Mobiiliparkki

Yhteystiedot: Kerttu Vali, Pajamäenkatu 14, 48600 Kotka email: mobiiliparkki@victoriamedia.fi

DNA aloittaa Nokia LUMIA 920 -älypuhelimen ennakkomyynnin

DNA aloittaa Nokia LUMIA 920 -älypuhelimen ennakkomyynnin keskiviikkona 31.10. verkkokaupassa. Se on myös tilattavissa puhelimitse DNA Kaupan palvelunumerosta. Nokia LUMIA 920 LTE-ominaisuutta pääsee hyödyntämään DNA:n nopeassa 4G-verkossa.

Nokia LUMIA 920 saapuu DNA Kauppoihin ja DNA:n valikoitujen edustajien myymälöihin 22.11.2012, jolloin alkavat myös ennakkoon tilattujen puhelimien toimitukset. Nokia LUMIA 920-puhelinta myydään lähes kaikkiin DNA-liittymiin, ja se on saatavissa myymälöistä myös käteishinnalla ilman liittymää.

Laitteessa on markkinoiden parhaat hämäräkuvausominaisuudet PureView-teknologian ansiosta, markkinoiden kirkkaimman ja herkimmän näytön kiitos PureMotion HD+-teknologian, sisäänrakennetun langattoman latauksen sekä Nokia City Lens -paikkatietopalvelun. Entistä nopeampaa tiedonsiirtoa hyödyntävä Nokia Lumia 920 -älypuhelin toimii DNA:n nopeassa 4G LTE-verkossa.

“DNA asiakkaat saavat nyt täydet tehot irti Nokia Lumia 920 -älypuhelimesta. Laite toimii nopeassa 4G LTE-verkossamme jo nyt ja tuomme samalla uudet entistä nopeammat liikkuvan laajakaistan lisäpalvelut käyttöön”, sanoo DNA:n puheliiketoiminnasta vastaava johtaja Cedric Kamtsan.

Lumia 920 on Suomessa saatavilla keltaisena, punaisena, valkoisena ja mustana. Puhelimen hinta on DNA:lla 23 euroa/kk 24 kuukauden sopimuksella. Käteishinta ilman liittymää on 599 euroa.

DNA Kaupan palvelunumero on 0800 55 00 44. Lue lisää Nokia LUMIA 920 -puhelimesta Nokian sivuilta tästä.

DNA Oy on suomalainen tietoliikennekonserni, joka tarjoaa yksityishenkilöille ja yrityksille laadukkaita, viimeisintä teknologiaa hyödyntäviä puhe-, data- ja tv-palveluita. DNA:n liikevaihto vuonna 2011 oli 728 miljoonaa euroa ja liikevoitto 51 miljoonaa euroa. DNA:lla on yli 3 miljoonaa matkaviestin- ja kiinteän verkon asiakkuutta. DNA ja WELHO ovat DNA Oy:n rekisteröimiä tavaramerkkejä. Lisätietoa osoitteessa www.dna.fi.

DNA:n verkossa yli 200 uutta tukiasemaa ympäri maan

Laajennuksilla parannetaan kuuluvuutta sisällä rakennuksissa ja laajennetaan sujuvan langattoman internet-surffailun alueita. DNA:n verkossa internetin käyttö puhelimilla ja mokkuloilla on kaksinkertaistunut joka vuosi viimeisen kolmen vuoden aikana.

Langattoman tiedonsiirron edelleen kasvavan suosion vuoksi laajennuksia tehdään kuukausittain 3G-, Dual Carrier- ja LTE-verkkoihin. Syksyn aikana on tehty 220 uutta tukiasemaa eri puolille Suomea.

– 3G ja sen parannettu versio, 4G-nopeuksiin pääsevä Dual Carrier ovat suomalaisten ylivoimaisesti eniten käyttämät verkkotekniikat, ja siksi ne ovat tällä hetkellä verkkolaajennustemme pääpainopisteet, toteaa tuotantojohtaja Antti Jokinen.

LTE-kykyisiä päätelaitteita on markkinoilla edelleen melko rajoitetusti, kun taas Dual Carrieria hyödyntävät lähes kaikki käytössä ja myynnissä olevat laitteet. LTE-puhelimet ovat tulossa mitä todennäköisimmin vielä kuluvan vuoden loppuun mennessä, ja DNA on jo rakentanut ensimmäiset kaupunginlaajuiset LTE-palvelualueet. Uusia LTE-alueita rakennetaan suunnitelmallisesti.

