Mobiiliparkki

Yhteystiedot: Kerttu Vali, Pajamäenkatu 14, 48600 Kotka email: mobiiliparkki@victoriamedia.fi

Suomalaiset: Tältä näyttää tulevaisuuden puhelin

print_tFNOJ1E2FX

Erittäin ohut runko, todella hyvä kamera ja koko puhelimen peittävä näyttö – näitä ominaisuuksia suomalaiset toivovat tulevaisuuden älypuhelimilta, kertoo tuore kyselytutkimus.

Samsung tilasi helmikuussa YouGovilta kyselytutkimuksen, jossa selvitettiin, minkälaisia ominaisuuksia tuhat suomalaista uskoo olevan tulevaisuuden älypuhelimissa.

Yli puolet vastaajista uskoo puhelinten muuttuvan entistä ohuemmiksi. 50 prosenttia suomalaisista taas on varmoja, että puhelinten kamerat kehittyvät teknisesti yhä paremmiksi.

Suomalaiset haluavat myös nähdä puhelimissa uudenlaista näyttötekniikkaa. Lähes kolmasosa, eli 29 prosenttia, uskoo tulevaisuuden älypuhelimissa käytettävän kaarevia näyttöjä. Peräti 42 prosenttia taas sanoo, että tulevaisuuden puhelinten näytöt tulevat kattamaan koko puhelimen rungon.

Sen sijaan suomalaiset ovat skeptisiä sen suhteen, että älypuhelinten muotokieli muuttuisi radikaalisti lähiaikoina. Kuution muotoisia tai kokonaan lasista valmistettuja älypuhelimia ei suomalaisten tulevaisuuden visioissa vielä esiinny.

-Suomalaiset odottavat älypuhelimilta ominaisuuksia, jotka tekevät puhelimen käytöstä helpompaa ja hauskempaa. Lisäksi he kaipaavat entistä ohuempaa muotoilua ja totta kai parempia kameroita, toteaa Samsungin Telecom-myyntipäällikkö Mika Engblom.

Jää nähtäväksi, osuvatko suomalaisten näkemykset kohdilleen. Osviittaa suurimpien älypuhelinvalmistajien tulevaisuuden visioista voi saada ensi viikolla Barcelonan Mobile World Congress -tapahtumassa.

Samsungin Unpacked -julkistustilaisuus alkaa sunnuntaina 1.3.2015 Suomen aikaa klo 19.30, ja tilaisuuden suoraa lähetystä voi seurata täällä: http://www.samsung.com/fi/isthisthenext/

YouGovin toteuttama kyselytutkimus tehtiin helmikuussa 2015 ja siihen vastasi 1000 henkilöä.

Suomalaisten mobiiliyritysten nouseva kärki Mobile World Congressiin

10614167_10152498567063649_6251111721993258835_n

Maailman merkittävin mobiilialan tapahtuma Mobile World Congress järjestetään Barcelonassa 2.–5. maaliskuuta. Yksi tapahtuman kuumimmista teemoista on internet of things eli asioiden internet, jonka uusimpia käytännön sovelluksia esitellään tapahtumassa. Team Finlandin matkassa Barcelonaan lähtee 35 suomalaista startup- ja kasvuyritystä.

Suomalaiset mobiilialan startupit ja kasvuyritykset avaavat uusia ovia Mobile World Congressissa ensi viikolla. Asioiden internet, kuten esimerkiksi liikenteen älyohjaus, saunankiukaan tai kahvinkeittimen etähallinta, on mobiilialan nouseva trendi ja erityisesti Barcelonaan matkaavaa yritysryhmää yhdistävä teema.

– Mobile World Congress on vuoden tärkeimpiä alan tapahtumia, jossa yritysten tulee olla vahvasti esillä. Tapahtumaan osallistuu yli 1 900 näytteilleasettajaa. Suomalaisyrityksillä on vahvaa osaamista asioiden internetissä kuten mobiiliterveyden sovelluksissa, kyberturvallisuudessa ja mobiiliratkaisuissa, jotka ovat tapahtuman kärkiteemoja, Senior Advisor, Toni Mattila Invest in Finlandista kertoo.

Suomalaisyritykset hankkivat Barcelonassa kansainvälisiä kontakteja ja partnereita alan muista toimijoista. Yritykset esittäytyvät Team Finland -yhteisosastolla, jonka päänäytteilleasettaja on Finpron Invest in Finland. Järjestelyissä on mukana myös suomalaisia kumppaniorganisaatioita. Viime vuonna tapahtuma houkutteli yli 85 000 osallistujaa yli 200 maasta, ja näytteilleasettajia oli reilut 1800.

Mobiiliosaamisen terävin kärki maailmalle

Viimeisen kymmenen vuoden aikana Suomeen on syntynyt suuri joukko uusia ICT- ja mobiilialan yrityksiä, jotka ovat kaupallistaneet useita innovaatioita. Suomalainen insinööriosaaminen ja koulutusjärjestelmä ovat arvossaan kansainvälisillä markkinoilla.

– Maailmalla tiedetään, että meiltä tulee terävää porukkaa, ja Suomella on mahdollisuus ottaa joillakin toimialasektoreilla suunnannäyttäjän rooli. Yksi näistä kärjistä on asioiden internet ja toinen peliteollisuus, Mattila toteaa.

