Mobiiliparkki

Yhteystiedot: Kerttu Vali, Pajamäenkatu 14, 48600 Kotka email: mobiiliparkki@victoriamedia.fi

Samsung lanseeraa Galaxy S4 minin: tehokkaan ja pienikokoisen älypuhelimen

.

Huippusuorituskyky yhdistyy näyttävään muotoiluun ja vertaansa vailla olevaan käyttökokemukseen.

Helsinki, Suomi, 30. toukokuuta, 2013 – Samsung esittelee Galaxy S4:n pikkuveljen Galaxy S4 minin, jossa isoveljeltä tuttu muoto on pakattu selvästi pienempään pakettiin. Se on erittäin helppokäyttöinen ja täydellinen kumppani arkeen. Samsung Galaxy S4 mini sopii aktiiviseen elämään ihmisille, jotka haluavat monipuolisen älypuhelimen.

GalaxyS4 mini tukee useita innovatiivisia ominaisuuksia ja palveluja, jotka helpottavat arkea.

 • Elämän tärkeimmät hetket talteen

Sound & Shot -toiminto mahdollistaa sen, että otettuun kuvaan voidaan yhdistää kuvaushetkellä kuuluva ääni. Panorama Shot -toiminto taas mahdollistaa näyttävien panoraamakuvien ottamisen.

 • Pidä yhteyttä ystäviin ja perheenjäseniin

Galaxy S4 minillä on helppo pitää yhteyttä ystäviin ja perheenjäseniin. Sillä on myös helppo löytää uusia tuttavuuksia. Group Play -ominaisuus mahdollistaa sen, että pääset käsiksi ystäväsi kuuntelemaan musiikkiin ja pelaamiin peleihin.

 • Arjen helpotukseksi

GalaxyS4 mini tekee lomareissustakin nautinnollisemman. S Translatorilla voi murtaa kielimuureja ja solmia uusia tuttavuuksia eri puolilla maailmaa. S4 mini osaa kääntää puhutun sanan, fraasin tai kirjoitetun lauseen halutulle kielelle. Se osaa myös kääntää suoraan sähköpostit ja tekstiviestit toiselle kielelle. Sisäänrakennettu infrapunalähetin ja WatchOn-toiminto tekevät Galaxy S4 ministä universaalin kaukosäätimen, jolla voi ohjata kodin viihdekeskuken laitteita.

 • Parempaan hyvinvointiin

Galaxy S4 minissä on myös uusi S Health -toiminto, joka valvoo automaattisesti käyttäjänsä elämäntapoja. S Health -toimintoon kuuluu muun muassa ruokapäiväkirja, harjoituspäiväkirja ja muita ominaisuuksia, jotka auttavat käyttäjää pysymään terveenä ja hyvässä kunnossa. Lisäksi se valvoo unirytmiä ja painonkehitystä.

Galaxy S4 mini tulee saataville kahtena värivaihtoehtona: White Frost ja Black Mist.

Tekniset tiedot: Samsung Galaxy S4 minissä on 4.3 tuuman QHD Super AMOLED -näyttö. Laitteessa on 1.7 Ghz:n tuplaydinsuoritin ja käyttöjärjestelmänä toimii Android 4.2.2 Jelly Bean. 8/16 GB sisäinen muisti ja MicroSD-tuki 64 GB asti. Laitteessa on kahdeksan mengapikselin takakamera ja 1.9 megapikselin kamera edessä. Paino: 107 grammaa. Yhteysominaisuuksiin lukeutuvat muun muassa WiFi 5.0 GHz a/b/g/n, GPS + GLONASS, bluetooth® v4.0 (LE), NFC (ainostaan LTE-mallissa).

K-Plussa-pisteet älypuhelimen ruudulle

.

Cardu mobiilikortti -sovelluksessa on nyt mahdollista seurata oman K-Plussa-kortin pistetilannetta reaaliaikaisesti kännykällä. Cardu-sovellus mahdollistaa tämän palvelun ensimmäisenä kanta-asiakaskorttina Suomessa. Tämä tarkoittaa sitä, että asiakas voi varmistaa palkintopisterajojen täyttymisen ja hyödyntää pisteensä entistä tehokkaammin. Lisäksi palvelu näyttää kaikki valtakunnalliset K-Plussa-edut ja -tarjoukset.

