Mobiiliparkki

Yhteystiedot: Kerttu Vali, Pajamäenkatu 14, 48600 Kotka email: mobiiliparkki@victoriamedia.fi

Samsung Galaxy S4 saatavilla 4G+ -mallina

GALAXY S 4 Product Image (5)

Suomeen nopeampi versio Samsungin Galaxy S4 -lippulaivapuhelimesta

Espoo, 18. lokakuuta 2013 – Samsung tuo Suomeen 4G+-yhteydellä varustetun entistä nopeamman Galaxy S4 -älypuhelimen. Uusi malli ymmärtää edeltäjänsä tavoin mikä on käyttäjälle tärkeintä.

4G+-yhteydellä varustettu Galaxy S4 varmistaa entistä nopeammalla suorittimella ja sutjakammalla tiedonsiirtonopeudella, että arki sujuu sulavasti. Kavereiden kanssa viestiminen, videoiden katsominen ja netissä surffaaminen on entistä nopeampaa.

Laitteen muotoilu on saanut inspiraationsa luonnosta. Kevyt ja ohut laite on ulkoisesti identtinen alkuperäisen GS4:n kanssa. Tehokas akku varmistaa, että puhelinta voi käyttää pitkään yhdellä latauksella.

– Samsung tekee kovasti töitä saattaakseen uuden tekniikan kaikkien saataville. Galaxy Note 3 on nopein puhelimemme prosessoritehon ja tiedonsiirtonopeuden mukaan mitattuna. Nyt tuomme samat tehot myös Galaxy S4 -sarjan puhelimeen ja samalla säilytämme alkuperäisestä GS4-puhelimesta tutut ja kiitellyt ominaisuudet, sanoo Samsungin telecom-myyntipäällikkö Mika Engblom.

4G+-yhteydellä varustettu Galaxy S4 tunnistaa käyttäjän kasvot, äänen ja liikkeet, joten sitä voi ohjata puhelimeen koskematta. Nettisivuja ja valikoita voi vierittää katseella. Musiikkikappaletta voi vaihtaa ja puheluihin vastata pyyhkäisemällä kädellä näytön yli.

Älypuhelin mahdollistaa elämän ja arjen jakamisen lähimmäisille missä vaan. Samsung Link -toiminto mahdollistaa musiikin, valokuvien ja pelien jakamisen lähellä oleville ystäville ilman Wi-Fi:ä tai matkapuhelinverkkoyhteyttä.

Samsung Galaxy S4 with 4G+ -puhelimessa on 2,3 GHz:n neliydinsuoritin ja mahdollisuus nopeampaan tiedonsiirtoon 4G Cat4 (150/50Mbps) -yhteydellä. 5-tuumainen 411 ppi:n Full HD (1920×1080) super AMOLED -näyttö, jossa Gorilla Glass 3 -lasi. 13 megapikselin kamera ja 2 megapikselin etukamera ja mahdollisuus full hd -videokuvan tallennukseen. Paino 130g. Mitat 136,6 x 69,8 x 7,9 mm. Android 4.2.2 (Jelly Bean). 2600 mAh:n akku. NFC, Bluetooth 4.0 ja infrapunalähetin. 16/32/64 GB muistia, microSD-korttituki (64 GB asti), 2 GB ram-muistia. Saatavilla mustana, valkoisena ja ruskeana marraskuussa 2013. Suositushinta 680 euroa.

Lahden ammattikorkeakoulu: LAMKin valokuvausopiskelijat testaamaan Nokian kamerapuhelimia

nokia1

Lahden ammattikorkeakoulun Muotoilu- ja taideinstituutin valokuvauksen opiskelijat aloittavat ainutlaatuisen tutkimus- ja kehitysyhteistyöprojektin Nokia Lontoon kanssa.

Viikon ajan kestävä projekti käynnistyy keskiviikkona 9.10. Nokia Lontoon ja opiskelijoiden yhteisellä työpajalla, jossa 15 opiskelijaa saa testattavakseen uusia Nokian huippuälypuhelimia.