Asioiden internetiin liittyvä tietoliikenne, ohjelmistoarkkitehtuuri ja palvelut eivät välttämättä näy suoraan kuluttajille, mutta niiden taustalla tapahtuu paljon liiketoimintaa.

– Suomalaiset ovat todella hyviä kehittämään uusia asioita ja laitteita, mutta edelleen monilla on haasteita tehdä kokonaisuudestaan helposti lähestyttävä ja myytävä paketti. Barcelonassa myyntityöhön tarjoutuu loistava mahdollisuus.

Tapahtumaan lähtevät yritykset ovat osallistuneet Finpron ja alueellisten kehitysyhtiöiden järjestämään valmennukseen, jonka tavoitteena on ollut lisätä yritysten valmiuksia myydä ja esitellä tuotteitaan, palveluitaan ja niiden hyötyjä kansainvälisille asiakkaille ja sijoittajille. Team Finland -osaston tapahtumaan ovat toteuttaneet Finpro, Finnvera ja Tekes yhteistyössä Helsinki Business Hubin, Tampereen kaupunkiseudun elinkeino- ja kehitysyhtiö Tredea Oy:n, Jyväskylän seudun kehittämisyhtiö Jykes Oy:n ja BusinessOulun kanssa.

Team Finlandin yhteisosaston numero on 5C31, ja se sijaitsee hallissa 5.

Mobile World Congress 2015 ja suomalaisyritykset.

http://www.mobileworldcongress.com/

Moto E – älypuhelin ihmisille, joilla ei vielä ole älypuhelinta

Motorola on julkistanut Moto E -älypuhelimen, joka on suunnattu erityisesti sopimaan ensimmäiseksi älypuhelimeksi. Motorolan arvion mukaan maailmassa kuitenkin on vielä koko joukko ihmisiä, jotka eivät olet vielä lähteneet mukaan älypuhelinten voittokulkueeseen.

Ensimmäistä älypuhelintaan hankkiville Motorola tarjoaa Moto E -mallin, jonka uusi versio sisältää nyt odotetun päivityksen Android Lollipop -käyttöjärjestelmään ja nipun uusia käyttöä helpottavia ominaisuuksia. Suunnittelussa tavoitteena on ollut tehdä älypuhelinten avaamasta mobiilin internetin maailmasta mahdollisimman helposti avautuva.

Uusi Moto E

Ominaisuuksien puolesta uusi Moto E ei kalpene kalliimillekaan malleille: niihin kuuluvat 4G LTE -nopeus, 4,5 tuuman qHD-näyttö, etukamera ja viimeisin Android-versio Lollipop. Lisäksi mukana tulee paketti Motorolan omia apuohjelmia, jotka ovat aiemmin olleet saatavilla vain Moto X -mallin käyttäjille. Aloittelijalle tarjolla on siis edulliseen hintaan varsin uskottava puhelin.

Konehuoneessa neliytiminen Snapdragon

Sisuskaluissa Moto E:stä löytyy 1,2 gigahertsin neliytiminen Qualcomm Snapdragon -prosessori ja vielä erillinen grafiikkapiiri. Useamman sovelluksen moniajo, eli vaikkapa musiikin kuuntelu ja nettiuutisten lukeminen yhtä aikaa, ei saa puhelinta tahmaamaan.

Koko päivän kestävä akku

Moto E sisältää myös 2390 mAh:n akun, jossa virtaa riittää jopa koko päiväksi. Kalliimmista älypuhelimista tuttu kahden latauksen taktiikka ei siis ole pakollinen ja aloittelija pääsee siinäkin vähän helpommalla.

Kaksi kameraa

Moto E -puhelimessa on luonnollisesti kamera sekä edessä että takana. Takakamera on laadukas 5 megapikselin kamera monipuoliseen käyttöön. Etukamera puolestaan sopii selfie-villityksestä riehaantuneille tai asiallisemmin vaikkapa videopuheluihin. Motorolan oma Quick Capture -ominaisuudella etu- ja takakameran välillä voi vaihtaa lennosta yhdellä ranneliikkeellä.

Väriä elämään suojakoteloilla

Väriä elämäänsä kaipaavat voivat piristää ulkoasua Motorolan tarjoamilla suojakoteloilla, joita on saatavilla monessa eri trendivärissä turkoosista vadelmanpunaiseen.

Motorolan oma ohjelmistopaketti

Ensimmäisiä askeleitaan ottavia älypuhelinkäyttäjiä auttamaan mukana tulee Motorolan oma ohjelmistopaketti, joiden avulla voi muun hallita ruudulle tulevia ilmoituksia ja siirtää helposti yhteystietoja, valokuvia ja muita tietoja puhelimeen.

Moto E on saatavilla Suomessa maaliskuun lopussa.

