Mobiiliparkki

Yhteystiedot: Kerttu Vali, Pajamäenkatu 14, 48600 Kotka email: mobiiliparkki@victoriamedia.fi

Huawein kolmoiskamerapuhelinuutuus nyt kaupoissa – Twilight-värin kysyntä näkyi triplaantuneessa ennakkomyynnissä

Pariisin lanseerauksen yhteydessä ennakkomyyntiin saapunutta Huawei P20 Prota saa tästä päivästä lähtien suurimmilta jälleenmyyjiltä. Markkinoiden toistaiseksi ainoa kolmoiskamera on ollut yksi ennakkomyynnissä näkyneistä avainvalintakriteereistä, myös uutuusväri Twilight näkyy myyntitilastoissa.

”Huawei P20 Pron ennakkomyynti on ollut kolminkertainen verrattuna viime keväänä lanseerattuun P10 Plus -malliin. Puhelimen tarjoamille ominaisuuksille on kysyntää. Suomessa tekniset ominaisuudet saavat usein paljon huomiota, mutta P20 Pron kohdalla myös valtavirrasta poikkeava Twilight-väri ja muotoilu ovat saaneet paljon spontaaneja kehuja. Suomi on tärkeä markkina Huaweille, mikä näkyy siinä, että Huawei P20 Pro saadaan meille myyntiin liikkeisiin vain muutama viikko kansainvälisen lanseerauksen jälkeen”, sanoo Huawein Suomen kuluttajaliiketoimintayksikön johtaja Roger Yu.

P20-sarjan lippulaivapuhelimen Leican kanssa yhteistyössä toteutettu kolmoiskamera on kiinnostanut aktiivisia mobiilikuvaajia. Kirin 970 -piirisarja Neural Processing Unitilla, tehokas 4000 mAh:n akku sekä uusin EMUI 8.1-käyttöjärjestelmä yhdessä tekoälyalgoritmien kanssa tehostavat puhelimen käyttöä, sillä tekoäly analysoi käyttäjän käyttötapoja parantaakseen jatkuvasti käyttökokemusta. Muistia puhelimessa on 6 gigatavua käyttömuistia + 128 gigatavua tallennustilaa. Uutuuspuhelimen monipuolisuutta lisää Huawei PC Mode -ominaisuus, jonka avulla Huawei P20 Pron saa kätevästi kytkettyä isompaan näyttöön.

Onnistuneet otokset 
Kuvan puhuttelevuudessa on kyse kuvaajan kokemuksesta ja kameran asetusten hyödyntämisestä. P20 Prossa tekoäly kertoo, kuinka paljon tyhjää tilaa kuvan reunoille olisi hyvä jättää ja monipuoliset sulkijaominaisuudet mahdollistavat kauniin bokeh-efektin luomisen. P20 Prolla onnistuu jopa 4 sekunnin valotusaika käsivaralla kuvatessa kuvanlaadun kärsimättä. Leica-zoomauslinssijärjestelmällä HUAWEI P20 Pro yltää 5-kertaiseen hybridizoomaukseen. Uutuuspuhelimen yötila tasapainottaa jyrkkäkontrastisia näkymiä tasaisesti valaistuiksi kuviksi haastavissakin olosuhteissa.

Huawei demonstroi MWC-messujen alla sen puhelinteknologian mahdollisuuksia ohjaamalla testiautoa nopean esineentunnistamisen, tekoälyalgoritmien ja Kirin 970 -piirisarjan tehokkuuden avulla. Kohteentunnistaminen on mukana myös Kirin 970 -piirisarjalla varustetussa Huawei P20 Pron kamerassa. Se tunnistaa satoja kohteita ehdottaen esimerkiksi näille sopivaa valaistusta. Kamerassa on myös liikkuvan kohteen ennakointiominaisuus, joka helpottaa esimerkiksi tilannekuvaamista.

Huawei P20 Pron muut ominaisuudet pähkinänkuoressa

 • EMUI 8.1 on mukautettu P20 Prossa FullView-kuvaformaattiin käyttäen näytön jokaisen pikselin hyväkseen. Navigaation voi piilottaa, jolloin ruudusta tulee entistäkin isompi.
 • Huawei Face Unlock -ominaisuudella puhelimen voi turvallisesti avata kasvoilla tunnuskoodin tai sormenjäljen sijasta.
 • Huawei tarjoaa Huawei Mobile Cloud -palvelunsa myötä käyttäjilleen 5 gigatavua pilvitallennustilaa maksutta.
 • Huawei P20-sarja tukee natiivisti Google ARCorea, suosittua lisätyn todellisuuden alustaa. Tämä ja sarjan muut ominaisuudet auttavat kehittäjiä hyödyntämään puhelimen tekoälyä ja koneoppimista omissa sovelluksissaan.
 • Huawei P20-sarjan lippulaivapuhelimet johtavat DxOMarkin mobiilikameroiden mittausta. HUAWEI P20 Pro sai 109 pistettä ja HUAWEI P20 102 pistettä.

Huawei P20 Pron suositushinta on 849 euroa, värivaihtoehtona on sinisen ja mustan lisäksi violetin sävyinen Twilight.

