Mobiiliparkki

Yhteystiedot: Kerttu Vali, Pajamäenkatu 14, 48600 Kotka email: mobiiliparkki@victoriamedia.fi

Pohjoismaiden ensimmäinen Samsung-konseptimyymälä Helsinkiin

Samsungin myymälä Makkaratalo 30.7.2013

Espoo 31. heinäkuuta 2013 Samsung ja DNA avaavat elokuun alussa täysin uudenlaisen myymälän Helsingin keskustaan. Kauppakeskus Citycenterissä sijaitseva Samsung Experience Store esittelee Samsungin uusimmat mobiilituotteet ja innovaatiot. Asiakkaat pääsevät kokeilemaan eri tuotteita ja testaamaan miten ne toimivat yhdessä.

Yli 160 neliön liikkeessä on esillä puhelimia, tabletteja, kannettavia tietokoneita, kameroita ja fiksuimpia lisälaitteita. Vastaavia Samsungin konseptimyymälöitä on maailmalla, mutta Citycenterin liike on ensimmäinen Pohjoismaissa. Samsung avasi viime syksynä näyttävät konseptimyymälät Frankfurtiin ja Pariisiin.

DNA tarjoaa kaikkiin liikkeen tuotteisiin sopivat liittymäpalvelut.

– Samsung Experience Store tarjoaa meille paikan, jossa voimme luontevasti esitellä uusimpia tuotteitamme ja järjestää lanseeraustilaisuuksia. Kuluttajat voivat luottaa siihen että liikkeessä on esillä laajin mahdollinen valikoima tuotteita ja Samsungin laitteet läpikotaisin tunteva henkilökunta, sanoo Samsungin telecom-myyntipäällikkö Mika Engblom.

Liikkeessä tullaan järjestämään myös erilaisia asiakkaille suunnattuja ilmaisia koulutuksia. Koulutukset räätälöidään tietyn tuotteen ympärille. Konseptimyymälän etuna on, että tilassa voidaan helposti esitellä, miten eri tuoteryhmien laitteet kytkeytyvät toisiinsa ja toimivat yhdessä.

– Liike on elämyksellinen tila, jossa asiakkaat pääsevät kokemaan, miten tekniikka voi olla osa jokapäiväistä elämää, toteaa Engblom.

Samsung Experience Store avataan torstaina 1. elokuuta 2013 klo 15.00 Kauppakeskus Citycenterissä, Keskuskatu 8.

Nokia Lumia 625: Nokian jättinäyttöinen julki

Nokia_Lumia_625_Range_edited-540x231

Tässä Lumia-perheen uusimassa tulokkaassa yhdistyvät suuri näyttö ja nopea 4G-internetyhteys, jotka tarjoavat käyttäjälleen korkeatasoisen viihde- ja viestintäkokemuksen todella edulliseen hintaan.

Nokia Lumia 625 –älypuhelimen 4,7-tuuman näytöltä näet suurempana kaiken, joka on sinulle tärkeää. Näyttö pysyy entistä kirkkaampana auringonvalossa ja se on varustettu superherkällä kosketusteknologialla, joka mahdollistaa käytön myös hanskat kädessä tai kynsillä naputeltaessa – täydellistä esimerkiksi peleille kuten Temple Run.

Uusi älypuhelin tukee 4G/LTE-yhteyttä ja lataa siten sisältöä esimerkiksi Vimeo- ja YouTube –palveluista jopa 10 kertaa nopeammin. Nokia Lumia 625:n tuotepäällikkö Vinay Jayakumarkertoo:

4G-teknologia yleistyy vauhdilla. Supernopean internetyhteyden myötä suuret ja kauniit sisällön henkiin herättävät näytöt ovat yhä kysytympiä. Nokia Lumia 625 vastaa kysyntään todella kilpailukykyiseen hintaan.

