Mobiiliparkki

Yhteystiedot: Kerttu Vali, Pajamäenkatu 14, 48600 Kotka email: mobiiliparkki@victoriamedia.fi

Soneran 4G-palvelut laajenevat kymmenillä tukiasemilla Varsinais-Suomessa

Soneran 4G-verkko laajenee useissa kunnissa Varsinais-Suomessa. Huippunopea mobiilinetti tulee yhä useamman suomalaisen ulottuville erityisesti 800 MHz:n taajuuksilla rakennettavan verkon ansiosta.

Uudet 4G-tukiasemat tuovat nopean mobiilinetin yhä laajemmalle alueelle Varsinais-Suomen maakunnassa. 4G-verkko laajenee useilla alueilla Turussa, Naantalissa, Kaarinassa ja Paraisissa . Lisäksi verkkoa päivitetään nopeaksi Raisiossa, Maskussa, Mynämäellä, Tarvasjoella, Pöytyässä, Liedossa Sauvossa ja Nousiaisissa.

Tänä vuonna Soneran 4G-verkko laajenee yli 200 kuntaan ja väestöpeitto noin 80 prosenttiin. 4G-palvelut eivät lopu Suomen rajalle, sillä Sonera avasi ensimmäisenä suomalaisena operaattorina 4G-verkkovierailun Ruotsissa, Norjassa, Tanskassa, Virossa, Liettuassa ja Espanjassa.

Suomessa verkkoa rakennetaan 800 MHz:n, 1800 MHz:n ja 2600 MHz:n taajuuksilla.

”4G-verkon rakentaminen on edennyt vauhdikkaasti kesän jälkeen, ja parin vuoden päästä 4G-verkkomme peittoalue kattaa jo 95 % suomalaisista ”, sanoo Soneran aluejohtaja Kimmo Sulin.

4G-verkkoa käytetään huippunopeaan langattomaan tiedonsiirtoon matkapuhelimella, tabletilla tai nettitikulla ja tietokoneella. LTE-tekniikalla rakennettavan aidon 4G-verkon alhaisen vasteajan ja jopa 150 Mbit/s:iin nousevan nopeuden ansiosta verkko mahdollistaa mm. liikkuvan kuvan, vuorovaikutteisten tv-palveluiden ja monien ammattisovellusten vaivattoman käytön liikkeessä.

Huippunopeudet uusilla palveluilla ja päätelaitteilla

Nopeimpien yhteyksien hyödyntäminen edellyttää 4G-verkossa toimivaa päätelaitetta. 4G-yhteys sisältyy puhelimiin tarkoitettuihin Sonera Sopiva -liittymiin alkaen 19,90 €:n hintaisesta Suurenmoinen -paketista. Liikkuva Netti -mobiililaajakaistaliittymissä on kaksi 4G-vaihtoehtoa alkaen 19,90 €/kk, ja perheen matkaviestinliittymät yhteen kokoavassaSonera Yhdessä -palvelussa kaikki puhe- ja nettiliittymät toimivat myös 4G-verkossa. Sonera Sopiva-, Sonera Sopiva Pro- ja Sonera Yhdessä – asiakkaat käyttävät pohjolassa ja Baltiassa 4G-nopeuksia samaan hintaan kuin kotimaassakin.

Tämän vuoden alusta lähtien 4G-verkkoa rakennetaan myös 800 MHz:n taajuusalueella. Uudella taajuusalueella rakennettava verkko voi aiheuttaa häiriöitä joidenkin antennitalouksien TV-vastaanotolle. Operaattoreiden yhteinen Taajuustalkoot-hanke korjaa mahdolliset televisiokuvan häiriöt veloituksetta. Lisätietoja:  www.taajuustalkoot.fi

Lisätietoja 4G:stä: www.sonera.fi/4G 
Kuuluvuuskartta: www.sonera.fi/kuuluvuus

DNA:lle ja TeliaSoneralle lupa taajuuksien yhteiskäyttöön

Valtioneuvosto on muuttanut DNA Oy:n ja TeliaSonera Finland Oyj:n GSM-toimilupia niin, että yhtiöt voivat rakentaa suunnittelemansa yhteisen matkaviestinverkon Itä- ja Pohjois-Suomeen myös 900 ja 1800 megahertsin taajuusalueilla. 

