Mobiiliparkki

Yhteystiedot: Kerttu Vali, Pajamäenkatu 14, 48600 Kotka email: mobiiliparkki@victoriamedia.fi

Jolla julkisti Sailfish 3:n, uusia Sailfish-laitteita ja uuden käyttöjärjestelmäversion peruspuhelimille

Uusia Sailfish-laitteita.

Sailfish OS -käyttöjärjestelmää kehittävä Jolla julkisti Mobile World Congress 2018 -messuilla Barcelonassa Sailfish 3:n, kolmannen sukupolven version sen itsenäisestä käyttöjärjestelmästä. Jolla julkisti myös laitetuen Sonyn Xperia™ XA2:lle, Gemini PDA:lle sekä uusille INOI-tableteille, sekä esitteli Sailfish OS -version uusille tehokkaille 4G-peruspuhelimille.

Vuoden 2018 aikana maailman ainoa vaihtoehtoinen mobiilikäyttöjärjestelmä Sailfish OS kehittyy kolmanteen sukupolveensa. Sailfish 3 on tulosta pitkäjänteisestä kehitystyöstä, jota Jolla on tehnyt lisenssikumppaneidensa ja kehittäjäyhteisön kanssa.

“Sailfish OS on kehittynyt Jolla-laitteiden käyttöjärjestelmästä merkittävien kansallisten mobiiliekosysteemihankkeiden mahdollistajaksi, sekä lukuisten eri laitteiden päivittäiseksi käyttöjärjestelmäksi”, kommentoi Sami Pienimäki, Jollan toimitusjohtaja. “Olemme erittäin ylpeitä siirtymisestä kolmannen sukupolven Sailfish OS:ään, ja asiakkaamme niin julkishallinnossa, yrityksissä kuin Sailfish-yhteisössä saavat tästä merkittävän päivityksen.”

Sailfish 3 tuo mukanaan lukuisia uudistuksia ja parannuksia. Paikallisten mobiiliekosysteemihankkeiden paremmaksi tukemiseksi Sailfish 3 mahdollistaa entistä varmemmat ja tasaisemmat ohjelmistopäivitykset, palvelut itsenäisten tuotekehityskeskusten luomiseen, paikallisen ylläpidon, koulutukset sekä asiakaskohtaisesti räätälöitävät ohjelmisto-ominaisuudet. Sailfish 3:ssa on myös merkittävästi laajemmat turvallisuustoiminnot, joiden ansiosta käyttöjärjestelmä on entistäkin vahvempi ja soveltuu näin erinomaisesti erilaisiin yritystarpeisiin.

Sailfish 3 tuodaan markkinoille vaiheittain vuoden 2018 kolmannen neljänneksen aikana.

Useita uusia Sailfish-laitteita

Sailfish OS toimii nyt virallisesti jo yli tusinan mobiililaitteen käyttöjärjestelmänä, ja yhteisöprojektien kautta tuettujen laitteiden määrä on vieläkin suurempi. Tuetut laitekategoriat sisältävät nyt jo peruspuhelimet, älykellot, tabletit, yritysratkaisut sekä lukuisat älypuhelimet. Sailfish 3:n myötä Jolla laajentaa ladattavan Sailfish X -ohjelmiston saatavuuden myös PDA-tyyppisiin laitteisiin.

Mobile World Congress 2018 -tapahtumassa Jolla esitteli Sailfish OS -tuen seuraaville laitteille:

Sonyn Xperia™ XA2: yhteistyössä Sonyn Open Devices Programin kanssa Jolla tuo Sailfish OS:n uudelle Xperia XA2:lle. Sailfish X -ohjelman kautta kiinnostuneet voivat ladata ja asentaa Sailfish-käyttöjärjestelmän Sonyn uuteen laitteeseen kesän 2018 aikana.

Gemini PDA: Planet Computersin viime vuonna esittelemä Gemini PDA on uuden sukupolven PDA-laite, jossa on täydellinen QWERTY-näppäimistö. Ensimmäisiä laitteita toimitetaan tällä hetkellä joukkorahoitusasiakkaille. Sailfish OS -versio Gemini PDA:sta on esillä ensimmäisen kerran MWC 2018 -messuilla ja sen saatavuustiedot julkistetaan myöhemmin.

INOI T8- ja T10-tabletit: venäläinen mobiililaitevalmistaja INOI esittelee asiakkailleen kaksi uutta tablettia: 8-tuumainen T8 ja 10-tuumainen T10. Laitteet on suunnattu pääasiassa venäläisille yritysasiakkaille.

Sailfish OS nyt saatavilla myös peruspuhelimiin

MWC 2018 -messuilla Jolla julkisti myös täysin uuden tuotekategorian käyttöjärjestelmälleen: uudet tehokkaat 4G-peruspuhelimet.

“Sailfish OS eroaa kilpailijoistaan tässä kentässä sillä, että pystymme tukemaan teknisesti karsittuja ja halpoja laitealustoja, mutta kuitenkin samalla ajamaan valikoituja Android-sovelluksia ainutlaatuisen teknologiamme avulla. Sailfish OS:ssä on myös VoLTE-tuki, joka on jatkuvasti tärkeämpi ominaisuus tässä uudelleen syntyvässä tuotekategoriassa. Uskomme, että saamme tämän vuoden aikana tälle ainutlaatuiselle yhdistelmälle merkittäviä lisenssiasiakkuuksia”, Pienimäki jatkaa.

