpailu, jossa hyödynnettiin ESA:n kaukokartoitussatelliittien tietoja ja SAP HANA Cloud -sovelluskehitysalustaa. Kilpailijoiden tuli niitä käyttäen kehittää uusia innovatiivisia ratkaisuja, joiden avulla yritykset ja yhteiskunta voisivat toimia tehokkaammin sekä energiaa ja ympäristöä säästäen.

Suomen joukkueen, Henrik Skogström, Aarni Koskela, Otso Rasimus ja Matti Määttänen, AGRAI-sovellus on suunnattu maanviljelijöille ja se hyödyntää satelliittien välityksellä kerättävää tietoa esimerkiksi säätilasta ja ilmastosta. Sovelluksen avulla maanviljelijä saa tietoa kasvukauden edistymisestä ja sadon oletetusta valmistumisajankohdasta. Näin viljelijä voi esimerkiksi optimoida lannoitus- ja sadonkorjuuajankohtia.

Avaruusteknologian sovellukset tulevat tulevaisuudessa yleistymään myös muilla toimialoilla. Erityisesti henkilökohtaiseen paikannukseen liittyvien markkinoiden uskotaan kasvavan vahvasti. Avaruussatelliiteista saatavien tietojen jakaminen avoimeen käyttöön voi avata yrityksille täysin uusia mahdollisuuksia ja markkinoita. SAP HANA kykenee käsittelemään valtavia määriä Euroopan Avaruusjärjestön satelliittien keräämiä maapallon havainnointietoja.

Kilpailun voittaneilla joukkueilla on mahdollisuus päästä mukaan Euroopan Avaruusjärjestön yrityshautomoon sekä SAP:n Startup Focus -ohjelmaan, joka tukee nuoria yrittäjiä maailmanlaajuisesti. Ohjelmassa on tällä hetkellä mukana 1 810 start-upia ja yli 135 validoitua sovellusta 57 maasta.

Linkki englanninkieliseen tiedotteeseen

LG G3 NIMETTIIN PARHAAKSI ÄLYPUHELIMEKSI MWC 2015 -MESSUILLA – LG WATCH URBANE PALKITTIIN MONENKERTAISESTI

bnqmmcascm5cfsr51nyx

Global Mobile Awards -kisassa GSMA nimesi innovatiivisen LG G3 -älypuhelimen Vuoden parhaaksi älypuhelimeksi.

HELSINKI, 6. maaliskuuta, 2015 – GSMA nimesi Global Mobile Awards -kisassa LG G3 -puhelimen Vuoden parhaaksi älypuhelimeksi (Smartphone of the Year). Global Mobile Awards järjestettiin Barcelonassa Mobile World Congressin yhteydessä. LG G3 -puhelimen ansioiksi nähtiin laatu, näppärät toiminnot ja käyttäjäkokemus. Lisää tietoa osoitteessa: www.globalmobileawards.com/winners-2015.

Lisäksi LG:n Watch Urbane -sarjan kaksi älykelloa saivat yhteensä yhdeksän kunniamainintaa kansainväliseltä medialta messujen aikana. Android Authority, Android Central, PC Pro ja Ubergizmo nimesivät elegantisti muotoillun, Android Wear -järjestelmään perustuvan LG Watch Urbanen parhaaksi älykelloksi MWC 2015 -messuilla. LG Watch Urbane tulee Pohjoismaissa myyntiin huhtikuussa. Lisätietoja LG Watch Urbanesta tiedotteessa.

LG G3 NAMED BEST SMARTPHONE, LG URBANE SMARTWATCHES TAKE HOME 9 AWARDS AT MWC 2015

Company Recognized as Mobile Industry Leader at 20th Annual Global Mobile Awards

BARCELONA, Mar. 5, 2015— The LG G3 smartphone from LG Electronics (LG) was namedBest Smartphone of the Year by the GSMA at the Global Mobile Awards during Mobile World Congress 2015 for its quality, variety of useful features and ease of use. Additionally, the LG Watch Urbane and LG Watch Urbane LTE won nine awards at the show from various top-tier media outlets.

“Since launch, the LG G3 has been critically acclaimed, carried by over 170 partners across the globe and its success has largely contributed to the 16 percent increase in annual global revenue,” said the GSMA in its award announcement. “It delivers an easy-to-use, intuitive user experience with its 5.5-inch Quad HD Display and 13-megapixel OIS+ camera with Laser Auto Focus. It is also packed with innovations such as Smart Keyboard, Gesture for Selfie, Flash for Selfie and Knock Code™ to offer a simply convenient, simply clever and simply safer user experience.”

