Mobiiliparkki

Yhteystiedot: Kerttu Vali, Pajamäenkatu 14, 48600 Kotka email: mobiiliparkki@victoriamedia.fi

Nokia 8:n myynti alkaa Suomessa

9dca9986-ae21-4f2a-8556-8d6536a7ae53-w_960

Nokia 8, ensimmäinen uuden sukupolven Nokia-älypuhelin, jossa on Zeiss-optiikkaa sekä täysin uusia innovaatioita, on nyt myynnissä verkkokaupoissa. Myymälöihin Nokia 8 tulee 8.9.2017.

Nokia-puhelinten uusi koti, HMD Global kertoi, että Nokia 8:n myynti alkaa tänään Elisan, DNA:n, Telian, Gigantin ja Verkkokauppa.comin verkkokaupoissa. Laitteen myynti näiden liikkeissä alkaa 8.9.2017. Puhelimen suositeltu vähittäismyyntihinta Suomessa on 579 euroa.

Nokia 8 on erinomaisella suorituskyvyllä varustettu, kauniisti muotoiltu älypuhelin, jossa on kolme täysin uutta innovaatiota Android-älypuhelimiin, mm. ensimmäiset yhteistyön tulokset ZEISSin kanssa. Nokia 8:ssa on kaikki todellisen Nokia-lippulaivapuhelimen tunnusmerkit kuten vahva suorituskyky, puhdas Android sekä kaikkien aikojen edistyksellisin yhdestä alumiinikappaleesta valmistettu runko.

HMD Globalin Pohjoismaiden liiketoimintajohtaja Ossi Korpela sanoo: “Fanimme etsivät aina uusia tapoja tuottaa ja jakaa rikasta sisältöä, ja Nokia 8 on suunniteltu juuri sujuvaa sisällöntuotantoa varten. Toimme puhelimeen kolme täysin uutta ominaisuutta: ZEISS-optiikan, Nokia OZO spatial 360° audio -tilaäänen ja mahdollisuuden lähettää kaksipuolista videokuvaa livenä sosiaaliseen mediaan. Nokia 8 on myös erittäin suorituskykyinen älypuhelin monipuoliseen käyttöön.”

Unohda selfie, nyt tulee bothie: Nokia 8:ssa on tarjolla ensimmäisenä maailmassa mahdollisuus kuvata kaksipuolisesti videota ja still-kuvia ja videon voi julkaista livenä suoraan sosiaaliseen mediaan, Facebookiin ja YouTubeen. Kaksipuolisessa kuvauksessa hyödynnetään puhelimen etu- ja taka-kameraoita. Molempien kameroiden taltioimat kuvat ja videot näkyvät yhtä aikaa puhelimen kahteen osaan jaetulla näytöllä. Maailman ensimmäinen yhdellä napin painalluksella live-lähetyksen käynnistävä puhelin tarjoaa aiempaa upeammat kokemukset sisällöntuottamiseen ja hetkien jakamiseen.

Nokia 8 on myös ensimmäinen älypuhelin, jossa on Nokia OZO Audio, joka tarjoaa Hollywood-tason teknologiaa älypuhelimeesi. Nokia OZO 360° Audio -tilaääni tarjoaa mukaansatempaavan audiokokemuksen 4K-videoon. Huippuluokan 360°-audiotaltionti varmistaa, että videon äänimaailma on todella laadukas.

Yhdestä 6000-sarjan alumiinikappaleesta tarkkuushiottu Nokia 8 on reunoilta 4,6 mm ohut ja sen keskimääräinen paksuus on vain 7,3 mm. Sen puhdas muotoilu on viimeistelty 40-vaiheisessa prosessissa, jossa puhelimen runko on tarkkuushiottu, anodisoitu ja kiillotettu. Osassa puhelimen värivaihtoehtoja on korkeakiiltoinen viimeistely, jonka virheettömän lopputuloksen varmistamiseen on käytetty 20 tuntia. Puhelimen erinomaisen suorituskyvyn varmistavat Qualcommin tehokas SnapdragonTM 835 -mobiilialusta sekä turvallinen ja ajan tasalla oleva puhdas Android-käyttöjärjestelmä.

Innovaatioita ja tarkkaa suunnittelua

Nokia 8:ssa on Qualcomm® SnapdragonTM 835 -mobiilialusta, mikä tuo sille erinomaisen suorituskyvyn.

Nokia 8:n suunnittelun lähtökohtana ovat olleet kuluttajien tarpeet sisällön tallentamiseen ja jakamiseen. Nämä on otettu tarkoin huomioon niin laitteen sisällön kuin ulkomuodon suunnittelussa. Muotoilu- ja suunnittelutiimit ovat tehneet tiivistä yhteistyötä varmistaakseen, että laite toimii tehokkaammin ja pitempään. Työn tuloksena on syntynyt grafiitilla suojattu kuparinen viilennysputki, joka haihduttaa korkeatehoisen järjestelmän tuottaman lämmön koko puhelimen pituudelta ja leveydeltä. Nokia 8 pysyy viileänä jopa vaativimmissa käyttötilanteissa.

Nokia 8 on Qualcomm® Quick ChargeTM 3.0 -yhteensopiva, mikä nopeuttaa akun lataamista.

Aina puhdas Android

Nokia-älypuhelimissa on aina puhdas Android-käyttökokemus, jossa ei ole tarpeettomia sovelluksia hidastamassa laitteen toimintaa. Nokia 8:ssa innovatiivinen suunnittelu yhdistää puhtaan Androidin kaikkiin Qualcomm®SnapdragonTM 835 -mobiilialustan tarjoamiin mahdollisuuksiin. Nokia 8:n kuukausittaiset turvapäivitykset varmistavat, että puhelin on aina turvallinen ja ajan tasalla. Laitteessa on sormenjälkitunnistus, mikä lisää osaltaan turvallisuutta.

Värit

Nokia 8 on alkuun tarjolla teräksen ja mattasinisen värisenä. Myöhemmin värivalikoima täydentyy korkeakiiltoisella sinisellä ja korkeakiiltoisella kuparilla.