Muiden Lumia-perheen jäsenten tapaan Nokia Lumia 625:ssa kannattaa korostaa sen muotoilua. Vinay kertoo olevansa laitteen muotoilusta erityisen ylpeä. Puhelimen kulmat ovat kauniisti pyöristetyt näyttöä myöten, minkä ansiosta laite tuntuu luonnolliselta kädessä. Selkeä muotoilu yhdistettynä Nokia Lumia 625:n kuoren mattapintaiseen viimeistelyyn takaa sen, että tätä kaunokaista pyörittelee kädessä mielellään.

Nokia Lumia 625 tulee saataville oranssina, keltaisena, kirkkaan vihreänä, valkoisena ja mustana. Vaihdettavan kuoren kerroksittain valettu polykarbonaatti luo puhelimelle läpikuultavan pinnan, joka edustaa materiaalisuunnittelun uusinta evoluutiota.

Nokia Lumia 625 pitää sisällään kaikki Windows Phone 8 –käyttöjärjestelmän tarjoamat sovellukset ja palvelut, joihin kuuluvat muun muassa Nokian navigointi-, viihde- ja valokuvausominaisuudet. Laitteessa on myös uusin käyttöjärjestelmän Amber-päivitys.

Nokia Smart Cameran ja Elävä kuva –sovelluksien avulla saa kaiken irti viiden megapikselin autofocus-kamerasta, jonka kuvat näyttävät upeilta Lumia 625:n isolla näytöllä. HERE Maps,Transit ja Drive ohjaavat sinut varmasti perille, minne ikinä haluatkin mennä.

Viimeisimpänä muttei suinkaan vähäisimpinä Nokia Lumia 625:n ominaisuuksista kannattaa nostaa esiin Nokia Musiikki, joka tarjoaa mainos- ja rekisteröitymisvapaan ilmaisen musiikin striimauspalvelun, jonka avulla soittolistat voi myös ladata puhelimeen offline-kuuntelua varten. Nokia Lumia 625:n musiikkikokemus kannattaa täydentää Nokian uusilla Coloud Boom –kuulokkeilla.

Eikö kuulostakin hyvältä? Nokia Lumia 625:n toimitukset aloitetaan valikoiduilla markkinoilla vuoden kolmannella neljänneksellä noin 220 euron verottomaan hintaan.

Nokia_Lumia_625__Colour_Layers_edited-540x371

Uusi Lumia 625 on saatavilla viidessä eri värissä.

Nokia Lumia 625
Käyttöjärjestelmä Windows Phone 8
Näyttö  4.7 tuuman WVGA @ 201ppi, joka pysyy entistä kirkkaampana auringonvalossa, High Brightness Mode, Color Enhancement ja Super Sensitive Touch -kosketusnäyttö
Akku 2000 mAh
Prosessori 1.2GHz tuplaydinprosessori
Kamera Pääkamera: 5MP Autofocus, LED-salama, 1080p@30fps, etukamera: VGA
Muisti 512 MB RAM8 GB muisti sekä tuki jopa  64 GB:n SD-muistikortille

Saunalahti Pikalataus -palvelu tuo joustoa saldon lataamiseen

Saunalahti on tuonut uudenlaisen, joustavan tavan prepaid- ja latausliittymien saldon lataamiseen ja puhe-, tekstiviesti- ja tiedonsiirtopakettien hankkimiseen. Saunalahti Pikalataus -palvelu mahdollistaa muun muassa saldon lataamisen tekstiviestillä esimerkiksi lapsen puhelimeen niin, että lataus veloitetaan suoraan lapsen vanhemman maksukortilta.

Saunalahti Pikalataus mahdollistaa ensimmäistä kertaa Suomessa sekä saldon että puhe-, tekstiviesti- ja tiedonsiirtopakettien lataamisen tekstiviestillä. Palvelu helpottaa muun muassa tilanteita, joissa prepaid-liittymää käyttävän lapsen liittymän saldo käy vähiin, sillä palvelu lähettää automaattisesti viestin lapsen vanhemman kännykkään, kun liittymän saldo alittaa kolme euroa. Palveluun on mahdollista liittää useita prepaid- tai latausliittymiä.