On the smartwatch front, the LG Watch Urbane and the LG Watch Urbane LTE were both named the best smartwatch of this year’s show by a number of prominent technology media outlets. The LG Watch Urbane was chosen by Android Authority, Android Central, PC Pro and Ubergizmo for its classical and cosmopolitan design with analogue flavor. The world’s first LTE smartwatch, LG Watch Urbane LTE, received best-of-show recognition from Android Central, AndroidPIT, Digital Trends, Expert Reviews and TechnoBuffalo. It was recognized by a number of the awardees for being the first smartwatch to include an NFC-based payment feature and the most powerful battery in the industry.

“We are honored that so many organizations recognized the effort that went into developing the LG G3 and Urbane smartwatches,” said Juno Cho, president and CEO of LG Electronics Mobile Communications Company. “We will continue to innovate and perfect our premium smartphones and wearable devices to improve the lives of our customers.”

Inspiraatiota ja akkukestoa työpäivään – Samsung Galaxy S6 ja S6 edge

main_kv_1920-1

Tehokas ja luotettava työkumppani – Tehohirmu, jossa on parannettu akkukesto. 

Helsinki – 6. maaliskuuta 2015 – Riittääkö älypuhelimesi virta työpäivän viimeisiin ja usein tärkeimpiin tehtäviin asti? Pystytkö tallentamaan yrityksesi arkaluontoiset tiedot turvallisesti puhelimeesi? Kaipaatko puhelinta, jolla voi näppärästi tehdä useita asioita samanaikaisesti? Samsung vastaa kysymyksiin kahdella uutuudella: Galaxy S6 jaS6 edge tarjoavat tehoa, tyyliä ja työkäyttöön suunniteltuja huippuominaisuuksia.

Samsung julkisti Galaxy S6:n ja S6 Galaxy edgen maailman suurimmilla mobiilialan messuilla, Mobile World Congress -tapahtumassa. Nämä Samsungin uudet lippulaivalaitteet ovat markkinoiden kehittyneimmät älypuhelimet. GS6 edge on markkinoiden ensimmäinen puhelin, jossa näyttö kaareutuu puhelimen kummallekin reunalle, ja se on näyttävä osoitus Samsungin innovointikyvystä.

Pitkä akkukesto ja sisäänrakennettu langaton lataus

Puhelimessa on tehokas 8-ydinsuoritin, joka on aiempia malleja energiatehokkaampi. Virtapihi suoritin mahdollistaa entistä pidemmän akkukeston, jota voi lisätä entisestään Smart Manager -pienohjelmalla. Se suosittelee, mitä sovelluksia kannattaa poistaa käytöstä, kun puhelimen virta käy vähiin. Fast Charging -pikalataustoiminto tarjoaa pelastuksen tiukan paikan tullen lataamalla 4 tuntia käyttöaikaa vain 10 minuutin latauksella. Akku latautuu täyteen valmiuteen 80 minuutissa. Sekä Galaxy S6:ssa että S6 edgessä on sisäänrakennettu langaton lataus, joten puhelimen voi vain asettaa langattomaan lataustelakkaan. Sotkuun menevät laturijohdot voi unohtaa.

Samsung KNOXin avulla voit nukkua yösi huoleti

Mobiililaitteiden työkäytön vauhdikas kasvu on tuonut mukanaan tietoturvariskejä. Työelämän ja yksityiselämän rajat ovat hämärtyneet, ja on tavallista, että työpuhelinta käytetään myös vapaa-aikana. Jos työpuhelimet eivät tarjoa työkaluja kaikkiin työhön liittyviin tilanteisin, ihmiset hoitavat ne helposti omalla tavallaan, mikä voi johtaa tietoturvariskeihin. Samsung KNOX varmistaa, että työhön liittyvät ohjelmat ja tiedot ovat suojattuja ja erillään puhelimen henkilökohtaisesta sisällöstä, jolloin ne ovat suojattuja viruksilta, troijalaisilta ja haittaohjelmilta.Samsung KNOX -mobiilitietoturvaratkaisu on hiljattain saanut Suomen Viestintäviraston turvallisuusauditointikriteeristön (KATAKRI II) mukaisen sertifioinnin. KNOX on saanut valtionhallintotason sertifioinnin myös muun muassa Yhdysvalloissa (US.Department of Defense and Common Criteria).

Monipuolinen ja luotettava työväline

S6:ssa ja S6 edgessä on mukana ammattikäyttäjien vaatimat ominaisuudet, kuten VPN-, Exchange Active Sync- ja Active Directory -tuki.  Sen lisäksi puhelimissa on tuki yleisimmille MDM-hallintaratkaisuille mukaan lukien Good Technology, MobileIron, AirWatch, SAP ja SOTI. Nopeus on työkäytössä valttia, ja uuden suorittimen ansioista Samsungin lippulaivauutuudet käynnistyvät virattomasta tilasta täyteen käyttövalmiuteen edeltäjiään kaksi kertaa nopeammin.