Nokia 3310 -retropuhelimesta näyttää tulevan myyntihitti

ba66811f0d553e87_800x800ar

Vastikään Mobile World Congress -messuilla julkistettu Nokia 3310 otettiin mediassa vastaan innostuneesti. Kiinnostus retropuhelinta kohtaan näyttäisi kantavan ostovalmiuteen asti.

Verkkokauppojen hintoja vertailevan Hintaopas.fi:n ruotsalaisessa sisarpalvelussa Prisjakt.se:ssä 3310-puhelimen kysyntä on kovassa nousussa. Tällä hetkellä tämän kännykän haut ovat kasvaneet eniten kaikista Prisjaktin tuotteista.

be1aec10144ed6eb_800x800ar

Prisjakt on Ruotsissa hyvin suosittu palvelu, jonka kautta jo yli 3 miljoonaa kuluttajaa kuukausittain etsiytyy verkkokauppoihin.

Puhelimen myynti alkaa näillä näkymin kesällä. Ruotsissa osa verkkokaupoista on määritellyt puhelimelle jo hinnankin, 699 kruunua eli noin 73 euroa.

Suomessa myyntihintoja ei vielä ole saatavissa, mutta Hintaopas.fi:ssä tuotteen voi jo nyt laittaa seurantaan. Silloin kuluttaja saa tiedon hinnasta ja ostomahdollisuudesta heti, kun tuote tulee myyntiin johonkin Hintaoppaan yli 700 verkkokaupasta.

Hintaoppaan hintavahti 3310-puhelimelle:  https://hintaopas.fi/product.php?p=4191478

DNA tuo myyntiin kaikki uudet Nokia-puhelimet

Nokia_3310_range

DNA tuo myyntiin kaikki uuden sukupolven Nokia-puhelimet. Ikoninen ja suomalaisille tärkeä älypuhelinmerkki tekee paluun markkinoille suomalaisen matkapuhelinvalmistaja HMD Global Oy:n ja Nokian yhteistyösopimuksen ansiosta.

Uusien Nokia-puhelimien koko mallisto tulee tarjolle DNA:n kaikkiin myyntikanaviin. Myynnin aloituspäivämäärä julkistetaan toisen vuosineljänneksen aikana.

HMD julkisti uuden mallistonsa Barcelonan Mobile World Congress -tapahtumassa viime viikolla.

”Olemme innoissamme Nokia-puhelimien uudesta tulemisesta. Meillä on vahva usko uuden upean malliston menestykseen. Suomessa Nokian tuotemerkillä on aivan erityinen asema, joten uudet puhelimet ovat DNA:lle erittäin mieluisa myyntituote ja ne herättävät asiakkaissamme varmasti suurta kiinnostusta”, kertoo DNA:n kuluttajamyynnin johtaja Sami Aavikko.

”Tarjoamme laadukkaita Nokia-puhelimia kaikille kuluttajille. Olemme erityisen iloisia siitä, että Kiinassa lanseeraamamme Nokia 6 -malli on noussut nimenomaan nuorison suosikiksi”, sanoo HMD Global Oy:n Pohjoismaiden liiketoimintajohtaja Ossi Korpela.

”Uskomme, että ajoituksemme on täydellinen, koska suomalaiset kuluttajat ja koko matkapuhelinala ovat valmiita muutokseen. Ravistelemme alamme toimintatapoja tänä vuonna merkittävästi tiiviissä yhteistyössä kumppaneidemme kanssa”, Korpela jatkaa.

”Edelleen sadat tuhannet DNA:n asiakkaat käyttävät Nokia-puhelimia. Nyt he voivat päivittää laitteensa uuteen aikaan ja pääsevät nauttimaan erinomaisesta käyttökokemuksesta ja uudesta muotokielestä. Uudet Nokia-puhelimet ovat upeita ja ne ovat herättäneet suurta mielenkiintoa asiakkaidemme keskuudessa”, sanoo Aavikko.

”Uusien älypuhelimien rinnalla julkistettu päivitetty Nokia 3310 -malli on hauska ja tervetullut lisä mallistoon. Verkossamme on vielä tuhansia Nokia 3310 -klassikkopuhelimen käyttäjiä, joiden ei jatkossakaan tarvitse muuttaa käyttötottumuksiaan. Malli on myös loistava varapuhelin kesän rientoihin ja festareille”, Aavikko vinkkaa.

Nokia-älypuhelinten valikoima tarjoaa puhtaan Android-kokemuksen. Säännöllisesti tapahtuvat päivitykset varmistavat sen, että Nokia-älypuhelin on turvallinen ja ajan tasalla eikä se sisällä mitään turhaa. Kuluttajien valinnan mahdollisuus on uusien Nokia-älypuhelimien käyttökokemuksen keskiössä.

Nokia 3310:n suosio on murskaavaa – ovatko lippulaivapuhelimet pian historiaa?

Nokia_3310_range

Nokian uusi tuleminen on alkanut vahvasti, sillä legendaarisen 3310-mallin uusi versio on kerännyt huimasti kiinnostusta. Mobiilikansan suosiossa olevassa gsmarena-sivustolla 3310 on ylivoimaisesti kiinnostavin malli jättäen taakseen monia uusia lippulaivapuhelimia.

Nokian legendaarinen malli on jo ennakkotilattavissa Verkkokauppa.comista, ja tarjolla on useita eri värivaihtoehtoja. Tuotteen tarkka myyntihinta ei ole vielä julki, mutta hinnan odotetaan asettuvan selvästi kosketusnäytöllisten älypuhelinten alapuolelle.

115490

“Nokia 3310:n suosio on yllättänyt meidät ja ennakkotilauksia on satanut erittäin kovaa tahtia. En ihmettelisi, jos pian tämä malli löytyy useammalta suomalaiselta – jälleen kerran!”, hehkuttaa Verkkokauppa.comin tuotepäällikkö Juha Orava.

