Mobiiliparkki

Yhteystiedot: Kerttu Vali, Pajamäenkatu 14, 48600 Kotka email: mobiiliparkki@victoriamedia.fi

LG G5 -ÄLYPUHELIN KAUPPOIHIN 15. HUHTIKUUTA

t4n4ydfzcepsqbntwhnx

– Asiakkaat voivat tilata LG:n modulaarisen G5-älypuhelimen ennakkoon perjantaista 18. maaliskuuta alkaen. Puhelin saapuu Suomen kauppoihin 15. huhtikuuta.

Helsinki, 18. maaliskuuta 2016 – Mobile World Congress -tapahtumassa esitelty LG:n uusi lippulaivaälypuhelin LG G5 on nyt tilattavissa ennakkoon. LG G5 ja LG Friends -rinnakkaislaitteet saapuvat myyntiin Suomessa 15. huhtikuuta.

”Olemme ylpeitä LG G5 -älypuhelimesta ja odotamme innoissamme, kuinka pohjoismaiset kuluttajat ottavat sen vastaan”, kertoo David Montanya, LG Electronicsin mobiilituotteiden Pohjoismaiden Go-To-Market-päällikkö. ”LG G5 & Friends sai kehuja MWC-tapahtumassa, ja odotamme saavamme samanlaisen vastaanoton myös kotona.”

LG G5:ssä on kokonaan metallinen runko ja sen akun voi vaihtaa nopeasti liu’uttamalla käytetyn akun ulos ja vaihtamalla täyden akun sen tilalle. Ylimääräinen 135 asteen laajakulmaobjektiivi antaa valita kuvia otettaessa tavallisen tai laajakulmaobjektiivin välillä. Lisäksi aina päällä oleva 3,5 tuuman näyttö näyttää kaiken tärkeän informaation ilman puhelimen herättämistä lepotilasta. Kuten aiemmissakin malleissa, LG G5 -älypuhelimessa kamera ja virtapainike on integroitu siististi takapaneeliin.

LG:n ensimmäinen modulaarinen älypuhelin
LG:n innovatiivisen modulaarisen muotoilun ansiosta G5:n voi muuntaa vaikkapa pieneksi kameraksi tai hifi-toistimeksi. Samalla säilyy mahdollisuus akun vaihtoon. G5 sisältää seuraavat moduulit:

LG CAM Plus on monipuolinen kameramoduuli, joka voidaan liittää puhelimeen akkupaikan kautta. Näin laitteesta saa mukavan otteen, jolloin sitä voi käyttää kompaktina kamerana. Laite toimii myös ylimääräisenä virtalähteenä.

Hi-Fi Plus with B&O Play on innovatiivinen kannettava hifi-dac-soitin, joka on kehitetty yhteistyössä B&O Playn kanssa kuluttajille, jotka haluavat huippuluokan äänentoistoa.

Always-on-näyttö lisää käyttömukavuutta – LG G5:n 5,3-tuumaisessa QHD IPS Quantum -näytössä on always-on-ominaisuus, joka näyttää päivämäärän ja kellonajan jatkuvasti, myös puhelimen ollessa lepotilassa.

Laadukas laajakulmaobjektiivi – LG G5 -puhelimen takana on kaksi kameraa, joista toisessa on normaali 78 asteen objektiivi ja toisessa laajin älypuhelimessa koskaan nähty, 135 asteen laajakulmaobjektiivi. Laajakulmaobjektiivin ansiosta käyttäjän on helpompi ottaa kuvia maisemista, korkeista rakennuksista ja suurista ihmisryhmistä.

LG Friends – laaja valikoima rinnakkaislaitteita
LG G5 -ekosysteemiin kuuluu myös laaja valikoima lisävarusteita, nimeltään LG Friends. Laitteiden tarkoitus on tarjota uudenlainen mobiilikokemus, joka ylittää älypuhelinten perinteiset rajat.

 • LG 360 CAM on kompakti 360 asteen kamera, jossa on kaksi 13 megapikselin laajakulmakameraa, 1200 mAh:n akku, 5.1-kanavainen surround-äänitys kolmella mikrofonilla ja 4 gigatavun sisäisellä muistilla. Laitteen voi yhdistää G5-puhelimeen, jolloin käyttäjä voi helposti luoda 360 asteen sisältöjä.
 • LG 360 VR -lasit, jotka voi yhdistää LG G5 -laitteeseen sitä varten suunnitellulla kaapelilla. Tyylikkäät virtuaalitodellisuuslasit voi taittaa kokoon, minkä ansiosta käyttäjä voi katsella VR-sisältöjä missä ja milloin tahansa.
 • LG Rolling Bot on rinnakkaislaite, joka pyörii kuin pallo ottaen samalla kuvia ja kuvaten videoita siihen asennetulla kahdeksan megapikselin kameralla. Se liitetään LG G5 -laitteeseen wifi-yhteyden avulla.
 • Tone Platinum HBS-1100 on maailman ensimmäinen Bluetooth-kuuloke, joka on varustettu aptX HD -koodekilla ja tuottaa näin häviötöntä 24 bitin äänentoistoa. Mallille on myönnetty Herman Kardon Platinum -arvosana erinomaisesta äänenlaadustaan.
 • Friends Manager on sovellus, jonka avulla G5 voi vaivatta muodostaa yhteyden LG Friends -laitteisiin. Friends Manager tunnistaa automaattisesti LG Friends -laitteet ja yhdistää ne nopeasti ja helposti.

