Mobiiliparkki

Yhteystiedot: Kerttu Vali, Pajamäenkatu 14, 48600 Kotka email: mobiiliparkki@victoriamedia.fi

K-PLUSSA-KORTTIA VOI NYT KÄYTTÄÄ ANDROID-ÄLYPUHELIMILLA

k-plussa-mobiilikortti_255507_2

K-Plussa ottaa käyttöönsä puhelimessa toimivan K-Plussa-mobiilikortin. K-Plussa-mobiilikortti on Android-puhelimeen ladattava sovellus, joka toimii lähiluettavan K-Plussa-kortin tavoin K-ryhmän kaupoissa. Sovellus on beta-versio, jota kehitämme edelleen. Mobiilikortti on kätevä vaihtoehto kanta-asiakaskortin rinnalle ja helpottaa asiointia K-kaupoissa.

K-Plussa-mobiilikortin beta-versio on ladattavissa Android Play -kaupasta ilmaiseksi. Lataaminen edellyttää, että asiakkaalla on voimassa oleva K-Plussa-kortti tai pankin maksukortti K-Plussa-ominaisuudella. Kortti on mahdollista ladata NFC-ominaisuudella varustettuun Android-puhelimeen, jossa on käyttöjärjestelmäversio 4.4 tai uudempi. Windows-laitteisiin mobiilikortti on tulossa kevään aikana, ja iOS:n osalta mobiilikortin järjestelmäkehitys on selvitysvaiheessa.

– K-Plussa otti NFC-tekniikalla toimivat lähiluettavat kanta-asiakaskortit käyttöön vuoden 2012 alussa. Siitä lähtien kaikki uudet K-Plussa-käteiskortit ovat olleet lähilukutekniikan mahdollistavia kortteja. NFC-tekniikkaa käyttävä K-Plussa-mobiilikortti on uusi kehitysaskel tavoitteessamme helpottaa asiakkaidemme arkea ja kanta-asiakasohjelmamme etujen käyttöä, kertoo K-Plus Oy:n varatoimitusjohtaja Tapio Näveri.

K-Plussa-mobiilikortin käyttö on helppoa. Asiakas vie matkapuhelimen kiinni maksupäätteen vasempaan kylkeen ostotapahtumiensa käsittelyn yhteydessä, jolloin kassajärjestelmä tunnistaa asiakkaan K-Plussa-kortille ladatut erikoisedut ja ohjaa ostoksista kertyvät K-Plussa-pisteet asiakkaalle.

K-ryhmän kauppojen yhtenäinen laitekanta mahdollistaa lähiluettavan K-Plussa-mobiilikortin käyttöönoton lähes kaikissa K-kaupoissa sekä Anttiloissa.

Linkki sovelukseen Play-kaupassa http://play.google.com/store/apps/details?id=com.plussa.plussacard

 

Mobiilipalvelu MAZHR®:in kehittänyt M2Talent Oy on valittu Piilaaksoon start up –ohjelmaan

MAZHR app

Suomalaisen start up yrityksen M2Talent Oy:n kehittämä mobiili työnhakupalvelu MAZHR® tähtää globaalimarkkinoille ja on ainoana suomalaisyrityksenä valittu Piilaakson merkittävään Black Box Connect –ohjelmaan (http://blackbox.vc). Ohjelma auttaa globaaleille markkinoille pyrkiviä lupaavia start up yrityksiä luomaan kontakteja Silicon Valleyn yhteisöön, sijoittajiin sekä tarjoaa ammatillista tukea kansainvälistymiseen. Ohjelmaan on viimeisen 10 vuoden aikana valittu 300 globaaliin markkinaan pyrkivää yritystä ja sen merkittävä yhteistyökumppani on Google Ventures.

”Tämä on meille hieno mahdollisuus siirtyä seuraavaan kasvuvaiheeseen MAZHR® -palvelumme kehittämisessä ja kansainvälistämisessä. Ohjelma tarjoaa meille mahdollisuuden päästä Piilaakson ytimeen ja yhteisöön sekä saada Black Box Connect ohjelman ja verkoston kautta monipuolista ammatillista apua globaalin palvelun luomisessa ja potentiaalisten sijoittajien tapaamiseen”, toteaa M2Talent Oy:n perustajaosakas, hallituksen puheenjohtaja Mikko Armila.

MAZHR® –palvelun johtavana ajatuksena on kehittää, helppokäyttöinen mobiilipalvelu, ensisijaisesti työnhakijoille, ”työnhaun Tinder”. Palvelu hyödyntää sosiaalista mediaa ja sitä kehitetään analytiikan avulla yhdessä käyttäjien kanssa.