Huawein P-sarjan uutuus Suomeen 1.3.2018

Huawei P Smart avaa yhtiön älypuhelinlanseerausvuoden 2018. Hintakategoriassaan varteenotettava metallirunkoinen vaihtoehto ammentaa P-sarjan tyylikkäästä muotokielestä ja muun muassa mahdollistaa Bluetooth-yhteyden samanaikaisesti kahteen laitteeseen.

P Smartin kamera on hintaluokkansa parhaimmistoa ja sillä otetut kuvat ovat eläviä 13 MP + 2 MP RGB -tuplakameran ja bokeh-efektin ansiosta. Kameran toinen kahdesta sensorista tallentaa kuvan objektien etäisyyksiä 16 eri tasolle, jolloin bokehin fokuspistettä voidaan muuttaa myös kuvan ottamisen jälkeen. Uusi PDFA-tekniikka mahdollistaa 13 MP HD -kameran tarkennuksen reaaliaikaisesti.

Hämärässä kuvaamisessa auttaa HiSiliconin oma ISP-prosessori, joka mahdollistaa kohinanvaimennuksen ja värielementtien säilymisen hämärässä. Kameran tekniikassa on viisi tarkkuuslinssiryhmää, jotka tuottavat puhtaampia ja tarkempia valokuvia myös heikossa valaistuksessa.

8 megapikselin etukamera tukee muotokuvatilaa, kasvojen tunnistusta ja tarjoaa joukon erilaisia kauneusfilttereitä. Huawei P Smartin hauskimpia ominaisuuksia on Gesture Shot -toiminto, jolla voi ottaa selfien heilauttamalla kättä kameralle.

FullView-näyttö mahdollistaa uusia käyttötapoja

Uutuuspuhelimen Huawei FullView -näyttö on 5,65 tuuman FHD+, 18:9 -näyttö, jossa näytön suhde runkoon on yli 80 prosenttia. Suuri näyttö tukee entistä paremmin puhelimen moderneja käyttötapoja kuten älykästä näytönjakoa*. Älykäs näytönjakotila mahdollistaa kahden sovelluksen käytön samanaikaisesti. Esimerkiksi jos puhelimeen saapuu viesti kesken elokuvan, katselijan ei tarvitse keskeyttää elokuvaa vastatakseen viestiin.

P Smartissa on 3 000 mAh:n akku ja virransäästötekniikan 6.0-versio, joka vähentää akun kulutusta muun muassa optimoimalla energiasyöppöjen sovellusten kulutusta taustalla.

Nopeus on valttia

Huawei P Smart 3 Gt + 32 Gt -muistilla, uudella Android 8.0 käyttöjärjestelmällä ja EMUI 8.0-käyttöliittymällä sekä Kirin 659 -prosessorilla on valjastettu tukemaan puhelimen tehokäyttöä. Myös ratkaisuilla kuten i5-minihydroprosessorilla voidaan mitata tietoja kuten askelmäärää, etäisyyttä ja GPS:ää ilman valtaisaa virrankulutusta. Tarvittaessa muistia voi kasvattaa microSD-kortin avulla 256 Gt asti.

Huawei P Smart on varustettu Fingerprint 4.0 -ratkaisulla, jonka myötä puhelin tunnistaa käyttäjän sormenjälkineen 0,3 sekunnissa. Väärä hylkäämisnopeus (FRR) on alle 2 prosenttia ja virheellinen hyväksyntäaste (FAR) on alle 1/50 000, sillä sormenjälki tulkitaan neljällä eri tavalla samanaikaisesti. Sormenjälkeä voi käyttää myös puhelimen toimintojen kuten navigoinnin, kameran ja herätyskellon ohjaamiseen.

Huawei P Smart mahdollistaa Bluetooth-yhteyden samanaikaisesti kahteen laitteeseen. Näin puhelimen käyttäjä voi yhdistää P Smartin auton äänentoistojärjestelmään ja vastaanottaa puheluita Bluetooth-kuulokkeisiin samanaikaisesti.

Tekniset tiedot tiivistetysti:

 • Mitat: 150.1 mm (pituus) x 72.05 mm (leveys) x 7.45 mm (paksuus), 143 g (paino)
 • Näyttö: 5.65″ FHD+ (2160*1080)
 • Akku: 3 000 mAh
 • Suoritin: Kirin 659 16nm 8-ydinprosessori, 2.36GHz*4+1.7GHz*4
 • Yhteydet: 802.11 b/g/n, 2.4G BT4.2 USB 2.0
 • Käyttöjärjestelmä: Android 8.0 + EMUI 8.0
 • Muisti: 3 Gt + 32 Gt, laajennettavissa micro-SD-kortilla (maks. 256 Gt)
 • NFC-tuki
 • Etukamera: 8 MP, F2.0, takakamera: 13 MP + 2 MP kaksoiskamera
 • Videotallennuksen resoluutio: 1920 x 1080 pikseliä
 • Muut toiminnollisuudet: sormenjälkitunnistin, etäisyydentunnistin, valoisuudentunnistin, kompassi, kiihtyvyydentunnistin
 • Värivaihtoehdot: sininen, musta, kulta
 • Suositushinta 249 euroa

*Riippuu osittain kolmansien osapuolien  sovelluksista

Huawei tuo Suomeen hintaluokassaan puhuttelevan uutuuden, Honor 8 Liten

882360d457f3e1e5_400x400ar

Suomalaisten suosikiksi noussut Honor-valikoima kasvaa Honor 8 Litellä.  Uutuuspuhelimen ennakkomyynti käynnistyi Suomessa 1.2.2017 suositushintaan 269 euroa. 

