Mobiiliparkki

Yhteystiedot: Kerttu Vali, Pajamäenkatu 14, 48600 Kotka email: mobiiliparkki@victoriamedia.fi

REUTERS: Huawein älypuhelinmyynti kasvoi räjähdysmäisesti

Huawei.svg

Kiinalainen puhelinvalmistaja Huawei Technologies lisäsi huomattavasti älypuhelinmyyntiään tammi-kesäkuussa edellisvuoden vastaavaan aikaan nähden. Uutistoimisto Reutersin mukaan Huawei olisi toimittanut lähes 35 miljoonaa älypuhelinta. Lisäystä vuodentakaiseen on 62 prosenttia.

Kasvu oli erityisen nopeaa Lähi-idässä, Afrikassa ja Latinalaisessa Amerikassa. Huawein mukaan kysyntä on parantunut sitä mukaa kun tuotemerkki on tullut laajemmin tunnetuksi.

Huawein hamuamat asiakkaat ovat lähinnä samoja kuin muilla kiinalaisvalmistajilla ZTE:llä ja Lenovolla. Alaa seuraavien asiantuntijoiden mukaan Huaweilla on kuitenkin matkaa älypuhelinmarkkinoiden kermaan, missä muun muassa amerikkalaisen Applen kalleimmat mallit pitävät valtaa.

IDC-analyysiyhtiön mukaan tämän vuoden ensimmäisellä neljänneksellä Huaweilla oli vajaan viiden prosentin osuus älypuhelinmarkkinoista, Applella noin 15:n ja Samsungilla noin 30 prosentin osuus.

Huawei says ships 34 million smartphones in H1 globally, up 62 percent year-on-year

Microsoft kertoo näkemyksensä kännyköiden tulevaisuudesta

windows_2421293b

Yhdysvaltalaisen Microsoftin odotetaan kertovan yöllä näkemyksiään Nokialta ostetun matkapuhelinyksikön tulevaisuudesta. Matkapuhelimet sisältyvät nyt ensimmäistä kertaa yhtiön osavuositulokseen.

Nokian matkapuhelinyksikkö siirtyi Microsoftin omistukseen huhtikuussa.

Microsoft ilmoitti viime viikolla 18 000 työntekijän irtisanomisesta, joista 1 100 Suomessa. Lisätietoa kaivataan muun muassa irtisanomisten aikataulusta ja taloudellisista tavoitteista.

Menneeltä vuosineljännekseltä markkinat kaipaavat tietoja matkapuhelinmyynnin kehityksestä ja tappioiden syvyydestä.

Microsoft ilmoitti viime viikolla pyrkivänsä tuomaan Windows-käyttöjärjestelmän entistä halvempiin puhelimiin. Tavoitteena on myydä niihin Microsoftin ohjelmia ja palveluja. Nykyisiin halpapuhelimiin se ei onnistu.

Jäljelle jääneen Nokian huhti-kesäkuun osavuosikatsaus on vuorossa torstaina. Uutistoimisto Reutersin haastattelemat analyytikot odottavat Nokian verkkoyksiköltä hieman heikompaa tulosta kuin vuoden ensimmäisellä neljänneksellä.

Jolla Oy ja Intian suurin sähköinen markkinapaikka Snapdeal sopivat Jolla-älypuhelinten myynnistä

jolla_031_storm

Mobiililaitteita ja Sailfish OS -käyttöjärjestelmää kehittävä Jolla on solminut yksinoikeudellisen myyntisopimuksen Intian suurimman sähköisen markkinapaikan Snapdeal.comin kanssa.

Jollan ja Snapdealin yhteistyön myötä Jolla-älypuhelimet tulevat intialaisten saataville elokuun aikana. Snapdeal.com on Intian suurin ja nopeimmin kasvanut markkinapaikka, jolla on tällä hetkellä yli 25 miljoonaa asiakasta eri puolilla Intiaa.

”Intia on yksi tämän hetken kuumista älypuhelinmarkkinoista, ja odotamme saavamme paljon uusia Jolla-faneja sieltä”, kommentoi Sami Pienimäki, yksi Jollan perustajista. ”Olemme perustamisestamme lähtien saaneet runsaasti innokkaita kyselyitä Intiasta, jossa luotetaan vahvasti suomalaiseen mobiiliosaamiseen. Näemme myös paljon mahdollisuuksia esimerkiksi paikalliselle sovelluskehitykselle Intiassa.”

