Mobiiliparkki

Yhteystiedot: Kerttu Vali, Pajamäenkatu 14, 48600 Kotka email: mobiiliparkki@victoriamedia.fi

Kantar Worldpanel: Windows-puhelimet hyvässä vedossa Euroopassa

2013091838565

 

Windows-puhelinten markkinaosuus kasvaa hitaasti mutta varmasti, kertoo tutkimusyhtiö Kantar Worldpanelin selvitys.

Euroopan viidessä suurimmassa maassa niiden yhteenlaskettu markkinaosuus on yli yhdeksän prosenttia.

Elokuussa päättyneellä kolmen kuukauden jaksolla Windows-puhelinten markkinaosuus Euroopan keskeisillä markkinoilla kasvoi 9,2 prosenttiin. Viisi maata ovat Iso-Britannia, Saksa, Ranska, Italia ja Espanja.

Kuukausi sitten yhteenlaskettu markkinaosuus oli 8,2 prosenttia.

Isossa-Britanniassa ja Ranskassa on rikkoutunut 10 prosentin markkinaosuus: Isossa-Britanniassa WP-puhelinten markkinaosuus on 12 prosenttia ja Ranskassa 10,8. Saksassakin ne ovat enää prosenttiyksikön päässä Applen iOS-järjestelmän myynnistä.

Tämä on korkein osuus, mitä Windows Phonella – ja myös Nokialla – on ollut.

Ylivoimainen ykkönen Euroopassakin on edelleen Googlen käyttöjärjestelmä Android: sen osuus on yhä 70 prosenttia, vaikka valtaista kasvuvauhti onkin taittumassa.

”Windows-puhelinten myynnin kasvua selittävät edullisten Lumia 520 -ja 620-mallien veto” sanoo Kantar Worldpanelin johtaja Dominic Sunnebo. ”Erityisen hyvin nämä mallit käyvät kaupaksi 16-24-vuotiaiden ja 35-49-vuotiaiden keskuudessa.”

Nokia kertoi syyskuun alussa myyvänsä kännykkätoimintansa Microsoftille. Nokia perusteli myyntiä sillä, ettei markkinaosuuden kasvu ollut tarpeeksi vahvaa lukuisista yrityksistä huolimatta.

Kantar Worldpanel ComTech: T-Mobile sees growth in sales on strength of iOS in the US

Apple myi 9 miljoonaa uutta iPhonea kolmessa päivässä

iPhone5s_PF_3UP_HERO_PRINT

Applen uusien iPhone-mallien myynti on lyönyt aiemmat ennätykset. Yhtiön mukaan iPhone 5S ja 5C -puhelimia myytiin kolmessa päivässä yhdeksän miljoonaa kappaletta. Viime vuonna julkaistua iPhone 5 -puhelinta myytiin samassa ajassa viisi miljoonaa kappaletta.

Yhtiö ei kertonut, miten myynti jakaantui kalliimman ja edullisemman mallin välillä. Myyntilukuja kasvatti se, että Apple tällä kertaa aloitti myynnin heti myös Kiinassa. Se on noussut Yhdysvaltojen ohi maailman suurimmaksi älypuhelinmarkkinaksi.

Apple on maailman älypuhelinmarkkinoiden kakkonen korealaisen Samsungin jälkeen. Yhtiö myi huhti-kesäkuussa yli 31 miljoonaa puhelinta, mikä vastasi arviolta 13 prosentin markkinaosuutta.

Nokia myi samalla neljänneksellä 7,4 miljoonaa Lumiaa.

Jollan Sailfish-moniajokäyttöjärjestelmä on yhteensopiva Android-ekosysteemin kanssa

jolla-app-grid-2-fixed

Android-sovellukset toimivat Sailfish-käyttöjärjestelmässä sellaisenaan

Sailfish-käyttöjärjestelmä tarjoaa modernin, elepohjaisen käyttökokemuksen ja Android-sovellukset eri sovelluskauppojen kautta. Jolla tekee yhteistyötä johtavien kansainvälisten Android-sovelluskauppojen kanssa varmistaakseen, että kuluttajat voivat ladata Android-sovelluksia Sailfish-laitteisiin aivan kuten Android-laitteissa.

