Mobiiliparkki

Yhteystiedot: Kerttu Vali, Pajamäenkatu 14, 48600 Kotka email: mobiiliparkki@victoriamedia.fi

Mobiilisovellus helpottaa NCC:n rakennustyömaiden laadunvalvontaa

Rakennustyömaan monet erilaiset laadunvalvontajärjestelmät sekä vaihteleva mahdollisuus verkkoyhteyden käyttämiseen asettavat tehokkaalle valvonnalle ja dokumentoinnille haasteita. Elisan tytäryhtiö Appelsiini kehitti NCC:lle laiteriippumattoman mobiilisovelluksen, jonka ansiosta NCC:n rakennuskohteiden valvonta tehostuu ja helpottuu.

Laadunvalvonnan tärkein tehtävä on varmistaa rakennustöiden eteneminen suunnitelmien mukaan ja turvallisesti. Projektin valvonta ja tehtyjen huomioiden dokumentointi on tehtävä siellä, missä työ tapahtuu. NCC:llä tähän asti käytössä olleet valvontajärjestelmät ja -menetelmät veivät paljon aikaa eivätkä toimineet ilman verkkoyhteyttä.
NCC Työmaamittari -sovelluksen on toteuttanut Appelsiinin sovelluskehitysyksikkö, ja sovellus tarjotaan pilvipalveluna. Html5-pohjainen käyttöliittymä on Appelsiinin käyttöliittymäsuunnittelijoiden ja NCC:n loppukäyttäjien yhteistyön tulos. Sovellus toimii laadunvalvojien raportoinnin, dokumentoinnin ja tiedonhaun välineenä. Se hyödyntää alustaa, joka yhdistää sujuvasti eri järjestelmät.
– Halusimme kehittää laadunvalvontayksikön tapaa dokumentoida ja hakea tietoja työmaalla sekä siirtyä toimistossa tehtävästä kirjaamisesta erilaisten mobiililaitteiden hyödyntämiseen. Laadun mittaamiseen käytettiin aiemmin useita eri järjestelmiä, jotka eivät vielä toimineet keskenään täydellisesti. Valvonnan laatu, tiedon saanti ja yhdistely eri järjestelmien välillä helpottuu Työmaamittarin myötä huomattavasti, toteaa IT-päällikkö Timo Mäenpää NCC Rakennus Oy:stä.
Ratkaisukonsultti Juho Saari Appelsiinilta korostaa taustajärjestelmien keskittämisen hyötyjä ja uskoo, että integraatiot ovat keskeisessä roolissa tulevaisuuden mobiilipalveluiden kehityksessä.

– Tämä on hyvä esimerkki keskitettyjen integraatioalustojen hyödyistä. Valmiin alustan ansiosta sovelluksen kehittäminen ja tuotanto on kevyt prosessi. Pystyimme keskittymään siihen, että NCC Työmaamittari -sovellus on helppokäyttöinen ja käyttäjän tarpeet huomioonottava. Se toimii niin älypuhelimissa, tableteissa kuin pöytäpäätteillä ja sallii tiedon välivarastoimisen, jolloin sovellusta voi käyttää myös offline-ympäristössä, Saari kuvailee.

Sovellus on tällä hetkellä pilottikäytössä ja siitä saatu palaute on ollut hyvää.

Mad Gang iPhone -sovellus lanseerattiin Palefacen ja Matren tahdissa

b497ae9372f87c95_800x800ar

Käyttäjän sijainnin tunnistava haku- ja suosituskone Mad Gang on lanseerannut markkinoille iPhone-sovelluksensa, jonka tunnusmusiikkina soi Palefacen ja Matren nimikkokappale. Sovelluksen avulla jaetaan ystäväpiirille luotettavia suosituksia paikallistaen käyttäjien sen hetkinen sijainti.

Yhteisöpalvelu Mad Gang on lanseerannut iPhone-sovelluksen, jonka avulla jaetaan ystäville suosituksia heitä itseään kiinnostavista asioista oikeassa paikassa, oikeaan aikaan. Sovelluksen erikoisuus on käyttäjän sijainnin tunnistaminen.

