Mobiiliparkki

Yhteystiedot: Kerttu Vali, Pajamäenkatu 14, 48600 Kotka email: mobiiliparkki@victoriamedia.fi

TeliaSonera tukee MegaFonin aikomusta ostaa Scartel- ja Yota-yhtiöt

MegaFon ilmoitti tänään aikeestaan ostaa Scartel- ja Yota-yhtiöt niiden enemmistöomistajalta Garsdalelta 1,18 mrd. Yhdysvaltain dollarin kauppahintaan. TeliaSonera katsoo, että yritysosto luo lisäarvoa MegaFonin osakkeenomistajille, koska se vahvistaa MegaFonin johtajuutta Venäjän langattomien datapalvelujen markkinoilla ja tuo merkittäviä kustannussynergioita.  TeliaSonera aikoo äänestää esitetyn yritysoston puolesta MegaFonin tulevassa ylimääräisessä yhtiökokouksessa, joka pidetään 12.9.2013.

Scartel ja Yota omistavat maanlaajuisen 4G/LTE-taajuusspektrin, joka koostuu 2×30 MHz:n taajuuksista 2,5–2,6 GHz:n taajuusalueella. Yhtiöt omistavat lisäksi 4G/LTE-verkon, joka kattaa noin 27 prosenttia Venäjän väestöstä, ja tarjoavat 4G-palveluja yli 600 000 tilaajalle. Tällä hetkellä Scartel- ja Yota-yhtiöiden määräysvalta on Garsdalella, joka omistaa myös enemmistön MegaFonista (50 % plus 100 osaketta). Garsdale on viime kädessä Alisher Usmanovin määräysvallassa. Venäjän lain mukaan esitetyssä yritysostossa on kyse lähipiiriliiketoimesta, jolle tulee saada riippumattomien osakkeenomistajien yksinkertaisen enemmistön hyväksyntä MegaFonin yhtiökokouksessa. TeliaSonera omistaa 25,2 prosenttia MegaFonin osakkeista.

– TeliaSonera on viime kuukausien aikana suorittanut perusteellisen tarkastelun ja analysoinut yritysoston hyötyjä ja mahdollisia riskejä. Koska myyjä on myös MegaFonin suurin osakkeenomistaja, on ollut erityisen tärkeää tarkastella kauppaa kaikkien osakkeenomistajien näkökulmasta. TeliaSonera on tullut siihen tulokseen, että Scartel- ja Yota-yhtiöiden osto olisi strategisesti houkuttelevaa ja loisi lisäarvoa MegaFonille. Siksi aiomme äänestää kaupan puolesta syyskuussa pidettävässä ylimääräisessä yhtiökokouksessa, sanoo TeliaSoneran toimitusjohtaja Per-Arne Blomquist.

Deutsche Bank on toiminut TeliaSoneran taloudellisena neuvonantajana esitetyn yritysoston yhteydessä ja antanut riippumattoman lausunnon TeliaSoneran hallitukselle. White & Case on toiminut TeliaSoneran juridisena neuvonantajana.