Mobiiliparkki

Yhteystiedot: Kerttu Vali, Pajamäenkatu 14, 48600 Kotka email: mobiiliparkki@victoriamedia.fi

Verkkokauppa.com ilmoittaa Nokia Lumia 920 -yömyynnin ja laukaisun avaruuteen olleen menestys.

Verkkokauppa.com aloitti Nokia Lumia 920 -myynnin yömyyntitapahtumassa 22.11. klo 00:01 Jätkäsaaren myymälän 24 h kioskissa. Saman päivän aamuna uutuuspuhelin lähetettiin myös avaruuteen onnistuneesti myymälän näköalatasanteelta.

Verkkokauppa.com Oy, 2012-11-22 15:23 CET (GLOBE NEWSWIRE) — Nokia Lumia 920 -myynti alkoi Suomessa ensimmäisenä Verkkokauppa.comin myymälässä Jätkäsaaressa. Nokia Lumia 920 yömyyntitapahtuma pidettiin Jätkäsaaren 24 h kioskissa keskiviikon ja torstain välisenä yönä. Nokia Lumia 920 -myynti alkoi keskiyöllä 22.11.2012 klo 00:01. Verkkokauppa.comin 24 h kioskista puhelimen noutaneet asiakkaat olivat varmuudella ensimmäisiä, jotka saivat uutuuden käsiinsä Suomessa. Ensimmäisille asiakkaille oli tarjolla kaupan päälle erikoislahja, Nokia DT-900 -latausalusta (50 kpl) tai Windows 8 Pro Upgrade -päivityspaketti (50 kpl) sekä Canvas-taululahjakortti Jätkäsaaren Canon ImageLab -studioon. Kaiken tämän lisäksi 50 joulupukiksi pukeutunutta Nokia Lumia 920 -asiakasta saivat lahjakortin 5-6 kilon luuttomaan joulukinkkuun potkalla Reinin Lihaan Hakaniemen Kauppahalliin.

“Nokia Lumia 920 on odotetuin Nokia-uutuuspuhelin koskaan. Olemme toimittaneet puhelimen tilanneille asiakkaille puhelimia tilausjärjestyksessä ja toimitukset jatkuvat kaiken aikaa. Yömyyntitapahtumaan oli varattuna 100 kpl uutuuspuhelimia ja kaikki puhelimet menivät kaupaksi”, kertoo tuotepäällikkö Juha Orava Verkkokauppa.comista.

“Nokia Lumia 920 -yömyyntitapahtuma oli erinomaisesti onnistunut tapahtuma. Paikalle saapui ennätysmäärä erityisesti Nokia Lumia 920 -älypuhelimesta kiinnostunutta yleisöä. Kaiken kruunasi vielä aamulla Nokia Lumia 920 -puhelimen lähettäminen avaruuteen Jätkäsaaren myymälän näköalatasanteelta kello 10:30”, kertoo 24 h kioskin tiimipäällikkö Tom Rönnberg.

“Nokia Lumia 920 -älypuhelin on markkinoiden hienoin puhelin ja mielestämme tämä oli mitä sopivin tapa juhlistaa uutuustuotteen myynnin aloittamista ensimmäisenä Suomessa. Avaruuteen lähettämisen mahdollistivat mainostoimisto Rocky ja heidän yhteistyökumppaninsa Aalto-yliopiston teekkariryhmä, joka sähkö- ja tietoliikennetekniikan, materiaalitekniikan ja informaatioverkostojen ammattilaisina ratkaisivat lähettämisen haasteet”, toteaa Verkkokauppa.comin toimitusjohtaja Samuli Seppälä.

“Suurimmat haasteet hankkeessa ovat vahvat suihkuvirtaukset, jotka saattavat osuessaan viedä pallon jopa maan rajojen ulkopuolelle. Tarkoitus on kuitenkin säätää pallo niin, että se nousee mahdollisimman nopeasti, jolloin se myös todennäköisemmin laskeutuu lähiympäristöön. Kuvamateriaalin lisäksi operaatiolla saadaan tietoa myös puhelimen muista ominaisuuksista, kuten akun pakkas- ja avaruussäteilykestävyydestä ääriolosuhteissa”, kertovat Aalto-yliopiston teekkarit Kalle-Heikki Koskinen ja Heikki Tahvanainen.

Videokatsaus Jollaan: tältä näyttää Sailfish-puhelimen käyttöliittymä

Mobiiliyhtiö Jolla on julkistanut keskiviikkona ensimmäisen katsauksen siihen, miten sen suunnittelemat Sailfish-käyttöjärjestelmällä toimivat puhelimet toimivat.

Jollan julkistama video on alla. Videosta ilmenee, että se lainaa paljon odotetusti Nokian kehittämästä Meegosta mutta tuo myös uusia elementtejä.

Jolla kertoi aiemmin keskiviikkona myös, että DNA-operaattori tuo myyntiin Sailfish-puhelimet myös Suomessa.