–  Pääkaupunkiseudun, Tampereen ja Turun talousalueilla on jo useiden satojen tukiasemien 4G LTE -verkko. Kunnollinen kaupunginlaajuinen kuuluvuus tarkoittaa vähintään kymmeniä tukiasemia ja muun muassa Hämeenlinnassa ja Lahdessa useiden tukiasemien LTE-verkko kattaa tiheimmät keskittymät. Jokinen sanoo.

Uusia 3G-laajennuksia on esimerkiksi Joroisissa, Mikkelissä, Kajaanissa, Sotkamossa, Suomussalmella, Forssassa, Kokkolassa, Sievissä, Jyväskylässä, Kouvolassa ja Hämeenkyrössä. Dual Carrier -laajennuksista uusimmat on tehty esimerkiksi Lappeenrantaan, Kangasalle, Ouluun, Muurameen, Joensuuhun, Porvooseen, Lahteen ja Vihtiin. Uusimmista laajennuksista lähes kolmasosa on tehty pääkaupunkiseudulle, koska puhelinten internet-ominaisuuksien ja mokkuloiden käyttö kasvaa kovinta vauhtia pääkaupunkiseudulla.

Verkkoa laajennetaan nopeasti: kun huhtikuussa DNA:n Dual Carrier oli 160 kunnassa ja LTE-palveluita 11 kaupungissa, vastaavat luvut ovat nyt 200 Dual Carrier -kuntaa ja 15 LTE-nopeuksia tarjoavaa kaupunkia. Myös jo viisi miljoonaa suomalaista kattava 3G-verkko laajentuu useiden kymmenien tukiasemien kuukausivauhtia.

Tietoa DNA:n matkaviestinverkon teknologioista:

GSM: GSM-alueella puhelinta voi käyttää puhumiseen, tekstiviestien lähettämiseen ja vähäiseen tiedonsiirtoon.

3G: 3G-verkko sopii puheluiden ja tekstiviestien lisäksi aktiiviseen ja monipuoliseen nettisurffailuun. 3G-nopeus vaihtelee esimerkiksi sijainnin mukaan, ja tyypillisesti nopeus vaihtelee 0,4-10 megan välillä. 3G-verkko mahdollistaa jopa 21 megan enimmäisnopeuden.

Dual Carrier: Dual Carrier tuplaa 3G-tiedonsiirtonopeudet: enimmäisnopeus on 42 megaa, tyypilliset nopeudet esimerkiksi laitteista ja sijainnista riippuen noin 0,4-20 megaa. Kansainvälinen televiestin-täliitto ITU määrittelee Dual Carrier -teknologian 4G:ksi. Dual Carrier -teknologiaa tukevia laitteita on ollut jo pitkään yleisesti saatavilla.

4G LTE: 4G LTE -verkossa enimmäisnopeudet kohoavat 100 megaan. LTE:llä onnistuu internetsurf-failun ohella esimerkiksi videoiden katselu ja vuorovaikutteisten pelien pelaaminen. Huiman enimmäisnopeuden ohella myös tyypilliset nopeudet ovat kovia: noin 5-80 megaa.

Lisätietoja:

DNA-kuuluvuusalueet: www.dna.fi/kuuluvuus

DNA Oy on suomalainen tietoliikennekonserni, joka tarjoaa yksityishenkilöille ja yrityksille laadukkaita, viimeisintä teknologiaa hyödyntäviä puhe-, data- ja tv-palveluita. DNA:n liikevaihto vuonna 2011 oli 728 miljoonaa euroa ja liikevoitto 51 miljoonaa euroa. DNA:lla on yli 3 miljoonaa matkaviestin- ja kiinteän verkon asiakkuutta. DNA ja WELHO ovat DNA Oy:n rekisteröimiä tavaramerkkejä. Lisätietoa osoitteessa www.dna.fi.

WHITE DIAMONDS JULKAISEE UUDEN VALIKOIMAN

White Diamonds on julkaissut uuden valikoiman iPhone 5:lle. Kuoria saa useilla eri väreillä ja kuoret on koristeltu Swarovskin kristalleilla. Valikoima on tehty yhteistyössä kansainvälisten taiteilijoiden ja muotoilijoiden kanssa. Valikoimassa löytyvät kuoret iPhone 4 ja 5 sekä Samsung Galaxy S2 ja S3. Valikoimasta löytyvät myös kristalli suojapinni 3,5mm liittimeen ja kimaltava pintaiset näytönsuojat. iPhone 5:lle julkaistaan 28 erilaista suojakuorta. Pohjoismaissa White Diamonds tuotteita maahantuo Tura Scandinavia AB. Tuotteet ovat heti saatavilla.