– Sovellus lähettää automaattisesti muistutuksen, kun käyttäjä on suosikiksi merkatun kohteen lähellä. Sovellus toimii iPhone 4:ssä ja sitä uudemmissa laitteissa. Lisäksi sovellus toimii selaimella eli käytännössä jokaisella mobiililaitteella, jossa on selain, kertoo Mad Gangin hallituksen jäsen Roope Vihanto.

Mad Gang on suomalaisten ohjelmisto- ja markkinointialan ammattilaisten kehittämä yhteisöpalvelu, joka on kohdistettu rajatulle kohderyhmälle.

– Mad Gang -palvelulle on sosiaalinen tilaus, kun tiedon määrä kasvaa räjähdysmäisesti ja relevanttia tietoa on yhä vaikeampi löytää. Yksi neuvo hyvältä ystävältä on minulle paljon arvokkaampi ja luotettavampi kuin tuhat anonyymiä vinkkiä netistä. Halusimme luoda palvelun, jossa käyttäjät saavat kuulla jutuista niiltä, joihin he luottavat eniten, sanoo Vihanto.

– Seuraava askel on käyttäjämäärän kasvattaminen sekä tuotteen jatkokehitys. Uusia käyttäjiä tulee jatkuvasti mukaan. Mad Gang -palvelussa on ollut nyt yli 10 000 vierailijaa ja rekisteröityneitä käyttäjiäkin on jo yli 700, valaisee Vihanto.

Sovelluksen lanseerausta juhlittiin perjantaina 16.8. Helsingissä Ravintolalaiva Wäiskillä. Tapahtumassa esiteltiin Mad Gang iPhone-sovellus sekä sovelluksen nimikkobiisi ”Goin´ live”, jonka esittävät Paleface ja Matre.

Mad Gang on valittu lokakuussa järjestettävään verkkopalveluiden maailmanlaajuisen World Summit Awards -kilpailuun parhaana suomalaisena verkkopalvelusisältönä kilpailun e-Media and Journalism -sarjaan. Kilpailussa etsitään parhaita e-sovelluksia kahdeksassa kilpailusarjassa.

Mad Gangin toiminta-ajatus

Mad Gang on suomalaisten ohjelmisto- ja markkinointialan ammattilaisten kehittämä haku- ja suosittelupalvelu, jossa tutut kaverit takaavat vinkin laadun. Saat määrällisesti vähemmän, mutta hurjasti parempia suosituksia. http://www.madgang.com/

K-Plussa-pisteet älypuhelimen ruudulle

.

Cardu mobiilikortti -sovelluksessa on nyt mahdollista seurata oman K-Plussa-kortin pistetilannetta reaaliaikaisesti kännykällä. Cardu-sovellus mahdollistaa tämän palvelun ensimmäisenä kanta-asiakaskorttina Suomessa. Tämä tarkoittaa sitä, että asiakas voi varmistaa palkintopisterajojen täyttymisen ja hyödyntää pisteensä entistä tehokkaammin. Lisäksi palvelu näyttää kaikki valtakunnalliset K-Plussa-edut ja -tarjoukset.

K-Plussa-kortti on ollut saatavilla kännykkään Cardu mobiilikortti -sovelluksessa jo reilun vuoden. Digitaalinen K-Plussa-kortti sisältää myös digitaalisia leimapasseja, esimerkiksi Neste Oil Helsinki Eläintarhan asemalla voi kerätä pesupassinsa leimat kätevästi puhelimeen.

”Asiakkaidemme tarpeet saada ajantasaista informaatiota ajasta ja paikasta riippumatta ovat kasvamassa voimakkaasti. Yhteistyössä Sundukan kanssa olemme kyenneet kehittämään palvelutarjontaamme mobiiliympäristössä nopeasti ja joustavasti ilman suuria omia investointeja. Samalla olemme kyenneet lisäämään omaa osaamistamme mobiililaitteilla toimivien palveluiden kehittämisestä omissa järjestelmissä”  toteaa K-Plussa-konseptin toteutuksesta vastaavan K-Plus Oy:n varatoimitusjohtaja Tapio Näveri.

