Mobiiliparkki

Yhteystiedot: Kerttu Vali, Pajamäenkatu 14, 48600 Kotka email: mobiiliparkki@victoriamedia.fi

SimploKid – lasten käyttöliittymä, josta vanhemmatkin pitävät

Oululainen Simplofon Oy on kehittänyt lapsille suunnatun käyttöliittymän älypuhelimiin. Tähän mennessä lapsille suunnattuja käyttöliittymiä, joissa vanhempien huoli olisi otettu huomioon, ei ole ollut tarjolla.

Liittymän nimi on SimploKid, ja se on suunnattu Android – puhelimiin. SimploKid on saatavilla Google Play – sovelluskaupassa.

SimploKid on helppokäyttöliittymä lapsen ensimmäiseen puhelimeen. Liittyä antaa vanhemmille mahdollisuuden kontrolloida lasten puhelimen käyttöä. Vanhemmat voivat määritellä kuka saa soittaa lapselle, kenelle lapsi saa soittaa sekä mitä ominaisuuksia lapsi saa käyttää. Kun vanhempi lähettää tekstiviestin lapsen puhelimeen, lapsen puhelin lähettää saman tien tiedon lapsen olinpaikasta.

“Asiakkaat ovat olleet tyytyväisiä Simplofon® -käyttöliittymään ja ovat kysyneet vastaavanlaista käyttöliittymää lapsille, jossa mukana olisi myös mahdollisuus asettaa rajoituksia. Lapset oppivat nopeasti käyttämään älypuhelimia, mutta vanhemmilla on huoli, mitä kaikkea he käyttävät ja missä he ovat. Tähän tarpeeseen kehitimme SimploKid:n.” kertoo Pirkko Taskinen, Simplofon Oy:n toimitusjohtaja.

Kesällä 2012 Simplofon toi markkinoille, Simplofon®:n, joka toimii Samsungin kosketusnäyttöpuhelimissa. Simplofon® on luotu ihmisille, jotka haluavat ostaa tyylikkään ja monipuolisen älypuhelimen ja arvostavat puhelimen käytön helppoutta. Simplofon® on saanut paljon positiivista palautetta ja samalla on tullut kyselyjä lapsiliittymästä kosketusnäyttöpuhelimiin.

SimploKid – ensimmäinen puhelin turvallisin mielin lapsellesi

Vanhemmat voivat:
– Määrittää kuka lapselle saa soittaa
– Määrittää kenelle lapsi saa soittaa
– Määrittää, mitä toimintoja lapsi saa käyttää
– Tarkistaa lapsen olinpaikan

http://www.simplofon.com/

Elisa ostaa PPO:n kiinteän verkon liiketoiminnat

Elisa ja Osuuskunta PPO ovat allekirjoittaneet sopimuksen, jonka mukaan Elisa ostaa kiinteän verkon operaattori PPO:n televiestintä- ja IT-liiketoiminnan. Yritysosto sisältää myös PPO:n omistukset Kymen Puhelin Oy:ssä ja Telekarelia Oy:ssä.

Vuonna 2011 yhtiöiden yhteenlaskettu liikevaihto oli noin 100 miljoonaa euroa, josta 7 miljoonaa euroa oli kodinkonemyyntiä. Käyttökate oli noin 22 miljoonaa euroa ja henkilöstön määrä 470. Yhtiöillä on noin 70 000 kiinteää laajakaistaliittymää, 54 000 PSTN-liittymää ja 35 000 kaapeli-TV -liittymää.

Kauppahinta on noin 101 miljoonaa euroa, josta 96 miljoonaa euroa maksetaan käteisellä ja 5 miljoonaa euroa Elisan osakkeilla (noin 300 000 osaketta, mikä vastaa 0,2 prosenttia Elisan osakemäärästä). Hinta pitää sisällään 100 prosenttia PPO-Yhtiöt Oy:n osakekannasta, 46 prosenttia Kymen Puhelin Oy:n osakekannasta ja 67 prosenttia Telekarelia Oy:n osakekannasta. Kaupalla ei ole vaikutusta Elisan osingonmaksukykyyn.

Yritysosto on Elisan strategian mukainen. Vuositason synergiaetujen PPO:n osalta arvioidaan olevan noin 10 miljoonaa euroa ja ne toteutuvat suurimmalta osin vuonna 2014. Lisäksi uudet konserniyhtiöt mahdollistavat Elisan palveluiden myymisen entistä laajemalle asiakaskunnalle.

Kaupan lopullinen toteutuminen edellyttää Kilpailuviraston hyväksyntää sekä muita tavanomaisia yrityskauppoihin liittyviä toteutumisen ehtoja. Elisa arvioi, että järjestely saadaan päätökseen vuoden 2013 ensimmäisen vuosineljänneksen aikana.

