Mobiiliparkki

Yhteystiedot: Kerttu Vali, Pajamäenkatu 14, 48600 Kotka email: mobiiliparkki@victoriamedia.fi

Moto E – älypuhelin ihmisille, joilla ei vielä ole älypuhelinta

Motorola on julkistanut Moto E -älypuhelimen, joka on suunnattu erityisesti sopimaan ensimmäiseksi älypuhelimeksi. Motorolan arvion mukaan maailmassa kuitenkin on vielä koko joukko ihmisiä, jotka eivät olet vielä lähteneet mukaan älypuhelinten voittokulkueeseen.

Ensimmäistä älypuhelintaan hankkiville Motorola tarjoaa Moto E -mallin, jonka uusi versio sisältää nyt odotetun päivityksen Android Lollipop -käyttöjärjestelmään ja nipun uusia käyttöä helpottavia ominaisuuksia. Suunnittelussa tavoitteena on ollut tehdä älypuhelinten avaamasta mobiilin internetin maailmasta mahdollisimman helposti avautuva.

Uusi Moto E

Ominaisuuksien puolesta uusi Moto E ei kalpene kalliimillekaan malleille: niihin kuuluvat 4G LTE -nopeus, 4,5 tuuman qHD-näyttö, etukamera ja viimeisin Android-versio Lollipop. Lisäksi mukana tulee paketti Motorolan omia apuohjelmia, jotka ovat aiemmin olleet saatavilla vain Moto X -mallin käyttäjille. Aloittelijalle tarjolla on siis edulliseen hintaan varsin uskottava puhelin.

Konehuoneessa neliytiminen Snapdragon

Sisuskaluissa Moto E:stä löytyy 1,2 gigahertsin neliytiminen Qualcomm Snapdragon -prosessori ja vielä erillinen grafiikkapiiri. Useamman sovelluksen moniajo, eli vaikkapa musiikin kuuntelu ja nettiuutisten lukeminen yhtä aikaa, ei saa puhelinta tahmaamaan.

Koko päivän kestävä akku

Moto E sisältää myös 2390 mAh:n akun, jossa virtaa riittää jopa koko päiväksi. Kalliimmista älypuhelimista tuttu kahden latauksen taktiikka ei siis ole pakollinen ja aloittelija pääsee siinäkin vähän helpommalla.

Kaksi kameraa

Moto E -puhelimessa on luonnollisesti kamera sekä edessä että takana. Takakamera on laadukas 5 megapikselin kamera monipuoliseen käyttöön. Etukamera puolestaan sopii selfie-villityksestä riehaantuneille tai asiallisemmin vaikkapa videopuheluihin. Motorolan oma Quick Capture -ominaisuudella etu- ja takakameran välillä voi vaihtaa lennosta yhdellä ranneliikkeellä.

Väriä elämään suojakoteloilla

Väriä elämäänsä kaipaavat voivat piristää ulkoasua Motorolan tarjoamilla suojakoteloilla, joita on saatavilla monessa eri trendivärissä turkoosista vadelmanpunaiseen.

Motorolan oma ohjelmistopaketti

Ensimmäisiä askeleitaan ottavia älypuhelinkäyttäjiä auttamaan mukana tulee Motorolan oma ohjelmistopaketti, joiden avulla voi muun hallita ruudulle tulevia ilmoituksia ja siirtää helposti yhteystietoja, valokuvia ja muita tietoja puhelimeen.

Moto E on saatavilla Suomessa maaliskuun lopussa.