Mobiiliparkki

Yhteystiedot: Kerttu Vali, Pajamäenkatu 14, 48600 Kotka email: mobiiliparkki@victoriamedia.fi

Doro Liberto 825 -älypuhelin muuttaa käyttöliittymän helpommin ymmärrettäväksi

a1a8e59258343973_800x800ar

Uusi Doro Liberto® 825 4G-älypuhelin helpottaa käyttöä siirtymällä sovelluspohjaisesta käyttöliittymästä luonnollisiin toimintoihin perustuvaan käyttöliittymään. Puhelimessa on 5 tuuman näyttö, helposti ymmärrettäviin aloituskysymyksiin perustuva käyttöönottoavustaja, 8 megapikselin kamera ja Doron puhelimista tuttu hätäpainike.

Ikäihmisille suunnatuista helppokäyttöisistä puhelimista tunnettu ruotsalainen Doro muuttaa uudessa Doro Liberto® 825 -puhelimessaan käyttöliittymän sovelluksiin perustuvasta toimintoihin perustuvaksi.

Yhtiön selvitysten mukaan monet ikääntyneet haluavat siirtyä älypuhelimiin, mutta nykyiset käyttöliittymät eivät ole aloittelijan näkökulmasta helposti omaksuttavissa. Perusmallinen älypuhelin perustuu pääsääntöisesti sovellusikonien ja valikoiden käyttöön. Monet ikääntyneet peruspuhelimesta älypuhelimeen siirtyvät kokevat tämän sekavana.

Doron uusi käyttöliittymä perustuu sovellusten sijaan luonnollisiin toimintoihin. Käyttääkseen älypuhelinta ei tarvitse miettiä sovelluksen nimeä vaan haluttua toimintoa.

Kotinäkymässä pääosassa ovat kolme toimintoa, jotka ovat “soita”, “katso” ja “lähetä”. Esimerkiksi kuvan lähettäminen sisältää kolme vaihetta: “lähetä” – (“mikä”) kuva – (“kenelle”) pojalle.

“Yksinkertaistamalla käyttöliittymää ja poistamalla pitkät valikkoketjut olemme saaneet luotua entistä helppokäyttöisemmän älypuhelimen”, sanoo Doron Suomen maajohtaja Kai Seppälä . “Kyse ei kuitenkaan ole karsitusta ‘helppokäyttötilasta’ vaan kaikki modernin älypuhelimen ominaisuudet, joita ikääntyneetkin haluavat käyttää, ovat käytettävissä.”

Ensimmäisen älypuhelimen käyttöönottoa helpottaa myös uusi avustaja, joka kysyy ensimmäisellä avauskerralla helposti ymmärrettäviä kysymyksiä. Vastaamalla kysymyksiin puhelin tekee asetukset, kuten äänenvoimakkuuden tai yhteystietojen lisäämisen, automaattisesti.

Käkäte-projektin tutkimuksen mukaan ikäihmiset kaipaavat matkapuhelimilta helppokäyttöisyyden jälkeen eniten hyviä näppäimiä ja isoa tekstiä*. Uudessa Doro Liberto® 825:ssä on viiden tuuman näyttö, mikä helpottaa etenkin heikkonäköisiä. Suuremmasta näytöstä on apua myös esimerkiksi videoita katsellessa tai lehteä lukiessa. Erilliset fyysiset painikkeet helpottavat navigointia.

Puhelin tukee myös muita käyttöä helpottavia ominaisuuksia joista Doro on tunnettu. Erillinen hätäpainike lähettää sijaintitiedon ja soittaa valittujen ystävien tai omaisten puhelimeen. HD-ääni ja yhteensopivuus kuulokojeiden kanssa helpottavat kuulemista.

My Doro Manager antaa mahdollisuuden valituille läheisille muokata puhelimen asetuksia etänä oman Android- tai iOS-laitteensa avulla.

DDoro Liberto® 825 on saatavana mustana/hopeisena ja se on myynnissä verkkokaupassa sekä myymälöissä marraskuu 2015. Puhelin ensiesiteltiin tänään kansainvälisillä viihde- ja kulutuselektroniikkamessuilla Berliinissä.