Tyylikäs LG G Flex2 uskaltaa olla erilainen

print_vRRVMopnHr

LG G Flex2 oli yksi tammikuun alussa Las Vegasissa järjestetyn Consumer Electronics Show’n suurimpia vetonauloja, ja nyt se on matkalla Suomeen. Rajoitettu erä saapuu maahan maaliskuun loppupuolella, mutta jo huomisesta alkaen tyylistä ja teknologiasta kiinnostuneet käyttäjät voivat tilata ennakkoon älypuhelimen, jonka muotoilu ja laitteisto erottuvat edukseen. Ainutlaatuinen, kaareva näyttö ja itsestään korjaantuva takakuori tekevät G Flex2 -puhelimesta kauniin laitteen. Korkean suorituskyvyn puolestaan takaavat upea 5,5 tuuman Full HD P-OLED -näyttö, edistyksellinen 13 megapikselin kamera sekä uusimman sukupolven kahdeksanytiminen mobiiliprosessori.

– G Flex2 on varustettu hienolla laitteistolla sekä tyylikkäällä ja omaperäisellä muotoilulla, joten sitä on ilo esitellä ystävillekin, sanoo Kristoffer Ejebro, LG Electronicsin mobiilituotteiden Pohjoismaiden tuoteasiantuntija. – Kyseessä on ylellinen puhelin käyttäjille, jotka uskaltavat olla erilaisia. Tuote saapuukin Suomeen rajoitetussa erässä, joten sen hankkivat erottuvat joukosta varmasti.

Ergonominen muotoilu myötäilee kasvojen muotoa ja sormien liikkeitä

LG G Flex2:n ergonominen muotoilu myötäilee kasvojen muotoa ja sopii hyvin käteen. Puhelimen selaaminen ja sillä kirjoittaminen on sujuvampaa, koska käyttäjä ylettää helposti näytön poikki ja sormet myötäilevät kaarevaa näyttöä luonnollisesti. Näytön kaarevuus vähentää heijastuksia auringosta tai muista valonlähteistä ja tekee näytön lukemisesta helpompaa.

Kestävä näyttö ja takakuori, joka häivyttää naarmut

Kaarevan muotoilun ohella yksi huomiota herättäneistä LG G Flex -mallin ominaisuuksista oli sen takakuoren ohut kalvo, joka korjasi pienet naarmut itsestään ja säilytti puhelimen uuden veroisena pidempään. LG G Flex2 -mallissa materiaali on kehitetty entistäkin paremmaksi. Nyt jokapäiväisestä käytöstä aiheutuvat pintanaarmut korjaantuvat jopa 60 kertaa nopeammin kuin aiemmin. Myös G Flex2:n näyttö on muiden älypuhelimien näyttöjä kestävämpi. Tähän vaikuttaa osittain kaareva muoto, joka vähentää näytön naarmuuntumisen riskiä. Sen lisäksi LG kehitti näyttölasia varten uudenlaisen kemiallisen käsittelyn, jonka ansiosta näyttö on noin 20 prosenttia aiempaa kestävämpi naarmuja ja halkeamia vastaan.

Huippuluokan laitteisto

Verrattuna edeltäjäänsä G Flex2 on pienempi sekä kevyempi ja sen näyttö on tarkempi. 5,5 tuuman P-OLED -näyttö Full HD -resoluutiolla mahdollistaa upean kuvanlaadun ja korkean pikselitiheyden. P-OLED-näytön ansiosta G Flex2:n värintoisto, kontrasti ja mustan sävyt ovat verrattavissa LG:n parhaimpiin OLED-televisioihin.

G Flex2 on yksi markkinoiden ensimmäisistä älypuhelimista, joissa on Qualcommin uusin kahdeksanytiminen Snapdragon 810 -prosessori 64 bitin tuella. Tämän ansiosta puhelimessa riittää suorituskykyä toistamaan kaiken tyyppisiä mediasisältöjä sekä grafiikaltaan vaativia sovelluksia ilman nykimistä tai harmittavia viiveitä.

Edistyksellinen kamera ilahduttaa käyttäjiä, jotka ottavat älypuhelimellaan paljon kuvia. 13 megapikselin tarkkuus, automaattinen lasertarkennus ja optinen kuvanvakain (OIS) tekevät kuvien ottamisesta helpompaa kaikissa tilanteissa.

Hinta ja saatavuus

LG G Flex2 -älypuhelin saapuu Suomeen maaliskuun loppupuolella rajoitetussa erässä. Laitteen suositushinta on 649 euroa, ja sen voi tilata ennakkoon 20. helmikuuta alkaen.

Tekniset tiedot:

• Prosessori: 2,0 GHz Octa-Core Qualcomm Snapdragon™ 810 (MSM8994)
• Näyttö: 5,5 tuuman Full HD (1920 x1080), kaareva P-OLED (Real RGB)
• Muisti: 2 GB RAM-muisti sekä 16/32 GB eMMc + MicroSD-muistikorttipaikka 128 GB asti
• Kamera: 13 MP jossa OIS sekä Laser Auto Focus; 2,1 MP etukamera
• Akku: 3 000 mAh (sisäänrakennettu)
• Käyttöjärjestelmä: Android 5.0 Lollipop
• Koko: 146,8 × 75,4 × 9,3 mm
• Paino: 148 g
• Verkko: Luokan 6 LTE, HSPA+ 42 Mbps 900/2100
• Liitännät: Micro USB 2.0, USB On-the-go, WiFi (802.11 a/b/g/n/ac), NFC, DLNA, WiFi Direct

Älypuhelimissa on eroja talviolosuhteissa

fwm1lmhy0vdhfxsl7swt

Älypuhelimien akun simahtaminen ja kosketusnäytön toimimattomuus kiusaavat kuluttajia kylmillä keleillä. Älypuhelinten näyttöjen herkkyyksissä on eroja ja joidenkin puhelinten kosketusnäytöt toimivat tavallisillakin hanskoilla. Näytön herkkyyttä säätämällä voi vaikuttaa siihen, kuinka hyvin puhelin toimii hanskat kädessä.