“Esimerkiksi suositut Android-sovellukset kuten Instagram, WhatsApp ja Spotify toimivat suoraan Sailfish-käyttöjärjestelmässä ja tulevassa Jolla-laitteessa”, kertoo Jollan toimitusjohtaja Tomi Pienimäki.

Sailfish tukee yleisiä Android-laitealustoja

Jolla on saavuttanut läpimurron Sailfish-käyttöjärjestelmän Android-laiteyhteensopivuudessa, mikä mahdollistaa Sailfishin käyttämisen yleisimmillä Android-laitteilla. Kiinnostuneet laitevalmistajat voivat helposti ja nopeasti kehittää älypuhelimia ja tablet-laitteita pohjautuen olemassa oleviin Android-laitteistoympäristöihin. Tämä yhteensopivuus on merkittävä edistysaskel ja antaa laitevalmistajille mahdollisuuden hyödyntää olemassa olevaa, massiivista Android-laitevalmistusekosysteemiä ja -investointia erilaisten Sailfish-laitteiden kehittämisessä.

Jolla uskoo, että tämä läpimurto Android-laitteistoyhteensopivuudessa avaa merkittäviä mahdollisuuksia Sailfish-käyttöjärjestelmän käyttöön toimialalla, erityisesti Kiinassa. “Uskomme, että Sailfish-moniajokäyttöjärjestelmän yhteensopivuus sekä Android-sovellusten että Android-laitteiden kanssa tekee Sailfishistä erittäin merkittävän vaihtoehdon alan toimijoille erityisesti Euroopassa ja Aasiassa. Olemme jo keskusteluissa useiden isojen aasialaisten laitevalmistajien kanssa tästä mahdollisuudesta”, toteaa Tomi Pienimäki.

Seuraava tuotantoerä avataan ennakkovarauksille tällä viikolla

Viime viikot ovat olleet erittäin dynaamisia mobiilitoimialalla ja erityisesti Microsoft–Nokia-ilmoituksen jälkeen Jollan ja Sailfish-käyttöjärjestelmän strateginen positio on kasvanut merkittävästi toimialalla.

“Viime viikkojen erittäin positiivisen palautteen ja kysynnän johdosta tulemme avaamaan Jolla-laitteen ennakkovarauskampanjan uudelleen vielä kuluvalla viikolla. Matkapuhelin on aina ollut erityisen lähellä meidän suomalaisten sydäntä ja haluamme jatkaa tätä kotimaista tarjontaa. Halukkaat voivat ennakkovarata laitteensa internetissä osoitteessa jolla.com ja laittaa oman panoksensa kotimaiseen matkapuhelintoimialaan “, sanoo Tomi Pienimäki.

Jolla-yhtiöstä

Jolla Oy kehittää mobiililaitteita ja avointa Sailfish-moniajokäyttöjärjestelmää suositun MeeGo-järjestelmän jatkajana. Yhtiön pääkonttori on Helsingissä, ja yhtiöllä on toimipisteet lisäksi Tampereella ja Hong Kongissa.

Nets tuo maksukortin matkapuhelimiin

Nets tuo Pohjoismaissa markkinoille mobiililompakon, joka tekee matkapuhelimesta maksukortin. Netsin mobiililompakko soveltuu kaikenlaisiin maksukortteihin kuten debit-, credit- ja prepaid-kortteihin ja tulevaisuudessa mobiililompakkoon voidaan liittää muutakin digitaalista sisältöä, kuten lippuja, matkakortteja, elektronisia avaimia ja erilaisia etu- ja jäsenyyskortteja.

Kehitystyö on ollut käynnissä jo jonkin aikaa, ja Nets käy tällä hetkellä keskustelua monien asiakkaidensa kanssa liiketoimintatarpeiden ja asiakassegmenttien mukaan räätälöityjen uusien mobiilimaksusovellusten toteuttamiseksi.