Sailfish 3:sta löytyy lisää tietoa osoitteesta: https://jolla.com/sailfish3.

Jollan ensimmäisen Sailfish OS -lisensointikumppani on Intex Technologies, yksi Intian suurimmista älypuhelinvalmistajista

d63f78e4-b781-4f85-a9d9-2086fc08374f

Sailfish OS -käyttöjärjestelmää kehittävä Jolla Oy julkisti tänään Mobile World Congress Shanghai -messuilla ensimmäisen Sailfish OS -lisensointikumppaninsa. Intian toiseksi suurin älypuhelinvalmistaja Intex Technologies aloittaa Sailfish OS -laitteiden valmistuksen. Jolla ilmoitti myös, että Sailfish OS 2.0 on nyt kaikkien lisensoijien saatavilla skaalautuvalla 4G LTE -referenssialustalla. Osana Jollan BRICS-maiden strategiaa Jolla kertoi myös Sailfish India – mobiiliekosysteemin synnystä. Ensimmäiset kumppanit paikallisia palveluja tukevassa yhteenliittymässä ovat Times Internet sekä Snapdeal.

Jollan käyttöjärjestelmä Sailfish OS on nyt kehittynyt Sailfish OS 2.0:ksi. Uudistetun käyttöliittymän myötä Jolla on nyt valmis lisensoimaan käyttöjärjestelmäänsä kansainvälisesti kaikille halukkaille laitevalmistajille. Potentiaalisille lisensointikumppaneilleen Jolla on kehittänyt valikoiman laitealustoja, joiden perustana on Qualcomm Snapdragon 200/600/800 -sarjojen prosessorit, joissa kaikissa 4G on sisäänrakennettuna.

Maailman ensimmäinen Sailfish OS 2.0 -lisensointialustaa hyödyntävä kumppani on Intian toiseksi suurin älypuhelinvalmistaja Intex Technologies, joka on tuomassa markkinoille ensimmäisen Sailfish OS -älypuhelimen vuoden loppuun mennessä.

Sailfish India: aito, vaihtoehtoinen intialainen mobiiliekosysteemi

Jolla julkisti Mobile World Congress Shanghai -tapahtumassa myös Sailfish India – mobiiliekosysteemin ja siihen liittyviä ensimmäisiä uusia kumppanuuksia. Nyt julkistettuja kumppaneita ovat lisensoija Intex Technologies, Intian suurin digitaalinen julkaisija Times Internet sekä Intian suurin sähköinen kauppapaikka Snapdeal.

Sailfish India -yhteenliittymän tavoitteena on luoda ainutlaatuinen ja vaihtoehtoinen ekosysteemi intialaisille mobiilialan toimijoille, joka lisää kuluttajien vaihtoehtoja markkinoilla, lisää kuluttajien tyytyväisyyttä sekä tuo lisää liikevaihtoa paikallisille toimijoille.

“BRICS-strategiassamme olemme edenneet nopeimmin Intiassa, joka on yksi maailman tärkeimmistä markkinoista mobiilialalla”, sanoo Antti Saarnio, Jollan hallituksen puheenjohtaja. “Sailfish OS on herättänyt valtavasti kiinnostusta eri toimijoissa, kuten laitevalmistajissa, digitaalisen sisällön tuottajissa sekä operaattoreissa. He kaikki ovat kiinnostuneita vaihtoehtoisista käyttöjärjestelmistä ja haluavat keskustella mahdollisuuksista. Intia ansaitsee oman vaihtoehtoisen mobiiliekosysteemin, joka tukee vahvasti paikallisia yrityksiä ja palveluita.”

“Olemme erittäin tyytyväisiä alkavaan lisensointiyhteistyöhömme Intexin kanssa. Intex on vielä nälkäinen haastaja, joka kasvattaa asemaansa jatkuvasti. Intex on nopealiikkeinen, kasvava yhtiö, joka on Jollan tavoin valmis muuttaman alan toimintatapoja. Olemme myös erittäin innostuneita uusista sisältö- ja online-kaupan kumppaneistamme Times Internetistä ja Snapdealista”, Antti Saarnio jatkaa.

“Intex on ylpeä asemastaan maailman ensimmäinenä Sailfish OS -lisensoijana”, sanoo Sanjay Kalirona, Intexin mobiililiiketoiminnasta vastaava johtaja. “Uskomme, että Sailfish OS 2.0 -käyttöjärjestelmä tarjoaa loistavan käyttökokemuksen asiakkaillemme. Yhdessä muiden Sailfish India -kumppaneiden kanssa voimme tarjota uuden ja innostavan vaihtoehdon ensin intialaisille älypuhelinten käyttäjille, ja myöhemmin myös globaalisti. Yhteistyössä voimme tuoda kuluttajille paikallista relevanttia sisältöä ennennäkemättömällä tavalla, suoraan integroituna älypuhelimen käyttöjärjestelmään.”