 

DNA:lta lisää 4G-vauhtia Varsinais-Suomeen

DNA laajensi 4G-nopeuksia Kemiönsaaressa, Loimaalla, Turussa ja Uudessakaupungissa yhteensä 14 uudella tukiasemalla. Laajennukset hyödyttävät asiakkaita välittömästi, sillä niissä käytettyä Dual Carrier -tekniikkaa pystyvät hyödyntämään useimmat älypuhelimet ja mokkulat.

DNA:n verkkoa laajennetaan voimakkaasti 3G:n parannetulla versiolla eli 4G-nopeuksiin yltävällä Dual Carrierilla. Se on tehokas ja sen hyödyt ovat käytettävissä, vaikka oma puhelin ja mokkula eivät olisi aivan uusinta teknologiaa.

Kemiönsaaressa uusimmat laajennukset ovat Kellosepänkujan tienoilla. Loimaalla 4G-nopeuksia on laajennettu torin ympäristössä ja muualla keskustassa. Turussa laajennuksia on Itsenäisyydenaukiolla, Port Arthurissa, Koivulassa, Kurjenmäessä ja monissa osissa keskustaa. Uudessakaupungissa uusin laajennus on Suomelankujalla.

Matkapuhelinverkon tiedonsiirtomäärät jatkavat nopeaa kasvuaan. DNA:n verkossa langaton tiedonsiirto on kaksinkertaistumassa jo neljättä peräkkäistä vuotta. Huippunopean 4G LTE:n merkitys kasvaa nopeasti.

– 4G LTE:n mahdollisuudet on jo huomattu erityisesti yrityksissä ja viihdekäytössä, toteaa DNA:n tuotantojohtaja Antti Jokinen.

DNA:lla on Turussa satojen tukiasemien 4G LTE -verkko ja kattava Dual Carrier -kuuluvuus. 4G LTE -kuuluvutta löytyy laajalti myös lähikunnissa Raisiossa, Naantalissa ja Kaarinassa. Myös 4G LTE –verkkoa laajennetaan suunnitelmallisesti.

Tietoa DNA:n matkaviestinverkon teknologioista:

GSM: GSM-alueella puhelinta voi käyttää puhumiseen, tekstiviestien lähettämiseen ja vähäiseen tiedonsiirtoon.

3G: 3G-verkko sopii puheluiden ja tekstiviestien lisäksi aktiiviseen ja monipuoliseen nettisurffailuun. 3G-nopeus vaihtelee esimerkiksi sijainnin mukaan, ja tyypillisesti nopeus vaihtelee 0,4-10 megan välillä. 3G-verkko mahdollistaa jopa 21 megan enimmäisnopeuden.

Dual Carrier: Dual Carrier tuplaa 3G-tiedonsiirtonopeudet: enimmäisnopeus on 42 megaa, tyypilliset nopeudet esimerkiksi laitteista ja sijainnista riippuen noin 0,4-20 megaa. Kansainvälinen televiestintäliitto ITU määrittelee Dual Carrier -teknologian 4G:ksi. Dual Carrier -teknologiaa tukevia laitteita on ollut jo pitkään yleisesti saatavilla.

4G LTE: 4G LTE -verkossa enimmäisnopeudet kohoavat 100 megaan. LTE:llä onnistuu internetsurffailun ohella esimerkiksi videoiden katselu ja vuorovaikutteisten pelien pelaaminen. Huiman enimmäisnopeuden ohella myös tyypilliset nopeudet ovat kovia: noin 5-80 megaa.

DNA-kuuluvuusalueet: www.dna.fi/kuuluvuus

DNA Oy on suomalainen tietoliikennekonserni, joka tarjoaa yksityishenkilöille ja yrityksille laadukkaita, viimeisintä teknologiaa hyödyntäviä puhe-, data- ja tv-palveluita. DNA:n viisi miljoonaa suomalaista tavoittava 3G-verkko laajenee edelleen, ja 4G-verkot ulottuvat koko ajan uusiin kaupunkeihin ja taajama-alueille. DNA:n liikevaihto vuonna 2011 oli 728 miljoonaa euroa ja liikevoitto 51 miljoonaa euroa. DNA:lla on yli kolme miljoonaa matkaviestin- ja kiinteän verkon asiakkuutta. DNA ja WELHO ovat DNA Oy:n rekisteröimiä tavaramerkkejä. Lisätietoa osoitteessa www.dna.fi.

DNA palkkaa 40 työntekijää Taivalkoskelle

DNA:n Taivalkosken asiakaspalvelun henkilömäärä lähes kaksinkertaistuu, kun DNA palkkaa ensi vuoden aikana 40 uutta asiakaspalvelijaa vakituisiin työsuhteisiin. Taivalkosken asiakaspalvelun kokonaishenkilömäärä nousee nykyisestä 45 henkilöstä 85 henkilöön.