Toteutuessaan yhteisverkko mahdollistaa erityisesti haja-asutusalueiden käyttäjille nopeammat ja kattavammat tiedonsiirtopalvelut. 

Valtioneuvosto päätti asiasta 20. marraskuuta 2014. 

DNA Oy ja TeliaSonera Finland Oyj ilmoittivat viime elokuussa tarkoituksestaan rakentaa Itä- ja Pohjois-Suomeen yhteisverkko, joka kattaa Suomen pinta-alasta 50 prosenttia ja väestöstä 15 prosenttia. 

Valtioneuvosto on jo muiden taajuuksien osalta aiemmalla toimilupapolitiikallaan kannustanut teleyrityksiä verkkojen yhteisrakentamiseen. GSM-toimilupaehtoihin nyt tehdyt muutokset mahdollistavat yhteisverkon, joka hyödyntää muiden taajuusalueiden ohella myös 900- ja 1800-alueiden taajuuksia. 

Molempien yritysten toimilupiin lisätään ehto siitä, että niiden omien verkkojen on katettava vähintään 80 prosenttia Manner-Suomen väestöstä. 900- ja 1800-alueiden taajuuksien yhteiskäyttö on sallittua oman verkon peittoalueen ulkopuolella. 

Yrityksen oman GSM-verkon ja GSM-yhteisverkon tulee yhdessä kattaa 99 prosenttia Manner-Suomen väestöstä vuoden 2015 alusta lukien. 

Millainen puhelin joululahjaksi vanhemmille ja isovanhemmille?

bc60f1aea3b8fc68_800x800ar

Doro PhoneEasy 631

Joululahjojen ostaminen vanhemmille ja isovanhemmille tuntuu vuosi vuodelta vaikeammalta ja vaikeammalta. Mitä antaa heille joilla on jo kaikkea? Ainakin helpompaa yhteydenpitoa perheenjäsenten kesken.

Koska isäsi tai äitisi lähetti sinulle viimeksi tekstiviestin, sähköpostin tai kuvan? Ehkä odottelet vielä sitä ensimmäistäkin. Haluaisitko vihdoin lähettää mummolle selfien tai chattailla kännykällä perheenjäsenten kesken?

Doron kaikki puhelimet on suunniteltu alusta saakka helppokäyttöiseksi erityisesti vanhempien käyttäjien tarpeet huomioon ottaen.

Älypuhelin ikinuorille

Doro Liberto® 820 on suunniteltu senioreille, jotka haluavat käyttöönsä täysiverisen älypuhelimen, mutta kaipaavat vielä hieman rohkaisua, lisätukea tai kärsivällisyyttä mukanaan matkalla mobiilimaailmaan. Laite antaa käyttäjän tutustua uusiin mahdollisuuksiin omassa tahdissaan. Opastustoiminto esittelee eri ominaisuudet havainnollisesti. Toisilla käyttäjillä taas ainoan haasteen asettaa se, etteivät sormet taivu pienille näppäimille, näkö on jo heikentynyt tai puhelimen pitää toimia kuulolaitteen kanssa.

a8a7250bfd0604de_800x800ar

Liberto 820 auttaa näissä haasteissa. Lisäksi uuden My Doro Manager -apuohjelman avulla käyttäjän läheiset voivat auttaa verkon yli puhelimen asetusten ja käytön kanssa.