Tura Scandinavia Ab on pohjoismaiden johtava kodintekniikkatarvikkeiden tukkuliike. Tarjoamme asiakkaillemme tarvikkeet tuotealueilta ääni & kuva, data, foto & video, peli, koti & vapaa-aika, gsm & gps. Yrityksen strategia on tarjota asiakkaille ja toimittajille kokonaiskonsepti sisältäen vahvat tuotemerkit, effektiivinen logistiikka sekä kilpailukykyiset hinnat. Tura Scandinavia Ab toimii yhteistyössä pohjoismaiden useimpien johtavien vähittäistavaraliikkeiden kanssa jotka myyvät kodinelektroniikkaa kuluttajille. Toimintaamme harjoitetaan Ruotsissa, Norjassa, Tanskassa sekä Suomessa. Pääkonttorimme sijaitsee Ruotsin Kungsbackassa. Norjassa, Tanskassa ja Suomessa yrityksellämme on myyntikonttorit. Kaikki jakelu -ja logistiikka tapahtuu keskusvarastoltamme Ruotsin Nässjöstä.Tavoitteenamme on olla innostavin ja kannattavin yhteistyökumppani jälleenmyyjillemme.

Elisan ilmastoraportti on pohjoismaisten teleoperaattoreiden paras

Elisa Oyj, lehdistötiedote, 22.10.2012

Elisa saavutti ensimmäisen sijan omalla toimialallaan pohjoismaisessa ilmastoindeksissä, joka arvioi yrityksiä niiden päästöraportoinnin perusteella. Indeksi on osa voittoa tavoittelemattoman Carbon Disclosure Projectin (CDP) vuosittaista Nordic 260 -selvitystä. Elisa sijoittui 26 parhaan pohjoismaisen yrityksen joukkoon Carbon Disclosure Leadership -listalla.

– Tämä on hieno tulos, joka heijastelee paitsi Elisan omaa päästöjen vähentämiseen tähtäävää työtä, myös yleisemmin ICT-alan tärkeää roolia ilmastonmuutoksen hillitsemisessä. Asiakkaiden päästöjen vähentäminen liitettiin osaksi Elisan liiketoimintastrategiaa kolme vuotta sitten. Pääsy Leadership-listalle on hieno osoitus siitä, että suunta on oikea. Vuonna 2011 Elisan palveluilla, kuten videoneuvotteluilla, saavutettiin 15 232 hiilidioksiditonnin päästösäästöt, mutta tämä on vasta alkua: ICT-palveluilla on arvioitu voitavan vähentää maailmanlaajuisesti hiilidioksidipäästöjä jopa 15 %, toteaa Elisan toimitusjohtaja Veli-Matti Mattila.

Elisa oli tuloksellaan 89/100 pistettä Carbon Disclosure Leadership -listan ainoa teleoperaattori, mutta suomalaiset yritykset kokonaisuudessaan pärjäsivät erinomaisesti: puolet listan yrityksistä on suomalaisia. Korkea pistemäärä on osoitus yrityksen hyvästä sisäisestä tiedonhallinnasta sekä ilmastonmuutoksen vaikutusten ymmärtämisestä. Raportin virallinen julkistamistilaisuus on Helsingissä 31.10.2012.

Vuosittain yli 3 000 yritystä ympäri maailmaa raportoi päästöistään. Pohjoismaista kyselyyn vastasi tänä vuonna 145 yritystä. Pohjoismaisia yrityksiä käsittelevän Nordic 260 -raportin voi ladata osoitteesta www.cdproject.net.

http://www.elisa.fi/elisa-oyj/tietoa_elisasta/yritysvastuu/ymparistovastuu/

Elisa on tietoliikenne- ja ICT-palveluyritys. Tuomme elämyksiä suomalaisten elämään ja tuottavuutta liiketoimintaan online- ja ICT-palveluillamme. Palvelemme noin 2,2 miljoonaa kuluttajaa, yritystä ja julkishallinnon organisaatiota. Mobiililiittymien markkinajohtajana tarjoamme asiakkaillemme Suomen kattavimman ja nopean 3G-verkon sekä 4G-nopeudet. Liikevaihtomme vuonna 2011 oli 1,53 miljardia euroa ja henkilöstömäärämme 3 750. Tarjoamme palvelut kansainvälisesti yhteistyössä Vodafonen ja Telenorin kanssa. Lisätietoja www.elisa.fi

