Mobiiliparkki

Yhteystiedot: Kerttu Vali, Pajamäenkatu 14, 48600 Kotka email: mobiiliparkki@victoriamedia.fi

Elisalla kattavin 4G LTE -verkko: Ministeri Kiuru avasi Elisan 2500:n 4G LTE -tukiaseman Noormarkun Harjakankaalla

Huippunopeiden mobiililaajakaistayhteyksien rakentaminen 4G LTE -teknologialla on edennyt Suomessa vauhdilla sen jälkeen kun viime vuonna huutokaupatut 800 MHz-taajuudet vapautuivat käyttöön vuoden alussa. Elisa on rakentanut LTE-saatavuutta yli 250 paikkakunnalle ja alkuvuoden aikana uusia 800 MHz -taajuuksia on rakennettu lähes 100 paikkakunnalle. Liikenne- ja viestintäministeri Krista Kiuru avasi tänään Elisan 2500:n 4G LTE -tukiaseman Noormarkun Harjakankaalla.

Taajuushuutokaupassa asetetun rakentamisvelvoitteen mukaan 97 % suomalaisista tulee olla LTE-verkon piirissä vuoden 2019 alussa. European Communications Engineering Oy:n riippumattoman tutkimuksen mukaan Elisan 4G LTE -verkko on jo nyt Suomen kattavin.

– Haluamme olla ensimmäisenä tarjoamassa uudet palvelut ja nopeimmat yhteydet asiakkaillemme. Nyt avattu 2500 4G LTE -tukiasema on myös 1000:s LTE 800 -tukiasemamme, mikä kertoo siitä nopeudesta, jolla olemme tämän vuoden aikana rakentaneet 4G-verkkoamme uudella 800 MHz -taajuudella. Kyseessä on tämän vuoden merkittävin investointimme ja jatkamme LTE-rakentamista lisenssiehtojen, asiakaskysynnän ja kapasiteettitarpeen mukaisesti niin, että 4G-verkosta tulee yhtä kattava kuin nykyisestä 3G-verkostamme, sanoo Elisan toimitusjohtajaVeli-Matti Mattila.

LTE vie nopean mobiililaajakaistan käyttömukavuuden uudelle tasolle, tiedonsiirto on entistä sujuvampaa ja jopa kiinteää laajakaistayhteyttä nopeampaa.

– Kehitys jatkuu myös uusilla teknologioilla. Testasimme esimerkiksi jo alkuvuodesta ensimmäisenä Pohjoismaissa uuden LTE-sukupolven Carrier Aggregation teknologiaa, jolla saavutetaan jopa 300 Mbps -nopeudet, Mattila jatkaa.

4G lyhyesti: 4G eli ns. neljännen sukupolven mobiilitekniikka on jatkoa jo laajasti käytössä olevalle 3G-tekniikalle. Elisan 4G-liittymillä käytettävissä ovat LTE- ja HSDPA+ Dual Carrier -tekniikat perinteisten 3G-tekniikoiden lisäksi. 4G-nopeuksia voi hyödyntää Elisan ja Saunalahden valikoimissa olevilla älypuhelimilla, tableteilla ja nettitikuilla, jotka tukevat 4G-teknologioita ja käyttävät aina nopeinta yhteyttä Elisan verkossa. Elisan 4G-nopeudet ovat saatavilla jo yli 280 paikkakunnalla, joista LTE-nopeuksia on yli 250 paikkakunnalla.  European Communications Engineering Oy:n riippumattoman tutkimuksen mukaan Elisan 4G LTE -verkko on Suomen kattavin. Lisätietoja: www.elisa.fi/4G Elisan verkon kuuluvuustiedot päivittyvät jatkuvasti osoitteeseen www.elisa.fi/kuuluvuus