K-Plussa-kortti on ollut saatavilla kännykkään Cardu mobiilikortti -sovelluksessa jo reilun vuoden. Digitaalinen K-Plussa-kortti sisältää myös digitaalisia leimapasseja, esimerkiksi Neste Oil Helsinki Eläintarhan asemalla voi kerätä pesupassinsa leimat kätevästi puhelimeen.

”Asiakkaidemme tarpeet saada ajantasaista informaatiota ajasta ja paikasta riippumatta ovat kasvamassa voimakkaasti. Yhteistyössä Sundukan kanssa olemme kyenneet kehittämään palvelutarjontaamme mobiiliympäristössä nopeasti ja joustavasti ilman suuria omia investointeja. Samalla olemme kyenneet lisäämään omaa osaamistamme mobiililaitteilla toimivien palveluiden kehittämisestä omissa järjestelmissä”  toteaa K-Plussa-konseptin toteutuksesta vastaavan K-Plus Oy:n varatoimitusjohtaja Tapio Näveri.

”Palvelu on ainutlaatuinen, jopa globaalissa mittakaavassa ja olemme äärimmäisen ylpeitä, että K-Plussa on valinnut Cardu mobiilikortti -sovelluksen omaksi korttialustakseen. Tämä on hyvä osoitus Cardu-mobiilikortin laadusta ja vie meitä kohti tavoitettamme olla johtava asiointisovellus Suomessa. K-Plussa-pisteiden näkyminen reaaliajassa omassa puhelimessa on konkreettinen hyöty K-Plussan mobiilikortin käyttäjille ja juuri tällaisia arkea helpottavia toimintoja olemme tuomassa lähiaikoina lisää”, toteaa Cardun kehittäneen Sunduka Oy:n toimitusjohtaja Timo Soininen.

Cardu mobiilikortti -sovelluksen voi ladata ilmaiseksi kaikkiin älypuhelimiin. K-Plussa-kortti liitetään palveluun omalla korttinumerolla, jonka jälkeen pistetilanteen seuraaminen on mahdollista. Cardu-sovellukseen lisätty kortti ei vielä toistaiseksi korvaa fyysistä K-Plussa-korttia.

Yrityksille Cardu-mobiilikortti tarjoaa aivan uudenlaisen jäsenyys- ja kanta-asiakasmarkkinoinnin mobiilityökalun. Cardu muuttaa kalliit ja staattiset muovikortit uudenlaiseksi viestintävälineeksi, jolla kuluttajat ovat aina tavoitettavissa. Carduun on mahdollista luoda digitaalisia leimapasseja sekä kuponkeja. Lisäksi palvelun käyttöönotto on edullista ja erittäin nopeaa. Sovellus toimii kaikissa älypuhelimissa ja sen on valinnut osaksi mobiilistrategiaansa jo yli 100 suomalaista brändiä. Cardu sovelluksen on kehittänyt suomalainen ohjelmistoyhtiö Sunduka.

www.cardu.com

Samsung Galaxy S4 on maailman ensimmäinen TCO-sertifioitu älypuhelin

Samsung Galaxy S4 on maailman ensimmäinen TCO-sertifioitu älypuhelin

Sertifiointi osoittaa Samsungin lippulaivamallin täyttävän TCO Development -yhtiön kestävän kehityksen vaatimukset. Myös Galaxy Note 10.1 sai TCO-sertifikaatin.

Espoo 24. toukokuuta 2013 – Samsung Galaxy S4 on maailman ensimmäinen älypuhelin, jolle on myönnetty TCO-sertifikaatti. TCO Development on ruotsalaisen TCO ammattiliiton riippumaton tutkimuskeskus. IT-alan ympäristöystävällisyyttä ajavan järjestön mukaan Galaxy S4 puhelimen kestävä rakenne ja muotoilu edustavat kestävän kehityksen arvoja.