PartnerSpace: näkyvä paikka paikalliselle sisällölle

Sailfish OS 2.0 sisältää uuden PartnerSpace-toiminnallisuuden, jonka avulla kumppaneiden tarjoamia sisältöjä voidaan tuoda suoraan käyttöliittymään. Uudenlainen liiketoimintamalli luo myös mahdollisuuksia paikallisille yrityksille ja palveluille. Sailfish India -kumppani Times Internet tuo palveluun erittäin suositun Gaana-musiikkipalvelun sekä Cricbuzz-krikettisovelluksen. Snapdeal puolestaan tuo monipuolisen online-kauppansa vain yhden pyyhkäisyn päähän Sailfish OS:n kotinäkymästä.

“Uskomme vahvasti, että tuomalla palveluita suoraan älypuhelimen käyttöliittymään saamme niille vähintään kymmenkertaisen näkyvyyden sekä luomme huomattavasti enemmän liikevaihtoa palveluille. Sailfish OS 2.0 on osaltaan suunniteltu tukemaan kumppaneidemme käyttäjäliikevaihdon tuottamista”, Antti Saarnio jatkaa. “Intexin Sailfish OS -laite yhdistettynä Times Internetin ja Snapdealin laadukkaisiin sisältöihin luo kokonaan uuden bisnesmallin, jota nyt pilotoidaan Intiassa. Olemme ylpeinä uusien kumppaneidemme kanssa luomassa tätä uudenlaista liiketoimintaa koko mobiilialalle.”

Sailfish OS 2.0: palkittu uusi käyttökokemus

Sailfish-käyttöjärjestelmän seuraava eli 16. ohjelmistopäivitys sisältää paljon uusia ominaisuuksia, minkä johdosta ohjelmisto päivittyy Sailfish OS 2.0:ksi. Kyseessä on Jollan suurin ohjelmistopäivitys tähän mennessä ja se tuo mukanaan muun muassa täysin uudistetun ja visuaalisesti raikastetun käyttöliittymän, jonka käyttö on nopeaa ja vaivatonta. Näin Sailfish OS:n tavaramerkki moniajo tulee entistäkin tehokkaammaksi.

Sailfish OS 2.0:ssa on myös parannettu tuki Android-sovelluksille, nettiselainta on kehitetty eteenpäin, siirtymät ovat entistäkin jouhevampia, ja suorituskyky ylipäätään nousee uudelle tasolle. Tämän ansiosta Sailfish OS:n päivittäinen käyttö on entistäkin nopeampaa ja sujuvampaa.

Jolla esitteli uutta Sailfish OS 2.0 -käyttöliittymää jo maaliskuussa Mobile World Congress Barcelonassa, jossa Jolla Tabletin prototyyppi sai palkinnon messujen parhaana tablettina.

Sailfish OS 2.0:sta voi lukea enemmän Jollan englanninkielisestä blogista osoitteesta https://blog.jolla.com.

Linkit

LinkedIn

Kotisivut

Blogi

Facebook

Twitter

Jolla keskittyy Sailfish OS:n lisensointiin ja perustaa uuden yhtiön laiteliiketoiminnalle

6886ea5a-a2a1-4a4e-b12c-faad990865a4

Antti Saarnio

Sailfish OS -käyttöjärjestelmää ja mobiililaitteita kehittävä Jolla Oy julkisti tänään uuden yhtiörakenteen sekä muutoksia yhtiön johdossa, joilla tähdätään vahvistamaan yhtiön strategian toteuttamista.

Jolla Oy keskittyy jatkossa Sailfish OS:n kehittämiseen sekä lisensointiliiketoimintaan. Oman laiteliiketoiminnan jatkokehittämistä varten perustetaan uusi yhtiö, joka keskittyy liiketoiminnassaan erityisesti vahvennetulla tietoturvalla varustettuihin mobiililaitteisiin.

Antti Saarnio, Jollan nykyinen hallituksen puheenjohtaja ottaa Jolla-yhtiön vetovastuun. Aikaisempi toimitusjohtaja Tomi Pienimäki aloittaa kotimaisen IT-yhtiön Vincit Groupin toimitusjohtajana elokuun aikana. Jolla-laiteliiketoimintayhtiön johtaja nimitetään myöhemmin syksyllä.

“Jokainen nuori yhtiö vaatii aikaa löytääkseen strategisen kiintopisteensä, ja uskon, että Jolla on nyt sen löytänyt”, Antti Saarnio sanoo. “Meillä on huimat mahdollisuudet Sailfish OS:n lisensoinnissa maailmalla, ja olen erittäin ylpeä ja innokas voidessani ottaa Jollan ohjat purjehtiessamme uuteen vaiheeseen. Sailfish OS -käyttöjärjestelmää on kehitetty kolme vuotta, ja olemme nyt pääsemässä suuremmille vesille lisensointistrategiassamme. Tämä vaatii koko Jolla-tiimiltä keskittymistä ohjelmistotuotantoon.”

“Näemme loistavan tulevaisuuden myös Jollan omille tuotteille. Jollan kaltaisille erilaisille mobiililaitteille, joissa on vahva yksityisyydensuoja, on varmasti kysyntää. Tämän takia olemme päättäneet jatkaa tätä liiketoimintaa omassa yhtiössä.”