Lisäksi Jolla kertoi yhteistyösuunnitelmista siruvalmistaja ST-Ericssonin kanssa.

DNA ja Jolla yhteistyöhön

DNA ja Jolla ryhtyvät yhteistyöhön Sailfish-käyttöjärjestelmään perustuvien älypuhelimien myynnissä ja markkinoinnissa Suomessa.

DNA ja Jolla julkistavat yhteistyösopimuksen, jonka mukaan DNA Kauppa ja muut DNA:n myyntikanavat myyvät ja markkinoivat Jollan älypuhelimia Suomessa heti niiden tullessa myyntiin. Jollan tulevat älypuhelimet perustuvat avoimeen Sailfish-käyttöjärjestelmään, joka pohjautuu tunnettuun MeeGo-käyttöjärjestelmään. Sopimuksen arvoa yhtiöt eivät julkista.

– Rakennamme Sailfishin ympärille toimivan partneriverkoston seuraavan vuoden aikana. Kumppanoidumme muun muassa operaattoreiden kanssa niiden vahvan jakelutieosaamisen vuoksi. DNA on Jollalle osuva yhteistyökumppani Suomessa edelläkävijäbrändinä. DNA:lla on myös vahva kivijalkamyymäläverkosto, joka varmistaa Jollan uuden puhelimen ja mahdollisten muiden uusien laitteiden helpon saatavuuden tulevaisuudessa, Jollan myyntijohtaja Sami Pienimäki sanoo.

– Yhteistyömme Jollan kanssa on osa DNA:n kumppanistrategiaa, jonka mukaan haluamme tarjota suomalaisille markkinoiden houkuttelevimmat laitteet ja palvelut. Kumppanoituminen Jollan kanssa on yksi esimerkki myös siitä, millä tavalla haluamme olla mukana käyttäjän kannalta kiinnostavissa innovaatioissa, DNA:n kuluttajaliiketoiminnan johtaja Pekka Väisänen kertoo.

Jollan ensimmäisten puhelimien saatavuudesta tiedotetaan myöhemmin.

DNA:n ja Jollan yhteistyöstä ja uusista puhelimista kiinnostuneet voivat jättää yhteystietonsa www.dna.fi/jolla

Jolla Oy on Helsingistä toimiva kansainvälinen matkapuhelinyhtiö, joka kehittää MeeGo-teknologiaan pohjautuvaa avointa Sailfish-käyttöjärjestelmää sekä siihen perustuvia tuotteita. Yhtiön tuotekehitystoiminnot ovat Helsingissä ja Tampereella sekä toimisto Hong Kongissa. Lisäksi yhtiö on perustamassa tuotekehitysyksikköä manner-Kiinaan johtaakseen Sailfish-verkoston kehittymistä maailman dynaamisimmilla älypuhelinmarkkinoilla Kiinassa. Jolla uskoo vahvasti että avoimen lähdekoodin yhteisö on paras ja innovatiivisin ympäristö nopeaan kehitykseen, ja Jolla on sitoutunut tukemaan yhteisön osallistumista Sailfish-kehitystyössä. www.jolla.com

DNA Oy on suomalainen tietoliikennekonserni, joka tarjoaa yksityishenkilöille ja yrityksille laadukkaita, viimeisintä teknologiaa hyödyntäviä puhe-, data- ja tv-palveluita. DNA:n viisi miljoonaa suomalaista tavoittava 3G-verkko laajenee edelleen, ja 4G-verkot ulottuvat koko ajan uusiin kaupunkeihin ja taajama-alueille. DNA:n liikevaihto vuonna 2011 oli 728 miljoonaa euroa ja liikevoitto 51 miljoonaa euroa. DNA:lla on yli kolme miljoonaa matkaviestin- ja kiinteän verkon asiakkuutta. DNA ja WELHO ovat DNA Oy:n rekisteröimiä tavaramerkkejä. Lisätietoa osoitteessa www.dna.fi.

Taustahälyä vaimentava HD-äänenlaatu DNA:n 3G-kännykkäpuheluihin

DNA:n 3G-verkkoon testikäyttöön tuotu HD-puhe saa puhelut sujumaan ääntä korottamatta ja toista korvaa pitelemättä myös meluisissa paikoissa. Kovaakin taustakohinaa vaimentava HD-puhe on ollut 12.11. alkaen koekäytössä DNA:n koko 5 miljoonaa suomalaista kattavassa 3G-verkossa. Siitä pääsevät nauttimaan kaikki HD-puhetta tukevalla eli lähes millä tahansa uudella älypuhelimella DNA:n 3G-alueella keskenään puhuvat DNA-asiakkaat.