Aiemmin lisäsaldon lataus onnistui internetissä lataa.saunalahti.fi -sivustolla, Otto-automaateilla sekä kauppojen ja kioskien latauspisteissä.

– Saunalahti Pikalataus tuo turvaa erityisesti pienimmille kännykänkäyttäjille. Saldo ei pääse yllättäen loppumaan, kun vanhemmat voivat ladata lisäsaldoa kätevästi tekstiviestillä juuri silloin kun tarve on suurin, kertoo osastopäällikkö Toni Kivinen Elisalta.

Kaikki Pikalataukset veloitetaan asiakkaan palvelun aktivoinnin yhteydessä antamalta maksukortilta (debit tai credit). Pikalataus-palvelun voi ottaa käyttöön osoitteessa lataa.saunalahti.fi/pikalataus.

Elisa on tietoliikenne- ja ICT-palveluyritys. Tuomme elämyksiä suomalaisten elämään ja tuottavuutta liiketoimintaan online- ja ICT-palveluillamme. Palvelemme noin 2,2 miljoonaa kuluttajaa, yritystä ja julkishallinnon organisaatiota. Mobiililiittymien markkinajohtajana tarjoamme asiakkaillemme kattavan ja nopean verkon, joka mahdollistaa 3G- ja 4G-palvelut. Liikevaihtomme vuonna 2012 oli 1,55 miljardia euroa ja henkilöstömäärämme 3 860. Tarjoamme palvelut kansainvälisesti yhteistyössä Vodafonen ja Telenorin kanssa. Lisätietoja www.elisa.fi

Nokia Lumia 1020: älypuhelinten kameravallankumous alkaa!

ProEXR File Description =Attributes= cameraAperture (float): 36.000004 cameraFNumber (float): 8.000000 cameraFarClip (float): 4000.000000 cameraFarRange (float): 999999984306749440.000000 cameraFocalLength (float): 9.411827 cameraFov (float): 12.836063 cameraNearClip (float): 10.000000 cameraNearRange (float): 0.000000 cameraProjection (int): 0 cameraTargetDistance (float): 1.000000 cameraTransform (m44f) channels (chlist) compression (compression): Zip16 dataWindow (box2i): [0, 0, 6999, 6999] displayWindow (box2i): [0, 0, 6999, 6999] lineOrder (lineOrder): Increasing Y pixelAspectRatio (float): 1.000000 screenWindowCenter (v2f): [0.000000, 0.000000] screenWindowWidth (float): 1.000000 =Channels= A (half) AO_VRayDirt1.B (half) AO_VRayDirt1.G (half) AO_VRayDirt1.R (half) B (half) BACK.B (half) BACK.G (half) BACK.R (half) FILL.B (half) FILL.G (half) FILL.R (half) G (half) KEY.B (half) KEY.G (half) KEY.R (half) LIGHT_LINK_CAM.B (half) LIGHT_LINK_CAM.G (half) LIGHT_LINK_CAM.R (half) R (half) Z (half) bumpnormals.X (half) bumpnormals.Y (half) bumpnormals.Z (half) diffuse.B (half) diffuse.G (half) diffuse.R (half) lighting.B (half) lighting.G (half) lighting.R (half) normals.X (half) normals.Y (half) normals.Z (half) rawReflection.B (half) rawReflection.G (half) rawReflection.R (half) rawRefraction.B (half) rawRefraction.G (half) rawRefraction.R (half) reflect.B (half) reflect.G (half) reflect.R (half) refract.B (half) refract.G (half) refract.R (half) shadow.B (half) shadow.G (half) shadow.R (half) specular.B (half) specular.G (half) specular.R (half)

Nokia Lumia 1020 julkaistiin tänään New Yorkissa. Nokian toisen sukupolven 41 megapikselin sensori on yhdistetty optiseen kuvanvakaimeen, ja yhdessä ne lyövät kaikki älypuhelinkuvauksen ennätykset! Lumia 1020:ssä kuvien tarkkuus ja laatu ovat vertaansa vailla, ja kuvan ottaminen, muokkaaminen ja jakaminen käy vaivatta.