Tekniset tiedot*

 • Prosessori: Qualcomm Snapdragon 820
 • Näyttö: 5,3 tuuman QHD IPS Quantum (2560 x 1440 / 554ppi)
 • Muisti: 4 GB LPDDR4 RAM -muistia / 32 GB UFS ROM -muistia + microSD-muistikorttipaikka (jopa 2 TB)
 • Kamerat: takakamera 16 MP, laajakulma 8 MP, etukamera: 8 MP
 • Akku: 2 800 mAh (vaihdettava)
 • Käyttöjärjestelmä: Android 6.0 Marshmallow
 • Koko: 149,4 x 73,9 x 7,3 mm
 • Paino: 159 g
 • Verkko: 4G / 3G / 2G
 • Yhteydet: Wi-Fi 802.11 a, b, g, n, ac / USB Type-C 2.0 (3.0 yhteensopiva) / NFC / Bluetooth 4.2
 • Väri: Titan / Gold / Silver / Pink

*Tiedot voivat muuttua ennen Pohjoismaiden lanseerausta

LG V10 -ÄLYPUHELIN SAAPUU SUOMEEN 20. TAMMIKUUTA

ycto3s1v5hflrxrtdl9j

– LG:n uusimmassa älypuhelimessa nähdään ensi kertaa useita uusia ominaisuuksia, kuten toinen näyttö, kaksi etukameraa ja edistyksellinen manuaalinen videokuvaustila.

Helsinki, 4. tammikuuta 2016 – LG V10 -älypuhelin saapuu Pohjoismaihin 20. tammikuuta. Vaativille käyttäjille suunnattu V10 on LG:n uuden V-sarjan ensimmäinen malli. Se on suunniteltu tarjoamaan erinomainen multimediakokemus uusilla ominaisuuksilla, joita ovat aina päällä oleva toinen näyttö, kaksi etukameraa ja edistyksellinen manuaalinen videokuvaustila. Puhelin on valmistettu ruostumattomasta teräksestä ja siinä on kestävä silikonipinta. V10 onkin saanut hyväksytyn arvosanan riippumattoman kolmannen osapuolen suorittamassa pudotustestissä.

”LG V10 on kehitetty multimediapuhelimeksi, jonka avulla käyttäjät voivat jakaa kokemuksensa mahdollisimman laadukkaasti”, sanoo Thomas Wering, LG Electronicsin mobiilituotteiden Pohjoismaiden markkinointipäällikkö. ”V10 on herättänyt paljon mielenkiintoa sen jälkeen, kun kerroimme sen tulevan Suomeen. Olemme hyvin iloisia voidessamme kertoa, että se lanseerataan 20. tammikuuta.”

LG V10 lyhyesti
Toinen näyttö – V10-puhelimessa on 5,7 tuuman päänäytön yläpuolella 2,1 tuuman OLED-näyttö, joka toimii täysin itsenäisesti tai yhdessä päänäytön kanssa. Kun päänäyttö on sammutettu, toisella näytöllä näkyy ilmoituksia. Sen voi myös säätää toimimaan aloitusvalikkona eniten käytetyille sovelluksille päänäytön ollessa käytössä sekä näyttämään tulevat puhelut tai viestit peittämättä isolla näytöllä olevaa näkymää.

Edistykselliset video-ominaisuudet – V10 on yksi ensimmäisistä älypuhelimista, jossa on täysin manuaalinen tila videokuvausta varten. Manuaalisessa kuvaustilassa käyttäjä voi luoda laadukkaita videoita säätämällä sulkimen nopeutta, kuvataajuutta, ISO-herkkyyttä, valkotasapainoa ja tarkennusta. Videoita voi tallentaa kolmella eri resoluutiolla (HD, FHD tai UHD) sekä kahdessa eri kuvasuhteessa (16:9 tai 21:9).

Muistikorttipaikka ja vaihdettava akku – V10-puhelimessa voi käyttää jopa kahden teratavun muistikorttia, joten käyttäjä voi kuvata paljon 4K-laatuista videota. 3 000 mAh:n akun voi helposti vaihtaa tarvittaessa ja käyttäjä voi näin jatkaa kuvaamista.

Muita ominaisuuksia – V10-puhelimessa on 32 bitin DAC-hifi-vahvistin. Laite on varustettu Qualcommin TruSignal-antennitekniikalla, minkä ansiosta puhelut katkeavat harvemmin, datansiirto on nopeampaa ja puhelin saa paremman signaalin peiton riippumatta siitä, miten käyttäjä pitää puhelinta. Lisäksi V10-puhelimessa on Knock Code -toiminto sekä sormenjälkilukija.

Hinta ja saatavuus
LG V10 lanseerataan Suomen markkinoilla 20.1.2016. Ennakkovaraukset alkavat 1.1.2016. Puhelimen suositushinta on 699 euroa.