Doro Liberto 825 – tekniset tiedot

 • tukee nopeita 4G/LTE-verkkoja
 • helposti omaksuttava ja helppokäyttöinen käyttöliittymä
 • yksinkertainen navigointi ja fyysiset painikkeet (kuten “koti” ja “takaisin”)
 • 5-tuuman IPS HD-näyttö
 • pohjautuu Android 5.1-käyttöjärjestelmään (Lollipop)
 • Google™ ja Google Play™ -sertifioitu
 • 8GB tallennustila sekä 1GB keskusmuisti
 • MicroSD-korttipaikka 32GB:n kortille
 • neliytiminen prosessori
 • 8 megapikselin kamera salamalla ja videokuvauksella
 • yhteensopiva kuulokojeiden kanssa (HAC)
 • HD-ääni
 • hätäpainike joka lähettää GPS-sijainnin ennalta valituille yhteyshenkilöille
 • sisäänrakennettu avustaja joka auttaa sekä käyttöönotossa että käytön aikana
 • My Doro Manager -etätuki jonka avulla ystävät ja omaiset voivat auttaa asetusten tekemisessä
 • latausteline jonka avulla puhelinta voi käyttää myös herätyskellona, kuvakehyksenä tai musiikkisoittimena

:KATSO VIDEO: Doro Connect & Care yhdistää seniorit ja läheisten antaman avun

Doron uusi palvelu pyrkii vähentämään yksinäisyyttä ja lisäämään perheiden mielenrauhaa. Joka viides aikuinen ilmoittaa tuntevansa etäisyyttä perheen seniorijäseniin.

Perheet ja sukulaiset asuvat usein kaukana toisistaan. Helppokäyttöisistä puhelimistaan tunnettu Doro selvitti, kuinka etäisyyden koetaan vaikuttavan suhteeseen vanhempiin sukulaisiin. Tutkimustulokset kertovat, että joka viides perhe pitää kiireistä elämäntyyliä esteenä yhteydenpidolle sukulaisiin*. Kahdelle vastaajasta viidestä (39%) etäisyys oli suurin este tarjota apua tai huolenpitoa ikääntyneille perheenjäsenille*.

Doro julkaisee kesällä uuden helppokäyttöisen palvelun, joka on suunniteltu tuomaan mielenrauhaa senioreiden perheille. Se auttaa myös senioreita yhdistämällä lähellä asuvat ihmiset jotka ovat valmiita tarjoamaan apuaan ja tukeaan.

Doro Connect & Care® on uudenlainen mobiili verkostoitumisen väline. Se helpottaa yhteydenpitoa iäkkäämpiin sukulaisiin sekä muihin läheisiin. Palvelu helpottaa avun ja tuen antamista niin pienissä havereissa kuin päivittäisissä kodin askareissa.

Palvelu voidaan ottaa käyttöön haluttaessa ja se toimii tiettyjen Doron puhelinmallien kanssa. Palvelun avulla voidaan varmistaa, että seniorin asiat ovat hyvin ilman että se koetaan tunkeilevana. Mobiilipalvelun ansiosta vanhat ihmiset voivat jatkaa itsenäistä elämistä kodissaan ja sen ulkopuolella.

Palvelu on perheenjäsenille erittäin helppokäyttöinen. Sovellus on ladattavissa Android- ja iOS-laitteille. Sen avulla perheenjäsenet voivat luoda yhteisen verkoston, joka huolehtii iäkkäämmän sukulaisen päivittäisistä tarpeista.

Doro Connect & Care®:n avulla voidaan seurata seniorin päivittäistä toimintaa, ja varmistaa että tällä on kaikki hyvin esimerkiksi tarkkailemalla muutoksia liikkumisessa. Perhe saa hälytyksen, jos toiminta poikkeaa normaalista. Sovelluksen voi myös asettaa muistuttamaan perheen seniorijäsenelle soittamisesta.