Ensimmäiset rekrytoinnit käynnistetään tammikuussa, ja tavoitteena on, että ensimmäiset työntekijät aloittavat työskentelyn koulutusjakson jälkeen helmikuussa. Rekrytointeja tulee myöhemmin keväällä lisää.

– Kehitämme asiakaspalvelumme toimintaa. Tavoitteemme on, että asiakkaamme voivat jatkossa hoitaa kaikki liittymää koskevat asiansa samassa asiakaspalvelunumerossa ja yhdellä puhelulla. Taivalkosken asiakaspalvelumme on ollut mukana tässä kehitystyössä. Tämän vuoksi jatkamme ja laajennamme toimintaamme Taivalkoskella, DNA:n asiakasprosessien johtajaNanna Nevatalo toteaa.

Taivalkosken toimitilat suunnitellaan ja toteutetaan tiiviissä yhteistyössä Taivalkosken kunnan kanssa. Toimipisteen nykyiset tilat remontoidaan DNA:n toimitilakonseptin mukaiseksi vastaamaan nykyaikaista työskentelyä.

– Uudet työpaikat ovat loistava uutinen. Taivalkoskella on raskasta metallikonepajateollisuutta ja sahatoimintaa. Toiveissamme on Mustavaaran kaivoksen uudelleen avautuminen, mikä toteutuessaan tuo muutaman vuoden kuluttua lisää työtä. DNA:n nyt toteutuva palvelukeskuksen laajennus lisää kunnan työpaikkatarjontaa myös merkittävästi. Kuntapäättäjät ovat yksimielisesti olleet kannustamassa neuvotteluita, jotka nopeassa aikataulussa ovat johtaneet molempia osapuolia tyydyttävään ratkaisuun, kunnanjohtaja Jukka Mikkonen sanoo.

Taivalkosken asiakaspalvelun ammattitaitoinen ja sitoutunut henkilökunta on keskittynyt pääasiassa matkaviestinasiakkaiden palvelemiseen. DNA:n henkilöstömäärä on noin 1400 henkilöä ja noin joka kolmas DNAlainen on asiakaspalvelun asiantuntija.

 DNA Oy on suomalainen tietoliikennekonserni, joka tarjoaa yksityishenkilöille ja yrityksille laadukkaita, viimeisintä teknologiaa hyödyntäviä puhe-, data- ja tv-palveluita. DNA:n viisi miljoonaa suomalaista tavoittava 3G-verkko laajenee edelleen, ja 4G-verkot ulottuvat koko ajan uusiin kaupunkeihin ja taajama-alueille. DNA:n liikevaihto vuonna 2011 oli 728 miljoonaa euroa ja liikevoitto 51 miljoonaa euroa. DNA:lla on yli kolme miljoonaa matkaviestin- ja kiinteän verkon asiakkuutta. DNA ja WELHO ovat DNA Oy:n rekisteröimiä tavaramerkkejä. Lisätietoa osoitteessa www.dna.fi.

Sonera vahvistaa Lemmenjoen kansallispuiston matkaviestinpalveluja

Sonera vahvistaa Lemmenjoen – Ivalonjoen alueen matkaviestinkuuluvuutta. Alueen matkailijoita ja asukkaita palvelemaan avattiin tänään uusi 3G-tukiasema Lisman kylään.

”Sonera tarjoaa Lapin alueella ylivoimaisesti parhaat tietoliikenneyhteydet. Tämän vuoden aikana Lappiin on rakennettu yhteensä 80 uutta tukiasemaa ja Sonera on ollut aktiivisin valokuituliittymien rakentaja Lapissa. Valokuiturakentamisella tuodaan mahdollisuus 100 Mbit/s laajakaistaliittymään palveluineen tuhansille asiakkaille. Samalla paranevat myös matkapuhelinyhteydet ja Soneran verkosta tulee entistäkin toimintavarmempi”, sanoo Soneran toimitusjohtaja Robert Andersson.

Soneran aito 4G toimii Lapissa jo viidellä alueella: Rovaniemellä, Kemissä, Levillä, Ylläksellä ja Saariselällä. 4G-verkon rakentamisen rinnalla Soneran 3G-verkkoa nopeutetaan ns. dual carrier-tekniikalla, jota jotkut operaattorit kutsuvat 4G:ksi. Verkon teoreettinen maksiminopeus on 42 Mbit/s. Korkeimmat 3G-nopeudet ovat käytettävissä jo kymmenellä paikkakunnalla Lapissa, mm. Kemissä, Kemijärvellä, Muoniossa, Pellossa, Rovaniemellä, Sodankylässä ja Torniossa.