Palvelun perustajat, Mikko Armila, Jane Moilanen ja Janne Vainio ovat erittäin kokeneita mobiili- ja digipalvelujen ammattilaisia, joilla on vankkaa näyttöä uusien liiketoimintojen kehittämisestä, kaupallistamisesta ja markkinoinnista.

M2Talent Oy on vuonna 2012 perustettu suomalainen yritys, joka kehittää palveluja yksilöiden vahvuuksien tunnistamiseen ja niiden hyödyntämiseen yrityksissä entistä nopeammin ja kustannustehokkaammin. MAZHR® on M2Talent Oy:n uusi, globaaleille markkinoille tähtäävä sosiaalisen median työnhakupalvelu.

112 Suomi -sovelluksella lähes 130 000 latausta, uudessa versiossa mukana paikannustarkkuuden näyttö

112Suomi-Ole-loydettavissa-hatatilanteessa-112Suomi-980x350

Sovellus on saatavilla Androidin ja iPhonen ohella myös Windows- ja Jolla -puhelimiin.

Digia julkisti juhannuksen alla yhteistyössä Hätäkeskuslaitoksen kanssa kehitetyn 112 Suomi -mobiilisovelluksen, joka tarkentaa hätäpaikannusta ja nopeuttaa avunsaantia hätätilanteessa.

Sovellusta on sunnuntaihin mennessä ladattu eri sovelluskaupoista 127 275 kertaa. Sovellusta on käytetty hätäilmoitusten tekoon reilut 500 kertaa.

Päivitysversiossa parannettu käytettävyyttä ja lisätty ominaisuuksia

Sovellukseen tulee tällä viikolla saataville ensimmäinen päivitys, joka tuo sovellukseen uusia ominaisuuksia. Myös sovelluksen käytettävyyttä on parannettu käyttäjäpalautteen perusteella.

Merkittävin uusista ominaisuuksista on paikannustarkkuuden näyttö. Sovelluksen paikannustoiminto perustuu GPS-signaaliin, jonka vahvuus vaihtelee huomattavasti ympäristöstä ja puhelimen teknisistä ominaisuuksista riippuen.

“112 Suomi -mobiilisovellus on apuväline, joka tukee ja nopeuttaa soittajan sijainnin määrittelyä, mutta esimerkiksi heikon dataverkkoyhteyden vuoksi sijaintitiedon lähetys hätäkeskukseen ei välttämättä aina onnistu. Tällaisessakin tilanteessa sovelluksesta on apua, sillä hätäpuhelun soittaja voi hätäpuhelun aikana kertoa suullisesti sovelluksen näyttämän koordinaattitiedon hätäkeskuspäivystäjälle”, hätäkeskuspalvelujen johtaja Marko Nieminen sanoo.

Päivityksen myötä sovelluksen näytöltä voi tarkistaa ja kertoa sijaintitiedon tarkkuuden, joka normaalisti välittyy hätäkeskuspäivystäjälle automaattisesti osana sijaintitietoa.

Sovellus palvelee myös matkailijoita – akun kulutus nyt vähäisempi

Sovellus on jatkossa ladattavissa kaikkialla, kun se on tähän asti ollut ladattavissa vain suomalaisista sovelluskaupoista.

”Toivomme, että muutoksen myötä esimerkiksi Suomessa vierailevat matkailijat, joiden voi olla erityisen hankalaa kertoa sijaintiaan vieraassa ympäristössä, löytävät sovelluksen”, julkishallinnon toimialajohtaja Sami Rantanen Digialta sanoo.

Käyttäjäpalautteen pohjalta uuteen versioon on tehty akunkulutusta hillitsevä uudistus: Uudessa versiossa sovellus kytkee GPS-toiminnon pois päältä taustalle mennessään, jos hätäpuhelu ei ole käynnissä.

”Olemme saaneet sovelluksesta paljon kysymyksiä, palautetta ja kehitysehdotuksia, mikä on hienoa. Verkkosivulle www.digia.com/112suomi on koottu vastauksia yleisimpiin kysymyksiin”, Rantanen vinkkaa.