Tekniset tiedot*

 • Prosessori: Qualcomm Snapdragon 808
 • Näyttö: Päänäyttö: 5,7 tuuman QHD IPS Quantum (2560 x 1440 / 513 ppi) / Toinen näyttö: 2,1 tuuman IPS Quantum (160 x 1040 / 513 ppi)
 • Muisti: 4 GB LPDDR3 RAM -muistia / 64 GB eMMC ROM -muistia + microSD-muistikorttipaikka (jopa 2 TB)
 • Takakamera 16 MP F1.8-aukolla / OIS 2.0 / Etukamera: 5 MP Dual Lens (80o standard -linssi / 120o Wide -laajakuvalinssi)
 • Akku: 3 000 mAh (vaihdettava)
 • Käyttöjärjestelmä: Android 5.1.1 Lollipop
 • Koko: 159,6 x 79,3 x 8,6 mm
 • Paino: 192 g
 • Verkko: Wi-Fi 802.11 a, b, g, n, ac / Bluetooth 4.1 / NFC / USB 2.0
 • Värit: Space Black / Luxe White

*Tiedot voivat muuttua ennen Pohjoismaiden lanseerausta.

KAKSINÄYTTÖINEN LG V10 -ÄLYPUHELIN SUOMEEN VUODEN 2016 ALUSSA

ycto3s1v5hflrxrtdl9j

– LG:n uusimmassa älypuhelimessa nähdään ensi kertaa useita uusia ominaisuuksia, kuten toinen näyttö, kaksi etukameraa ja edistyksellinen manuaalinen videokuvaustila.

Helsinki, 24. marraskuuta 2015 – Paljon huomiota herättänyt älypuhelinmalli LG V10 tulee Pohjoismaiden markkinoille. Vaativille käyttäjille suunnattu V10 on LG:n uuden V-sarjan ensimmäinen malli. Se on suunniteltu tarjoamaan erinomainen multimediakokemus uusilla ominaisuuksilla, joita ovat aina päällä oleva toinen näyttö, kaksi etukameraa ja edistyksellinen manuaalinen videokuvaustila. Tyylikkäästi muotoiltu puhelin on valmistettu ruostumattomasta teräksestä ja siinä on kestävä silikonipinta. V10 onkin saanut hyväksytyn arvosanan riippumattoman kolmannen osapuolen suorittamassa pudotustestissä.

”LG V10 on kehitetty multimediapuhelimeksi, jonka avulla käyttäjät voivat jakaa kokemuksensa mahdollisimman laadukkaasti”, sanoo Thomas Wering, LG Electronicsin mobiilituotteiden Pohjoismaiden markkinointipäällikkö. ”Mobiilikameran riittävyyttä lomakuvien ottamiseen on epäilty pitkään, mutta G4:n edistykselliset säädöt muuttivat tuon näkemyksen. Toivomme tekevämme V10-puhelimella videolle saman, mitä G4 teki valokuvalle ‒ ja puhelimella, joka kestää reissussa.”

Toinen näyttö
V10 tuo puhelimiin LG Second Screen -konseptin eli OLED-näytön, joka sijaitsee 5,7 tuuman QHD-päänäytön yläpuolella. Toinen näyttö toimii täysin itsenäisesti tai yhdessä päänäytön kanssa. Kun päänäyttö on sammutettu, näkyvät toisella näytöllä ilmoitukset, sää, aika, päivämäärä ja akun tila. Toisen näytön voi myös säätää toimimaan aloitusvalikkona eniten käytetyille sovelluksille päänäytön ollessa käytössä sekä näyttämään tulevat puhelut tai viestit peittämättä isolla näytöllä olevaa näkymää.

Kestävä ja tyylikäs muotoilu
LG V10 on suunniteltu otettavaksi mukaan paikkoihin ja tilanteisiin, joihin muita puhelimia ei tavallisesti vietäisi. Kestävä Dura Guard -rakenne suojelee puhelinta kolauksilta, minkä lisäksi puhelimen kulmat on lujitettu. Runko on tehty ruostumattomasta teräksestä (SAE-standardi 316L), jota löytyy esimerkiksi kalliista kelloista ja kirurgisista instrumenteista.

V10-puhelimen taka- ja alaosa on suojattu pehmeällä mutta kestävällä Dura Skin -päällyksellä, joka tuntuu mukavalta kädessä ja suojelee puhelinta naarmuilta. Myös takakuoren pintakuvio on suunniteltu tarjoamaan liikkeessä hyvä ote puhelimesta. Itsenäinen MET Laboratories testasi V10-puhelinta tiputtamalla sen toistuvasti 120 sentin korkeudelta useissa eri asennoissa. Testi osoitti, että V10-malli täyttää MIL-STD-810G-luokituksen kestävyysvaatimukset.