Niille jotka eivät vielä ole valmiita älypuhelimen käyttäjäksi

Doro PhoneEasy 631 on tyylikäs, kestävä ja kurvikas simpukkapuhelin, jota on ilo käyttää. Se on loistava valinta ensimmäiseksi kännykäksi, sillä se on suunniteltu erittäin helppokäyttöiseksi. Tekstiviestien ja valokuvien jakamisen lisäksi sillä voi tallentaa ja lähettää vaivattomasti videoviestejä. Muita ominaisuuksia ovat kuuluva ääni sekä pikavalinnat, tekstiviestipainike ja turvatoiminnot.

a38821c4ba45ff1f_800x800ar

Doro PhoneEasy 507 on klassinen valinta puhumista ja tekstiviestejä varten. Tilavasti asetellut näppäimet yhdessä pikavalintojen ja tekstiviestipainikkeen kanssa tekevät tästä hyvännäköisestä puhelimesta hyvin helppokäyttöisen. Mukana mm. muistuttajat, herätys, värinähälytin sekä yhden näppäimen turvapuhelut tekstiviestihälytyksillä.

Sonera avaa uuden sukupolven operaattorikaupan Turussa

963b087e977867af_800x800ar

Sonera avaa Turun kauppakeskus Hansassa täysin uudenlaisen myymälän. Myymälä on suunniteltu yhdessä Turun AMK:n opiskelijoiden ja asiakkaiden kanssa.

Uuden myymälän tarkoitus on toimia koelaboratoriona, jossa kokeillaan ja kehitetään myymälä- ja palvelukonsepteja myös kumppaneiden ja asiakkaiden kanssa. Myymälä muuttuu ja kehittyy jatkuvasti uusien konseptien ja ilmiöiden myötä.

Myymälän suunnitteluun on osallistunut ryhmä Turun ammattikorkeakoulun opiskelijoita sekä Soneran asiakkaita. Opiskelijat suunnittelivat kaupan konseptia asiakkaiden odotuksia peilaavien syvähaastattelujen pohjalta.

893706091ec91705_800x800ar

Kauppa on jaettu toiminnalliseen testirataan ja rauhallisempaan loungeen. Testiradalla asiakkaat voivat testata laitteita ja kumppaneiden uutuuksia ja innovaatioita. Myymäläilmeeseen on panostettu erityisen paljon.

“Koko myymälä ja palvelumalli satoine yksityiskohtineen on mietitty puhtaalta pöydältä. Tavoitteena on havainnollistaa elämyksellisellä tavalla, mitä mahdollisuuksia voimme yhdessä kumppaneidemme kanssa tuoda asiakkaan arkeen”, sanoo myyntijohtaja Jyrki Alamäki Soneralta.

Myymälä tarjoaa myös puhelinten latausmahdollisuuden kauppakeskuksen asiakkaille. Uusi myymälä aloittaa toimintansa 19.11., ja se palvelee asiakkaita arkisin klo 10-20, lauantaisin 10-18 ja sunnuntaisin 12-18.

DNA: Merkittäviä 4G LTE -laajennuksia Riihimäellä

DNA on parantanut Riihimäen 4G LTE -verkkoa merkittävästi. Syksyn kuluessa Riihimäelle on tullut yli kymmenen uutta 4G LTE -tukiasemaa. Uudet tukiasemat muodostavat Riihimäellä jo entuudestaan toimineiden DNA:n 4G-tukiasemien kanssa vahvan yhtenäisen kuuluvuusalueen.

Uusia 4G-tukiasemia on keskustan lisäksi Hirsimäessä, Huhtimossa, Jokikylässä, Juppalassa, Kirjauksessa, Koivistonmäessä, Kumelassa, Patastenmäessä, Peltokylässä, Peltosaaressa ja Petsamossa.

– Teemme vahvoja yhtenäisiä kuuluvuusalueita, sillä ne mahdollistavat hyvät nopeudet myös sisätiloissa ja liikuttaessa, toteaa DNA:n puheliiketoiminnan johtaja Cedric Kamtsan.