– Muotoiluinstituutti on toki jo vuosien ajan tehnyt kiinteääkin yhteistyötä Nokian kanssa muotoilupuolella, mutta tämä on nyt tietynlainen avaus viestinnän koulutusohjelmalle. Ja merkittävä, kertoo valokuvauksen lehtori Anu Akkanen.

Projektin aikana opiskelijoilla on käytössään Nokian laitteet, joilla toteutetaan Nokian alustuksen mukainen kuvausprojekti. Lahden ammattikorkeakoulun lisäksi projektiin osallistuu neljä koulua eri puolilta maailmaa, 2 Yhdysvalloista, 1 Intiasta, 1 Kiinasta.

LG:N HUIPPUMALLI G2 NYT KAUPOISSA

lg_g2.4aba2b58-01f4-46b1-95b7-ace92b526542-main_image

Kauan odotettu LG:n lippulaivamalli G2 on nyt saatavilla Suomessa. G2-puhelimessa yhdistyy innovatiivinen muotoilu ja huippuluokan laitteisto.

HELSINKI, 4. lokakuuta 2013 – LG Electronicsin uusi laajasti puhuttanut älypuhelin LG G2 on nyt kaupoissa Suomessa. G2:n myötä LG on tuonut markkinoille innovatiivisen älypuhelinmuotoilun ”Rear Key”, jossa painikkeet sijaitsevat puhelimen takapuolella, minne käyttäjä luonnollisesti asettaa etusormensa. Idea tähän tuli käyttäjätutkimuksesta, jossa havaittiin, että puhelimen koon kasvaessa käyttäjien oli vaikeampi ylettyä sivulla oleviin painikkeisiin. Puhelimen taakse sijoitetut painikkeet antavat käyttäjälle paremman käyttötuntuman.

Suuri kohu LG:n uuden lippulaivamallin ympärillä
LG järjesti G2:lle globaalin lehdistötilaisuuden 7. elokuuta New Yorkissa, jonne kutsuttiin satoja toimittajia ympäri maailmaa. Uuden puhelimen suorituskyky, näyttö ja innovatiivinen muotoilu vakuuttivat. Näin puhelinta arvioitiin:

 • ”Vaikuttava teholaite, jossa on innovatiivinen muotoilu” – Viktor Åkerskog, Sweroid
 • ”Käyttäjä ei kaipaa vanhoja painikkeita, ja sormet etsiytyvät luonnollisesti oikealle paikalleen puhelimen takapuolelle säätämistä varten” – Jonas Ekelund, Ljud och Bild
 • ”Mustan värin syvyys, värintoisto ja äänenvoimakkuus ovat suurenmoiset” – Kalle Wiklund, Mobil

LG G2 – käyttäjälähtöistä muotoilua ja innovaatioita
Ainutlaatuisen muotoilunsa vuoksi LG G2 on erittäin helppokäyttöinen puhelin, mutta myös ohjelmistopuolella on ominaisuuksia, jotka parantavat ja yksinkertaistavat käytettävyyttä. Koska painikkeet ovat takapuolella, on LG tuonut käyttöön Knock-On-toiminnon, joka mahdollistaa näytön aktivoimisen kaksoisnapauttamalla. Answer Me -toiminnolla LG G2 vastaa automaattisesti, kun puhelin asetetaan korvaa vasten. Kun asetat kuulokkeet puhelimeesi, saat myös ehdotuksia sovelluksista ja musiikkisoittimesta, joita mahdollisesti haluat käyttää. Puhelin toimii myös kauko-ohjauksella kotonasi. Lisäksi voit lainata puhelinta ystävillesi tai vaikkapa lapsillesi niin, että he voivat kirjautua puhelimeen pääsemättä käsiin henkilökohtaisiin tietoihisi.

Huippuluokan laitteisto
Kuoren alta löytyy markkinoiden kehittynein piirisarjaQualcomm® Snapdragon™ 800, jonka uskomattoman suorituskykyinen ja yksityiskohtainen grafiikka nostaa älypuhelinkokemuksen kokonaan uudelle tasolle. Tehokas, kaareva 3000 mAH:n SiO+-akku mahdollistaa ainutlaatuisen pitkän käyttöajan. G2:n 5,2-tuumainen IPS-näyttö on huippuluokkaa ja tarjoaa upean väritoiston sekä leveän katselukulman. Tämä älypuhelin tekee 13 megapikselin kamerallaan vaikutuksen myös valokuvauksen harrastajiin. Puhelimen kameralla voi helposti ottaa teräviä kuvia käyttämällä optista kuvanvakainta, joka vähentää suttuisuutta ja mahdollistaa terävät kuvat.