**

Digian Qt-teknologialla toteutettu sovellus on ladattavissa ilmaiseksi Android-, iPhone, Windows- ja Jolla -puhelimille. Hätäkeskuslaitos suosittelee sovelluksen lataamista. Tutustu:www.digia.com/112suomi

Raportti: mobiilisovelluskehittäjät eivät panosta riittävästi tuotteidensa tietoturvaan

ubz6keh9egzuakkoezri

Helsinki, Suomi – 24.3.2015: IBM Securityn ja Ponemon-instituutin julkaisema “The State of Mobile Application Insecurity” -raportti kertoo mobiilisovellusten tietoturvan huolestuttavasta tilasta. Lähes 40 prosenttia tutkimukseen osallistuneista mobiilisovelluksia kehittävistä yrityksistä ei panosta riittävästi tuotteidensa tietoturvaan. Keskiverto tutkimukseen osallistunut yritys testasi vain alle puolet kehittämistään sovelluksista ja 33 prosenttia yrityksistä ilmoitti, etteivät koskaan testaa sovelluksiaan ennen markkinoille tuontia. Raporttia varten kerättiin tietoa tietoturvakäytännöistä yli 400 mobiilisovelluksia kehittävästä organisaatiosta kyselytutkimuksen avulla.

Tutkimukseen osallistuneet organisaatiot käyttivät keskimäärin 34 miljoona dollaria vuosittain mobiilisovellusten kehitystyöhön, mutta vain 5,5 prosenttia tästä budjetista suunnattiin käytettäväksi tietoturvan varmistamiseen ennen tuotteiden tuomista markkinoille. Jopa 50 prosenttia yrityksistä ei käytä ollenkaan rahaa tuotteidensa tietoturvaan. Raportin mukaan monet tutkimuksen yrityksistä tarkistavat sovelluksensa haavoittuvuuksien varalta harvoin tai tuskin koskaan. Etusijalla on markkinoille tuonnin nopeus ja käyttäjäkokemus. 65 prosenttia vastanneista kertoo asiakkaiden tarpeiden ja kysynnän menevät tietoturvan edelle ja 77 prosenttia mainitsee ”julkaisukiireen” olevan pääasiallisena syynä mobiilisovellusten haavoittuvuuksiin.

Mobiilisovellusten tukkimatta jätetyt haavoittuvuudet tarjoavat kyberrikollisille mahdollisuuden päästä käsiksi luottamukselliseen yritys- ja henkilötietoon työkäyttöön tarkoitettujen omien mobiililaitteiden tai yrityskäyttöön tarkoitettujen mobiililaitteiden avulla. Viimeisin IBM X-Force -raportti osoittaa, että vuonna 2014 yli miljardi henkilötietoa vaarantui tietoturvahyökkäyksen seurauksena.
IBM Securityn ja Ponemon-instituutin raportin mukaan yritykset suojaavat mobiililaitteitaan kehnosti kyberuhkia vastaan. Omien mobiililaitteiden hyödyntäminen työkäytössä (BYOD) on yleistynyt voimakkaasti ja ongelmia syntyy, kun työntekijät liittyvät avoimeen verkkoon tai lataavat testaamattomia sovelluksia epäluotettavista lähteistä altistaen laitteet haittaohjelmille. Raportti paljastaa, että jopa luotettuina pidettyjen yritysten mobiilisovellusten lataaminen perinteisistä sovelluskaupoista pitävät sisällään suuren riskin. Yli puolet (55 %) organisaatioista kertoi ettei heillä ole olemassa olevaa käytäntöä, joka määrittelisi hyväksyttävän tavan käyttää mobiilisovelluksia työpaikalla. Suurin osa yrityksistä (67 %) sallii työntekijöidensä ladata hyväksymättömiä sovelluksia työkäyttöön tarkoitettuihin laitteisiin. Lisäksi 55 % organisaatioista sallii työntekijöiden ladata ja käyttää työntekoon liittyviä sovelluksia omalle mobiililaitteelle.

IBM on julkaissut uuden mobiiliuhkien hallintaan tarkoitetun ja IBM MobileFirst Protect -tarjoomaan kuuluvan IBM MobileFirst Protect Threat Management -ratkaisun. Sen avulla on mahdollista havaita mobiililaitteessa tapahtuva epäilyttävä toiminta ja estää haittaohjelmien toiminta laitteessa. Ratkaisussa yhdistyy pilvipohjaisen jakelun mukanaan tuoma joustavuus ja kokonaisvaltainen mobiililaitteiden hallinta yritysympäristössä.

Laajempi englanninkielinen tiedote osoitteessa:
www.ibm.com/press/us/en/pressrelease/46360.wss
Ponemon-instituutin toteuttama “The State of Mobile Application Insecurity” -raportti: http://ibm.co/1Luywga

Uusi valuuttalaskin matkapuhelimesi näytölle

NordeaNext_iPhone6_final

Nordea tuo Suomessa ensimmäisenä pankkina markkinoille aivan uudenlaisen valuuttalaskimen. Kun käyttäjä osoittaa matkapuhelimensa kameralla hintalappua tai kuittia, hinta näkyy valitussa valuutassa.

