Mobiiliparkki

Yhteystiedot: Kerttu Vali, Pajamäenkatu 14, 48600 Kotka email: mobiiliparkki@victoriamedia.fi

Sonyn uusissa lippulaivapuhelimissa on uuden sukupolven kamera

sxuk0zfw8xonvzwfndqj

 • Sony julkistaa IFA-messuilla kolme uutta lippulaivamallia: Xperia Z5, Xperia Z5 Compact ja Xperia Z5 Premium, joka onmaailman ensimmäinen 4K-näytöllä varustettu älypuhelin1
 • Vertailussa johtaviin älypuhelinmalleihin Xperia Z5 -sarjan puhelimissa on paras kamera2
 • Huurrelasi viimeistelee uuden ainutlaatuisen, vesitiiviin muotoilun3
 • Xperia Z5 Compact on pienestä koostaan huolimatta yhtä tinkimättömän tehokas kuin Xperia Z5
 • Xperia Z5 Premium on maailman ensimmäinen älypuhelin, jossa on 4K UHD -näyttö
 • Xperia Z5 -sarjan puhelinten kamerassa on aivan uusi 23 megapikselin kenno, ja tarkennus sujuu vain 0,03 sekunnissa4 – nopeammin kuin millään toisella älypuhelimella5
 • Integroitu sormenjälkitunnistin mahdollistaa nopean ja helpon lukituksen

Xperia Z5, Xperia Z5 Compact ja Xperia Z5 Premium ovat kiitetyn Z-sarjamme uusimpia tulokkaita. Kaikki mallit ovat yhtä tehokkaita, mutta kokoja on kolme. Yhteistä kaikille on se, että niiden kameran automaattitarkennus on nopeampi kuin missään muussa älypuhelimessa. Xperia Z5 Premium on lisäksi maailman ensimmäinen älypuhelin, jossa on 4K-näyttö, kertoo Rikard Skogberg, Pohjoismaiden Sony Mobilen PR- ja tuotepäällikkö.

Uuden sukupolven kamera – entistä nopeampi, parempi ja tarkempi

Xperia Z5 -sarjan puhelimissa on aivan uusi kamera, jonka tekniikka on peräisin Sonyn ammattilaistason α-järjestelmäkameroista. Kamerassa on suuri 1/2,3 tuuman ja 23 megapikselin Exmor RS -kenno, ja suurin aukko on 2,0, joiden ansiosta kuvista tulee erittäin yksityiskohtaisia ja selkeitä.

Automaattitarkennus on markkinoilla olevien älypuhelimien nopein, sillä kamera tarkentaa kohteeseen vain 0,03 sekunnissa. Silmänräpäys vie noin 0,1–0,4 sekuntia, joten kameralla saa tallennettua kaikkein vauhdikkaimmatkin hetket.

5x zoom-objektiivi, suuriresoluutioinen kenno ja älypuhelimen vesitiivis rakenne varmistavat, että kamera sopii loistavasti kaikenlaiseen kuvaukseen. Suuren kennon ansiosta kuvien värit ovat kirkkaat ja kohinaa on vähän kuvattaessa myös hämärässä, kuten auringonlaskun aikaan tai tähtitaivaan alla.
Elämämme on yhä aktiivisempaa – Xperia Z5 -sarja vähentää tärähtelyä SteadyShotTM-tekniikan Intelligent Active Mode -asetuksella, jonka ansiosta kuvaustulos on pehmeä ja tasainen vaikka rullalaudalta kuvaten. Kameran tekniikkaa on lisäksi kehitetty toimimaan entistäkin paremmin huonossa valaistuksessa.

Ruotsalaista muotoilua, valittavana eri kokoja

Xperia Z5- ja Xperia Z5 Compact –puhelimien muotoilua on uudistettu niiden edeltäjiin verrattuna. Ulkomuoto on suunniteltu Sonyn Ruotsissa ja Japanissa sijaitsevilla studioilla. Älypuhelimet on valmistettu ensiluokkaisista materiaaleista. Niissä on mattapintainen viimeistely, huurrelasi takasivulla ja Xperia-logo kaiverrettuna sivulle. Uusia toimintoja ovat nopean ja helpon latauksen mahdollistava suojakanneton USB-liitäntä sekä sivulla oleva sormenjälkilukija, joka tekee älypuhelimesta henkilökohtaisen – puhelimen voi lukita ja avata helposti yhdellä painalluksella. Sormenjälkitunnistin tukee myös verkkopalveluiden ja sovellusten todennuksen FIDO-standardia.