–   Puhelinta hankkiessa kuluttajat eivät välttämättä ota huomioon, miten puhelin kestää kylmää ja toimiiko se ulkoilmassa tavallisilla hanskoilla. Kylmällä säällä nämä ongelmat kuitenkin konkretisoituvat, kun joudutaan valitsemaan käytetäänkö puhelinta ja paleltuvatko sormet, kertoo Gigantin matkapuhelinosaston tuotepäällikkö Mikko Pesonen.

Uusimpien Samsungin puhelimien ja useimpien Nokian Lumia-puhelimien, kuten mallien 735,830 ja 930 etuna on, että niitä pystyy käyttämään kylmillä keleillä myös tavallisilla hanskoilla.

– Puhelinta halutaan selailla myös kylmässä säässä, ja silloin nämä edellä mainitut puhelimet ovat käytännöllisiä. Suurin osa Lumia-puhelimista toimii kätevästi hanskoilla, mutta Samsungin uusimmissa puhelimissa, kuten A-sarjan puhelimissa ja Galaxy S5 -malleissa, pitää muistaa asettaa suuri kosketusnäyttöherkkyys päälle, jotta niitä voi käyttää myös hanskat kädessä. Parhaiten puhelimet toimivat toki paljain sormin, Pesonen jatkaa.

Muita ongelmia älypuhelimien käytössä alkaa yleensä ilmetä, kun mittari osoittaa kymmentä miinusastetta tai kylmempää. Pesosen mukaan Samsungin Galaxy S5 Active -puhelin kestää parhaiten pakkasia.

– Puhelinta on testattu lukuisia kertoja pohjoisen karuissa olosuhteissa. Se kestää muun muassa kylmyyttä erittäin hyvin sekä myös lämpötilavaihteluita, ilmanpainetta, pölyä, hiekkaa, tärinää ja iskuja. Puhelimessa on IP-67 luokitus, joka takaa vesi- ja pölytiiviyden.

Lisävarusteilla selviää pakkasista paremmin

Applen iPhonejen kosketusnäyttö toimii kylmässä säässä kosketusnäyttöhanskoilla.

– Kosketusnäyttöhanskojen käyttö on kasvanut viime vuosina kenties iPhonejen käytön yleistyessä Suomessa. Hanskojen kysynnässä ja myynnissä on selkeä nousu aina pakkasilla. Erityishanskoja löytyy meillä kolmessa koossa, ja niiden hinta on alle 10 euroa. Kosketusnäyttökyniäkin meillä on, mutta hanskat ovat selkeästi suositumpia kuin kynät.

Yksi erinomainen lisävaruste ovat suuren suosion saaneet varavirtalähteet eli powerbankit.

– Varavirtalähde on helppo ottaa mukaan talvella taskuun tai laukkuun antamaan lisävirtaa puhelimeen. Ne ovat toki käytännöllisiä läpi vuoden, niin matkoilla kuin mökilläkin. Viime syksynä niiden hinnat tulivat alaspäin ja kysyntä nousi roimasti. Varavirtalähteiden hinta on noin 10 eurosta ylöspäin.

– Toki myös suojakotelot ovat aina hyvä tapa suojata puhelinta kylmältä. Esimerkiksi maahan pudotessaan suojakotelo voi estää lumen ja kosteuden pääsyn puhelimen sisään. Suosituimpia koteloitamme ovat erilaiset Flip Cover -kuoret ja valikoimastamme löytyy myös järeät Lifeproof-suojat, jotka ovat vesi- ja pölytiiviitä ja iskun kestäviä. Suojakotelot sopivat ympärivuotiseen käyttöön. Kaikkiaan suojakoteloiden hintahaarukka on 10 eurosta 80 euroon asti, Pesonen lopettaa.
Viisi vinkkiä älypuhelimen valintaan ja käyttöön kylmillä keleillä

1. Paras pakkassään puhelin

Galaxy S5 Active -puhelin kestää parhaiten pakkasia.

2. Nämä puhelimet toimivat tavallisilla hanskoilla

Useimmat Lumia-puhelimet, kuten mallit 735, 830 ja 930, sekä uusimmat Samsungin puhelimet toimivat tavalliset hanskat kädessä.Samsungin puhelimissa tulee säätää kosketusnäyttöherkkyys-asetus suurelle.

3. Kosketusnäyttöhanskat kylmällä säällä käteen

iPhonen omistajien kannattaa hankkia talvella kosketusnäyttöhanskat, jotta sormet eivät jäädy puhelinta käytettäessä.

4. Lisävirtaa puhelimeen

Varavirtalähde eli powerbank on hyvä varuste talvella antamaan lisävirtaa puhelimeen.