Sonera on osallistunut 33 Laajakaista kaikille –hankkeeseen Lapin alueella, joista Simon, Sallan ja Utsjoen valokuiturakentamiset ovat jo valmiita. Kaiken kaikkiaan uutta valokuituverkkoa rakennetaan Soneran toimesta Lappiin noin 2 300 kilometriä. ”Hyödynnämme omaa Suomen kattavinta runko- ja liityntäverkkoamme rakentamisessa”, Andersson sanoo.

Sonera tarjoaa tietoliikenne- viestintä- ja televisiopalveluja kuluttajille, yrityksille ja yhteisöille Suomessa. Palvelumme yhdistävät ihmiset heille tärkeisiin yhteisöihin ja asioihin sekä lisäävät jokapäiväisen elämän mukavuutta ja laatua. Yrityksille luomme kestävää kehitystä tukevia viestintäratkaisuja, jotka vapauttavat aikaa ja energiaa tuottavaan työhön ja kasvuun. Soneralla oli vuoden 2011  lopussa 4,4 miljoonaa kiinteän  ja matkaviestinverkon liittymäasiakasta. Soneran palveluksessa työskentelee 4 300 henkilöä, ja yhtiö toimii noin 50 paikkakunnalla ympäri Suomea. www.sonera.fi

Sonera on osa TeliaSonera-konsernia, joka toimii Pohjoismaissa, Baltian maissa, Euraasian kehittyvillä markkinoilla Venäjä ja Turkki mukaan lukien, sekä Espanjassa.  www.teliasonera.fi

DNA ja Marski Data Oy edustusyhteistyöhön

DNA Oy ja Marski Data Oy ovat sopineet DNA:n asiakkaiden palvelemisesta Marski Datan kaikissa myymälöissä Joensuussa, Mikkelissä ja Savonlinnassa.

Marski Data tarjoaa jatkossa DNA:n matkaviestin- ja kiinteän verkon puhe- ja datapalveluita yrityksille, julkisyhteisöille ja kuluttajille.

– Valitsimme DNA:n kumppaniksemme täydentämään puuttuvaa palasta tuote- ja palvelutarjonnassamme. DNA on joustava ja yhteistyöhaluinen kumppani, jota Marski Data Oy tarvitsee kustannustehokkaimpien ja nopeimmin kehittyvien ratkaisujen luomiseen, kertoo varatoimitusjohtaja Petri Eronen Marski Datasta.

Marski Datan omat tulostuksen-, tiedonhallinnan- ja tietotekniikan ratkaisut ovat markkinoiden huipputasoa. Ne yhdessä DNA:n matkaviestin- ja kiinteän verkon palveluiden kanssa tuovat asiakkaille aivan uusia mahdollisuuksia työn tehostamiseen ja arjen yksinkertaistamiseen.

– Marski Data on alueillaan vahva, tunnettu ja arvostettu. Olemme erittäin tyytyväisiä tähän yhteistyösopimukseen ja siihen, että he ryhtyvät edustajiksemme Joensuun, Mikkelin ja Savonlinnan tärkeillä talousalueilla, sanoo myyntijohtaja Lasse Koskivuori DNA:lta.

Marski Data täydentää erinomaisesti DNA:n oman yritysmyynnin 14 henkilön vahvuista Itä- ja Keski-Suomen myyntitiimiä, joka toimii Kuopiosta, Mikkelistä ja Jyväskylästä käsin.

Marski Data Oy on palvellut kuluttajia, yrityksiä ja julkisyhteisöjä jo lähes 30 vuoden ajan. Se kuuluu maanlaajuiseen Canon Business Center-ketjuun, jonka avulla yritys pystyy tarjoamaan kansainvälisen yhtiön huippuratkaisuja yhdistettynä paikalliseen palveluun ja asiakastuntemukseen. CBC-ketju on tunnettu ammattitaitoisesta ja laadukkaasta palvelusta, yksilöidyistä ratkaisuista sekä yhdenmukaisesta palvelusta. Valikoimissa on laadukkaita ja tunnettuja tuotemerkkejä, kuten Apple, Canon, Dell, Hewlett Packard, IBM, Lenovo, 3M, LifeSize ja Viewsonic.

LG:n ja Googlen Nexus 4:n ensimmäinen toimitus Suomeen viikolla 51

– Viimeisin Google Nexus -sarjan malli, Nexus 4, esiteltiin 29. lokakuuta. LG Electronicsin mukaan Nexus 4 -mallin ensimmäinen toimitus saapuu Suomeen viikolla 51. Suuren globaalin kysynnän ja Suomessa tehtyjen ennakkovarausten vuoksi Nexus 4 -älypuhelimen hankkiminen ilman ennakkovarausta on vaikeaa ennen joulua. Seuraavan toimituksen odotetaan saapuvan Pohjoismaihin tammikuussa 2013.