Uusi mobiilivideokuvauksen standardi
LG V10 tarjoaa edistyksellisiä videoiden kuvaus-, editointi- ja jakamisominaisuuksia. V10 on yksi ensimmäisistä älypuhelimista, jossa on täysin manuaalinen tila videokuvausta varten. Teknologia esiteltiin G4-puhelimessa, ja se on nyt tuotu myös videokuvaukseen. Manuaalisessa kuvaustilassa käyttäjä voi luoda laadukkaita videoita säätämällä sulkimen nopeutta, kuvataajuutta, ISO-herkkyyttä, valkotasapainoa ja tarkennusta. Videoita voi tallentaa kolmella eri resoluutiolla (HD, FHD tai UHD) sekä kahdessa eri kuvasuhteessa (16:9 tai 21:9).

Muita videotoimintoja:

 • Steady Record – Elektroninen kuvanvakautus auttaa vähentämään tärinää ja mahdollistaa terävämmän kuvan, kun käyttäjä kuvaa ja liikkuu yhtäaikaisesti.
 • Snap Video – Käyttäjä voi tehdä elokuvan useista lyhyistä videoista.
 • 15 Sec Auto Edit – Käyttäjä voi luoda lyhyen elokuvan poistamalla epäselvät tai staattiset kohtaukset.
 • Quick Video Editor – Toiminto tekee videoiden editoinnista, kehysnopeuden muuttamisesta ja efektien lisäämisestä helpompaa.
 • Quick Share – Kun video on valmis, sen voi jakaa helposti ja nopeasti sosiaalisessa mediassa.
 • Audio Monitor – Käyttäjä voi kuvatessaan säätää puhelimen kolmen mikrofonin herkkyyttä sekä tarkkailla ja hallita äänen tallentumista. Ominaisuus sisältää toimintoja suuntaavaan äänentallennukseen.
 • Wind Noise Filter – Toiminto vähentää tuulesta aiheutuvaa kohinaa.

Muita ominaisuuksia
V10-puhelimessa voi käyttää jopa kahden teratavun muistikorttia, joten käyttäjä voi kuvata paljon 4K-laatuista videota. 3 000 mAh:n akun voi helposti vaihtaa tarvittaessa ja käyttäjä voi näin jatkaa kuvaamista. Qualcomm Quick Chargen avulla akun voi ladata puoliksi täyteen 40 minuutissa.

LG V10 on varustettu ESS Technologyn valmistamalla 32 bitin DAC-hifi-vahvistimella. Lisäksi V10 on markkinoiden ensimmäinen kuluttajatuote, joka käyttää Qualcommin TruSignal-antennitekniikkaa. TruSignal tarjoaa optimoidun signaalivahvuuden, minkä ansiosta puhelut katkeavat harvemmin, datansiirto on nopeampaa ja puhelin saa paremman signaalin peiton – riippumatta siitä, miten käyttäjä pitää puhelinta.

LG V10 -puhelimessa on myös suosittu Knock Code -toiminto sekä sormenjälkilukija, joka tekee puhelimen avaamisesta ja herättämisestä helppoa. Sormenjälkilukija toimii myös Android Payn kanssa valikoiduilla markkinoilla kuten Yhdysvalloissa.

Hinta ja saatavuus
LG V10 lanseerataan Suomen markkinoilla tammikuussa 2016. Puhelimen suositushinta on 699 euroa.

Tekniset tiedot*

 • Prosessori: Qualcomm Snapdragon 808
 • Näyttö: Päänäyttö: 5,7 tuuman QHD IPS Quantum (2560 x 1440 / 513 ppi) / Toinen näyttö: 2,1 tuuman IPS Quantum (160 x 1040 / 513 ppi)
 • Muisti: 4 GB LPDDR3 RAM -muistia / 64 GB eMMC ROM -muistia + microSD-muistikorttipaikka (jopa 2 TB)
 • Kamera: Takakamera 16 MP F1.8-aukolla / OIS 2.0 / Etukamera: 5 MP Dual Lens (80ostandard -linssi / 120o Wide -laajakuvalinssi)
 • Akku: 3 000 mAh (vaihdettava)
 • Käyttöjärjestelmä: Android 5.1.1 Lollipop
 • Koko: 159,6 x 79,3 x 8,6 mm
 • Paino: 192 g
 • Verkko: Wi-Fi 802.11 a, b, g, n, ac / Bluetooth 4.1 / NFC / USB 2.0
 • Värit: Space Black / Luxe White

*Tiedot voivat muuttua ennen Pohjoismaiden lanseerausta.

NEXUS 5X -ÄLYPUHELIN SUOMEEN MARRASKUUSSA

dxrpux3sx0esbd4b4wlf (1)

– LG:n ja Googlen kolmannen yhteisen hankkeen tuloksena on syntynyt ensimmäinen älypuhelin, jossa on Android 6.0 Marshmallow -käyttöjärjestelmä. Tähän asti edistyksellisin Nexus-puhelin tulee myyntiin marraskuussa.