Jolla osallistuu Mobile World Congress -tapahtumaan Shanghaissa 15.-17.7, jossa yhtiö kertoo lisää Sailfish OS -lisensoinnista. “Jollalle kyseessä on erittäin tärkeä tapahtuma ja julkistus, jolla haluamme kertoa etenemisestämme erityisesti Intiassa ja Venäjällä”, Antti Saarnio jatkaa.

Laitepuolella Jolla työskentelee tällä hetkellä Jolla Tablet -tuotteen viimeistelyn kanssa, ja tavoitteena on saada laitteet jakeluun joukkorahoituskampanjaan osallistuneille mahdollisimman pian. “Jolla Tabletin Sailfish OS 2.0 -ohjelmisto on erittäin hyvällä mallilla, mutta meillä on ollut toimitusongelmia erään komponentin kanssa. Uskomme asian ratkeavan pian”, Saarnio sanoo.

Jolla-älypuhelimet myyntiin Venäjällä

bfaf102d-39ae-4634-aadf-8f4d1e83cae2-main_image

Mobiililaitteita ja Sailfish OS -käyttöjärjestelmää kehittävän Jolla Oy:n älypuhelimet tulevat nyt myyntiin Venäjällä. Venäläiset asiakkaat voivat tästä päivästä alkaen tilata älypuhelimensa Jollan verkkokaupasta Venäjällä. Laitetoimitukset ja maanlaajuinen jakelu alkavat kuun loppupuolella.

Jolla on solminut yhteistyösopimuksen tunnetun venäläisen matkapuhelinjakelijan, VVP Groupin kanssa, joka vastaa Jollan Venäjän-verkkokaupasta osoitteessa http://shop.jolla.ru, Jolla-älypuhelimien asiakaspalvelusta sekä jakelusta Venäjällä.

“Olemme erittäin innoissamme voidessamme tuoda Jollan, ainoan eurooppalainen älypuhelimen, jossa on oma, itsenäinen mobiilikäyttöjärjestelmä, valtaville Venäjän markkinoille”, sanoo Sami Pienimäki, yksi Jollan perustajista. ”Jolla kiinnostaa jo suurta joukkoa Venäjällä, ja olemme saaneet valtavan määrän kyselyitä Jollan myynnin aloittamisesta maassa. Nyt voimme arvostettujen paikallisten kumppaneidemme Yandexin ja VVP Groupin tuella avata paikallisen Jollan verkkokaupan ja käynnistää Jolla-älypuhelinten myynnin Venäjällä.”

Jolla-älypuhelin maksaa Venäjällä 19 990 ruplaa (noin 350 euroa), ja sen voi tästä päivästä lähtien tilata ennakkoon osoitteessa http://shop.jolla.ru. Laitetoimitukset alkavat marraskuun loppuun mennessä.

Jolla lanseeraa yhteistyössä Rovion kanssa Angry Birds Stella Launcher -tuotteen Android-puhelimille

3e63ace2-8fbd-481a-a690-731af4ed9075-main_image

Mobiililaitteita ja Sailfish OS -käyttöjärjestelmää kehittävä Jolla lanseeraa tänään yhteistyössä Rovio Entertainmentin kanssa Angry Birds Stella Launcher -tuotteen. Android-puhelimille tarkoitetun sovelluksen avulla käyttäjä voi raikastaa älypuhelimensa käyttöä Jollan Sailfish OS -käyttöjärjestelmän ominaisuuksilla ja saada samalla ainutlaatuisen Angry Birds Stella -kokemuksen puhelimeensa. Sovellus julkistettiin tänään ja se on saatavilla ilmaiseksi kiinalaisista Taobao ja UC -sovelluskaupoista. Muualla sovellus tulee saataville lähiaikoina.

Jollan Sailfish OS -käyttöjärjestelmän eleisiin perustuvien ominaisuuksien ja moniajon lisäksi Angry Birds Stella Launcher pitää sisällään ainutlaatuisen Stella-taustakuvan, teeman mukaiset soittoäänet sekä rajoittamattoman ja nopean pääsyn Rovion ToonsTV-sisältöön. ToonTV:hen pääse käsiksi yksinkertaisella pyyhkäisyllä kotinäkymästä.

“Yli kolme miljardia näyttökertaa saavuttaneen Toons.tv:n fantastinen sisältö on nyt vain yhden pyyhkäisyn päässä”, kommentoi Rovion Mighty Eagle Peter Vesterbacka. “Nyt kun Angry Birds Toons Season 2 ja Angry Birds Stella -animaatiosarja ovat pian tulossa, olemme erittäin innoissamme voidessamme tarjota Angry Birds Stella Launcher -tuotteen Android-laitteita käyttäville faneillemme, yhdessä Jollan kanssa.”

“Angry Birds Stella Launcher on erinomainen esimerkki siitä miten Jolla Launcher ja sen Sailfish OS -ympäristö soveltuu Rovion Angry Birdsin kaltaisille brändeille”, kommentoi Sami Pienimäki, yksi Jollan perustajista. “Pitkäaikainen yhteistyömme Rovion kanssa on ollut hieno matka, ja olemme hyvin tyytyväisiä voidessamme julkistaa tämän ainutlaatuisen Jolla Launcher -version Angry Birds -faneille.”