Palveluun ollaan kehittämässä myös vapaaehtoisverkostoa, jonka jäsenet voisivat avustaa lähialueen palvelun käyttäjiä päivittäisissä askareissa.

“Työskentelemme kumppaneidemme kanssa erityisesti vapaaehtoispalvelun kehittämiseksi. Tutkimuksemme mukaan 44 % ihmisistä haluaisi tarjota apuaan paikallisyhteisössään. Palvelu on hieno tapa tuoda perheet ja naapurit yhteen. Käyttämämme teknologia kuroo umpeen sukupolvien välistä digikuilua”, sanoo Doron Suomen maajohtaja Kai Seppälä .

Doro kertoi hiljattain ostaneensa henkilöturvapalveluita ja -tuotteita tuottavan CareTechin. Yhdistyminen CareTechin kanssa lisää Doron hyvinvointiin liittyvien palveluiden valikoimaa. Doro uskoo tämän oleva alku saumattomasti toimiville mobiileille hyvinvointiratkaisuille, joissa asiakas on keskiössä. Doro Connect & Care® voi auttaa myöhemmin mahdollisesti tarvittavien etähoivapalveluiden käytämisessä.

Doro Connect & Care® -palvelua voidaan käyttää seuraavien laitteiden kanssa:

Älypuhelimet – Doro Liberto® 820 and Doro Liberto® 820 mini

Peruspuhelimet – Doro PhoneEasy® 632 and Doro PhoneEasy® 580

Doro Liberto® 820 Mini helpottaa älypuhelimeen siirtymistä

9fc7cf2c12dd63be_800x800ar

Doro Liberto® 820 Mini on tyylikäs ja kompakti versio yhtiön suositusta Doro Liberto® 820 –älypuhelimesta joka tuli Suomessa myyntiin viime vuoden lopulla. Uutuus julkistettiin tänään Mobile World Congress 2015 -tapahtumassa.

Liberto 820 -älypuhelimen taskukokoinen Mini-versio tarjoaa täydellisen Doro-älypuhelinkokemuksen kohtuulliseen hintaan. Se lisää senioreille suunnattujen älypuhelinten valikoimaa ja se on tarkoitettu erityisesti käyttäjälle, joka on tyytyväinen käytössään olevaan näppäinpuhelimeen, mutta haluaisi kuitenkin ottaa älypuhelimen monipuolisempia ominaisuuksia käyttöönsä. 820 Mini pyrkii madaltamaan vaihtamisen kynnystä ja parantamaan käyttäjän itseluottamusta uuden oppimiseen.

Doro Liberto 820 Mini -älypuhelimen mukana toimitetaan latausteline. Sen käyttö tekee puhelimen lataamisesta helpompaa. Telineen avulla puhelinta voi käyttää myös herätyskellona, kuvakehyksenä tai musiikkisoittimena.

Ystävä tai sukulainen voi antaa etätukea puhelimen käyttöön My Doro Manager -etäkäyttösovelluksen avulla. Myös Liberto 820 -mallia tukeva sovellus toimii Android (ja iOS) -laitteilla.

Käyttöliittymänsuunnittelussa on huomioitu erityisesti käytön helppous ja toimintojen ennakointi. Sisäänrakennettu opastustoiminto auttaa perussovellusten käyttöä antamalla ohjeita askel askeleelta. Tämä kannustaa käyttäjää ottamaan selvää puhelimestaan omassa tahdissaan.

Kotinäytöllä on kolme eniten käytettyä sovellusta – puhelut, tekstiviestit ja kamera. Siinä on myös kolme kuvallista oikotietä käyttäjän tärkeimpiin kontakteihin. Niiden kautta kontakteille voi soittaa ja lähettää tekstiviestin tai sähköpostia.

Puhelin on suunniteltu seniorien tarpeita silmällä pitäen. Fyysiset painikkeet, erillinen kameran laukaisin, suuret kuvakkeet ja erinomainen äänenlaatu- ja voimakkuus auttavat kun näkö tai kuulo on heikentynyt tai sormet eivät enää taivu kuten ennen. Näyttö on tarkka ja selkeä, joten puhelinta on yhtä mukava katsella kuin käyttääkin.