Xperia Z5 -älypuhelimessa on alumiinikehys ja 5,2 tuuman näyttö. Puhelin on saatavana valkoisena, grafiitinmustana, kullanvärisenä ja vihreänä. Pienikokoisen mutta yhtä tehokkaan älypuhelimen haluaville on saatavana Xperia Z5 Compact, jonka näyttö on 4,6 tuumaa. Xperia Z5 Compact on saatavana valkoisena ja grafiitinmustana sekä kahtena uutena värinä: keltaisena ja korallinpunaisena.

Tehokkaat älypuhelimet vaativimpiinkin tarpeisiin

Xperia Z5 -sarjan 8-ytiminen ja 64-bittinen Qualcomms® Snapdragon 810 -prosessori vie video- ja valokuvauksen sekä pelaamisen aivan uudelle tasolle. Voit käyttää moniajoa Wi-Fi- tai 4G-yhteyden kautta, eikä puskurointia enää tarvita – puhelimet toimivat tarvitsemallasi nopeudella. Kaikissa Z5-sarjan puhelimissa on 32 Gt:n sisäinen muisti, jota voi helposti kasvattaa microSD-kortilla jopa 200 Gigatavuun asti.

Edeltäjiensä tavoin Xperia Z5 -sarjan puhelimissa on Sonyn loistava akku, joka kestää jopa kaksi vuorokautta6. Uuden Qualcomm® Quick Charge™ 2.0 -toiminnon ansiosta voit ladata akun 5,5 tunnin käyttöä varten vain 10 minuutissa.

Xperia Z5 Premium – ensimmäinen älypuhelin, jossa on 4K-näyttö

Xperia Z5 Premium on maailman ensimmäinen älypuhelin, jossa on 4K-näyttö. Suuren 5,5 tuuman IPS-näytön ja Sonyn TRILUMINOS™-tekniikan ansiosta yksityiskohdat toistuvat erittäin tarkasti ja värit luonnollisina. Resoluutio on nelinkertainen Full HD -näyttöön verrattuna.

Xperia Z5 Premium skaalaa kaiken sisällön automaattisesti 4K-tarkkuuteen, joten katselitpa sitten Netflixiä, YouTubea tai lomakuviasi, katselukokemus on aina paras mahdollinen. Voit tallentaa kameralla 4K-videota sekä tehdä 8 megapikselin kuvia suoraan videosta.

Xperia Z5 Premium on suunniteltu toimimaan tinkimättömän ja ensiluokkaisen tehokkaasti. Suuresta ja suuriresoluutioisesta näytöstä huolimatta puhelinta ei tarvitse ladata kahteen vuorokauteen 3 430 mAh:n akun ansiosta.

Paitsi että Xperia Z5 Premiumissa on ainutlaatuinen näyttö, puhelin myös näyttää ainutlaatuiselta. Se on muotoiltu muun sarjan tavoin, mutta siinä on mattapintaisen viimeistelyn sijaan kiiltävä pinta. Puhelin on saatavana mustana, kullanvärisenä ja krominvärisenä.

Ennakkovaraajan tarjous

Xperia Z3 Compact -älypuhelimesta tuli nopeasti

Yksi Pohjoismaiden suosituimmista Sony-malleista.

Sony juhlistaa tätä ennakkovaraajan tarjouksella

– ostamalla Xperia Z5 Compact -älypuhelimen

valikoiduilta jälleenmyyjiltä viimeistään 4. lokakuuta,

saat kaupan päälle Sonyn MDR-10RC-kuulokkeet,

joiden arvo on noin 110 €.

Sonylta uusi aktiivisuusranneke SmartBand 2

SmartBand 2 on seuraavan sukupolven SmartBand, jonka edistyneellä sykemittarilla voit tarkkailla kaikkea tarvittavaa. Aktiivisuusrannekkeen päivitetty malli mittaa sykkeesi, sykevälivaihtelusi (HRV) ja liikkeesi. Näin saat tietoa hyvinvoinnistasi ja fyysisestä aktiivisuudestasi, unestasi ja rasitustasostasi. Saat kaikki nämä tiedot mukavasti ja helposti LifeLog-sovellukseen koottuina – jotta ymmärtäisit itseäsi paremmin. SmartBand 2 on saatavana Suomessa syyskuusta alkaen, ja sen suositeltu vähittäishinta on 129 €.

SmartBand 2 on myös loistava lisä Xperia-älypuhelimeesi – hillityn värinähälytyksen ja LEDien ansiosta yksikään puhelu, viesti tai sähköposti ei jää sinulta enää huomaamatta. Akku kestää jopa kaksi vuorokautta; STAMINA-tilassa (sykemittari kiinni) se kestää jopa viisi vuorokautta. Edeltäjänsä tavoin SmartBand 2 on valmistettu kestävästä silikonista ja se on vesitiivis (IP68). Uutta on se, että aktiivisuusranneke on yhteensopiva iOS 8.2 -laitteiden ja Android 4.4 -laitteiden ja uudempia versioita käyttävien laitteiden kanssa.