Elisan uudistettu kuuluvuuskartta palvelee asiakkaita entistä paremmin

Toimiiko mökillä 3G, voiko kotona surffata 4G-nopeuksilla tai rullaako työpaikan yhteys jo LTE-vauhdilla? Näihin kysymyksiin vastaa Elisan kuuluvuuskarttapalvelu, joka on uudistettu palvelemaan entistä paremmin asiakkaiden tarpeita. Helppokäyttöisellä ja visuaalisella kartalla voi nyt kätevästi katsoa, miten hyvin eri teknologiat toimivat halutussa osoitteessa.

Elisa avasi matkapuhelinverkon kuuluvuuskarttansa verkkoon vuonna 2008. Sivusto on yksi www.elisa.fi -sivuston suosituimmista palveluista ja siellä on kymmeniä tuhansia kävijöitä kuukausittain. Karttapalvelua on kehitetty asiakaspalautteiden perusteella ja uudistettu kartta avattiin tänään osoitteessa www.elisa.fi/kuuluvuus

– Olemme uudistaneet kartan ulkoasun ja toiminnallisuudet lähes täysin. Eri tekniikoiden värikoodit erottaa nyt selvästi toisistaan ja harmaapohjainen karttapohja selkeyttää näkymää. Osoitehaulla selviää yhdellä vilkaisulla kuinka hyvin osoitteessa toimii GSM, 3G tai 4G eri tekniikoilla. Myös zoomauksen tarkkuutta ja peittotietojen oikeellisuutta on parannettu, kertoo henkilöasiakkaiden laajakaistaliittymien liiketoimintajohtaja Matias Castrén Elisalta.

– Saamamme asiakaspalautteen mukaan kuuluvuuskarttapalvelu on asiakkaille merkittävä apu esimerkiksi ostopäätöstä tehtäessä. Haluammekin tarjota aina ajantasaisen ja helposti saatavan tiedon siitä mikä mobiilitekniikka asiakkaan osoitteessa toimii parhaiten, Castrén jatkaa.

Kuuluvuuskartta perustuu Google Mapsin karttatietoihin. Elisan verkon kuuluvuustietoennusteet päivittyvät kartalle säännöllisesti.

Elisan kuuluvuuskartta palvelee osoitteessa www.elisa.fi/kuuluvuus

Elisa on tietoliikenne- ja ICT-palveluyritys. Tuomme elämyksiä suomalaisten elämään ja tuottavuutta liiketoimintaan online- ja ICT-palveluillamme. Palvelemme noin 2,2 miljoonaa kuluttajaa, yritystä ja julkishallinnon organisaatiota. Mobiililiittymien markkinajohtajana tarjoamme asiakkaillemme kattavan ja nopean verkon, joka mahdollistaa 3G- ja 4G-palvelut. Liikevaihtomme vuonna 2011 oli 1,53 miljardia euroa ja henkilöstömäärämme 3 750. Tarjoamme palvelut kansainvälisesti yhteistyössä Vodafonen ja Telenorin kanssa. Lisätietoja www.elisa.fi

Elisan vaihdepalvelu parantaa Delta Auton työntekijöiden tavoitettavuutta

Elisa Oyj, lehdistötiedote 17.10.2012

Elisa auttaa Delta Autoa paremman asiakaspalvelun rakentamisessa. Aiempaa monipuolisempi langaton vaihdepalvelu Elisa Ring paransi Delta Auton työntekijöiden tavoitettavuutta.

Delta Auto otti käyttöönsä Elisa Ring -vaihdepalvelun, joka yhdistää langattoman vaihteen pikaviestiominaisuuksiin ja palvelun käyttäjän tavoitettavuustietoihin. Luotettavasti toimiva vaihde parantaa henkilöstön tavoitettavuutta ja sen myötä myös asiakaspalvelua.

– Vaihde on liiketoimintamme kannalta erittäin kriittinen järjestelmä, sillä sen kautta kulkee vuositasolla noin 2,8 miljoonaa puhelua. Puheluiden on tultava perille, jotta asiakkaamme pystyvät esimerkiksi varaamaan huollot luotettavasti, Delta Auton IT-päällikkö Jukka Lahti kertoo.