– Puhelinkeskustelut ja puhelinneuvottelut eivät aina voi odottaa hiljaista ympäristöä. HD-puhe vaimentaa taustahälyä ja keskustelu on molemmin puolin miellyttävää, vaikka toinen osapuoli olisi liikkeellä tai meluisassa ympäristössä. Puhelinneuvottelutilanteissa se vaimentaa useista yhtäaikaisista puheluista summautuvaa taustakohinaa. Korvanappien käyttö tekee puhelun äänenlaadusta erityisen hyvän, sillä puhelinten kuuloke-elementtien toistokäyrä painottuu diskantteihin, ja korvanapeilla matalat taajuudet saadaan paremmin esille, kertoo DNA:n johtaja Vesa Savolainen.

HD-puhe on käytettävissä useissa uusissa älypuhelimissa DNA:n 3G-verkossa. HD-puhetta tukevia puhelinmalleja ovat kaikki Nokia Lumiat, ne Nokia-puhelimet, joissa on Symbian Belle -käyttöjärjestelmä, Samsung Galaxy SIII, iPhone5 ja useimmat uudet Android-puhelimet. DNA:n asiakkaista tällä hetkellä jo noin neljäsosa käyttää HD-puhetta tukevaa puhelinta.

Palvelu on DNA:n 3G-kuuluvuusalueella testikäytössä toistaiseksi.

Puheluiden HD-tasoiset äänet DNA:n 3G-verkossa tekee mahdolliseksi edistyksellinen verkkotekniikka. Käytössä on kaksinkertainen puhetaajuusalue. Ominaisuuden lisensoitu kaupallinen nimi on HD Voice.

DNA Oy on suomalainen tietoliikennekonserni, joka tarjoaa yksityishenkilöille ja yrityksille laadukkaita, viimeisintä teknologiaa hyödyntäviä puhe-, data- ja tv-palveluita. DNA:n viisi miljoonaa suomalaista tavoittava 3G-verkko laajenee edelleen, ja 4G-verkot ulottuvat koko ajan uusiin kaupunkeihin ja taajama-alueille. DNA:n liikevaihto vuonna 2011 oli 728 miljoonaa euroa ja liikevoitto 51 miljoonaa euroa. DNA:lla on yli kolme miljoonaa matkaviestin- ja kiinteän verkon asiakkuutta. DNA ja WELHO ovat DNA Oy:n rekisteröimiä tavaramerkkejä. Lisätietoa osoitteessa www.dna.fi.

Verkkokauppa.com lähettää Nokia Lumia 920 -älypuhelimen avaruuteen

Verkkokauppa.com lähettää Jätkäsaaren myymälän katolta Nokia Lumia 920 -älypuhelimen avaruuteen 22.11.2012 klo 10:00-12:00 välisenä aikana. Asiakkailla on mahdollisuus seurata tapahtumaa myymälän katolla olevalta näköalatasanteelta.

Verkkokauppa.com ampuu Nokia Lumia 920:n avaruuteen Jätkäsaaresta

Uusi Nokia Lumia 920 joutuu heti julkistuspäivänään kovimpaan mahdolliseen testiin, kun Verkkokauppa.com lähettää puhelimen säähavaintopallon avulla avaruuden laidoille.

”Uusi Lumia on markkinoiden hienoin puhelin ja haluamme tällä korkealentoisella tavalla juhlistaa sen tuloa myyntiin Suomessa ja Verkkokauppa.comissa. Tarkoituksena on kerätä mahdollisimman näyttävää kuvamateriaalia ja demonstroida sen avulla Lumia 920:n Pureview-kameran ominaisuuksia”, kertoo Verkkokauppa.comin toimitusjohtaja Samuli Seppälä.

Pallon lähettämisestä vastaa Aalto-yliopiston teekkariryhmä, jossa on mm. sähkö- ja tietoliikennetekniikan, materiaalitekniikan ja informaatioverkostojen ammattilaisia. Heliumtäytteinen pallo nostaa puhelimen ja muut laitteet avaruuden rajoille, josta ne laskeutuvat laskuvarjon avulla. Puhelimessa on GPS-jäljitin, jonka avulla puhelin löydetään. Matkan aikana puhelin videokuvaa maisemaa omalla Pureview-kamerallaan.

Suurimmat haasteet hankkeessa ovat vahvat suihkuvirtaukset, jotka saattavat osuessaan viedä pallon jopa maan rajojen ulkopuolelle. Tarkoitus on kuitenkin säätää pallo niin, että se nousee mahdollisimman nopeasti, jolloin se myös todennäköisimmin laskeutuu lähiympäristöön. Kuvamateriaalin lisäksi operaatiolla saadaan tietoa myös puhelimen muista ominaisuuksista, kuten akun pakkas- ja avaruussäteilykestävyydestä ääriolosuhteissa.

Pallo lähetetään Verkkokauppa.comin Jätkäsaaren myymälän katolta 22.11. klo 10.00 – 12:00 välisenä aikana. Samana päivänä kuin puhelimen myynti alkaa. Verkkokauppa.com arpoo avaruudessa käyneen maailman ainoan Lumia 920 ”Space Edition” -version Facebook-sivuillaan sillä oletuksella, että Lumia 920 tullaan löytämään eikä se esimerkiksi päädy mereen tai Viroon.