Sertifikaatin saadakseen puhelinta tarkastellaan sosiaalisen kestävyyden, ympäristöystävällisyyden ja taloudellisen kestävyyden kanteilta. Samsung ottaa vastuullisuuden huomioon puhelimen valmistuksen kaikissa vaiheissa ja on sitoutunut noudattamaan kansainvälisen työjärjestön (ILO) perussopimuksia ja YK:n Lapsen oikeuksien sopimusta. Ympäristöystävällisyyttä tarkasteltaessa kiiteltiin, ettei puhelimessa ole käytetty monia yleisiä haitallisia aineita. Täytetyt uudelleenkäytön vaatimukset auttavat lisäämään puhelimen käyttöikää. Taloudelliselta kannalta kehuttiin puhelimen tehokasta laturia ja luotettavuutta lisäävää muotoilua.

– TCO sertifikaatti auttaa kuluttajia valitsemaan älypuhelimen, joka on valmistettu vastuullisesti. Sertifikaatilla annamme matkapuhelinvalmistajille, kuten Samsungille, mahdollisuuden osoittaa yhtiön tuotteiden osallistuvan kestävän kehityksen edistämiseen, sanoo TCO Development -yhtiön toimitusjohtaja Soren Enholm.

Galaxy Note 10.1 on maailman ensimmäinen TCO-sertifioitu tabletti

Haitallisten valmistusmateriaalien käytön välttämisen, enregiatehokkuuden ja ergonomisen muotoilun ansiosta Samsung Galaxy Note 10.1. on ensimmäinen tabletti, jolle on myönnetty TCO Certified Tablet 2 -sertifikaatti.

Myös Samsungin kosketusnäytöllinen ATIV Smart PC sekä tabletin ja kannettavan tietokoneen yhdistelmä Samsung Slate PC saivat TCO Certified Tablet -sertifikaatin.

 

EasyPark lanseeraa pysäköintisovelluksen Windows Phone -puhelimiin

EasyPark on tänään julkistanut Windows Phone -version sovelluksesta, jolla voit siirtää pysäköintimittarin taskuusi. Windows Phone -puhelimien määrä kasvaa tasaisesti Pohjoismassa, joten uusi sovellus on tärkeä osa EasyParkin tarjontaa. Eikä vähintään syystä, että useat työpuhelimet käyttävät juuri Windows Phone -käyttöjärjestelmää.

Vuoden 2013 ensimmäisen neljänneksen aikana EasyParkin kännykkäpysäköintipalvelun käyttö sovelluksella kasvoi nopeasti. Viime vuoden samaan ajanjaksoon verrattuna kännykkäpysäköinnit kasvoivat Suomessa 180 prosenttia. Nyt markkinoille tuleva uusi sovellus Windows Phone 8 -puhelimille on tärkeä osa EasyParkin kännykkäpalvelutarjontaa.

EasyParkin Windows Phone -sovelluksen avulla käyttäjät voivat rekisteröityä tililleen sovelluksessa ja valita luottokortin, jolla maksavat. Palvelussa on kätevä GPS-toiminto, jonka avulla löytää tarvittavan aluekoodin. Muutamalla, yksinkertaisella klikkauksella voi aloittaa ja lopettaa auton pysäköinnin ja varmistaa, että maksaa todellakin vain käyttämästään pysäköintiajasta.

– Olemme iloisia voidessamme vihdoinkin tarjota sovelluksen Windows Phone 8 -puhelimille. Kysyntä on ollut kovaa, erityisesti koska useimmat työpuhelimet ovat Windows Phone -puhelimia. Tämä uusi sovellus helpottaa useita autoilijoita. Enää ei tarvitse huolehtia kolikoista tai murehtia hitaista korttiautomaateista, sanoo Timo Haapanen, maajohtaja, EasyPark.

Windows Phone – nopeasti kasvava älypuhelinalusta

Kantar Worldpanelin mukaan Windows Phone -käyttöjärjestelmän markkinaosuus Euroopassa on 6,5 %. Windows Phone -käyttöjärjestelmä on nopeimmin kasvava älypuhelinkäyttöjärjestelmä (Kantarin mukaan 52 % kasvu joulukuusta helmikuuhun verrattuna viime vuoden samaan aikaan) ja on nyt selvästi kolmanneksi suosituin iPhone- ja Android-käyttöjärjestelmien jälkeen. Suomessa Windows Phonen markkinaosuus on merkittävästi tätäkin suurempi. Windows Phone -käyttöjärjestelmän puhelimia lanseerataan yhä enenevässä määrin, viimeisimpänä Nokia Lumia 720 ja myöhemmin Suomessakin myyntiin tuleva edullinen Nokia Lumia 520.