Helsinki, 12. lokakuuta 2015 – Nexus 5X on LG Electronicsin ja Googlen kolmas yhteistyössä kehitetty älypuhelin. Se on varustettu Android 6.0 Marshmallow -käyttöjärjestelmällä, joka on Googlen tuorein ohjelmisto mobiililaitteille. Marshmallow-järjestelmän suorituskyky on erinomainen ja sen kuvankäsittely- ja turvallisuusominaisuuksia on parannettu. Nexus 5X -puhelimessa yhdistyvät parhaat ominaisuudet niin LG:ltä kuin Googleltakin – yhdessä tuotteessa. Tänään LG esittelee uutuuspuhelinta Pohjoismaiden toimittajille lehdistötilaisuudessa Tukholmassa. Nexus 5X tulee saataville Suomessa marraskuun puolivälissä.

– Pohjoismaiden markkinoilla aiemmat Nexus-mallimme on otettu vastaan innokkaasti ja erityisesti Nexus 5 on ollut kuluttajien suosikki, sanoo Thomas Wering, LG Electronicsin mobiilituotteiden Pohjoismaiden myyntipäällikkö. – Olemme kehittäneet Nexus 5X -mallin tältä pohjalta, ja olemme hyvin iloisia voidessamme tarjota suomalaisille kuluttajille huippuluokan laitteiston sekä Googlen uusimman ja edistyksellisimmän Android-käyttökokemuksen.

Suorituskykyä ja nopeutta
Nexus 5X -puhelimessa on tarkka 5,2 tuuman Full HD IPS -näyttö, joka perustuu edistykselliseen in-cell touch -teknologiaan. Näyttö reagoi kosketukseen paremmin ja näyttää sisällön selkeämmin jopa ulkona päivänvalossa. Tehokkaan Qualcomm Snapdragon 808 -prosessorin ansiosta Nexus 5X -puhelimella voidaan käyttää kaikkia sovelluksia nopeasti ja ilman viiveitä. Uuden nopean USB Type-C -liitännän ansiosta kymmenen minuutin lataus mahdollistaa lähes neljän tunnin akunkeston.

Erinomaisia kuvia jokaisessa tilanteessa
Nexus 5X -puhelimessa on 12,3 megapikselin takakamera ja 5 megapikselin etukamera. Sekä takakameran 1,5 mikrometrin sensori että näytön yläpuolella sijaitseva 1,4 mikrometrin sensori päästävät läpi enemmän valoa kuin mikään aiemmista Nexus-puhelinten kameroista. Käyttäjä voi siis ottaa Nexus 5X -puhelimella näyttäviä kuvia jopa heikossa valaistuksessa. Laitteella voi myös kuvata 4K-videoita ja hidastettuja videoita, eli se toistaa multimedia-sisältöjä paremmin kuin mitkään aikaisemmat Nexus-mallit.

Sormenjälkilukija lisää turvallisuutta
Nexus 5X -puhelimessa on Nexus Imprint -sormenjälkilukija, joka on sijoitettu kätevästi sormien ulottuville laitteen taakse. Käyttäjä voi herättää ja avata puhelimen vain koskettamalla lukijaa. Yhdysvalloissa Nexus Imprint toimii yhdessä Android Payn kanssa, minkä ansiosta maksaminen hoituu sujuvasti useissa liikkeissä ympäri maata.

Hinta ja saatavuus
Nexus 5X:n odotetaan tulevan saataville Suomessa marraskuun puolivälistä alkaen 479 euron (16 GB) suositushintaan ja 529 euron (32 GB) suositushintaan.

Tekniset tiedot*:

 • Prosessori: 1,8 GHz Qualcomm® Snapdragon™ 808
 • Käyttöjärjestelmä: Android 6.0 Marshmallow
 • Näyttö: 5,2 tuuman Full HD IPS (1920 x 1080 / 423ppi)
 • Muisti: 2 GB LPDDR3 RAM -muistia / 16 tai 32 GB eMMC ROM -muistia
 • Kamera: Takakamera: 12,3 MP F2.0-aukolla / Etukamera: 5 MP F2.0-aukolla
 • Akku: 2 700 mAh (sisäänrakennettu)
 • Koko: 147 x 72,6 x 7,9 mm
 • Paino: 136 g
 • Verkko: LTE-A Cat 6
 • Yhteydet: Wi-Fi 802.11 a, b, g, n, ac / Bluetooth 4.2 / NFC / Type-C USB
 • Värit: Musta/ Valkoinen
 • Muuta: 4K-video / Dual Flash -salama/ IR-laserautomaattitarkennus / Sormenjälkilukija

* Tekniset tiedot ja värit voivat vaihdella eri alueiden ja maiden välillä, ja ne voivat muuttua ilman ennakkoilmoitusta.

LG JA GOOGLE ESITTELEVÄT NEXUS 5X -ÄLYPUHELIMEN

uzxgkxhhpr6bykr20oes

– LG:n ja Googlen kolmannen yhteisen hankkeen tuloksena on syntynyt ensimmäinen älypuhelin, jossa on Android 6.0 Marshmallow -käyttöjärjestelmä. Kyseessä on tähän asti edistyksellisin Nexus-puhelin.

Helsinki, 29. syyskuuta 2015 – LG Electronics ja Google esittelivät tänään kolmannen yhteistyössä kehittämänsä älypuhelimen. Nexus 5X on varustettu Android 6.0 Marshmallow -käyttöjärjestelmällä, joka on Googlen tuorein ohjelmisto mobiililaitteille. Marshmallow-järjestelmän suorituskyky on erinomainen ja sen kuvankäsittely- ja turvallisuusominaisuuksia on parannettu. Nexus 5X -puhelimessa yhdistyvät parhaat ominaisuudet niin LG:ltä kuin Googleltakin – yhdessä tuotteessa.

