Mobiiliparkki

Yhteystiedot: Kerttu Vali, Pajamäenkatu 14, 48600 Kotka email: mobiiliparkki@victoriamedia.fi

EPSI Rating: Tyytyväisyys matkapuhelinoperaattoreihin nousee jo neljättä vuotta

mobil

Tyytyväisyys matkaviestintäoperaattoreihin on korkeammalla kuin koskaan ennen. EPSI Finlandin tutkimuksesta selviää, että tyytyväisyysluvut nousevat sekä yksityisasiakkaiden että varsinkin yritysasiakkaiden osalta. Myös uskollisuus on alalla nousussa. Tyytyväisyysrankkaukset operaattoreittain löytyvät alhaalta.

 

Puhelinoperaattorien asiakkaat entistä uskollisempia

Asiakaskyselyiden perusteella puhelinoperaattorit suoriutuvat tänä vuonna erityisen hyvin yritysasiakkaiden silmissä. Asiakasuskollisuus paranee kuitenkin myös yksityisasiakkaiden piirissä, vaikka yksityishenkilöiden tyytyväisyys puhelinliittymiinsä onkin pysynyt keskimäärin vakaana suhteessa edelliseen vuoteen. Molemmissa asiakasryhmissä vain joka kymmenes kertoo aikovansa vaihtaa palveluntarjoajaa lähitulevaisuudessa.

TeleFinland on yksityisasiakkaiden suosikki

Yksityisasiakkaiden puhelinoperaattoreista TeleFinland parantaa tulostaan lähes kaikilla asiakastyytyväisyysmittareilla ja päihittää tänäkin vuonna kilpailijansa reilusti. ”TeleFinland otti toissa vuonna haltuunsa kärkisijan yksityisasiakkaissa. Tulokset ovat tämän jälkeen olleet vakuuttavia ja tänä vuonna operaattori vahvistaa kärkisijaansa merkittävästi, sillä oma tyytyväisyys nousee ja kovimman kilpailijan, Saunalahden, tulos huononee”, kommentoi EPSI Finlandin tj Mats Nybondas. Samoin Elisan ja Soneran puhelinliittymien käyttäjät ovat entistä tyytyväisempiä ja uskollisempia. DNA:n yksityisasiakkaiden tyytyväisyys puolestaan laskee, joskin uskollisuus säilyy viime vuoden tasolla.

DNA erottuu selkeästi yritysasiakkaiden silmissä

Yritysasiakkaiden tyytyväisyys puhelinoperaattoreihin kohenee tänä vuonna huomattavasti sekä asiakastyytyväisyyden että uskollisuuden osalta. Poikkeuksen muodostaa tällä saraa Elisa, jonka asiakkaat ovat tänä vuonna vähemmän sitoutuneita palveluntarjoajaansa, joskin tyytyväisyys Elisaan pysyi samalla tasolla.

Yritysasiakkaista selvästi tyytyväisimpiä ja uskollisimpia ovat DNA:n puhelinliittymien käyttäjät. ”Koko toimiala oli viime vuonna tasaisesti nipussa, mutta tänä vuonna DNA parantaa tulostaan huomattavasti kaikilla tutkituilla osatekijöillä ja jättää muut taakseen. Samalla operaattori saavuttaa tänä vuonna koko tutkimusperiodin korkeimmat tyytyväisyys- ja uskollisuuslukemansa”, sanoo Nybondas. Myös Sonera parantaa tulostaan ja saa edelleen tänä vuonna toimialan parhaimmat arvosanat tuotelaadun osalta.

Lisätietoja tutkimuksesta löytyy: www.epsi-finland.org