– EasyPark on todella hyödyllinen sovellus, joka ratkaisee käyttäjiemme pysäköintimaksuongelman – maksat pysäköintisi nopeasti ja helposti varmistaen, että todellakin maksat vain pysäköimästäsi ajasta. Sovellus on helppo käyttää tilanteessa, jossa on usein kiire esimerkiksi palaveriin. Olemme tyytyväisiä, kun kumppanimme tarjoaa nyt tämän palvelun suomalaisille Windows Phone 8 -puhelimien käyttäjille. Helppokäyttöisille ja selkeille Windows Phone -puhelimille on saatavilla paljon hyödyllisiä paikallisia sovelluksia, ja nyt julkaistu EasyPark on varmasti yksi kätevimmistä, sanoo Windows Phone -liiketoimintajohtaja Vesku Paananen Microsoftilta

Sovellus julkaistaan samanaikaisesti Suomessa, Tanskassa, Norjassa, Italiassa, Itävallassa, Espanjassa, Saksassa ja Australiassa.

Lataa sovellus täältä: http://windowsphone.com/s?appId=3f0bb9a9-23a6-4…1e-cf8878b3bb75

Jolla julkisti ensimmäisen puhelimensa

Älypuhelinyhtiö Jolla on esitellyt ensimmäisen puhelimensa.

Puhelimen Sailfish-käyttöjärjestelmä tukee myös Android-sovelluksia. Puhelimessa on kaksiytiminen prosessori, 4G-yhteydet ja kahdeksan megapikselin kamera. Muistia puhelimessa on 16 gigatavua.

Jollan puhelimet tulevat ennakkotilattavaksi toukokuussa ja toimitukset on määrä tehdä vuoden loppuun mennessä. Puhelimet tulevat aluksi myyntiin rajatuilla markkina-alueilla. Suomi on ensimmäisten joukossa.

Jolla ilmoittaa puhelimen verolliseksi hinnaksi 399 euroa.

Sailfish on Nokian sivuraiteelle sysäämän MeeGo-käyttöjärjestelmän perillinen. Sen kehittäjätiimissä on useita entisiä nokialaisia, jotka lähtivät Jollaan kun Nokia päätti keskittyä Windows Phone -strategiaansa helmikuussa 2011.

Jollan Sailfish on moniajokäyttöjärjestelmä, jonka käyttöliittymä perustuu eri suuntaisiin pyyhkäisyihin. Lähin olemassa oleva vastine Sailfishille on Nokian N9, joka jäi MeeGo-tuotelinjan viimeiseksi.

Jolla ei aio valmistaa puhelimiaan itse, vaan ne teetetään sopimusvalmistajilla.

DNA: Poriin valmistui kaupunkialueen ja lähikuntia kattava 4G LTE -verkko

DNA:n LTE-palvelualue Porissa

Aiemmin kiinteää yhteyttä vaatineet verkkopalvelut saadaan 4G LTE -verkon alueella ja 4G LTE -kykyisillä laitteilla myös langattomaan käyttöön. Porin seudulle rakennettu verkko kattaa myös Nakkilan ja Ulvilan keskustat.

DNA:n Porin 4G LTE -verkon runsas tukiasemavahvuus varmistaa sujuvat tiedonsiirtoyhteydet yrityskäytössä ja muissa vaativimmissa tarpeissa. Verkon tiheyden ansiosta LTE-nopeudet ovat tarjolla ulkotilojen ohella sisällä rakennuksissa ja väestökeskittymissä.

– 4G LTE -yhteyksien käyttö yleistyy nyt, kun niihin kykeneviä laitteita on alkanut tulla kauppoihin. Markkinoiden kehittymiseksi on erittäin tärkeää, että käyttökokemus on heti hyvä, toteaa myyntijohtaja Jari Koskinen.