5. Suojakotelot suojaavat kylmää vastaan

Suojakotelot suojaavat puhelinta pakkasilla. Esimerkiksi LifeProof-suojakotelo suojaa puhelinta myös kolhuilta, kosteudelta ja pölyltä.

Kiveäkin kovempi: uusi Insmat Rock V50 -älypuhelin ei säikähdä vettä eikä pölyä

a6b8949f94967737_org

Insmat on tuonut markkinoille vedeltä ja pölyltä täysin suojatun Rock V50 LTE -älypuhelimen. Rock-perheen uusin tulokas on säätä kuin säätä kestävä kumppani aktiivista ulkoilmaelämää viettävälle käyttäjälle, joka ei halua tinkiä viimeisintä tekniikkaa edustavien viestintämenetelmien käytöstä missään ympäristössä.

Rockin 4050 mAh akku takaa pitkät valmius- ja puheajat. Kestävän Dragontrail-näyttölasin ja jämäkän rakenteen ansiosta puhelin kestää mukana rankemmillakin retkillä, ja 8 megapikselin kamera tallentaa unohtumattomat hetket terävinä.

Rock V50:ssä on kirkas viiden tuuman näyttö, jonka HD-tarkkuuden IPS-paneeli tekee kuvista tarkkoja ja eläviä. Uusimmat älypuhelinsovellukset saavat vauhtia Android 4.4 KitKat -käyttöjärjestelmästä ja neliytimisestä prosessorista. 4G-tekniikka puolestaan takaa, että yhteydet ovat nopeita, missä ikinä ollaankin liikkeellä.

Vaikka näyttö on entistä isompi, ulkomitoista on viilattu kaikki ylimääräinen, jotta Rockia olisi mukava kantaa kaikessa menossa mukana. Edellisen sukupolven nelituumaisella näytöllä varustettuun V20+-malliin verrattuna Rock V50 on nyt 2,5 millimetriä ohuempi ja 30 grammaa kevyempi.

”Uusin Rockimme on erinomainen kumppani retkeilijälle, veneilijälle ja kenelle tahansa, joka haluaa käyttää kyvykästä älypuhelinta huolettomasti märissä, kylmissä ja likaisissa ympäristöissä. IP67-suojattu puhelin kestää veteen upottamiset ja erittäin pölyiset olosuhteet nikottelematta. Silti se on kokoonsa nähden kevyt ja kätevä pitää mukana”, sanoo Insmatin tuotepäällikkö Kari Viitala.

Insmat Rock V50 LTE on saatavilla verkkokaupoista ja tunnetuilta kodintekniikan jälleenmyyjiltä. Puhelimen suositushinta on 399 euroa.

Cisco: Mobiililiikenteen voimakas kasvu tekee mobiiliosaamisesta kovaa valuuttaa – Suomella vahva perusta

2015-02-09 12_43_39-white_paper_c11-520862.pdf - Nitro Pro 9 (Expired Trial)

Entistä tehokkaammat mobiililaitteet ja koneiden väliset yhteydet kasvattavat merkittävästi langatonta verkkoliikennettä lähivuosina. Ciscon jokavuotinen Cisco Visual Networking Index Global Mobile Data Traffic Forecast for 2014 to 2019 -tutkimus ennustaa langattoman verkkoliikenteen kasvavan lähes 10-kertaiseksi 292 eksatavuun vuoteen 2019 mennessä. Tämä on lähes 300-kertainen määrä kaikkeen vuoden 2000 internetliikenteen määrään verrattuna.

”Langattoman puolen kehitystrendejä katsottaessa Suomen mobiiliosaaminen on kovaa valuuttaa. Mobiilipuolen innovaatiot ovat yhä enemmän sovelluslähtöisiä, ja Suomessa peliteollisuus ja terveydenhuolto ovat tässä jo etukaarteessa. Verkkopuolella yritysten kasvumahdollisuudet ovat suuret, yhden Nokian sijasta Suomeen voi syntyä monta pientä. Myös julkisen sektorin digitalisointi- ja mobiliteettihankkeet tuovat suuria mahdollisuuksia helpottaa asiointia. Teknisesti langattomat verkot tarjoavat hyvät työkalut tuoda verkkopeitto kattavasti suomalaisten ulottuville”, sanoo Suomen Ciscon palveluntarjoajien liiketoiminnasta vastaava johtaja Riku Helander .

Helanderin mukaan vahva mobiiliosaamisen pohja antaa erinomaisen perustan mobiililiikenteen kehityksen hyödyntämiseen digitaalisten tuotteiden ja palveluiden luomisessa Suomessa. Lisäksi hyvä verkkopeitto ja operaattorien rajoittamattomien datapakettien tarjonta tarjoaa suomalaisille hyvät eväät hyödyntää yksityisiä ja julkisia verkkopalveluja.