”Olemme erittäin innoissamme kumppanuudesta markkinajohtaja Snapdealin kanssa, jolla on erittäin vahva jalansija Intian nousevilla nettikauppamarkkinoilla. Snapdealin avulla tavoitamme oikeat kohderyhmät, eli älypuhelinkäyttäjiä, jotka haluavat vaihtoehdon markkinoita dominoiville brändeille”, Pienimäki jatkaa.

“Strategianamme on tarjota laadukkaita tuotteita eri kategorioissa yli 25 miljoonalle asiakkaallemme”, kommentoi Kunal Bahl, Snapdealin toimitusjohtaja ja yksi perustajista. ”Älypuhelimet ovat erityisen vahvasti edustettuina ja ovat myyneet hyvin kanavassamme. Intiassa on tällä hetkellä hyvin vähän vaihtoehtoja mobiilikäyttöjärjestelmissä, ja tähän Jollan innovatiivinen Sailfish OS ainutlaatuisella käyttökokemuksellaan tuo erinomaisen lisän. Tähtäimessämme on pitkäkestoinen ja hedelmällinen yhteistyö Jollan kanssa.”

Jolla Oy
Jolla Oy kehittää mobiililaitteita ja avointa Sailfish OS -käyttöjärjestelmää, joka perustuu osin Nokian hylkäämään MeeGo-käyttöjärjestelmään. Jolla Oy perustettiin vuonna 2011, ja ensimmäiset Jolla-älypuhelimet tulivat markkinoille Suomessa marraskuussa 2013. Tällä hetkellä Jolla-älypuhelimia voi ostaa kaikkialla Euroopassa sekä Intiassa.
Jollalla on toimipisteet Helsingissä (pääkonttori), Tampereella ja Hongkongissa.

www.jolla.com

www.facebook.com/jollaofficial

https://twitter.com/jollahq

http://www.linkedin.com/company/jolla

Snapdeal.com
Snapdealin visiona on luoda Intian luotettavin sähköinen markkinapaikka sekä ostajille että myyjille. ”Intian Alibabana” tunnettu Snapdeal perustettiin vuonna 2010 Kunal Bahlin ja Rohit Bansalin toimesta. Tällä hetkellä Snapdeal.comissa on yli viisi miljoonaa tuotetta eli 500 eri kategoriassa. Edustettuina on sekä paikallisia että kansainvälisiä tuotteita ja brändejä. Asiakkaita on yli 25 miljoonaa ja mukana on 30 000 jälleenmyyjää. Snapdeal toimittaa tuotteita yli 5000 kaupunkiin Intiassa. Vuonna 2013-2014 yhtiö kasvatti myyntiään yli 600% ja on tällä hetkellä Intian suurin sähköinen kauppapaikka.

www.snapdeal.com

Elisa tuo ALCATEL ONETOUCH -puhelimet Suomen markkinoille

alcatel-one-touch-star

Elisa tuo heinäkuussa myyntiin kansainvälisesti tunnetun puhelinvalmistajan uutuusmallit. ALCATEL ONETOUCH -älypuhelimet erottuvat kilpailijoista muotoilullaan.

Elisa tuo 17.7. myyntiin kolme uutta älypuhelinta, joissa nähdään uudenlaista muotoilua. Puhelimien valmistaja ALCATEL ONETOUCH tunnetaan maailmalla erityisesti persoonallisista ja helppokäyttöisistä älypuhelimistaan.

– Olemme iloisia voidessamme tuoda Android-puhelinvalikoimaamme uusia kiinnostavia vaihtoehtoja. ALCATEL ONETOUCH on yksi maailman nopeimmin kasvavista puhelinvalmistajista, sanoo liiketoimintajohtaja Matias Castrén Elisasta.

Kiinnostavasti muotoilluille puhelimille on nyt kysyntää. On tutkittu, että yli kolmasosa sekä naisista että miehistä pitää puhelimen ulkonäköä yhtenä tärkeimmistä puhelimen valintaan vaikuttavista tekijöistä. (Nielsen: The Female/Male Digital Divide)

– Elisa tahtoo tarjota asiakkailleen kattavan ja houkuttelevan laitevalikoiman, Castrén toteaa.