– On hyvin jännittävää tehdä jälleen yhteistyötä Googlen kanssa toistaiseksi parhaan Nexus-puhelimemme eli Nexus 5X:n kehityksessä, sanoo Juno Cho, LG Electronicsin Mobile Communications -liiketoimintayksikön toimitusjohtaja. – Halusimme tarjota parhaan laitteiston Googlen edistyksellisimmälle ohjelmistolle. Olemme hyvin ylpeitä siitä, mitä olemme saavuttaneet yhdessä.

Suorituskykyä ja nopeutta
Nexus 5X -puhelimessa on tarkka 5,2 tuuman Full HD IPS -näyttö, joka perustuu edistykselliseen in-cell touch -teknologiaan. Näyttö reagoi kosketukseen paremmin ja näyttää sisällön selkeämmin jopa ulkona päivänvalossa. Tehokkaan Qualcomm Snapdragon 808 -prosessorin ansiosta Nexus 5X -puhelimella voidaan käyttää kaikkia sovelluksia nopeasti ja ilman viiveitä. Uuden nopean USB Type-C -liitännän ansiosta kymmenen minuutin lataus mahdollistaa lähes neljän tunnin akunkeston.

Erinomaisia kuvia jokaisessa tilanteessa
Nexus 5X -puhelimessa on 12,3 megapikselin takakamera ja 5 megapikselin etukamera. Sekä takakameran 1,5 mikrometrin sensori että näytön yläpuolella sijaitseva 1,4 mikrometrin sensori päästävät läpi enemmän valoa kuin mikään aiemmista Nexus-puhelinten kameroista. Käyttäjä voi siis ottaa Nexus 5X -puhelimella näyttäviä kuvia jopa heikossa valaistuksessa. Laitteella voi myös kuvata 4K-videoita ja hidastettuja videoita, eli se toistaa multimedia-sisältöjä paremmin kuin mitkään aikaisemmat Nexus-mallit.

Sormenjälkilukija lisää turvallisuutta
Nexus 5X -puhelimessa on Nexus Imprint -sormenjälkilukija, joka on sijoitettu kätevästi sormien ulottuville laitteen taakse. Käyttäjä voi herättää ja avata puhelimen vain koskettamalla lukijaa. Yhdysvalloissa Nexus Imprint toimii yhdessä Android Payn kanssa, minkä ansiosta maksaminen hoituu sujuvasti useissa liikkeissä ympäri maata.

– Olemme innoissamme saadessamme taas työskennellä LG:n kanssa ja esitellä työmme hedelmän: fanien suursuosikin seuraajan eli Nexus 5X -puhelimen sekä Android 6.0 Marshmallow -ohjelmiston, joka on tähän asti hiotuin ja tehokkain käyttöjärjestelmämme, sanooHiroski Lockheimer, Googlen ohjelmistokehityksestä vastaava johtaja.

Hinta ja saatavuus
Nexus 5X:n ennakkovaraukset alkavat tänään Google Storen kautta Yhdysvalloissa, Kanadassa, Isossa-Britanniassa, Irlannissa, Koreassa ja Japanissa. Laitteiden toimitukset alkavat lokakuun lopussa. Sen jälkeen ennakkovaraukset alkavat lähes 40 muussa maassa Google Storen tai paikallisten myyjien kautta. Toimitukset alkavat myöhemmin vuoden viimeisellä neljänneksellä.

Tekniset tiedot*:

 • Prosessori: 1,8 GHz Qualcomm® Snapdragon™ 808
 • Käyttöjärjestelmä: Android 6.0 Marshmallow
 • Näyttö: 5,2 tuuman Full HD IPS (1920 x 1080 / 423ppi)
 • Muisti: 2 GB LPDDR3 RAM -muistia / 16 tai 32 GB eMMC ROM -muistia
 • Kamera: Takakamera: 12,3 MP F2.0-aukolla / Etukamera: 5 MP F2.0-aukolla
 • Akku: 2 700 mAh (sisäänrakennettu)
 • Koko: 147 x 72,6 x 7,9 mm
 • Paino: 136 g
 • Verkko: LTE-A Cat 6
 • Yhteydet: Wi-Fi 802.11 a, b, g, n, ac / Bluetooth 4.2 / NFC / Type-C USB
 • Värit: Carbon / Quartz / Ice
 • Muuta: 4K-video / Dual Flash -salama/ IR-laserautomaattitarkennus / Sormenjälkilukija

* Tekniset tiedot ja värit voivat vaihdella eri alueiden ja maiden välillä, ja ne voivat muuttua ilman ennakkoilmoitusta.

LG EASY SMART – ÄLYKÄS SIMPUKKAPUHELIN KOSKETUSNÄYTÖLLÄ

ifrdnz2hd3gwnho1f0tw

– LG esittelee Easy Smart -simpukkapuhelimen, jossa on kaikki älypuhelimista tutut ominaisuudet aina sovelluksista ja toiminnoista kosketusnäyttöön.