Uusi Nokia 3310 on uskollinen esikuvalleen. Sen ominaisuuksia ovat mm. erittäin pitkä akunkesto, legendaarinen matopeli, kevyt ja kestävä rakenne sekä tietysti soittoäänenä tuttu Nokia-tune!

NOKIA ALLEKIRJOITTI STRATEGISEN TAVARAMERKKI- JA PATENTTILISENSSISOPIMUKSEN, JOKA ANTAA HMD GLOBALILLE OIKEUDEN KÄYTTÄÄ NOKIAN TAVARAMERKKIÄ MATKAPUHELINTEN JA TABLETTIEN VALMISTUKSESSA

nokia_white_logo

Nokia allekirjoitti strategisen tavaramerkki- ja patenttilisenssisopimuksen, joka antaa HMD globalille oikeuden käyttää Nokian tavaramerkkiä matkapuhelinten ja tablettien valmistuksessa

Nokia on julkistanut suunnitelman, jonka myötä Nokian tavaramerkki palaa maailmanlaajuisille matkapuhelin- ja tablettimarkkinoille. Strategisessa tavaramerkki- ja patenttilisenssisopimuksessa Nokia Technologies myöntää äskettäin perustetulle suomalaiselle HMD global Oy:lle (HMD) maailmanlaajuisen1 yksinoikeuden Nokian tavaramerkin käyttöön matkapuhelimien ja tablettien valmistukseen kymmeneksi vuodeksi. Sopimuksen perusteella Nokia Technologies saa HMD:ltä sekä tavaramerkkeihin että essentiaalipatentteihin liittyviä rojaltimaksuja Nokian tavaramerkillä myytävistä matkapuhelimista ja tableteista.

HMD on perustettu toimimaan itsenäisenä yhtiönä, joka keskittyy tarjoamaan laajan valikoiman Nokian tavaramerkillä varustettuja peruspuhelimia, älypuhelimia ja tabletteja. HMD julkisti tänään, että täydentääkseen Nokian tavaramerkin käyttöön liittyviä oikeuksiaan, se on sopinut ehdollisesti hankkivansa Microsoftilta oikeuden käyttää peruspuhelimissa Nokian tavaramerkkiä ja tiettyjä muotoiluun liittyviä oikeuksia. Kyseinen Microsoft-transaktio arvioidaan saatettavan loppuun vuoden 2016 toisella vuosipuoliskolla. Näiden sopimusten myötä HMD olisi ainoa lisenssinsaaja kaikille Nokian tavaramerkillä maailmanlaajuisesti myytäville matkapuhelimille ja tableteille. HMD aikoo sijoittaa yli 500 miljoonaa Yhdysvaltain dollaria seuraavan kolmen vuoden aikana Nokian tavaramerkillä myytävien matkapuhelinten ja tablettien maailmanlaajuiseen markkinointiin. Tämä tultaisiin rahoittamaan yhtiön sijoittajien ja hankitun peruspuhelinliiketoiminnan tuottojen avulla.

Nokian tavaramerkillä varustetut peruspuhelimet ovat edelleen suosituimpien puhelimien joukossa useilla markkinoilla maailmassa. HMD jatkaa näiden puhelinten markkinointia osana integroitua tuotetarjontaansa, johon tulee kuulumaan myös uusia älypuhelimia ja tabletteja. HMD:n uusi älypuhelin- ja tablettivalikoima tulee perustumaan Android-alustalle, ja se yhdistää yhden maailman ikonisimmista matkapuhelintavaramerkeistä maailman johtavaan käyttöjärjestelmään ja sovelluskehitysyhteisöön.

Kuten FIH Mobile Limited (FIH) julkisti tänään, se tulee hankkimaan loput Microsoftin peruspuhelinliiketoiminnasta mukaan lukien laitteiden valmistus, myynti ja jakelu. FIH on Hon Hai Precision Industriesin (Foxconn Technology Group) tytäryhtiö. HMD ja Nokia Technologies ovat allekirjoittaneet FIH:n kanssa yhteistyösopimuksen tukeakseen Nokian tavaramerkillä myytävien matkapuhelinten ja tablettien maailmanlaajuisen liiketoiminnan kehittämiseksi. Tämän sopimuksen mukaan HMD:llä on täysi toiminnallinen määräysvalta Nokian tavaramerkillä myytävien matkapuhelinten ja tablettien myynnistä, markkinoinnista ja jakelusta. HMD saisi myös yksinoikeuden merkittävään kansainväliseen myynti- ja jakelukanavaan, jonka FIH tulee hankkimaan Microsoftilta. HMD saa lisäksi hyödyntää FIH:n johtavaa matkapuhelinten valmistus- ja toimitusvalmiutta, teknistä osaamista sekä kasvavaa valikoimaa patentoituja mobiiliteknologioita ja komponentteja.

Nokia antaa HMD:lle oikeuden tavaramerkin ja mobiiliessentiaalipatenttilisenssien käyttöön rojaltimaksuja vastaan, mutta Nokia ei rahoita yhtiötä taloudellisesti eikä omista yhtiön osakkeita. Nokia Technologies saa paikan HMD:n hallituksessa sekä asettaa tarkat vaatimukset tavaramerkin käytölle ja yhtiön suorituskyvyn mittaamiselle varmistaakseen Nokian tavaramerkillä myytävien tuotteiden vastaavan kuluttajien Nokian laitteille asettamia odotuksia kuten korkea laatu ja muotoilu sekä kuluttajalähtöiset innovaatiot.

HMD:tä tulisi Microsoft-transaktion toteuduttua johtamaan CEO Arto Nummela, joka on työskennellyt aiemmin Nokiassa johtavassa asemassa, ja joka on tällä hetkellä head of Microsoft’s Mobile Devices business for Greater Asia, Middle East and Africa sekä head of Microsoft’s global Feature Phones business. President, HMD olisi Microsoft-transaktion toteuduttua Florian Seiche, joka on tällä hetkellä Senior Vice President for Europe Sales and Marketing at Microsoft Mobile. Seiche on aiemmin ollut avainrooleissa Nokiassa, HTC:llä ja muilla kansainvälisillä tuotemerkeillä.