LG G2:n käyttöjärjestelmänä on Android 4.2 Jelly Bean. Lisätietoja LG G2:sta saat LG:n kotisivuilta sekä LG:n viralliselta YouTube-kanavalta.

Hinta ja saatavuus
LG G2 on nyt saatavilla verolliseen suositushintaan 580 €.

LG Electronics
LG Electronics Inc. (KSE: 066570.KS) on maailman johtava viihde-elektroniikan, kodintekniikan sekä langattoman viestinnän ratkaisujen toimittaja, jolla on 87 000 työntekijää 113 toimipisteessä ympäri maailman. LG:n liikevaihto vuonna 2012 oli 44,22 miljardia Yhdysvaltain dollaria. LG jaetaan viiteen liiketoiminta-alueeseen – Home Entertainment, Mobile Communications, Home Appliance sekä Air Conditioning & Energy Solution ja Vehicle Components. Yhtiö on maailman suurimpia taulutelevisioiden, matkapuhelimien, ilmalämpöpumppujen sekä pesukoneiden ja kylmälaitteiden valmistajia. LG on vuoden 2013 ENERGY STAR -kumppani. LG Electronics on toiminut Pohjoismaissa lokakuusta 1999 lähtien. Pohjoismaiden liikevaihto oli vuonna 2012 noin 1,7 miljardia Ruotsin kruunua. Lisätietoja: www.lg.com.

LG Electronics Mobile Communications
LG Electronics Mobile Communications Company on maailmanlaajuisesti johtava matkaviestinnän yritys. Edistyksellistä teknologiaa ja innovatiivista muotoilua hyödyntämällä yritys luo tuotteita, joiden kokonaisvaltainen käyttökokemus helpottaa kuluttajien arkea ympäri maailmaa. 4G Long Term Evolution (LTE) -tekniikan johtavana kehittäjänä yhtiö on sitoutunut luomaan uraauurtavaa LTE-tekniikkaa, vastatakseen kuluttajien tarpeisiin korkealaatuisilla, yhtiön LTE-patentteihin ja tekniseen osaamiseen perustuvilla LTE-tuotteilla. Lisätietoja: www.lg.com.

Elisan syyskuun myydyimmät puhelimet: Lumiat vahvistivat asemiaan Galaxyjen rinnalla

Nokia-Lumia-520

Nokia vahvisti syyskuussa edelleen asemiaan Elisan myydyimpien puhelinten listoilla laajan Lumia-mallistonsa ansiosta. Nokialla on nyt yhtä vahva valikoima kuin Samsungilla, joka sekin on hyvin edustettuna erityisesti henkilöasiakkaiden kymmenen myydyimmän puhelimen listalla.

Henkilöasiakkaiden myydyin puhelin syyskuussa oli elokuun tapaan Nokia Lumia 520. Myös yritysasiakkaiden listalla kärkipaikalla on pysynyt elokuun ykkönen, Nokia Lumia 820. Nokia Lumia 925:n osalta takana on ensimmäinen täysi myyntikuukausi, jonka aikana se on todistanut suosionsa nousemalla yritysasiakkaiden listalla sijalle 2 ja henkilöasiakkaiden listalla sijalle 6.

– Vaativaan makuun soveltuvan Lumia 925:n suosio kiihtyi loppukuuta kohti 1020:n julkistuksesta huolimatta, mikä osoittaa molemmille puhelimille olevan kysyntää ja omat kohderyhmänsä. Lumia 1020:stä tilattiin huomattavan paljon ennakkoon, ja uutuuspuhelimen toimitukset ovat parhaillaan käynnissä, kertoo Henri Korpi.