Saatavuus

Angry Birds Stella Launcher on saatavilla 16.10.2014 alkaen suosituista kiinalaisista Taobao ja UC -sovelluskaupoista. Saatavuus Google Play- ja muissa sovelluskaupoissa julkistetaan lähiaikoina.

Jolla ja Rovio esittelevät uutta tuotetta yhdessä Alibaba Worldwide Developer Conference -tapahtumassa Hangzhoussa tänään.

Angry Birds Stella Launcher toimii parhaiten älypuhelimissa, joissa on Android 4.3 tai uudempi käyttöjärjestelmä, 4”-5.5″ -näyttö, sekä 2GB RAM -muistia. Esimerkkejä sopivista laitteista: Samsung Galaxy S4, Samsung Galaxy S5, Nexus 4 ja Nexus 5.

Jollalla on toimipisteet Helsingissä (pääkonttori), Tampereella ja Hongkongissa. www.jolla.com

www.facebook.com/jollaofficial

https://twitter.com/jollahq

http://www.linkedin.com/company/jolla

* Android is a trademark of Google Inc.

Jolla-älypuhelimien myynti alkoi Intiassa tänään

Mobiililaitteita ja Sailfish OS -käyttöjärjestelmää kehittävä Jolla Oy ja Intian suurin sähköinen markkinapaikka Snapdeal.com aloittivat tänään Jolla-älypuhelimen myynnin Intiassa.

Heinäkuussa julkistetun sopimuksen mukaan Snapdeal.com myy Jollaa yksinoikeudella Intiassa. Jollan tavoitteena on tuoda täysin uudenlainen käyttökokemus Intian älypuhelinkäyttäjille esittelemällä uusi ja itsenäinen mobiilikäyttöjärjestelmä Sailfish OS Androidin hallitsemalle Intian markkinalle.

“Olemme erittäin innoissamme tästä julkistuksesta, sillä Intia on Jollalle strategisesti merkittävä markkina”, kommentoi Sami Pienimäki, yksi Jollan perustajista. ”Älypuhelinmarkkinoilla on meneillään Androidin valtakausi, joka vähentää erilaistumista ja on muuttamassa ennen niin innostavan mobiilialan tylsäksi laitekilpailuksi. Jolla-älypuhelin ja itsenäinen Sailfish OS -käyttöjärjestelmä tuovat innostuneisuuden ja vapauden takaisin älypuhelinalalle.”

“Jolla-älypuhelinta on odotettu Intiassa kuin kuuta nousevaa, ja on hienoa päästä myymään Jollaa yksinoikeudella täällä”, kommentoi Tony Navin, Snapdeal.comin Electronics & Home -kategorian johtaja. ”Jollan itsenäinen ja erottuva Sailfish OS -käyttöjärjestelmä, eleisiin perustuva käyttökokemus sekä yhteensopivuus Android-sovelluksien kanssa tekevät Jollasta erinomaisen vaihtoehdon uutta ja erilaista hakeville älypuhelinkäyttäjille. Haluamme Snapdealissä tarjota yli 25 miljoonalle asiakkaallemme huippulaadukkaita ja innostavia tuotteita hyvään hintaan, ja Jolla tuo erinomaisen lisän älypuhelinkategoriaamme.”

Jolla on tästä päivästä lähtien myynnissä yksinoikeudella Intiassa Snapdeal.comissa hintaan 16499 Intian rupiaa.

Jollalla on toimipisteet Helsingissä (pääkonttori), Tampereella ja Hongkongissa. www.jolla.com

www.facebook.com/jollaofficial
https://twitter.com/jollahq
http://www.linkedin.com/company/jolla

Jolla Oy ja Intian suurin sähköinen markkinapaikka Snapdeal sopivat Jolla-älypuhelinten myynnistä

jolla_031_storm

Mobiililaitteita ja Sailfish OS -käyttöjärjestelmää kehittävä Jolla on solminut yksinoikeudellisen myyntisopimuksen Intian suurimman sähköisen markkinapaikan Snapdeal.comin kanssa.

Jollan ja Snapdealin yhteistyön myötä Jolla-älypuhelimet tulevat intialaisten saataville elokuun aikana. Snapdeal.com on Intian suurin ja nopeimmin kasvanut markkinapaikka, jolla on tällä hetkellä yli 25 miljoonaa asiakasta eri puolilla Intiaa.

”Intia on yksi tämän hetken kuumista älypuhelinmarkkinoista, ja odotamme saavamme paljon uusia Jolla-faneja sieltä”, kommentoi Sami Pienimäki, yksi Jollan perustajista. ”Olemme perustamisestamme lähtien saaneet runsaasti innokkaita kyselyitä Intiasta, jossa luotetaan vahvasti suomalaiseen mobiiliosaamiseen. Näemme myös paljon mahdollisuuksia esimerkiksi paikalliselle sovelluskehitykselle Intiassa.”