Mukana on myös Doron hätäpainike jota painamalla puhelin soittaa ja lähettää sijainnin tekstiviestillä ennalta valittuihin numeroihin.

Doro Liberto® 820 Mini on Google-sertifioitu laite, eli käyttäjällä on mahdollisuus nauttia kaikista Google Play -sovelluskaupan yli kahdesta miljoonasta sovelluksesta. Google Playssa on lisäksi oma Doro-osionsa, jossa on suositeltuja sovelluksia.

“Laite on hyvä valinta niille jotka haluavat vaihtaa peruspuhelimen monipuolisempaan malliin mutta kokevat tarvitsevansa alussa jonkin verran opastusta tai tukea. Selkeä näyttö, isot näppäimet ja kuuluva ääni helpottavat myös käyttöä”, kertoo Doron Suomen maajohtaja Kai Seppälä .

Suomessa puhelin tulee saataville maaliskuun lopussa ja sitä myydään teräksenharmaana ja punaisena. Suositushinta on 225 euroa.

Millainen puhelin joululahjaksi vanhemmille ja isovanhemmille?

bc60f1aea3b8fc68_800x800ar

Doro PhoneEasy 631

Joululahjojen ostaminen vanhemmille ja isovanhemmille tuntuu vuosi vuodelta vaikeammalta ja vaikeammalta. Mitä antaa heille joilla on jo kaikkea? Ainakin helpompaa yhteydenpitoa perheenjäsenten kesken.

Koska isäsi tai äitisi lähetti sinulle viimeksi tekstiviestin, sähköpostin tai kuvan? Ehkä odottelet vielä sitä ensimmäistäkin. Haluaisitko vihdoin lähettää mummolle selfien tai chattailla kännykällä perheenjäsenten kesken?

Doron kaikki puhelimet on suunniteltu alusta saakka helppokäyttöiseksi erityisesti vanhempien käyttäjien tarpeet huomioon ottaen.

Älypuhelin ikinuorille

Doro Liberto® 820 on suunniteltu senioreille, jotka haluavat käyttöönsä täysiverisen älypuhelimen, mutta kaipaavat vielä hieman rohkaisua, lisätukea tai kärsivällisyyttä mukanaan matkalla mobiilimaailmaan. Laite antaa käyttäjän tutustua uusiin mahdollisuuksiin omassa tahdissaan. Opastustoiminto esittelee eri ominaisuudet havainnollisesti. Toisilla käyttäjillä taas ainoan haasteen asettaa se, etteivät sormet taivu pienille näppäimille, näkö on jo heikentynyt tai puhelimen pitää toimia kuulolaitteen kanssa.

a8a7250bfd0604de_800x800ar

Liberto 820 auttaa näissä haasteissa. Lisäksi uuden My Doro Manager -apuohjelman avulla käyttäjän läheiset voivat auttaa verkon yli puhelimen asetusten ja käytön kanssa.

Niille jotka eivät vielä ole valmiita älypuhelimen käyttäjäksi

Doro PhoneEasy 631 on tyylikäs, kestävä ja kurvikas simpukkapuhelin, jota on ilo käyttää. Se on loistava valinta ensimmäiseksi kännykäksi, sillä se on suunniteltu erittäin helppokäyttöiseksi. Tekstiviestien ja valokuvien jakamisen lisäksi sillä voi tallentaa ja lähettää vaivattomasti videoviestejä. Muita ominaisuuksia ovat kuuluva ääni sekä pikavalinnat, tekstiviestipainike ja turvatoiminnot.

a38821c4ba45ff1f_800x800ar

Doro PhoneEasy 507 on klassinen valinta puhumista ja tekstiviestejä varten. Tilavasti asetellut näppäimet yhdessä pikavalintojen ja tekstiviestipainikkeen kanssa tekevät tästä hyvännäköisestä puhelimesta hyvin helppokäyttöisen. Mukana mm. muistuttajat, herätys, värinähälytin sekä yhden näppäimen turvapuhelut tekstiviestihälytyksillä.

