Mobiiliparkki

Yhteystiedot: Kerttu Vali, Pajamäenkatu 14, 48600 Kotka email: mobiiliparkki@victoriamedia.fi

Kovan päivän puhelin: Samsung Galaxy Xcover II on valmiina tositoimiin

Galaxy Xcover II on puhelin, joka on suunniteltu vaativaan käyttöön karuimmissakin olosuhteissa. Se kestää vettä, pölyä, hiekkaa, lunta ja mutaa ilman ongelmia – kestätkö sinä?

Galaxy Xcover II toimii edeltäjänsä tavoin karuimmissakin ääriolosuhteissa. IP67-suojaluokitus ja fyysinen kamerapainike mahdollistaa myös sen, että älypuhelimella voi napata kuvia vaikka veden alla.

 

Erikoiskestävä suojaus

Oli kyseessä sitten vesi, lumi, muta tai räntä, käyttäjän ei tarvitse murehtia Galaxy Xcover II:n toimivuutta. Puhelin on varustettu erittäin vahvalla ja naarmuuntumattomalla näyttölasilla ja lukittavalla takakannella. Ne estävät akun ja puhelimen altistumisen kosteudelle ja lialle.
Luotettava apuväline pahimmankin paikan varalle
Xcover II sopii niin purjehtijoille, vuorikiipeilijöille, patikoijille kuin hiihtäjillekin. Laitteen akku kestää valmiustilassa peräti 570 tuntia, mikä mahdollistaa sen, että puhelimen signaalia voidaan jäljittää pitkään, jos käyttäjä eksyy tai joutuu muuten tukalaan tilanteeseen. GPS- ja GLONASS-paikannus, Google Maps sekä muut tarjolla olevat karttapalvelut tekevät Galaxy Xcover II:sta myös luotettavan navigointilaitteen. Ennen reissua puhelimeen voi esiladata halutut kartat, joten navigointi onnistuu myös ilman yhteyttä matkapuhelinverkkoonKarttoja on helppo seurata laitteen suurelta neljän tuuman näytöltä ja Smart Stay -ominaisuus pitää huolen siitä, että puhelimen näyttö pysyy valaistuna käyttäjän katseen ollessa ruudussa. Galaxy Xcover II on totta kai varustettu myös kirkkaalla LED-taskulampulla.

 

Galaxy Xcover II esittäytyy Venemessuilla

Samsungin suosituimman säänkestävän puhelimen seuraaja esitellään ensimmäistä kertaa yleisölle Venemessuilla 8.–17.2 Helsingin Messukeskuksessa. Tervetuloa tutustumaan Galaxy Xcover II -älypuhelimeen X Sail Racing Teamin osastolle: 7n20.

 

Tekniset tiedot: Galaxy Xcover II on kosketusnäytöllä varustettu älypuhelin, jossa on Android 4.1 Jellybean -käyttöjärjestelmä. Laite on IP67-sertifioitu, pölytiivis ja kestää veden alla metrin syvyydessä 30 minuuttia. Puhelimen mitat ovat: 130,5 x 67,7 x 12 mm, paino: 148,5 grammaa. Xcover II:ssa on neljän tuuman tft-näyttö, jonka tarkkuus on 480 x 800 pikseliä (wvga). Laitteessa on 1 GHz:n tuplaydinsuoritin, 4 gigan sisäinen muisti ja 1 GB:n RAM-muisti. MicroSD-korttipaikka, jossa tuki 32 gigaan asti. 1700 mAh:n akku. 5 megapikselin kamera ja VGA-tason etukamera. Fyysinen kamerapainike. Yhteysominaisuuksiin lukeutuvat muun muassa Bluetooth 4.0, USB 2.0, Wi-Fi 802.11 b/g/n ja Wi-Fi Direct -toiminto. Galaxy Xcover II saapuu kauppoihin helmikuun lopussa ja sen suositushinta on 349 euroa.

Lisätietoja:

Kuluttajakysymykset: Samsungin asiakastuki, 030 6227 515

Samsung Electronics Co Ltd, Korea, on johtava kuluttajaelektroniikan ja komponenttien valmistaja. Samsungin innovatiivisten tuotteiden portfolioon kuuluu mm. televisiot, älypuhelimet, tietokoneet, tulostimet ja monitoimilaitteet, kodinkoneet, lääketieteelliset laitteet, puolijohteet ja LED-tuotteet. Yrityksellä on 227 000 työntekijää 75 maassa. Yhtiön yhteenlaskettu vuosittainen liikevaihto on yli 143 miljardia Yhdysvaltain dollaria.  Samsungin tavoitteena on tarjota enemmän mahdollisuuksia ihmisille eri puolella maailmaa. Lisätietoja Samsungista: www.samsung.com/fi

iPhone 5 sekä molemmat uudet iPadit DNA:n 4G LTE -verkkoon

DNA:n asiakkaat voivat tästä päivästä lähtien käyttää iPhone 5 -puhelinta ja neljännen sukupolven iPad WiFi + Cellular ja iPad mini WiFi + Cellular -tabletteja DNA:n 4G LTE -verkossa.