Hyviä arvosteluja mediassa

Pohjoismainen media on jo ehtinyt arvioida Nexus 4:n ominaisuuksia ja se on saanut hyviä arvosteluja. Androidsuomi.fi -blogissahttp://blog.androidsuomi.fi/2012/12/arvostelussa-lg-nexus-4-google-puhelimen-neljas-tuleminen/ todetaan Nexus 4:stä näin:
Kaiken kaikkiaan rakenteeltaan ja ulkonäöltään laite on ehkä yksi parhaimman näköisistä ja tuntuisista Android-laitteista aikoihin, josta joudumme antamaan pisteet sekä LG:lle että Googlelle. […..] Nopeimmat päivitykset ja puhtaan Android-kokemuksen haluavalle ei kuitenkaan ole kuin yksi vaihtoehto: Nexus 4.”

LG ja Google ovat kehittäneet Nexus 4 -puhelimen yhteistyössä. LG:n edistyksellinen tekniikka on yhdistetty viimeisimpään Android-versioon ja tuloksena on paras Google-käyttökokemus.

– LG:llä on ollut suuri ilo olla mukana kehittämässä viimeisintä Nexus-mallia, sanoo LG Electronics Mobile Communications Companyn pääjohtaja Tri Jong-Seok Park. Käyttäjät arvostavat varmasti muotoilun ja toimivuuden täydellistä tasapainoa sekä viimeisimmän sukupolven Android -käyttöjärjestelmää.

– Teimme ensimmäistä kertaa yhteistyötä LG:n kanssa Nexus-tuotteen kehittämisessä, kertoo Googlen digitaalisesta ja mobiilisisällöstä vastaava Senior Vice President Andy Rubin. LG:n huippuosaamisella on ollut tärkeä osuus projektissa. Tuloksena on tuote, joka on täynnä toimintoja, tuntuu hyvältä kädessä ja suoriutuu tehtävistään nopeasti.

Jaa ympäröivä maailma muiden kanssa

Nexus 4 -mallissa on huipputasoinen 8 Mp:n kamera, jonka Photo Sphere -toiminnolla tallennat jokaisen yksityiskohdan upeasti. Voit ottaa Nexus 4:llä kuvia eri suunnista ja niiden yhdistelmänä syntyvä ”Photo Sphere” sijoittaa sinut tapahtumien keskipisteeseen. Voit suunnata kameran ylös, alas ja ympärillesi – etkä ole nähnyt ennen mitään vastaavaa. Valokuvat ladataan välittömästi verkkoon Instant Upload -toiminnolla, joten ne pysyvät aina tallessa.

Kuvat heräävät eloon erinomaisen tarkkuuden ja selkeiden, luonnollisten värien ansiosta. True HD IPS Plus -näyttö on 4,7 tuuman kokoinen ja tarkkuudeltaan 1280×768 pikseliä – pikselitiheys on 320 ppi. Lasi on pyöristetty reunoilta, joten kosketusnäytön käyttö on miellyttävää. Samalla uraauurtava Zerogap Touch -näyttötekniikka luo tunteen, että voit koskettaa jokaista pikseliä. Näyttö on naarmuuntumista kestävää Corning® Gorilla® Glass 2 -lasia.

Nopeaa käyttöä

Nexus 4:n uskomattoman tehokas neliytiminen Qualcomm Snapdragon™ S4 Pro -prosessori varmistaa puhelimen nopeuden ja suorituskyvyn. Voit selata paljon grafiikkaa sisältäviä verkkosivuja, pelata suorituskykyä vaativia mobiilipelejä ja vaihtaa vaivatta sovelluksesta toiseen. Nexus 4 on kaikkien aikojen nopein älypuhelin 2 Gt:n RAM-muistin ja kaikkien aikojen nopeimman Android-version ansiosta.

Kaikki tiedot ulottuvillasi

Nexus 4 -puhelimessa on viimeisimmät Google-sovellukset ja kaikki suositut Google-palvelut. Viimeisin Google Now -versio auttaa luomaan järjestystä elämään – saat muistutuksia tulevista lennoista, pöytävarauksista ja hotellivarauksista tai vinkkejä lähellä olevista kuvauskohteista.

Löydät nopeasti ja helposti perille Google Mapsin™ Android-sovelluksella. Pääset varmasti pisteestä A pisteeseen B, kun käytössäsi on turn-by-turn -navigointi, reaaliaikaisesti päivittyvät liikennetiedot sekä reittitiedot autolla, kävellen tai julkisilla liikennevälineillä liikkuessasi. 3D-kartat ja laadukkaat satelliittikuvat luovat realistisemman kuvan ympäristöstä. Käytössä ovat myös Googlen Street View ja Indoor Maps.