Nordea Next iPhone-sovellus on Nordean mobiilipankin laajennettu versio. Siihen lisätään uusia toimintoja rajatulle käyttäjäryhmälle. Nordea haluaa ottaa asiakkaat mukaan digitaalisten palvelujen kehittämiseen. Näin saadaan lisää tietoa käyttäjien mieltymyksistä. Nordea Nextistä saadun palautteen perusteella päätetään, mitkä toiminnot tuodaan kaikkien Nordean asiakkaiden käyttöön.

Oikea tieto hinnoista, kun olet ulkomailla
Nordea Next käyttäjät saavat nyt käyttöönsä valuuttalaskimen, joka perustuu uusimpaan mobiilitekniikkaan. Valuuttalaskimen toiminta perustuu sijaintitietoihin ja optiseen tunnistukseen. Kun käyttäjä osoittaa kännykkäkameralla hintalappua, hän näkee hinnan välittömästi valitsemassaan valuutassa.

Uusia toimintoja joka kuukausi
Nordea Nextiin pyritään tuomaan uusia toimintoja joka kuukausi. Päätökset asiakkaille esiteltävistä ideoista tehdään kuukausittain. Nordea tutkii myös muita älylaitteita, ja pankilta on tulossa sovellus Applen älykelloon, joka tulee Pohjoismaiden markkinoille vuoden toisella neljänneksellä.

Älykellomarkkinoiden odotetaan kasvavan vahvasti vuonna 2015. Siksi Nordea testaa, haluavatko asiakkaat käyttää myös pankkipalveluja älykellon avulla.

Nordea Next otettiin käyttöön viime vuoden marraskuussa. Käyttäjät ovat alusta asti auttaneet pankkia arvioimaan erilaisia ideoita. Näitä ovat muun muassa saldon pikahaku (Quick Balance), virheellisiä kirjautumisia vahtiva Login Guard ja sormenjälkiin perustuva Fingerprint Login.

Perustietoja:
– Valuuttalaskin toimii myös ilman Internet-yhteyttä.
– Valuuttakurssit päivittyvät päivittäin, jos puhelin on yhteydessä Internetiin johonkin aikaan päivästä.
– Nordea Next on saatavilla iPhone (iOS 8) puhelimille ja sen kieli on englanti. Tämän ansiosta sovellusta voidaan kehittää nopeasti ja uusia toimintoja voidaan ottaa käyttöön kuukausittain.

Suomalainen sovellus voitti kansainvälisen kilpailun Barcelonan mobiilitapahtumassa

tkvqp2a5c2156ewteo9o

Euroopan Avaruusjärjestö, ESA, ja ohjelmistoyhtiö SAP järjestivät yhteistyössä ESA App Camp Barcelona -sovelluskehityskilpailun Barcelonan Mobile World Congress 2015 -tapahtuman yhteydessä. Suomen joukkue voitti kilpailun maanviljelijöille suunnatulla AGRAI-sovelluksella jakaen ykkössijan englantilaisen Code Greenin kanssa. Eri puolilla Eurooppaa järjestettyjen esikarsintojen kautta Barcelonan loppukilpailuun olivat päässeet joukkueet Suomen ja Iso-Britannian lisäksi Saksasta, Hollannista, Italiasta ja Portugalista.

Kyseessä oli sovelluskehityskilpailu, jossa hyödynnettiin ESA:n kaukokartoitussatelliittien tietoja ja SAP HANA Cloud -sovelluskehitysalustaa. Kilpailijoiden tuli niitä käyttäen kehittää uusia innovatiivisia ratkaisuja, joiden avulla yritykset ja yhteiskunta voisivat toimia tehokkaammin sekä energiaa ja ympäristöä säästäen.

Suomen joukkueen, Henrik Skogström, Aarni Koskela, Otso Rasimus ja Matti Määttänen, AGRAI-sovellus on suunnattu maanviljelijöille ja se hyödyntää satelliittien välityksellä kerättävää tietoa esimerkiksi säätilasta ja ilmastosta. Sovelluksen avulla maanviljelijä saa tietoa kasvukauden edistymisestä ja sadon oletetusta valmistumisajankohdasta. Näin viljelijä voi esimerkiksi optimoida lannoitus- ja sadonkorjuuajankohtia.