Haluamme tehdä hyvien kuvien ottamisesta entistä helpompaa, ja siksi keksimme zoomin uudestaan: yhdistimme toisen sukupolven 41 megapikselin Pureview-sensorin, kuusi ZEISSin linssiä ja optisen kuvanvakaimen. Lumia 1020:n kamera zoomaa suoraan jokaisen kuvan yksityiskohtiin ‒ ylinäytteistämällä kuvan ‒ ja tekee näin valokuvista tarkempia ja terävämpiä kuin koskaan.

Lumia 1020:lla voit vain osoittaa kameran oikeaan suuntaan ja laukaista. Kuvan sommittelun ja rajauksen voi muuttaa jälkikäteen käyttämällä uutta Nokia Pro Camera -sovellusta.

Nokia Pro Camera on Lumia 1020:n oletuskuvaustoiminto. Sen avulla voit pitää kuvauksen ohjat tiukasti omissa käsissäsi ‒ sormen sipaisulla pääset määrittämään säätöjä, jotka aikoinaan oli tarkoitettu vain asiantuntijoille. Näet itse, miten valotusajan, valkotasapainon, suljinajan ja filmin herkkyyttä ilmaisevan ISO-luvun muuttaminen vaikuttavat kuvaan jo ennen se ottamista. Tämä sopii paitsi säädöt jo tunteville myös niille, jotka haluavat oppia lisää. Sovellukseen sisältyy oppaita, jotka kannustavat kokeilemaan ja oppimaan uutta jokaisella otoksella.

Kaksoisotos. Kun painat kameran laukaisinta, Nokia Pro Camera ottaa yhdellä kertaa kaksi kuvaa. Täyden resolution kuvaa voi muokata myöhemmin rajattomasti, ja viiden megapikselin kuva on helppo jakaa esimerkiksi Facebookissa tai omassa Windows Phone 8 SkyDrivessa.

Napsi kuvia ja muokkaa myöhemmin. Yhdestä otoksesta voit rajata ja zoomata useita eri kuvia ja luoda näin erilaisia tarinoita. Voit esimerkiksi suoristaa horisontin auringonlaskusta ottamastasi kuvasta tai jakaa ryhmäkuvan yksittäisiksi henkilökuviksi. Suurta kuvaa voit käsitellä aina uudelleen. Viiden megapikselin kuva on sen sijaan tarkoitettu jaettavaksi salamannopeasti. Kaksoisotos on ainutlaatuinen ominaisuus Lumia 1020:ssä ja sinällään jo vallankumouksellinen!

Optinen kuvanvakain. Jo johtavaksi nousseen optisen kuvanvakaimemme toinen sukupolvi merkitsee yksinkertaisesti entistä laadukkaampaa kuvausta ja videointia vähäisessä valossa. Suuren anturin ja optiikan innoittamina Nokian insinöörit lähtivät tutkimusmatkalle ja päätyivät lopulta lisäämään kameramoduuliin kuulalaakereita. Luit oikein: Lumia 1020:n sisuksissa on kuulalaakereita ja meistä se on aika eeppistä! Kameramoduuli tasoittaa kaikki kädenliikkeet, ja kun tähän yhdistetään yksi puhelinkameroiden suurimmista aukoista, kuvaajan ei tarvitse pelätä kameran tärinää tai heilahtaneita kuvia ‒ edes yöllä.

Seuraavan sukupolven xenon-salama. Kuvaa pallo ilmassa tai ota toimintakuvia pimeässä. Xenon-salama pystyy valaisemaan otoksen 1/16000 sekunnin ajaksi, jonka Lumia 1020 tarvitsee kuvan ottamiseen pienimmällä suljinajalla.