#Activewithsony

Uudet Xperia Z5 -sarjan puhelimet ovat uusimmat Sony Mobilen aktiiviseen elämäntyyliin suunnitellut tuotteet. Vesi- ja pölytiiviys (IP65/68) takaa, että voit ottaa älypuhelimesi huoletta mukaan hikiseenkin treeniin tai käyttää sitä, vaikka juoksulenkin aikana sattuisi satamaan. Pitkän akunkeston sekä SmartBand 2:n, SmartWatch 3:n ja erilaisten Bluetooth-kuulokkeiden kaltaisten älykkäiden tarvikkeiden ansiosta saat täydellisen harjoittelukumppanin juoksuradalle, pyörälenkille tai kuntosalille.


Z5-sarja Suomessa

Xperia Z5 Compact tuodaan markkinoille syyskuun lopulla, ja sen suositeltu vähittäishinta on 599 €

Xperia Z5 tuodaan markkinoille lokakuussa, ja sen suositeltu vähittäishinta on
729 €

Xperia Z5 Premium tuodaan markkinoille marraskuussa, ja sen suositeltu vähittäishinta on 849 €

Tarvikkeet

Koko Z5-sarjaan on saatavana useita muotoilultaan ja väreiltään yhteensopivia tarvikkeita. Tyylikäs suojakansi on suunniteltu niin, että voit käyttää suosikkisovelluksiasi älykkään ikkunan kautta.

MDR-NC750

Sony tuo markkinoille uudet kohinaa vaimentavat, entistä pienemmät ja mukavammat kuulokkeet, jotka tukevat Hi-Res Audio -ääntä. Niillä voit kuunnella musiikkia CD-laatua paremmalla äänenlaadulla. Sisäänrakennettu kohinanvaimennustekniikka poistaa jopa 98 prosenttia taustakohinasta, joten kuulokkeet sopivat erinomaisesti juna- ja lentomatkoille. Kuulokkeet ovat yhteensopivat Xperia Z -sarjan älypuhelimien kanssa Xperia Z2 -mallista alkaen. MDR-NC750 on saatavana Suomessa lokakuusta alkaen, ja sen suositeltu vähittäishinta on 99 €.

SBH54
Monipuoliset Bluetooth-kuulokkeet toimivat sellaisenaan pienen puhelimen tavoin tai yhdessä mukana toimitettavien tai lisävarusteena saatavien kuulokkeiden kanssa. Täydelliset puhelun soittamiseen ja puheluun vastaamiseen, viestien tarkistamiseen, musiikin toistamiseen tai radion kuuntelemiseen. SBH54 on saatavana Suomessa marraskuusta alkaen, ja sen suositeltu vähittäishinta on 99 €.

Tekniset tiedot:

Z5 Compact Z5 Z5 Premium
Mitat Paino 127 mm x 65 mm x 8,90 mm 138 g 146 mm x 72 mm x 7,3 mm 154 g 154,4 mm x 75,8 mm x 7,8 mm 180 g
Muotoilu Mattapinta, takasivu huurrelasia, vesitiivis (IP68) Mattapinta, takasivu huurrelasia, alumiinikehys, vesitiivis (IP68) Kiiltävä pinta, takasivu lasia, alumiinikehys, vesitiivis (IP68)
Prosessori Qualcomm® Snapdragon™ 810, 8-ytiminen ja 64-bittinen prosessori Qualcomm® Snapdragon™ 810, 8-ytiminen ja 64-bittinen prosessori Qualcomm® Snapdragon™ 810, 8-ytiminen ja 64-bittinen prosessori
Muisti 2 Gt:n RAM-muisti, 32 Gt:n tallennustila (laajennettavissa, tukee microSD-kortteja 200 Gt:hen asti) 3 Gt:n RAM-muisti, 32 Gt:n tallennustila (laajennettavissa, tukee microSD-kortteja 200 Gt:hen asti) 3 Gt:n RAM-muisti, 32 Gt:n tallennustila (laajennettavissa, tukee microSD-kortteja 200 Gt:hen asti)
Yhteydet LTE Cat6, Wi-Fi Mimo LTE Cat6, Wi-Fi Mimo LTE Cat6, Wi-Fi Mimo
Akku Jopa kaksi vuorokautta (2 700 mAh), Quick Charge Jopa kaksi vuorokautta (2 900 mAh), Quick Charge Jopa kaksi vuorokautta (3 430 mAh), Quick Charge
Kamera 23 megapiks. / erittäin nopea 0,03 sekunnin hybridi-automaattitarkennus,
5x clear image zoom, SteadyShot-tekniikan Intelligent Active Mode -asetus
23 megapiks. / erittäin nopea 0,03 sekunnin hybridi-automaattitarkennus,
5x clear image zoom, SteadyShot-tekniikan Intelligent Active Mode -asetus
23 megapiks. / erittäin nopea 0,03 sekunnin hybridi-automaattitarkennus,
5x clear image zoom, SteadyShot-tekniikan Intelligent Active Mode -asetus
Selfiekamera 5 megapiks. / 25 mm:n laajakulma / SteadyShot-tekniikan Intelligent Active Mode -asetus 5 megapiks. / 25 mm:n laajakulma / SteadyShot-tekniikan Intelligent Active Mode -asetus 5 megapiks. / 25 mm:n laajakulma / SteadyShot-tekniikan Intelligent Active Mode -asetus
Ääni DNC / DSEE HX / HRA / AHC / LDAC / AHC – MDR-NC750-kuulokkeilla Hi-Res Audio -ääni ja digitaalinen kohinanvaimennus DNC / DSEE HX / HRA / AHC / LDAC / AHC – MDR-NC750-kuulokkeilla Hi-Res Audio -ääni ja digitaalinen kohinanvaimennus DNC / DSEE HX / HRA / AHC / LDAC / AHC – MDR-NC750-kuulokkeilla Hi-Res Audio -ääni ja digitaalinen kohinanvaimennus

