Mobiiliparkki

Yhteystiedot: Kerttu Vali, Pajamäenkatu 14, 48600 Kotka email: mobiiliparkki@victoriamedia.fi

Gartner: Matkapuhelinmarkkinat alkavat tasaantua

get-mobile-phone

Matkapuhelinten myynnin kasvu on alkanut tasaantua, kertoo markkinatutkimusyhtiö Gartner. Matkapuhelinten myynti lisääntyy Gartnerin mukaan tänä vuonna vajaaseen 5 prosenttiin, mutta kasvu painottuu aiempaa halvempiin malleihin ja kehittyviin talouksiin.

Sen sijaan tablettien myynti kasvaa edelleen vauhdilla. Matkapuhelinten myynti on kuitenkin moninkertaista tabletteihin verrattuna.

Gartner Says Worldwide Traditional PC, Tablet, Ultramobile and Mobile Phone Shipments Are On Pace to Grow 6.9 Percent in 2014

Samsung Drop Point – jätä huollettava puhelimesi lähimpään R-kioskiisi

r-kioski

Helsinki 11.3.2014  – Samsung laajentaa asiakaspalveluansa esittelemällä uuden Drop Point -palvelun, joka mahdollistaa huoltoon lähetettävien puhelinten jättämisen lähimpään R-kioskiin. Käyttäjän ei tarvitse tulostaa lomakkeita tai pakata laitetta etukäteen. Kun puhelin on huollettu, se palautetaan kotiosoitetta lähinnä olevan R-kioskin noutopisteeseen. Asiakas tai hänen osoittama perheenjäsen saa automaattisentekstiviesti-ilmoituksen tai ilmoituksen kirjeenä, kun puhelin on noutovalmiina.

-Haluamme tehdä huoltoprosessistamme asiakkaillemme mahdollisimman vaivatonta. Yhteystyö R-kioskin kanssa mahdollistaa huoltoketjumme laajentamisen lähes jokaisen Suomen kolkkaan. Drop Point -palvelulla pyrimme tekemään asiakkaidemme elämästä hiukan helpompaa, toteaa Samsungin huoltopäällikkö Mika Lehtonen.

Samsung Drop Point on helppo ja nopea tapa huollattaa puhelin. Aikaa säästyy ja vaivaa ei ole nimeksikään. Huoltotilanteessa, toimi näin:

  1. Tarkista laitteesi tiedot tyyppikilvestä akun alta (mallikoodi, sarjanumero & IMEI-numero)
  2. Soita Samsung-asiakastukeen 030-6227515
  3. Saat tekstiviestinä Samsung pakettikoodin
  4. Mene R-kioskille ja näytä koodi kassalla
  5. Anna puhelin myyjälle

Lisätietoja palvelusta: http://www.samsung.com/fi/info/droppoint.html

Applelle ja Samsungille kärkisijat Soneran helmikuun puhelinmyynnissä

37917_8dad9aec905796e0

Applen ja Samsungin puhelimet veivät kärkisijat helmikuun myydyimpien puhelinten listalla. 4G-laitteiden asema vahvistuu puhelinmyynnissä ja yrittäjien laitevalinnoissa.

Applen iPhonet pitivät kaksi ensimmäistä sijaansa Sonera Tukun helmikuun myydyimpien puhelinten listalla. Kuukausi oli vahva myös Samsungille, jonka kaksi mallia nousivat seuraaville listasijoille. Nokia kiilasi listalle laajimmalla, neljän mallin valikoimalla.

Sonera Tukun myydyimmät puhelimet helmikuussa (suluissa sijoitus tammikuussa)

1. (1.) Apple iPhone 5S
2. (2.) Apple iPhone 4S
3. (3.) Samsung Galaxy Trend Plus
4. 
( – ) Samsung Galaxy Xpress 2
5. (9.) Nokia Lumia 625
6. (8.) Nokia Lumia 925
7. (6.) Nokia 301
8. (10.) Samsung Galaxy S4 4G+
9. (4.) Nokia Lumia 520
10. (5.) Sony Xperia V

“Suomen kaltaiselle edistyneelle mobiilimarkkinalle sopivalla tavalla keskihintaisten älypuhelinten ja kärkimallien asema vahvistui myydyimpien puhelinten listalla. Asiakkaat ovat myös löytäneet Soneran laajenevan 4G-verkon edut, sillä jo yli puolet suosituimmista puhelimista on 4G-kykyisiä” , sanoo Soneran myyntijohtaja Petri Lahtinen .