DNA:lta saa iPhone 5 -puhelimeen ja uusiin iPadeihin sopivat liittymät, joilla pääsee hyödyntämään DNA:n ja kattavaa LTE-verkkoa ja 4G-nopeuksia. LTE-ominaisuuden saa käyttöön päivittämällä laitteen käyttöjärjestelmän uuteen iOS 6.1 -versioon helposti suoraan puhelimesta tai tabletista.

“iPhone 5 -puhelimen ja uusien iPad-tablettien myynti on lähtenyt DNA:lla vauhdikkaasti liikkeelle, ja Applen LTE-päivitys on todella hyvä uutinen kaikille näiden laitteiden käyttäjille. DNA:n valikoimassa on tarjolla sopivat liittymät ja lisäpalvelut sekä iPhone 5:lle että iPadeille, joten asiakkaamme pääsevät hyödyntämään uusien päätelaitteiden LTE-ominaisuutta DNA:n 4G-verkossa saman tien”, kertoo DNA:n puheliiketoiminnan johtaja Cedric Kamtsan.

LTE-verkon hyödyntäminen edellyttää 4G-liittymää tablettiin tai lisäpalvelua puhelimeen. Sen voi tilata käymällä DNA Kaupassa tai soittamalla DNA:n asiakaspalveluun. Esimerkiksi DNA Liikkuva Laajakaista XL 4G -lisäpalvelun hinta on 19,96 €/kk. DNA on ainoa iPadeja myyvä operaattori Suomessa.

Tällä hetkellä DNA:n 4G LTE toimii jo seuraavissa 15 kaupungissa ja kunnassa: Helsinki, Tampere, Turku, Espoo, Vantaa, Lahti, Hämeenlinna, Naantali, Nokia, Pirkkala, Rauma, Ylöjärvi, Kirkkonummi, Raisio ja Kaarina. DNA:n 4G-nopeuteen päästään jo yli 200 paikkakunnalla, ja verkkoa laajennetaan ja kehitetään jatkuvasti. Jo yli puolet suomalaisista asuu DNA:n 4G-verkon alueella.

www.dna.fi/ipad

DNA Oy on suomalainen tietoliikennekonserni, joka tarjoaa yksityishenkilöille ja yrityksille laadukkaita, viimeisintä teknologiaa hyödyntäviä puhe-, data- ja tv-palveluita. DNA:n viisi miljoonaa suomalaista tavoittava 3G-verkko laajenee edelleen, ja 4G-verkot ulottuvat koko ajan uusiin kaupunkeihin ja taajama-alueille. DNA:n liikevaihto vuonna 2011 oli 728 miljoonaa euroa ja liikevoitto 51 miljoonaa euroa. DNA:lla on yli kolme miljoonaa matkaviestin- ja kiinteän verkon asiakkuutta. DNA ja WELHO ovat DNA Oy:lle rekisteröityjä tavaramerkkejä. Lisätietoa osoitteessa www.dna.fi.

DNA ja BookIT tuovat prepaid-liittymiin markkinoiden nopeimman latauspalvelun

BookIT ja DNA syventävät yhteistyötään tuomalla yhdessä Nets Oy:n (entinen Luottokunta) kanssa tarjolle uuden mobiilimaksamiseen perustuvan prepaid-liittymien latauspalvelun. DNA Helppo Lataus -palvelu on ainutlaatuisen helppo tapa ladata saldoa sekä puhe- että dataprepaid-liittymiin. Palvelu tuo helpotusta arkeen, sillä saldon lataus tapahtuu sekunneissa eikä ole enää sidottu aikaan tai paikkaan.

DNA:n prepaid-liittymiin voi nyt ladata kätevästi ja nopeasti lisää saldoa tekstiviestivastauksella. Palveluun rekisteröidyttyään asiakas ei tarvitse lataamiseen internetiä, kauppaa eikä pankkiautomaattia. Uusi DNA Helppo Lataus -palvelu toimii sekä puhe- että dataprepaid-liittymissä. Palvelu on päätelaiteriippumaton ja toimii sekä kotimaassa että ulkomailla, kunhan puhelimessa on tekstiviestitoiminto. Veloitus tehdään asiakkaan maksu- tai luottokortilta.

Yhtä helppoa kuin tekstarin käyttö

Palvelun aktivoinnin jälkeen käyttäjä voi lisätä haluamansa saldon hetkessä tekstiviestillä. Kun palveluun rekisteröityneen asiakkaan jäljellä oleva saldo on loppumaisillaan, hän saa DNA Helppo Lataus -palvelusta automaattisesti tekstiviestin puhelimeensa. Asiakas vahvistaa haluamansa lataussumman yhdellä tekstiviestikirjaimella, ja saldo latautuu liittymälle välittömästi.