Nyt Suomen markkinoille saatavat IDOL ALPHA, IDOL 2 S ja IDOL 2 MINI S -älypuhelimet sopivat edullisuutensa ja helppokäyttöisyytensä vuoksi hyvin myös esimerkiksi ensimmäistä älypuhelintaan ostavalle. Kaksi jälkimmäistä ovat 4G-puhelimia, joten niillä voi hyödyntää Elisan Suomen kattavinta 4G LTE -verkkoa. Elisan nopeat LTE-verkkoyhteydet ovat saatavilla jo yli 250 kunnan alueella.

ALCATEL ONETOUCH IDOL ALPHA: Muotoilultaan poikkeuksellinen, ohut designpuhelin, jossa on läpinäkyvät, puhelimen toimintojen mukaan valaistuvat reunat. 4,7 tuuman HD-näyttö, 13,1 megapikselin kamera, neliytiminen 1,2 GHz prosessori.  Värit: Slate ja Champagne Gold. 299 e.

ALCATEL ONETOUCH IDOL 2 S: Ohut ja kompakti 4G-puhelin. 5 tuuman HD-näyttö, 8 megapikselin kamera, neliytiminen 1,2 GHz prosessori. Värit: Slate ja Pure White. 219 e.

ALCATEL ONETOUCH IDOL 2 MINI S: Pieni mutta suorituskykyinen 4G-puhelin. 4,5 tuuman QHD-näyttö, 8 megapikselin kamera, neliytiminen 1,2 GHz prosessori. Värit: Slate ja Pure White. 199 e

Tuotetiedot: kauppa.saunalahti.fi

Suomalainen ei syty selfie-kuvista

grin

Suomessa selfie on tuntemattomampi käsite kuin muissa Pohjoismaissa: tuore kysely kertoo, että suomalaisista peräti 25 prosenttia ei tunne sanan merkitystä. Ruotsissa lukema on 15 prosenttia ja Norjassa 11 prosenttia. Pohjoismaiden selfie-tietoisin kansa on Tanska, jossa 96 prosenttia vastaajista ymmärtää selfie-sanan merkityksen.

16.7.2014 – Suomalaiset ovat Pohjoismaiden innottomimpia selfie-kuvien ottajia. Kyselyn vastanneista peräti 71 prosenttia kertoo, ettei ole koskaan ottanut selfietä. Vastaava lukema selfie-kuvaamisen Pohjoismaisessa kärkimaassa, Tanskassa, on 61 prosenttia.

Ruotsalaiset rakastavat retusointia

Kyselytulosten perusteella ruotsalaiset ovat innokkaimpia retusoimaan omakuviaan. 23 prosenttia ruotsalaisvastaajista kertoo muokkaavansa kuvia jollakin tavoin ennen niiden julkaisemista sosiaalisen median palveluissa. Reipas enemmistö suomalaisista on sinut oman itsensä kanssa, sillä vain 18 prosenttia tunnustaa parantelevansa kuvia ennen niiden julkaisemista. Peräti 28 prosenttia omakuvia itsestään ottavista ruotsalaisista kertoo ottavansa selfieitä shoppaillessaan. Suomalaisista kuvia räpsii kauppareissulla vain 18 prosenttia.

Alastonkuvan ilo jaetaan

Peräti 47 prosenttia suomalaisvastaajista kertoo, ettei heillä ole ainuttakaan kuvaa itsestään tallennettuna puhelimen muistiin. Vaikka suomalaiset eivät ole uutteria omakuvien ottajia, ovat he Pohjoismaiden innokkaimpia julkaisemaan kuvat Facebookissa. Näin tekee jopa 41 prosenttia suomalaisista. Silti peräti 38 prosenttia suomalaisista vastaajista kertoo tallentavansa omakuvansa vain puhelimeen eikä jaa niitä kenellekään. Suomalaisista 11 prosenttia jakaa kuvansa Instagramissa.