Tekniset tiedot

•  Piirisarja: Qualcomm Snapdragon™ S4 Pro -prosessori, jossa 1,5 GHz Quad-Core Krait CPU

•  Käyttöjärjestelmä: Android 4.2 Jelly Bean

•  Verkko: 3G (WCDMA), HSPA+

•  Näyttö: 4,7 tuuman WXGA True HD IPS Plus (1280 x 768)

•  Muisti: 8 Gt / 16 Gt (16 Gt -versio Pohjoismaissa)

•  RAM: 2 Gt

•  Kamera: 8 Mp kamera sekä etupuolella 1,3 Mp HD-kamera

•  Akku: 2,100 mAh litiumpolymeeriakku (sisäinen) / Puheaika: 15,3 tuntia / Valmiusaika: 390 tuntia

•  Koko: 133,9 x 68,7 x 9,1 mm

•  Paino: 139 g

•  Muuta: Langaton lataus, NFC
Hinta ja saatavuus

Nexus 4 -mallin ensimmäinen toimitus saapuu Suomeen viikolla 51. Seuraavia toimi-tuksia odotetaan tammikuussa 2013. Laitteen verollinen suositushinta on 579 euroa.

# # #

LG Electronics
LG Electronics Inc. (KSE: 066570.KS) on maailman johtava viihde-elektroniikan, kodintekniikan sekä langattoman viestinnän ratkaisujen toimittaja. LG:n 117 myyntiyhtiön saavuttama maailmanlaajuinen liikevaihto vuonna 2011 oli 49 miljardia Yhdysvaltain dollaria. LG jaetaan neljään liiketoiminta-alueeseen – Home Entertainment, Mobile Communications, Home Appliance sekä Air Conditioning & Energy Solutions. Yhtiö on maailman suurimpia taulutelevi-sioiden, matkapuhelimien, ilmalämpöpumppujen sekä pesukoneiden ja kylmälaitteiden valmistajia. LG Electronics on toiminut Pohjoismaissa lokakuusta 1999 lähtien. Pohjoismaiden liikevaihto oli vuonna 2011 noin 2 miljardia Ruotsin kruunua. Lisätietoja: www.lg.com.

LG Electronics Mobile Communications
LG Electronics Mobile Communications Company on maailmanlaajuisesti johtava matkaviestinnän yritys. Edistyksellistä teknologiaa ja innovatiivista muotoilua hyödyntämällä yritys luo tuotteita, joiden kokonaisvaltainen käyttökokemus helpottaa kuluttajien arkea ympäri maailmaa. 4G Long Term Evolution (LTE) -tekniikan johtavana kehittäjänä yhtiö on sitoutunut luomaan uraauurtavaa LTE-tekniikkaa, vastatakseen kuluttajien tarpeisiin korkealaatuisilla, yhtiön LTE-patentteihin ja tekniseen osaamiseen perustuvilla LTE-tuotteilla.

4G LTE -nopeudet nyt myös Saunalahden puheliittymiin

Huippunopeat 4G LTE -yhteydet ovat nyt saatavilla Saunalahden mobiililaajakaistaliittymien lisäksi myös Saunalahden puheliittymiin. Puheliittymien 4G LTE -nopeuksia voi hyödyntää uusimmilla älypuhelinmalleilla. LTE-teknologiaa tukevilla alueilla tyypilliset toteutuvat tiedonsiirtonopeudet paranevat edesauttaen muun muassa sujuvampaa nettisurffailua ja työntekoa. Rajoittamaton datan käyttö liittymässä on ominaisuus, jonka arvo nousee huippunopeuksien myötä.

LTE-teknologian tuki aktivoidaan Saunalahden Reilu 4G -liittymille ja Mobiililaajakaista 4G -lisäpalveluille. Tuki päivitetään myös jo myytyihin Reilu 4G -liittymiin sekä Mobiililaajakaista 4G -lisäpalveluihin. Saunalahden 4G-liittymillä käytettävissä ovat LTE- ja HSDPA+ Dual Carrier -tekniikat perinteisten 3G-tekniikoiden lisäksi. Koska LTE on puhtaasti datakäyttöön suunniteltu teknologia, siirtyy puhelin automaattisesti 2G/3G-verkkoon puhelua muodostettaessa. Puhelun jälkeen puhelin palautuu takaisin LTE-yhteyteen tai käyttää aina nopeinta yhteyttä Elisan verkossa.

4G LTE -päätelaitteet lisääntyvät koko ajan markkinoilla. Nokia Lumia 920 ja vastikään ennakkomyyntiin tullut Nokia Lumia 820 tukevat LTE:tä. Tuki on tulossa myös iPhone 5:een LTE 1800 megahertsin taajuuden osalta. Uusimpien älypuhelinten lisäksi 4G-nopeuksia voi hyödyntää kannettavissa tietokoneissa Elisan ja Saunalahden valikoimissa olevilla nettitikuilla sekä tableteilla, jotka tukevat 4G-teknologioita.