Kaareva näyttö tarjoaa uusia mahdollisuuksia

Uutuusmallien rungot ovat metallia, ja etu- ja takapinnat ovat valmistettu huippukestävästä Corning Gorilla Glass® 4 -lasista. Galaxy S6 edge on markkinoiden ensimmäinen puhelin, jonka näyttö kaareutuu puhelimen kummallekin reunalle. Näyttävän muotoilun lisäksi kaareva lasi mahdollistaa myös uusia toimintoja. Käyttäjä voi erotella värikoodeilla suosikkikontaktit ja päättää, kummalle reunanäytölle tiedot näiden saapuvista puheluista ja viesteistä ilmestyvät. Puhelut voi hylätä automaattisella poissaoloviestillä, kun laittaa sormen sisäänrakennetulle sykemittarille.

Tekniset tiedot: Samsung Galaxy S6:ssa ja S6 edgessä on Quad 2.1 GHz + Quad 1.5G Hz Octacore -suoritin, kolme gigatavua muistia ja 32 /64 /128 GB sisäistä talennustilaa. Laitteissa on QHD (2560 x 1440) Super AMOLED -näyttö, jonka pikselitiheys on peräti 577 ppi. Käyttöjärjestelmänä toimii Android 5.0 Lollipop. Yhteysominaisuuksiin lukeutuvat: WiFi: 802.11 a / b / g / n / ac (2,4 / 5 GHz), HT80 (MIMO 2×2) 620 Mbps Dual-band Wi-Fi Direct, Mobile Hotspot, Bluetooth v4.1, A2DP, LE, apt-X, ANT +, USB 2.0 NFC-tuki. Samsung KNOX -tietoturva esiasennettuna. Värivaihtoehdot: White Pearl, Black Sapphire, Gold Platinum, Blue Topaz (S6, 128 GB -mallissa) ja Green Emerald (S6 edge, 128 GB -mallissa). Langaton lataustelakka on lisävaruste.

Samsungin lippulaivamallit tulevat myyntiin huhtikuussa 2015. Suositushinnat:

Galaxy S6 edge (32 GB) 849 €

Galaxy S6 edge (64 GB) 999 €

Galaxy S6 edge (128 GB) 1 099 €

Galaxy S6 (32 GB) 699 €

Galaxy S6 (64 GB) 829 €

Galaxy S6 (128 GB) 949 €

UUTUUS-HONORIT TARJOAVAT MIELIKUVITUKSEN YLITTÄVÄÄ INNOVAATIOTA

8fa4e0986564faed_800x800ar

Huhtikuussa myyntiin tuleva Honor 4X on Suomessa hintaluokassaan ensimmäinen 4G-verkossa toimiva ja 64-bittisiä ohjelmia sekä 64-bittistä suoritinta käyttävä Dual SIM -älypuhelin. Myöhemmin tämän vuoden toisella vuosineljänneksellä ilmestyvän Honor 6+:n takakannesta löytyy ainutlaatuinen ja nopeasti tarkentava kahdeksan megapikselin bioninen tuplakamera.

Honor 4X todistaa, että yksinkertainen on kaunista. 5,5 tuuman ja 1280 x 720 pikselin HD-kosketusnäytön alla piilee tehokas Kirin 620 -järjestelmäpiiri ja peräti kahdeksan ytimen 64-bittinen A53-suoritin. Honor 4X on ensimmäinen 4G-verkoissa toimiva Honor-älypuhelin, joka käyttää 64-bittisiä ohjelmia ja omaa 64-bittisen suorittimen. Kompaktista ja tehokkaasta 3000 milliampeeritunnin akusta riittää potkua pitkään; maltillisella käytöllä puhelinta tarvitsee ladata vasta 72 tunnin jälkeen.

Honor 4X:n 13 megapikselinen takakamera ja etupuolelta löytyvä 5 megapikselin kamera vangitsevat yllättävätkin tilanteet tarkasti nopeiden sulkijoidensa avulla. Kuvat, videot ja ohjelmat tallentuvat sisäänrakennettuun 8 gigatavun tallennustilaan, jota saa laajennettua edelleen microSD-kortilla. Sisäistä RAM-muistia Honor 4X:ssä on kahden gigatavun edestä. Laite tukee kahden SIM-kortin yhtäaikaista käyttöä ja sen EMUI 3.0 -käyttöliittymän alla toimiva Android 4.4 -käyttöjärjestelmä päivittyy kesällä uusimpaan 5.0-versioon.

Kokonaisuuden kruunaa elegantti muotoilu, joka on saanut vaikutteita muotimaailman kankaista ja pintarakenteista. Puhelimen takakantta koristaa timanttijyrsimellä aikaansaatu virheetön kierreleikkaus ja laitteen simplistisen lookin viimeistelee täysin laminoitu etupuoli 75 prosentin näyttö-runko-suhteella.

