Mobiiliparkki

Yhteystiedot: Kerttu Vali, Pajamäenkatu 14, 48600 Kotka email: mobiiliparkki@victoriamedia.fi

TDC ja Espoo kehittämään kaupungin sähköistä työympäristöä

Espoon kaupungin tietoliikenne- ja puhepalvelut ovat kulkeneet TDC:n monipalveluverkossa jo vuodesta 2004. Nyt yhteistyön seuraavana askeleena on käynnistetty mittava puhelin- ja tietoliikenneprojekti. Espoo on valinnut TDC:n julkisen hankintamenettelyn tuloksena tietoliikennekumppanikseen myös jatkossa.

”Uuden sopimuksen myötä voimme tarjota Espoon asiakasorganisaatioille puhe- ja tietoliikennepalvelut entistä kustannustehokkaammin. Sopimus sisältää myös uusia palveluja, joilla Espoon organisaatioiden sisäistä kommunikaatiota voidaan edelleen tehostaa, ja samalla tarjota myös kaupunkilaisille parempaa asiakaspalvelua”, sanoo Espoon kaupungin tietotekniikkapalvelujen johtaja Jukka Pitkänen.

”Olen iloinen, että hyvä yhteistyömme jatkuu. Espoo on kehittänyt sähköistä työympäristöä ansiokkaasti jo vuosia. On hienoa saada olla mukana edistämässä Espoon asemaa yhtenä johtavista kaupungeista, jotka hyödyntävät uusimpia työvälineitä ja -tapoja”, toteaa myyntijohtaja Marco Wass TDC:ltä.

Projektin aikana tullaan muun muassa nostamaan verkon nopeuksia, ottamaan käyttöön edistyneempi vaihde- ja asiakaspalvelujärjestelmä ja siirtymään lankapuhelimista paikoittain kokonaan mobiilipuhelimiin. Projektin tavoitteena on valmistua keväällä 2014.

TDC. Yritysten operaattori, jolle palvelu on ykkösasia.

Luotettavat data- ja viestintäratkaisut häivyttävät etäisyyksiä, tehostavat prosesseja ja kutistavat kuluja. Tavallisten työntekijöiden arkipäivään ne tuovat uutta joustavuutta. Suomen toiseksi suurimmaksi yritysverkkojen tarjoajaksi kasvanut TDC tarjoaa vahvan teknisen ja projektiosaamisen ohella markkinoiden parhaan asiakaskokemuksen. Palvelujohtajuudesta kertovat Suomen tyytyväisimmät yritysasiakkaat (EPSI Rating, laajakaistapalvelut, 2010, 2011 ja 2012). Pohjoismaisen TDC-konsernin liikevaihto oli vuonna 2012 noin 3,5 miljardia euroa ja henkilöstömäärä noin 9 400. Lisätietoa: www.tdc.fi.

DNA:n 4G-nopeuksia yhteensä yli 80 uudessa kohteessa pääkaupunkiseudulla ja Uudellamaalla

DNA on rakentanut loka- ja marraskuun aikana yhteensä 84 uutta 4G-nopeuksia tarjoavaa palvelualuetta Espooseen, Helsinkiin, Hyvinkäälle, Kauniaisiin, Kirkkonummelle, Lohjalle, Nurmijärvelle, Porvooseen ja Vantaalle.

Langattoman tiedonsiirron määrät DNA:n verkossa ovat edellisen kolmen vuoden aikana kaksinkertaistuneet joka vuosi. Sen takia verkon laajentaminen ja kovempien nopeuksien mahdollistaminen ovat edelleen yksi suurimpia investointikohteita.

DNA:n verkkoa laajennetaan vielä tällä hetkellä voimakkaimmin 3G-tekniikalla ja sen parannetulla versiolla eli tehokkaalla ja 4G-nopeuksiin pääsevällä Dual Carrierilla. Niistä on suomalaisille tällä hetkellä eniten hyötyä, sillä lähes kaikki käytössä olevat päätelaitteet pystyvät hyödyntämään niitä. Huippunopean 4G LTE:n merkitys kasvaa kuitenkin nopeasti.