Delta Auto päivitti puhelinvaihteensa kerralla nykyaikaiseen  ratkaisuun, joka sopii yhtä hyvin niin liikkuvaa työtä tekevälle kuin toimistotyöntekijällekin. Tavoitteena oli saada vaihdepalvelu, joka tukee liiketoimintaa ja parantaa asiakaspalvelua. Samalla myös yrityksen puhe- ja datapalvelut siirtyivät kokonaisuudessaan Elisalle.

– Halusimme saada peruspalvelut kuntoon niin, että puhelut toimivat häiriöttä, Delta Auton IT-päällikkö Jukka Lahti kertoo.

– Elisa tarjoaa Delta Autolle mobiilin vaihdepalvelun, jolla voi lähettää pikaviestejä ja päivittää tilatietonsa myös kännykästä käsin. Näin työntekijät ovat paremmin tavoitettavissa, mikä näkyy loppuasiakkaille parempana palveluna, kertoo liiketoimintajohtaja Jorma Niemelä Elisalta.

Teknologia laadukkaan asiakaspalvelun tukena

Elisa Ring yhdistää yrityksen kiinteät yhteydet ja matkapuhelimet yhdeksi viestintäjärjestelmäksi. Palveluna toimivaa järjestelmää voi hallita kännykästä tai tietokoneelta ajasta ja paikasta riippumatta. Järjestelmän pikaviestiominaisuus helpottaa yhteydenpitoa ja tukee monikanavaista viestintää.

Delta Autolla Elisan valinnassa painoi se, että koko palvelukokonaisuutta voi hallita itsenäisesti Oma Elisa -palvelun kautta.

– Meille on keskeistä, että tilauksia ja muutoksia saa tehtyä nopeasti. Oma Elisa -palvelun kautta voimme hallinnoida palvelua itse omien tarpeidemme mukaan. Työntekijämme taas voivat hallita mobiilipalvelua haluamallaan päätelaitteella, Lahti sanoo.

Elisa Ring -palvelua voi käyttää perinteisellä kännykällä, sovelluspuhelimella ja tietokoneella, joten se ei vaadi erillisiä laiteinvestointeja. Elisa huolehtii palvelun toimivuudesta ja jatkuvasta kehittämisestä, mikä on yrityksille kustannustehokkaampaa.

– Tapa tehdä työtä muuttuu, jonka vuoksi vanhat puhelinvaihteet ovat tulleet tiensä päähän. Täysin mobiili ratkaisu tukee liikkuvan työn tekoa ja parantaa siten henkilöstön tavoitettavuutta, Niemelä kertoo.

Elisa on tietoliikenne- ja ICT-palveluyritys. Tuomme elämyksiä suomalaisten elämään ja tuottavuutta liiketoimintaan online- ja ICT-palveluillamme. Palvelemme noin 2,2 miljoonaa kuluttajaa, yritystä ja julkishallinnon organisaatiota. Mobiililiittymien markkinajohtajana tarjoamme asiakkaillemme kattavan ja nopean verkon, joka mahdollistaa 3G- ja 4G-palvelut. Liikevaihtomme vuonna 2011 oli 1,53 miljardia euroa ja henkilöstömäärämme 3 750. Tarjoamme palvelut kansainvälisesti yhteistyössä Vodafonen ja Telenorin kanssa. Lisätietoja www.elisa.fi 

TomTom Navigation for Android nyt saatavana

5.10.2012 – TomTom (www.tomtom.com/fi_fi/) julkaisi älypuhelimilla navigointia varten uuden TomTom Navigation for Android -sovelluksen. Google Play -kauppapaikasta hankittava sovellus on saatavana välittömästi ja rajoitetun ajan jopa erikoishintaan!

 

TomTom Navigation for Android on jatkoa huippusuositulle iPhone-sovellukselle ja sisältää TomTomin maailmanluokan navigointiominaisuudet. Uuden sovelluksen avulla miljoonat Android-älypuhelinten käyttäjät voivat myös nauttia näistä ominaisuuksista.