”Olemme erittäin innoissamme kumppanuudesta markkinajohtaja Snapdealin kanssa, jolla on erittäin vahva jalansija Intian nousevilla nettikauppamarkkinoilla. Snapdealin avulla tavoitamme oikeat kohderyhmät, eli älypuhelinkäyttäjiä, jotka haluavat vaihtoehdon markkinoita dominoiville brändeille”, Pienimäki jatkaa.

“Strategianamme on tarjota laadukkaita tuotteita eri kategorioissa yli 25 miljoonalle asiakkaallemme”, kommentoi Kunal Bahl, Snapdealin toimitusjohtaja ja yksi perustajista. ”Älypuhelimet ovat erityisen vahvasti edustettuina ja ovat myyneet hyvin kanavassamme. Intiassa on tällä hetkellä hyvin vähän vaihtoehtoja mobiilikäyttöjärjestelmissä, ja tähän Jollan innovatiivinen Sailfish OS ainutlaatuisella käyttökokemuksellaan tuo erinomaisen lisän. Tähtäimessämme on pitkäkestoinen ja hedelmällinen yhteistyö Jollan kanssa.”

Jolla Oy
Jolla Oy kehittää mobiililaitteita ja avointa Sailfish OS -käyttöjärjestelmää, joka perustuu osin Nokian hylkäämään MeeGo-käyttöjärjestelmään. Jolla Oy perustettiin vuonna 2011, ja ensimmäiset Jolla-älypuhelimet tulivat markkinoille Suomessa marraskuussa 2013. Tällä hetkellä Jolla-älypuhelimia voi ostaa kaikkialla Euroopassa sekä Intiassa.
Jollalla on toimipisteet Helsingissä (pääkonttori), Tampereella ja Hongkongissa.

www.jolla.com

www.facebook.com/jollaofficial

https://twitter.com/jollahq

http://www.linkedin.com/company/jolla

Snapdeal.com
Snapdealin visiona on luoda Intian luotettavin sähköinen markkinapaikka sekä ostajille että myyjille. ”Intian Alibabana” tunnettu Snapdeal perustettiin vuonna 2010 Kunal Bahlin ja Rohit Bansalin toimesta. Tällä hetkellä Snapdeal.comissa on yli viisi miljoonaa tuotetta eli 500 eri kategoriassa. Edustettuina on sekä paikallisia että kansainvälisiä tuotteita ja brändejä. Asiakkaita on yli 25 miljoonaa ja mukana on 30 000 jälleenmyyjää. Snapdeal toimittaa tuotteita yli 5000 kaupunkiin Intiassa. Vuonna 2013-2014 yhtiö kasvatti myyntiään yli 600% ja on tällä hetkellä Intian suurin sähköinen kauppapaikka.

www.snapdeal.com

DNA myy tänään maailman ensimmäiset Jolla-puhelimet

Dropbox - DNA_Jolla - Google Chrome_2013-11-27_12-50-31

Maailman ensimmäiset Jolla-puhelimet myydään tänään klo 19 alkaen DNA:n tapahtumassa Helsingin Narinkkatorilla. Puhelinta jonottaa 450 nopeinta Jollan ennakkovarauksen tehnyttä, jotka ovat ilmoittautuneet tapahtumaan.

Narinkkatorille on rakennettu ”Maailman hauskin jono” eli tapahtuma, jossa ensimmäisille ennakkovaraajille myydään puhelimet jonotusjärjestyksessä. Jonotuksen aikana luvassa on monenlaista ohjelmaa ja juhlatunnelmaa. Jonoon ensimmäiseksi ehtivä, maailman ensimmäinen Jolla-puhelimen ostaja pääsee tekemään kaupat puhelimestaan noin klo 19.

– Tämä on hieno hetki ja tunnelma on korkealla. Jo yli vuoden pituinen yhteinen taival Jollan kanssa etenee nyt uuteen vaiheeseen, kun puhelin tulee markkinoille ja kuluttajat pääsevät mukaan kehittämään Jolla-puhelinta, kertoo DNA:n Jolla-projektista vastaava Cedric Kamtsan.

DNA tarjosi nopeimmille Jollan ennakkovaraajille mahdollisuutta ostaa puhelimensa 450 ensimmäisen joukossa tämänpäiväisessä lanseeraustilaisuudessa. Kaikki paikat tapahtumaan varattiin hetkessä.

Lisää Jolla-puhelimia tulee myyntiin joulukuussa. Puhelimen ennakkovaraajia on Suomessa vielä tuhansia ja he kaikki tulevat saamaan puhelimensa ensimmäisten joukossa. Kun kaikille ennakkovaraajille on annettu mahdollisuus hankkia oma Jollansa, puhelin tulee yleiseen myyntiin DNA Kauppoihin joulukuun alkupuolella.

– Kiinnostus Jollaa kohtaan on ollut merkittävää koko maassa ja lanseeraustilaisuuteenkin saapuu ennakkovarauksen tehneitä Jolla-faneja ympäri Suomea. On todella upeaa päästä tekemään kaupat maailman ensimmäisen Jolla-ostajan kanssa, kertoo DNA Kaupan toimitusjohtaja ja pop-up -myyntitapahtuman isäntä Sami Aavikko.