Honor 8 Lite tarjoaa 200–300 euron puhelinten hintaluokassa varteenotettavan yhdistelmän tehoa sekä tyyliä. Honor 8:n tavoin Honor 8 Litessä on 15-kerroksinen tyylikäs 2.5D-takalasipinta ja 5,2 tuuman 1080P Full HD -näyttö. Honor-perheen tunnusmerkiksi vakiintunut, puhelimen selkäpuolella sijaitseva sormenjälkitunnistin avautuu kosketuksesta 0,3 sekunnissa. Lisäksi Android 7.0 Nougat -käyttöjärjestelmä sekä EMUI 5.0 -käyttöliittymä tarjoavat vaivatonta käytettävyyttä.

”Tämä on puhelinkaupan kannalta tärkeä hintaluokka, jossa kysyntä on kovaa. Honor-puhelimissa on hyödynnetty eri lippulaivamalliemme suosituimpia elementtejä, eikä Honor 8 Lite ole poikkeus. Tuntien suomalaisten puhelinkäyttötottumukset meillä ja jälleenmyyjillämme on suuret odotukset tälle”, toteaa Huawei Suomen kuluttajaliiketoimintayksikön johtaja  Mika Engblom .

Honor-mallisto on kohdennettu diginatiiveille, joilla puhelin on jatkuvassa käytössä kaikilla elämän osa-alueilla. Tästä syystä Honor 8 Lite on varusteltu 3000 mAh:n akulla, jonka virrankäyttö on optimoitu älykkäällä Smart Power 5.0 -teknologialla ja tehty kestämään aktiivista käyttöä. Suoraviivainen suorituskyky on taattu Kirin 655 8-ydinprosessorin ja EMUI 5.0 -käyttöliittymän optimoivan algoritmin voimalla. Uusi EMUI 5.0 tuo mukanaan myös vakiona virusskannauksen, joka tarkistaa laitteen kaikki tiedostot ja sovellukset mahdollisilta haittaohjelmilta.

Käyttömuistia Honor 8 Litessä on 3 gigatavua ja tallennustilaa 16 gigatavua. Uutuudessa on myös tupla-SIM-ominaisuus ja toisen korttipaikan voi tahtoessaan korvata 128 Gt kokoisella microSD-kortilla.

Kuvausominaisuuksista ei ole tingitty; Honor 8 Litessä on takana 12 megapikselin F2.2 aukolla varustettu laadukas kamera, jonka tarkennus reagoi 0,3 sekunnissa. Myös videokuvaukseen on tuotu editointiominaisuus, jolla voi rakentaa omia mini-videoita suoraan laitteessa. Edestä löytyy 8 megapikselin kamera 77 asteen laajakuvalinssillä. 

Honor 8 Liten ennakkomyynti alkaa tänään 1.2.2017 ja varsinainen myynti 17.2.2017 suositushintaan 269 euroa. Värivaihtoehtoja ovat musta, valkoinen, kulta ja sininen. Näistä musta ja valkoinen ovat saatavilla aluksi, ja helmikuun lopulla valikoima täydentyy kultaisella värillä, sekä sinisellä vaihtoehdolla maaliskuun lopulla.

Tekninen yhteenveto

Näyttö 5.2”Full HD 
Kamerat 12MP etukamera + 8MP takakamera
Prosessori Kirin 655 8-ydinprosessori
Muisti RAM 3 Gt + ROM 16 Gt, laajennettavissa MicroSD-kortilla (128 Gt)
 
Mitat Korkeus 147,2 mm, Leveys 72,9 mm, Paksuus 7,6 mm
Akku 3000 mAh
Bluetooth 4.1
Käyttöjärjestelmä EMUI 5.0 + Android 7.0
Sormenjälkitunniste 4.0
Taajuudet 4G/3G/2G
Sensorit kiihtyvyyssensori, valosensori, kompassi, etäisyydentunnistin, valotuksentunnistin
 

Huawein lippulaivapuhelin osaksi Helsinki Fashion Week -muotitapahtumaa

bc571a1fef354b86_featured

Maailman johtava ICT- ja televiestintäpalveluiden tarjoaja Huawei on mukana Helsingissä heinäkuun lopulla järjestettävässä kansainvälisessä Helsinki Fashion Week -muotitapahtumassa.

Vuoden 2016 Helsinki Fashion Week järjestetään kaupungin edustalla Suomenlinnassa 22.–26.7. Tapahtuman teemana on tänä vuonna Nordic Reflections, ja sen aikana designerit, ostajat ja asiakkaat kautta maailman kokoontuvat verkostoitumaan, vuorovaikuttamaan toistensa kanssa sekä edistämään Pohjoismaista muotiteollisuutta.

