Mobiiliparkki

Yhteystiedot: Kerttu Vali, Pajamäenkatu 14, 48600 Kotka email: mobiiliparkki@victoriamedia.fi

Uusi nettiyhteisö Sonera Klaani laajentaa asiakaspalvelua verkossa

2015-01-07 12_31_58-Etusivu - Sonera Klaani

Soneran asiakaspalvelu on käynyt läpi suuria muutoksia loppuvuoden aikana. Uudistukset ja asiakaspalveluhenkilöstön lisääminen näkyvät parantuneena palveluna. Uudistukset huipentuivat uuden nettiyhteisön Sonera Klaanin avaamiseen.

Sonera on kehittänyt asiakaspalveluaan uudistuksilla ja lisäämällä henkilöstöä asiakaspalvelutehtävissä. Asiakaspalvelua on vahvistettu kymmenillä uusilla työntekijöillä mm. Vaasassa, Jyväskylässä, Turussa, Lahdessa ja Helsingissä.

Soneran verkkosivuille avautuva Sonera Klaani tarjoaa asiakkaille uusia tapoja asiointiin: yhteisössä voi jakaa asiakkuuteen liittyviä kokemuksia, vinkkejä ja mielipiteitä yhdessä toisten asiakkaiden sekä Soneran työntekijöiden kanssa. Klaani on uudenlainen nettiyhteisö, jossa keskustellaan kaikesta digitaaliseen elämään liittyvästä – uusimmista elokuvista ja puhelimista, liittymistä tai tarpeellisimmista sovelluksista.

Aikaisemman Keskustele- ja kysy -palstan korvaavassa Sonera Klaanissa on monia hyödyllisiä, yhteisöllisyyttä tukevia toiminnallisuuksia. Yhteisössä voi esimerkiksi kehua toisten jäsenten viestejä ja kerätä arvomerkkejä osallistumalla aktiivisesti keskusteluihin, auttamalla muita heidän ongelmissaan ja saamalla muilta kehuja. ”Arvostamme asiakkaidemme osaamista ja mielipiteitä. Tavoitteena on välitön palaute, keskustelu ja digitaalisen elämän tietopankki”, kertoo Klaanin isäntänä toimiva Tero Revonmäki ( @T_Revonmaki).

Sonera Klaani on julkinen palvelu ja sen sisällöt ovat avoimesti luettavissa. Keskusteluun osallistuminen edellyttää rekisteröitymistä.

Chat laajentaa asiakaspalvelutarjontaa

Varsinaisena asiakaspalvelutoimintona Sonera.fi:ssä jatkaa 24/7 -periaatteella toimiva Chat-asiakaspalvelu. Chat löytyy kirjautumisen takaa Omilta Sivuilta.

Asiakkaat ovat ottaneet lokakuussa käynnistyneen Chat-asiakaspalvelun innostuneesti vastaan.

”Olemme saaneet paljon hyvää palautetta asiakkailta. Chat koetaan helpoksi ja vaivattomaksi kanavaksi ottaa yhteyttä meihin”,kertoo Soneran kuluttaja-asiakaspalvelusta vastaava Heli Partanen.

Asiakaspalvelun uudistukset ja parannukset ovat näkyneet lyhentyneinä jonotusaikoina puhelinpalveluun.

Sonera palvelee aktiivisesti asiakkaitaan verkossa eri sosiaalisen median kanavissa. Sonera.fi:n sivuilla asiakkaat saavat asiakaspalveluun yhteyden joko kirjautumalla Omille Sivuille, käyttämällä Chat-kanavaa tai osallistumalla uuden yhteisön keskusteluihin.

Tutustu Klaaniin täällä: www.sonera.fi/klaani

Elisan vuoden myydyimmät puhelimet: Lumiat jäivät omenavyöryn alle ja androidien yliajamiksi

657-180x180-medium

Lumiat asemoituivat vuoden 2014 aikana uudelleen, alemman hintaluokan älypuhelimiksi. Lumiat ovat edelleen vahvoja alle keskihintaisten puhelinten joukossa, mutta ylemmässä hintaluokassa jyräävät androidit ja Applen puhelimet.