Riihimäen 4G-laajennukset on tehty 1800 megahertsin taajuudella. Toisin kuin 800 MHz:n taajuudelle laajeneva 4G-verkko, 1800 MHz:n taajuutta käyttävä 4G-verkko ei voi aiheuttaa  häiriöitä tv-kuvaan. Investoinnit 4G-verkkoon ja -palveluihin jatkuvat merkittävinä, sillä loppuvuoteen mennessä DNA:n 4G LTE -verkon väestöpeittoalue kaksinkertaistuu vuoden alun tilanteeseen nähden ja 83 % Suomessa asuvista tulee olemaan DNA:n 4G LTE -verkon tavoitettavissa.

4G LTE –rakentamisen yhteydessä DNA päivittää myös paikalliset 3G- ja GSM-verkot, jotta yhteyksien laatu paranee myös 3G-liittymiä ja -puhelimia käyttäville asiakkaille.

Lisätietoja:
DNA:n 4G-palvelusta: http://www.dna.fi/verkko

LG PÄIVITTÄÄ ENSIMMÄISENÄ ANDROID 5.0 -VERSIOON

2a28c088-4467-4b3c-9a2c-8dd565db29f7-main_image

Lippulaivamalli LG G3 saa ensimmäisenä LG:n puhelimena Android 5.0 Lollipopin viimeisimmät ja älykkäimmät toiminnot. Pohjoismaiden julkaisu on suunniteltu joulukuuksi.

Helsinki, 11. lokakuuta 2014 – LG Electronics on aloittanut halutun Android 5.0 Lollipop -järjestelmän päivitykset LG G3 -puhelimelle Euroopan markkinoilla. Ensimmäisenä päivitys tulee saataville Puolassa marraskuun toisella viikolla, mikä tekee LG:stä ensimmäisen globaalin matkapuhelinvalmistajan, joka tuo Lollipop-päivityksen asiakkailleen. Pohjoismaissa päivitys tulee LG G3 -puhelimeen joulukuussa. Lisäksi LG julkistaa pian aikataulun muiden puhelimiensa päivittämiseksi.

Androidin viimeisimmässä versiossa on useita parannuksia kuten käyttöjärjestelmän uusi ilme, joka tuo parempaa syvyyttä, varjoja ja animaatioita. Ilmoituksia on paranneltu niin uudella ulkoasulla kuin värimaailmalla, ja ne saa näkyviin myös lukitulle näytölle. Lisäksi päivitys tuo uuden turvallisuusominaisuuden, joka yksinkertaistaa yhteyksiä laitteiden välillä. Tämä tarkoittaa, että käyttäjät pystyvät avaamaan älypuhelimensa lukituksen myös silloin, kun laite muodostaa Bluetooth-yhteyden kautta parin jonkin toisen laitteen kanssa, kuten LG G Watchin tai G Watch R:n. Lisäksi Lollipop tuo mukanaan Android Runtime -ohjelmiston (ART), joka parantaa laitteen suorituskykyä.

– LG on sitoutunut tarjoamaan asiakkailleen parhaan mahdollisen mobiilikokemuksen ja siksi prioriteettinamme on tuoda Android Lollipop kaikille G3-käyttäjille niin pian kuin mahdollista, sanoo Dr. Jong-Seok Park, LG Electronics Mobile Communications Companyn toimitusjohtaja. – Android 5.0:n uudet toiminnot ja parannukset tuovat LG G3 -puhelimeen uuden käyttäjäkokemuksen ja tekevät siitä entistäkin paremman.

Lisätietoja LG:n muiden puhelinmallien Android 5.0 Lollipop -päivityksestä tulee myöhemmin. Seuraamalla LG:n suomenkielistä Facebook-sivua saat yksityiskohtaisempaa tietoa LG:n tuotteiden Android-päivityksistä.

Jolla-älypuhelimet myyntiin Venäjällä

bfaf102d-39ae-4634-aadf-8f4d1e83cae2-main_image

Mobiililaitteita ja Sailfish OS -käyttöjärjestelmää kehittävän Jolla Oy:n älypuhelimet tulevat nyt myyntiin Venäjällä. Venäläiset asiakkaat voivat tästä päivästä alkaen tilata älypuhelimensa Jollan verkkokaupasta Venäjällä. Laitetoimitukset ja maanlaajuinen jakelu alkavat kuun loppupuolella.

