Mobiiliparkki

Yhteystiedot: Kerttu Vali, Pajamäenkatu 14, 48600 Kotka email: mobiiliparkki@victoriamedia.fi

Tele Finland uudistaa prepaid-liittymiään: prepaid-paketeissa puoli vuotta käyttöaikaa

903c472224298b30_400x400ar

Tele Finland uudistaa prepaid-liittymiään helpommin käytettäviksi ja asiakasystävällisemmiksi. Tele Finlandin prepaid-liittymiin voi jatkossa asiakkaiden toiveiden mukaisesti ladata eri tarpeisiin sopivia puhe-, viesti- ja nettipaketteja, joille saa aina puoli vuotta käyttöaikaa. 

Tele Finland uudistaa prepaid-liittymätarjontaansa. Jatkossa prepaid-liittymien valikoimassa on tarjolla erilaisia paketteja, joista asiakas voi valita yhden tai yhdistellä useampia paketteja haluamallaan tavalla.

”Perinteisesti prepaid-paketit ovat voimassa kuukauden ajan ja ne sisältävät tietyn määrän puhetta, viestejä ja dataa. Yleensä osa jää käyttämättä. Tele Finlandin uusissa prepaid-paketeissa asiakas saa aina puoli vuotta käyttöaikaa sekä uusille että vielä käyttämättä olleelle paketille. Näin asiakas ehtii aina käyttää paketit loppuun asti, eikä koskaan maksa turhasta”, kertoo Tele Finlandin tuotepäällikkö Kirsti Leino.

Tarkista saldo ja lataa lisää missä vain

Jopa 68 prosentilla suomalaisista kotitalouksista on käytössään älypuhelin*. Myös erilaisia, älypuhelimeen ladattavia sovelluksia käytetään yhä enemmän. TeleFinland tuokin prepaid-asiakkailleen maksuttoman, sovelluskaupoista ladattavan Lataussovelluksen, jonka avulla saldon tarkistus onnistuu missä tahansa.

Sovelluksen avulla asiakas voi ladata prepaid-paketteja, vaikka saldo tai nettipaketti olisikin loppunut. ”Sovellusta voi käyttää minkä operaattorin liittymällä tahansa. Tämä mahdollistaa esimerkiksi lapsen käytössä olevan liittymän latauksen välittömästi paikasta riippumatta”, kertoo Leino.

Soita ja tekstaa saldon loppumisen jälkeenkin

Tele Finlandin prepaid-liittymiin on lisätty uutuutena turvanumero-ominaisuus, jonka avulla käyttäjä voi saldon loputtua soittaa lyhyen puhelun ja lähettää kolme tekstiviestiä kotimaassa kahteen ennaltamäärättyyn kotimaan matkapuhelinnumeroon. ”Turvanumero tuo turvallisuutta ja käyttömukavuutta esimerkiksi lasten prepaid-liittymien käyttöön, kun vanhemmat tietävät, että yhteyttä voi pitää myös vielä saldon loputtuakin”, kertoo Tele Finlandin tuotepäällikkö Kirsti Leino.

Ehkä tämänkin vuoksi Tele Finlandilla Suomen tyytyväisimmät matkapuhelinasiakkaat jo kolmatta vuotta peräkkäin.

Lähde: EPSI Rating Finland 2012, 2013, 2014. EPSI-tutkimus mittaa asiakastyytyväisyyttä ja -uskollisuutta seuraavilla osa-alueilla: tuotteiden ja palvelun laatu, vastine rahalle, brändin imago ja hinta-laatusuhde. Tele Finland oli paras yksityisasiakkaiden matkaviestinoperaattori kaikilla tutkimuksen osa-alueilla.

Tele Finlandin liittymävalikoima uudistui

Tele Finlandin liittymävalikoima uudistui. Liittymissä ei ole nettipakkoa, ja Tele Finland auttaa laskuyllätysten ehkäisemisessä.

”Tele Finlandin ydinajatuksena on olla ystävällinen ja välittävä operaattori. Pitkäjänteinen työ on kantanut hedelmää, sillä viime vuoden EPSI-tutkimuksessa Tele Finlandin asiakastyytyväisyys oli operaattoreista paras”, sanoo Tele Finlandista vastaava Sonja Pihlaja.

Tele Finlandin asiakkaat arvostavat nykyasiakkaiden huomioimista ja helppoa asiointia. Asiakkaiden toiveisiin on vastattu kolmen minuutin palvelulupauksella ja rakentamalla palvelupisteitä K-Citymarketeihin. Nyt uudistusvuorossa on Tele Finlandin liittymävalikoima.

Tele Finlandin peruslupauksena on tarjota pysyvästi edullisia palveluita. Tele Finlandin asiakas maksaa vain palveluista joita käyttää, ja operaattori ehkäisee asiakkaiden laskuyllätyksiä. Tele Finland tarjoaa jatkossakin matkapuhelinliittymiä ilman nettipakkoa.

Liittymiä erilaisiin asiakastarpeisiin

Mini-liittymä on markkinoiden edullisimpia vaihtoehtoja, johon saa halutessaan kiinteähintaisen nettiyhteyden. Edullinenkaan liittymä ei tarkoita mainospakkoa. Meidän kesken –liittymä on puolestaan edullisin vaihtoehto lähipiiriliittymäksi; liittymän kuukausimaksuun sisältyy rajattomasti puheluita Soneran ja Tele Finlandin liittymiin.

Uudistuksessa on huomioitu asiakkaiden erilaiset netinkäyttötarpeet. Tele Finlandin puhepakettiliittymät saa halutessaan ilman nettipalvelua. Toisaalta älypuhelinten kehityksen myötä 4G-vaihtoehto laajenee nettitikuista nyt myös Tele Finlandin puhelinasiakkaille.

Turvallista käyttöä – ei yllätyslaskuja

Jos asiakkaan tilaama paketti loppuu kesken laskutuskauden, Tele Finland kertoo ylityksestä asiakkaalle. Asiakas voi päättää kasvattaako pakettia vai jatkaako käytön mukaan laskutuksella. Lisäksi Tele Finland ilmoittaa tekstiviestillä asiakkaalle, jos liittymän lasku ylittää asiakkaan itse asettaman kipurajan.

”Selkeä ja läpinäkyvä hinnoittelu on valikoimamme ytimessä, mutta katsomme että välittävän ja luotettavan operaattorin pitää tarjota vielä enemmän turvallisuutta. Siksi haluamme ehkäistä asiakkaiden laskuyllätykset jo ennalta”; sanoo Sonja Pihlaja.