“Haluamme helpottaa prepaid-asiakkaidemme arkea tuomalla markkinoille uudenlaisia latauspalveluja. DNA Helppo Lataus on uniikki palvelumalli, joka mullistaa perinteisen lataustavan. Asiakasystävällinen ja helppokäyttöinen palvelu tuo myös lisää käyttöturvallisuutta prepaid-liittymiin, koska saldoa voi ladata milloin vain ja missä tahansa. Asiakkaiden helppo ja turvallinen puhelimenkäyttö on DNA:lle hyvin tärkeää. Olemme jo aiemmin tuoneet prepaid-puheliittymiin ominaisuuden, jossa liittymällä voi soittaa ennalta määriteltyihin numeroihin myös puheajan loputtua, ja uusi latauspalvelu laajentaa tätä turvaa”, kertoo DNA:n puheliiketoiminnan johtaja Cedric Kamtsan.

“Palvelu on erityisen hyödyllinen myös lapsiperheille, sillä latausviestit voidaan valita toimitettavaksi vanhemman numeroon. Lapsen puheaika ei pääse yllättäen loppumaan, sillä järjestelmä lähettää ilmoituksen saldorajan alittumisesta valittuun numeroon ja vanhemmat voivat tehdä haluamansa saldolisäyksen välittömästi”, Cedric Kamtsan kertoo.

Turvallinen kotimainen ratkaisu

Ladattavan saldon määrän hyväksyminen ja maksaminen on turvallista, sillä summan veloitus tapahtuu Nets Oy:n ja suomalaisen BookIT Oy:n kehittämällä eMobile-palvelulla asiakkaan maksu- tai luottokortilta. Palvelu pohjautuu keksijä Jukka Salosen kehittämään iSMS Älytekstiviesti® -teknologiaan.

“Olemme erittäin tyytyväisiä, kun voimme syventää yhteistyötämme DNA:n kanssa uuden prepaid-latauspalvelun myötä”, kertoo BookIT Oy:n johtaja Jussi Teeriaho. “Kehitimme yhteistyössä Netsin kanssa maailman helppokäyttöisimmän mobiilimaksamisen ratkaisun, ja DNA Helppo Lataus -palvelu on kerrassaan erinomainen sovelluskohde, sillä asiakas pystyy lataamaan lisää saldoa sekunneissa suoraan matkapuhelimellaan, ajasta ja paikasta riippumatta. Lataus käy kätevästi ja turvallisesti, koska puhelimen käyttäjä voidaan tunnistaa luotettavasti Älytekstiviestin® sisältämän sähköisen sormenjäljen avulla”, Teeriaho kertoo.

“Suomalaisella mobiilipalvelulla on kansainvälistä kysyntää, sillä Älytekstiviestin® ansiosta lentojen check-in -palveluita, lippuostoja, mobiilimaksuja ja erilaisia tilauksia voidaan tehdä helposti ja turvallisesti nyt millä tahansa puhelimella ja mihin tahansa maailmankolkkaan. Älytekstiviestille® on myönnetty kymmeniä kansainvälisiä patentteja, mikä on erityisen tärkeätä juuri nyt kun keksinnön kansainvälinen kysyntä on ylittänyt kaikki odotukset”, Jussi Teeriaho kertoo.

DNA Helppo Lataus -palvelun käyttäjä voi maksaa prepaid-latauksensa millä tahansa Visa- tai MasterCard-kortilla, joko debit- tai credit-ominaisuudella. “Tällaiset palvelut ovat hieno esimerkki erillisten, jo olemassa olevien palveluiden yhdistämisestä uudeksi, kuluttajalle helpoksi palvelukokonaisuudeksi”, toteaa sähköisistä kaupankäyntiratkaisuista vastaava Risto HassinenNets Oy:stä.

DNA Helppo Lataus -palvelun voi ottaa käyttöön osoitteessa www.dna.fi/helppolataus

DNA Oy on suomalainen tietoliikennekonserni, joka tarjoaa yksityishenkilöille ja yrityksille laadukkaita, viimeisintä teknologiaa hyödyntäviä puhe-, data- ja tv-palveluita. DNA:n viisi miljoonaa suomalaista tavoittava 3G-verkko laajenee edelleen, ja 4G-verkot ulottuvat koko ajan uusiin kaupunkeihin ja taajama-alueille. DNA:n liikevaihto vuonna 2011 oli 728 miljoonaa euroa ja liikevoitto 51 miljoonaa euroa. DNA:lla on yli kolme miljoonaa matkaviestin- ja kiinteän verkon asiakkuutta. DNA ja WELHO ovat DNA Oy:lle rekisteröityjä tavaramerkkejä. Lisätietoa osoitteessa www.dna.fi

BookIT Oy on vuonna 1999 perustettu yritys, joka on tehnyt useita mobiiliviestinnän helppokäyttöisyyttä parantavia ratkaisuja. Keksintö on suojattu kymmenillä kansainvälisillä patenteilla ja useat kansainväliset teknologiayritykset ovat lisensoineet BookIT:n teknologiaa omaan käyttöönsä. Suosituin mobiilipalvelu Suomessa on BookIT:n Älytekstiviesti® iSMS®, jolla vahvistetaan kuukausittain yli 2 miljoonaa kanta-asiakastarjousta, ajanvarausta, maksuveloitusta, matkalippua, pakettitoimitusta ja muita työtilauksia. www.bookit.net