Jolla on solminut yhteistyösopimuksen tunnetun venäläisen matkapuhelinjakelijan, VVP Groupin kanssa, joka vastaa Jollan Venäjän-verkkokaupasta osoitteessa http://shop.jolla.ru, Jolla-älypuhelimien asiakaspalvelusta sekä jakelusta Venäjällä.

“Olemme erittäin innoissamme voidessamme tuoda Jollan, ainoan eurooppalainen älypuhelimen, jossa on oma, itsenäinen mobiilikäyttöjärjestelmä, valtaville Venäjän markkinoille”, sanoo Sami Pienimäki, yksi Jollan perustajista. ”Jolla kiinnostaa jo suurta joukkoa Venäjällä, ja olemme saaneet valtavan määrän kyselyitä Jollan myynnin aloittamisesta maassa. Nyt voimme arvostettujen paikallisten kumppaneidemme Yandexin ja VVP Groupin tuella avata paikallisen Jollan verkkokaupan ja käynnistää Jolla-älypuhelinten myynnin Venäjällä.”

Jolla-älypuhelin maksaa Venäjällä 19 990 ruplaa (noin 350 euroa), ja sen voi tästä päivästä lähtien tilata ennakkoon osoitteessa http://shop.jolla.ru. Laitetoimitukset alkavat marraskuun loppuun mennessä.

Euroopan markkinoille uusi puhelinbrändi Honor

8818d70bda1ef3e4_400x400ar

Honor-puhelinmerkki on saapunut Eurooppaan uudella Honor 6 -lippulaivapuhelinmallillaan. Malli lanseerattiin lokakuun lopussa Berliinissä, samalla alkoi sen Euroopan laajuinen myynti. SoC (Super Octa-Core) arkkitehtuurilla ja Kirin920-piirisarjalla varustettu Honor 6 tukee LTE CAT 6 -verkkoa. Lisäksi 3100 mAh akun ja SmartPower2.0-energiasäästöteknologian myötä puhelin on yksi markkinoiden sinnikkäimmistä työjuhdista. Honor 6 -puhelinta myy Elisa ja sen suositushinta on 299,99 euroa.

Yhteenveto ominaisuuksista

SoC Kirin920 -piirisarjan ja LTE CAT 6 -moduulin ansiosta Honor 6 saavuttaa jopa 300 Mbps latausnopeuden.
4 x A15 +4 x A7-ytimiä ohjaa big.LITTLE-arkkitehtuuri, joka ohjaa ytimien aktivoitumista puhelimen käyttötarpeiden mukaan. Arkkitehtuuri yhdessä GPU (Mali T628MP4) -grafiikkaprosessorin kanssa tekevät muun muassa pelaamisesta vaivattomampaa. Keskusmuistia puhelimessa on 3 gigan verran.

Honor 6 -mallissa on Sonyn neljännen sukupolven sensorilla ja F2,0-aperturella varustettu 13 megapikselin takakamera. Kamerassa on sisäänrakennettu HDR-kuvaustoiminto ja kaksois-LED-salama. Edessä on 5 megapikselin, 88 asteen laajakuvakamera, joka mahdollistaa muun muassa panoraamakuvien ottamisen. Lisäksi Honor 6 -mallissa on erittäin nopea pikakuvaustoiminto. Puhelimen taakse asennetulla takakameralla voi ottaa kuvan jopa 0,6 sekunnissa ilman, että puhelimen näyttöä tarvitsee erikseen aktivoida – pikakuvan ottamiseksi riittää kun tuplaklikkaa äänenvoimakkuuspainiketta.

3100 milliampeerin akun sekä SmartPower2.0-energiansäästötekniikan ansiosta puhelimen keskivertokäyttäjä voi käyttää Honor 6 -puhelintaan jopa yli kaksi päivää. Aktiivikäyttäjälläkin Honor 6 kestää lataamatta yli päivän.