Yrittäjäsasiakkaiden myydyimmät laitteet helmikuussa

1. Apple iPhone 5S
2. Huawei E5776 4G-modeemi
3. Huawei E3276 4G-nettitikku
4. Huawei B593S 4G-reititin
5. Nokia Lumia 925

”Liikkuvan työn tarpeet näkyvät yhä selvemmin yrittäjäasiakkaiden valinnoissa. Kaikki suosituimmat laitteet toimivat Soneran huippunopeassa 4G-verkossa, ja puhelinten rinnalle nousevat nopea nettitikku, 10 käyttäjälle nettiyhteyden jakava modeemi ja jopa 32 käyttäjälle yhteyden tarjoava reititin. Nopeat yhteydet ja mutkaton pääsy verkkoon ovat todellisia tuottavuustekijöitä yrittäjän arjessa” , yrittäjäasiakkaista vastaava johtaja Tanja Piha sanoo.

DNA:n myydyimmät puhelimet helmikuussa 2014

8b87e211-61f2-40d4-ad51-ae704842aeab-email

DNA:n myydyimpien puhelimien kymmenen kärki koostuu jo toisen kerran peräkkäin puhtaasti älypuhelimista, ja useimmat niistä ovat 4G-laitteita.

Apple iPhone 4s nousi uuden houkuttelevan hinnan myötä helmikuun ykköseksi, ja sen vanavedessä kakkospaikan otti edullinen perusälypuhelin Samsung Galaxy Trend Plus. Nokian laitteita listalla edustaa viidettä sijaa hallussaan pitävä Nokia Lumia 520.

“Tilaajat hyödyntävät aiempaa aktiivisemmin laitteissaan erityisesti älypuhelinkäyttöön optimoituja liittymiä, joissa on mukana nopea data. Niinpä yhä useammilla on puhelimessaan esimerkiksi DNA Welho MatkaTV-sovellus, jolla voi katsoa tv-ohjelmia missä tahansa. Uutena palveluna tuomme tänään myyntiin maailmanlaajuisen Deezer-musiikkipalvelun, joka on tarjolla etuhintaan älypuhelin- ja tablet-liittymiemme tilaajille”, kertoo DNA Kaupan toimitusjohtaja Sami Aavikko.

Kuluttajien tavat kuunnella musiikkia monipuolistuvat, ja musiikin kuuntelu mobiililaitteesta tai tietokoneelta nostaa tasaisesti merkitystään. Tuoreen tutkimuksen mukaan viidesosa suomalaisista on lisännyt digitaalista musiikinkuunteluaan viimeisen vuoden aikana – erityisesti älypuhelin- ja tablettikuuntelun osuudet ovat kasvussa.*)

DNA:n valikoiman uusin älypuhelinmerkki, loppuvuodesta myyntiin tullut Suomessa suunniteltu Jolla myy tasaiseen tahtiin, vaikkei aivan kymmenen kärkeen mahdukaan. Jolla on ilmoittanut julkaisevansa maaliskuun alussa neljännen ohjelmistopäivityksen, jonka myötä puhelin siirtyy beta-vaiheesta valmiiseen Sailfish 1.0 -käyttöjärjestelmään.

“Tämä on mieluisa uutinen myös niille kuluttajille, jotka ovat vielä miettineet oikeaa hetkeä Jollan hankinnalle. Nyt se on koittanut”, Aavikko kertoo.

DNA:n myydyimmät puhelimet helmikuussa 2014

1. iPhone 4s
2. Samsung Galaxy Trend Plus
3. iPhone 5s
4. Samsung Galaxy S4 4G+
5. Nokia Lumia 520
6. Samsung Galaxy S III 4G
7. Samsung Galaxy S4 mini
8. Samsung Galaxy Ace3 4G
9. Samsung Galaxy xCover II
10. Samsung Galaxy Y

DNA julkaisee myydyimmät-seurannan kuukausittain. Tiedot perustuvat DNA:n eri myyntikanavissa kerättyihin myyntilukuihin. Aiempien kuukausien myyntitilastot http://www.dna.fi/dna-oy/myyntitilastot

*) DNA:n Digitaalisten sisältöjen kuluttajatutkimuksen on toteuttanut tutkimusyhtiö AddValue. Siihen vastasi tammikuussa 2014 järjestetyssä verkkopaneelissa 1006 suomalaista. Tutkimus luo kokonaiskuvaa suomalaisten digitaalisen sisällön käyttötottumuksista arjessa.