Avaruusteknologian sovellukset tulevat tulevaisuudessa yleistymään myös muilla toimialoilla. Erityisesti henkilökohtaiseen paikannukseen liittyvien markkinoiden uskotaan kasvavan vahvasti. Avaruussatelliiteista saatavien tietojen jakaminen avoimeen käyttöön voi avata yrityksille täysin uusia mahdollisuuksia ja markkinoita. SAP HANA kykenee käsittelemään valtavia määriä Euroopan Avaruusjärjestön satelliittien keräämiä maapallon havainnointietoja.

Kilpailun voittaneilla joukkueilla on mahdollisuus päästä mukaan Euroopan Avaruusjärjestön yrityshautomoon sekä SAP:n Startup Focus -ohjelmaan, joka tukee nuoria yrittäjiä maailmanlaajuisesti. Ohjelmassa on tällä hetkellä mukana 1 810 start-upia ja yli 135 validoitua sovellusta 57 maasta.

Linkki englanninkieliseen tiedotteeseen

IBM ja Apple julkistivat toisen aallon yrityksille suunnatuista mobiilisovelluksista

gykiijqgxvc5g1n1qz3v

Helsinki, Suomi – 3.3.2015: Barcelonassa meneillään olevassa Mobile World Congress –tapahtumassa IBM ja Apple esittelivät jatkoa viime vuonna alkaneelle yhteistyölle julkaisemalla uusia sovelluksia IBM MobileFirst for iOS -portfolioon. Mobiilisovellukset sisältävät ratkaisuja niin pankki- ja rahoituspalvelujen kuin lehtoyhtiöiden ja vähittäiskaupan käyttötarkoituksiin.

IBM MobileFirst for iOS –portfolio täydentyi seuraavilla sovelluksilla:

  • Matkustaminen:Passenger Care” -sovellus tuo yksilöllisen asiakaspalvelun sinne, missä matkustaja apua tarvitsee. Enää ei tarvitse jonottaa asiakaspalveluun, vaan asiakaspalvelu tulee asiakkaan luokse. Sujuvan ja yksilöllisen asiakaspalvelukokemuksen lisäksi Passenger Care nopeuttaa lähtöselvitystä ja helpottaa kenttien ruuhkia.
  • Vähittäiskauppa:Dynamic Buy” -ratkaisun avulla vähittäiskaupan ostajat saavat reaaliaikaisen näkymän ja dataan pohjautuvia suosituksia sesonkituotteista ja siitä, mitkä tuotteet menestyvät. Ostajat saavat vaiston ja kokemuksen tueksi faktatoihin perustuvan näkymän.
  • Pankki- ja rahoituspalvelut: Advisor Alerts” -sovelluksen hyödyntämän analytiikan avulla rahoitusalan ammattilaiset voivat priorisoida asiakkaisiin liittyviä työtehtäviään sekä tehdä tietoon perustuvia päätöksiä oikea-aikaisesti. Satojen asiakkaiden viidakossa kahlaavilla neuvonantajilla ei aina ole aikaa paneutua tarpeeksi asiakkaidensa yksilöllisiin tarpeisiin. Räätälöidyillä analytiikkaominaisuuksilla varustettu ”Advisor Alerts” ilmoittaa personoidun käyttöliittymän välityksellä tärkeimmät tehtävät ja ehdottaa seuraavaksi otettavat askeleet. Lisäksi käyttäjä saa tarvittavia varoituksia muutoksista ja hänen on mahdollista delegoida tehtäviä eteenpäin esimerkiksi toimistolla olevalle tiimille.

Portfolion uudet sovellukset on mahdollista räätälöidä asiakkaan mukaan. Ne on myös helppo ottaa käyttöön, hallinnoida ja päivittää IBM:n pilvipalvelun kautta. Yli 50 asiakasta, mukaanlukien Air Canada, American Eagle Outfitters, Banorte, Boots UK, Citi ja Sprint, hyödyntää uusia sovelluksia.

Laajempi englanninkielinen tiedote osoitteessa:
www.ibm.com/press/us/en/pressrelease/46210.wss

Boots UK:n Robin Phillipsin kirjoitus aiheesta Smarter Planet -blogissa:
Boots UK Pulls Up Mobile App to Empower Employees
http://ibm.co/17KaDPk

DNA toi maksamisen ja viikkorahan älypuhelimeen

2014-10-30 12_08_40-DNA Täpäkkä _ Ominaisuudet - DNA

DNA Täpäkkä on DNA Oy:n ja Visan turvallinen maksukortti, joka toimii älypuhelimessa ja verkossa. Se toimii preapaidin tavoin, palvelussa käyttäjä itse lataa saldon ja seuraa helposti tilitapahtumia puhelimestaan. DNA Täpäkässä on Viikkorahakortti-ominaisuus, jolla nuori voi turvallisesti ostaa esimerkiksi sovelluskaupasta digitaalista sisältöä. Lähimaksukykyisellä fyysisellä kortilla voi maksaa täppäämällä myös normaaleissa kaupoissa.