Puhelimen viiden tuuman FHD-näyttö on tarkka (445 PPI). Erinomaisen näyttö-runko-suhteensa vuoksi puhelinta on miellyttävä pidellä ja käyttää. Honor 6:n lasimainen Corning Gorilla -komposiittikuori muodostuu kuudesta pinnoitteesta. Tämän vuoksi puhelin kestää hienovaraisesta ulkonäöstään huolimatta kulutusta. Antisormenjälkiviimeistely auttaa pitämään näytön siistinä.

Honor 6 koko on kooltaan 138,1 x 67,0 x 6,9 mm. Se painaa 129 g.

Käyttöliittymänä Honor 6:ssa on EMUI (Emotion UI) 2.3-versio. Honor tuottaa aktiivisesti kuluttajalähtöisiä ohjelmistopäivityksiä osana sen Consumer to Business (C2B) -ohjelmaansa.

Honorissa on hyödynnetty emoyhtiön Huawein osaamista ja omaa tuotantoa. Honorille on rakennettu oma sosiaalinen brändistrategia, sillä se on suunniteltu ihmisille, jotka käyttävät puhelinta aktiivisesti ja haluavat osallistua sen ominaisuuksien kehittämiseen. Käyttäjiä pyydetään kommentoimaan ja antamaan palautetta sivustojen hihonor.com , facebook.com/HonorEurope ja twitter.com/honoreu kautta.

Puhelinta Suomessa myy Elisa, saunalahti.fi/honor6.

Soneran 4G-verkko ei lopu rajalle – verkkovierailu käyttöön pohjolassa, Virossa, Liettuassa ja Espanjassa

Soneran asiakkaat voivat nyt käyttää huippunopeaa 4G-yhteyttä myös Ruotsissa, Norjassa, Tanskassa, Virossa, Liettuassa ja Espanjassa kun Sonera avaa 4G-roaming- eli verkkovierailupalvelut.

Sonera avaa ensimmäisenä operaattorina Suomessa asiakkailleen 4G-verkkovierailun Ruotsissa, Norjassa, Tanskassa, Virossa, Liettuassa ja Espanjassa. Sonera Sopiva-, Sonera Sopiva Pro- ja Sonera Yhdessä – asiakkaat käyttävät pohjolassa ja Baltiassa 4G-nopeuksia samaan hintaan kuin kotimaassakin. Espanjassa Yoigon verkossa 4G-käytöstä veloitetaan edullisen Netti ulkomailla – hinnoittelun mukaan.

Nopeampien mobiilinettiyhteyksien ansiosta matkaajat voivat esimerkiksi jakaa lomakuvia, seurata uutistapahtumia ja hoitaa työasioita loma- tai työmatkoilla yhä sujuvammin. 4G-nopeuksien hyödyntäminen edellyttää 4G-kykyistä päätelaitetta ja liittymää, jossa on 4G-palvelu.

”4G-verkkovierailua on kokeiltu viime kuukausina, ja nyt voimme vastata asiakkaittemme toiveisiin huippunopeiden 4G-palveluiden käytöstä myös esimerkiksi matkoilla Tallinnassa tai Tukholmassa. Maailmanennätysnopeuden saavuttaneen 4G-verkkomme lisäksi asiakkailla on jälleen uusi syy siirtyä 4G-aikaan”, sanoo kehityspäällikkö Timo Hietalahti Soneran teknologiayksiköstä.