Nets ja Luottokunta ovat nyt yhtä organisaatiota ja Luottokunta Oy on vaihtanut nimensä Nets Oy:ksi. Nets on Pohjoismaiden suurin ja Euroopan toiseksi suurin maksuratkaisuja, tietopalveluja ja digitaalisia turvaratkaisuja tarjoava konserni. Konserni työllistää 2 700 työntekijää viidessä maassa (Tanska, Suomi, Norja, Ruotsi, Viro) ja sen vuotuinen liikevaihto on 850 miljoonaa euroa. Konsernin pääkonttori sijaitsee Kööpenhaminassa Tanskassa.

Puheluiden taustahäly vaimenee DNA:n 3G-verkossa

DNA on ottanut puheluiden taustahälyä tehokkaasti vaimentavan HD-äänenlaadun pysyvään käyttöön. Päätöstä edelsi kahden kuukauden koekäyttöaika, jonka aikana HD-äänenlaadusta saatiin runsaasti hyviä kokemuksia.

HD-äänenlaatu tuli ensimmäisenä Suomessa tarjolle DNA:lla 12.11.2012, jolloin se otettiin avoimeen koekäyttöön 3G-verkossa. HD-äänenlaatu tuli ensimmäisenä Suomessa myös kaupalliseen käyttöön DNA:lla tammikuussa 2013.

HD-äänenlaadusta nauttiminen edellyttää vain, että molemmat puheluun osallistuvat ovat DNA:n 3G-verkossa, ja että heillä on käytössään DNA-liittymät ja joku uusimmista älypuhelimista. Ominaisuuden erityistä päällekytkentää ei tarvita, eikä siitä tule mitään lisämaksuja.

Esimerkiksi kaikki Nokia Lumiat, useat vanhemmatkin Nokian puhelimet ja iPhone5 tukevat HD-äänenlaatua automaattisesti.

– Arviolta neljänneksellä asiakkaistamme on käytössä HD-äänenlaatua automaattisesti tukeva puhelin, toteaa DNA:n puheliiketoiminnan johtaja Cedric Kamtsan.

Koekäytön aikana asiakkaat ottivat DNA:han yhteyttä tiedustellakseen syytä puheluiden uudenlaiseen äänenlaatuun. HD-ääntä testattiin laajasti myös DNA:n omin voimin, ja kokemukset olivat hyviä.

– HD-äänenlaatu kuulostaa eri puhelinmalleissa hieman erilaiselta, esimerkiksi iPhonella kokemus on toisenlainen kuin Lumialla. Kaikissa malleissa äänen erottelukyky kuitenkin paranee, ja puhuminen runsaan taustahälyn ympäristöissä helpottuu huomattavasti, Kamtsan sanoo.

Puhelinneuvottelutilanteissa HD-äänenlaatu vaimentaa useista yhtäaikaisista puheluista summautuvaa taustakohinaa. Korvanappien käyttö tekee äänenlaadusta erityisen hyvän, sillä puhelinten kuuloke-elementtien toistokäyrä painottuu diskantteihin, ja korvanapeilla matalat taajuudet saadaan paremmin esille.

HD-äänenlaadun tekee DNA:n 3G-verkossa mahdolliseksi edistyksellinen verkkotekniikka. Käytössä on kaksinkertainen puhetaajuusalue. Ominaisuuden lisensoitu kaupallinen nimi on HD Voice.

Elisan 4G on nyt entistä nopeampi Karkkilassa

Karkkilan alueen 4G nopeutui entisestään Elisan otettua käyttöön LTE-teknologian. Entistä suuremmat langattomat nopeudet mahdollistavat aivan uudenlaisen kokemuksen nettisurffaukseen, pelaamiseen ja videoneuvotteluihin.

Mobiililaajakaistan markkinajohtajana Elisa on tuonut 3G-verkkoonsa 4G-nopeudet jo yli 200 paikkakunnalle. Elisa investoi vuosittain merkittävästi verkkojensa kehitykseen ja ottaa käyttöön uusia teknologioita.

– Karkkilassa Elisan ja Saunalahden asiakkaat voivat hyödyntää nyt entistä nopeampia 4G-yhteyksiä. Otimme alkuvuoden aikana alueella käyttöön LTE-teknologian mahdollistamat nopeudet HSDPA+ Dual Carrier -teknologian lisäksi. LTE-nopeudet kattavat tällä hetkellä Karkkilan keskustan, kertoo Elisan Uudenmaan aluejohtaja Jukka Toivio.

Liikkuvaa ja etätyötä tehdään nykyisin paljon mobiililaitteilla. 4G-nopeuksia voi hyödyntää kannettavissa tietokoneissa Elisan ja Saunalahden valikoimissa olevilla nettitikuilla, älypuhelimilla ja tableteilla, jotka tukevat 4G-teknologioita ja käyttävät aina nopeinta yhteyttä Elisan verkossa.