 

TomTom Navigation for Android on suunniteltu erityisesti auton kuljettajia silmällä pitäen. TomTomin uusimmat kartat tulevat sovelluksen mukana ja niitä voi käyttää ilman internet-yhteyttä. Matkan aikana ei siis tarvitse murehtia yhteyksien toimivuudesta tai tiedonsiirtokustannuksista matkustettaessa ulkomailla. Sovellus sisältää elinikäiset ilmaiset karttapäivitykset kerran vuosineljänneksessä. Ne takaavat, että kuljettajilla on aina viimeisimmät kartat älypuhelimessaan.

 

Sovelluksen IQ Routes- ja HD Traffic* -toiminnot ovat älykkäitä ja tehokkaita työkaluja ajoreitin valitsemiseen. IQ Routes perustuu miljoonien TomTom-käyttäjien antamiin nopeustietoihin kustakin matkasta. Se ottaa huomioon eri tekijöitä, jotka voivat vaikuttaa määränpäähän pääsemiseen tarvittavaan aikaan, mukaan lukien liikennevalot, kiertotiet, korkeuserot, hidasteet ja ruuhka-ajat. HD Traffic on puolestaan maailman johtavia reaaliaikaisia liikennetietopalveluita, joka raportoi ruuhkista ja poikkeustilanteista ajoreitin varrella. Nopeusvalvontakamerapalvelun* ansiosta kuljettavat voivat välttyä ylinopeussakoilta.

 

TomTom Navigation for Android -sovelluksen laitevaatimukset ovat Android OS v2.2 tai uudempi käyttöjärjestelmä, 800×480 tai 854×480 pisteen näyttötarkkuus, vähintään 215 megatavun ja enintään 3,7 gigatavun tallennuskapasiteetti karttapaketeista riippuen.

 

TomTom Hands-free Car Kit for Smartphones

Erikseen hankittavissa oleva autoteline mahdollistaa autolla ajamisen ja navigoinnin turvallisesti. Bluetooth-yhteydellä toimiva autoteline mahdollistaa puheluiden soittamisen ja niihin vastaamisen turvallisesti.

 

Handsfree-puheluihin käytetään autotelineen kaiuttimia ja mikrofonia. Ne toimivat, vaikka puhelinta ei olisikaan telakoitu. Lisämikrofonin voi kiinnittää vaikkapa auton aurinkolippaan, jotta kuljettajan puheääni kuuluu entistä paremmin. Lisäksi sisäänrakennettu kahden watin kaiutin tarjoaa hyvän äänenlaadun puheluihin ja navigointiohjeistukseen.

 

Autotelineen pidikettä voi säätää puhelimen kiinnittämiseksi ylä- ja alareunasta tai sivuista. Puhelimeen voi siten tarttua helposti ja painamatta näppäimiä. Puhelin myös latautuu nopeasti, kun se on kytketty autotelineeseen.

 

Saatavuus ja hinnoittelu

TomTom Navigation for Android -sovellus on saatavana välittömästi Google Play -kauppapaikasta erikoishintaan 34,99 euroa (sisältää Pohjoismaiden kartat). TomTom Hands-free Car Kit for Smartphones on saatavana heti 99,95 euron kuluttajahintaan. Hinnat sisältävät 23 prosentin arvonlisäveron.

 

*HD Traffic- ja Nopeusvalvontakamerapalvelut ovat erikseen sovelluksessa hankittavia lisätoimintoja.

 

Lisätietoja Internetissä

www.tomtom.com/fi_fi/products/mobile-navigation/

 

Suomalainen miljoonarahoituksen kerännyt Jongla julkisti palvelunsa iPhonelle tänään.

Suomalainen mobiilipalveluyhtiö Jongla on julkistanut tänään torstaina pikaviestipalvelunsa iPhonelle.

Datapohjaiseen mobiiliviestintään perustuva Jongla IM -palvelu on yhtiön mukaan pian saatavilla myös muilla alustoilla.

Jongla sai syyskuussa yli 1,2 miljoonan euron rahoituksen Tekesiltä sekä joukolta yksityisiä enkelisijoittajia. Sijoittajina ovat muun muassaSanoma-konsernin entinen toimitusjohtaja Hannu Syrjänen, talousneuvos Kalevi Sivonen sekä yrittäjä ja sijoittaja Janne Leino. Kaikkiaan Jongla on kerännyt 2,5 miljoonan euron rahoituksen.

Jonglan pääomistajia ovat lisäksi muun muassa yrityksen perustaja ja toimitusjohtaja Arto Boman, hallituksen puheenjohtaja Juha Halttunen, hallituksen jäsen Henry Sjöman sekä kauppaneuvos Matti Kallio.