Sony Mobile Communications lyhyesti

Sony Mobile Communications on Tokiossa pääkonttoriaan pitävän Sony Corporationin tytäryhtiö. Sony Corporation on maailman johtava ääni-, kuva/video-, peli-, viestintä- ja informaatiotekniikan tuotteiden toimittaja, joka toimii niin kuluttaja- kuin ammattilaismarkkinoillakin. Musiikki-, kuva-, tietokoneviihde- ja verkkotoimintojensa ansiosta Sony on maailman johtava elektroniikka- ja viihde-alan yritys. Xperia™-älypuhelin- ja -tablettisarjassa sekä innovatiivisissa SmartWear-tuotteissa on Sony Mobile Communicationsin parasta tekniikkaa, sisältöä ja palveluita. Lisäksi ne ovat helposti liitettävissä verkon kautta käytettäviin Sony-viihdepalveluihin. Lisätietoja: www.sonymobile.com

1 Sony Xperia™ Z5 Premiumissa on 5,5”:n 4K UHD -näyttö (3 840 x 2 160), 806 ppi.
Tekniset tiedot on vahvistanut Strategy Analytics SpecTRAX 1. syyskuuta 2015. Lisätietoja osoitteesta
www.sonymobile.com/testresults/.

2 Testattu vertaillen vuoden 2015 johtaviin älypuhelimiin. Perustuu tuloksiin, jotka on saatu vuoden 2015 myydyimpien älypuhelimien teknisten tietojen testeistä sekä johtavien älypuhelimien kuluttajatesteistä. Tutkimukset ja testit on suorittanut Strategy Analytics. Lisätietoja osoitteesta www.sonymobile.com/testresults/.

3 Xperia™ Z5 on vesitiivis ja pölynkestävä, joten yllättävä sade ei haittaa ja puhelimen voi tarvittaessa huuhdella vesihanan alla. Mutta muista, että kaikkien liitäntöjen ja suojusten on oltava täysin kiinni. Et saa upottaa laitetta kokonaan veteen tai altistaa sitä merivedelle, suolavedelle, kloorivedelle tai muille nesteille, kuten juomille. Laitteen väärinkäyttö mitätöi takuun. Laitteen suojaluokitus on IP65/68. Lisätietoja on osoitteessa www.sonymobile.com/waterproof. Huomaa, että Xperiassa on liittämistä ja latausta varten USB-liitäntä, jossa ei ole suojakantta. USB-liitännän on oltava täysin kuiva, ennen kuin lataat laitteen.

4 CIPA:n ohjeiden mukaisesti (http://www.cipa.jp/index_e.html).

5 Perustuu automaattitarkennuksen tekniseen testaukseen, jossa verrattiin Sonyn Xperia Z5 -sarjaa seuraaviin: Apple Iphone 6, Apple iPhone 6 Plus, HTC One M9, LG G4, Samsung Galaxy Note 4 ja Samsung Galaxy S6 (jotka ovat Strategy Analyticsin mukaan ”johtavia älypuhelimia”). Tutkimuksen suoritti Strategy Analytics 5.–6. elokuuta 2015. Lisätietoja osoitteesta www.sonymobile.com/testresults/.