Tai jos olet enemmän hidastamisen kannalla, voit pidentää suljinaikaa aina neljään sekuntiin ja kuvata näin liikkuvien autojen synnyttämiä valojuovia tai sumentaa otosta liikkeen tunnun tuomiseksi kuvaan. Lumia 1020 antaa ohjat mielikuvituksellesi!

Nokia Rich Recording. Lumia 1020 tallentaa myös stereoääntä (kovaäänisimmistäkin konserteista) Nokia Rich Recording -toiminnon avulla, joka tallentaa ääntä kristallinkirkkaasti jopa 140 desibelin voimakkuuteen asti. Kuvaa ja ääntä ‒ käsissäsi on tehokas väline, jolla voit ikuistaa ja jakaa elämäsi jokaisen hetken.

Kuvaussovellukset uusiksi. Pro Cameran lisäksi Nokian kuvatiimi Lundissa on luonut ohjelmistokehitystyökalun, jonka avulla kehittäjät voivat tuoda omia innovaatioitaan kuvaukseen. Tänään muun muassa Hipstamatic, Path,Yelp ja CNN ilmoittivat Lumia 1020:lle tehdyistä uusista, parannetuista sovelluksistaan, jotka hyödyntävät älypuhelimen täyttä kuvaustehoa. Nokia tuo markkinoille myös tehostetut HD-versiot suosituista Cinemagraph- ja PhotoBeamer-sovelluksistaan, joiden suorituskyky ja toiminnot on nostettu Lumia 1020:n arvoiselle tasolle.

Eikä pidä unohtaa, että Lumia 1020 ei ole vain kamera. Se on aikaansa edellä oleva älypuhelin ‒ oikeastaan superpuhelin. Uusinta ja parasta Windows Phone 8 -käyttöjärjestelmää käyttävässä puhelimessa on LTE-valmius ja 32 gigatavua muistia, ja siinä on täysimittainen globaali navigointi ja uusimmat versiot HERE-sovelluksista sekä ilmainen mobiilimusiikkipalvelu, jossa musiikkivirtaa eivät katko mainokset. Lisää maustetta soppaan tuovat Windows Phone -kaupan yli 165 000 sovellusta.

Värit ja saatavuus

Lumia 1020:n saa keltaisena, valkoisena tai mustana. Sen toimitukset alkavat ensin Yhdysvalloissa AT&T:n yksinoikeudella. Myynnin arvioidaan alkavan 27.heinäkuuta 299,99 dollarin hintaan. Älypuhelin tulee Kiinaan ja Länsi-Eurooppaan vuoden kolmannella neljänneksellä. Saatavuudesta muilla markkinoilla kerrotaan pian. Suomen hinta-ja saatavuustiedot kerromme myös lähempänä myynninaloitusta.

Tekniset tiedot

  • Verkot GSM: 850 MHz, 900 MHz, 1800 MHz, 1900 MHz, WCDMA: 2100 MHz, 1900 MHz, 850 MHz, 900 MHz, LTE-verkkokaistat: 1, 3, 7, 20, 8
  • Näyttö: 4,5 tuuman AMOLED WXGA (1280×768), 2,5 D kaareva Gorilla 3 -lasi, ClearBlack-lasi, suuren kirkkauden tila, auringonvalossa näkyvä näyttö, erittäin herkkä kosketusnäyttö
  • Akku: 2000 mAh:n akku, langaton lataus erillisen kuoren avulla
  • Suoritin: 1,5 GHz:n kaksiytiminen Snapdragon
  • Kamera: PureView 41 MP -kamera, jossa optinen kuvanvakain, resoluutio: 7712 x 5360. Mukana Nokia Pro Camera. Xenon-salamavalo valokuvaukseen, led-salamavalo videokuvaukseen
  • Etukamera: HD 1,2 MP – laajakulmakamera
  • Muisti: 2 gigatavun RAM-muisti, 32 gigatavun massamuisti; 7 gigatavun ilmainen tallennustila SkyDrive-pilvipalvelussa
  • Liitännät: USB2.0, BT 3.0, NFC, jossa SIM-pohjainen tietoturva, WLAN a/b/g/n, A-GPS ja Glonass, 3,5 mm audioliitin
  • Koko/paino: 130,4 x 71,4 x 10,4 mm, 158 g