Nokia Lumia 1020 on tällä hetkellä markkinoiden erottuvin laite ja soveltuu niille, jotka haluavat panostaa kameraominaisuuksiin. Lumia 1020 vastaa muiden valmistajien lippulaivamallien tasoa, minkä lisäksi siinä on poikkeukselliset kameraominaisuudet.

– Yritysasiakkaissa Symbian-puhelinten korvautuminen Windows Phone -puhelimilla jatkuu entiseen tapaan. Yrityksissä Windows Phone -käyttöjärjestelmän hyödyt ovatkin kiistattomat, kertoo Jorma Niemelä Elisalta.

Elisan myydyimmät puhelimet henkilöasiakkaille syyskuussa 2013:
1. Nokia Lumia 520
2. Nokia 301
3. Samsung Galaxy S4
4. Samsung Galaxy Trend
5. Apple iPhone 5
6. Nokia Lumia 925
7. Samsung Galaxy Xcover II
8. Samsung Galaxy S III Mini
9. Samsung Galaxy S III 4G
10. Nokia Lumia 620
11. Nokia Lumia 820
12. Samsung Galaxy S4 Active
13. Samsung Galaxy S4 Mini
14. Nokia Lumia 720
15. Apple iPhone 4

Elisan myydyimmät puhelimet yritysasiakkaille syyskuussa 2013:
1. Nokia Lumia 820
2. Nokia Lumia 925
3. Nokia 301
4. Nokia Lumia 620
5. Apple iPhone 5
6. Nokia Lumia 520
7. Nokia Lumia 920
8. Samsung Galaxy Xcover 2
9. Nokia Lumia 720
10. Nokia 300
11. Samsung Galaxy S 4
12. Samsung Xcover 271
13. Apple iPhone 4S
14. Nokia 208
15. Samsung Galaxy S III 4G

DNA:n myydyimmät puhelimet syyskuussa 2013

SAMS7560BLACK

Useimmat puhelimenostajat päätyvät nykyisin älypuhelimeen, ja valinta kohdistuu hyvin usein nimenomaan keskihintaiseen perusälypuhelimeen.

Syyskuussa DNA:n myydyimpien puhelimien listan ykkössijalle nousi edullinen Samsung Galaxy Trend. Elokuun myydyin puhelin, Nokia Lumia 520 jatkoi syyskuussa kakkosena, ja odotusten mukaisesti mukaan kolmen kärkeen ponkaisi aivan elokuun lopussa myyntiin tullut Nokian uutuus, Lumia 925.

“Reilulla sadalla eurolla saa ns. perusälypuhelimen, ja kun Applen ja Nokian syksyn uutuuksien myynnin aloitus on vasta edessä, syyskuun myydyimmiksi nousivat nämä edulliset suosikit. Syyskuun Nokia-uutiset eivät näkyneet myyntipisteissä puhelinten kysynnässä suuntaan eikä toiseen, ja Lumia 520 -puhelimen myynti jatkui hyvänä edelleen”, kertoo DNA Kaupan toimitusjohtaja Sami Aavikko.

Applen myynti jatkui tasaisena, vaikka uusien mallien julkistus näkyikin syyskuun myynnissä pienenä hetkellisenä hidastumisena. “Odotukset uusien mallien myynnille ovat kovia, kun Applekin tekee kokonaan uuden aluevaltauksen tuodessaan värikkään iPhone 5c -puhelimen valikoimiinsa”, Aavikko ennakoi.

Peruspuhelimia listalla elokuussa edustanut Nokia 301 luovutti syyskuussa paikkansa Samsungin C3595 simpukkapuhelimelle. “Peruspuhelimienkin ominaisuudet ovat kehittyneet. Peruspuhelimia hankitaan erityisesti ensipuhelimeksi, ja esimerkiksi iäkkäämmät ihmiset suosivat isoja näppäimiä ja selkeää käyttöä. Valikoimiin palannut simpukkapuhelin otettiin erityisellä ilolla vastaan”. Aavikko kertoo.

Huippulaadukkaalla 41 megapikselin kameralla varustetun, kovasti odotetun Nokia Lumia 1020 -älypuhelimen myynti alkaa DNA Kaupoissa ja DNA:n nettikaupassa tänään, ja sama koskee myös ennakkotilausten toimituksia.