Verkkokauppa.comin päämyymälä Helsingin Jätkäsaaressa on Euroopan suurin kodinelektroniikan ja tietotekniikan myymälä. Myymälä sijoittuu Länsisataman viereen ja on muutenkin erinomaisten kulkuyhteyksien varrella. Myymälä on avattu marraskuussa 2011. Yhtenä myymälän erikoisuutena on näköalatasanteelle asetettu aito MIG-21 BIS -hävittäjä, sekä tietokone- ja pelikonsolimuseo joihin molempiin on ilmainen pääsy.

Viestintävirasto: Vammaisten henkilöiden oikeus yleispalveluun paranee – Puhelin- ja laajakaistapalvelujen sääntely tiukkenee

Viestintävirasto ehdottaa yleispalveluyritysten nimeämistä entistä laajemmalle alueelle Suomessa. Yleispalveluilla tarkoitetaan kaikkiin koteihin tai yritysten toimipaikkoihin turvattuja perustasoisia viestintäpalveluja, joita ovat nykyisin puhelinliittymä ja yhden megan laajakaistayhteys. Lisäksi vammaisille henkilöille on taattu heidän tarvitsemansa puhelinpalveluja vastaavat palvelut. Yleispalveluja tarjoavat Viestintäviraston nimeämät yleispalveluyritykset. Viestintäviraston päätösluonnoksessa on arvioitu yleispalveluyritysten nimeämistarve kaikissa Suomen kunnissa.

Esteettömyys kuulo- ja puhevammaisten viestintäpalveluihin varmistetaan

Viestintävirasto ehdottaa, että kuulo- ja puhevammaisten henkilöiden tarvitsemien viestintäpalvelujen tarjontaan nimetään yleispalveluyritykset. Velvoitteet ovat uusia ja perustuvat vuonna 2011 voimaan tulleeseen viestintämarkkinalain muutokseen.

– Kuulo- ja puhevammaiset henkilöt tarvitsevat videopuhelupalveluja ja etätulkkausta päivittäiseen viestintäänsä. Myös hätäpalvelujen käyttöön soveltuvat tekstiviestipalvelut ovat näille henkilöille hyvin tärkeitä. Videopuhelut ja etätulkkaus asettavat internetyhteydelle erityisiä vaatimuksia, sillä liittymän tulee mahdollistaa riittävän nopea kahdensuuntainen tiedonsiirto, kertoo viestintäverkkoasiantuntija Klaus Nieminen Viestintävirastosta.

Näkövammaisille käyttäjille taattu liittymän laskutuksen ja asiakaspalvelun esteettömyys toteutuu nykyisin ilman erityisiä velvoitteita.

Puhelinpalveluja ja yhden megan internetyhteyttä koskeva sääntely laajenemassa – syynä teleyritysten sopimusehdot

Viestintävirasto esittää, että puhelin- ja laajakaistapalvelujen tarjontaan velvollisia yleispalveluyrityksiä tulisi nimetä aiempaa laajemmalle alueelle. Käytännössä velvoitteet kattaisivat lähes koko maan.

– Suurimmat teleyritykset ovat käyttämissään vakiosopimusehdoissa varanneet itselleen täysin avoimen oikeuden kieltäytyä tekemästä kuluttajan kanssa liittymäsopimusta, jos yritykselle ei ole Viestintäviraston päätöksellä asetettu yleispalveluvelvoitetta.  Sopimusehdot koskevat myös alueita, joilla palveluja voidaan tarjota ilman verkon lisärakentamista. Tässä tilanteessa kuluttajien mahdollisuuksia saada yleispalveluja ei voida taata ilman velvoitteiden asettamista, kertoo Viestintäviraston lakimies Saara Punkka.

Viestintävirasto pyytää lausuntoja viestintäpalvelujen yleispalvelua koskevasta päätösluonnoksesta 19.12.2012 mennessä. Lausunnon voi antaa kuka tahansa.

Viestintäviraston lausuntopyyntö on Viestintäviraston internetsivuilla.

TomTomilta uusi Speed Cameras -sovellus iPhonelle

14.11.2012 – TomTom (www.tomtom.com/fi_fi/) julkaisi tänään uuden Speed Cameras -sovelluksen iPhonelle. Speed Cameras varoittaa kuljettajaa nopeusvalvontakameroista ja auttaa näin sekä säilyttämään vauhdin sopivana että kuljettajaa välttämään turhat sakot.

Sovelluksen uusin versio 1.1 varoittaa sekä kuvallisesti että äänellä, jopa taustalla käynnissä ollessaan ja iPhonen näyttö sammutettuna. Myös keskinopeuden tunnistuksen tuki on parantunut, minkä ansiosta kuljettajien on helpompi säilyttää oikea nopeus myös tunneleista ulos tultaessa.