Ciscon tutkimus arvioi, että vuonna 2019 4G-verkot tukevat 26 % yhteyksistä, mutta niiden kautta kulkee 68 % liikenteestä. Langattomasta verkkoliikenteestä oli viime vuonna ”älyliikennettä” (ts. vähintään 3G-yhteyden ja edistyneen laskenta- ja multimediatehon omaavaa) 88 %, ja tämän ennustetaan kasvavan 97 %:iin vuoteen 2019 mennessä. Siirtymä älykkäisiin mobiililaitteisiin tekee lisäksi sen, että 3G-verkkoteknologian osuuden yhteysmäärissä lasketaan ylittävän 2G-teknologian osuuden vuonna 2017. 3G-verkot tukevat vuoteen 2019 mennessä 44 % mobiileista päätelaitteista ja yhteyksistä.

”Video jyllää. Erilaiset suoratoistopalvelut kuten Netflix kasvattavat verkkoliikennettä vahvasti langattomissa – ja kiinteissä – verkoissa. Yrityspuolella kasvua tuovat työn lisääntyvä liikkuvuus ja videotyökalujen lisääntyvä käyttö. Suomessa mobiililiikenteen kasvu on jatkunut erittäin vahvana, toisin kuin useassa Länsi-Euroopan maassa. Tässä tärkeinä tekijöinä ovat muun muassa hyvä LTE-verkon peitto sekä operaattorien rajoittamattomien datapakettien tarjonta, kuluttaja voi käyttää internetiä ilman pelkoa suuresta laskusta”, Helander jatkaa.

Maailmanlaajuisesti tablettien käyttö lisääntyy, mutta samalla kannettavat tietokoneet tekevät paluuta niiden keventymisen ja tabletteja paremman monipuolisuuden vuoksi. Lisäksi laitteiden väliset yhteydet lisääntyvät. Tähän kuuluvat mm. erilaisten satelliittipohjaisia järjestelmiä (GPS) hyödyntävien laitteiden, etäluettavien mittareiden ja turvakameroiden lisäksi myös puettavat älylaitteet. Puettavien laitteiden määrän ennustetaan maailmanlaajuisesti viisinkertaistuvan 578 miljoonaan vuoteen 2019 mennessä. Tyypillinen puettava laite synnyttää kuusinkertaisen määrän liikennettä kuukaudessa perinteiseen päätelaitteeseen verrattuna.

”Laitetyyppien lisääntyminen ja näyttötarkkuuden kasvu lisää korkealaatuisen sisällön käyttöä, joka lisää liikennettä. Mutta tämä vaatii sen, että kaikissa laitteissa kaikki sisältö on käytettävissä yhtä laadukkaasti. Koneiden välisten yhteyksien hyödyntämisessä Suomessa on lupaava alku esimerkiksi etäluettavissa sähkömittareissa. ’Kaiken internetin’ kehitys perinteisillä teollisuudenaloilla tuo runsaasti uusia mahdollisuuksia tällä saralla”, sanoo Helander.

Mobiililiikenteen ennustetaan kasvavan ajanjaksolla 2014−2019 kolme kertaa nopeammin kuin kiinteän verkon liikenteen. Mobiilin dataliikenteen kasvun päätekijöitä ovat:

–           Mobiilivideon käytön kasvu . Vuonna 2019 mobiilivideon ennustetaan olevan 72 prosenttia mobiilista dataliikenteestä, vuonna 2014 se oli 55 prosenttia.

–           Mobiilikäyttäjien määrän lisääntyminen . Vuonna 2019 maailmassa ennustetaan olevan 5,2 miljardia mobiilikäyttäjää, vuonna 2014 heitä oli 4,3 miljardia

–           Mobiililiittymien määrän kasvu . Vuonna 2019 maailmassa ennustetaan olevan 11,5 miljardia mobiililaitetta tai -liittymää koostuen 8,3 miljardista henkilökohtaisesta mobiililaitteesta ja 3,2 miljardista koneiden välisestä langattomasta yhteydestä. Vuonna 2014 määrä oli 7,4 miljardia laitetta/liittymää ja koneiden välistä yhteyttä.

–           Mobiiliverkkojen nopeuden kasvu . Vuoteen 2019 mennessä mobiiliverkkojen nopeudet yli kaksinkertaistuvat. Globaali keskiarvo kasvaa 1,7 megabitin sekuntinopeudesta 4,0 megabitin sekuntinopeuteen.

Cisco VNI Global Mobile Data Traffic Forecast tutkii langatonta dataliikennettä mobiiliverkoissa, mukaan lukien 2G-, 3G- ja 4G-verkot sekä erilaiset radioverkot. Tutkimus julkaistaan vuosittain helmikuussa. Tutkimus kattaa peruspuhelimet, älypuhelimet, kannettavat tietokoneet, tabletit ja muut kannettavat langattomat laitteet (kuten kannettavat pelikonsolit), koneiden välisen viestintämodulit sekä puettavat älylaitteet. Globaalissa tutkimuksessa Pohjoismaista oli mukana Ruotsi.

Cisco VNI Global Mobile Data Traffic Forecast on osa koko internetin videoliikennettä luotaavaa Cisco VNI -tutkimusta, joka julkaistaan vuosittain kesäkuussa. VNI-tutkimus kattaa mobiiliverkkojen lisäksi myös kiinteät verkot.

