Mobiiliparkki

Yhteystiedot: Kerttu Vali, Pajamäenkatu 14, 48600 Kotka email: mobiiliparkki@victoriamedia.fi

Recode: Microsoft esitteli uuden superhalvan puhelimen

Firmware Nokia 100 rh-130 v3.60

Microsoft on lanseerannut uuden superhalvan puhelimen. Asiasta kertoi ensimmäisenä Recode-verkkosivusto.

Uudessa 25 dollaria (noin 20 euroa) maksavassa Nokiassa ei esimerkiksi löydy toimivaa nettiyhteyttä, vaikkakin sillä voi toistaa musiikkia ja elokuvia.

Microsoftin tarkoituksena on tuoda puhelin ensisijaisesti kehittyville markkinoille ja mahdollisesti varapuhelimeksi kehittyneille markkinoille.

Aiemmin Microsoft on ilmoittanut luopuvansa halpapuhelimista. Microsoft perustelee suunnitelmien muutosta halvimpien puhelimien hintavakauden säilymisellä.

Recode: Microsoft Decides to Keep Selling Ultra-Low-End Phones, Debuts $25 Nokia 130

Microsoft kertoo näkemyksensä kännyköiden tulevaisuudesta

windows_2421293b

Yhdysvaltalaisen Microsoftin odotetaan kertovan yöllä näkemyksiään Nokialta ostetun matkapuhelinyksikön tulevaisuudesta. Matkapuhelimet sisältyvät nyt ensimmäistä kertaa yhtiön osavuositulokseen.

Nokian matkapuhelinyksikkö siirtyi Microsoftin omistukseen huhtikuussa.

Microsoft ilmoitti viime viikolla 18 000 työntekijän irtisanomisesta, joista 1 100 Suomessa. Lisätietoa kaivataan muun muassa irtisanomisten aikataulusta ja taloudellisista tavoitteista.

Menneeltä vuosineljännekseltä markkinat kaipaavat tietoja matkapuhelinmyynnin kehityksestä ja tappioiden syvyydestä.

Microsoft ilmoitti viime viikolla pyrkivänsä tuomaan Windows-käyttöjärjestelmän entistä halvempiin puhelimiin. Tavoitteena on myydä niihin Microsoftin ohjelmia ja palveluja. Nykyisiin halpapuhelimiin se ei onnistu.

Jäljelle jääneen Nokian huhti-kesäkuun osavuosikatsaus on vuorossa torstaina. Uutistoimisto Reutersin haastattelemat analyytikot odottavat Nokian verkkoyksiköltä hieman heikompaa tulosta kuin vuoden ensimmäisellä neljänneksellä.