Mobiiliparkki

Yhteystiedot: Kerttu Vali, Pajamäenkatu 14, 48600 Kotka email: mobiiliparkki@victoriamedia.fi

Hanselin hankintapäätös sai lainvoiman: Elisa on valtion puhe- ja asiakaspalveluratkaisujen toimittaja

657-180x180-medium

Valtion yhteishankintayhtiö Hanselin tekemä päätös hankkia valtion puhe- ja asiakaspalveluratkaisut Elisalta on saanut lainvoiman. Jatkossa Elisa toimittaa valtionhallinnolle uuden ajan viestintäratkaisuja, jotka tuovat kustannussäästöjen ja joustavuuden ohella mahdollisuuden entistä parempaan asiakaspalveluun.

Alun perin hankintapäätös, jossa kilpailutuksen voittajaksi julistettiin Elisa, tehtiin maaliskuussa 2011, mutta päätöksestä tehdyt valitukset sekä uudelleen tehty tarjousvertailu ovat hidastaneet sen toimeenpanoa. Tänä aikana puhe- ja asiakaspalveluratkaisujen toimituksia on tehty väliaikaisen puitesopimuksen nojalla.

Nyt voimaan astuva puitesopimus pitää sisällään ministeriöille, valtion virastoille ja laitoksille sekä eräille valtionyhtiöille tarjottavia uuden ajan puhe- ja asiakaspalveluratkaisuja. Näihin palveluihin kuuluu muun muassa langaton puhelinvaihdepalvelu.

– Mobiilin vaihdepalvelun avulla virkamiehet voivat joustavasti hallita ja ohjata saapuvia puheluita, mikä puolestaan parantaa tavoitettavuutta, hankejohtaja Ari Ranto Elisalta selvittää.

Langaton ratkaisu on jo otettu käyttöön väliaikaisella sopimuksella muun muassa Valtiokonttorissa.

– Langattomassa verkossa toimiva vaihdepalvelu toi meidät kiinni tähän päivään. Asiakaspalvelun laatu on selkeästi parantunut, kun voimme entistä toimivamman raportoinnin ansiosta ennakoida puheluiden määrää ja vaihteen kuormitusta. Myös kustannukset ovat pienentyneet, kertoo Valtiokonttorin tietohallintopäällikkö Timo Haurinen.

Palvelun käyttöönoton myötä valtionhallinnon numerot yhtenäistyvät helposti tunnistettaviksi 0294- ja 0295-alkuisiksi numeroiksi, joiden välillä soitetut puhelut ovat maksuttomia. Kansalaisille näihin numeroihin soittaminen käy paikallispuhelumaksun hinnalla.


Palveluna pilvestä

Tavoitettavuutta parantaa yhtä lailla puitesopimukseen sisältyvä monikanavainen kontaktienohjausjärjestelmä, joka vapauttaa asiakaspalvelun paikka- ja aikariippuvuudesta. Tämän seurauksena eri kanavista tuleviin yhteydenottoihin voidaan vastata nopeammin ja toisaalta organisaation resurssit saadaan tehokkaaseen käyttöön.

Sekä puhelinvaihde että kontaktienohjausjärjestelmä tarjotaan asiakkaalle pilvipalveluna, jotka eivät vaadi käyttäjältä laitehankintoja tai -asennuksia.

– Kustannustehokkuuden ohella pilvipalveluiden etu on joustavuus sekä helppo ylläpito. Verkkopohjaisissa palveluissa Elisa tekee päivitykset keskitetysti, joten ne ovat välittömästi kaikkien valtionhallinnon asiakkaiden käytössä, Ranto huomauttaa.

Langattoman vaihteen sekä monikanavaisen kontaktienohjausjärjestelmän ohella puitesopimukseen kuuluu keskeisenä osana mobiilitunnistaminen, joka helpottaa esimerkiksi turvallista ja luotettavaa asiointia valtionhallinnon kanssa.