Lisätietoa englanniksi:

Alkuperäinen englanninkielinen tiedote: http://newsroom.cisco.com/press-release-content?type=webcontent&articleId=1578507

Samsungin täysin uusi Galaxy A-sarja pian kaupoissa

print_se7ueIVoqR

Samsungin kaksi uutta älypuhelinta, Galaxy A5 ja Galaxy A3, ovat nyt ennakkomyynnissä. Kauppojen hyllyille nämä tyylikkäät ja älykkäillä sosiaalisen median toiminnoilla varustetut puhelimet tulevat 18. helmikuuta. Puhelinten kuoret ovat kokonaan metallia, ja jokapäiväisen elämän tallentaminen ja jakaminen sosiaalisessa mediassa on tehty niissä erityisen helpoksi. A-sarjan puhelimissa on myös mukautuva Super AMOLED -näyttö, jossa värit ja kontrasti säätyvät automaattisesti vallitsevan ympäristön mukaan.

– Haluamme tehdä puhelimia, jotka sopivat kaikille, mutta samalla olla sosiaalisten trendien ja tyylikkyyden edelläkävijöitä. Uusimmissa malleissamme sosiaalinen vuorovaikutus ja käyttäjät on asetettu etusijalle, sanoo Samsungin Senior Sales Manager Mika Engblom.

Erinomaista muotoilua hyvään hintaan

Galaxy A5 ja Galaxy A3 ovat Samsungin ohuimmat puhelimet. Ne miellyttävät erityisesti yksinkertaisesta ja selkeästä muotoilusta pitävien silmää. Molempien puhelinten kokonaan metallinen runko tuntuu hyvältä kädessä. Uusista puhelimista voi valita juuri itselle sopivan mallin ominaisuuksien, värin ja koon osalta – Galaxy A5:ssa on 5-tuumainen näyttö ja Galaxy A3:ssa 4,5-tuumainen.

Sosiaalisuutta käyttäjää ajatellen Molemmissa malleissa on viiden megapikselin etukamera, jonka innovatiiviset ominaisuudet helpottavat selfien ottamista. Ultra Wide Shot- ja Auto Selfie Mode -tilat mahdollistavat kuvien ottamisen ääniohjauksella tai kättä heilauttamalla. Selfiet voidaan jakaa suoraan sosiaalisen median palveluissa. Puheluiden aikana Always Clear Voice Auto Control -toiminto poistaa taustamelua ja tekee äänestä selvemmän. Kuvat ja videot on nopeaa jakaa ystäville 4G-yhteyden avulla.

Galaxy A7 tulossa

Myöhemmin keväällä julkaistaan myös 5,5-tuumaisella näytöllä varustettu Galaxy A7, joka sopii täydellisesti elokuvien katsomiseen ja monien asioiden tekemiseen yhtä aikaa. Galaxy A7 mahdollistaa useiden sovellusten avaamisen ikkunoihin samanaikaisesti.

Tiedot: Galaxy A5 ja A3 tulevat kauppoihin 18. helmikuuta. Värivaihtoehtoina ovat Pearl White, Midnight Black, Platinum Silver ja Champagne Gold. Galaxy A5:n suositushinta: 429 euroa. Galaxy A3:n suositushinta: 329 euroa. Galaxy A7 tulee saataville samoissa väreissä myöhemmin keväällä. Suositushinta: 529 euroa.

Kuluttajakysymykset: Samsungin asiakastuki, 030 6227 515

Elisan tammikuun myydyimmät puhelimet: Tutut nimet kärjessä, käyttäminen muuttuu

logo-elisa_2x

Tammikuun myydyimpien puhelinten kärkipaikkoja pitävät tutut nimet. Muutosta sen sijaan tapahtuu siinä, miten älypuhelimia nykyään käytetään. Datankäyttö korostuu koko ajan entisestään.

Tammikuun myydyimpien puhelimien lista on hyvin samanlainen kuin vuoden 2014 viimeisten kuukausien listat. Myydyin puhelin sekä kuluttaja- että yrityspuolella on iPhone 6.

– Näin alkuvuodesta nähdään harvemmin merkittäviä muutoksia myyntilistoilla, koska valikoimassa tapahtuvat muutokset ovat vähäisiä. Mielenkiintoisia uutuustuotteita on odotettavissa kiihtyvällä tahdilla kevään mittaan, kertoo Elisan henkilöasiakasyksikön puheliittymien liiketoimintajohtaja Jan Virkki.

Tällä hetkellä muutosta tapahtuu siinä, miten puhelimia käytetään. Myydyt puhelimet ovat pääosin älypuhelimia, ja niillä kulutetaan koko ajan enemmän ja enemmän dataa.

– Vuoden 2014 viimeisen neljänneksen datankäytön kasvu oli lähes 80 prosenttia verrattuna loppuvuoteen 2013, kertoo johtaja Jorma Niemelä Elisan yritysliiketoiminnasta.

Dataa käytetään nyt myös ulkomailla

Älypuhelimilla käytetään dataa enenevässä määrin myös ulkomailla. Datan käyttäminen ulkomailla on nykyisin myös entistä edullisempaa.

– Kuluvan kuukauden hiihtolomareissuilla datankäyttö ulkomailla on halvempaa kuin koskaan aiemmin. Hintoja on laskettu sitten viime hiihtolomien parhaimmillaan jopa 98 prosenttia, kertoo liiketoimintajohtaja Virkki.