Ainoa helppokäyttöiseksi suunniteltu älypuhelin myyntiin Suomessa

9e1d8d5c58f5b9c1_400x400ar

Doro Liberto 820 -älypuhelin on suunniteltu alusta saakka helppokäyttöiseksi erityisesti vanhempien käyttäjien tarpeet huomioon ottaen. Toisin kuin tavanomaisten älypuhelinten “helppokäyttötiloissa” käyttäjän ei tarvitse tinkiä ominaisuuksista. Lisäksi puhelimen uuden My Doro Manager -apuohjelman avulla käyttäjän läheiset voivat auttaa verkon yli puhelimen asetuksien ja käytön kanssa.

Doron uusi Liberto 820 on älypuhelin, joka on suunniteltu mahdollisimman helppokäyttöiseksi. Se on tarkoitettu erityisesti ihmisille, jotka eivät halua tinkiä kaikesta siitä minkä digitaalinen maailma mahdollistaa, mutta kaipaavat sen käyttöön ajoittain hieman opastusta.

Kuten kaikkien Doron puhelimien, myös Liberto 820:n käyttöliittymä on erittäin selkeä. Sen painikkeet ovat isokokoisia, ja näyttö suuri ja kirkas. Äänenvoimakkuus on tavanomaista korkeampi. Näin heikompikuuloinenkin pystyy käyttämään puhelinta. Laitteen ergonomiassa on otettu huomioon erilaiset käytön rajoitukset: esimerkiksi sormet eivät enää toimi kaikilla yhtä näppärästi kuin joskus. Fyysiset painikkeet helpottavat käyttöä. Opastustoiminto esittelee eri ominaisuudet havainnollisesti.

Toisin kuin tavalliset älypuhelimet joiden “helppokäyttötila” on aktivoitu, Liberto 820 on täysiverinen älypuhelin, jonka avulla voi käyttää kaikkia modernin älypuhelimen ja Android-käyttöjärjestelmän ominaisuuksia. Toiminnot on yksinkertaisesti suunniteltu alusta saakka mahdollisimman helppokäyttöiseksi.

“Doro Liberto 820 on suunniteltu niille jotka haluavat ottaa älypuhelimesta kaiken hyödyn irti, mutta saattavat tarvita alussa jonkin verran opastusta ja tukea. Sosiaalinen media tai videopuhelut tekevät yhteydenpidosta läheisten kanssa hauskempaa. Liberto 820 antaa käyttäjän tutustua uusiin mahdollisuuksiin omassa tahdissaan”, sanoo Doron Suomen maajohtaja Kai Seppälä .

Joskus ystävistä tai perheenjäsenistä on iso apu puhelimen käytön pienissä haasteissa. My Doro Manager on järjestelmä, jonka avulla läheinen voi antaa apua vaikka ei olisi paikalla. Esimerkiksi äänenvoimakkuutta ja näytön kirkkautta voi säätää etänä erillisen sovelluksen avulla. Myös yhteystietojen lisääminen onnistuu. Etätukihenkilö voi myös ehdottaa hyödyllisiä ohjelmia asennettavaksi. Silti puhelimen omistajalla säilyy täysi kontrolli siitä kuka voi antaa tukea.

Puhelimen takana on hätäpainike. Sitä painamalla puhelin lähettää tekstiviestin ja soittaa ennalta määriteltyihin numeroihin. Puhelin lähettää myös sijainnin kartalla. Ominaisuus on ollut erittäin toivottu.

Pieniä elämää helpottavia yksityiskohtia on useita. Latausjohdon selkeät merkinnät auttavat kytkemään johdon oikein päin latauspistokkeeseen ja vakiovarusteena mukana tuleva latausteline helpottaa lataamista entisestään.

“Ikääntyvän väestön osuus on jatkuvassa kasvussa ja Doro Liberto 820 on suunniteltu juuri heille. Se kuroo umpeen kuilua niiden välillä jotka käyttävät digitaalisia palveluja ja niiden jotka eivät käytä tekemällä asioista mahdollisimman helppoja”, sanoo Seppälä.