Myös maailman johtava ICT- ja televiestintäpalveluiden tarjoaja Huawei on näkyvästi mukana kansainvälisen muotimaailman keskiössä, sillä yhtiön lippulaivamallistoon lukeutuva P9-älypuhelin nähdään osana tapahtumaa.

Muodin ja designin maailma on luonnollinen miljöö Huaweille, joka on tyyliä arvostaville kuluttajille räätälöidyillä, ajattomilla ja eleganteilla laitemalleillaan asettanut televiestintävälineiden designin riman korkealle jo vuosien ajan.

– On hienoa olla mukana kansainvälisesti arvostetussa muotitapahtumassa. P9 älypuhelin edustaa Huawein P-sarjaa, joka designinsa ja tasokkaiden kuvausominaisuuksiensa vuoksi sopii erityisen hyvin lifestyle-puolelle, kertoo Huawein kuluttajatuotteiden markkinoinnista vastaava Sofia Lehtimäki .

Helsinki Fashion Week kiinnostaa maailmanlaajuisesti, sillä paikalle on tulossa runsaasti myös kansainvälistä mediaa alan huipulta Vogueta ja Glamouria myöten.

Tapahtuma panostaa kestävyyteen ja toimii inspiroivana kohtaamispaikkana muodin valmistajille, ostajille ja kuluttajille.

a528dab368c42749_800x800ar

Lisätietoja Helsinki Fashion Weekistä: 
Helsinki Fashion Week 2016 järjestetään 22.-26.7. Suomenlinnassa, Helsingissä. HFW 2016 tuo yhteen maailmanluokan median, menestyneet kansainväliset suunnittelijat sekä muodinostajat ja -kuluttajat kotimaasta ja ulkomailta. Nordic Reflections -teemaan valitut suunnittelijat näyttävät miten pohjoismaisuuteen yhdistettävä minimalismi on läsnä heidän kulttuureissaan ja sitä kautta mallistoissaan. Luvassa on paljon muutakin kuin muotinäytöksiä ja erityisesti HFW toimii muodinammattilaisten ja heidän kohdeyleisönsä kohtaamispaikkana.

Lisätietoja Huaweista: 
Huawei on johtava maailmanlaajuinen informaatio- ja viestintäteknologian (ICT) ratkaisujen tarjoaja, joka palvelee telealan operaattoreita, yrityksiä, kuluttajia ja julkista sektoria. Huawei tekee myös tiivistä yhteistyötä yliopistojen kanssa ympäri maailman. Huawein innovatiivisia ICT-ratkaisuja, -tuotteita ja -palveluita käytetään yli 170 maassa. Vuonna 1987 perustettu Huawei on yksityinen yritys ja täysin työntekijöidensä omistama.
Huawei työllistää maailmanlaajuisesti yli 176 000 henkilöä, ja yrityksen 9 900 Euroopassa olevasta työntekijästä 1 200 työskentelee tutkimuksen ja tuotekehityksen (T&K) parissa. Yrityksellä on 18 T&K-keskusta kahdeksassa Euroopan maassa (Suomi, Belgia, Ranska, Saksa, Irlanti, Italia, Ruotsi ja Iso-Britannia) ja se operoi lukuisia innovaatiokeskuksia yhteistyössä tele- ja ICT-alan partnerien kanssa.

Huawei P9 -mallisto täydentyy: P9 Plus ja P9 Lite Suomeen

b06c1e172110a187_400x400ar

Huawei tuo Suomeen koko P9-malliston. P9 Plussan ennakkomyynti alkaa 18.5.2016 ja P9 Liten myynti alkaa toukokuun lopussa. Kattava valikoima antaa kuluttajille mahdollisuuden löytää puhelinuutuuksista tarpeitaan vastaavan mallin. 

Huawei P9 Plus esiteltiin yhdessä Huawei P9:n kanssa kansainvälisessä lehdistötilaisuudessa Lontoossa huhtikuussa 2016. Vielä tuolloin ei ollut tietoa P9 Plussan Suomeen saapumisesta. Nyt kuitenkin Huawei on vahvistanut, että Huawei P9 Plussan sekä P9 Liten myynti alkaa Suomessa. ”Huawei P9 on meidän tämän vuoden merkittävin puhelinlanseeraus. Haluamme tarjota kuluttajille laajan valikoiman mistä valita omaan käyttöön sopiva laite. P9-sarjan puhelimet jakavat saman tyylikkään muotokielen, eroja löytyy muun muassa näytön koossa sekä muistissa”, summaa Huawein kuluttajaliiketoimintayksikön johtaja Mika Engblom . ”Huawei P9 Plus on suunnattu heavykäyttäjille, siinä on muun muassa paineen tunnistava Press Touch -näyttö sekä 64 gigaa tallennustilaa. Olemme ennakkomyynti varten toteuttaneet jälleenmyyjien kanssa edelläkävijöitä varmasti houkuttelevan Huawei P9 Plus sekä Huawei Watch -älylaitepaketin. P9 Lite on puolestaan hinta-laatusuhteeltaan tyylikäs kokonaisuus niille, jotka hakevat laatua edullisempaan hintaluokkaan”.