4G lyhyesti: 4G eli ns. neljännen sukupolven mobiilitekniikka on jatkoa jo laajasti käytössä olevalle 3G-tekniikalle. Elisan 4G-liittymillä käytettävissä ovat LTE- ja HSDPA+ Dual Carrier -tekniikat perinteisten 3G-tekniikoiden lisäksi. Tyypilliset toteutuvat tiedonsiirtonopeudet paranevat edesauttaen mm. sujuvampaa nettisurffailua ja työntekoa. Elisan 4G-palvelut avattiin esikaupalliseen käyttöön vuoden 2010 alussa ja yrityskäyttöön joulukuussa 2010. Marraskuussa 2011 Elisa lanseerasi 4G-nopeudet valtakunnallisesti. Nyt 4G-nopeudet ovat saatavilla jo yli 200 paikkakunnalla. Lisätietoja: www.elisa.fi/4G

Elisan verkon uusimmat kuuluvuustiedot päivittyvät pian myös kuuluvuuskartalle www.elisa.fi/kuuluvuus

Elisa on tietoliikenne- ja ICT-palveluyritys. Tuomme elämyksiä suomalaisten elämään ja tuottavuutta liiketoimintaan online- ja ICT-palveluillamme. Palvelemme noin 2,2 miljoonaa kuluttajaa, yritystä ja julkishallinnon organisaatiota. Mobiililiittymien markkinajohtajana tarjoamme asiakkaillemme kattavan ja nopean verkon, joka mahdollistaa 3G- ja 4G-palvelut. Liikevaihtomme vuonna 2011 oli 1,53 miljardia euroa ja henkilöstömäärämme 3 750. Tarjoamme palvelut kansainvälisesti yhteistyössä Vodafonen ja Telenorin kanssa. Lisätietoja www.elisa.fi

BiiSafe muuttaa kännykän Sveitsiläiseksi linkkariksi ja hakee joukkorahoitusta Kickstarter.comin kautta

Turvallisuusalan ohjelmistotuotteita ja niihin liittyviä oheislaitteita kehittävä suomalainen startup tähtää suoraan globaaleille markkinoille. Maailmanlaajuisesti julkaistua BiiSafe turvallisuussovellusta tukeva BiiSafe Dock -laiteteline julkaistiin Yhdysvaltalaisen Kickstarter -joukkorahoitussivun kautta.

“Tavoitteemme on murtaa perinteistä ajattelumallia, jossa lähes jokaiseen yksittäiseen tehtävään kodissa tai kodin ulkopuolella tarvitaan kallis tekninen laite erillisine ohjelmistoineen. Olemme kehittäneet turvallisuussovelluksen hyödyntämään älymobiililaitteiden monipuolisia ominaisuuksia ja tätä tukevan etäohjattavan laitetelineen, joka yhdistää monta erillistä ohjelmistoa ja laitetta yhteen kustannustehokkaasti. Kännykästä tulee varsinainen Sveitsiläinen linkkari”, kertoo BiiSafe Oy:n toimitusjohtaja Jouni Suutarinen.

“Yleensä vastaavanlaisista ominaisuuksista tai palveluista veloitetaan monta kymppiä kuukaudessa. Meidän palvelumme saa jopa ilmaiseksi”, jatkaa Suutarinen.

“BiiSafe Dock syntyi, koska markkinoilta ei löytynyt kohtuuhintaista ja riittävän monipuolista laitetelinettä kehitetyn turvallisuussovelluksen tarpeisiin. Päädyimme joukkorahoitukseen BiiSafe Dockin osalta, koska se on erinomainen tapa testata myytävän tuotteen markkinapotentiaali” , toteaa Suutarinen lopuksi.

BiiSafe Oy on joulukuussa 2011 perustettu suomalainen turvallisuusohjelmistotuotteita ja niihin liittyviä oheislaitteita kehittävä yritys. Ensimmäinen julkaistu sovellus BiiSafe App muuntaa kameralla varustetun älymobiililaitteen kattavaksi etävalvontalaitteeksi. Älymobiililaitteet yhdistettynä BiiSafe sovellukseen voivat toimia etäohjattavana liikkeentunnistimena, analysoida ja tunnistaa hälytysääniä, toimia GPS paikantimena, lähettää viestejä ja ottaa etäkuvia ja -videota. Sovellusta tukeva BiiSafe Dock -laiteteline julkaistiin BiiSafe USA Inc. yhtiön nimissä kansainvälisen Kickstarter -joukkorahoitussivun kautta 31.10.2012.

www.biisafe.com/fi/info, www.kickstarter.com, www.appstore.com, play.google.com, store.biisafe.com

ELEKTROBITIN (EB) TOUGH VOIP -PUHELIN ON NYT SAATAVILLA MYÖS TEOLLISUUDEN KÄYTTÖÖN

Elektrobitin EB Industrial VoIP Phone(TM) tuo luotettavat puhepalvelut vaativiin teollisuusympäristöihin

OULU, 21. tammikuuta, 2013 – Elektrobit (EB) lanseeraa EB Tough VoIP -puhelimensa teollisuusmarkkinoille. EB Industrial VoIP Phone -nimeä kantava puhelin on sopiva vaativiin ympäristöihin kuten tehtaisiin, rakennustyömaille, voimaloihin, kaivok­siin ja kuljetustoimintaan.

