Mobiiliparkki

Yhteystiedot: Kerttu Vali, Pajamäenkatu 14, 48600 Kotka email: mobiiliparkki@victoriamedia.fi

Elisan ja PPO Yhtiöt Oy:n liiketoimintojen yhtenäistäminen tuo uusia palveluita PPO:n asiakkaille

Kilpailu- ja kuluttajavirasto on hyväksynyt kaupan, jossa Elisa ostaa Osuuskunta PPO:n Telecom ja IT-liiketoiminnan sisältävän yhtiön koko osakekannan. Yhtiöt käynnistävät seuraavaksi liiketoimintojen yhtenäistämisen suunnittelun. Tavoitteena on tuoda alueelle jo toukokuusta lähtien uusia, innovatiivisia palveluita PPO:n modernia infrastruktuuria hyödyntäen.

Elisa vahvistaa strategiansa mukaisesti asemaansa päämarkkina-alueellaan Suomessa PPO:n Telecom ja IT-liiketoimintakaupan myötä. Kaupan kohteeseen kuuluu PPO:n Telecom- ja IT-liiketoiminnan lisäksi sen omistukset Kymen Puhelin Oy:stä (46 %) ja Telekarelia Oy:stä (67 %). Kauppa ei pidä sisällään PPO:n sijoitusliiketoimintaa.

Elisa ja PPO käynnistävät suunnitelmat PPO Yhtiöt Oy:n ja sen tytäryhtiöiden liiketoimintojen yhtenäistämiseksi Elisan toiminnan kanssa. Toimenpiteet eivät koske Telekareliaa ja Kymen Puhelinta. Kilpailu- ja kuluttajaviraston päätöksen mukaan Elisa tulee myymään Joensuun ja Kontionlahden päällekkäiset laajakaistaverkot ja asiakassopimukset (noin 3 000). Kaikki palvelut jatkuvat kuitenkin toistaiseksi entisellään.

– Yrityskauppa on luonteva osa Elisan strategiaa ja olemme toteuttaneet menestyksellisesti useita vastaavia yrityskauppoja vuosien varrella. Suunnittelemme yhtenäistämistoimenpiteet hyvässä yhteistyössä, arvostamme vahvaa paikallista osaamista ja asiakastuntemusta. Kauppa mahdollistaa Elisan palveluiden tarjoamisen entistä laajemmalle asiakaskunnalle. Markkinajohtajana tulemme tuomaan PPO:n toimialueelle kattavat ja nopeat 3G- ja 4G-mobiiliratkaisut. Lisäksi tuomme uusia, innovatiivisia palveluita, esimerkiksi Elisa Viihteen, Elisa Kirjan, Elisa Vahti Liven ja Elisa Lompakon, sekä yrityksille IT- ja videoneuvotteluratkaisut ja pilvipalvelut, kuten Toimisto 365:n. Elisa on suurin Suomeen investoiva operaattori noin 200 miljoonan euron vuosi-investoinneilla, ja aiomme jatkaa investointeja PPO:n moderniin infrastruktuuriin sekä kiinteän että mobiilin osalta, Elisan toimitusjohtaja Veli-Matti Mattila kertoo.

Yhtenäistämisprojektin vetäjänä ja PPO Yhtiöt Oy:n toimitusjohtajana aloittaa 1.5.2013 Elisan Itä-Suomen aluejohtaja Ari Punkkinen. PPO:n toimitusjohtaja Pauli Korpi-Tassi jatkaa kaupan ulkopuolelle jäävän PPO Sijoitus Oy:n ja Osuuskunta PPO:n johdossa.

– PPO:n ja Elisan välinen kauppa on alueelle hyvin merkittävä. Saamme asiakkaidemme tarpeisiin Suomen johtavan operaattorin kattavat ICT-palvelut turvaamaan pitkäaikaisesti käyttäjiemme vaativimmatkin tarpeet. PPO:n ICT-ammattilaiset saavat tuekseen vahvan osaajan ja kehittäjän sekä mahdollisuuden palvella kokonaisvaltaisemmin alueen asiakkaita. Osuuskunnan merkittävä varallisuus ja omaisuuden tuotto turvaavat jäsenistön talouden pitoa mahdollistaen myös jäsenistön toimintaympäristön kehittämisen alueellisena kehitys- ja sijoitusyhtiönä. Ratkaisu tarjoaa kokonaisuutena hyvän perustan toiminta-alueellamme edetä tulevaisuuteen, Pauli Korpi-Tassi sanoo.

Yhtiöiden tavoitteena on, että liiketoimintojen yhtenäistäminen on viety läpi pääosin 2014 aikana.

Elisa on tietoliikenne- ja ICT-palveluyritys. Tuomme elämyksiä suomalaisten elämään ja tuottavuutta liiketoimintaan online- ja ICT-palveluillamme. Palvelemme noin 2,2 miljoonaa kuluttajaa, yritystä ja julkishallinnon organisaatiota. Mobiililiittymien markkinajohtajana tarjoamme asiakkaillemme kattavan ja nopean verkon, joka mahdollistaa 3G- ja 4G-palvelut. Liikevaihtomme vuonna 2012 oli 1,55 miljardia euroa ja henkilöstömäärämme 3 860. Tarjoamme palvelut kansainvälisesti yhteistyössä Vodafonen ja Telenorin kanssa. Lisätietoja www.elisa.fi