6 Akunkesto on mitattu käyttäen apuna Sony Mobile Communications AB:n älypuhelimien käyttäjäprofiilia, joka on määritelty syyskuussa 2014 edustamaan tavallista älypuhelimen käyttäjää. Profiiliin kuuluu erilaisia käyttöskenaarioita (puhelut, tekstiviestit, Internetissä surffaus, sosiaalinen media, pelaaminen, musiikki, valokuvaus, kuvien katselu, videoiden toisto verkossa, videoiden tallennus ja toisto).

Kuvattu kamerakäyttöliittymä on saatavana Xperia Z5 -sarjaan ohjelmistopäivityksenä marraskuusta 2015 alkaen.

Sony Xperia Z3+ vie älypuhelimet uudelle tasolle

a6e170c9a621651c_400x400ar

Tänään esitellään Sony Xperia Z3+, uusi premiumluokan puhelin, joka vie suositun Z3-sarjan uudelle tasolle. Xperia Z3+ on vesitiivis älypuhelin, jossa ei ole tehty kompromisseja suorituskyvyn, kameran laadun eikä akunkeston suhteen. Xperia Z3+ lanseerataan ennakkotilaustarjouksella, johon kuuluu noin 249 euron arvoinen Sony Action Cam Mini.

Muotoilultaan päivitetty Xperia Z3+ on edeltäjäänsä ohuempi ja kevyempi. Uudessa versiossa USB-portin luukku on poistettu, minkä ansiosta puhelimen lataaminen on helpompaa ja mukavampaa, ja puhelimen muoto on puhtaampi ja minimalistisempi. Huolimatta latausta helpottavasta avoimesta USB-sisääntulosta Xperia Z3+:n vesi- ja pölytiiviys on markkinoiden korkeinta luokkaa (IP65/68*) ja puhelin selviää 30 minuuttia vedessä 1,5 metrin syvyyteen saakka. Xperia Z3+ tulee olemaan saatavissa mustana, valkoisena, kuparinvärisenä sekä uudella Aqua Green -tunnusvärillä.

bb8872cd8d4af6a1_800x800ar

Entistäkin parempia kuvia

Sonyn palkitun, Cyber-shotista ja handycamistä peräisin olevan kamerateknologian ansiosta Xperia Z3+ ottaa ylivertaisen laadukkaita kuvia sekä etu- että takakameralla. ISO12800:n herkkyys ja iso 1/2.3 kuvasensori takaavat fantastisen kuvanlaadun myös pimeässä. Sekä valo- että videokuvauksessa käytössä oleva HDR auttaa voimakkaassa vastavalossa, ja puhelin kykenee myös 4K-videotallennukseen ja -toistoon Edelleen kehitellyssä automaattitilassa Xperia Z3+ ottaa entistäkin parempia kuvia ilman käsisäätöä. Uusi hauska toiminto on Gourmet-tila, joka auttaa ottamaan täydellisiä ateriakuvia.

850d9485328ea1c3_800x800ar

Uusi autofokuksella ja Exmor R-sensorilla varustettu 5 megapikselin etukamera merkitsee, että voit nyt ottaa Xperia Z3+:lla parempia selfieitä kaikissa valaistusolosuhteissa. 25 mm:n laajakulmaobjektiivilla varustettu etukamera sopii lisäksi täydellisesti ryhmäkuvien ottamiseen. Paremmat automaattiasetukset analysoivat ympäristön ja säätävät asetukset automaattisesti, jotta sinä ja ystäväsi näyttäisivät hyvältä joka kuvassa. Full HD-video sopii täydellisesti videochattailuun, ja Steadyshot tuottaa vakaata kuvaa myös action-kuvauksessa.

Kahden päivän akunkesto

Edeltäjänsä tavoin Xperia Z3+:lla on optimoitu tekniikka, jonka ansiosta akku kestää jopa kaksi vuorokautta, ja aikaa voi helposti pidentää käyttämällä STAMINA-tilaa, joka automaattisesti sulkee prosessorin ja taustasovellukset, kun näyttö on sammutettu. Ja nyt voit ladata akun koko päivän käyttöä varten vain 45 minuutissa Sonyn uudella UCH10-pikalaturilla.

Parempi kuva ja ääni

Xperia Z3+:ssa on valovoimainen 5,2″ Full HD-näyttö, jonka valovoimaa ja kontrastia on parannettu. Sonyn ääniosaamiseen ansiosta erittäin erottelukykyinen ääni toistuu studiolaatuisena . Sonyn uusi LDAC-codec streamaa musiikkia kolme kertaa tehokkaammin kuin tavallinen Bluetooth. Kuulokkeita käytettäessä Xperia Z3+ analysoi automaattisesti kuulokkeidesi luonteen ja optimoi äänisäädöt sen mukaan.