Nokia Technologies -liiketoiminnan johtaja Ramzi Haidamus: “Tämä päivä merkitsee Nokian tavaramerkille jännittävää uutta vaihetta toimialalla, jolla nimi Nokia on edelleenkin ikoninen. Sen sijaan, että Nokia palaisi itse matkapuhelinten valmistukseen HMD aikoo valmistaa matkapuhelimia ja tabletteja, jotka hyödyntävät ja kasvattavat Nokian tavaramerkin arvoa maailmanlaajuisilla markkinoilla. Työskentelemällä HMD:n ja FIH:n kanssa voimme olla mukana yhdellä maailman suurimmista kuluttajaelektroniikkamarkkinoista ja samalla toteuttaa lisensointimalliamme.”

HMD:n nimitetty CEO Arto Nummela: “Keskitymme luomaan yhdenmukaisen valikoiman Nokian tavaramerkillä varustettuja matkapuhelimia ja tabletteja, joiden tiedämme vastaavan kuluttajien tarpeisiin. Tavaramerkistä on tullut merkittävä tekijä matkapuhelinten erilaistumisessa, ja liiketoimintamallimme keskittyykin Nokian tavaramerkin ainutlaatuiseen vahvuuteen sekä laajaan kokemukseemme myynnin ja markkinoinnin saralla. Teemme töitä huippuluokkaisten yhteistyökumppanien kanssa valmistuksessa ja jakelussa toimittaaksemme kuluttajille nopeasti sitä, mitä he haluavat.”

FIH:n Chairman Vincent Tong: “Odotamme innolla läheistä ja pitkäaikaista yhteistyötä HMD globalin ja Nokian kanssa. Olemme vaikuttuneita HMD:n johtoryhmän kokemuksesta ja kyvykkyydestä ja olemme sitoutuneita tukemaan heitä valmistuksen, teknologian ja jakeluketjun alueilla sekä tarttumaan yhdessä markkinoiden tuleviin mahdollisuuksiin.”

1Pois lukien Japani

Market-Visio: Nokian kännykät hiipuvat, Lumia ylivoimainen yrityksissä

nokia_e65_1

 

Viime vuonna Suomen kännykkämarkkinat kasvoivat lähes viisi prosenttia

Suomen matkapuhelinmarkkinoilla on nopeasti tapahtunut täydellinen vallanvaihdos, Android-alusta johtaa sekä kokonaismarkkinassa että älypuhelinten markkinaosuudessa.  
Tablettimyynnin kasvu jatkuu vahvana. Mobiiliverkon ja kiinteän verkon palvelut kääntyvät laskuun.

Suomen tietoliikennemarkkinan tilanne näyttää synkältä. Markkinan arvo tippui vuonna 2013 lähes kuusi prosenttia ja laskusuhdanne tulee jatkumaan loivasti myös vuosien 2014-2016 aikana. Tietoliikennemarkkinan koko päätyy ennusteen mukaan vuoden 2014 lopussa noin 3,9 miljardiin euroon.

Pääanalyytikko Saija Ahlgren toteaa: ”Perinteisen tietoliikenteen parissa operaattorit eivät kasvua saa, ainoa kisa käydään markkinaosuuksista. Verkot vaativat investointeja, mutta lisätuloja ei ole saatavissa. Elleivät operaattorit kykene uudistumaan riittävän nopealla tahdilla ja riittävän ennakkoluulottomasti, käy tuloksen tekeminen pian mahdottomaksi.”

Vielä vuonna 2013 älypuhelinmyynti oli alan valopilkkuna. Markkina alkaa kuitenkin saturoitua, keskimääräiset laitehinnat laskevat joten myös laitemarkkina alkaa kääntyä laskusuuntaiseksi.

Suomen matkapuhelinmarkkinan kasvu oli lähes 5 % vuonna 2013. Usean peräkkäisen kasvuvuoden jälkeen markkinoilla tapahtuu tänä vuonna käänne, matkapuhelinmarkkina kääntyy laskuun. Volyymien kasvun pysyessä lähellä nollaa sekä laitteiden keskimääräisen hinnan yhä tippuessa ennuste tälle vuodelle näyttää 7,5 % laskua.

Tablettimarkkinoiden raju kasvu ylitti kaikki ennusteet vuonna 2013. Euromääräinen kasvu oli lähes 100 % ja varsinkin volyymeissa mentiin reippaasti aiempien arvioiden yli. 2014 tablettien euromääräinen markkinaennuste tasoittuu mutta volyymeissa aletaan kolkutella miljoonan myydyn laitteen rajaa.

Nokian matkapuhelimet dominoivat aiemmin täysin Suomen markkinassa mutta tilanne on muuttunut nopeasti. Symbian-laitteet häviävät kokonaislaitekannasta vauhdilla ja tilalle tulee lähinnä Android-laitteita. Myös uusien älypuhelimen myynti keskittyy vahvasti Android-leiriin. Android-alustan ennustetaan nappaavan yli 50 % osuuden älypuhelimista vuonna 2014.

Microsoftille siirtyneellä Lumia-tuoteperheellä on kuitenkin vankka kannattajakunta suomalaisissa yrityksissä ja julkishallinnon organisaatioissa.
”Lumia-sarjan laaja tuotekategoria sekä Windows-ympäristöön integroituminen pitää Windows Phone -alustan yrityskäytössä täysin ylivoimaisena”, kertoo Marketvision johtava analyytikko Toni Nygrén.

Yrityskäytössä Windows Phone -alusta pitää vahvaa otettaan 55 % markkinaosuudella. Android- ja iOS-alustat jakavat seuraavat sijat lähes tasan Androidin hienoisessa 22 % johdossa.