Puhelin pohjautuu täysin EB Tough VoIP -tuotteeseen, joka on kehitetty ja testattu vastaamaan tiukimpia sotilaskäyttövaatimuksia. SIP-protokollaan (tietoliikenneprotokolla) perustuva tuote on yhteensopiva muiden kaupallisilla ja teollisilla markkinoilla olevien SIP-päätelaitteiden ja -palvelintoteutusten kanssa.

EB Industrial VoIP Phone on suunniteltu toimimaan myös sellaisissa vaativissa teollisuuden viestintä­sovelluksissa, joissa ei välttämättä ole SIP-palvelininfrastruktuuria tai sen käytettävyyteen ei hätätilanteessa voida luottaa. Näin ollen EB Industrial VoIP Phone mahdol­listaa aina käytettävissä olevat puhelupalvelut vaativiin teollisuuden viestintä­sovelluksiin.

“Tämä tuote on erinomainen ratkaisu kaikille, jotka etsivät kestävää ja äärimmäisen luotettavaa puhelinta käytettäväksi vaativassa teollisuusympäristössä, sillä puhelin on alun perin suunniteltu sotilaskäyttöön”, sanoo EB:n tuotepäällikkö Mikko Viitaniemi. “Puhelin on myös helppo integroida olemassa olevaan IP-infrastruktuuriin (Internet Protocol), eikä se vaadi mitään erikoisohjelmistoa tai -kaapelointia.”

Lue lisää EB Industrial VoIP Phone -puhelimesta osoitteessa www.elektrobit.com/industrialvoip.

 

Elisa toi 4G-nopeudet Nastolaan

Mobiililaajakaistan markkinajohtajana Elisa tuo Suomen kattavimpaan 3G-verkkoon 4G-nopeudet, jotka ovat saatavilla nyt myös Nastolassa. 4G vie langattomuuden uudelle tasolle ja vauhdittaa huomattavasti esimerkiksi nettisurffailua, pelaamista ja videoneuvotteluita mobiililaajakaistalla.

Elisan 4G-nopeudet ovat saatavilla jo yli 200 paikkakunnalla. Nyt Elisan ja Saunalahden asiakkaat voivat hyödyntää uusia huippunopeita 4G-yhteyksiä Nastolan keskustan alueella, jossa saatavilla on HSDPA+ Dual Carrier -teknologian mahdollistamat nopeudet. Tulevina vuosina alueen 4G nopeutuu entisestään LTE-teknologian käyttöönoton myötä.

– Päijät-Hämeen alueella asiakkaat ovat kokeneet 4G-palvelut hyviksi ja niiden kysyntä on ollut vilkasta. Jo nyt on nähtävissä, että 4G-nopeudet lisäävät entisestään esimerkiksi liikkuvaa ja etätyötä. Paremmat yhteysnopeudet lisäävät mobiililaitteiden käyttömukavuutta ja mahdollistavat kokonaan uusien palveluiden käyttämisen esimerkiksi videoiden jakamisessa ja katselussa, Elisan Hämeen aluejohtaja Markus Vuosjoki kertoo.

4G-nopeuksia voi hyödyntää kannettavissa tietokoneissa Elisan ja Saunalahden valikoimissa olevilla nettitikuilla, älypuhelimilla ja tableteilla, jotka tukevat 4G-teknologioita ja käyttävät aina nopeinta yhteyttä Elisan verkossa.

4G lyhyesti: 4G eli ns. neljännen sukupolven mobiilitekniikka on jatkoa jo laajasti käytössä olevalle 3G-tekniikalle. Elisan 4G-liittymillä käytettävissä ovat LTE- ja HSDPA+ Dual Carrier -tekniikat perinteisten 3G-tekniikoiden lisäksi. Tyypilliset toteutuvat tiedonsiirtonopeudet paranevat edesauttaen mm. sujuvampaa nettisurffailua ja työntekoa. Elisan 4G-palvelut avattiin esikaupalliseen käyttöön vuoden 2010 alussa ja yrityskäyttöön joulukuussa 2010. Marraskuussa 2011 Elisa lanseerasi 4G-nopeudet valtakunnallisesti. Nyt 4G-nopeudet ovat saatavilla jo yli 200 paikkakunnalla. Lisätietoja: www.elisa.fi/4G

Elisan verkon kuuluvuustiedot päivittyvät uudistetulle kuuluvuuskartalle osoitteessa www.elisa.fi/kuuluvuus