– Nokian ja Microsoftin Lumiat jäivät omenavyöryn alle ja etenkin androidien yliajamiksi. Tämä näkyi vahvasti myös yrityspuolella; Nokia ei enää ole ainoa merkki suomalaisten yritysten hankinnoissa, kuten se pitkään oli, kertoo johtaja Jorma Niemelä Elisan yritysasiakasyksiköstä.

Sekä henkilö- että yritysasiakkaiden puolella myyntiään lisäsivät vuonna 2014 entistä kyvykkäämmät laitteet. Edullisten peruspuhelinten kysyntä laski huomattavasti.

– Edulliseen hintakategoriaankin on tullut entistä isompinäyttöisiä ja tehokkaampia 4G-älypuhelimia. Tämä on tuonut älypuhelimet lähes jokaisen suomalaisen taskuun, sanoo Elisan henkilöasiakasyksikön liittymäliiketoimintajohtaja Henri Korpi.

Töitä ja videoita mobiilisti

– Kyvykkäiden laitteiden ja sovelluksien avulla on mahdollista muun muassa tehdä töitä mobiilisti siellä, missä se itselle parhaiten sopii. Nopean 4G LTE -verkon ansiosta se on nykyään mahdollista ympäri Suomen, kertoo Niemelä.

Elisan 4G LTE -verkon väestöpeitto on jo yli 94 prosenttia. Valtaosa datamäärän kasvusta tulee nopeassa 4G LTE -verkossa käytetystä datasta.

Älypuhelimilta katsotaan myös entistä enemmän liikkuvaa kuvaa. Liikkuvaan kuvaan käytetyn datan määrä kasvoi Elisan verkossa vuonna 2014 huimasti etenkin nuorten keskuudessa. Yli 50-vuotiaidenkin käyttämä datamäärä noin tuplaantui vuodessa.

Henkilöasiakkaiden myydyimmät puhelimet joulukuussa 2014:
1. Apple iPhone 6 (4G)
2. Samsung Galaxy S4 Mini (4G)
3. Samsung Galaxy Trend Plus
4. Samsung Galaxy Ace 4 (4G)
5. Samsung Galaxy S5 (4G)
6. Apple iPhone 5s (4G)
7. Nokia Lumia 530
8. Samsung Galaxy S4 (4G)
9. Apple iPhone 6 Plus (4G)
10. Honor 6 (4G)
11. Nokia Lumia 625 (4G)
12. Nokia Lumia 735 (4G)
13. Nokia Lumia 635 (4G)
14. Nokia Lumia 930 (4G)
15. Samsung Galaxy S III (4G)

Henkilöasiakkaiden myydyimmät puhelimet vuonna 2014:
1. Samsung Galaxy Trend Plus
2. Apple iPhone 5s (4G)
3. Samsung Galaxy S4 Mini (4G)
4. Samsung Galaxy S4 (4G)
5. Nokia Lumia 520
6. Samsung Galaxy S5 (4G)
7. Nokia Lumia 625  (4G)
8. Nokia 301
9. Apple iPhone 6 (4G)
10. Apple iPhone 4s

Yritysasiakkaiden myydyimmät puhelimet joulukuussa 2014:
1. Apple iPhone 6 (4G)
2. Nokia 301
3. Nokia Lumia 930 (4G)
4. Samsung Galaxy Ace 4 (4G)
5. Nokia Lumia 830 (4G)
6. Nokia Lumia 635 (4G)
7. Apple iPhone 5S (4G)
8. Samsung Galaxy S5 (4G)
9. Nokia Lumia 735 (4G)
10. Samsung Galaxy S 4 Mini (4G)
11. Samsung Xcover 271
12. Nokia Lumia 530
13. Apple iPhone 6 Plus (4G)
14. Samsung Galaxy S 4 + (4G)
15. Nokia Lumia 625 (4G)

Yritysasiakkaiden myydyimmät puhelimet vuonna 2014:
1. Nokia Lumia 925 (4G)
2. Nokia 301
3. Nokia Lumia 625 (4G)
4. Apple iPhone 5S (4G)
5. Apple iPhone 6 (4G)
6. Samsung Galaxy Young
7. Nokia Lumia 930 (4G)
8. Nokia Lumia 520
9. Apple iPhone 4S (4G)
10. Samsung Galaxy Xcover 2