Viimeisint ä tekniikkaa

Uusi 8-ytiminen ja 64-bittinen Snapdragon 810 tekee pelaamisesta ja muista prosessoria tarvitsevista sovelluksista ennenkokemattoman nopeita. Xperia Z3+:ssa on sitä paitsi edeltäjäänsä (32 GB) verrattuna kaksi kertaa enemmän tallennustilaa, jota on helppo lisätä mikroSD-kortilla. Surffaaminenkin, sekä 4G:n että Wi-Fi:n kautta,

nopeutuu huomattavasti, koska puhelimessa on tuki LTE Cat6:lle (enimmillään 300 Mbps) ja Wi-Fi MIMO:lle.

Ennakkovaraustarjous

Vesitiivis rakenne, fantastiset kamerat ja ylivertainen akunkesto tekevät Xperia Z3+:sta täydellisen kumppanin kesän aktiivisiin seikkailuihin. Seikkailuista tulee nyt vieläkin jännittävämpiä Sony Action Camin sisältävän ennakkovaraustarjouksen ansiosta.

Ne, jotka tänään toukokuun 26. päivänä alkavana ja kesäkuun 28. päivänä päättyvänä ennakkovarausaikana varaavat Xperia Z3+:n valituilta jälleenmyyjiltä, saavat kaupan päälle noin 249 € arvoisen Sony Action Cam Minin (HDR-AZ1). Kaikkien ennakkovaraajien arvioidaan saavan puhelimensa ja action caminsä heti, kun tuote tulee myyntiin kesä-heinäkuun vaihteeessa. Lisätietoja ennakkovaraustarjouksesta löytyy täältä www.sonymobile.com/prebook

Xperia Z3+ lyhyesti

 • Tyylikäs solakka muotoilu, 6,9 mm ohut ja paino vain 144 g.
 • Vesitiivis (IP68) – korkein mahdollinen luokitus, nyt avoin USB-sisääntulo ja helpompi lataus. Etu- ja takapuoli karkaistua lasia alumiinikehyksissä.
 • Jopa kahden päivän akunkesto, jota on helppo pidentää akun STAMINA-tilan avulla.
 • Ylivertaisen laadukkaita kuvia ja videoita heikossakin valossa parannettujen kameroiden ansiosta, sekä takakameralla (20,7MP) että etukameralla (5MP).
 • Parannettu suorituskyky ultranopealla kahdeksanytimisellä ja 64-bittisellä Qualcomm® Snapdragon 810:llä, sekä 32 GB:n tallennusmuisti, jota voi lisätä mikroSD-kortilla.
 • Nopeampi surffaus, sekä 4G:n että Wi-Fi:n kautta, tuki LTE Cat6:lle ja Wi-Fi MIMO:lle.
 • Sonyn johtava näyttötekniikka, erittäin erottelukykyinen ääni ja PS4 Remote Play sopivat maailmanluokan viihteeseen.
 • X-Reality™ for mobilella varustettu TRILUMINOS™-näyttö ja Live Colour LED tarjoavat nyt entistäkin paremman äänenvoimakkuuden ja kontrastin.

Tekniset tiedot Xperia Z3+

Värit Musta, valkoinen, kupari, Aqua Green
Keskeiset tiedot
Mitat 146,3 x 71,9 x 6,9 mm
Paino 144 g
K ä ytt ö j ä rjestelm ä Google™ Android™ 5.0 (Lollipop)
Prosessori 64-bit Qualcomm® Snapdragon™ 810 octa-core-prosessori
Grafiikka Adreno 430
N ä ytt ö
Näyttötekniikka X-Reality™ for mobilella varustettu TRILUMINOS™-näyttö ja Live Colour LED
Erottelukyky Full-HD 1080p (1920×1080)
PPI 428
Ää ni Toiminnot: DNC, HRA, DSEE-HX, LDAC
Stereokaiuttimet
Automaattinen kuulokekompensointi
Kamera 5,1MP laajakulmainen Exmor R -etukamera
20,7MP Exmor RS -p ää kamera
Rakenne IP65/68 pöly- ja vesitiivis
Muisti
Sis ä inen muisti 32GB
RAM-muisti 3GB
Laajennettava muisti Kyll ä – mikroSD (128GB:hen asti)
Verkostot LTE, Wi-Fi
Akku
Akku 2900mAh
Normaali käyttö Jopa 2 p ä iv ää
Myynti alkaa Kes ä kuu 2015
Suositushinta 749 €
Lisävarusteet Latausteline DK52, suositushinta: 39 €
K ä tev ä kotelo SCR30, suositushinta: 39 €
Pikalaturi UCH10, suositushinta: 29 €

Sony Xperia Z2 – uusi lippulaivaälypuhelin kaikilla herkuilla

8afc9c1e22f32b06_800x800ar

Tänään 24. helmikuuta esitellään Sonyn uusi Sony Xperia Z2: vedenpitävä lippulaivaälypuhelin, jossa uusi näyttöteknologia yhdistyy viimeisimpään prosessoritekniikkaan sekä kameraan, jolla voi kuvata 4K-materiaalia.