Alastomuus ei hävetä saunakansaa: suomalaisista 8 prosenttia ilmoittaa ottavansa selfieitä ilkosillaan, ja heistä jopa 63 prosenttia paljastaa joskus jakaneensa alastonkuvan puhelimellaan.

Mekö riippuvaisia puhelimistamme?

Suomalaisista vastaajista 56 prosenttia kokee, ettei ole riippuvainen puhelimestaan. Silti suomalaiset vastaajat ovat kyselyn perusteella hanakimpia tarkistamaan puhelimensa aina ennen nukkumaanmenoa: 30 prosenttia tarkistaa puhelimensa aina ja 40 prosenttia silloin tällöin ennen unta. Pohjoismaiden riippuvaisimpia kännykän käyttäjiä ovat norjalaiset. Heistä 64 prosenttia tunnustaa olevansa täysin riippuvaisia kännykästään.

–        Vaikka suomalaiset ovatkin muita Pohjoismaita jäljessä selfie-kuvaamisessa, on selvää, että selfie-sanasta on muotoutumassa arkislangia myös Suomessa. Kännykällä otetaan entistä enemmän kuvia ja älypuhelimen kamerasta on tullut yhä tärkeämpi kriteeri uutta puhelinta valittaessa. Samsungin uutuuspuhelimien kameraominaisuuksiin lukeutuu muun muassa Selfie Alarm -toiminto, joka helpottaa ajoitettujen omakuvien ottamista, toteaa Samsungin markkinointipäällikkö Eva Carrero.

Salaa kuvaaminen on Pohjoismaissa arkipäivää

Suomalaisista useampi kuin joka toinen myöntää ottaneensa kuvia muista ihmisistä ilman heidän lupaansa. Toisten luvatta kuvaaminen on kyselyn mukaan muissa Pohjoismaissa yhtä suosittua.

Suosituin aika selfieiden ottamiseen on viikonloppuna. Vain ani harva suomalainen myöntää ottavansa kuvia itsestään joka päivä. Puolet suomalaisista vastaajista ilmoittaa ottavansa selfieitä juhlissa. Omakuvien ottaminen on kyselyn mukaan suosittua myös koulussa tai työpaikalla.

Kyselytuloksia tiivistetysti:

  • 75 % suomalaisista tuntee termin ”selfie”.
  • 71 % suomalaisista ei ole koskaan ottanut itsestään selfietä.
  • Suomalaisnaiset ovat innokkaampia selfie-kuvaajia kuin miehet. 33 % naisista on ottanut selfie-kuvan. Sama lukema miesvastaajien keskuudessa on 25 %.
  • 50 % 18–34-vuotiaista, 25 % 34–55-vuotiaista ja 14 % yli 55-vuotiaista on ottanut selfie-kuvan.
  • Vain prosentti selfie-kuvan ottaneista kertoo ottavan selfieitä päivittäin.
  • Vain 35 % selfie-kuvan ottaneista kertoo esiintyvänsä selfieissä yksin.
  • Peräti 8% selfie-kuvan ottaneista kertoo ottaneensa itsestään selfien alasti

Kun selfie-kuvia ottaneilta kysyttiin, mitä he tekevät ottamillaan selfie-kuvilla:

1. 41 % kertoi jakavansa kuvat Facebookissa.

2. 38 % kertoi vain tallentavansa kuvat puhelimen muistiin.

3. 11 % kertoi jakavansa kuvat Instagram-palveluussa.

 Kun selfie-kuvia ottaneilta kysyttiin, mikä on tärkeintä selfie-kuvissa:

1. 31 % mielestä hauska tilanne on tärkeintä.

2. 29 % mielestä hyvä kuvakulma on tärkeintä.

3. 16 % mielestä kuvan tarkkuus on tärkeintä.

  • Kun selfie-kuvia ottaneilta kysyttiin, montako kuvaa he yleensä ottavat itsestään, kunnes ovat tyytyväisiä lopputulokseen, 69 % miehistä oli tyytyväisiä 1–3 otetun kuvan jälkeen. Vastaava lukema naisvastaajien keskuudessa oli 34 % ja heistä 36 % kertoo ottavansa itsestään 4–6 kuvaa, ennen kuin ovat tyytyväisiä lopputulokseen.