Kameravaroitusten lisäksi Speed Cameras tiedottaa kuljettajaa auton nopeudesta, nopeusrajoituksesta, edessä olevasta kameratyypistä sekä kameran etäisyydestä. Sovelluksen lataavat uudet asiakkaat saavat latauksen myötä 12 kuukautta ilmaista käyttöaikaa. Aiemmat asiakkaat saavat saman ilmaisen käyttöajan lisättynä heidän olemassa olevaan tilaukseensa, kun entinen tilaus on päättynyt.

“Olemme iloisia voidessamme tarjota ilmaisen vuoden tilauksen sovelluksen mukana”, kommentoi Gerry Hinds, TomTomin mobiilipuolen varatoimitusjohtaja. “Speed Cameras -sovelluksemme perustuu jopa 1,6 miljoonan kuljettajan tietoihin. Näihin lukeutuvat kaikki erillisiä navigointilaitteita, kojelautaan asennettuja navigointijärjestelmiä ja puhelinnavigointia käyttävät kuljettajat. Kun yhä useammat kuljettajat jakavat nopeuskameratietojaan palvelun yli, sovelluksen tiedot ja palvelut paranevat entisestään ja hyötyvät koko yhteisön keräämistä tiedoista.”

Speed Cameras -sovelluksen uusin versio varoittaa kuljettajaa myös liikkuvista valvontakameroista. Päivityksen myötä sovelluksen äänivaroitukset saa toistettua TomTom Hands-free car kit -lisävaruteen tai muun A2DP Bluetooth -yhteensopivan laitteen kautta.

Huomioitavaa

Nimetöntä statistiikkaa kerätään 1,6 miljoonalta kuljettajalta 15 Euroopan maasta. Kerätty tietomäärä takaa ajankohtaisen informaation luotettavuuden. Sovellus kattaa noin 95 prosenttia kiinteistä ja liikkuvista kameroista. Seuraava päivitys sisältää myös Länsi-Euroopan, jolloin tiedot kameroista välittyvät myös maan rajoja ylitettäessä.

Hinnat ja saatavuus

Speed Cameras -sovellus on saatavilla ilmaiseksi Applen App Store -palvelusta. Sovelluksen mukana tulee 12 kuukauden ilmainen käyttöoikeus, joka koskee sekä uusia että jo olemassa olevia sovellusasiakkaita.

TomTom Hands-Free Car Kit for iPhone on saatavana hyvin varustetuilta jälleenmyyjiltä ja TomTom.com-verkkosivulta 99,95 euron kuluttajahintaan. Hinta sisältää 23 prosentin arvonlisäveron.

Lisätietoja internetissä

http://itunes.apple.com/fi/app/tomtom-speed-cameras-nordic/id505196332

TomTom

Vuonna 1991 perustettu TomTom on maailman johtava autoissa käytettävien navigointi- ja paikannustuotteiden valmistaja. Pääkonttoriaan Amsterdamissa pitävän TomTomin palveluksessa on yhteensä 3500 työntekijää 40 eri maassa.

TomTomin tuotteisiin kuuluvat kannettavat navigaattorit, ajoneuvojen kojelautoihin asennettavat infolaitteet, ajokaluston hallintaratkaisut, kartat ja reaaliaikaiset palvelut, kuten palkittu TomTom HD Traffic -ratkaisu. TomTom on pörssilistattu AEXissa (TOM2).

Lisätietoja TomTomista ja TomTomin tuotteista löydät yhtiön verkkosivustolta osoitteesta www.tomtom.com.

Maailman edistyksellisin reittiensuunnitteluväline ja reaaliaikaiset liikennetiedot löydät osoitteesta www.tomtom.com/livetraffic.

 

DNA uusiin urakointisopimuksiin Empowerin ja Voimatelin kanssa

DNA, Empower ja Voimatel ovat solmineet uudet sopimukset DNA:n verkon rakennus- ja ylläpitotöistä. Edellisen sopimuskauden päättymisen vuoksi järjestetyssä kilpailutuksessa suurin muutos DNA:n kannalta on siirtymineen malliin, jossa Empower ja Voimatel ovat DNA:n päävastuulliset kumppanit omilla maantieteellisillä alueillaan.

Empowerin toimialueena on pääkaupunkiseutu ja muu Etelä-Suomi. Voimatel toimii Itä-, Keski-, Länsi- ja Pohjois-Suomessa. Molemmilla kumppaneilla on alueellaan DNA:n verkosta kokonaisvastuu.

Nyt solmitut sopimukset sisältävät DNA:n radio-, siirto- ja televisioverkon rakentamisen ja ylläpidon tukitoimintoineen. Alueellisten päävastuukumppanuuksien odotetaan tuovan monia etuja.