Netsin Issuing-liiketoiminnasta vastaava johtaja Mikko Pilkama kertoo:

”Ennen vuoden loppua Nets on valmis aloittamaan ensimmäiset mobiililompakoiden yhteisprojektit Pohjoismaissa toimivien korttien liikkeellelaskijoiden ja kauppaketjujen kanssa. Tämä tulee mahdollistamaan mobiilimaksamisen NFC-tekniikkaa hyödyntävissä maksupääteissä. Palveluntarjoajana Nets toimii linkkinä korttien liikkeellelaskijoiden, teleoperaattoreiden ja kauppiaiden välillä. Olemme valinneet Oberthurin vastaamaan tuotteen teknisen alustan toimittamisesta ja Perturan toteuttamaan ja kehittämään kanssamme lisäarvoa tuottavaa mobiililompakkoa.”

”Tämä on loistava esimerkki pohjoismaisen innovaatioyhteistyön tuloksena syntyvistä tuotteista ja palveluista. Uskomme, että palvelu kiinnostaa asiakkaitamme myös Suomessa. Sovelluksemme avulla korttien liikkeellelaskija voi tarjota asiakkailleen sekä mobiililompakko-sovelluksen että omat maksukorttinsa matkapuhelimiin kaikissa Pohjoismaissa. Netsin uudet mobiilisovellukset ovat joustavia, skaalautuvia ja kaikkien korttien liikkeellelaskijoiden käytettävissä”, sanoo Mikko Pilkama.

Arnaud de La Chapelle, Oberthur Technologiesin Solutions-liiketoimintayksikön toimitusjohtaja, kommentoi:

”Projektin alusta asti olemme jakaneet Netsin vision mobiilimaksujen tulevasta kehityksestä. On hienoa, että voimme toimittaa Trusted Service Manager (TSM) -tekniikan, joka takaa maksutoiminnon luotettavan toteutuksen käyttäjän matkapuhelimeen.”

Netsin tehtävä TSM-palveluntarjoajana on varmistaa, että kortin liikkeellelaskija pystyy myöntämään, jakamaan ja hallinnoimaan matkapuhelimeen tulevia maksukorttitietoja. Palveluntarjoaja vastaa myös siitä, etteivät korttien arkaluonteiset tiedot vaarannu ja takaa, että kortin tiedot tallennetaan ns. turvaelementtiin, esimerkiksi puhelimen SIM-kortin erityissuojattuun osaan.

Myös Perturan johtaja Jacob Aisen iloitsee yhteistyöstä Netsin kanssa. Pertura ja Nets vastaavat yhdessä mobiililompakon käyttöliittymän suunnittelusta ja käyttöönotosta sekä uusien lisäpalvelujen toteuttamisesta.

”Toimintamme painopistealue on mobiililompakoissa ja lähimaksutekniikoiden käytössä, jotka mahdollistavat maksamisen matkapuhelimella fyysisissä kaupoissa. Kumppanuus Netsin kanssa on järkevää, sillä yhdessä me voimme avata täysin uusia ovia tulevaisuuden maksutavoille”, Jacob Aisen kertoo.

Sovellus on asiakkaiden räätälöitävissä

Netsin toimittama mobiililompakko soveltuu kaikenlaisiin maksukortteihin (debit-, credit- ja prepaid-kortteihin), ja tulevaisuudessa se avautuu myös muunlaisille maksusovelluksille, kuten henkilöltä henkilölle maksamiseen. Maksusovellusten lisäksi mobiililompakkoon voidaan liittää myös paljon muuta digitaalista sisältöä, kuten lippuja, matkakortteja, elektronisia avaimia (esim. hotellien avainkortteja), sairausvakuutuskortteja, ajokortteja ja erilaisia etu- ja jäsenyyskortteja.