Elisa on tietoliikenne- ja ICT-palveluyritys. Tuomme elämyksiä suomalaisten elämään ja tuottavuutta liiketoimintaan online- ja ICT-palveluillamme. Palvelemme noin 2,2 miljoonaa kuluttajaa, yritystä ja julkishallinnon organisaatiota. Mobiililiittymien markkinajohtajana tarjoamme asiakkaillemme kattavan ja nopean verkon, joka mahdollistaa 3G- ja 4G-palvelut. Liikevaihtomme vuonna 2011 oli 1,53 miljardia euroa ja henkilöstömäärämme 3 750. Tarjoamme palvelut kansainvälisesti yhteistyössä Vodafonen ja Telenorin kanssa. Lisätietoja www.elisa.fi

Karjalassa 10 uutta 4G-nopeutta tarjoavaa DNA-tukiasemaa

DNA laajensi 4G-nopeuksia Joensuussa, Lappeenrannassa ja Outokummussa yhteensä 10 uudella ja kuuluvuutta tehokkaasti levittävällä tukiasemalla. Laajennukset hyödyttävät verkon käyttäjiä välittömästi, sillä niiden Dual Carrier -tekniikkaa pystyvät hyödyntämään useimmat käytössä olevat älypuhelimet ja mokkulat.

Langaton tiedonsiirto on kaksinkertaistunut DNA:n verkossa jo neljänä peräkkäisenä vuonna, ja tiedonsiirtomäärät ovat edelleen ripeässä kasvussa. Verkon laajentaminen pysyy sen vuoksi edelleen korkealla DNA:n työlistalla.

Laajennuksista suuri osa tehdään vielä 3G:n parannetulla versiolla eli 4G-nopeuksiin yltävällä Dual Carrierilla. Sen avulla pääsee 4G-tasoisiin nopeuksiin, vaikka oma puhelin ja mokkula eivät olisi aivan viimeisintä teknologiaa.

– Panostamme erittäin suorituskykyiseen Dual Carrier -tekniikkaan ja 3G:hen, sillä toistaiseksi ne hyödyttävät verkon käyttäjiä eniten. LTE:n merkitys kasvaa kuitenkin nopeasti, toteaa myyntijohtaja Lasse Koskivuori.

DNA:lla on satojen tukiasemien 4G LTE -verkko pääkaupunkiseudun, Tampereen ja Turun talousalueilla sekä Hämeenlinnassa, ja 4G LTE -verkkoa laajennetaan suunnitelmallisesti.

Joensuun uusimmat yhteensä viisi Dual Carrier -laajennusta ovat eri puolilla Hukanhautaa, Rantakadulla, Noljakassa ja Riihisärkänkadulla. Lappeenrannan yhteensä neljä uutta tukiasemaa ovat Uus-Lavolassa, Reijolassa, Lauritsalassa ja Sammonlahdessa. Outokummussa uusi Dual Carrier -palvelualue on Kuvernöörinkadulla.

Myös 3G-verkkoon on rakennettu uusia tukiasemia Lappeenrannassa Yllikkälässä, Luumäellä Somerharjussa ja Pajarissa, ja Outokummussa Kuvernöörinkadulla.

Tietoa DNA:n matkaviestinverkon teknologioista: 

GSM: GSM-alueella puhelinta voi käyttää puhumiseen, tekstiviestien lähettämiseen ja vähäiseen tiedonsiirtoon.

3G: 3G-verkko sopii puheluiden ja tekstiviestien lisäksi aktiiviseen ja monipuoliseen nettisurffailuun. 3G-nopeus vaihtelee esimerkiksi sijainnin mukaan, ja tyypillisesti nopeus vaihtelee 0,4-10 megan välillä. 3G-verkko mahdollistaa jopa 21 megan enimmäisnopeuden.

Dual Carrier: Dual Carrier tuplaa 3G-tiedonsiirtonopeudet: enimmäisnopeus on 42 megaa, tyypilliset nopeudet esimerkiksi laitteista ja sijainnista riippuen noin 0,4-20 megaa. Kansainvälinen televiestintäliitto ITU määrittelee Dual Carrier -teknologian 4G:ksi. Dual Carrier -teknologiaa tukevia laitteita on ollut jo pitkään yleisesti saatavilla.

4G LTE: 4G LTE -verkossa enimmäisnopeudet kohoavat 100 megaan. LTE:llä onnistuu internetsurffailun ohella esimerkiksi videoiden katselu ja vuorovaikutteisten pelien pelaaminen. Huiman enimmäisnopeuden ohella myös tyypilliset nopeudet ovat kovia: noin 5-80 megaa.

Lisätietoja:

DNA-kuuluvuusalueet: www.dna.fi/kuuluvuus

Elenia Mukana tuo älykännykkään sähkön tuntitason kulutusseurannan

Asiakas voi tarkistaa onko sähköt päällä ja lähettää kännykuvan sähköverkkoa uhkaavasta viasta 

Elenia tuo asiakkailleen maksuttomasti käyttöön sähköverkkopalveluita älypuhelinsovelluksena. Elenia Mukana -mobiilipalvelussa asiakas voi seurata omaa sähkönkulustaan ja tarkistaa suoraan älypuhelimesta paljonko sähköä kuluu tuntitasolla ja mitä se maksaa. Netissä palvelu on ollut yhtiön asiakkaiden käytössä muutaman vuoden.