– Dual Carrier -alueilla useimmat pääsevät hyötymään 4G:n vauhdista, vaikka puhelin ja mokkula eivät olisi aivan uusinta uutta. LTE-laitteita on kuitenkin jo tullut markkinoille, ja sen merkitys kasvaa koko ajan, toteaa tuotantojohtaja Antti Jokinen.

DNA:lla on jo useiden satojen tukiasemien 4G LTE -verkko pääkaupunkiseudun, Tampereen ja Turun talousalueilla.

Uusimmat laajennukset

Espoossa uusimmat 4G-nopeuslaajennukset ovat muun muassa Tapiolassa, Laajalahdessa, Kauklahdessa, Kalajärvellä, Keilaniemessä, Niipperissä ja Kirstinmäessä. Uusia tukiasemakohteita Espoossa on kaikkiaan 30.

Helsingissä uusimmat lähes 30 Dual Carrier -tukiasemakohdetta ovat muun muassa Santahaminassa, Katajanokalla, Jollaksessa, Siilitiellä, Villingissä, Itäkeskuksessa, Tammisalossa, Metsälässä ja Roihuvuoressa.

Hyvinkäällä uusimmat laajennukset ovat Sahanmäessä, Rääkänkadulla ja Hakalanmäessä.

Kauniaisissa on Dual Carrier -laajennus Kirkkotien ympäristössä.

Kirkkonummen laajennus on Masalassa.

Lohjan laajennukset ovat Prisman luona ja Ojamossa.

Nurmijärvellä uusimmat vahvistukset ovat Klaukkalassa ja Kauppanummentien ympäristössä.

Porvoossa on vahvistettu 4G-nopeuksia Peippolassa.

Vantaan uusimmat tukiasemat ovat muun muassa Pähkinärinteessä, Kaivokselassa, Länsimäessä, Tikkurilassa, Tuupakassa ja Hakunilassa.

Laajennuksia on tehty myös muualla Suomessa, ja verkkoa laajennetaan nopeasti: kun huhtikuussa DNA:n Dual Carrier oli 160 kunnassa ja LTE-palveluita 11 kaupungissa, vastaavat luvut ovat nyt 200 Dual Carrier -kuntaa ja 15 LTE-nopeuksia tarjoavaa kaupunkia.

Tietoa DNA:n matkaviestinverkon teknologioista:

GSM: GSM-alueella puhelinta voi käyttää puhumiseen, tekstiviestien lähettämiseen ja vähäiseen tiedonsiirtoon.

3G: 3G-verkko sopii puheluiden ja tekstiviestien lisäksi aktiiviseen ja monipuoliseen nettisurffailuun. 3G-nopeus vaihtelee esimerkiksi sijainnin mukaan, ja tyypillisesti nopeus vaihtelee 0,4-10 megan välillä. 3G-verkko mahdollistaa jopa 21 megan enimmäisnopeuden.

Dual Carrier: Dual Carrier tuplaa 3G-tiedonsiirtonopeudet: enimmäisnopeus on 42 megaa, tyypilliset nopeudet esimerkiksi laitteista ja sijainnista riippuen noin 0,4-20 megaa. Kansainvälinen televiestintäliitto ITU määrittelee Dual Carrier -teknologian 4G:ksi. Dual Carrier -teknologiaa tukevia laitteita on ollut jo pitkään yleisesti saatavilla.

4G LTE: 4G LTE -verkossa enimmäisnopeudet kohoavat 100 megaan. LTE:llä onnistuu internetsurffailun ohella esimerkiksi videoiden katselu ja vuorovaikutteisten pelien pelaaminen. Huiman enimmäisnopeuden ohella myös tyypilliset nopeudet ovat kovia: noin 5-80 megaa.