Netsin mobiililompakko on avoin sovellus, joka räätälöidään asiakaskohtaisesti. Nets toimittaa moduulit ja tarjoaa asiakkailleen heidän toiveidensa mukaisen rakenteen ja palvelut.

”On tärkeää korostaa, että sovellukset räätälöidään kunkin asiakkaan erityisvaatimusten ja tarpeiden mukaan sekä asiakkaan oman brändi-ilmeen mukaiseksi. Nets toimittaa teknologian, sovelluksen suunnittelun ja siihen liittyvät palvelut. Kukin asiakas voi itsenäisesti määrittää valmiin sovelluksen ulkonäön ja lompakon sisällön ja toiminnot”, lisää Mikko Pilkama.

Maksaminen matkapuhelimella fyysisissä kaupoissa edellyttää lähimaksamiseen soveltuvaa infrastruktuuria ja lähimaksupäätteitä. Tämän infrastruktuurin rakentaminen on Suomessa hyvässä vauhdissa.

Nets
Nets on erikoistunut digitaalisten arvojen hallintaan tuottamalla strategisia konsultointipalveluja ja IT-ratkaisuja Autamme luomaan tehokkaampaa yhteiskuntaa ja optimoimme asiakkaidemme liiketoimintoja rahan, tietojen ja toimijoiden digitaalisen hallinnan avulla. Tuotevalikoimamme kuuluu Euroopan kattavimpiin ja tahdomme tulla vielä vahvemmaksi kumppaniksi asiakkaillemme, sekä kansallisesti että kansainvälisesti. Netsillä on 2 700 työntekijää Tanskassa, Norjassa, Suomessa, Ruotsissa ja Virossa. Yhtiön vuosiliikevaihto on 850 miljoonaa euroa. Lisätietoja on sivustollamme www.nets.eu

Oberthur Technologies
Oberthur Technologies on maailman johtava toimija turvallisuustekniikan alalla, johon kuuluu mm. järjestelmäkehitys, ratkaisut ja palvelut älykorteille (maksukortit, SIM-kortit, kulkukortit, NFC jne.) ja turvalliset henkilöasiakirjat. Lisätietoja: www.oberthur.com

Pertura
Pertura on johtava pohjoismainen kontaktittomien lompakkosovellusten toimittaja. Lisätietoja: www.pertura.dk

Mobiilisovellus helpottaa NCC:n rakennustyömaiden laadunvalvontaa

Rakennustyömaan monet erilaiset laadunvalvontajärjestelmät sekä vaihteleva mahdollisuus verkkoyhteyden käyttämiseen asettavat tehokkaalle valvonnalle ja dokumentoinnille haasteita. Elisan tytäryhtiö Appelsiini kehitti NCC:lle laiteriippumattoman mobiilisovelluksen, jonka ansiosta NCC:n rakennuskohteiden valvonta tehostuu ja helpottuu.

Laadunvalvonnan tärkein tehtävä on varmistaa rakennustöiden eteneminen suunnitelmien mukaan ja turvallisesti. Projektin valvonta ja tehtyjen huomioiden dokumentointi on tehtävä siellä, missä työ tapahtuu. NCC:llä tähän asti käytössä olleet valvontajärjestelmät ja -menetelmät veivät paljon aikaa eivätkä toimineet ilman verkkoyhteyttä.
NCC Työmaamittari -sovelluksen on toteuttanut Appelsiinin sovelluskehitysyksikkö, ja sovellus tarjotaan pilvipalveluna. Html5-pohjainen käyttöliittymä on Appelsiinin käyttöliittymäsuunnittelijoiden ja NCC:n loppukäyttäjien yhteistyön tulos. Sovellus toimii laadunvalvojien raportoinnin, dokumentoinnin ja tiedonhaun välineenä. Se hyödyntää alustaa, joka yhdistää sujuvasti eri järjestelmät.
– Halusimme kehittää laadunvalvontayksikön tapaa dokumentoida ja hakea tietoja työmaalla sekä siirtyä toimistossa tehtävästä kirjaamisesta erilaisten mobiililaitteiden hyödyntämiseen. Laadun mittaamiseen käytettiin aiemmin useita eri järjestelmiä, jotka eivät vielä toimineet keskenään täydellisesti. Valvonnan laatu, tiedon saanti ja yhdistely eri järjestelmien välillä helpottuu Työmaamittarin myötä huomattavasti, toteaa IT-päällikkö Timo Mäenpää NCC Rakennus Oy:stä.
Ratkaisukonsultti Juho Saari Appelsiinilta korostaa taustajärjestelmien keskittämisen hyötyjä ja uskoo, että integraatiot ovat keskeisessä roolissa tulevaisuuden mobiilipalveluiden kehityksessä.