Esimerkiksi Thaimassa ja Yhdysvalloissa datahinnat ovat laskeneet enimmillään 98 prosenttia, mikä on yli kymmenkertaistanut datan käyttämisen. Myös Euroopan sisäiset roaming-hinnat ovat laskeneet reilusti. Elisa laski sekä kuluttaja- että yrityspuolella puheluiden ja datankäytön hintoja viime kesänä ja vielä lisää lokakuussa.

Hintoja laskettiin entisestään viime viikon perjantaina 30.1. Hinnat laskivat nyt Australiassa, Hongkongissa, Japanissa, Etelä-Koreassa, Singaporessa, Etelä-Afrikassa ja Egyptissä.

Datayhteyksiä on opittu hyödyntämään nopeasti

– Yritysten datankäyttö on kasvanut viime kesän hintamuutosten jälkeen yli 150 prosenttia. Yritykset ovat siis oppineet nopeasti hyödyntämään datayhteyksiä liiketoimintansa edistämiseen myös ulkomailla. Elisa haluaa edelleen vahvistaa suomalaisten yritysten kilpailukykyä ja muun muun siksi laskee hintoja edellä mainituissa maissa, kertoo johtaja Niemelä.

Dataa kuluu esimerkiksi surffatessa netissä, luettaessa sähköposteja, käytettäessä karttapalveluita ja katseltaessa videoita.

Oheisesta kuvasta käy ilmi, kuinka paljon datahinnat ovat enimmillään laskeneet sitten viime hiihtolomien ja kuinka paljon datankäyttö on lisääntynyt viime vuoden jälkipuoliskolla.

elisaroaming_kartta21

Henkilöasiakkaiden myydyimmät puhelimet tammikuussa 2015:
Apple iPhone 6 (4G)
Samsung Galaxy S4 Mini (4G)
Samsung Galaxy S4 (4G)
Samsung Galaxy Trend Plus
Samsung Galaxy S5 (4G)
Samsung Galaxy Ace 4 (4G)
Apple iPhone 5S (4G)
Nokia Lumia 630
Apple iPhone 6 Plus (4G)
Honor 6 (4G)
Nokia Lumia 530
Nokia Lumia 635 (4G)
Nokia Lumia 930 (4G)
Nokia 301
Nokia Lumia 735 (4G)

Yritysasiakkaiden myydyimmät puhelimet tammikuussa 2015:
Apple iPhone 6 (4G)
Nokia 301
Nokia Lumia 930 (4G)
Nokia Lumia 830 (4G)
Nokia Lumia 635 (4G)
Nokia Lumia 735 (4G)
Apple iPhone 5S (4G)
Nokia Lumia 630
Nokia Lumia 530
Samsung Galaxy S5 (4G)
Samsung Galaxy S 4 + (4G)
Samsung Galaxy S 4 Mini (4G)
Samsung Galaxy Xcover 2
Samsung Xcover 271
Apple iPhone 6 Plus (4G)

 

Apple ja Samsung vahvoja Soneran tammikuun puhelinmyynnissä

37917_8dad9aec905796e0

Applen ja Samsungin puhelimet veivät kuusi ensimmäistä sijaa Soneran myydyimpien puhelinten listalla. Puhelintrendeistä huippumallien ja 4G:n suosio jatkuivat vähintäänkin edellisvuoden malliin.

Applen ja Samsungin laitteet hallitsivat vuoden 2015 puhelinmyynnin aloitusta Soneralla. Applen iPhonet pitivät kaksoisjohtonsa, mutta Samsungin puhelimet nousivat neljälle seuraavalle sijalle eri hintaluokkiin sijoittuvilla malleilla. Nokia-puhelimet jäivät tammikuussa aikaisemmasta poiketen kymmenen myydyimmän puhelimen listan loppupäähän.

Uusi vuosi käynnistyi edellisvuodesta tutuilla trendeillä kärkipuhelinten pitäessä paikkansa. Suomessa myydään paljon valmistajien premium-malleja, ja yhdeksän listan kymmenestä puhelimesta edustaa jo 4G-sukupolvea. Huippupuhelinten rinnalla myös edullisimman hintaluokan puhelimilla on paikkansa markkinoilla.

Soneran myydyimmät puhelimet tammikuussa (suluissa sijoitus joulukuussa)

  1. (1.)    Apple iPhone 6
  2. (2.)    Apple iPhone 5S
  3. (3.)    Samsung Galaxy S4 4G+
  4. (5.)    Samsung Galaxy S5
  5. ( – )    Samsung Galaxy S4 Mini
  6. ( – )    Samsung Galaxy Ace 4
  7. (7.)    Nokia Lumia 930
  8. ( – )    Nokia Lumia 635
  9. ( – )    Apple iPhone 6 Plus
  10. ( – )    Nokia 301

”Listan kärkisijat eivät juuri muuttuneet. Uusia mallilanseerauksia ei nähty, mutta myyntilistan keskihintaiset ja edullisemmat mallit vaihtuivat vuoden alun sesonkialen myötä”, sanoo Soneran laiteliiketoiminnasta vastaava Markku Saranpää.