Samsungin tilasi kyselyn tutkimusyhtiö YouGOVilta keväällä 2014. Kyselyyn vastasi 4 000 yli 18-vuotiasta, joista 1 000 oli suomalaisia.

Counterpoint Technology Market Research: Samsung jäämässä alakynteen älypuhelinmarkkinoilla

Samsung-Logo-no-4

Korealainen Samsung on menettämässä markkinaosuuksiaan sekä amerikkalaiselle Applelleettä kiinalaisille halpapuhelinyhtiöille, kertoo tutkimus.

Tutkimusyhtiö Counterpointin tekemän maailmanlaajuisen tutkimuksen mukaan Applen iPhone 5S -puhelinmallia myytiin toukokuussa seitsemän miljoonaa kappaletta. Samsungin Galaxy S5 -mallin myynti jäi viiteen miljoonaan kappaleeseen.

Molemmat puhelimet ovat valmistajiensa niin sanottuja lippulaivatuotteita. Samsung ei suostunut kommentoimaan tutkimusyhtiön väitteitä tai paljastamaan myyntilukuja.

Viime viikolla Samsung ilmoitti, että sen toisen vuosineljänneksen tulos tulee jäämään kauas odotuksista heikon kysynnän ja hintakilpailun takia.

Analyytikoiden mukaan Samsungin tuotteet eivät ole onnistuneet houkuttelemaan kuluttajia maksamaan lisähintaa kiinalaisten kilpailijoiden, kuten Xiaomin ja Lenovon, puhelimiin verrattuna. Samalla kuitenkin Apple on onnistunut menestymään kalliimpien älypuhelinten markkinoilla.

Counterpoint Technology Market Research: Top 10 Smartphones in May 2014 – Galaxy S5 Fails To Displace iPhone 5s

Elisalla kattavin 4G LTE -verkko: Ministeri Kiuru avasi Elisan 2500:n 4G LTE -tukiaseman Noormarkun Harjakankaalla

Huippunopeiden mobiililaajakaistayhteyksien rakentaminen 4G LTE -teknologialla on edennyt Suomessa vauhdilla sen jälkeen kun viime vuonna huutokaupatut 800 MHz-taajuudet vapautuivat käyttöön vuoden alussa. Elisa on rakentanut LTE-saatavuutta yli 250 paikkakunnalle ja alkuvuoden aikana uusia 800 MHz -taajuuksia on rakennettu lähes 100 paikkakunnalle. Liikenne- ja viestintäministeri Krista Kiuru avasi tänään Elisan 2500:n 4G LTE -tukiaseman Noormarkun Harjakankaalla.

Taajuushuutokaupassa asetetun rakentamisvelvoitteen mukaan 97 % suomalaisista tulee olla LTE-verkon piirissä vuoden 2019 alussa. European Communications Engineering Oy:n riippumattoman tutkimuksen mukaan Elisan 4G LTE -verkko on jo nyt Suomen kattavin.

– Haluamme olla ensimmäisenä tarjoamassa uudet palvelut ja nopeimmat yhteydet asiakkaillemme. Nyt avattu 2500 4G LTE -tukiasema on myös 1000:s LTE 800 -tukiasemamme, mikä kertoo siitä nopeudesta, jolla olemme tämän vuoden aikana rakentaneet 4G-verkkoamme uudella 800 MHz -taajuudella. Kyseessä on tämän vuoden merkittävin investointimme ja jatkamme LTE-rakentamista lisenssiehtojen, asiakaskysynnän ja kapasiteettitarpeen mukaisesti niin, että 4G-verkosta tulee yhtä kattava kuin nykyisestä 3G-verkostamme, sanoo Elisan toimitusjohtajaVeli-Matti Mattila.

LTE vie nopean mobiililaajakaistan käyttömukavuuden uudelle tasolle, tiedonsiirto on entistä sujuvampaa ja jopa kiinteää laajakaistayhteyttä nopeampaa.

– Kehitys jatkuu myös uusilla teknologioilla. Testasimme esimerkiksi jo alkuvuodesta ensimmäisenä Pohjoismaissa uuden LTE-sukupolven Carrier Aggregation teknologiaa, jolla saavutetaan jopa 300 Mbps -nopeudet, Mattila jatkaa.