DNA:n myydyimmät puhelimet joulukuussa 2014

8b87e211-61f2-40d4-ad51-ae704842aeab-email

DNA:n joulukuun myydyimpien puhelimien listalla oli jonkin verran vaihtuvuutta edelliseen kuukauteen verrattuna, mutta itse kärkikolmikossa muuttui vain laitteiden keskinäinen järjestys. Vuoden kestosuosikit löytyvät Samsungilta, jonka puhelimista peräti kolme mallia pysyi Top10-listalla koko vuoden.

Joulukuun kymmenen myydyimmän puhelimen listalla on viisi Samsungin puhelinta, kaksi laitetta Nokialta ja Applelta sekä yksi Sonylta. Sony on nyt ensimmäistä kertaa suosituimpien laitteiden listalla ja näyttää siltä, että Sony tyylikkäillä puhelimillaan tulee näkymään listalla jatkossa yhä useammin.

Kärkiviisikoon mahtui kaikkiaan neljä Samsungin puhelinta, joista jokainen nosti sijoitustaan yhden pykälän. Ykkössijalle nousi Samsung Galaxy Trend Plus, ja sitä seurasi kolme 4G-puhelinta: Samsung Galaxy S4 Mini, edullinen Samsung Galaxy Ace 4 ja jo klassikon maineessa oleva Samsung Galaxy S4 4G+. Samsungien lomassa kolmatta sijaa hallussaan pitää Apple iPhone 6.

Koko vuoden kestosuosikeiksi nousivat Samsung Galaxy Trend Plus, Samsung Galaxy S4 4G+ ja Samsung Galaxy S4 Mini, jotka pysyivät myydyimpien Top10-listalla kaikki 12 kuukautta. Samsung Galaxy Trend Plus otti myös ylivoimaisesti ykkössijoja, peräti seitsemän. Nokian laitteista eniten listakuukausia keräsi Lumia 520, ja Applen laitteista iPhone 5s, jotka molemmat olivat vuoden aikana listalla kymmenen kuukautta. Tulokset eivät kuitenkaan ole täysin vertailukelpoisia, sillä eri mallit ovat tulleet myyntiin keskenään eri aikoihin eivätkä kaikki puhelimet ole olleet myynnissä koko vuotta.

4G-verkkojen nopea kasvu ja uudet palvelut lisänneet edullisten 4G-puhelinten myyntiä

”Edulliset ja tehokkaat 4G-puhelimet ovat nousemassa käytännössä koko kansan suosikeiksi, mutta niitä hankitaan aivan erityisesti lasten ja nuorten käyttöön. Suosiota siivittävät toisaalta 4G-verkkojen nopea kasvu ja toisaalta mobiililaitteisiin yhä kattavammin tarjolla olevat erinomaiset viihdepalvelut. Perheen pitkät automatkatkin helpottuvat, kun kännykän ja tabletin kautta on ilman verkko-ongelmia tarjolla runsaasti ajanvietettä myös takapenkille”, kertoo DNA Kaupan toimitusjohtaja Sami Aavikko.

Mobiilidatan käyttömäärät ovat kasvaneet kaikissa asiakasryhmissä sekä yritys- että kuluttaja-asiakkailla, mutta käytön kasvu on selvästi suurinta kahdenkymmenen ikävuoden molemmin puolin olevilla käyttäjillä. DNA:n selvityksen mukaan 18–24-vuotiaat käyttävät mobiilidataa lähes 120 prosenttia enemmän kuin 35–44-vuotiaat ja noin 350 prosenttia enemmän kuin 55–64-vuotiaat.

”Monipuolisia ja hyvin tehokkaita älylaitteita hankitaan yhä nuoremmille käyttäjille. On hyvä, että lapsilla ja nuorilla on älylaitteita, sillä ne parantavat osaltaan myös heidän turvallisuuttaan. Koska haluamme auttaa vanhempia ymmärtämään lasten ja nuorten älylaitteiden käyttöön liittyviä tarpeita ja käyttötottumuksia, olemme avanneet tätä tarkoitusta palvelevan sivuston, joka kannustaa myös vanhempia tutustumaan verkossa tapahtuvaan elämään.”, Aavikko kertoo.