Sähköposti ja yleisimmät toimistopalvelut toimivat sujuvasti hyvässä 3G-verkossakin, mutta esimerkiksi HD-tasoisten videosisältöjen ja yrityskohtaisten etäyhteysohjelmien käytettävyys paranee 4G LTE -verkossa.

– Älypuhelimilla on jo pitkään ollut suosittua viihtyä sosiaalisessa mediassa ja käyttää työsähköpostia ja -kalenteria. Matkaviestinverkon tiedonsiirtomäärät kasvavat edelleen kiihtyvällä vauhdilla, ja aina vain kasvava osuus siitä on videoita, Koskinen sanoo.

DNA:n 4G LTE -verkko laajeni edellisen kerran Turun ja Tampereen talousalueilla, Kotkassa, Levillä, Rukalla, Lahdessa ja pääkaupunkiseudulla. Myös 3G-verkko ja 4G-tasoisiin nopeuksiin yltävä Dual Carrier -verkko laajenevat edelleen eri puolilla Suomea.

Tietoa DNA:n matkaviestinverkon teknologioista:

GSM: GSM-alueella puhelinta voi käyttää puhumiseen, tekstiviestien lähettämiseen ja vähäiseen tiedonsiirtoon.

3G: 3G-verkko sopii puheluiden ja tekstiviestien lisäksi aktiiviseen ja monipuoliseen nettisurffailuun. 3G-nopeus vaihtelee esimerkiksi sijainnin mukaan, ja tyypillisesti nopeus vaihtelee 0,4-10 megan välillä. 3G-verkko mahdollistaa jopa 21 megan enimmäisnopeuden.

Dual Carrier: Dual Carrier tuplaa 3G-tiedonsiirtonopeudet: enimmäisnopeus on 42 megaa, tyypilliset nopeudet esimerkiksi laitteista ja sijainnista riippuen noin 0,4-20 megaa. Kansainvälinen televiestintäliitto ITU määrittelee Dual Carrier -teknologian 4G:ksi. Dual Carrier -teknologiaa tukevia laitteita on ollut jo pitkään yleisesti saatavilla.

4G LTE: 4G LTE -verkossa enimmäisnopeudet kohoavat 100 megaan. LTE:llä onnistuu internetsurffailun ohella esimerkiksi videoiden katselu ja vuorovaikutteisten pelien pelaaminen. Huiman enimmäisnopeuden ohella myös tyypilliset nopeudet ovat kovia: noin 5-80 megaa.

Lisätietoja:

DNA-kuuluvuusalueet: www.dna.fi/kuuluvuus

Poplatek ja Elisa pilotoivat lähimaksamista juoma-automaateissa

Maksujärjestelmiä toteuttava Poplatek ja Elisa pilotoivat yhdessä lähimaksamista juoma-automaateissa, joihin nfc-teknologiaa hyödyntävä maksutapa sopii erityisen hyvin. Maksutavan hyödyt korostuvat pienissä ostoksissa, joissa maksamisen nopeus ja helppous on valttia, ja joissa sopivan suuruisen käteisen puuttuminen voi olla este ostamiselle. Lähimaksamiseen perustuvalla Elisa Lompakko -tarralla maksettaessa ei tarvita pin-koodia, korttia, käteistä tai sms-tilausviestin näpyttelyä, vaan Lompakko-tarran vieminen laitteen lähelle riittää.   
Välipala- ja juoma-automaateissa on esimerkiksi Japanissa lähes aina myös lähimaksamisen mahdollisuus muiden maksutapojen rinnalla.

– Lähimaksaminen sopii erityisen hyvin juoma- ja välipala-automaatteihin, koska niissä ostosten hinta on aina alle kontaktittoman tapahtuman euromääräisen ylärajan. Lisäksi tämä maksutavan nopeudesta olisi hyvin konkreettista hyötyä esimerkiksi metroasemilla olevissa juoma- ja välipala-automaateissa, joissa ostamiseen voi olla käytettävissä vain vähän aikaa ennen metroon menoa, kertoo Poplatekin liiketoimintajohtaja Petri Ahti.