Yhtiön tavoitteena on haastaa palvelut kuten WhatsApp ja Viber. Jongla tähtää erityisesti Aasian markkinat.

Linkit:

http://www.jongla.com/

Lumia-omistajille nopeampi Xpress-selain

Nokia on julkaissut uudesta mobiiliselaimestaan Lumioille suunnatun beetaversion. Xpress for Lumia (Beta) lupaa nopeuttaa mobiilisurffaamista optimoimalla siirrettäviä datamääriä.

Yhtiö julkisti selaimen aiemmin, kertoessaan uusista Asha-malleistaan, jotka on suunnattu etenkin kehittyvien maiden markkinoille.

Nokian mukaan datan pakkaaminen ”jopa 85 prosenttia” pienemmäksi säästää käyttäjän aikaa ja puhelimen akkua. Nokia perustelee selaintaan lisäksi sillä, että kulutetun datasiirron pohjalta mobiililaajakaistastaan maksaville se säästää myös rahaa.

Monet selaimen toiminnot on ajateltu siten, että käyttäjä voi surffata huolettomammin wifi-yhteyden saadessaan kuin mobiililaajakaistaa käyttäessään.

Sivuja voi tallentaa puhelimeen myöhempää lukemista varten. Paljon kaistaa käyttävän videon voi tallentaa myöhempää katselua varten Microsoftin SkyDrive-palveluun. Datankäyttöään voi seurata selaimen pitämistä tilastoista.

Eniten käytetyille sivuille pääsee QuickLinks-näytön kautta. Selain osaa myös kääntää sivut kymmenelle eri kielelle.

BT Conferencing ja Dolby parantavat puhelinkonferenssien äänenlaatua

Pilottihankkeen odotetaan lisäävän yhteistyötä, vähentävän matkakuluja ja jäntevöittävän kokouksia, joissa kaikki eivät ole fyysisesti läsnä.

BT Conferencing ja Dolby Laboratories Inc. tekevät yhteistyötä pilottihankkeessa, jossa neuvottelupuheluja tehostetaan saamalla ne kuulostamaan ja tuntumaan fyysisiltä kokouksilta. Pilottihankkeessa Dolbyn signaalinkäsittelyä ja ihmisten psykoakustista hahmotusta koskeva asiantuntemus yhdistetään BT:n yhtenäistetyn viestinnän osaamiseen.

BT:n Dolby Voice ‑tekniikkaa hyödyntävä konferenssijärjestelmä luo tilaäänikentän, jonka avulla osallistujat voivat osallistua dynaamiseen, virtaavaan keskusteluun. Tämä luo vaikutelman, että ääni tulee määrätystä kohdasta huonetta siten että osallistujat voivat helposti tunnistaa kuka puhuu ja mitä sanotaan.

Lisätietoja saat englanninkielisestä lehdistötiedotteesta BT:n verkkosivuilla.

http://www.btplc.com/News/Articles/Showarticle.cfm?ArticleID=6AB6EFCE-560D-4D6F-821A-ADE74ABCEA8F

Esittelyssä BT

BT on yksi maailman johtavista tietoliikennepalveluiden ja -ratkaisujen tuottajista. Se palvelee asiakkaita yli 170 maassa. Se keskittyy tuottamaan globaaleja verkkopohjaisia IT-palveluita, kuten paikallisia, valtakunnanlaajuisia ja kansainvälisiä tietoliikennepalveluita asiakkaidensa käyttöön kodeissa, työpaikoilla tai liikkeellä oltaessa, laajakaista- ja Internet-tuotteita sekä palveluita ja yhdistettyjä kiinteän ja mobiilin verkon tuotteita ja palveluita. BT koostuu lähinnä neljästä liiketoimintaryhmästä: BT Global Services, BT Retail, BT Wholesale ja Openreach.

31.3.2012 päättyneenä tilivuotena BT Groupin liikevaihto oli 18 897 miljoonaa puntaa. Liikevoitto ennen veroja oli 2 445 miljoonaa puntaa.

British Telecommunications plc (BT) on BT Group plc:n kokonaan omistama tytäryritys. Se vastaa käytännöllisesti katsoen kaikesta BT Groupin liiketoiminnasta ja sen varallisuudesta. BT Group plc noteerataan Lontoon ja New Yorkin pörsseissä. Lisätietoja on osoitteessa www.btplc.com.