– Tämä on hyvä esimerkki keskitettyjen integraatioalustojen hyödyistä. Valmiin alustan ansiosta sovelluksen kehittäminen ja tuotanto on kevyt prosessi. Pystyimme keskittymään siihen, että NCC Työmaamittari -sovellus on helppokäyttöinen ja käyttäjän tarpeet huomioonottava. Se toimii niin älypuhelimissa, tableteissa kuin pöytäpäätteillä ja sallii tiedon välivarastoimisen, jolloin sovellusta voi käyttää myös offline-ympäristössä, Saari kuvailee.

Sovellus on tällä hetkellä pilottikäytössä ja siitä saatu palaute on ollut hyvää.

HTC esittelee uuden värivaihtoehdon One-perheeseen

80a649ddb6dcf36e_800x800ar

HTC julkaisi äskettäin uuden värivaihtoehdon palkittuun One-sarjaan. Kolmea aiemmin julkaistua väriä, hopeaa, mustaa ja punaista, saapuu täydentämään säkenöivä sininen, jonka värisenä voit saada HTC Onen ja HTC One minin. Uusi väri on rohkea vaihtoehto niille, jotka eivät pelkää kantaa mukanaan älypuhelinta, joka erottuu joukosta.


Saatavuus
HTC One ja HTC One mini tulevat saataville neljännen vuosineljänneksen aikana.

HTC tuo lisää ääntä älypuhelimiin

99b2e4fe4079861f_800x800ar

HTC esittelee uuden lisätarvikkeen, joka tarjoilee omaa luokkaansa olevan kirkkaan ja voimakkaan äänimaailman. HTC One määritteli älypuhelinten äänikokemuksen uusiksi HTC BoomSoundilla ja nyt HTC nostaa jälleen rimaa ylemmäksi julkaisemalla uuden lisätarvikkeen, joka sopii täydellisesti HTC BoomSoundilla varustettuihin puhelimiin. HTC BoomBass on erillisellä vahvistimella ja Bluetooth-tuella varustettu kompakti subwoofer, joka yhdessä HTC BoomSoundin kanssa tarjoilee täyteläisemmä ja voimakkaamman basson. Subwooferin avulla HTC BoomSound-kaiuttimien äänimaailmaan saadaan muhkeammat matalat äänet niin musiikkiin, kuin videoihinkin. Ainutlaatuinen äänimaailma, jonka voit aina ottaa mukaasi.

Saatavuus
HTC BoomBass tulevat saataville neljännen vuosineljänneksen aikana.

HTC
HTC Corp. (HTC) on perustettu 1997 ja yritys on julkaissut useita palkittuja mobiililaitteita, sekä teknologioita. HTC:n kaikki tekeminen perustuu todellisiin ihmisiin, sekä heidän tarpeisiinsa. Tämä saa HTC:n kokeilemaan muotoilun ja teknologian rajoja, jotta jokaiselle ympäri maailmaa olevalle asiakkaalle voidaan tarjota yksilöllinen käyttökokemus. HTC:n tuotevalikoimaan kuuluu älypuhelimet, jotka on varustettu HTC Sense™:llä – monitasoisella käyttöliittymällä, joka tarjoilee yksilöllisen ja intuitiivisen käyttökokemuksen. HTC on listattu Taiwanin pörssiin (TWSE: 2498). Lisää tietoa osoitteessa www.htc.com.