”Palvelu on ainutlaatuinen, jopa globaalissa mittakaavassa ja olemme äärimmäisen ylpeitä, että K-Plussa on valinnut Cardu mobiilikortti -sovelluksen omaksi korttialustakseen. Tämä on hyvä osoitus Cardu-mobiilikortin laadusta ja vie meitä kohti tavoitettamme olla johtava asiointisovellus Suomessa. K-Plussa-pisteiden näkyminen reaaliajassa omassa puhelimessa on konkreettinen hyöty K-Plussan mobiilikortin käyttäjille ja juuri tällaisia arkea helpottavia toimintoja olemme tuomassa lähiaikoina lisää”, toteaa Cardun kehittäneen Sunduka Oy:n toimitusjohtaja Timo Soininen.

Cardu mobiilikortti -sovelluksen voi ladata ilmaiseksi kaikkiin älypuhelimiin. K-Plussa-kortti liitetään palveluun omalla korttinumerolla, jonka jälkeen pistetilanteen seuraaminen on mahdollista. Cardu-sovellukseen lisätty kortti ei vielä toistaiseksi korvaa fyysistä K-Plussa-korttia.

Yrityksille Cardu-mobiilikortti tarjoaa aivan uudenlaisen jäsenyys- ja kanta-asiakasmarkkinoinnin mobiilityökalun. Cardu muuttaa kalliit ja staattiset muovikortit uudenlaiseksi viestintävälineeksi, jolla kuluttajat ovat aina tavoitettavissa. Carduun on mahdollista luoda digitaalisia leimapasseja sekä kuponkeja. Lisäksi palvelun käyttöönotto on edullista ja erittäin nopeaa. Sovellus toimii kaikissa älypuhelimissa ja sen on valinnut osaksi mobiilistrategiaansa jo yli 100 suomalaista brändiä. Cardu sovelluksen on kehittänyt suomalainen ohjelmistoyhtiö Sunduka.

www.cardu.com

EasyPark lanseeraa pysäköintisovelluksen Windows Phone -puhelimiin

EasyPark on tänään julkistanut Windows Phone -version sovelluksesta, jolla voit siirtää pysäköintimittarin taskuusi. Windows Phone -puhelimien määrä kasvaa tasaisesti Pohjoismassa, joten uusi sovellus on tärkeä osa EasyParkin tarjontaa. Eikä vähintään syystä, että useat työpuhelimet käyttävät juuri Windows Phone -käyttöjärjestelmää.

Vuoden 2013 ensimmäisen neljänneksen aikana EasyParkin kännykkäpysäköintipalvelun käyttö sovelluksella kasvoi nopeasti. Viime vuoden samaan ajanjaksoon verrattuna kännykkäpysäköinnit kasvoivat Suomessa 180 prosenttia. Nyt markkinoille tuleva uusi sovellus Windows Phone 8 -puhelimille on tärkeä osa EasyParkin kännykkäpalvelutarjontaa.

EasyParkin Windows Phone -sovelluksen avulla käyttäjät voivat rekisteröityä tililleen sovelluksessa ja valita luottokortin, jolla maksavat. Palvelussa on kätevä GPS-toiminto, jonka avulla löytää tarvittavan aluekoodin. Muutamalla, yksinkertaisella klikkauksella voi aloittaa ja lopettaa auton pysäköinnin ja varmistaa, että maksaa todellakin vain käyttämästään pysäköintiajasta.

– Olemme iloisia voidessamme vihdoinkin tarjota sovelluksen Windows Phone 8 -puhelimille. Kysyntä on ollut kovaa, erityisesti koska useimmat työpuhelimet ovat Windows Phone -puhelimia. Tämä uusi sovellus helpottaa useita autoilijoita. Enää ei tarvitse huolehtia kolikoista tai murehtia hitaista korttiautomaateista, sanoo Timo Haapanen, maajohtaja, EasyPark.

Windows Phone – nopeasti kasvava älypuhelinalusta

Kantar Worldpanelin mukaan Windows Phone -käyttöjärjestelmän markkinaosuus Euroopassa on 6,5 %. Windows Phone -käyttöjärjestelmä on nopeimmin kasvava älypuhelinkäyttöjärjestelmä (Kantarin mukaan 52 % kasvu joulukuusta helmikuuhun verrattuna viime vuoden samaan aikaan) ja on nyt selvästi kolmanneksi suosituin iPhone- ja Android-käyttöjärjestelmien jälkeen. Suomessa Windows Phonen markkinaosuus on merkittävästi tätäkin suurempi. Windows Phone -käyttöjärjestelmän puhelimia lanseerataan yhä enenevässä määrin, viimeisimpänä Nokia Lumia 720 ja myöhemmin Suomessakin myyntiin tuleva edullinen Nokia Lumia 520.