DNA Täpäkkä toimii Android-, iOS- ja Windows Phone -puhelimissa ja on saatavilla kaikkien operaattoreiden asiakkaille.

– Haluamme olla mukana mobiilimaksamisen kehittämisessä ja käyttöönotossa Suomessa. DNA Täpäkälle on myös kysyntää, koska sillä yhä yleisemmäksi tuleva verkko-ostaminen erityisesti ulkomailta on turvallisempaa ja koko perheen nettiostoksia on helpompi hallinnoida ja seurata puheliiketoiminnan johtaja Cedric Kamtsan sanoo.

DNA Täpäkän pilotoinnissa kiinnostavaksi ominaisuudeksi nousi sen Viikkorahakortti-ominaisuus.
Viikkorahakortti poistaa turhat riskit nuoren nettiostoksista ja opettaa turvallista rahankäyttöä.

– Erityisesti uskomme DNA Täpäkän Viikkorahakortin kiinnostavan lasten vanhempia. Vanhemmat voivat ladata lapsen Viikkorahakortille rahaa ja seurata kortin käyttöä matkapuhelimellaan tai netin kautta. Viikkorahakortti mahdollistaa nuorille turvallisen mahdollisuuden ostaa normaali kauppojen lisäksi digitaalista sisältöä sovelluskaupoista, kuten musiikkia ja erilaisia appseja, jatkaa Kamtsan.

DNA Täpäkkä, virtuaalinen Visa-maksukortti, on ladattavissa sovelluskaupoista sekä DNA:n verkkosivuilla osoitteesta tapakka.dna.fi.

Lisätietoja DNA Täpäkästä löytyy osoitteesta www.dna.fi/tapakka.

Deloitte: Mobiilisovelluksista vain parhaimmat selviävät

Sovellusten lataaminen älypuhelimiin on vähentynyt merkittävästi, vaikka älypuhelinten ja tablettien määrä on voimakkaassa kasvussa.

• Suomessa älypuhelimia jo suhteessa yhtä paljon kuin Iso-Britanniassa.

• Yli puolet älypuhelinten käyttäjistä ei ole koskaan maksanut sovelluksesta puhelimeensa ja vain harva käyttää maksullisia pelipalveluita säännöllisesti.

• Aamu käynnistyy älypuhelimella, sillä yli puolet suomalaisista käyttää älypuhelintaan 15 minuutin kuluessa heräämisestä ja melkein 90 % tunnin sisällä.

Suomi kirinyt Iso-Britannian kiinni älypuhelinten määrässä – silti Euroopan keskiarvoa jäljessä

Viime vuosina älypuhelimien ja tablettien suosio on Suomessa kasvanut valtavasti eikä kasvulle toistaiseksi näy loppua. Noin kaksi kolmesta suomalaisesta omistaa älypuhelimen. Asukaslukuun suhteutettuna Suomi on saavuttanut Iso-Britannian älypuhelinten määrässä, mutta Euroopan keskiarvoon verrattuna Suomi tulee vielä perässä.

Matkapuhelinten perusmallit ovat harvinaisuuksia erityisesti nuorten keskuudessa – perusmalli löytyy vain joka viidenneltä suomalaisnuorelta.

Myös tablettien määrä on lisääntynyt reippaasti kaikissa ikäryhmissä. Tablettien käyttö on suosituinta 35–44-vuotiaiden suomalaisten keskuudessa (42 %), kasvua viime vuoteen on 20 %. Muut ikäryhmät tulevat vahvasti perässä. Yli 55-vuotiaiden keskuudessa tabletti löytyy nykyään joka neljänneltä ja alle 35-vuotiailta reilulta kolmannekselta. Tiedot selviävät asiantuntijaorganisaatio Deloitten tuoreesta Global Mobile Consumer -tutkimuksesta, jossa tutkittiin tuhannen suomalaisen kuluttajan matkapuhelinkäyttöä.

2014-10-22 17_10_11-Global Mobile Consumer Survey 2014_infograafi.pdf - Nitro Pro 9

Sovelluksista vain parhaimmat selviävät

Sovellusten lataaminen on vähentynyt merkittävästi viime vuodesta. Keskimäärin kuukaudessa yli 40 % kuluttajista ei lataa yhtään uutta sovellusta. Viime vuonna vastaava luku oli 28 %. Vain 4 % suomalaisista lataa yli neljä sovellusta kuukaudessa. Varttuneempien keskuudessa sovellusten lataaminen on vielä harvinaisempaa: neljännes yli 55-vuotiaista ei ole koskaan ladannut sovellusta puhelimeensa.

