Mobiiliparkki

Yhteystiedot: Kerttu Vali, Pajamäenkatu 14, 48600 Kotka email: mobiiliparkki@victoriamedia.fi

Garmin päivittää iPhone -navigointisovelluksensa joukkoliikennetoiminnoilla ja Apple Maps -integraatiolla

Juuri sopivasti iOS 6 -käyttöjärjestelmän julkaisuun, Garmin julkaisi päivityksiä tarjoamiinsa iPhone-navigointisovelluksiin [1]. Päivityksen myötä sovelluksiin lisättiin julkisen liikenteen toiminnallisuudet, Apple Maps -integraatio sekä tuki uuden iPhone 5:n neljän tuuman näytölle.

“Näillä päivityksillä voimme palvella Apple Mapsin jatkeena ja tarjota iPhonen käyttäjille entistä kehittyneempiä navigointimahdollisuuksia”, kertoi Garmin Wuerzburg GmbH:n matkapuhelintoiminnasta vastaava johtaja Jörn Watzke. “Tähän sisältyy uusi joukkoliikennetoiminto sekä muita erikoisominaisuuksia, joita ei ole ilmaisissa navigointiohjelmissa.”

Garmin-sovellusten käyttäjät voivat yksinkertaisesti valita minkä tahansa kohteen Apple Mapsista, jolloin heille tarjotaan mahdollisuus navigoida sinne käyttäen joko StreetPilot Onboard- tai NAVIGON-sovellustaan [2]. Garmin iPhone -sovellusten erikoisominaisuuksiin kuuluu puhelimen muistiin ladatut kartat, mikä mahdollistaa navigoinnin ilman datasiirtoa tai kuuluvuusalueen ulkopuolella. Muita ominaisuuksia ovat muun muassa kattava kaista-avustin, nopeusrajoitus- ja tutkavaroittimet, poistumisopastukset, pysäköintitiedot, matkasuunnittelija sekä monireittinäkymä.

Garmin StreetPilot Onboard– sekä NAVIGON-sovellukset hyödyntävät nyt täysin iPhone 5:n neljän tuuman näyttöä, mikä helpottaa yksityiskohtien kuten nopeusrajoitusten ja kiinnostavien kohteiden näkemistä. Tämä on erityisen kätevää jaetun ruudun tilassa, kun halutaan tarkastella sekä kaista-avustinta että karttaa samaan aikaan.

Uudet jalankulku- sekä joukkoliikenneominaisuudet

Urban Guidance -toiminnon avulla käyttäjät voivat yhdistää julkisen liikenteen reitteihinsä. Uusi toiminto huomioi junat, raitiovaunut, linja-autot sekä vesitaksit laskiessaan reittiä jalankulkijalle. Sovellus näyttää käyttäjälle kävelyreitin oikealle pysäkille, jolta nousta kulkuvälineen kyytiin sekä neuvoo missä jäädä pois. Uusi Loppusuora-ominaisuus vuorostaan tallentaa automaattisesti käyttäjän auton sijainnin, jatkaessa matkaa jalan. Tämä helpottaa paluuta autolle. Garmin StreetPilot Onboard -sovellus iPhonelle sisältää nyt myös uusia lähiympäristön esittämiseen liittyviä graafisia toimintoja kuten Google Street View -katunäkymä sekä Panorama View 3D (ostettavina lisäsovelluksina).[3]

Hinnat:

Garmin StreetPilot- sekä NAVIGON -sovellukset ovat saatavilla yli 20 % alennettuun hintaan 3.10.2012 saakka. Lisätoiminto Urban Guidance on vastaavasti saatavilla 40 % alennettuun hintaan.

NAVIGON Nordics 54,99 € (norm. 69,99 €)
NAVIGON Europe: 69,99 € (norm. 89,99 €)
Garmin Street Pilot Länsi-Eurooppa:64,99 € (norm. 79,99 €)
Lisäsovellus Urban Guidance Eurooppa: 2,99 € (norm. 4,99 €)

[1] Uudet ominaisuudet ovat saatavilla Garmin StreetPilot Onboard- sekä NAVIGON -sovelluksille.

[2] Garmin StreetPilot Onboard- tai NAVIGON -sovellusten on oltava asennettuina käyttäjän iPhone-puhelimeen, jotta niitä voi käyttää navigoinnissa.
[3] Lue lisää toiminnallisuuksista täältä.

Garmin lyhyesti
Garmin on maailman johtava satelliittinavigointilaitteiden valmistaja. Konserni on vuodesta 1989 lähtien suunnitellut, valmistanut, markkinoinut ja myynyt navigointi-, viestintä- ja informaatiolaitteita ja -sovelluksia – joista useimmat on varustettu GPS-teknologialla. Garmin-tuotteita käytetään autoilu-, ulkoilu-, veneily-, ilmailu-, mobiili-, OEM- ja langattomissa sovelluksissa. Garmin Ltd. -yhtiö on rekisteröity Sveitsiin ja sen suurimmat tytäryhtiöt sijaitsevat Yhdysvalloissa, Taiwanissa ja Isossa-Britanniassa. Lisätietoa saat Garminin virtuaalisesta lehdistöhuoneesta www.garmin.com/pressroom tai mediasuhteiden osastolta, puh. +1-913-397-8200. Garmin ja dēzl ovat Garmin Ltd.:n tai sen tytäryhtiöiden rekisteröityjä tavaramerkkejä.