– Mitä nopeampi liittymä näissä laitteissa on, sitä jouhevampaa datapalveluiden käyttö on – ja sitä enemmän niitä myös tulee käytettyä. 4G LTE:n puheliittymiin tulon myötä asiakkaillemme tulee entistä edullisemmaksi se, että Saunalahden liittymissä ei ole rajoitettu datan käyttöä. Saunalahdella on rajoittamaton datakäyttö kaikissa liittymätyypeissään, kertoo liittymäliiketoimintajohtaja Henri Korpi.

Elisa laajentaa jatkuvasti 4G-saatavuuttaan. Verkon ajantasaisen kuuluvuustilanteen voi tarkastaa kuuluvuuskartasta osoitteessa www.elisa.fi/kuuluvuus.

DNA toi myyntiin neljännen sukupolven iPadin ainoana operaattorina Suomessa

DNA on tuonut myyntiin kaksi uutta iPadia: neljännen sukupolven iPad WiFi + Cellular -tabletin ja iPad mini WiFi + Cellular -version, joita voi käyttää sekä WLAN- että mobiiliverkoissa. DNA on ainoa iPadeja myyvä operaattori Suomessa.

DNA tarjoaa uutta iPadia useilla houkuttelevilla dataliittymävaihtoehdoilla, joilla pääsee hyödyntämään DNA:n 4G-nopeuksia. Laitteen voi hankkia oman valinnan mukaan kertamaksulla, luottosopimuksella tai edullisena pakettina liittymän kanssa. Myös ilman liittymää laitteen ostava ei ole pelkän WLAN:in varassa, sillä DNA antaa tällöin laitteen mukaan kuukausimaksuttoman DNA Dataprepaid -mobiilidataliittymän, joka mahdollistaa iPadin täyden käytön myös kodin ulkopuolella.

Neljännen sukupolven iPadissa on mullistava 9,7 tuuman Retina-näyttö, Applen uusi A6X-siru, FaceTime HD -kamera ja ultranopeat langattomat yhteydet. iPad mini on designiltaan täysin uudenlainen iPad, joka on 23 prosenttia ohuempi ja 53 prosenttia kevyempi kuin kolmannen sukupolven iPad. Uudessa iPad minissä on upea 7,9 tuuman Multi-Touch-näyttö, FaceTime HD -kamera, 5 Mpix iSight-kamera sekä ultranopeat langattomat yhteydet, ja akun käyttöaika on jopa huikeat 10 tuntia*. Sekä neljännen sukupolven iPadissa että iPad minissä on maailman kehittynein mobiilikäyttöjärjestelmä iOS 6, jossa on yli 200 uutta ominaisuutta.

Uudet iPadit ovat nyt myynnissä DNA Kaupoissa, DNA Yritysmyynnissä ja DNA:n verkkokaupassa sekä valikoiduilla edustajilla. Katso: www.dna.fi/iPad

Lisää tietoa iPadista osoitteessa www.apple.com/ipad.

*Akun käyttöaika riippuu laitteen asetuksista, käyttötavasta ja useista muista tekijöistä. Todelliset tulokset voivat vaihdella.

DNA Oy on suomalainen tietoliikennekonserni, joka tarjoaa yksityishenkilöille ja yrityksille laadukkaita, viimeisintä teknologiaa hyödyntäviä puhe-, data- ja tv-palveluita. DNA:n liikevaihto vuonna 2011 oli 728 miljoonaa euroa ja liikevoitto 51 miljoonaa euroa. DNA:lla on yli 3 miljoonaa matkaviestin- ja kiinteän verkon asiakkuutta. DNA ja WELHO ovat DNA Oy:n rekisteröimiä tavaramerkkejä. Lisätietoa osoitteessa www.dna.fi.

 

DNA:n 4G-nopeuksia yhteensä yli 80 uudessa kohteessa pääkaupunkiseudulla ja Uudellamaalla

DNA on rakentanut loka- ja marraskuun aikana yhteensä 84 uutta 4G-nopeuksia tarjoavaa palvelualuetta Espooseen, Helsinkiin, Hyvinkäälle, Kauniaisiin, Kirkkonummelle, Lohjalle, Nurmijärvelle, Porvooseen ja Vantaalle.

Langattoman tiedonsiirron määrät DNA:n verkossa ovat edellisen kolmen vuoden aikana kaksinkertaistuneet joka vuosi. Sen takia verkon laajentaminen ja kovempien nopeuksien mahdollistaminen ovat edelleen yksi suurimpia investointikohteita.

DNA:n verkkoa laajennetaan vielä tällä hetkellä voimakkaimmin 3G-tekniikalla ja sen parannetulla versiolla eli tehokkaalla ja 4G-nopeuksiin pääsevällä Dual Carrierilla. Niistä on suomalaisille tällä hetkellä eniten hyötyä, sillä lähes kaikki käytössä olevat päätelaitteet pystyvät hyödyntämään niitä. Huippunopean 4G LTE:n merkitys kasvaa kuitenkin nopeasti.