4G lyhyesti: 4G eli ns. neljännen sukupolven mobiilitekniikka on jatkoa jo laajasti käytössä olevalle 3G-tekniikalle. Elisan 4G-liittymillä käytettävissä ovat LTE- ja HSDPA+ Dual Carrier -tekniikat perinteisten 3G-tekniikoiden lisäksi. 4G-nopeuksia voi hyödyntää Elisan ja Saunalahden valikoimissa olevilla älypuhelimilla, tableteilla ja nettitikuilla, jotka tukevat 4G-teknologioita ja käyttävät aina nopeinta yhteyttä Elisan verkossa. Elisan 4G-nopeudet ovat saatavilla jo yli 280 paikkakunnalla, joista LTE-nopeuksia on yli 250 paikkakunnalla.  European Communications Engineering Oy:n riippumattoman tutkimuksen mukaan Elisan 4G LTE -verkko on Suomen kattavin. Lisätietoja: www.elisa.fi/4G Elisan verkon kuuluvuustiedot päivittyvät jatkuvasti osoitteeseen www.elisa.fi/kuuluvuus

:KATSO VIDEO: Älypuhelimen virransäästövinkki Yhdysvaltoihin matkaaville

Yhdysvalloissa otetaan käyttöön uusi turvatarkastuskäytäntö tietyillä lentokentillä. Älypuhelimet ja muut elektroniset laitteet pyydetään kytkemään päälle turvatarkastuspisteessä. Tarkastusviranomainen TSA ilmoittaa, että virrattomia elektronisia laitteita ei saa enää lainkaan viedä koneeseen, joten hyvä virransäästötila voi tulla tarpeeseen. Lue lisää tästä.

Katso videoesittely Galaxy S5:N ja Galaxy S5 minin Ultra Power Saving mode -virransäästötilasta

Hyvä virransäästötila voi pelastaa matkustuspäivän

Samsungin Ultra Power Saving Mode -virransäästötila takaa, että akku kestää koko matkan ajan. Virransäästötila muuntaa näytön mustavalkoiseksi, sulkee tarpeettomat toiminnot ja pidentää valmiustilan akkukestoa huomattavasti. Laturin unohtaminen matkastakaan ei ole enää suuri ongelma, sillä matkustuspäivästä selviää yhdellä akun latauksella. Ultra Power Saving Mode -tilan ollessa kytkettynä akku kestää peräti 24 tuntia vain 10 prosentin akkuvarauksella.

Lisätietoa Galaxy S5:sta

Listätietoa Galaxy S5 ministä

Koululaisen ensipuhelin on usein älypuhelin

Älypuhelimet ovat kuin tietokoneita – niin hyvässä kuin pahassa. Siksi uuden koululaisen puhelimen valinta sekä käyttötavoista sopiminen on syytä tehdä ajoissa ennen koulujen alkua.

Suomen matkapuhelinmyynti jatkaa kappalemääräistä kasvua jo viidettä peräkkäistä vuotta. Samaan aikaan älypuhelimet ovat vallanneet markkinat tavallisilta peruspuhelimilta. Kodintekniikka-alan yhteistyöfoorumin Kotekin tilastojen mukaan nyt jo älypuhelinten osuus on jo neljä viidestä myydystä matkapuhelimesta.

Tilastoista nähdään myös, että älypuhelinten keskihinta on kääntynyt Suomessa selvään laskuun. Niin Android- kuin Windows Phone –käyttöjärjestelmiä hyödyntäviä älypuhelimia saa jo selvästi alle sadan euron hinnalla. Tämän johdosta jopa koululaisten ensimmäinen matkapuhelin voi olla älypuhelin.

– Koululaisen vanhempien on syytä perehtyä puhelimen ja sopivan liittymän valintaan sekä käyttötavoista sopimiseen lapsen kanssa aiempaa tarkemmin. Nykyiset älypuhelimet vastaavat ominaisuuksiltaan tietokonetta, muistuttaa Elisan henkilöasiakkaiden laajakaistaliittymien liiketoimintajohtaja Matias Castrén.