Marketvision toteuttaman ”Suomen tietoliikennemarkkinat 2012-2016” -tutkimuksen tavoitteena on antaa kokonaiskuva Suomen tietoliikennemarkkinoiden arvosta ja markkinoiden arvon kehityksestä vuoteen 2016 saakka. Tietoliikennemarkkinoiden arvolla tarkoitetaan tässä tutkimuksessa loppukäyttäjäkulutusta, joka muodostuu rahamäärästä, jonka yritykset, muut organisaatiot ja kuluttajat käyttävät tietoliikennepalveluihin ja laitteisiin kotimaassa. Esimerkiksi operaattoreiden tekemät infrastruktuuri-investoinnit eivät näy luvuissa, sillä näiden investointien vaikutus arvoon syntyy organisaatioiden ja kuluttajien maksaessa palveluntarjoajien palveluista.

Tutkimuksessa tarkastellaan erikseen kiinteän verkon ja mobiiliverkon palveluiden sekä päätelaite- ja puhejärjestelmämyynnin kehitystä. Tutkimuksessa arvioidaan myös, mitkä tekijät vaikuttavat tietoliikennemarkkinoiden kehitykseen kasvua edistäen ja hidastaen.

Runsas palaute johti Nokian ja Fonectan yhteistyöhön – Fonecta Callerin Kuka soittaa -toiminto Nokian Windows Phone 8 -laitteille

395105_552673391415736_438132928_n

Juuri Suomessa myyntiin tullut Nokia Lumia 925 on ensimmäinen Windows Phone -puhelin, joka hakee automaattisesti vieraasta numerosta soittavan tiedot. Yli 750 000 kertaa ladattu Fonecta Caller on yksi Suomen suosituimmista hyötysovelluksista.

Fonecta Caller on uuden ajan puhelinluettelo, joka tuo puhelinnumerot, osoitteet ja muut yhteystiedot suoraan kännykkään. Sovelluksen suosituin toiminto on Kuka soittaa, joka näyttää vieraasta numerosta soittavan tiedot automaattisesti jo puhelimen soidessa.

Kuka soittaa -toiminto on nyt saatavilla ensimmäistä kertaa Windows Phone -laitteisiin. Runsas asiakaspalaute vauhditti Nokian ja Fonectan yhteistyötä, jonka tuloksista käyttäjät pääsevät nyt nauttimaan.

– Moni käyttäjä on odottanut Fonectan Kuka soittaa -toimintoa Lumia-laitteille, on hienoa, että voimme tarjota sen nyt Lumia 925 -käyttäjille ja pian myös muiden Windows Phone 8 -laitteiden käyttäjille, sanoo Nokian sovelluskehitysyhteistyöstä Suomessa vastaava Mikael Stendahl.

– Fonecta Callerin käyttäjät ovat halunneet pitää sovelluksen mukanaan myös käyttöjärjestelmää ja puhelinta vaihtaessaan. Saimme päivittäin kymmeniä kyselyitä ominaisuuden toteuttamisesta myös Windows Phone -puhelimille, joten olemme äärimmäisen iloisia saadessamme tämän käyttäjille rakkaimman ominaisuuden nyt myös uusien Lumia-käyttäjien saataville. On hienoa, että laite- ja sovelluskehittäjät voivat toimia yhteistyössä ja rakentaa käyttäjille näin parempia palveluita, kertoo Fonecta Callerista vastaava Jouni Hytönen.

Windows Phone -puhelimiin yli tuhat latausta päivässä

Fonecta Calleria on ladattu jo yli 750 000 kappaletta. Windows Phone -käyttäjäkunnan kasvu on kaikista alustoista nopeinta, ja sovellusta ladataan päivittäin yli tuhat kertaa.

Nokia Lumia 925 -puhelimissa Fonecta Caller on esiasennettuna. Fonecta Caller on saatavilla Kuka soittaa -toiminnolla myös muihin Windows Phone 8 -alustan Lumioihin, joissa on uusi Amber-päivitys.

Fonecta Caller on toteutettu Windows Phone-, Android-, iOS- ja Symbian -alustoille. Kuka soittaa -toiminto on saatavilla Android-, Symbian- ja Nokian Windows Phone 8 -laitteille. Sovelluksen lataus ja käyttö on ilmaista, ainoastaan käyttöönottoon tarvitaan kertaluonteinen 0,25 euron käyttäjätunnus. Fonecta Callerin viimeisimmässä versiossa uutuutena on mm. navigaatio haettuun kohteeseen.

Nokia Lumia 625: Nokian jättinäyttöinen julki

Nokia_Lumia_625_Range_edited-540x231

Tässä Lumia-perheen uusimassa tulokkaassa yhdistyvät suuri näyttö ja nopea 4G-internetyhteys, jotka tarjoavat käyttäjälleen korkeatasoisen viihde- ja viestintäkokemuksen todella edulliseen hintaan.

Nokia Lumia 625 –älypuhelimen 4,7-tuuman näytöltä näet suurempana kaiken, joka on sinulle tärkeää. Näyttö pysyy entistä kirkkaampana auringonvalossa ja se on varustettu superherkällä kosketusteknologialla, joka mahdollistaa käytön myös hanskat kädessä tai kynsillä naputeltaessa – täydellistä esimerkiksi peleille kuten Temple Run.

Uusi älypuhelin tukee 4G/LTE-yhteyttä ja lataa siten sisältöä esimerkiksi Vimeo- ja YouTube –palveluista jopa 10 kertaa nopeammin. Nokia Lumia 625:n tuotepäällikkö Vinay Jayakumarkertoo:

4G-teknologia yleistyy vauhdilla. Supernopean internetyhteyden myötä suuret ja kauniit sisällön henkiin herättävät näytöt ovat yhä kysytympiä. Nokia Lumia 625 vastaa kysyntään todella kilpailukykyiseen hintaan.

Muiden Lumia-perheen jäsenten tapaan Nokia Lumia 625:ssa kannattaa korostaa sen muotoilua. Vinay kertoo olevansa laitteen muotoilusta erityisen ylpeä. Puhelimen kulmat ovat kauniisti pyöristetyt näyttöä myöten, minkä ansiosta laite tuntuu luonnolliselta kädessä. Selkeä muotoilu yhdistettynä Nokia Lumia 625:n kuoren mattapintaiseen viimeistelyyn takaa sen, että tätä kaunokaista pyörittelee kädessä mielellään.