Nfc-maksamisen mahdollistava ohjelmisto on pilotissa asennettu Sinebrychoffin virvoitusjuoma-automaatin maksuvaihtoehdoksi.

– Yleisenä trendinä on jo pitkään ollut, että käteisen käyttö automaateissa vähenee. Sinebrychoff on mielellään mukana tutkimassa ja kehittämässä erilaisia maksutapoja, joilla kuluttajan arkea voidaan helpottaa, kertoo kenttämyyntipäällikkö Atte Puustel Sinebrychoffilta.

Elisa Lompakon maksutarralla voi maksaa lähiluvun mahdollistavien maksupäätteiden yleistymisen myötä erilaisissa myyntipisteissä, myymälöissä ja ravintoloissa. Maksutarran lisäksi Elisa Lompakon muita ominaisuuksia ovat Rahaviesti, jolla voi siirtää rahaa pelkän puhelinnumeron perusteella, sekä turvalliseen verkkomaksamiseen tarkoitettu Nettimaksukortti, jolla voi tehdä verkko-ostoksia ilman varsinaista luotto- tai maksukorttia.

– Elisa Lompakko -palvelulle on nähtävissä hyvin monenlaisia käyttökonteksteja, joissa sen hyödyt nykyisiin maksutapoihin verrattuna ovat kiistattomat. Juoma- ja välipala-automaatit ovat hyvä esimerkki tästä, toteaa Elisan henkilöasiakkaiden liittymäliiketoimintajohtaja Henri Korpi.

Lähimaksamisen pilotti itsepalveluautomaateissa toteutetaan ensimmäisessä vaiheessa yritysten omissa tiloissa.

Nokia Lumia 925: uusin kuvauksen ja muotoilun huippumallimme

Tänään julkistettu Nokia Lumia 925 tuo parhaat hämäräkuvausominaisuudet kaikkien ulottuville.  Lumia 925 on erittäin tyylikäs kokonaisuus, jonka sulavalinjainen muotoilu on viimeistelty metallilla. Puhelimessa on uudenlainen AMOLED-näyttö ja päivitetty PureView-kuvausteknologia.

Lumia 925:n ulkomuotoa voi tuskin hehkuttaa liikaa! Se on ensimmäinen Lumia-puhelin, jonka muotoilussa metalli on keskeinen elementti. Metallikehys korostaa laitteen virtaviivaista muotoilua mutta tuo siihen myös lujuutta ja tehostaa antennin toimintaa. Puhelimen polykarbonaattirunko ja metallikehys muodostavat yhtenäisen kokonaisuuden, jossa materiaalien rajat eivät erotu.

Entistäkin parempia kuvia

Kameraparannusten keskiössä on kuvankäsittelyohjelmiston päivitykset sekä edistyksellinen linssiteknologia, joka tekee jokaisesta kuvasta kirkkaan ja terävän.

Uudella Nokia Smart Camera -toiminnolla voi ottaa samasta tilanteesta kymmenen kuvaa kerralla ja käsitellä niitä jälkikäteen erilaisilla työkaluilla ja tehosteilla, joita ovat esimerkiksi Best ShotAction Shot ja Motion Focus.

Lumia 925:n kamerassa on lisäksi edistyksellisin linssiteknologia, joka tekee kuvista entistä terävämpiä.

Yhdessä nämä kamerauudistukset tarkoittavat  innokkaalle kuvaajalle entistä parempia kuvia ja videoita, myös pimeässä. Mikä parasta, nämä ominaisuudet tulevat saataville päivityksenä myös muihin yhteensopiviin Windows Phone 8 -käyttöjärjestelmällä varustettuihin Lumia-älypuhelimiin.

Kirkas näyttö

Lumia 925 -puhelimessa on uusi 4.5 tuuman AMOLED-näyttö, jota on entistäkin helpompi lukea myös kirkkaassa auringonvalossa. Erikseen myytävien kuorien avulla puhelimen voi ladata langattomasti. Värivaihtoehdot ovat keltainen, punainen, valkoinen ja musta.

Uutuusmallissa on tietysti myös kaikki Nokia-palvelut, jotka tekevät puhelimistamme muita parempia! Niitä ovat esimerkiksi HERE-kartat ja paikkatietopalvelut sekä ilmainen ja rajoitukseton Nokia Musiikki -suoratoisto, joka toimii myös offline-tilassa.