Huawei P9 Plus

Huawei P9 Plus -mallissa on suurempi, 5,5 tuuman FullHD AMOLED -näyttö Press Touch -paineentunnistuksella ja riittoisampi, 3 400 mAh:n akku, johon saa dual-IC Rapid Charge -teknologian avulla ladattua kuusi tuntia puheenaikaa vain kymmenessä minuutissa. P9 Plussan suoritin P9:stä tuttu kahdeksanytiminen, 64-bittinen Hisilicon Kirin 955, ja laitteessa on 4 GB RAM-muistia ja 64 GB tallennustilaa.  Myös P9 Plussan takakannesta löytyy Huawein huippunopea, viimeisin biometrinen sormenjälkitunnistin. Se sekä nopeuttaa puhelimen avaamista että suojaa tehokkaasti käyttäjän henkilökohtaiset tiedot ja asetukset. Huawei P9 Plussassa on P9:n tapaan ikonisen Leican kanssa toteutettu kaksoiskamera, joka ottaa väri- ja musta-valkokuvan yhtä aikaa taltioiden valoa ja sävyjä aivan uudella tavalla.

Huawei P9 Plussan ennakkomyynti alkaa 18.5.2016. Huawei tuo P9 Plussasta Suomen markkinoille rajoitetuksi ajaksi erikoispakettitarjouksen, missä Huawei P9 Plus myydään Vienna Grey -värisenä Huawei Watch -älykellon kanssa yhteishintaan 799 €. P9 Plussassa on P9:n tyyliin Huawein kolmen vuoden takuu kolmen kuukauden näyttökorjaustakuulla ja kolmen kuukauden vaihtotakuulla.

Huawei P9 Lite

Linjakkaassa Huawei P9 Litessä on P9:n tapaan 5,2’’ Full HD -näyttö sekä 3 000 mAh:n tehokas akku. Prosessorina toimii kahdeksanytiminen Kirin 650 2.0Hz -prosessori, jonka ansiosta puhelimen toimintojen käyttäminen sujuu vaivatta uusimman Android 6.0 version kera. P9 Litesssä on 3G RAM-muistia ja tallennustilaa 16 GB. Lisäksi laitteessa on mahdollista käyttää kahta SIM-korttia. Laadukkaat 13 MP ja 8 MP kamerat yhdessä monipuolisten kuvaustilojen kanssa tekevät kuvaamisesta nautinnollista eri tilanteissa. Huawei P9 Litessä on P9 ja P9 Plussan tapaan sormenjälkitunnistin. Tunnistimeen voi tallentaa viisi eri sormenjälkeä ja näille omat suosikkitoiminnot. Värivaihtoehtoja on kolme: musta, valkoinen ja kultainen. Huawei P9 Liten hinta on 329 euroa. Puhelimen myynti alkaa toukokuun lopulla.

Huawei julkisti uuden lippulaivamallin: Mate S mullistaa älypuhelinten kosketustoiminnot

11947744_960559104010522_6767569639689309576_o

Huawei Consumer Business Group on esitellyt Berliinissä yleisölle Mate-sarjansa uutta sukupolvea edustavan älypuhelinmallin, Huawei Mate S:n. Sen ergonominen muotoilu ja innovatiiviset tekniset ominaisuudet tuovat käyttäjien sormien ulottuville alan odotukset ylittävän käyttökokemuksen.

“Tavoitteemme Huawei Mate S:n kohdalla on ollut luoda älypuhelin, joka tarjoaa aidosti henkilökohtaisen kokemuksen”, sanoo Richard Yu, Huawei Consumer Business Groupin johtaja. “Huawei Mate S perustuu ihmiskontakteihin liittyviin havainnointeihimme. Esimerkiksi kosketus on yksi luonnollisimmista tavoista ymmärtää meitä ympäröivää maailmaa. Huawei Mate S määrittelee uudelleen sen, millä tavoin ja missä roolissa kosketusteknologiaa voidaan hyödyntää puhelimissamme. Olemme haastaneet itsemme suhteessa mitä ihmisen ja koneen välinen vuorovaikutus voi olla.”

Mullistavia kosketustoimintoja

Kosketustoiminnot on säädetty huippuunsa puhelimen käyttäjää ajatellen. Mate S:llä jokainen kosketus tarjoaa mahdollisuuden tehdä enemmän. Puhelimessa on hyödynnetty Mate 7 -mallista tuttua Fingerprint 2.0 toimintoa ja P8:n mukanaan tuomaa Knuckle Control 2.0 -toimintoa. Fingerprint 2.0 -versio nopeuttaa sormenjälkitunnistautumista huomattavasti. Lisäksi Huawei Mate S:ssa sormenjälkitunnistimen avulla voi yhdellä kädellä esimerkiksi tarkistaa ja poistaa puhelimen ilmoituksia, siirtyä kuvien esikatselutoimintoon sekä hoitaa puheluja.

Fingerprint 2.0 ja Knuckle Control 2.0 yksinkertaistavat siirtymistä sovelluksista toisiin sekä nopeuttavat tiettyjen toimintojen käyttöönottoa. Esimerkiksi kameran voi aktivoida piirtämällä rystysellä puhelimen näyttöön ”C”:n (”Camera”) ja napauttamalla näyttöä kahdesti tämän jälkeen käyttäjä voi aktivoida videokuvauksen. Käyttäjät voivat myös luoda ja tallentaa pikasiirtymiä omiin suosikkisovelluksiin.