Nokia Lumia 625 tulee saataville oranssina, keltaisena, kirkkaan vihreänä, valkoisena ja mustana. Vaihdettavan kuoren kerroksittain valettu polykarbonaatti luo puhelimelle läpikuultavan pinnan, joka edustaa materiaalisuunnittelun uusinta evoluutiota.

Nokia Lumia 625 pitää sisällään kaikki Windows Phone 8 –käyttöjärjestelmän tarjoamat sovellukset ja palvelut, joihin kuuluvat muun muassa Nokian navigointi-, viihde- ja valokuvausominaisuudet. Laitteessa on myös uusin käyttöjärjestelmän Amber-päivitys.

Nokia Smart Cameran ja Elävä kuva –sovelluksien avulla saa kaiken irti viiden megapikselin autofocus-kamerasta, jonka kuvat näyttävät upeilta Lumia 625:n isolla näytöllä. HERE Maps,Transit ja Drive ohjaavat sinut varmasti perille, minne ikinä haluatkin mennä.

Viimeisimpänä muttei suinkaan vähäisimpinä Nokia Lumia 625:n ominaisuuksista kannattaa nostaa esiin Nokia Musiikki, joka tarjoaa mainos- ja rekisteröitymisvapaan ilmaisen musiikin striimauspalvelun, jonka avulla soittolistat voi myös ladata puhelimeen offline-kuuntelua varten. Nokia Lumia 625:n musiikkikokemus kannattaa täydentää Nokian uusilla Coloud Boom –kuulokkeilla.

Eikö kuulostakin hyvältä? Nokia Lumia 625:n toimitukset aloitetaan valikoiduilla markkinoilla vuoden kolmannella neljänneksellä noin 220 euron verottomaan hintaan.

Nokia_Lumia_625__Colour_Layers_edited-540x371

Uusi Lumia 625 on saatavilla viidessä eri värissä.

Nokia Lumia 625
Käyttöjärjestelmä Windows Phone 8
Näyttö  4.7 tuuman WVGA @ 201ppi, joka pysyy entistä kirkkaampana auringonvalossa, High Brightness Mode, Color Enhancement ja Super Sensitive Touch -kosketusnäyttö
Akku 2000 mAh
Prosessori 1.2GHz tuplaydinprosessori
Kamera Pääkamera: 5MP Autofocus, LED-salama, 1080p@30fps, etukamera: VGA
Muisti 512 MB RAM8 GB muisti sekä tuki jopa  64 GB:n SD-muistikortille

Nokia Lumia 1020: älypuhelinten kameravallankumous alkaa!

ProEXR File Description =Attributes= cameraAperture (float): 36.000004 cameraFNumber (float): 8.000000 cameraFarClip (float): 4000.000000 cameraFarRange (float): 999999984306749440.000000 cameraFocalLength (float): 9.411827 cameraFov (float): 12.836063 cameraNearClip (float): 10.000000 cameraNearRange (float): 0.000000 cameraProjection (int): 0 cameraTargetDistance (float): 1.000000 cameraTransform (m44f) channels (chlist) compression (compression): Zip16 dataWindow (box2i): [0, 0, 6999, 6999] displayWindow (box2i): [0, 0, 6999, 6999] lineOrder (lineOrder): Increasing Y pixelAspectRatio (float): 1.000000 screenWindowCenter (v2f): [0.000000, 0.000000] screenWindowWidth (float): 1.000000 =Channels= A (half) AO_VRayDirt1.B (half) AO_VRayDirt1.G (half) AO_VRayDirt1.R (half) B (half) BACK.B (half) BACK.G (half) BACK.R (half) FILL.B (half) FILL.G (half) FILL.R (half) G (half) KEY.B (half) KEY.G (half) KEY.R (half) LIGHT_LINK_CAM.B (half) LIGHT_LINK_CAM.G (half) LIGHT_LINK_CAM.R (half) R (half) Z (half) bumpnormals.X (half) bumpnormals.Y (half) bumpnormals.Z (half) diffuse.B (half) diffuse.G (half) diffuse.R (half) lighting.B (half) lighting.G (half) lighting.R (half) normals.X (half) normals.Y (half) normals.Z (half) rawReflection.B (half) rawReflection.G (half) rawReflection.R (half) rawRefraction.B (half) rawRefraction.G (half) rawRefraction.R (half) reflect.B (half) reflect.G (half) reflect.R (half) refract.B (half) refract.G (half) refract.R (half) shadow.B (half) shadow.G (half) shadow.R (half) specular.B (half) specular.G (half) specular.R (half)

Nokia Lumia 1020 julkaistiin tänään New Yorkissa. Nokian toisen sukupolven 41 megapikselin sensori on yhdistetty optiseen kuvanvakaimeen, ja yhdessä ne lyövät kaikki älypuhelinkuvauksen ennätykset! Lumia 1020:ssä kuvien tarkkuus ja laatu ovat vertaansa vailla, ja kuvan ottaminen, muokkaaminen ja jakaminen käy vaivatta.

Haluamme tehdä hyvien kuvien ottamisesta entistä helpompaa, ja siksi keksimme zoomin uudestaan: yhdistimme toisen sukupolven 41 megapikselin Pureview-sensorin, kuusi ZEISSin linssiä ja optisen kuvanvakaimen. Lumia 1020:n kamera zoomaa suoraan jokaisen kuvan yksityiskohtiin ‒ ylinäytteistämällä kuvan ‒ ja tekee näin valokuvista tarkempia ja terävämpiä kuin koskaan.

Lumia 1020:lla voit vain osoittaa kameran oikeaan suuntaan ja laukaista. Kuvan sommittelun ja rajauksen voi muuttaa jälkikäteen käyttämällä uutta Nokia Pro Camera -sovellusta.