– EasyPark on todella hyödyllinen sovellus, joka ratkaisee käyttäjiemme pysäköintimaksuongelman – maksat pysäköintisi nopeasti ja helposti varmistaen, että todellakin maksat vain pysäköimästäsi ajasta. Sovellus on helppo käyttää tilanteessa, jossa on usein kiire esimerkiksi palaveriin. Olemme tyytyväisiä, kun kumppanimme tarjoaa nyt tämän palvelun suomalaisille Windows Phone 8 -puhelimien käyttäjille. Helppokäyttöisille ja selkeille Windows Phone -puhelimille on saatavilla paljon hyödyllisiä paikallisia sovelluksia, ja nyt julkaistu EasyPark on varmasti yksi kätevimmistä, sanoo Windows Phone -liiketoimintajohtaja Vesku Paananen Microsoftilta

Sovellus julkaistaan samanaikaisesti Suomessa, Tanskassa, Norjassa, Italiassa, Itävallassa, Espanjassa, Saksassa ja Australiassa.

Lataa sovellus täältä: http://windowsphone.com/s?appId=3f0bb9a9-23a6-4…1e-cf8878b3bb75

TomTomilta uusi Speed Cameras -sovellus iPhonelle

14.11.2012 – TomTom (www.tomtom.com/fi_fi/) julkaisi tänään uuden Speed Cameras -sovelluksen iPhonelle. Speed Cameras varoittaa kuljettajaa nopeusvalvontakameroista ja auttaa näin sekä säilyttämään vauhdin sopivana että kuljettajaa välttämään turhat sakot.

Sovelluksen uusin versio 1.1 varoittaa sekä kuvallisesti että äänellä, jopa taustalla käynnissä ollessaan ja iPhonen näyttö sammutettuna. Myös keskinopeuden tunnistuksen tuki on parantunut, minkä ansiosta kuljettajien on helpompi säilyttää oikea nopeus myös tunneleista ulos tultaessa.

Kameravaroitusten lisäksi Speed Cameras tiedottaa kuljettajaa auton nopeudesta, nopeusrajoituksesta, edessä olevasta kameratyypistä sekä kameran etäisyydestä. Sovelluksen lataavat uudet asiakkaat saavat latauksen myötä 12 kuukautta ilmaista käyttöaikaa. Aiemmat asiakkaat saavat saman ilmaisen käyttöajan lisättynä heidän olemassa olevaan tilaukseensa, kun entinen tilaus on päättynyt.

“Olemme iloisia voidessamme tarjota ilmaisen vuoden tilauksen sovelluksen mukana”, kommentoi Gerry Hinds, TomTomin mobiilipuolen varatoimitusjohtaja. “Speed Cameras -sovelluksemme perustuu jopa 1,6 miljoonan kuljettajan tietoihin. Näihin lukeutuvat kaikki erillisiä navigointilaitteita, kojelautaan asennettuja navigointijärjestelmiä ja puhelinnavigointia käyttävät kuljettajat. Kun yhä useammat kuljettajat jakavat nopeuskameratietojaan palvelun yli, sovelluksen tiedot ja palvelut paranevat entisestään ja hyötyvät koko yhteisön keräämistä tiedoista.”

Speed Cameras -sovelluksen uusin versio varoittaa kuljettajaa myös liikkuvista valvontakameroista. Päivityksen myötä sovelluksen äänivaroitukset saa toistettua TomTom Hands-free car kit -lisävaruteen tai muun A2DP Bluetooth -yhteensopivan laitteen kautta.

Huomioitavaa

Nimetöntä statistiikkaa kerätään 1,6 miljoonalta kuljettajalta 15 Euroopan maasta. Kerätty tietomäärä takaa ajankohtaisen informaation luotettavuuden. Sovellus kattaa noin 95 prosenttia kiinteistä ja liikkuvista kameroista. Seuraava päivitys sisältää myös Länsi-Euroopan, jolloin tiedot kameroista välittyvät myös maan rajoja ylitettäessä.