– Dual Carrier -alueilla useimmat pääsevät hyötymään 4G:n vauhdista, vaikka puhelin ja mokkula eivät olisi aivan uusinta uutta. LTE-laitteita on kuitenkin jo tullut markkinoille, ja sen merkitys kasvaa koko ajan, toteaa tuotantojohtaja Antti Jokinen.

DNA:lla on jo useiden satojen tukiasemien 4G LTE -verkko pääkaupunkiseudun, Tampereen ja Turun talousalueilla.

Uusimmat laajennukset

Espoossa uusimmat 4G-nopeuslaajennukset ovat muun muassa Tapiolassa, Laajalahdessa, Kauklahdessa, Kalajärvellä, Keilaniemessä, Niipperissä ja Kirstinmäessä. Uusia tukiasemakohteita Espoossa on kaikkiaan 30.

Helsingissä uusimmat lähes 30 Dual Carrier -tukiasemakohdetta ovat muun muassa Santahaminassa, Katajanokalla, Jollaksessa, Siilitiellä, Villingissä, Itäkeskuksessa, Tammisalossa, Metsälässä ja Roihuvuoressa.

Hyvinkäällä uusimmat laajennukset ovat Sahanmäessä, Rääkänkadulla ja Hakalanmäessä.

Kauniaisissa on Dual Carrier -laajennus Kirkkotien ympäristössä.

Kirkkonummen laajennus on Masalassa.

Lohjan laajennukset ovat Prisman luona ja Ojamossa.

Nurmijärvellä uusimmat vahvistukset ovat Klaukkalassa ja Kauppanummentien ympäristössä.

Porvoossa on vahvistettu 4G-nopeuksia Peippolassa.

Vantaan uusimmat tukiasemat ovat muun muassa Pähkinärinteessä, Kaivokselassa, Länsimäessä, Tikkurilassa, Tuupakassa ja Hakunilassa.

Laajennuksia on tehty myös muualla Suomessa, ja verkkoa laajennetaan nopeasti: kun huhtikuussa DNA:n Dual Carrier oli 160 kunnassa ja LTE-palveluita 11 kaupungissa, vastaavat luvut ovat nyt 200 Dual Carrier -kuntaa ja 15 LTE-nopeuksia tarjoavaa kaupunkia.

Tietoa DNA:n matkaviestinverkon teknologioista:

GSM: GSM-alueella puhelinta voi käyttää puhumiseen, tekstiviestien lähettämiseen ja vähäiseen tiedonsiirtoon.

3G: 3G-verkko sopii puheluiden ja tekstiviestien lisäksi aktiiviseen ja monipuoliseen nettisurffailuun. 3G-nopeus vaihtelee esimerkiksi sijainnin mukaan, ja tyypillisesti nopeus vaihtelee 0,4-10 megan välillä. 3G-verkko mahdollistaa jopa 21 megan enimmäisnopeuden.

Dual Carrier: Dual Carrier tuplaa 3G-tiedonsiirtonopeudet: enimmäisnopeus on 42 megaa, tyypilliset nopeudet esimerkiksi laitteista ja sijainnista riippuen noin 0,4-20 megaa. Kansainvälinen televiestintäliitto ITU määrittelee Dual Carrier -teknologian 4G:ksi. Dual Carrier -teknologiaa tukevia laitteita on ollut jo pitkään yleisesti saatavilla.

4G LTE: 4G LTE -verkossa enimmäisnopeudet kohoavat 100 megaan. LTE:llä onnistuu internetsurffailun ohella esimerkiksi videoiden katselu ja vuorovaikutteisten pelien pelaaminen. Huiman enimmäisnopeuden ohella myös tyypilliset nopeudet ovat kovia: noin 5-80 megaa.

DNA Oy on suomalainen tietoliikennekonserni, joka tarjoaa yksityishenkilöille ja yrityksille laadukkaita, viimeisintä teknologiaa hyödyntäviä puhe-, data- ja tv-palveluita. DNA:n viisi miljoonaa suomalaista tavoittava 3G-verkko laajenee edelleen, ja 4G-verkot ulottuvat koko ajan uusiin kaupunkeihin ja taajama-alueille. DNA:n liikevaihto vuonna 2011 oli 728 miljoonaa euroa ja liikevoitto 51 miljoonaa euroa. DNA:lla on yli kolme miljoonaa matkaviestin- ja kiinteän verkon asiakkuutta. DNA ja WELHO ovat DNA Oy:n rekisteröimiä tavaramerkkejä. Lisätietoa osoitteessa www.dna.fi.

Lisätietoja:

DNA-kuuluvuusalueet: www.dna.fi/kuuluvuus