Nokia Pro Camera on Lumia 1020:n oletuskuvaustoiminto. Sen avulla voit pitää kuvauksen ohjat tiukasti omissa käsissäsi ‒ sormen sipaisulla pääset määrittämään säätöjä, jotka aikoinaan oli tarkoitettu vain asiantuntijoille. Näet itse, miten valotusajan, valkotasapainon, suljinajan ja filmin herkkyyttä ilmaisevan ISO-luvun muuttaminen vaikuttavat kuvaan jo ennen se ottamista. Tämä sopii paitsi säädöt jo tunteville myös niille, jotka haluavat oppia lisää. Sovellukseen sisältyy oppaita, jotka kannustavat kokeilemaan ja oppimaan uutta jokaisella otoksella.

Kaksoisotos. Kun painat kameran laukaisinta, Nokia Pro Camera ottaa yhdellä kertaa kaksi kuvaa. Täyden resolution kuvaa voi muokata myöhemmin rajattomasti, ja viiden megapikselin kuva on helppo jakaa esimerkiksi Facebookissa tai omassa Windows Phone 8 SkyDrivessa.

Napsi kuvia ja muokkaa myöhemmin. Yhdestä otoksesta voit rajata ja zoomata useita eri kuvia ja luoda näin erilaisia tarinoita. Voit esimerkiksi suoristaa horisontin auringonlaskusta ottamastasi kuvasta tai jakaa ryhmäkuvan yksittäisiksi henkilökuviksi. Suurta kuvaa voit käsitellä aina uudelleen. Viiden megapikselin kuva on sen sijaan tarkoitettu jaettavaksi salamannopeasti. Kaksoisotos on ainutlaatuinen ominaisuus Lumia 1020:ssä ja sinällään jo vallankumouksellinen!

Optinen kuvanvakain. Jo johtavaksi nousseen optisen kuvanvakaimemme toinen sukupolvi merkitsee yksinkertaisesti entistä laadukkaampaa kuvausta ja videointia vähäisessä valossa. Suuren anturin ja optiikan innoittamina Nokian insinöörit lähtivät tutkimusmatkalle ja päätyivät lopulta lisäämään kameramoduuliin kuulalaakereita. Luit oikein: Lumia 1020:n sisuksissa on kuulalaakereita ja meistä se on aika eeppistä! Kameramoduuli tasoittaa kaikki kädenliikkeet, ja kun tähän yhdistetään yksi puhelinkameroiden suurimmista aukoista, kuvaajan ei tarvitse pelätä kameran tärinää tai heilahtaneita kuvia ‒ edes yöllä.

Seuraavan sukupolven xenon-salama. Kuvaa pallo ilmassa tai ota toimintakuvia pimeässä. Xenon-salama pystyy valaisemaan otoksen 1/16000 sekunnin ajaksi, jonka Lumia 1020 tarvitsee kuvan ottamiseen pienimmällä suljinajalla.

Tai jos olet enemmän hidastamisen kannalla, voit pidentää suljinaikaa aina neljään sekuntiin ja kuvata näin liikkuvien autojen synnyttämiä valojuovia tai sumentaa otosta liikkeen tunnun tuomiseksi kuvaan. Lumia 1020 antaa ohjat mielikuvituksellesi!

Nokia Rich Recording. Lumia 1020 tallentaa myös stereoääntä (kovaäänisimmistäkin konserteista) Nokia Rich Recording -toiminnon avulla, joka tallentaa ääntä kristallinkirkkaasti jopa 140 desibelin voimakkuuteen asti. Kuvaa ja ääntä ‒ käsissäsi on tehokas väline, jolla voit ikuistaa ja jakaa elämäsi jokaisen hetken.

Kuvaussovellukset uusiksi. Pro Cameran lisäksi Nokian kuvatiimi Lundissa on luonut ohjelmistokehitystyökalun, jonka avulla kehittäjät voivat tuoda omia innovaatioitaan kuvaukseen. Tänään muun muassa Hipstamatic, Path,Yelp ja CNN ilmoittivat Lumia 1020:lle tehdyistä uusista, parannetuista sovelluksistaan, jotka hyödyntävät älypuhelimen täyttä kuvaustehoa. Nokia tuo markkinoille myös tehostetut HD-versiot suosituista Cinemagraph- ja PhotoBeamer-sovelluksistaan, joiden suorituskyky ja toiminnot on nostettu Lumia 1020:n arvoiselle tasolle.

Eikä pidä unohtaa, että Lumia 1020 ei ole vain kamera. Se on aikaansa edellä oleva älypuhelin ‒ oikeastaan superpuhelin. Uusinta ja parasta Windows Phone 8 -käyttöjärjestelmää käyttävässä puhelimessa on LTE-valmius ja 32 gigatavua muistia, ja siinä on täysimittainen globaali navigointi ja uusimmat versiot HERE-sovelluksista sekä ilmainen mobiilimusiikkipalvelu, jossa musiikkivirtaa eivät katko mainokset. Lisää maustetta soppaan tuovat Windows Phone -kaupan yli 165 000 sovellusta.

Värit ja saatavuus

Lumia 1020:n saa keltaisena, valkoisena tai mustana. Sen toimitukset alkavat ensin Yhdysvalloissa AT&T:n yksinoikeudella. Myynnin arvioidaan alkavan 27.heinäkuuta 299,99 dollarin hintaan. Älypuhelin tulee Kiinaan ja Länsi-Eurooppaan vuoden kolmannella neljänneksellä. Saatavuudesta muilla markkinoilla kerrotaan pian. Suomen hinta-ja saatavuustiedot kerromme myös lähempänä myynninaloitusta.