Sony Xperia Z2 -älypuhelimessa yhdistyy Sonyn paras osaaminen. Se on veden- ja pölynkestävä älypuhelin, jolla pystyy kuvaamaan uuden HD-muodon mukaisella 4K-tarkkuudella. 20,7 megapikselin kuvakennon, Sonyn palkitun G-optiikan ja BIONZ-kuvaprosessorin ansiosta kuvien ja videoiden värit erottuvat upeasti ja kuvausjälki on terävää jopa heikoissa valaistusolosuhteissa. Uudella hidastustoiminnolla voi kuvata 120 kuvaa sekunnissa ja nähdä maailmaan aivan uudesta näkökulmasta.

Xperia Z2 -älypuhelimessa on suuri 5,2 tuuman näyttö mistä huolimatta puhelin on edeltäjänsä kapeampi. Puhelimessa käytetty uusi näyttötekniikka on peräisin Sony BRAVIA -televisioista, mikä on ensimmäisen kerran, kun matkapuhelimessa on käytetty yhtä edistynyttä tekniikkaa. Näyttö on optimoitu antamaan puhelimeen laajemman väripaletin, huipputerävän kuvan ja laajan katselukulman.

– Xperia Z2 -älypuhelimen myötä olemme vieneet Z-sarjan aivan uudelle tasolle. Jo ennestään erinomainen älypuhelin on parannettu kaikilla osa-alueilla. Puhelimen myötä vahvistamme johtoasemaa vedenpitävien älypuhelimien markkinoilla. Lopputulos on tinkimätön elämys, joka henkii Sonya alusta loppuun, kertoo Sony Mobilen pohjoismaiden markkinapäällikköOla Lilja Molén .

Älypuhelinten viimeisintä prosessoriteknologiaa

Käyttäjäkokemuksen maksimoimiseksi Sony Xperia Z2 on varustettu maailman nopeimmalla älypuhelinprosessorilla: Qualcomm Snapdragon 801, 2.3 GHz quad-core Krait CPU ja 4G LTE. Päivitetty Adreno 330 -näytönohjain antaa lisävoimaa vaativille 3D-peleille.

Täynnä musiikkia ja elokuvia

Xperia Z2 -älypuhelimessa on jo valmiiksi kattava viihdetarjonta, kun sen ensimmäisen kerran laittaa päälle. Kaikki puhelimen omistajat saavat eksklusiivisen katseluoikeuden kuuteen Sony Picturesin pitkään elokuvaan, muun muassa palkittuun Captain Philipsiin. Lisäksi puhelimen mukana tulee 30 päivän ilmainen kokeiluaika Music Unlimited -palveluun.

Älyranneke kaupan päälle

Julkaisua seuraavilla viikoilla Xperia Z2 -älypuhelimen mukana tulee SmartBand -älyranneke ilman lisämaksua. SmartBand SWR10 -älyranneke on uudenlainen laite, jonka avulla voi seurata kaikkea, mitä omassa elämässä tapahtuu. Esimerkiksi Lifelog-sovelluksen avulla ranneke kertoo, monta askelta on ottanut päivän aikana ja miten on nukkunut yöllä. Lifelogin avulla näkee myös kuinka kauan on viettänyt aikaa Facebookissa, mitä kappaleita on kuunnellut ja missä hieno kuva on otettu. Kaikki tieto näkyy helposti ja ymmärrettävästi sovelluksesta.

Huippulaatuinen ääni ja kuva

Xperia Z2 -älypuhelimen 4K-kuvalaadun pariksi Sony julkistaa myös lisävarusteeksi STM10-stereomikrofonin. Mikrofoni hyödyntää samaa tekniikkaa, jota käytetään Sonyn edistyneissä videokameroissa. Laadukkaan äänen nauhoittamisen mahdollistaa puhelimen kuulokeliitäntään lisätty ylimääräinen yhteys.

Viihdettä ilman keskeytyksiä

Yhdessä lisävarusteena saatavien Sonyn MDR-MC31EM-kuulokkeiden kanssa jopa 98 prosenttia kaikesta taustamelusta suodattuu pois. Näin ollen häiriötön musiikin kuuntelu tai elokuvan katselu on mahdollista esimerkiksi kolisevassa junassa tai meluisassa lentokoneessa.