“Jos esimerkiksi 3G-laajennustöissä huomataan, että TV-kaapeli on poikki, niin se korjataan samalla työmääräyksellä. Päävastuullisen kumppanin malli mahdollistaa myös proaktiiviset huoltotyöt. Samat asentajat työskentelevät jatkuvasti DNA:n kaikkien kyseisen alueen verkkojen kanssa, eli he huomaavat korjaustarpeita jo ennen kuin vikaa ehtii aiheutua”, kertoo DNA:n tuotantojohtaja Antti Jokinen.

“Olemme erittäin kiitollisia DNA:lle nyt solmitusta sopimuksesta”, toteaa Empower Oy:n varatoimitusjohtaja Ari-Jussi Knaapila. ”Sovittu alueellinen pääkumppanuus mahdollistaa paremmin palveluiden kehittämisen sekä tehostaa resursointia eri töiden, asiakkuuksien ja asiakastoimialojen välillä”.

“DNA:n ja Voimatelin yhteistyön laajentuminen koetaan Voimatelillä voimakkaana luottamuksen osoituksena palvelujemme laatua ja suoritusvarmuutta kohtaan. Tulemme jatkossakin lunastamaan lupauksemme luotettavuudessa, laadussa ja joustavassa toiminnassamme. Uskomme DNA:n asiakkaiden kokevan tämän entistäkin vahvempana palvelukokonaisuutena”, kertoo Voimatel Oy:n toimitusjohtaja Sami Huusko.

Empowerin ja Voimatelin kumppanuuksien lisäksi DNA:lla on omassa palveluksessaan asennus- ja ylläpitoammattilaisia. DNA:n itse tekemät työt ovat luonteeltaan erilaisia kuin kumppaneiden hoitamat työt: Voimatelin ja Empowerin osaaminen ja kalusto mahdollistavat esimerkiksi kaapeleiden maahan kaivamisen ja tukiasemien asentamisen mastoihin. DNA:n palvelukseen rekrytoidut ja edelleen rekrytoitavat asentajat työskentelevät DNA Welho -palveluiden parissa ja keskittyvät asiakkaiden kodeissa ja kiinteistöissä tehtäviin huoltoihin ja muihin asiakaskohtaamista edellyttäviin tehtäviin.

Empower on monikansallinen palveluyritys, joka toimittaa rakentamis-, ylläpito- ja asiantuntija-palveluita energia-, tietoliikenne- ja teollisuussektorilla. Pääomasijoittaja AAC Capital Partners Holding BV:n sekä Empower-konsernin johdon omistamalla Empowerilla on toimintaa kymmenillä paikkakunnilla Suomessa, Ruotsissa, Norjassa, Virossa, Latviassa ja Liettuassa. Liikevaihto on 405 miljoonaa euroa ja henkilöstön määrä 3300. www.empower.fi
Voimatel on kotimainen energia-, sähkö- ja tietoverkkojen rakentaja ja kunnossapidon palvelutuottaja. Voimatelin asiakkaita ovat teleoperaattorit, kunnat, kaupungit, taloyhtiöt ja yksityishenkilöt, siirto- ja jakeluverkkoyhtiöt sekä teollisuus. Voimatel on voimakkaasti laajeneva valtakunnallinen toimija, jonka ammattitaitoinen, noin 500 hengen asiantuntijaorganisaatio palvelee asiakkaita paikalisista toimipisteestä ympäri Suomen. Voimatelillä on vahvat kotimaiset omistajat, Osuuskunta KPY, Savon Voima Oyj sekä runsaslukuisesti koko Voimatelin henkilöstö. Lisätietoja osoitteesta www.voimatel.fi

Soneran aito 4G-verkko laajentunut jo 50 paikkakunnalle

Soneran 4G-verkko toimii jo lähes 50 paikkakunnalla. Aito 4G-verkko tarjoaa markkinoiden nopeinta liikkuvaa laajakaistaa jopa 100 Mbit/s nopeudella. Myös 3G-verkon 42 Mbit/s huippunopeudet ovat laajasti käytössä ympäri Suomen.

Syksyn aikana avattuja ja lanseerattavia uusia 4G-kaupunkeja ovat mm. Kajaani, Kokkola, Kotka, Lappeenranta, Naantali, Rauma, Salo ja Savonlinna.

”4G-rakennusohjelmamme on edennyt vauhdikkaasti loppukesällä ja syksyllä. Useimmissa tapauksissa olemme avanneet kaupungin ensimmäisen LTE-tekniikkalla rakennetun 4G-verkon, joka tarjoaa kaupungin nopeinta mobiilinettiä. Uusi verkko tuo ennennäkemättömiä nopeuksia ja uutta kapasiteettia jo lähes 50 paikkakunnalla”, sanoo Soneran mobiililiiketoiminnasta vastaava johtaja Marek Hintze.

LTE-tekniikalla rakennettavan aidon 4G-verkon alhaisen vasteajan ja jopa 100 Mbit/s nopeuden ansiosta verkko mahdollistaa mm. liikkuvan kuvan, vuorovaikutteisten tv-palveluiden ja monien ammattisovellusten vaivattoman käytön liikkeessä.