Doro Liberto 820 on Google-sertifioitu laite. Käytännössä se tarkoittaa, että koko 1,2 miljoonan sovelluksen valikoima Google Play -sovelluskaupassa on asennettavissa puhelimeen. Laitetta myydään kolmen värisenä: mustana, valkoisena sekä roosana. Laitteen myynti on nyt alkanut ja sitä on saatavilla suoraan verkosta tai jälleenmyyjiltä kuten Gigantti, Stockmann, Tekniset, Verkkokauppa.com, Sonera ja TeleFinland.

Lue lisää: www.doro.com/doroliberto820 

Tekniset tiedot:

 • fyysiset painikkeet helpompaan navigointiin (koti, menu, takaisin)
 • 4,5 tuuman näyttö
 • 8 megapikselin kamera salamalla
 • yhteensopiva kuulolaitteiden kanssa
 • HD-ääni
 • hälytyspainike joka lähettää myös GPS-sijainnin
 • sisäänrakennettu opastustoiminto
 • My Doro Manager jonka avulla läheiset voivat auttaa etänä esimerkiksi asetuksissa
 • Latausteline
 • Android 4.4 (KitKat)
 • Google sertifioitu, Google Play

Oy Anglo-Nordic Ab: Helposti yhteydessä Doro PhoneEasy® 622 -puhelimella

Doro PhoneEasy® 622

Tuore tutkimus osoittaa, että puolet yli 65-vuotiaista haluaa luotettavan, helppokäyttöisen perinteisen matkapuhelimen – kun taas toinen puolikas tästä kasvavasta puhelimien käyttäjäkunnasta harkitsee älypuhelimen hankintaa . Vastauksena tähän Doro esittelee nyt uuden Doro PhoneEasy® 622 –mallin, 3G-puhelin, jossa käytetään pilvipalveluihin perustuvaa älykästä teknologiaa.

Doro PhoneEasy® 622 on suunniteltu henkilöille, jotka haluavat nykyaikaisen ja tyylikkään matkapuhelimen älykkäällä teknologialla. Tämä uutuusmalli merkitsee uutta askelta sukupolvien välisen kuilun ylittämisessä, koska siinä yhdistyvät design, älytoiminnot ja pilvipalvelut.

Puhelimen keskeisenä ominaisuutena toimii Doron etähallintatyökalu, Doro Experience® Manager. Doro Experience® Manager mahdollistaa käyttäjälle tai hänen osoittamilleen perheenjäsenille tai ystäville laitteen sisällön ja asetusten hallinnan suojatun verkkoportaalin kautta. Esimerkiksi yhteystietoja voidaan lisätä osoitekirjaan verkon kautta tietokoneella ja siirtää ne sitten saumattomasti matkapuhelimeen. Samalla tavalla laitteessa olevat valokuvat voidaan tallentaa ja varmuuskopioida verkon kautta.

Kai Seppälä, Doro Suomen maajohtaja, kommentoi tuotejulkistusta: “Tämä uusi puhelin tarjoaa ennen kaikkea hauskuutta, toimintoja ja helppoutta. Se on nykyaikainen apuväline, joka yhdistää sukupolvet ja tuo Doro-tuotteiden ilon elämään. Tämän päivän perus-puhelimien käyttäjistä voi tulla huomisen älypuhelimien käyttäjiä. Doro on jälleen kerran ylittänyt suunnittelun rajat ja rakentanut uuden tuotetyypin.”

Doro 622 -uutuuspuhelin on helposti avautuva simpukkapuhelin, jonka ulkokannessa on lisänäyttö mm. soittajan tunnistamista varten. Muita toimintoja ovat mm. videokuvan tallennus ja jakaminen sekä sääpalvelusovellus. Kuten muut Doro matkapuhelimet, tämäkin malli tarjoaa lukuisia päivittäistä käyttöä helpottavia ergonomisia ja toiminnallisia ominaisuuksia. Näitä ovat voimakas ja selkeä ääni, säädettävä tekstikoko, suurikokoinen selkeä näyttö, helppokäyttöiset valikot ja toimintojen piilotusmahdollisuus, mikä mahdollistaa puhelimen käyttäjäkokemuksen räätälöinnin.