Xperiaan vaihtaminen on helpompaa kuin koskaan

Xperia Transfer Mobilen ansiosta vaihtaminen Xperiaan iPhonesta tai toisesta Android-puhelimesta on nyt helpompaa kuin koskaan. Ilman, että laitteita tarvitsee välissä yhdistää tietokoneeseen, siirtyvät kaikki yhteystiedot, kuvat, selaimen suosikit, sovellukset, viestit ja paljon muuta joko langattomasti NFC-yhteydellä tai kaapelilla suoraan vanhasta puhelimesta uuteen Xperiaan.

Xperia Z2 -älypuhelimen kanssa voi jättää laturin kotiin

Xperia Z2 -älypuhelimessa on 3200 mAh akku, joka antaa luokkansa parhaan akunkeston. Lisäksi akun kestoa voi pidentää käyttämällä STAMINA-tilaa, joka sulkee automaattisesti taustalla käynnissä olevat prosessit ja sovellukset näytön kytkeytyessä pois päältä.

Sovelluksilla kamera fiksummaksi

Xperia Z2 kehittää käyttäjänsä valokuvaus- ja videokuvaustaitoja tarjoamalla joukon viihdyttäviä ja käyttännöllisiä sovelluksia, jotka on sisällytetty suoraan kameran käyttöliittymään. Info-eye, Social live, Timeshift burst -sovellusten lisäksi puhelimen mukana tulee myös seuraavat viisi sovellusta. Lisää sovelluksia löytyy ladattavana Google Play -sovelluskaupassa:

 • Hidastus
  Timeshift Video -sovelluksella voi kuvata 120 kuvaa sekunnissa. Jo etukäteen voi päättää, missä kohtaa videota nopeus muuttuu. Toiminto toimii jopa veden alla.
 • Tee kokeita tehosteilla
  Creative Effect -toiminto tarjoaa valikoiman erilaisia reaaliaikaisia suodattimia, joita voi laittaa kuvien ja videoiden päälle. Sovelluksella voi muuttaa värejä, luoda peili- tai liiketehosteen.
 • Kaunis sumennus
  Background defocus on sovellus, jonka avulla taustan voi sumentaa säilyttäen kuvan kohteen terävänä. Tämä on mahdollista siten, että kamera ottaa kaksi kuvaa, tarkan ja epätarkan, jotka se yhdistää.
 • Lisätyllä todellisuudella (Augmented reality) hauskempi todellisuus
  AR-tehoste on nyt päivitetty uusilla, hauskoilla animaatioilla ja äänillä, jotka voi asentaa Xperia Z2 -älypuhelimella otettujen kuvien ja videoiden sisään.
 • Jaa tunteesi videolla
  Vine Video -sovelluksen avulla on helppoa tallentaa ja jakaa lyhyitä videoita ilman, että erikseen sulkee kamerasovellusta. Sovellus toimii jopa veden alla.

Xperia Z2 -älypuhelimen kamerasovellukset ovat osa Sonyn nykyisiä ja tulevia yhteistyökumppaneita käsittävää ekosysteemiä. Ekosysteemi tuottaa jatkuvasti uusia hauskoja ja hyödyllisiä kuvauselämyksiä sovellusten muodossa suoraan kameran käyttöliittymässä.

Sony Xperia Z2 hyödyntää Android KitKat (4.4) -käyttöjärjestelmää. Puhelimen on saatavana mustana, valkoisena ja lilana. Sony Xperia Z2 -älypuhelin tulee suunnitellusti myyntiin Suomessa huhtikuussa.

Sony Xperia Z2 -älypuhelimen tärkeimmät ominaisuudet:

 • Sony G-objektiivi, mobiililaitteille suunniteltu Exmor RS™ -kuvakenno (1/2,3 tuumaa, 20.7 megapikseliä) ja mobiililaitteille tarkoitettu BIONZ™-kuvaprosessori.
 • 120 kuvaa sekunnissa kuvausnopeus ja videoiden suorajakomahdollisuus Vine-kamerasovelluksella.
 • Yksinkertainen tiedonsiirto vanhasta Android- tai iPhone-puhelimesta Xperiaan™ Xperia™ Transfer -sovelluksella.
 • Vesi- ja pölytiivis (IP55 ja IP58). Näyttö karkaistua lasia ja alumiinirunko.
 • Tehokas 3200 mAh akku ja STAMINA Mode pidennettyyn akunkestoon.
 • 5,2 tuuman TRILUMINOS™-näyttö varustettuna mobiililaitteille tarkoitetulla X-Reality -ominaisuudella.
 • 4G och quad-core-processor, 2,3 Ghz med 3GB RAM.

Lista kaikista Sony Xperia Z2 -älypuhelimen ominaisuuksista löytyy täältä .