Euroopan lisäksi Nokia 925 –älypuhelin tulee saataville Yhdysvalloissa T-Mobilen kautta ja Kiinassa yhteistyössä China Mobilen ja China Unicomin kanssa.

Myynnin arvioidaan alkavan kesäkuussa Iso-Britannian, Saksan, Italian, Espanjan ja Kiinan markkinoilta, jonka jälkeen laitteen on tarkoitus tulla myyntiin Yhdysvalloissa ja lukuisilla muilla markkinoilla. Suomi seuraa perässä, ilmoitamme tarkemmasta myynninaloituksesta myöhemmin.

Nokia Lumia 925 –älypuhelimen arvioitu suositushinta ilman veroja on 469 euroa.

Lisätietoja

 • Käyttöjärjestelmä:    Windows Phone 8
 • HERE –kartta ja paikkatietopalvelut:     Ilmaiset maailmanlaajuiset HERE Maps –kartat, HERE Drive+ ja Nokia Kaupasta ilmaiseksi ladattava HERE Transit
 • Näyttö:    4.5 tuuman AMOLED WXGA –näyttö (1280×768), 2,25 D kaareva Gorilla 2 Glass, ClearBlack -lasi, näytössä korkea kirkkaustaso ja auringonvalossa kirkkaana pysyvä näyttö, Super Sensitive –kosketusnäyttö, joka toimii myös hanskat kädessä tai kynsillä paineltaessa
 • Akku  :  2000 mAh -akku, langaton lataus erillisen latauskuoren avulla
 • Suoritin:    1.5 GHz kaksiytiminen Snapdragon-suoritin
 • Kamera :   PureView 8,7 MP –kamera, jossa on mukana optinen kuvainvakain, kaksinkertainen LED-salamavalo ja edistyksellisimmät linssiteknologiat,1080p HD videokuvaus 30 ruudun sekntinopeudella. Sisältää Nokia Smart Camera -toiminnon.
 • Etukamera :    1,2 MP –laajakulmakamera
 • Muisti:     1 GB:n RAM–muisti, 16 GB:n massamuisti, 7 GB:n ilmainen tallennustila SkyDrive –pilvipalvelussa

Nokia julkisti huokean älypuhelinmallin

.

Nokia on julkistanut Intiassa uuden huokean älypuhelinmallin, Asha 501:n.

Puhelin tulee myyntiin kesäkuussa. Hinnaksi toimitusjohtaja Stephen Elop ilmoitti 99 dollaria plus verot. Puhelin tulee myyntiin yli 90 maassa.

Puhelin perustuu uudelle Asha-alustalle, jonka perustassa käytetään hyödyksi Nokian ostaman Smarterphone-ohjelmistoyhtiön keksintöjä.

Vastaillessaan yleisön kysymyksiin Elop korosti Intian markkinoiden merkitystä. Hänen mukaansa uusi puhelin julkistettiin tarkoituksella juuri Intiassa, ei esimerkiksi Suomessa tai Lontoossa.

http://www.nokia.com/global/products/phone/asha501

Nokia Asha 501

Uusi huippu-Lumia ilmestyi Nokian yhdysvaltaisille verkkosivulle

Nokian tulevaa Lumia 928 -huippumallia esitellään jo Nokia USA:n sivuilla.

Nokia ei ole varsinaisesti julkistanut Lumia 928 -puhelimen yksityiskohtia, mutta Nokian omalla verkkosivulla on jo kuva uutuudesta. Esillä ovat alumiininen ja musta Windows Phone 8 -malli.

Uutuudesta kiinnostuneet voivat tilata etukäteen lisätietoja sähköpostiinsa.

Samalla sivulla on myös linkki YouTubeen ladattuun videoon, jossa vertaillaan Lumialla, iPhone 5:llä ja Samsung Galaxy SIII:lla otettuja videoita.

Videon perusteella Lumian kamera toimii hämärässä kilpailijoita paremmin, osittain kuvanvakaimen ja 8,7 megapikselin kamerakennon ansiosta.