Valikoiduilla markkina-alueilla myyntiin tulevassa Mate S:n Premium-mallissa on useita käyttäjän painallusten voimakkuuteen reagoivia Force Touch -ominaisuuksia. Esimerkiksi kuvia selatessa yksittäisiä otoksia voi esikatsella kätevästi painamalla ruutua voimakkaammin. Mate S:n Force Touchin avulla voi jopa punnita ruudun päälle asetettavia esineitä.

Innovatiivista designia kuoren molemmin puolin

Huawei Mate S:n designissa puhelimen tekniset ominaisuudet ja sen visuaalinen ilme lyövät kättä. Huawei Mate S:ssä on 5,5 tuuman Full HD AMOLED näyttö. Näyttöä suojaa kestävä Gorilla Glass 2.5D lasi. Kaarevan, reunoja kohti ohenevan rungon paksuus on keskeltä 7,2 mm ja reunoilta enää vain 2,65 mm. Puhelimen takaosan kaareutuvuus ja optimaalinen painonjakauma takaavat, että se istuu käteen erinomaisesti. Laitteen saumattoman metallirungon viimeistelyyn on käytetty uusinta teknologiaa, kuten timanttileikkausta, CNC-kaiverrusta, nanoteknologiaa ja kameran suojana toimivaa safiirilasia.

Huippukamerat

Huawei Mate S tarjoaa huipputason kuvausominaisuudet. 13 megapikselin takakamera on varustettu nelivärisellä RGWB-sensorilla, optisella kuvanvakaimella ja kaksois-LED-salamavalolla sekä itsenäisillä kuvasignaaliprosessoreilla, jotka auttavat ottamaan korkealaatuisia kuvia nopeammin. Puhelimen edessä on 8 megapikselin kamera pehmeäsävyisellä lisävalolla, jonka voi aktivoida esimerkiksi puhelimen takaosan sormenjälkitunnistimella.

Puhelimen kamerassa on valittavana myös ammattilaiskuvaustoiminto, joka mahdollistaa muun muassa ISO-arvon, valotuksen korjauksen, valotusajan ja tarkennuksen säädön käsin.

Käyttäjän tarpeisiin mukautuvaa teknologiaa

Huawei Mate S:n äänitallennus on tarkkaa. Puhelimessa on kolme mikrofonia, jotka tukevat Huawein älykästä suuntausalgoritmia. Tämän ansiosta Mate S pystyy tehokkaasti poistamaan taustamelua, mahdollistaen kirkkaan ja selkeän äänen nauhoituksen. Mikrofonien suuntauksen pystyy myös itse valitsemaan kolmesta valmiista asetuksesta: haastattelu (180 asteen tallennus), palaveri (joka suunnasta tulevan äänen tallennus) ja tavallinen.

Kiireisille käyttäjille Huawei Mate S tarjoaa useita hyödyllisiä ominaisuuksia. Laite tukee langatonta tulostamista yleisen Mopria-tulostusprotokollan kautta, jonka piiriin kuuluu 16 johtavan brändin 800 tulostinta. Laitteen 4G LTE -yhteydet voidaan määrittää sekunneissa ja laite tukee 13 yleisintä LTE-taajuutta Euroopassa, Aasiassa ja Amerikassa. Lisäksi kehittyneen pikalatausteknologian avulla vain kymmenen minuutin lataamisella voidaan saavuttaa peräti kaksi tuntia puheaikaa.

Ensijulkaisu yli 30 maassa

Mate S tuodaan markkinoille yli 30 maassa, kuten Suomessa, Espanjassa, Japanissa, Kiinassa, Ranskassa ja Saksassa. Laitteen perusversio 32 gigatavun tallennustilalla julkaistaan Suomessa lokakuussa titanium grey ja mystique champagne -väreissä 649 euron suositushintaan. Mate S:n Premium-versio puolestaan prestige gold ja coral pink väreissä 699 euron suositushintaan. Force Touch- ja dual SIM -ominaisuudet omaavan Premium-version saatavuus tarkennetaan myöhemmin.

Berliinin IFA-messuilla Huawei julkisti myös sen G-sarjan uusimman tulokkaan, Huawei G8:n, jossa on muun muassa 5,5 tuuman FHD-näyttö ja 3000 mAh:n akku sekä hyvät hämäräkuvausominaisuudet.

Linkit:

Huawei Facebookissa: https://www.facebook.com/HuaweiSuomi

Huawei Instagramissa: http://instagram.com/HuaweiSuomi

Huawei Twitterissä: http://www.twitter.com/HuaweiSuomi

Suurista puhelimista pienin myyntiin marraskuussa – Huawei Ascend Mate7 on kuuden tuuman tehoihme

a2f3ef5f89c0eaab_800x800ar

Huawei Ascend Mate7:ssa huipputekniikka on paketoitu linjakkaaseen designiin. Puhelimessa on kuuden tuuman FHD-näyttö ja ohut 7,9 mm metallinen runko, minkä ansiosta malli painaa vain 185 grammaa. Octa-core-älypuhelin tarjoaa ensimmäisenä markkinoilla kertahipaisulla lukituksen avaavan sormenjälkitunnistimen.