Myös älypuhelinten tietoturva on syytä huomioida. Erillisen tietoturvasovelluksen avulla voidaan suojautua haittaohjelmilta, jotka uhkaavat Android-puhelimia. Saunalahden 2,90 euroa kuukaudessa maksavaan Turvapakettiin kuuluu myös turvaselain, joka estää lapsen pääsyn haitallisille verkkosivuille.

4G yleistyy myös edullisissa puhelimissa

Puhelimen turvaa voi lisätä laitevalmistajien omilla palveluilla, jotka mahdollistavat kadonneen tai varastetun älypuhelimen paikantamisen tai muistin tyhjentämisen internetin yli. Tämä edellyttää kuitenkin liittymältä datayhteyttä.

– Kun liittymään valitaan datayhteys, niin jo kuuluvuuden mielessä kannattaa harkita nopeaa ja palvelulaadultaan tasaisempaa 4G-yhteyttä. Jo alle 150 eurolla voi hankkia 4G-puhelimen, jolla pääsee nauttimaan vauhdikkaasta datasta myös haja-asutusalueilla, sanoo Castrén.

Riippumattoman tutkimusyritys European Communications Engineering Oy:n (ECE) keväällä 2014 toteuttaman tutkimuksen mukaan Elisan 4G LTE –verkko on selvästi Suomen kattavin. Elisan nopeat LTE-verkkoyhteydet ovat saatavilla jo yli 250 kunnan alueella.

Samsung esitteli Galaxy S5 minin

s5mini

Kolmannen sukupolven Galaxy mini on tyylipuhdas tehopakkaus

Helsinki, 2. heinäkuuta 2014 – Samsung julkisti tänään Samsung Galaxy S5 minin, kompaktin version Samsungin uusimmasta huippumallista. Pienempi versio tarjoaa isoveljensä tavoin huippusuorituskyvyn sekä kattavat hyvinvointi- ja tietoturvaominaisuudet.

– Pyrimme Samsungilla luomaan tuotteita, jotka vetoavat monenlaisiin käyttäjiin. S5 mini tarjoaa kompaktissa koossa Galaxy S5:n suorituskyvyn ja monipuoliset ominaisuudet, toteaa Samsungin telecom-myyntipäällikkö Mika Engblom.

Tehopakkaus kompaktissa koossa

Pienestä koosta huolimatta S5 mini on varustettu 4,5 tuuman Super AMOLED-näytöllä, jonka käyttö onnistuu vaivatta myös yhdellä kädellä. Takakuoressa toistuu Galaxy S5:n muotokieli ja pehmeä, rei’itetty rakenne, jonka ansioista puhelin istuu mukavasti käteen. Tyylikkään modernin ilmeen lisäksi puhelimessa on IP67-suojaluokitus, Ultra Power Saving Mode, sykemittari, sormenjälkilukija ja yhteensopivuus Samsungin puettavien älylaitteiden kanssa.

Tehopakkaus kompaktissa kooss
S5 Galaxy mini on pieni voimanpesä, joka tarjoaa saumattoman käyttökokemuksen. Se tukee moniajoa sekä erittäin nopean käynnistyksen ja 4G-tuen ansiosta erittäin vikkelää surffausta netissä. Puhelimessa on kahdeksan megapikselin kamera, joka ottaa tarkkoja kuvia kehnommissakin valo-olosuhteissa. S5 mini tallentaa videota 1080p-tarkkuudella.

Samsung Galaxy S5 mini tulee myyntiin elokuussa. Värivaihtoehtoja on neljä: Charcoal Black, Shimmery White, Electric Blue ja Copper Gold. Puhelimen suositushinta on 499 euroa.

Tekniset tiedot: Samsung Galaxy S5:ssa on 1,4 GHz:n Quad -neliydinsuoritin, Super AMOLED -näyttö (1280 x 720, 326 ppi) ja Android 4.4 (Kitkat) -käyttöjärjestelmä. Muihin ominaisuuksiin lukeutuvat BT 4.0, WiFi: 802.11 a/b/g/n, USB 2.0, NFC, IR Remote. Laitteessa on 1,5 GB RAM-muistia, 16 GB:n tallennustilavuus ja tuki MicroSD-korteille 64 GB:hen asti. Akku: 2100 mAh.

*Vapaana oleva muisti voi olla ilmoitettua pienempi järjestelmätiedostojen johdosta.