Tekniset tiedot

 • Verkot GSM: 850 MHz, 900 MHz, 1800 MHz, 1900 MHz, WCDMA: 2100 MHz, 1900 MHz, 850 MHz, 900 MHz, LTE-verkkokaistat: 1, 3, 7, 20, 8
 • Näyttö: 4,5 tuuman AMOLED WXGA (1280×768), 2,5 D kaareva Gorilla 3 -lasi, ClearBlack-lasi, suuren kirkkauden tila, auringonvalossa näkyvä näyttö, erittäin herkkä kosketusnäyttö
 • Akku: 2000 mAh:n akku, langaton lataus erillisen kuoren avulla
 • Suoritin: 1,5 GHz:n kaksiytiminen Snapdragon
 • Kamera: PureView 41 MP -kamera, jossa optinen kuvanvakain, resoluutio: 7712 x 5360. Mukana Nokia Pro Camera. Xenon-salamavalo valokuvaukseen, led-salamavalo videokuvaukseen
 • Etukamera: HD 1,2 MP – laajakulmakamera
 • Muisti: 2 gigatavun RAM-muisti, 32 gigatavun massamuisti; 7 gigatavun ilmainen tallennustila SkyDrive-pilvipalvelussa
 • Liitännät: USB2.0, BT 3.0, NFC, jossa SIM-pohjainen tietoturva, WLAN a/b/g/n, A-GPS ja Glonass, 3,5 mm audioliitin
 • Koko/paino: 130,4 x 71,4 x 10,4 mm, 158 g

Nokia Lumia 925: uusin kuvauksen ja muotoilun huippumallimme

Tänään julkistettu Nokia Lumia 925 tuo parhaat hämäräkuvausominaisuudet kaikkien ulottuville.  Lumia 925 on erittäin tyylikäs kokonaisuus, jonka sulavalinjainen muotoilu on viimeistelty metallilla. Puhelimessa on uudenlainen AMOLED-näyttö ja päivitetty PureView-kuvausteknologia.

Lumia 925:n ulkomuotoa voi tuskin hehkuttaa liikaa! Se on ensimmäinen Lumia-puhelin, jonka muotoilussa metalli on keskeinen elementti. Metallikehys korostaa laitteen virtaviivaista muotoilua mutta tuo siihen myös lujuutta ja tehostaa antennin toimintaa. Puhelimen polykarbonaattirunko ja metallikehys muodostavat yhtenäisen kokonaisuuden, jossa materiaalien rajat eivät erotu.

Entistäkin parempia kuvia

Kameraparannusten keskiössä on kuvankäsittelyohjelmiston päivitykset sekä edistyksellinen linssiteknologia, joka tekee jokaisesta kuvasta kirkkaan ja terävän.

Uudella Nokia Smart Camera -toiminnolla voi ottaa samasta tilanteesta kymmenen kuvaa kerralla ja käsitellä niitä jälkikäteen erilaisilla työkaluilla ja tehosteilla, joita ovat esimerkiksi Best ShotAction Shot ja Motion Focus.

Lumia 925:n kamerassa on lisäksi edistyksellisin linssiteknologia, joka tekee kuvista entistä terävämpiä.

Yhdessä nämä kamerauudistukset tarkoittavat  innokkaalle kuvaajalle entistä parempia kuvia ja videoita, myös pimeässä. Mikä parasta, nämä ominaisuudet tulevat saataville päivityksenä myös muihin yhteensopiviin Windows Phone 8 -käyttöjärjestelmällä varustettuihin Lumia-älypuhelimiin.

Kirkas näyttö

Lumia 925 -puhelimessa on uusi 4.5 tuuman AMOLED-näyttö, jota on entistäkin helpompi lukea myös kirkkaassa auringonvalossa. Erikseen myytävien kuorien avulla puhelimen voi ladata langattomasti. Värivaihtoehdot ovat keltainen, punainen, valkoinen ja musta.

Uutuusmallissa on tietysti myös kaikki Nokia-palvelut, jotka tekevät puhelimistamme muita parempia! Niitä ovat esimerkiksi HERE-kartat ja paikkatietopalvelut sekä ilmainen ja rajoitukseton Nokia Musiikki -suoratoisto, joka toimii myös offline-tilassa.

Euroopan lisäksi Nokia 925 –älypuhelin tulee saataville Yhdysvalloissa T-Mobilen kautta ja Kiinassa yhteistyössä China Mobilen ja China Unicomin kanssa.

Myynnin arvioidaan alkavan kesäkuussa Iso-Britannian, Saksan, Italian, Espanjan ja Kiinan markkinoilta, jonka jälkeen laitteen on tarkoitus tulla myyntiin Yhdysvalloissa ja lukuisilla muilla markkinoilla. Suomi seuraa perässä, ilmoitamme tarkemmasta myynninaloituksesta myöhemmin.

Nokia Lumia 925 –älypuhelimen arvioitu suositushinta ilman veroja on 469 euroa.

Lisätietoja

 • Käyttöjärjestelmä:    Windows Phone 8
 • HERE –kartta ja paikkatietopalvelut:     Ilmaiset maailmanlaajuiset HERE Maps –kartat, HERE Drive+ ja Nokia Kaupasta ilmaiseksi ladattava HERE Transit
 • Näyttö:    4.5 tuuman AMOLED WXGA –näyttö (1280×768), 2,25 D kaareva Gorilla 2 Glass, ClearBlack -lasi, näytössä korkea kirkkaustaso ja auringonvalossa kirkkaana pysyvä näyttö, Super Sensitive –kosketusnäyttö, joka toimii myös hanskat kädessä tai kynsillä paineltaessa
 • Akku  :  2000 mAh -akku, langaton lataus erillisen latauskuoren avulla
 • Suoritin:    1.5 GHz kaksiytiminen Snapdragon-suoritin
 • Kamera :   PureView 8,7 MP –kamera, jossa on mukana optinen kuvainvakain, kaksinkertainen LED-salamavalo ja edistyksellisimmät linssiteknologiat,1080p HD videokuvaus 30 ruudun sekntinopeudella. Sisältää Nokia Smart Camera -toiminnon.
 • Etukamera :    1,2 MP –laajakulmakamera
 • Muisti:     1 GB:n RAM–muisti, 16 GB:n massamuisti, 7 GB:n ilmainen tallennustila SkyDrive –pilvipalvelussa