Doro PhoneEasy® 622 tulee myyntiin heinä-elokuussa 2013.

IPSOS-tutkimus Doron toimeksiannosta, tehty marraskuussa 2012

Doro PhoneEasy 520X – matkapuhelin, joka kestää kovaakin menoa

Doro PhoneEasy® 520X on kestävä ja helppokäyttöinen kamerapuhelin aktiiviselle käyttäjälle. Se on ensimmäinen puhelin Doron uudella, nykyaikaisella design-ilmeellä – ja kuten tavallista, se on kehitetty yhteistyössä ruotsalaisen Ergonomidesignin kanssa.

Puhelin, joka kestää vähän kovempaakin käsittelyä – tämä oli ensimmäisenä luettelossa, kun Doro kysyi yli 1000 käyttäjältä, mitkä ominaisuudet ovat tärkeitä matkapuhelimessa*. Nyt Doro esittelee PhoneEasy® 520X:n, jonka vankka mutta tyylikäs rakenne kestää pudotuksen kahden metrin korkeudelta kovalle lattialle.

– Tiedämme, että monet seniorit pelkäävät pudottavansa puhelimensa. Samanaikaisesti monet viettävät aktiivista elämää, jolloin heillä on puhelin mukana ulkona luonnon helmassa. Halusimme kehittää puhelimen, joka kestää myös rankkoja olosuhteita ja Doro PhoneEasy® 520X on todella kestävä kamerapuhelin, sanoo Camilla Nilsson, Doron markkinointipäällikkö.

Doro PhoneEasy® 520X on ensimmäinen Doron uuden design-periaatteen mukainen puhelin – se on kehitetty yhdessä ruotsalaisen muotoiluyrityksen Ergonomidesignin kanssa. Puhelin on muotoilultaan pyöristetty ja reunuksissa metallinen viimeistely. Saatavana on kolme väriyhdistelmää. Suurikokoinen ja selkeä näyttö, hyvä ote kädessä ja kevytkäyttöiset näppäimet – nämä ovat muotoiluelementtejä, jotka on helppo tunnistaa.

Puhelin sisältää kaikki Doron vakio-ominaisuudet, kuten erityisen voimakas ja selkeä ääni, säädettävä tekstikoko, pikavalintamuisti, turvanäppäin ja tekstiviesti-näppäin. Puhelimessa on lisäksi tehokas taskulamppu, joka syttyy omasta näppäimestään. Muistutustoimintoa on kehitetty ja lisätty. Helppokäyttöisellä 3MP:n kameralla saat selviä ja teräviä kuvia, jotka voit lähettää ystävillesi MMS-viestinä.

Doro PhoneEasy ®520X tulee myyntiin lokakuussa 2012. Puhelin on saatavana seuraavina väriyhdistelminä: musta/hopea, mokka/hopea ja valkoinen/hopea. Suositushinta on noin 180 euroa.
*Tutkimuksen suoritti Ipsos Doron toimeksiannosta joulukuussa 2011 Ruotsissa, Iso-Britanniassa, Ranskassa ja Saksassa.

Tuotetiedot
Doro PhoneEasy® 520X
– 3MP kamera salamalla ja zoomilla
– 3G
– Erityisen voimakas ja selkeä ääni
– Suuri näyttö, jossa säädettävä tekstikoko
– Pikavalintanäppäimet ja tekstiviesti-näppäin
– Taskulamppu – omalla käyttönäppäimellä
– FM-radio
– Kalenteri päivittäisellä muistutustoiminnolla
– Turvallisuustoiminnot, kuten turvanäppäin
– Mukana lataava pöytäteline
– Pitkäkestoinen akku (2 viikon valmiusaika)
– Yhteensopiva Bluetooth-headsetin ja kuulokojeen kanssa