DNA Oy on suomalainen tietoliikennekonserni, joka tarjoaa yksityishenkilöille ja yrityksille laadukkaita, viimeisintä teknologiaa hyödyntäviä puhe-, data- ja tv-palveluita. DNA:n viisi miljoonaa suomalaista tavoittava 3G-verkko laajenee edelleen, ja 4G-verkot ulottuvat koko ajan uusiin kaupunkeihin ja taajama-alueille. DNA:n liikevaihto vuonna 2011 oli 728 miljoonaa euroa ja liikevoitto 51 miljoonaa euroa. DNA:lla on yli kolme miljoonaa matkaviestin- ja kiinteän verkon asiakkuutta. DNA ja WELHO ovat DNA Oy:n rekisteröimiä tavaramerkkejä. Lisätietoa osoitteessa www.dna.fi.

Lisätietoja:

DNA-kuuluvuusalueet: www.dna.fi/kuuluvuus

Viestintävirasto: Vammaisten henkilöiden oikeus yleispalveluun paranee – Puhelin- ja laajakaistapalvelujen sääntely tiukkenee

Viestintävirasto ehdottaa yleispalveluyritysten nimeämistä entistä laajemmalle alueelle Suomessa. Yleispalveluilla tarkoitetaan kaikkiin koteihin tai yritysten toimipaikkoihin turvattuja perustasoisia viestintäpalveluja, joita ovat nykyisin puhelinliittymä ja yhden megan laajakaistayhteys. Lisäksi vammaisille henkilöille on taattu heidän tarvitsemansa puhelinpalveluja vastaavat palvelut. Yleispalveluja tarjoavat Viestintäviraston nimeämät yleispalveluyritykset. Viestintäviraston päätösluonnoksessa on arvioitu yleispalveluyritysten nimeämistarve kaikissa Suomen kunnissa.

Esteettömyys kuulo- ja puhevammaisten viestintäpalveluihin varmistetaan

Viestintävirasto ehdottaa, että kuulo- ja puhevammaisten henkilöiden tarvitsemien viestintäpalvelujen tarjontaan nimetään yleispalveluyritykset. Velvoitteet ovat uusia ja perustuvat vuonna 2011 voimaan tulleeseen viestintämarkkinalain muutokseen.

– Kuulo- ja puhevammaiset henkilöt tarvitsevat videopuhelupalveluja ja etätulkkausta päivittäiseen viestintäänsä. Myös hätäpalvelujen käyttöön soveltuvat tekstiviestipalvelut ovat näille henkilöille hyvin tärkeitä. Videopuhelut ja etätulkkaus asettavat internetyhteydelle erityisiä vaatimuksia, sillä liittymän tulee mahdollistaa riittävän nopea kahdensuuntainen tiedonsiirto, kertoo viestintäverkkoasiantuntija Klaus Nieminen Viestintävirastosta.

Näkövammaisille käyttäjille taattu liittymän laskutuksen ja asiakaspalvelun esteettömyys toteutuu nykyisin ilman erityisiä velvoitteita.

Puhelinpalveluja ja yhden megan internetyhteyttä koskeva sääntely laajenemassa – syynä teleyritysten sopimusehdot

Viestintävirasto esittää, että puhelin- ja laajakaistapalvelujen tarjontaan velvollisia yleispalveluyrityksiä tulisi nimetä aiempaa laajemmalle alueelle. Käytännössä velvoitteet kattaisivat lähes koko maan.

– Suurimmat teleyritykset ovat käyttämissään vakiosopimusehdoissa varanneet itselleen täysin avoimen oikeuden kieltäytyä tekemästä kuluttajan kanssa liittymäsopimusta, jos yritykselle ei ole Viestintäviraston päätöksellä asetettu yleispalveluvelvoitetta.  Sopimusehdot koskevat myös alueita, joilla palveluja voidaan tarjota ilman verkon lisärakentamista. Tässä tilanteessa kuluttajien mahdollisuuksia saada yleispalveluja ei voida taata ilman velvoitteiden asettamista, kertoo Viestintäviraston lakimies Saara Punkka.

Viestintävirasto pyytää lausuntoja viestintäpalvelujen yleispalvelua koskevasta päätösluonnoksesta 19.12.2012 mennessä. Lausunnon voi antaa kuka tahansa.