Google ja Nestlé tuovat markkinoille Android KitKat -puhelimen

xtdsr329w24na2kpyz1w

Kuukausia jatkuneisiin huhuihin saatiin vahvistus, kun Google julkisti myöhään tiistai-iltana seuraavan Android-puhelimensa nimen: Android KitKat saa nimensä Nestlén maailmankuulun suklaapatukan mukaan.

Android-puhelimet on nimetty makeiden herkkujen mukaan jo vuodesta 2009, jolloin markkinoille tuotiin Android Cupcake, suositun leivonnaisen nimellä kulkeva versio. Viimeisin, myynnissä oleva Android kantaa Jelly Bean -makeisten nimeä.

Ennen Googlen julkistusta markkinoilla liikkui tietoja, joiden mukaan seuraavan Androidin nimi alkaa K:lla. Android KitKat kuitenkin yllätti suurimman osan alan asiantuntijoista, jotka ennakoivat, että seuraava Android-versio olisi Android Key Lime Pie (Key Lime -piirakka).

”Android K -sarjalle ei voisi olla parempaa nimeä kuin maailmankuulu suklaaherkku, joka on ollut koko tiimimme suosikki aina Android-puhelinten alkuajoista asti”, Marc Vanlerberghe, Adroidin markkinointijohtaja vakuuttaa.

KitKat vahva sosiaalisessa mediassa

”Olemme innoissamme yhteistyöstä Androidin kanssa. Kun kumppaninamme on maailman suosituin matkapuhelinjärjestelmä, KitKat -suklaan ystävien on mahdollista nauttia suosikistaan yhä useammin”, Patrice Bula, Nestlén markkinointijohtaja toteaa.

”KitKat kuuluu sosiaalisessa mediassa maailman kymmenen suosituimman kulutustavarabrändin joukkoon, kun tarkastellaan fanien määrää ja sitoutuneisuutta. Vahvistamme tuotemerkin läsnäoloa edelleen sähköisissä medioissa lanseeraamalla vuorovaikutteisia, luovia kampanjoita”, Bula lupaa.

Lisätietoja

Android KitKat android.com/kitkat

KitKat www.kitkat.com

Apple, Nokia ja Samsung mitaleille Soneran elokuun puhelinmyynnissä

Sonera2011

Heinäkuun suosituimmat puhelimet jatkoivat Sonera Tukun myyntien kärjessä myös elokuussa Apple iPhonen vallatessa ykköspaikan Nokia Lumia 520:ltä. Uutuus-Lumia 925 nousi listan keskivaiheille. Kovimman nousun listalle teki pronssisijan napannut Samsung Galaxy Trend.

“Elokuun myynnissä käytiin melko tasainen kamppailu Suomen markkinaa hallitsevan kolmikon kesken. Koulunaloitussesonki näkyi ennakoidusti edullisempien puhelinten kasvaneena menekkinä, vaikka koululaisenkin ykköspuhelin on nykyään jo älypuhelimen ominaisuuksilla varustettu laite. Ja huippumallit ottavat aina paikkansa listalla, kuten elokuussa Nokian Lumia 925”, sanoo myyntijohtaja Petri Lahtinen Soneralta.

Sonera Tukun myydyimmät puhelimet elokuussa (sulussa heinäkuun sijoitus)

1. (2.) Apple iPhone 5
2. (1.) Nokia Lumia 520
3. ( – ) Samsung Galaxy Trend
4. (4.) Nokia 301
5. ( – ) Nokia 925
6. (3.) Nokia 820
7. (8.) Samsung Galaxy Xcover 2
8. (7.) Samsung Galaxy S4
9. (5.) Nokia Lumia 620
10. (6.) Apple iPhone 4S

DNA:n myydyimmät puhelimet elokuussa 2013

8b87e211-61f2-40d4-ad51-ae704842aeab-email

DNA:n myydyimmät puhelimet -listan elokuun ykkösenä pysyi viime kuussa kärkeen noussut Nokian Lumia 520. Toisena listalla on Apple iPhone 5 ja kolmannella sijalla Nokia 301, joka oli jo kesäkuussa suosittu valinta esimerkiksi koulunsa aloittaville.