Huawei tuo Internationale Funkausstellung Berlin 2014 (IFA) -messuilla ensiesittelynsä saaneen kuuden tuuman Huawei Ascend Mate7:n Suomen markkinoille marraskuussa. Linjakkaasta tehopakkauksesta on tarjolla kaksi versiota. Standard-malli on varustettu 16 gigan ROM-muistilla ja 2 gigan RAM-muistilla. Premium-malli on puolestaan varustettu 32 gigan ROM-muistilla ja 3 gigan RAM-muistilla. Värivaihtoehtoja on kolme: hopea (moonlight silver), musta (obsidian black) ja kulta (amber gold), joista ainakin kaksi edellä mainittua tulee Suomen markkinoille.

Huawei Ascend Mate7:ssa Huawei lanseeraa 3.0-version intuitiivisesta EMUI-käyttöliittymästään. Tämä helpottaa puhelimen käyttöä yhdellä kädellä. Lisäksi puhelimessa on ensimmäisenä markkinoilla kertahipaisulla toimiva sormenjälkitunnistin, mikä nopeuttaa puhelimen lukituksen avausta 80 % muihin sormenjälkitunnistinta käyttäviin puhelimiin verrattuna. 4100 mAH:n Li-polymeeriakkunsa ansiosta tällä puhelimella surffaa netissä tai katselee videota netin yli lähes 10 tuntia.

”Tämä puhelin on konkreettinen esimerkki ”Make it Possible” -ideologiastamme. Huipputeknologiaa sisältävä Huawei Ascend Mate7 tarjoaa erilaisille kuluttajaryhmille mahdollisuuden toteuttaa itseään ilman, että hinta on este”, sanoo Huawei Finland Device Businessin Director Derek Yu.

Tyylikäs käytettävyyttä unohtamatta

Huawei Ascend Mate7 on kooltaan 157 x 81 x 7,9 mm ja painoa alumiiniseosrunkoisella mallilla on vain 185 grammaa. Tämän ansiosta uutuusmalli sopii hyvin käteen. Näyttö on ansainnut pääroolin uutuuspuhelimessa; sen näyttö-runko-suhde on 83 %. Kuuden tuuman puhelimessa reunojen paksuus on 2,9 mm.

a74f7e9806363b56_800x800ar

Huawei Ascend Mate7:n 9,16 mm x 9,16 mm kokoinen sormenjälkilukija on sijoitettu puhelimen taakse, kameran alapuolelle. Tarkan 508PPI-resoluutionsa ansiosta lukija on herkkä tunnistamaan sormenjäljen, jopa sateella tai hämärässä. Lukija tukee viittä eri sormenjälkitallennetta, näistä osa voi olla vieraskäyttäjien. Tällä tavoin puhelimen pääkäyttäjä voi suojata kansioitaan, käyttämiään applikaatioita ja/tai maksutietoja. Sormenjälkitiedot on tallennettu salattuna tiedostona, joka on edelleen suojattu ARM TrustZonen -tekniikalla.

Huawei Ascend Mate7:ssä on markkinoiden nopein LTE Cat6 -yhteys, joka mahdollistaa jopa 300 Mbit/s latausnopeuden. Yhteyden nopeutta kuvaa se, että Huawei Ascend Mate7:llä voi ladata HD-tason elokuvan vajaassa 30 sekunnissa. Puhelimen kapeassa rungossa riittää tehoja. 4100 mAH:n Li-polymeeriakun ansiosta Huawei Ascend Mate7:lla videostriimaa 8 tuntia, katselee videota laitteen omasta muistista 15 tuntia, kuuntelee musiikkia 60 tuntia tai surffaa netissä 9 tuntia. Puhelimen normaalitoimintoja voi käyttää kaksi päivää – tauotta. Puhelimessa on kolme virransäästöasetusta – normaali, smart ja ulta power saving.

Kuuden tuuman FHD LTPS -näyttö kuluttaa akkua vähän. JDI Nega-NEO-teknologian ansiosta näytön resoluutio on 1500:1. Puhelimen takana on 13 megapikselin kamera, joka ottaa erinomaisia kuvia jopa vähässä valaistuksessa Sonyn neljännen sukupolven BSI-sensorin ja f/2.0, 28 mm:n linssin vuoksi. 5 megapikselin etukamerassa on alan johtava ei-pallomainen 5P-linssi, jonka ansiosta kuvat ovat tarkkoja.

Edistyksellisen octa-core-arkkitehtuurin ansiosta Huawei Ascend Mate7 -malliin on voitu sisällyttää Huawein oma Kirin 925 -järjestelmäpiiri, joka koostuu neljästä isosta A15 1.8 GHzin ja neljästä pienemmästä A7 1.3 GHzin prosessoriytimestä, jotka aktivoituvat erilaisten applikaatioiden tai toimintojen tehotarpeiden mukaan. Huawei Ascend Mate7:n kyky säästää jopa 50 % akkua perustuu siihen, että se käyttää automaattisesti A7-ytimiä perustoimintojen (muodostavat 80 % kuluttajien puhelimen käytöstä) voimanlähteenä. Vastaavasti, esimerkiksi pelatessa, puhelin siirtyy käyttämään tehokkaampia A15-ytimiä.