Hinnat ja saatavuus

Speed Cameras -sovellus on saatavilla ilmaiseksi Applen App Store -palvelusta. Sovelluksen mukana tulee 12 kuukauden ilmainen käyttöoikeus, joka koskee sekä uusia että jo olemassa olevia sovellusasiakkaita.

TomTom Hands-Free Car Kit for iPhone on saatavana hyvin varustetuilta jälleenmyyjiltä ja TomTom.com-verkkosivulta 99,95 euron kuluttajahintaan. Hinta sisältää 23 prosentin arvonlisäveron.

Lisätietoja internetissä

http://itunes.apple.com/fi/app/tomtom-speed-cameras-nordic/id505196332

TomTom

Vuonna 1991 perustettu TomTom on maailman johtava autoissa käytettävien navigointi- ja paikannustuotteiden valmistaja. Pääkonttoriaan Amsterdamissa pitävän TomTomin palveluksessa on yhteensä 3500 työntekijää 40 eri maassa.

TomTomin tuotteisiin kuuluvat kannettavat navigaattorit, ajoneuvojen kojelautoihin asennettavat infolaitteet, ajokaluston hallintaratkaisut, kartat ja reaaliaikaiset palvelut, kuten palkittu TomTom HD Traffic -ratkaisu. TomTom on pörssilistattu AEXissa (TOM2).

Lisätietoja TomTomista ja TomTomin tuotteista löydät yhtiön verkkosivustolta osoitteesta www.tomtom.com.

Maailman edistyksellisin reittiensuunnitteluväline ja reaaliaikaiset liikennetiedot löydät osoitteesta www.tomtom.com/livetraffic.

 

TomTom Navigation for Android nyt saatavana

5.10.2012 – TomTom (www.tomtom.com/fi_fi/) julkaisi älypuhelimilla navigointia varten uuden TomTom Navigation for Android -sovelluksen. Google Play -kauppapaikasta hankittava sovellus on saatavana välittömästi ja rajoitetun ajan jopa erikoishintaan!

 

TomTom Navigation for Android on jatkoa huippusuositulle iPhone-sovellukselle ja sisältää TomTomin maailmanluokan navigointiominaisuudet. Uuden sovelluksen avulla miljoonat Android-älypuhelinten käyttäjät voivat myös nauttia näistä ominaisuuksista.

 

TomTom Navigation for Android on suunniteltu erityisesti auton kuljettajia silmällä pitäen. TomTomin uusimmat kartat tulevat sovelluksen mukana ja niitä voi käyttää ilman internet-yhteyttä. Matkan aikana ei siis tarvitse murehtia yhteyksien toimivuudesta tai tiedonsiirtokustannuksista matkustettaessa ulkomailla. Sovellus sisältää elinikäiset ilmaiset karttapäivitykset kerran vuosineljänneksessä. Ne takaavat, että kuljettajilla on aina viimeisimmät kartat älypuhelimessaan.

 

Sovelluksen IQ Routes- ja HD Traffic* -toiminnot ovat älykkäitä ja tehokkaita työkaluja ajoreitin valitsemiseen. IQ Routes perustuu miljoonien TomTom-käyttäjien antamiin nopeustietoihin kustakin matkasta. Se ottaa huomioon eri tekijöitä, jotka voivat vaikuttaa määränpäähän pääsemiseen tarvittavaan aikaan, mukaan lukien liikennevalot, kiertotiet, korkeuserot, hidasteet ja ruuhka-ajat. HD Traffic on puolestaan maailman johtavia reaaliaikaisia liikennetietopalveluita, joka raportoi ruuhkista ja poikkeustilanteista ajoreitin varrella. Nopeusvalvontakamerapalvelun* ansiosta kuljettavat voivat välttyä ylinopeussakoilta.

 

TomTom Navigation for Android -sovelluksen laitevaatimukset ovat Android OS v2.2 tai uudempi käyttöjärjestelmä, 800×480 tai 854×480 pisteen näyttötarkkuus, vähintään 215 megatavun ja enintään 3,7 gigatavun tallennuskapasiteetti karttapaketeista riippuen.

 

TomTom Hands-free Car Kit for Smartphones

Erikseen hankittavissa oleva autoteline mahdollistaa autolla ajamisen ja navigoinnin turvallisesti. Bluetooth-yhteydellä toimiva autoteline mahdollistaa puheluiden soittamisen ja niihin vastaamisen turvallisesti.