4G-verkkoa käytetään huippunopeaan langattomaan tiedonsiirtoon kannettavalla tietokoneella ja nettitikulla. Loppuvuoden aikana myös 4G-puhelinten markkina käynnistyy todenteolla.

”Olemme valmiina 4G-puhelinten aikakauden käynnistymiseen. Asiakkaillamme on parhaat mahdollisuudet uusimpien puhelinmallien hyödyntämiseen verkossamme, sillä olemme selvästi pisimmällä aidon 4G-verkon rakentamisessa Suomessa. Verkkomme toimii käytännössä kaikkialla 1 800 MHz:n taajuudella, joka näyttäisi olevan kaikkien markkinoille odotettavien 4G-puhelinten taajuusvalikoimassa”, sanoo Marek Hintze.

4G-verkon rakentamisen rinnalla Soneran 3G-verkkoa nopeutetaan ns. dual carrier-tekniikalla, jota jotkut operaattorit markkinoivat 4G:nä. Verkon teoreettinen maksiminopeus on 42 Mbit/s. Korkeimmat 3G-nopeudet ovat käytettävissä jo yli 160 paikkakunnalla ympäri Suomen.

Faktoja

Sonera avasi Suomen ensimmäisen 4G-verkon esikaupalliseen käyttöön Turussa 2.6.2010 ja lanseerasi ensimmäisenä Suomessa kaupalliset 4G-palvelut 30.11.2010.

Sonera tarjoaa 4G-verkkoon Samsungin Galaxy Tab LTE-tablettia, Huawein nettitikkua sekä Huawein pöytämodeemia, jolla yhteyden voi jakaa jopa 32 käyttäjälle. Laitteet toimivat kaikilla 4G/3G/2G –taajuuksilla.

4G perustuu matkaviestinnän LTE-standardiin, jonka etuna on alhainen vasteaika ja jopa 100 Mbit/s latausnopeus verkosta käyttäjälle ja 50 Mbit/s käyttäjältä verkkoon päin. Normaalitilanteessa verkko yltää 20 – 80 Mbit/s nopeuksiin.

Suomessa 4G-verkoille on käytössä kaksi taajuutta, 1,8 GHz ja 2,6 GHz.

Lisätietoja 4G:stä: www.sonera.fi/4G

Kuuluvuuskartta: www.sonera.fi/kuuluvuus

Tutkimus: Windows Phone valitaan sen helppokäyttöisyyden vuoksi

Microsoftin Marketvisiolla toteuttaman tutkimuksen mukaan suomalaiset Windows Phone -käyttäjät ovat tyytyväisiä laitteeseensa ja käyttävät sitä monipuolisesti niin töissä kuin vapaalla. Jopa 86 % suomalaisista Windows Phone -käyttäjistä pitää puhelintaan helppokäyttöisenä, ja puolet vastaajista valitsi laitteen juuri sen selkeyden ja helppokäyttöisyyden vuoksi.

 

Suomalaiset Windows Phone -puhelinten käyttäjät ovat selvästi mieltyneitä puhelimiinsa, ja lähes kaksi kolmasosaa vastaajista suosittelisi Windows Phonea myös ystävilleen. Tärkein valintakriteeri älypuhelimissa mallista riippumatta oli helppokäyttöisyys, ja se oli myös ominaisuus, jota Windows Phonen käyttäjät puhelimessaan eniten arvostivat”, Marketvision tutkimusjohtaja Katriina Valli kommentoi.

 

Jopa 76 % vastaajista piti Windows Phonen käyttöönottoa helppona. Käyttökokemuksen tekevät erityisen helpoksi Live Tiles -tapahtumaruudut, joiden avulla käyttäjä näkee yhdellä silmäyksellä itselleen tärkeimmät ihmiset ja asiat heti aloitusruudullaan. Helppokäyttöisyyden ja tyylikkyyden lisäksi Windows Phone -käyttäjät arvostavat vaivatonta yhteydenpitoa ja sosiaalisen median käyttöä.

 

“Halusimme kartoittaa suomalaisten Windows Phone -käyttäjien tyytyväisyyttä ja asenteita historiallisen Windows Phone 8 -älypuhelinkäyttöjärjestelmän Suomen markkinoille saapumisen aattona. Voimme olla tuloksiin tyytyväisiä, sillä Windows Phone -puhelimet ovat vakiinnuttanet paikkansa tärkeänä osana käyttäjiensä elämää, niin töissä kuin vapaalla. Erityisesti olen tyytyväinen siihen, että ihmiset kokevat Windows Phonen käyttöönoton ja käytön helpoksi“, Microsoft Oy:n Windows Phone -liiketoimintajohtaja Vesa-Matti Paananen kertoo.