Viestintäviraston lausuntopyyntö on Viestintäviraston internetsivuilla.

Atea yhteistyöhön Good Technology kanssa: parempaa tietoturvaa mobiililaitteiden datalle

Lehdistötiedote 25.9.2012

Atea Finland Oy on aloittanut yhteistyön tietoturvayhtiö Good Technologyn kanssa. Atea on kehittänyt One Infra -konseptin, jonka avulla se toteuttaa asiakkailleen ajasta, paikasta ja päätelaitteesta riippumattoman työnteon mahdollistavia it-ympäristöjä. One Infra -konseptia tukevat Goodin mobiililaitteiden tietoturvaratkaisut suojaavat yrityksen tietoja erityisesti, kun työhön käytettäviä mobiililaitteita on monta ja työntekijä käyttää niitä muuhunkin kuin työasioiden hoitoon.

”Ihmiset haluavat nyt käyttää työhön samoja laitteita, joita he käyttävät myös vapaa-ajallaan. It-osastoilla on paineita laajentaa päätelaitevalikoimaa ja toisaalta ratkaista, miten työ- ja viihdekäytön sekoittuminen yhteen ja samaan laitteeseen mahdollistetaan tietoturvallisesti. Goodin mobiililaitteiden tietoturvaratkaisut vastaavat tähän tarpeeseen erinomaisesti ja olemmekin erittäin innoissamme yhteistyön alkamisesta”, Atean tarjoomasta vastaava johtaja Pasi Sairanen sanoo.

”Odotuksemme Suomen markkinoiden suhteen ovat korkealla. Suomalaisten yritysten it-ympäristöt ovat edistyksellisiä ja erityisen pitkällä Suomessa ollaan tietoturva-asioissa”, Good Technologyn Pohjoismaista vastaava johtaja Svante Hagblom sanoo.

Hagblomin mukaan tietoturva-asiat on nyt mietittävä uudelleen, sillä työntekijöiden omat laitteet tulevat työpaikoille ja niiden käyttö tulee mahdollistaa tietoturvallisesti. Omien laitteiden tietoturvakriteerien täyttyminen on erityisen tärkeää aloilla, joissa esimerkiksi yksityisyyden suojaan liittyvä lainsäädäntö asettaa korkeat vaatimukset tietoturvalle. Goodin asiakkaisiin lukeutuu muiden muassa Yhdysvaltain ja EMEA-alueen suurimpia pankkeja sekä terveydenhuoltoalan yhtiöitä, vähittäiskaupan jättejä ja teollisuusyrityksiä.

Käytännössä järjestelmän piiriin haluttaviin mobiililaitteisiin asennetaan Good Technologyn sovellus, jonka avulla pystytään hallitsemaan sitä, miten yrityksen tietoja näissä laitteissa käsitellään. Työsähköpostin liitetiedostojen siirtoa ja tallentamista voidaan esimerkiksi rajoittaa. Jos yrityksen tiedot halutaan poistaa laitteesta esimerkiksi työsuhteen päättymisen vuoksi, laite voidaan tyhjentää niin, että vain yrityksen tiedot poistetaan ja työntekijän henkilökohtaiset tiedot jäävät ennalleen.

Goodin sovelluksella on tuki iOS-, Android- ja Windows- tablet-koneiden ja älypuhelinten käyttöjärjestelmiin.

”Perinteisesti eri päätelaitteiden tietoturvassa on keskitytty itse laitteen etähallintaan. Laitetta arvokkaampaa yritykselle on kuitenkin sen sisältämä yrityksen tieto. Kun keskitytään huolehtimaan tästä tiedosta, työkäyttöön pystytään tarjoamaan entistä laajempi laitevalikoima ja sallimaan työntekijöiden omien laitteiden käyttö tietoturvan vaarantumatta”, Pasi Sairanen sanoo.