Helsinki, 2. syyskuuta 2015 – LG Easy Smart* on suunniteltu erityisesti käyttäjäsukupolvelle, joka on tottunut kiinni taittuvaan puhelimeen ja käyttää mieluiten fyysistä näppäimistöä. 4G-yhteydellä varustettu Easy Smart yhdistää perinteisen simpukkamuotoilun hyödyt ja kosketusnäytöllisen älypuhelimen toiminnot ja sovellukset.

– Halusimme suunnitella LG Easy Smart -puhelimesta älypuhelimen, jota jopa perinteisempiin simpukkapuhelimiin mieltyneet ihmiset haluaisivat käyttää, sanoo Kristoffer Ejebro, LG Electronicsin mobiilituotteiden Pohjoismaiden tuoteasiantuntija. – Emme halua, että jokin kuluttajaryhmä jää älypuhelinvallankumouksen ulkopuolelle vain sen takia, että he suosivat tietynlaista muotoilua.

LG Easy Smartissa on Android Lollipop 5.1.1 -käyttöjärjestelmä, ja puhelimen suorituskyky riittää uusimpien sovellusten pyörittämiseen. Siinä on iso ja helppokäyttöinen näppäimistö, jossa on 12 painiketta ja pikanäppäimet. Niiden avulla käyttäjä pääsee nopeasti eniten käytettyihin toimintoihin, kuten puheluihin, osoitekirjaan, tekstiviesteihin ja kameraan. Easy Smart -puhelimen tavallista suuremmat kuvakkeet näkyvät hyvin 3,2-tuumaisella, tarkalla HVGA-näytöllä. Puhelimen toimintoihin kuuluu muun muassa LG:n Safety Care -sovellus, jonka voi määrittää lähettämään hätätilanteissa automaattisen ilmoituksen käyttäjän sijainnista etukäteen valituille yhteyshenkilöille, jotta käyttäjä saa apua sitä tarvitessaan.

Hinnat ja saatavuus
LG Easy Smartin odotetaan tulevan myyntiin Suomessa syyskuun aikana 199 euron suositushintaan.

Tekniset tiedot**:

 • Prosessori: 1,1 GHz Quad-Core
 • Näyttö: 3,2 tuuman HVGA (480 x 320)
 • Muisti: 4 GB ROM-muistia/ 1 GB RAM-muistia / microSD-muistikorttipaikka
 • Kamera: Takakamera 3 MP / Etukamera VGA
 • Akku: 1 700 mAh (vaihdettava)
 • Käyttöjärjestelmä: Android 5.1.1 Lollipop
 • Koko: 117,7 x 58,7 x 16,6 mm
 • Paino: 143 g
 • Mobiiliverkko: 4G LTE / HSPA+ 42 Mbps (3G)
 • Yhteydet: Wi-Fi 802.11 b, g, n / Bluetooth 4.1 / USB 2.0
 • Värit: Punainen ja sininen

* LG Easy Smart on Pohjoismaissa käytetty tuotenimi. Koreassa puhelimen nimi on LG Gentle ja muissa maissa LG Wine Smart.

** Tekniset tiedot voivat vaihdella eri maiden välillä ja ne voivat muuttua lanseerauksen yhteydessä.

G4-PERHEEN UUTUUS: TYYLIKÄS LG G4S TARJOAA HYVÄÄ SUORITUSKYKYÄ KESKIHINTAAN

kpwb0mfc6uce6hepod3r

– Edistyksellinen näyttö, kamera ja G4-puhelimesta vaikutteita saanut premium-muotoilu tarjoavat miellyttävän älypuhelinkokemuksen edullisesti.

Helsinki, 12. elokuuta 2015 – LG Electronics lanseeraa LG G4s -älypuhelimen, joka perustuu yhtiön kehuttuun G4-lippulaivapuhelimeen. Euroopan ulkopuolella uutuus tunnetaan nimellä G4 Beat. Se on edullinen älypuhelin, josta löytyvät G4:n parhaat ominaisuudet ja toiminnot suorituskyvystä tai käytettävyydestä tinkimättä.

LG G4s on varustettu 5,2 tuuman Full HD IPS -näytöllä, joka on terävämpi, kirkkaampi ja reagoi kosketukseen paremmin kuin LG:n aiemmin lanseerattujen keskitason puhelinten näytöt. 1,5 gigahertsin Qualcomm SnapdragonTM 615 -prosessori kahdeksalla ytimellä tarjoaa erinomaisen yhdistelmän suorituskykyä ja akkukestoa.

LG G4s:n kamera on teknisiltä ominaisuuksiltaan vaikuttava. 8 megapikselin takakamera on varustettu LG:n värispektritunnistimella ja automaattisella lasertarkennuksella. Manuaalinen kuvaustila – yksi G4-puhelimen kiitellyimmistä ominaisuuksista – antaa mahdollisuuden säätää kameran asetuksia vapaasti. 5 megapikselin etukamerassa on Gesture Shot- ja Gesture Interval Shot -älytoiminnot, joiden avulla käyttäjä voi ottaa yhden tai neljä kuvaa peräkkäin avaamalla ja sulkemalla käden kameran edessä. Erityisesti Gesture Interval Shot helpottaa hienon selfie-kuvan onnistumista.