Mukana suomalaista osaamista

Huawein uusimissa puhelinmalleissa on mukana suomalaista osaamista. Huawein Suomen tutkimus- ja tuotekehityskeskuksessa on kehitetty muun muassa kännykkäaudiota, sensoriarkkitehtuuria ja turvatekniikkaa. Esimerkiksi Huawei Ascend Mate7:n sormenjälkitunnistimeen liittyvän ARM TrustZonen -turvakomponentin oma käyttöjärjestelmä on kehitetty Suomen yksikössä. Lisäksi yksikön kehittämiä ratkaisuja on käytetty puhelimen LTE Cat 6 -toteutuksessa.

Saatavuus ja lisävarusteet

2 gigan RAM ja 16 gigan ROM -muistilla varustetun Huawei Ascend Mate7:n suositushinta on 499 euroa ja 3 gigan RAM ja 32 gigan ROM -premiumversion suositushinta on 599 euroa. Puhelin tulee myyntiin eri puolilla maailmaa Q3/2014 aikana. Suomessa puhelin on myynnissä marraskuun 2014 alkupuolella hyvinvarustelluissa elektroniikkaliikkeissä sekä valikoiduilla operaattoreilla.

Lisävarusteisiin kuuluu suojakuorien lisäksi uudet UltimoPower Active Noice Cancelling -kuulokkeet, jotka vaimentavat ääntä 15–30 desibeliä. Kuulokkeiden saatavuus Suomessa  varmistuu Q4/2014 aikana.

Lisätietoja:

Huawei Facebookissa: https://www.facebook.com/huaweisuomi

Huawei Instagramissa: http://instagram.com/huaweisuomi

REUTERS: Huawein älypuhelinmyynti kasvoi räjähdysmäisesti

Huawei.svg

Kiinalainen puhelinvalmistaja Huawei Technologies lisäsi huomattavasti älypuhelinmyyntiään tammi-kesäkuussa edellisvuoden vastaavaan aikaan nähden. Uutistoimisto Reutersin mukaan Huawei olisi toimittanut lähes 35 miljoonaa älypuhelinta. Lisäystä vuodentakaiseen on 62 prosenttia.

Kasvu oli erityisen nopeaa Lähi-idässä, Afrikassa ja Latinalaisessa Amerikassa. Huawein mukaan kysyntä on parantunut sitä mukaa kun tuotemerkki on tullut laajemmin tunnetuksi.

Huawein hamuamat asiakkaat ovat lähinnä samoja kuin muilla kiinalaisvalmistajilla ZTE:llä ja Lenovolla. Alaa seuraavien asiantuntijoiden mukaan Huaweilla on kuitenkin matkaa älypuhelinmarkkinoiden kermaan, missä muun muassa amerikkalaisen Applen kalleimmat mallit pitävät valtaa.

IDC-analyysiyhtiön mukaan tämän vuoden ensimmäisellä neljänneksellä Huaweilla oli vajaan viiden prosentin osuus älypuhelinmarkkinoista, Applella noin 15:n ja Samsungilla noin 30 prosentin osuus.

Huawei says ships 34 million smartphones in H1 globally, up 62 percent year-on-year

Huawein älypuhelinmyynti paisui viime vuonna

Huawei_Ascend_W1_Blau

Huawei hyötyi viime vuonna Kiinan langattomien yhteyksien nopeuttamisesta. Yhtiön älypuhelinmyynti kasvoi kahdeksan prosenttia edellisvuodesta.

Kiinan suurin älypuhelinten ja verkkolaitteiden valmistaja Huawei kertoi myyntinsä kasvaneen viime vuonna kahdeksan prosenttia edellisvuodesta, kun yhtiö myi entistä enemmän älypuhelimia ja hyötyi kiinalaisoperaattoreiden investoinneista nopeampiin verkkoihin.

Huawein myynti paisui viime vuonna 238–240 miljardiin juaniin (noin 29 miljardia euroa). Yhtiön tiedotteen mukaan tilintarkistamaton liikevoitto liikkui 28,6 miljardin juanin ja 29,4 miljardin juanin välillä (noin 3,5 miljardia euroa). Huawei ei ole pörssilistattu.

Kiina on siirtymässä neljännen sukupolven langattomiin palveluihin. Maan viranomaiset antoivat viime kuussa lisenssit kaupallisiin 4G-palveluihin kolmelle valtio-omisteiselle yhtiölle. Yksi lisenssien saajista on matkapuhelinoperaattori China Mobile, joka on käyttäjien määrällä laskettuna
maailman suurin puhelinyhtiö.

– Näkymämme 4G:n kehittämisessä ovat edelleen hyvät, arvioi Huawein rahoitusjohtaja Cathy Meng tänään Pekingissä.

Meng ennakoi, että Huawein myynti kasvaa vuosittain kymmenen prosenttia tästä vuodesta lähtien. Yhtiö aikoo investoida 500 miljoonaa dollaria 5G -tutkimukseen vuoteen 2018 mennessä.