DNA:n kolmen myydyimmän puhelimen joukosta löytyy elokuussa kaksi Nokiaa. Molemmissa puhelimissa on edullisessa hintaluokassaan hyvät ominaisuudet. Nokia 301 on erityisesti kysytty kohderyhmässä, jossa ei älypuhelimelle nähdä tarvetta tai esimerkiksi kosketusnäyttö tuntuu vieraalta.

”Lumia 520:n myyntivolyymit ovat olleet todella kovia. Se nousi heti myyntiin tultuaan ostetuimmaksi laitteeksi ja listan kärjessä se on pysynyt edelleen. Lumia 520 on Nokian edullisin Windows Phone -älypuhelin. Nokialla on siis nyt oma hittituote, mutta toisaalta myös Samsungilla on edullinen Galaxy Trend, joka on myynyt tosi hyvin ja kilpailee Lumia 520:n kanssa. Samsungin Galaxy Trend nousikin elokuussa DNA:n myydyimpien listalle sijalle seitsemän”, DNA Kaupan toimitusjohtaja Sami Aavikkokertoo.

Yrityksissä tablettien kysyntä jatkaa kasvuaan

Nokian uudet Lumia 925 ja Lumia 1020 ovat molemmat herättäneet yrityskäyttäjissä paljon kiinnostusta. Lumia 925 -puhelimen myynti alkoi 29.8., ja ensimmäisten päivien kysyntä osoittaa, että uutuus tulee nousemaan korkealle listoilla. Tuttujen Lumioiden ja Samsungin Galaxy-puhelinten myynti yritysasiakkaille kehittyy hyvää vauhtia edelleen. Apple iPhonen kysynnän kasvu yrityskäyttäjien keskuudessa näyttää hieman tasaantuneen.

Tablettien kysyntä kasvaa yrityksissä edelleen nopeasti. “Tablettikaupassa on nähtävissä selkeä trendi: hyvät kokemukset kotikäyttöön hankitusta tabletista innostavat hankkimaan laitteen myös henkilökohtaiseksi työvälineeksi. Helposti mukana kulkevan laitteen monipuoliset toiminnot ja kovaan käyttöön tarkoitetut mobiililaajakaistat takaavat tablettien suosion”, Aavikko kertoo.

Peruspuhelimet ovat myös yrityksissä yhä nopeammin korvaantumassa älypuhelimilla, mikä näkyy niiden myynnin kehityksessä. Vanhan peruspuhelimen tilalle hankitaan yhä useammin älypuhelin, mitä varmasti osin selittää se, että älypuhelimia löytyy myös jo edullisemman hintakategorian laitteista.

DNA:n myydyimmät puhelimet, elokuu 2013:

1. Nokia Lumia 520
2. Apple iPhone 5 *
3. Nokia 301
4. Samsung Galaxy Xcover II
5. Samsung Galaxy S4 *
6. Samsung Galaxy S III *
7. Samsung Galaxy Trend
8. Apple iPhone 4S
9. Samsung Galaxy Xcover
10. Nokia Lumia 720

* = 4G LTE -puhelin.

DNA julkaisee myydyimmät-seurannan kuukausittain. Tiedot perustuvat DNA:n eri myyntikanavissa kerättyihin myyntilukuihin. Aiempien kuukausien myyntitilastot.

DNA Kauppa on Suomen laajin matkapuhelimia myyvä myymäläketju, johon kuuluu 73 myymälää. Ketju on osa DNA-konsernia, jonka liikevaihto vuonna 2012 oli 769 miljoonaa euroa ja liikevoitto 56 miljoonaa euroa. DNA:lla on yli 3 miljoonaa matkaviestin- ja kiinteän verkon asiakkuutta. Lisätietoa osoitteessa www.dna.fi.