DNA:lla aktiivinen verkkolaajennusten kesä

Kotimaan matkailijat ja suuret kesätapahtumat huomioidaan DNA:n verkkolaajennuksissa. Heinolassa on valmistunut Vierumäen ja ydinkeskustan kattava 4G LTE -alue, ja Hyvinkäällä Kravunharjun asuntomessualueelle 3G- ja 4G LTE -palvelualueet. Liikekeskustat kattavaa 4G LTE -kuuluvuutta viimeistellään Joensuussa, Rovaniemellä ja Savonlinnassa.

Älypuhelimet ovat verkossa koko ajan, ja liikkeellä ollessa niiden kartta- ja muista valmiuksista halutaan täysi hyöty.

– Esimerkiksi Savonlinnassa suunnittelimme uusien tukiasemien aikataulun oopperajuhlien mukaan. 3G-nopeuksia ja 4G-tasoisia Dual Carrier -nopeuksia laajensimme ympäri kaupunkia, ja ydinkeskustan 4G LTE -tukiasemakohteet ehtivät valmiiksi juuri juhlien alkuun mennessä, kuten pitkin, toteaa tuotantojohtaja Antti Jokinen.

Hyvinkäällä LTE-rakentaminen ajoitettiin asuntomessujen mukaan, ja Kravunharjun tulevalla asuntomessualueella palvelee nyt DNA:n 4G LTE:n ohella 3G- ja Dual Carrier -peittoalueet.

DNA:lla on menossa tukiasemien modernisointiprojekti, joka osaltaan edesauttaa kovaa laajentamisvauhtia.

– Vaihdamme tukiasemia multiradiotekniikkaan. Se tarkoittaa, että saamme samaan tukiasemapaikkaan useampia tukiasemia ja yhdestä ja samasta kohteesta pystytään tarjoamaan niin 2G-, 3G- kuin 4G-yhteyksiä. Samalla tukiasemien liityntäyhteydet vaihdetaan kuitupohjaiseksi, mikä parantaa tiedonsiirtotehoa ja toimintavarmuutta, Jokinen kertoo.

Tietoa DNA:n matkaviestinverkon teknologioista:

GSM: GSM-alueella puhelinta voi käyttää puhumiseen, tekstiviestien lähettämiseen ja vähäiseen tiedonsiirtoon.

3G: 3G-verkko sopii puheluiden ja tekstiviestien lisäksi aktiiviseen ja monipuoliseen nettisurffailuun. 3G-nopeus vaihtelee esimerkiksi sijainnin mukaan, ja tyypillisesti nopeus vaihtelee välillä 0,4-10 Mbit/s. 3G-verkko mahdollistaa jopa 21 Mbit/s-enimmäisnopeuden.

Dual Carrier: Dual Carrier tuplaa 3G-tiedonsiirtonopeudet: enimmäisnopeus on 42 Mbit/s, tyypilliset nopeudet esimerkiksi laitteista ja sijainnista riippuen noin 0,4-20 Mbit/s. Kansainvälinen televiestintäliitto ITU määrittelee Dual Carrier -teknologian 4G:ksi. Dual Carrier -teknologiaa tukevia laitteita on ollut jo pitkään yleisesti saatavilla.

4G LTE: 4G LTE -verkossa enimmäisnopeudet voivat olla jopa 100 Mbit/s. LTE:llä onnistuu internetsurffailun ohella esimerkiksi videoiden katselu ja vuorovaikutteisten pelien pelaaminen. Huiman enimmäisnopeuden ohella myös tyypilliset nopeudet ovat kovia: noin 5-80 Mbit/s.