Honor 6+ -uutuuspuhelin sisältää ainutlaatuisen, 8 megapikselin bionisen tuplatakakameran, joka mahdollistaa 13 megapikselin tarkkuuden. Etupuolelta löytyy puolestaan 8 megapikselin kamera. Takakannen Eagle Eye -kamera tarkentaa 0,1 sekunnissa kohteeseensa ja ottaa kuvia jopa f0,95 -valotusaukolla. Honor 6+:n suorituskyvystä vastaa Kirin 925 -järjestelmäpiiri ja Smart GTS octa-core sekä i3 sensor hub. Älykkään suoritinrakenteensa avulla laite yltää 1,8 GHz prosessointinopeuteen.  Laitteessa on kolme gigatavua nopeaa EMMC 5.0 -muistia ja 32 gigatavun sisäinen tallennustila on laajennettavissa microSD-kortilla.

Honor 6+:n 5,5-tuumainen Full-HD-näyttö edustaa uusinta teknologiaa. Vain 1,85 millimetriä paksu negatiivi-LCD-näyttöelementti kykenee 1500:1-kontrastisuhteeseen ja alan korkeimpaan, 85 prosentin värikylläisyyteen. Laitteen näyttö-runko-suhde on 78,2 prosenttia.

Peräti 3600 milliampeeritunnin akku on kooltaan pieni, mutta Smart Power 2.5 -virransäästön avulla puhelinta voi käyttää jopa kahden päivän ajan ilman lataamista. Honor 6+:n rungossa käytetyn grafiitin ansiosta laite pysyy viileänä kaikissa tilanteissa. Dual SIM ja Dual Standby eivät vain mahdollista Honor 6+:lla kahden SIM-kortin yhtäaikaisen käytön 4G-verkossa, mutta myös toisten laitteiden lataamisen käänteislataamisen avulla.

Honor 4X tulee Suomessa myyntiin tämän vuoden huhtikuussa 200 euron hintaluokassa. Honor 6+ ilmestyy Suomessa myöhemmin toisella neljänneksellä ja asettunee 400 euron hintaluokkaan.

DNA ja Samsung avaavat yhteistyössä uuden elämysmyymälän Ouluun 6. maaliskuuta

8b87e211-61f2-40d4-ad51-ae704842aeab-email

Kävelykatu Rotuaarille avattavassa uudessa myymälässä on esillä laaja valikoima Samsungin tuotteita, kuten älypuhelimia, tabletteja ja fiksuimpia lisävarusteita, usein jo ennen niiden myyntiintuloa. Myymälästä saa myös kaikki DNA:n puhe- ja laajakaistaliittymät sekä viihdepalvelut. Myymälässä on laitteet läpikotaisin tunteva henkilökunta sekä Samsungin oma Service Point -huoltopiste, josta saa nopeasti neuvoja ja apua kaikissa Samsungin huoltoon liittyvissä asioissa.

”Nyt myös Oulu saa täyden palvelun premium-myymälän. Samsung Experience Store on elämyksellinen tila, jossa asiakkaat pääsevät kokemaan, miten tekniikka voi helpottaa arkea. Myymälässä pääsee myös kokeilemaan, miten eri tuoteryhmien laitteet kytkeytyvät toisiinsa”, kertoo Samsungin maajohtaja Peter Roos.

Oulun myymälä on kolmas DNA:n ja Samsungin yhteistyössä Suomeen avaama Samsung Experience Store.

”Helsingin ja Turun myymälöiden hyvien kokemusten perusteella oli helppo päättää kolmannen Samsung Experience Storen avaamisesta. Olemme iloisia voidessamme olla kumppanina mahdollistamassa myymälän avaamisen Ouluun”, kertoo DNA Kaupan toimitusjohtaja Sami Aavikko.

“Älypuhelimen tai tabletin hankintaan liittyy paljon muutakin kuin vain laitteen valitseminen. Haluamme tarjota jokaiselle asiakkaalle uusia ideoita laitteiden käyttämiseksi arjen helpottajina ja näyttää kädestä pitäen, miten monin eri tavoin laitteita voi hyödyntää. Uskomme, että voimme tarjota asiakkaille aivan uusia ideoita ja ajatuksia myymälässämme”, Aavikko jatkaa.

Suomen ja Pohjoismaiden ensimmäinen Samsung Experience Store avattiin elokuussa 2013 Helsingissä, kauppakeskus Citycenterissä Keskuskadulla. Samsung Experience Store Turku avattiin joulukuussa 2014 Eerikinkadun ja Aurakadun kulmassa.Samsung Experience Store Oulu avataan perjantaina 6. maaliskuuta klo 10.00 osoitteessa Kirkkokatu 17.