Maksullisten sovellusten hankkiminen on vielä vähäisempää suomalaisten kuluttajien keskuudessa, sillä 53 % ei ole koskaan ostanut maksullista sovellusta.

Vaikka pelaaminen on yleistä, maksulliset pelit tai pelien muut maksulliset lisäpalvelut eivät ole suosittuja suomalaisten keskuudessa. Vaikka melkein puolet 18–24-vuotiaista suomalaisista pelaa puhelimellaan pelejä ainakin kerran viikossa, vain 12 % heistä maksaa peleistä kuukausittain ja ainoastaan 7 % ostaa kuukausittain peleihin virtuaalisia tarvikkeita. Paljon pelaavat myös 35–44-vuotiaat (39 %), mutta heistäkin vain 5 % laittaa kuukausittain rahaa maksullisiin peleihin.

“Sovellusmarkkinat ovat muuttuneet: alkuinnostus on nyt mennyt ohi ja kilpailu kiristyy entisestään. Kuluttajat käyttävät sovelluksia, jotka palvelevat juuri heidän tarpeitaan ja joista he saavat helposti tiedon. Tästä syystä vain parhaimmat ja tunnetuimmat sovellukset selviävät. Sama trendi on nähtävissä myös globaalisti. Tämä aiheuttaa sovellusvalmistajille paineita tuoda innovatiivisia sovelluksia nopeasti ja näkyvästi markkinoille. Sovelluskehityksessä pitkään kestävä kilpailuetu on haastavaa saavuttaa”, muistuttaa Deloitten teknologia, media ja telekommunikaatio -toimialan vetäjä Jukka-Petteri Suortti.

Aamu käyntiin älypuhelimella

Yli puolet suomalaisista käyttää älypuhelintaan 15 minuutin ja melkein 90 % tunnin kuluessa heräämisestä. Älypuhelinten käyttäjistä 35 % kertoo käyttävänsä puhelintaan yli 25 kertaa päivässä. Alle 25-vuotiaat käyttävät älypuhelintaan keskimäärin 55 kertaa päivässä.

Eri-ikäisistä älypuhelimen omistajista joka kolmannes tarkistaa puhelimestaan ensimmäisenä tekstiviestit. Toiseksi suosituimmaksi nousevat sähköpostit (19 %) ja kolmanneksi tulevat sosiaaliset verkostot (11 %). Alle 25-vuotiaat puolestaan tarkistavat ensin sosiaaliset verkostonsa ja toisena pikaviestintäpalvelut. 

Suomessa mobiilidata on edelleen edullista 4G-verkon yleistyessä

Rajaton tiedonsiirto on kasvattanut suosiotaan viime vuodesta, ja jopa 61 % älypuhelimien omistajista käyttää rajatonta datapakettia, mikä on kansainvälistä keskivertoa korkeampi määrä. Suomalaiset kokevat mobiilidatan myös edulliseksi, sillä vain 16 % nopean 4G-yhteyden omaavista kokee maksavansa lisämaksua nopeammasta verkosta.Vuosi 2015 saattaa muuttaa suomalaisen 4G-maailman, sillä jopa joka neljäs suomalaisista vastaajista uskoo vaihtavansa 4G-liittymään seuraavan vuoden aikana.

“Jos dataliittymien hinnoittelua ei Suomessa muuteta, säilyy matkapuhelinverkko tulevaisuudessakin älypuhelinten pääasiallisena internet-yhteytenä langattoman verkon sijaan. Datayhteys löytyykin melkein 70 % suomalaisvastaajan älypuhelimesta”, summaa Suortti.

Asiantuntijaorganisaatio Deloitten kansainvälinen Global Mobile Consumer Survey tarjoaa katsauksen lähes 40 000 kuluttajan mobiilikäyttäytymiseen 20 eri maassa. Suomesta tutkimukseen vastasi 1 000 kuluttajaa.

Viestintävirasto myönsi Samsung KNOXille tietoturvasertifioinnin

knox-kuva

Samsung KNOX -mobiilitietoturvaratkaisu on ensimmäisenä Suomessa saanut kansallisen turvallisuusauditointikriteeristön (KATAKRI II) mukaisen sertifioinnin, joka merkitsee, että se täyttää Suomen valtionhallinnon tietoturvavaatimukset.