 

Handsfree-puheluihin käytetään autotelineen kaiuttimia ja mikrofonia. Ne toimivat, vaikka puhelinta ei olisikaan telakoitu. Lisämikrofonin voi kiinnittää vaikkapa auton aurinkolippaan, jotta kuljettajan puheääni kuuluu entistä paremmin. Lisäksi sisäänrakennettu kahden watin kaiutin tarjoaa hyvän äänenlaadun puheluihin ja navigointiohjeistukseen.

 

Autotelineen pidikettä voi säätää puhelimen kiinnittämiseksi ylä- ja alareunasta tai sivuista. Puhelimeen voi siten tarttua helposti ja painamatta näppäimiä. Puhelin myös latautuu nopeasti, kun se on kytketty autotelineeseen.

 

Saatavuus ja hinnoittelu

TomTom Navigation for Android -sovellus on saatavana välittömästi Google Play -kauppapaikasta erikoishintaan 34,99 euroa (sisältää Pohjoismaiden kartat). TomTom Hands-free Car Kit for Smartphones on saatavana heti 99,95 euron kuluttajahintaan. Hinnat sisältävät 23 prosentin arvonlisäveron.

 

*HD Traffic- ja Nopeusvalvontakamerapalvelut ovat erikseen sovelluksessa hankittavia lisätoimintoja.

 

Lisätietoja Internetissä

www.tomtom.com/fi_fi/products/mobile-navigation/

 

Suomalainen miljoonarahoituksen kerännyt Jongla julkisti palvelunsa iPhonelle tänään.

Suomalainen mobiilipalveluyhtiö Jongla on julkistanut tänään torstaina pikaviestipalvelunsa iPhonelle.

Datapohjaiseen mobiiliviestintään perustuva Jongla IM -palvelu on yhtiön mukaan pian saatavilla myös muilla alustoilla.

Jongla sai syyskuussa yli 1,2 miljoonan euron rahoituksen Tekesiltä sekä joukolta yksityisiä enkelisijoittajia. Sijoittajina ovat muun muassaSanoma-konsernin entinen toimitusjohtaja Hannu Syrjänen, talousneuvos Kalevi Sivonen sekä yrittäjä ja sijoittaja Janne Leino. Kaikkiaan Jongla on kerännyt 2,5 miljoonan euron rahoituksen.

Jonglan pääomistajia ovat lisäksi muun muassa yrityksen perustaja ja toimitusjohtaja Arto Boman, hallituksen puheenjohtaja Juha Halttunen, hallituksen jäsen Henry Sjöman sekä kauppaneuvos Matti Kallio.

Yhtiön tavoitteena on haastaa palvelut kuten WhatsApp ja Viber. Jongla tähtää erityisesti Aasian markkinat.

Linkit:

http://www.jongla.com/

Lumia-omistajille nopeampi Xpress-selain

Nokia on julkaissut uudesta mobiiliselaimestaan Lumioille suunnatun beetaversion. Xpress for Lumia (Beta) lupaa nopeuttaa mobiilisurffaamista optimoimalla siirrettäviä datamääriä.

Yhtiö julkisti selaimen aiemmin, kertoessaan uusista Asha-malleistaan, jotka on suunnattu etenkin kehittyvien maiden markkinoille.

Nokian mukaan datan pakkaaminen ”jopa 85 prosenttia” pienemmäksi säästää käyttäjän aikaa ja puhelimen akkua. Nokia perustelee selaintaan lisäksi sillä, että kulutetun datasiirron pohjalta mobiililaajakaistastaan maksaville se säästää myös rahaa.

Monet selaimen toiminnot on ajateltu siten, että käyttäjä voi surffata huolettomammin wifi-yhteyden saadessaan kuin mobiililaajakaistaa käyttäessään.

Sivuja voi tallentaa puhelimeen myöhempää lukemista varten. Paljon kaistaa käyttävän videon voi tallentaa myöhempää katselua varten Microsoftin SkyDrive-palveluun. Datankäyttöään voi seurata selaimen pitämistä tilastoista.

Eniten käytetyille sivuille pääsee QuickLinks-näytön kautta. Selain osaa myös kääntää sivut kymmenelle eri kielelle.