Elämä verkossa -sivustolta löytyy tietoja ja käyttövinkkejä alle kouluikäisten, jo koulunsa aloittaneiden sekä nuorison netin ja älypuhelimen käyttöön. Sivuston tarkoituksena on myös auttaa vanhempia valvomaan lapsensa elämää verkossa sekä opastamaan lapsia laitteiden ja palvelujen turvallisessa käytössä. Sivusto auttaa vanhempia tekemään tarvittaessa myös rajoituksia ja estoja ikävien yllätysten ehkäisemiseksi. Sivusto löytyy osoitteesta www.dna.fi/elama-verkossa .

DNA:n myydyimmät puhelimet joulukuussa 2014

1. Samsung Galaxy Trend Plus
2. Samsung Galaxy S4 Mini
3. Apple iPhone 6
4. Samsung Galaxy Ace 4
5. Samsung Galaxy S4 4G+
6. Nokia Lumia 530
7. Nokia Lumia 630
8. Apple iPhone 5s
9. Samsung Galaxy S5
10. Sony Xperia Z3 Compact

DNA julkaisee myydyimmät-seurannan kuukausittain. Tiedot perustuvat DNA:n eri myyntikanavissa kerättyihin myyntilukuihin.

Soneran myydyimmät puhelimet 2014: iPhonet kärjessä

37917_8dad9aec905796e0

Applen iPhonet nousivat kärkeen vuoden 2014 puhelinmyynnissä. Joulumarkkinaa hallitsivat kampanjalaitteet ja kohtuuhintaiset älypuhelimet.

Apple iPhone oli Soneran myyntitilastojen perusteella vetovoimaisin matkapuhelinmerkki vuonna 2014. Vuoden myydyimmäksi puhelimeksi noussut iPhone 5S oli joka kuukausi Soneran kolmen myydyimmän puhelimen joukossa, ja jokin iPhone-malleista oli myyntilistan ykkösenä 11 kuukautena päättyneenä vuonna. Kesällä loppuun myyty iPhone 4S saavutti kakkostilan vuoden myydyimpien listalla.

Vuosituloksissa näkyy Samsung- ja Nokia-puhelinten myynnin jakautuminen useammalle laitteelle. Samsung Galaxy Trend ja Lumia 625 olivat molemmat tasaisesti lähes koko vuoden myyneitä puhelimia. Näiden kohtuuhintaisten mallien suosio vain vahvistui loppuvuotta kohti.


Soneran vuoden 2014 myydyimmät puhelimet

 1. Apple iPhone 5S
 2. Apple iPhone 4S
 3. Samsung Galaxy Trend+
 4. Nokia Lumia 625
 5. Apple iPhone 6

Soneran myydyimmät puhelimet joulukuussa (suluissa sijoitus marraskuussa)

 1. (1.)    Apple iPhone 6
 2. (3.)    Apple iPhone 5S
 3. (5.)    Samsung Galaxy S4 4G+
 4. (2.)    Nokia Lumia 625
 5. (9.)    Samsung Galaxy S5
 6. ( – )    Samsung Galaxy Trend+
 7. (8.)    Nokia Lumia 930
 8. ( – )    Nokia Lumia 735
 9. (7.)    Sony Xperia Z1 Compact
 10. ( – )    Apple iPhone 5C

”iPhonet olivat selvästi tämän joulun ykköslahjoja. Myydyimpien puhelinten listaan vaikutti merkittävästi joulukampanja, jossa tietyllä liittymä- ja puhelinyhdistelmällä sai lisäksi muhkean Marshall-kaiuttimen mukaan pakettiin. Loppuvuoden trendin mukaisesti myös kohtuuhintaiset, vuoden mittaan tasaisesti myyneet älypuhelimet Samsung Galaxy Trend ja Lumia 625 pärjäsivät hyvin ilman tätä Marshall-apuakin”, sanoo Soneran laiteliiketoiminnasta vastaava Markku Saranpää.