TeliaSonera lanseerasi ensimmäisenä maailmassa huippunopeaa mobiilisurffausta tarjoavat 4G-palvelut ja oli myös ensimmäisten joukossa mahdollistamassa 4G-verkkovierailua eli 4G-mobiililiittymien käyttöä myös ulkomailla.

www.sonera.fi/roaming

DNA:n mobiililaajakaistan keskinopeus suurimmissa kaupungeissa parhaimmillaan jo lähes 50 Mbit/s

Omnitele Oy totesi tuoreessa tutkimuksessaan DNA:n mobiililaajakaistaliittymällä suurimmat keskimääräiset saapuvan liikenteen nopeudet. Tulos pätee yhdeksässä Suomen kymmenestä väestömäärältään suurimmassa kaupungissa, ja tutkimus kattoi kolme suurinta operaattoria ja Suomen kymmenen väestömäärältään suurinta kaupunkia. Saman tutkimuksen mukaan tiedonsiirtonopeudet ovat kasvaneet Suomessa oleellisesti vuoden 2013 tasosta, ennen kaikkea 4G LTE -teknologian laajan käyttöönoton vuoksi.

DNA:n liittymällä mitattiin suurin keskimääräinen latautumisnopeus eli verkosta päätelaitteeseen saapuvan liikenteen tiedonsiirtonopeus, 49,7 Mbit/s. Elisan vastaava tulos oli 42,9 Mbit/s ja Soneran 36,4 Mbit/s.

– Vahva, valtakunnallinen 4G LTE -verkko on yksi DNA:n päätavoitteista. Mobiilitiedonsiirto yleistyy koko ajan, kun verkossa olevien laitteiden määrä kasvaa ja laitteiden verkkosovelluksia hyödynnetään monipuolisemmin, DNA:n puheliiketoiminnan johtaja Cedric Kamtsan kertoo.

Vertailussa keskityttiin saapuvan eli verkosta päätelaitteeseen tulevan liikenteen nopeuksiin, koska suurin osa mobiilista tiedonsiirrosta on saapuvaa liikennettä, ja siten saapuvan liikenteen nopeutta voidaan pitää käyttäjän kokemuksen kannalta tärkeimpänä yksittäisenä tunnuslukuna. Varsinkin yrityskäyttäjien kannalta on kuitenkin oleellista, että myös lähtevän liikenteen nopeudet ovat hyvät. Saapuvan liikenteen lisäksi DNA:lla on panostettu hyviin lähteviin nopeuksiin, ja myös niitä mitattiin tutkimuksen aikana. DNA:n lähtevän liikenteen keskinopeus oli 33,3, Mbit/s.

– Työskennellessä tietoa luodaan, lähetetään, julkaistaan ja tallennetaan, eli työkäytön tarpeet eroavat kuluttajista. Etätyö ja liikkuva työ yleistyvät, joten pidämme erittäin tärkeänä huolehtia myös yrityskäyttäjien hyvästä palvelusta, Kamtsan sanoo.

Omnitele Oy tutki kolmen suurimman operaattorin nopeuksia Suomen kymmenessä väestömäärältään suurimmassa kaupungissa eli Helsingissä, Espoossa, Tampereella, Vantaalla, Oulussa, Turussa, Jyväskylässä, Kuopiossa, Lahdessa ja Kouvolassa. DNA:n mobiililaajakaistaliittymä oli saapuvan liikenteen tiedonsiirtonopeudeltaan keskimäärin nopein kaikissa kaupungeissa Tamperetta lukuun ottamatta. Tutkimuksen tulokset ja operaattoreiden paremmuusjärjestys vaihtelivat jonkin verran paikkakohtaisesti. Tulokset antavat kuitenkin tutkimusraportin mukaan hyvän yleiskuvan operaattoreiden keskimääräisistä siirtonopeuksista ja keskinäisistä eroista mittausalueella. Mitattujen nopeuksien saavuttaminen on mahdollista 4G LTE -verkon peittoalueella 4G LTE -liittymää ja -laitetta käytettäessä.Tutkimukseen liittyvät mittaukset suoritettiin syys-lokakuun 2014 aikana. Niissä käytettiin kunkin operaattorin nopeimpia saatavilla olevia kuluttajille suunnattuja mobiililaajakaistaliittymätuotteita.

Lisätietoja:

Tutkimuksesta ja DNA:n verkosta: www.dna.fi/verkko