Helsinki, 25. syyskuuta 2014 – Samsung Electronics Co, Ltd ilmoitti tänään, että Samsung Knox on ensimmäisenä älypuhelinympäristönä läpäissyt kansallisen turvallisuusauditointikriteeristön (KATAKRI II) mukaisen tietoturva-auditoinnin. Sertifiointia edelsi kattava, useita kuukausia kestänyt testaus- ja tarkastusvaihe.

Keskeinen edellytys sertifioinnin saamiseksi oli mobiilitietoturvaratkaisu Samsung KNOX, joka eristää suojatun työympäristön ja henkilökohtaisen käyttöympäristön toisistaan siten, että laitteeseen syntyy kaksi täysin erillistä käyttöprofiilia. Samsung KNOX varmistaa, että puhelimen käyttäjän työhön liittyvät ohjelmat ja tiedot ovat suojattuja ja erillään puhelimen henkilökohtaisesta sisällöstä (Data-at-Rest-ratkaisu). Samsung KNOXin avulla valtionhallinnon viranomaiset voivat hyödyntää Samsung Galaxy -tuoteperheen uusimpien päätelaitteiden suorituskykyä ja ominaisuuksia ja samalla olla varmoja siitä, että työhön kuuluva salassa pidettävä informaatio pysyy erillään omassa, suojatussa mobiilityöympäristössään. Auditointi tehtiin Samsung Galaxy Note III -päätelaitteella ja Samsung Android 4.4.2 -käyttöjärjestelmällä.

–       Suomen viestintäviraston nyt myöntämä sertifiointi on ainutlaatuinen ja tarkoittaa, että Samsungin mobiilitietoturvaratkaisu asettaa tästä lähtien tason valtionhallinnon tehtävien edellyttämälle mobiililaitteiden tietoturvalle Suomessa. Viestintäviraston sertifiointi kuvastaa Samsungin aseman vakiintumista valtionhallinnon valintana ja yrityksissä, jotka omaavat tiukimmat turvallisuuskriteerit. Samsungin mobiiliratkaisut ovat saaneet sertifioinnin myös esimerkiksi Britanniassa, Yhdysvalloissa ja Australiassa. Nämä ovat hieno osoitus Samsungin mobiiliratkaisujen vahvuuksista, erinomaisesta käytettävyydestä ja tietoturvasta, sanoo Samsungin Enterprise Business -myyntipäällikkö Ossi Luoma.

Kansallisista tietoturvajärjestelmätarkastuksista ja tuotesertifioinnista vastaavan NCSA:n päällikkö Aki Tauriaisen mukaan Samsung Galaxy Note III:a ja KNOXia testattiin perusteellisesti useita kuukausia.

–       Samsung KNOX ja Samsung Galaxy Note III kävivät läpi kattavan tietoturvatestausvaiheen, jossa koeteltiin muun muassa koodin laatua, luotettavuutta ja turvallisuutta. Samsungin täysin integroitu KNOX-mobiilitietoturva on ensimmäinen mobiiliratkaisu, joka on hyväksytty käsittelemään tietoa mobiilisti valtionhallinnon tasolla. Odotamme, että yhteistyö Samsungin kanssa jatkuu, jolloin julkisen sektorin tietoturvatason saavuttaneiden laitteiden valikoima kasvaa entisestään, kertoo Kyberturvallisuuskeskuksen tarkastukset ja hyväksynnät -ryhmän päällikkö Aki Tauriainen.

Suomen viestintäviraston KATAKRI II -sertifiointi on valtionhallinnon uusin turvallisuusluokitus, ja se on otettu käyttöön vuonna 2011. Samsungin saama sertifiointi kattaa kaikki Samsung KNOX -yhteensopivat laitteet, joissa on Android 4.4.2 -käyttöjärjestelmä. Lue lisää KNOX -mobiilitietoturvasta.

• Toukokuussa 2014 Iso-Britannian hallitus julkaisi päätelaitteiden tietoturvaohjeet (EUD), jotka sallivat Samsung KNOXin käytön useissa Samsung Galaxy -sarjan älypuhelimissa ja tableteissa julkishallinnossa.

• Kesäkuussa 2014 Yhdysvaltain puolustusministeriöön kuuluva DISA (Defense Information Systems Agency) hyväksyi Samsung KNOXin tuoteluetteloon, joka mahdollistaa sen käytön useassa Yhdysvaltain hallinnon ja puolustusvoimien osastoissa.

• Heinäkuussa 2014 Samsung Galaxy S5 sai Common Criteria Certification -luokituksen ja Mobile Device Fundamentals Protection Profile (MDFPP) -standardin, jotka mahdollistavat laitteen käytön Australian valtionhallinnossa.