 

Windows Phone -puhelinta käyttävät suomalaismiehet: olen etevämpi teknologian käyttäjä kuin kaverini

 

Tutkimuksen mukaan 40 % suomalaisista Windows Phone -käyttäjistä pitää itseään kavereitaan etevämpänä teknologian käyttäjänä – miesten kohdalla osuus on jopa 54 %. Reilu viidennes miehistä tunnustaa joskus näppäilleensä puhelintaan julkisella paikalla vain esitelläkseen sitä muille. Lisäksi useampi kuin joka viides miesvastaajista kertoo valinneensa Windows Phonen, koska haluaa profiloitua edelläkävijäksi.

 

Suomalaismiehet ovat selkeästi naisia innokkaampia sovellusten käyttäjiä. Lähes puolet miehistä on esimerkiksi seurannut kuntoilunsa tuloksia urheilusovellusten, kuten Sports Trackerin avulla. Miehet saadaan tarttumaan puhelimeen myös hyvän ruuan äärellä naisia innokkaammin: yli puolet miehistä on ottanut puhelimellaan kuvan herkullisesta ruoka-annoksesta, kun naisista annoksen on ikuistanut 38 %.

 

Windows Phone -puhelinta käyttävät suomalaisnaiset ovat hintatietoisia ja luottavat kavereiden suosituksiin

 

Windows Phone on lähes puolelle laitteen hankkineista naisista heidän ensimmäinen älypuhelimensa, kun vastaava osuus mieskäyttäjien kohdalla on vain 13 %. Yli puolet tutkimukseen vastanneista naisista kertoo kavereiden mielipiteiden olevan tärkeitä tai erittäin tärkeitä, kun ostoslistalla on uusi älypuhelin. Miehistä ystävien mielipiteille painoarvoa antaa puolestaan 40 %. Naiset ovat tarkempia myös puhelimen hinnasta: yli kaksi kolmasosaa naisista pitää hintaa tärkeänä tekijänä uutta puhelinta ostettaessa.

 

Naispuoliset Windows Phone -käyttäjät ovat ahkeria valokuvaajia ja kaksi kolmasosaa ottaa puhelimen esiin halutessaan ikuistaa jotain mieluisaa ja ikimuistoista. Puhelimen kameraominaisuuksia sekä helppoa yhteydenpitoa hyödynnetään myös shoppaillessa, sillä jo viidennes naisista on joskus lähettänyt vaate- tai kenkäkaupasta kuvan kaverilleen saadakseen apua ostopäätöksen tekoon.

 

Tulevaisuuden älypuhelimeen toivotaan parempaa akkukestoa ja korkeampaa tietoturvaa

 

Tutkimuksessa selvitettiin myös käyttäjien odotuksia lähitulevaisuuden älypuhelimien ominaisuuksista. Eniten uusilta laitteilta odotetaan pidentynyttä akkukestoa (79 %) ja huippuluokan kameratoimintoja (34 %). Lisäksi viidesosa vastaajista toivoo seuraavaan älypuhelimeensa korkeaa tietoturvaa. Etenkin naiset toivovat mahdollisuutta antaa oman puhelimensa turvallisesti lasten käyttöön esimerkiksi pelaamista ja musiikin kuuntelua varten.

 

29.10.2012 lanseeratun Windows Phone 8 -käyttöjärjestelmän parannetut tietoturvaominaisuudet auttavat pitämään luottamukselliset tiedot entistä paremmin turvassa, estävät virustartunnat ja mahdollistavat laitteen etätyhjennyksen. Lisäksi uusista Windows Phone 8 -puhelimista löytyy mm. lasten nurkkaus, jonka avulla lasten voi huoletta antaa käyttää älypuhelinta heille valituilla sisällöillä.

 

Marketvisio toteutti tutkimuksen lokakuun 2012 aikana ja siihen vastasi yhteensä 394 iältään 24–44-vuotiasta Windows Phone -käyttäjää. Tiedonkeruu suoritettiin niin, että noin puolet tuloksista saatiin TNS Gallupin paneelivastaajien kautta ja puolet sosiaalisen median kautta hankitun Marketvision oman tutkimuskohderyhmän kautta.

Microsoft

 

Vuonna 1975 perustettu Microsoft on maailman johtava ohjelmistotuotteiden, -ratkaisujen ja -palveluiden toimittaja, joka auttaa yrityksiä, organisaatioita ja ihmisiä hyödyntämään tietotekniikan mahdollisuuksia uusilla innovatiivisilla tavoilla. Suomessa Microsoftin palveluksessa työskentelee 280 henkilöä, joiden visiona on yhdessä yli 3000 yhteistyökumppanin kanssa auttaa asiakasta menestymään Microsoftin ratkaisujen avulla. Maailmanlaajuisesti Microsoftilla on noin 94 000 työntekijää yhteensä 112 maassa. Heinäkuussa 2012 päättyneenä tilivuonna Microsoftin liikevaihto oli 73,72 miljardia US dollaria.