Elenia Mukana -palvelulla asiakas voi myös tarkistaa onko kotona tai mökillä sähköt päällä sekä lähettää suoraan Elenialle kännykkäkameran kuvan sähköverkkoa uhkaavasta viasta. Kuvan lähetys sisältää valmiiksi paikkatiedot ja Elenia voi lähettää työryhmän suoraan kohteeseen.

–       Elenia on ensimmäinen yhtiö, joka tarjoaa asiakkaille suoran yhteyden älypuhelimelta sähkömittarille ilmaiseksi ja ilman erillisiä asennuksia. Elenia Mukana -sovelluksen avulla voi helposti seurata esimerkiksi kodin tai kesämökin sähkönkulutusta. Kun tieto on kätevästi saatavilla, kasvaa kiinnostus vaikuttaa omaan kulutukseen entisestään, uskoo asiakasjohtaja Ville Sihvola.

–       Käyttäjiä on heti tullut lähes tuhat. Tiedotamme asiakkaille palvelusta parhaillaan, hän jatkaa.

Sihvolan mukaan Elenia on vuosien ajan rakentanut sähköverkkonsa älykkyyttä rinnan säävarman sähköverkon maakaapeloinnin kanssa.

–       Molempia tarvitaan. Sähköverkko säiltä suojaan maan alle ja kehitysvaihe kerrallaan kohti älykkään sähköverkon, Smart Gridin, palveluita. Yhdistämme tietoteknologian järjestelmät sähköverkon tekniikkaan ja luomme uusia palveluita asiakkaille, Sihvola kuvaa.

Älypuhelimella suora yhteys sähkömittariin

Elenia Mukana -sovellus ottaa asiakkaan älykännykällä yhteyden suoraan asiakkaan älykkääseen sähkömittariin. Tämän on Elenia voinut tehdä sähköverkkoa ympäri vuorokauden valvovasta on käyttökeskuksestaan jo muutaman vuoden ajan. Elenia Mukana -palvelu opastaa käyttäjää ottamaan yhteyden yhtiön vikapalveluun, jos mobiilipalvelu kertoo, etteivät sähköt ole päällä.

–       Kesämökkiasiakkaan täytyy tosin muistaa, jos on pois lähtiessään katkaissut sähköt mittauskeskuksen pääkytkimestä. Älykännykän yhteys sähkömittariin ei kerro onko pääkytkin suljettu, Sihvola toteaa.

Kuva sähköverkkoa uhkaavasta viasta asiakkaan puhelimella

Sihvola odottaa uudelta palvelulta entistä tiiviimpää yhteistyötä asiakkaiden kanssa, sillä asiakas voi ottaa kännykkäkuvan sähköverkkoa uhkaavasta viasta ja lähettää sen saman tien yhtiöön.

–       Elenia Mukana -palvelu tunnistaa automaattisesti missä kuva on otettu ja liittää paikan sijainnin kuvan mukaan. Näin saamme arvokasta tietoa asiakkaalta ja voimme lähettää työryhmän paikalle entistä tarkemmilla tiedoilla varustettuna, Sihvola ennakoi.

Elenia Mukana -palvelu on saatavissa uusimpiin kosketusnäytöllisiin älypuhelimiin. Se on ladattavissa ilmaiseksi eri puhelinvalmistajien sovelluskaupoista.

Näin Elenia mukana toimii
–       Ennen mobiilipalvelun käyttöä rekisteröidy Minun sivuni -palvelun käyttäjäksi osoitteessa www.elenia.fi
–       Kirjaudu Elenia Mukana -palveluun Minun sivuni -tunnuksilla. Tämän jälkeen palvelu muistaa kirjautumisasetukset.

Elenia Mukana -palvelussa voit
–       Katsoa kulutuksesi päivä-, viikko- tai kuukausinäkymänä.
–       Nähdä kulutuksen kilowatteina. Ja euroina, jos olet täyttänyt sopimuksesi hintatiedot Minun Sivuni -palvelussa.
–       Verrata kulutustasi edellisen vuoden vastaavaan ajanjaksoon.
–       Jos edellisen vuoden tietoja ei ole, vertailu tehdään edelliseen kuukauteen.

Ovatko sähköt päällä?
–       Palvelu kertoo onko käyttöpaikassasi sähköt päällä. Tämä tarkistetaan automaattisesti päivittäin.
–       Voit myös itse tarkistaa ovatko sähköt päällä. Kyselyn voit tehdä 20 kertaa kuukauden aikana.

Puu kaatunut verkolle?
–       Ota kuva sähköverkkoa uhkaavasta viasta ja lähetä kuva Elenialle. Palvelu hakee viestiin automaattisesti sijaintitiedot.

Ota yhteyttä
–       Voit myös lähettää Elenialle yhteydenottopyynnön. Voit valita haluatko yhteydenottomme soittona vai sähköpostiisi.