DNA on osallistunut tiiviisti Jollan tuotekehitykseen ja kaupallistamiseen ja sillä on operaattoreista yksinoikeus myydä Jolla-puhelimia Suomessa lanseerausvaiheessa.

DNA: Ensimmäiset Jollat tulevat menemään kuin kuumille kiville

Hero-1A

Jollan myynnin marraskuun lopussa aloittava DNA odottaa puhelimesta kiinnostavaa vaihtoehtoa asiakkailleen. Maailman ensimmäisen Jollan taustalla on DNA:n ja Jollan reilun vuoden jatkunut yhteistyö. Näin tiivis yhteistyö operaattorin ja puhelinvalmistajan välillä jo ennen puhelimen lanseerausta on ainutlaatuista. Kysyntää Jollalle on ennakkovarausten perusteella koko maassa.

Maailman ensimmäiset Jolla-älypuhelimet tulevat DNA:n myyntiin 27.11.2013. Kiinnostus uudenlaista vaihtoehtoa kohtaan on ollut suurta ja odotukset asiakaskunnassa ovat korkealla.

– Jolla kiinnostaa hienon tarinansa vuoksi ja varmasti myös siksi, että se on kokonaan uudenlainen vaihtoehto. DNA:lle on suomalaisena operaattorina tärkeää voida tukea uutta suomalaista menestystarinaa, jossa näemme huikean potentiaalin. Hyödynnämme myös omassa toiminnassamme rohkeasti start-up -henkistä etenemistapaa, sanoo DNA:n Jolla-projektista vastaava johtaja Cedric Kamtsan.

DNA on osallistunut aktiivisesti Jollan tuotekehitykseen.

– Tiivis yhteistyö Jollan kanssa on ollut meille todella kiinnostava mahdollisuus. Olemme tuoneet tuotekehitykseen kuluttajanäkökulmaa ja vaikuttaneet myös puhelimen designiin ja käytettävyyteen, Kamtsan sanoo.

Jollan ideana on jatkuva tuotekehitys yhdessä sen käyttäjien kanssa.

– Jolla sopii ihmiselle, joka tahtoo yksilöllisen puhelimen ja haluaa myös itse muokata siitä itselleen sopivan. Jollaa tehdään co-creation -hengessä ja puhelin kehittyy jatkuvasti asiakkailta saatavan näkemyksen mukaan. Tähän asti me DNA:lla olemme toimineet tällaisen sparraajan roolissa, jatkossa pallo siirtyy enemmän Jolla-käyttäjille, Kamtsan kertoo.

Ensimmäiset pääsevät ostamaan Jollansa

Odotettujen Jolla-älypuhelimien myynti alkaa 27.11.2013, kun Helsingin Narinkkatorille perustettava pop-up DNA Kauppa avaa ovensa yhden illan ajaksi. Maailman ensimmäiset Jolla-puhelimet myydään ennakkovaraajille, jotka ovat saaneet kutsun lanseeraustapahtumaan. Narinkkatorin pop-up DNA Kauppaan myyntiin tuleva ensierä koostuu 450 puhelimesta.

Lanseeraustapahtuman kutsut lähetettiin ensimmäisille ennakkovaraajille viime viikolla ja tapahtuma täyttyi viimeistä ilmoittautumispaikkaa myöten. Loput ennakkovaraajat pääsevät ostamaan puhelimensa joulukuun alkupuolella. Kaikille Jollan ennakkovaraajille tullaan lähettämään sähköpostitse toimintaohjeet puhelimen ostoon.

Kysyntää koko Suomessa

Jollan on voinut varata toukokuusta 2013 lähtien ja ennakkovaraajia on Suomessa tuhansia. Kiinnostus puhelinta kohtaan on vahvaa koko maassa. Kolmasosa Suomen ennakkovaraajista on pääkaupunkiseudulta, mutta ennakkovarauksia on tehty tasaisesti kaikista suurimmista kaupungeista – myös maaseudulta pohjoisinta Lappia myöten.

Selkeä enemmistö Jollan ennakkovaraajista on miehiä.

DNA:lla on operaattoreista yksinoikeus myydä Jolla-puhelimia Suomessa lanseerausvaiheessa. Joulukuun alkupuolella puhelimet tulevat yleisesti myyntiin DNA Kauppoihin. Muualle maailmaan varatut puhelimet toimittaa Jolla itse.

Jolla pohjautuu aidosti avoimeen ja erilaiseen Sailfish OS -mobiilikäyttöjärjestelmään. Sen vaivaton elepohjainen käyttöliittymä ja Android (TM) -sovellusten yhteensopivuus tekevät siitä suunnannäyttäjän. Lisätietoa Jolla-puhelimesta osoitteessa www.jolla.com.

DNA Oy on suomalainen tietoliikennekonserni, joka tarjoaa yksityishenkilöille ja yrityksille laadukkaita, viimeisintä teknologiaa hyödyntäviä puhe-, data- ja tv-palveluita. DNA:n viisi miljoonaa suomalaista tavoittava 3G-verkko laajenee edelleen, ja 4G-verkot ulottuvat koko ajan uusiin kaupunkeihin ja taajama-alueille. DNA:n liikevaihto vuonna 2012 oli 769 miljoonaa euroa ja liikevoitto 56 miljoonaa euroa. DNA:lla on yli kolme miljoonaa matkaviestin- ja kiinteän verkon asiakkuutta. DNA ja WELHO ovat DNA Oy:lle rekisteröityjä tavaramerkkejä. Konserniin kuuluu myös DNA Kauppa, Suomen laajin matkapuhelimia myyvä myymäläketju. Lisätietoa osoitteessa www.dna.fi.