Atea

Atea on Pohjoismaiden ja Baltian maiden johtava it-infrastruktuuriratkaisujen, -tuotteiden ja palveluiden kokonaistoimittaja. Suomessa Atealla on maanlaajuinen myynti- ja palveluorganisaatio, johon kuuluu noin 400 työntekijää. Atea-konserni on listattu Oslon pörssissä, ja sen liikevaihto on runsaat 2,5 miljardia euroa. Konsernilla on noin 6 000 työntekijää ja 79 toimipistettä.

www.atea.fi

Elisalle voitto Vuoden Parhaat 2012 Asiakaspalvelukilpailussa

Elisa Henkilöasiakkaiden Contact Center on voittanut suurten organisaatioiden sarjan Vuoden Parhaat 2012 Asiakaspalvelukilpailussa. Tunnustus myönnettiin tänään Yhteys 2012 – konferenssissa.

Elisa Asiakaspalveluiden neljässä toimipisteessä työskentelevät yli 500 ammattilaista hoitavat vuodessa yli 10 miljoonaa asiakaskontaktia. Elisa on pitkään ja systemaattisesti panostanut asiakaspalvelunsa toiminnan ja laadun kehittämiseen.

– Saamamme tunnustus on osoitus siitä työstä, jota olemme tehneet asiakaspalvelumme parantamiseksi. Olemme kuunnelleet asiakkaidemme toiveita ja kehittäneet toimintaamme niiden mukaan. Kehitimme ruuhkatilanteita varten takaisinsoittopalvelun, jonka ansiosta asiakkaidemme ei tarvitse enää jonottaa asiakaspalveluumme, vaan heille soitetaan takaisin. Tämä lisäksi olemme ottaneet sosiaalisen median yhteisöt yhdeksi asiakaspalvelukanavaksi, kertoo osastopäällikkö Pekka Litmanen Elisalta.

Vuodesta 2009 järjestetyssä Vuoden Parhaat Asiakaspalvelukilpailussa palkitaan vuosittain organisaatioita ja henkilöitä, jotka ovat panostaneet asiakaspalveluun ja jotka toiminnallaan osoittavat toteuttavansa erinomaisen toiminnan tunnuspiirteitä.

– Elisan Asiakaspalvelut on kehityshakuinen ja etsii ennakkoluulottomasti ratkaisuja erinomaisen asiakaskokemuksen, toiminnan kustannustehokkuuden ja henkilöstön osaamisen ja hyvinvoinnin varmistamiseksi. Elisa Asiakaspalveluiden erinomaisuutta asiakaspalvelun tuottamisessa ovat sen teknologiset ratkaisut sekä kyky palvella ja tukea asiakkaan palvelua kanavariippumattomasti, kertoo kilpailun organisaattori ja pääarvioija Elina Soukola Vuoden Parhaat Asiakaspalvelukilpailusta.

– Panostamme jatkuvasti myös henkilöstömme hyvinvointiin, työssä viihtymiseen ja osaamiseen. Esimerkiksi toimitilojen viihtyisyyteen on kiinnitetty erityistä huomiota. Uskomme näiden olevan edellytyksiä tehokkaalle ja laadukkaalle toiminnalle, joka näkyy aitona asiakastyytyväisyytenä, jatkaa Litmanen.

Vuoden Parhaat Asiakaspalvelukilpailu palkitsee organisaatioita ja henkilöitä, jotka panostavat systemaattisesti asiakas- ja myyntipalvelun toiminnan kehittämiseen. Lisätietoja www.vuodenparhaat.fi
Elisa on tietoliikenne- ja ICT-palveluyritys. Tuomme elämyksiä suomalaisten elämään ja tuottavuutta liiketoimintaan online- ja ICT-palveluillamme. Palvelemme noin 2,2 miljoonaa kuluttajaa, yritystä ja julkishallinnon organisaatiota. Mobiililiittymien markkinajohtajana tarjoamme asiakkaillemme Suomen kattavimman ja nopean 3G-verkon sekä 4G-nopeudet. Liikevaihtomme vuonna 2011 oli 1,53 miljardia euroa ja henkilöstömäärämme 3 750. Tarjoamme palvelut kansainvälisesti yhteistyössä Vodafonen ja Telenorin kanssa. Lisätietoja www.elisa.fi