DNA:n myydyimmät puhelimet, syyskuu 2013:

1. Samsung Galaxy Trend
2. Nokia Lumia 520
3. Nokia Lumia 925 *
4. Samsung Galaxy S III 4G *
5. Samsung Galaxy Xcover II
6. Samsung Galaxy S4 *
7. Samsung C3595
8. iPhone 5 *
9. Samsung Galaxy S II Plus
10. Nokia 301

* = 4G LTE -puhelin.

DNA julkaisee myydyimmät-seurannan kuukausittain. Tiedot perustuvat DNA:n eri myyntikanavissa kerättyihin myyntilukuihin. Aiempien kuukausien myyntitilastot.

DNA Kauppa on Suomen laajin matkapuhelimia myyvä myymäläketju, johon kuuluu 73 myymälää. Ketju on osa DNA-konsernia, jonka liikevaihto vuonna 2012 oli 769 miljoonaa euroa ja liikevoitto 56 miljoonaa euroa. DNA:lla on yli 3 miljoonaa matkaviestin- ja kiinteän verkon asiakkuutta. Lisätietoa osoitteessa www.dna.fi.

iPhone piti pintansa Soneran myydyimmissä puhelimissa

black

Apple iPhone 5 oliSoneran myydyin puhelin syyskuussa. Samsungin tabletti nousi yrittäjäasiakkaiden viiden myydyimmän laitteen listalle.

Apple iPhone 5 säilytti kärkipaikkansa Sonera Tukun myydyimpien puhelinten listalla syyskuussa. Elokuussa menestyneet Samsung Galaxy Trend ja Nokia 301 veivät muut kärkisijat. Nokia Lumia –malliston menekki jatkui hyvänä: Lumia 925 säilytti viitostilan ja uutuudet Lumia 625 ja huippukameralla varustettu Lumia 1020 nousivat listalle, jälkimmäinen syyskuun ennakkotilausten perusteella.

Sonera Tukun myydyimmät puhelimet syyskuussa (sulussa elokuun sijoitus)

 1. (1.) Apple iPhone 5
 2. (3.) Samsung Galaxy Trend
 3. (4.) Nokia 301
 4. ( – ) Nokia Lumia 1020
 5. (5.) Nokia Lumia 925
 6. (7.) Samsung Galaxy Xcover 2
 7. ( – ) Nokia Lumia 625
 8. (2.) Nokia Lumia 520
 9. (8.) Samsung Galaxy S4
 10. ( – ) Samsung C3595

“Heinä-elokuussa nähty edullisempien puhelinten kysyntä jatkui myös syyskuussa. Pääsyy on varmasti koulunaloitussesongin jatkuminen, mutta voi myös kysyä heijastuuko talouden yleisestä tilanteesta käytävä keskustelu asiakkaiden valintoihin. Toisaalta myös valmistajien huippumallit kiinnostavat entiseen tapaan”, sanoo Soneran myyntijohtaja Petri Lahtinen.

Tabletti nousi yrittäjien myydyimpien laitteiden kärkiviisikkoon

Soneran yrittäjäasiakkaiden myydyimmät laitteet syyskuussa:

 1. Apple iPhone 5
 2. Nokia Lumia 925
 3. Samsung Galaxy Xcover 2
 4. Samsung Galaxy S4
 5. Samsung Galaxy Tab 2 10.1

Soneran yritysmyynnissä suosituimpana laitteena pysyi Applen iPhone 5. Tabletin nouseminen kärkiviisikkoon osoittaa, että yritysasiakkaat ovat löytäneet tabletit työn tuottavuutta parantavana työkaluna kannettavan tietokoneen rinnalle.

”Tabletti on kevyt, helppokäyttöinen ja aina valmiina. Kohtuuhintaisten tablettien valikoiman kasvun myötä laitteita hankitaan yhä laajemmin jokapäiväiseen työkäyttöön esimerkiksi myyntihenkilöstölle ja ammattiautoilijoille. Matkaviestinverkkojen nopeutuessa SIM-kortilla varustettu tabletti on todellinen joka paikan työkalu”, sanoo Soneran yrittäjämyynnistä vastaava Tanja Piha.