Jolla Oy kehittää mobiililaitteita ja avointa Sailfish-moniajokäyttöjärjestelmää suositun MeeGo-järjestelmän jatkajana. Yhtiön pääkonttori on Helsingissä, ja yhtiöllä on toimipisteet lisäksi Tampereella ja Hong Kongissa.

DNA tuo myyntiin maailman ensimmäiset Jolla-puhelimet 27.11.2013

3-Sailfish-OS-UI

Jolla ja DNA ovat tehneet tiivistä yhteistyötä yli vuoden ajan. DNA on antanut Jollalle kuluttajanäkökulmaa ja vaikuttanut puhelimen kehitykseen Jollalle ominaisessa yhteiskehityshengessä. Yhteistyö huipentuu marraskuun lopussa maailman ensimmäisten Jolla-puhelimien lanseeraukseen.

Odotettujen Jolla-puhelimien myynti alkaa 27.11.2013, kun Helsingin Narinkkatorille perustettava pop-up DNA Kauppa avaa ovensa yhden illan ajaksi.

– DNA:lle on suomalaisena operaattorina ollut erittäin tärkeää saada tukea suomalaista menestystarinaa, jossa näemme huikean potentiaalin. Jolla-puhelimia on odotettu innolla ja pitkä odotus päättyy, kun saamme ensimmäiset Jollat myyntiin Narinkkatorilla 27. marraskuuta, iloitsee DNA:n puhelinliiketoiminnan johtaja Cedric Kamtsan.

Maailman ensimmäiset Jolla-puhelimet myydään ensisijaisesti ennakkovaraajille, jotka saavat kutsun lanseeraustapahtumaan. Narinkkatorin pop-up DNA Kauppaan myyntiin tuleva ensierä koostuu 450 puhelimesta.

– Jolla kiinnostaa valtavasti. Koska Jollan perusajatus on kehittää puhelinta co-creation -hengessä yhdessä käyttäjien kanssa, tuntui, että on hienointa lanseerata puhelin päästämällä innokkaimmat tutustumaan puhelimeen heti kun ensimmäinen erä on saatavilla, Kamtsan jatkaa.

– DNA on toiminut sparraajanamme ja tuonut tuotekehitykseen tärkeää kuluttajanäkökulmaa. Ensimmäisen Jolla-puhelimen lanseerauksen myötä kaikki on valmista kuluttajien mukaan kutsumiselle. Kehitystyö ei pääty tähän, vaan nyt se jatkuu yhdessä kuluttajien kanssa, toimitusjohtaja Tomi Pienimäki Jollalta sanoo.

Jollan on voinut varata toukokuusta 2013 lähtien ja ennakkovaraajia on Suomessa tuhansia. Ensimmäiset heistä saavat puhelimensa 27.11. lanseeraustapahtumassa ja loput ennakkovaraajat pian tämän jälkeen – kaikkiin ennakkovaraajiin ollaan erikseen yhteydessä. Joulukuun alkupuolella Jolla-puhelimet tulevat yleisesti myyntiin DNA Kauppoihin.

DNA:lla on operaattoreista yksinoikeus myydä Jolla-puhelimia Suomessa.

Jolla pohjautuu aidosti avoimeen ja erilaiseen Sailfish OS -mobiilikäyttöjärjestelmään. Sen vaivaton elepohjainen käyttöliittymä ja Android (TM) -sovellusten yhteensopivuus tekevät siitä suunnannäyttäjän. Lisätietoa Jolla-puhelimesta osoitteessa www.jolla.com.

DNA Oy on suomalainen tietoliikennekonserni, joka tarjoaa yksityishenkilöille ja yrityksille laadukkaita, viimeisintä teknologiaa hyödyntäviä puhe-, data- ja tv-palveluita. DNA:n viisi miljoonaa suomalaista tavoittava 3G-verkko laajenee edelleen, ja 4G-verkot ulottuvat koko ajan uusiin kaupunkeihin ja taajama-alueille. DNA:n liikevaihto vuonna 2012 oli 769 miljoonaa euroa ja liikevoitto 56 miljoonaa euroa. DNA:lla on yli kolme miljoonaa matkaviestin- ja kiinteän verkon asiakkuutta. DNA ja WELHO ovat DNA Oy:lle rekisteröityjä tavaramerkkejä. Konserniin kuuluu myös DNA Kauppa, Suomen laajin matkapuhelimia myyvä myymäläketju. Lisätietoa osoitteessa www.dna.fi.

Jolla Oy kehittää mobiililaitteita ja avointa Sailfish-moniajokäyttöjärjestelmää suositun MeeGo-järjestelmän jatkajana. Yhtiön pääkonttori on Helsingissä, ja yhtiöllä on toimipisteet lisäksi Tampereella ja Hong Kongissa.