Elisan helmikuun myydyimmät puhelimet: Tarveperusteinen älypuhelinten räätälöinti lisääntynyt

657-180x180-medium

Niissäkin yrityksissä on aktivoiduttu älypuhelinten hankintaan, joissa aiemmin hankittiin puhelin ensisijaisesti rikkoutuneen tilalle. Tämä johtuu yrityskohtaisten hyötysovellusten yleistymisestä ja mahdollisuudesta räätälöidä puhelimia omien käyttötarpeidensa mukaisiksi. Ilmiö näkyy yritysasiakkaiden myydyimpien puhelinten listalla kiinnostuksena edullisimpia Android-älypuhelimia kohtaan.

Yrityksille on yhä enemmän tarjolla hyötykäyttösovelluksia eri tilanteisiin, kuten resurssienhallintaan, myynnin raportointiin ja asiakaspalveluun.

– Nyt on käynnissä voimallinen 2G-laitteista siirtyminen seuraavan sukupolven puhelimiin. Puhelinten tietoturvatasosta voimme huolehtia estämällä omien sovellusten lataamisen ja tietojen tallentamisen kuluttajapilvipalveluihin. Optimoimme yhdessä yritysten kanssa laitteen käytön siten, että se tehostaa nimenomaista työtä ja lisää sen tuottavuutta, kertoo mobiilipalvelujen liiketoimintajohtaja Petteri Svensson Elisan yritysasiakasyksiköstä.

Listoja kokonaisuudessaan katsottaessa 4G-puhelinten osuus on yli puolet niin henkilö- kuin yritysasiakkailla.

– 4G-laitteet yleistyvät edelleen kiihtyvällä tahdilla yhdessä 4G-liittymien kanssa. Nopea verkon laajeneminen tukee tätä kehitystä, kertoo henkilöasiakasyksikön liittymäliiketoiminnan johtaja Henri Korpi.

Henkilöasiakkaat räätälöivät puhelimiaan muiden lisäsovellusten ohella nostamalla niiden tietoturvatasoa ja ottamalla käyttöön työkaluja, jotka mahdollistavat lasten suojaamisen valituilta internet-sisällöiltä. Kun lapsi käyttää nettiä itsenäisesti puhelimellaan, ei-toivottuja sisältöjä voi suodattaa pois ottamalla lapsen puhelimessa käyttöön turvaselaimen. Vanhempi voi halutessaan muokata turvaselaimen oletusasetuksia omalle lapselleen sopivaksi. Saunalahti Turvapaketin avulla voi estää myös sovelluskaupan käytön. Android-puhelimissa on käytettävissä kaikki palvelun ominaisuudet.

Henkilöasiakkaiden myydyimmät puhelimet helmikuussa 2014:
1. Nokia Lumia 520
2. Apple iPhone 5s
3. Samsung Galaxy Trend Plus
4. Samsung Galaxy S4 MINI
5. Samsung Galaxy S4
6. Nokia Lumia 625
7. Samsung Galaxy S III
8. Nokia 301
9. Nokia Lumia 1020
10. Apple iPhone 4S
11. Nokia Lumia 925
12. Samsung Galaxy Note 3
13. Samsung Galaxy Xcover II
14. Samsung Galaxy ACE 3
15. Samsung Galaxy S4 Active

Yritysasiakkaiden myydyimmät puhelimet helmikuussa 2014:
1. Samsung Galaxy Young
2. Nokia 301
3. Nokia Lumia 625
4. Nokia Lumia 925
5. Apple iPhone 5S
6. Nokia Lumia 520
7. Huawei F610
8. Samsung Galaxy Xcover 2
9. Apple iPhone 4S
10. Nokia Lumia 1020
11. Samsung Galaxy S 4 +
12. Nokia 208
13. Samsung Galaxy S III 4G
14. Samsung  Xcover 271
15. Samsung Galaxy S II Plus