– Keskitason puhelinten yleisestä käytettävyydestä tingitään liian usein, kun kaikki satsataan yksittäisiin edistyksellisiin ominaisuuksiin, sanoo Kristoffer Ejebro, LG Electronicsin mobiilituotteiden Pohjoismaiden tuoteasiantuntija. – Halusimme luoda LG G4s -puhelimesta edullisen tuotteen, jossa kuluttajille tärkeät ominaisuudet, kuten näyttö, kamera, käyttäjäystävälliset toiminnot ja tyylikäs muotoilu, ovat kohdillaan.

LG G4s -puhelimen tärkeimpiä ominaisuuksia

 • Tehokas, kahdeksanytiminen Qualcomm SnapdragonTM 615 -prosessori, joka pystyy toistamaan Full HD 1080p -laatuisia videoita 60 kuvan sekuntinopeudella ja kuvaamaan 30 kuvan sekuntinopeudella
 • Kameran värispektritunnistin tuottaa kuvaan tarkempia värejä lukemalla ympäristön valonlähteiden RGB-arvot ja esineistä heijastuvan infrapunavalon
 • Manuaalinen kuvaustila antaa mahdollisuuden kokeilla tarkennuksen, sulkimen nopeuden, ISO-herkkyyden, valotuskorjauksen ja valkotasapainon eri asetuksia
 • Gesture Interval Shot -toiminto tekee hienon selfie-kuvan ottamisesta helpompaa

Tekniset tiedot*:

 • Prosessori: Qualcomm Snapdragon™ 615 1,5 GHz Octa-Core
 • Näyttö: 5,2 tuuman Full HD IPS LCD (1920 x 1080, 423ppi)
 • Muisti: 8 GB eMMC ROM -muistia / 1,5 GB RAM-muistia
 • Kamera: Takakamera 8 MP / Etukamera 5 MP
 • Akku: 2 300 mAh (vaihdettava)
 • Käyttöjärjestelmä: Android 5.1.1 Lollipop
 • Koko: 142,7 x 72,6 x 9,85 mm
 • Paino: 139 g
 • Mobiiliverkko: 4G LTE / HSPA+ 42,2 Mbps (3G)
 • Yhteydet: Wi-Fi 802.11 b, g, n / Bluetooth 4.1 / NFC / A-GPS / Glonass / USB 2.0
 • Värit: Metallic Silver / Ceramic White
 • Muuta: in-cell touch -teknologia / värispektritunnistin / automaattinen lasertarkennus / Gesture Interval Shot / Full HD 1080p -video

* Tekniset tiedot ja värit voivat vaihdella eri alueiden ja maiden välillä, ja ne voivat myös muuttua ilman ennakkoilmoitusta.

Hinta

LG G4s tulee myyntiin Suomessa 349 euron suositushintaan.

LG G4 Stylus ja LG G4c saapuvat Suomen markkinoille

print_LYGm9RXb5Z

On aika tuoda Suomen markkinoille kaksi G4-perheen uutta mallia. Testivoittajaksi valittu LG G4 saa nyt seurakseen tabletin kokoisen LG G4 Styluksen ja kompaktimman LG G4c:n.

Hieman LG G4 -puhelinta suurempi LG G4 Stylus on varustettu 5,7 tuuman näytöllä ja LG:n käytännöllisellä Rubberdium Stylus -kynällä, jolla voi tehdä kätevästi muistiinpanoja tai luonnostella suurelle näytölle. Edullisesta 5 tuuman näytöllä varustetusta LG G4c:stä löytyy monet samat toiminnot ja ominaisuudet kuin G4:stä, mutta ne on sijoitettu kompaktimpaan muotoon. Molempien mallien odotetaan saapuvan kauppoihin Suomessa kesäkuun lopulla.

– G4-perheen uusimmat tulokkaat ovat täydellinen esimerkki kohtuullisesti hinnoitelluista puhelimista, joissa on kuitenkin ylellisyyden tunnetta. Ne täydentävät LG G4 -lippulaivapuhelinta täydellisesti, sanoo Kristoffer Ejebro, LG Electronicsin mobiilituotteiden Pohjoismaiden tuoteasiantuntija. LG on sitoutunut tarjoamaan suorituskykyisiä, käyttäjäystävällisiä ja tyylikkäitä puhelimia myös keskitason hintaluokassa. Olemme vakuuttuneita, että kuluttajat tulevat yllättymään sekä LG G4 Styluksen että LG G4c:n kohdalla positiivisesti.

Uusissa G4-malleissa on 8 megapikselin takakamera ja 5 megapikselin selfie-kamera, joilla saa otettua upeita kuvia joka tilanteessa. Ne on lisäksi varustettu LG:n älykkäillä Gesture Shot, Glance View ja Knock Code -toiminnoilla, joiden avulla puhelimen voi nopeasti ja helposti avata tai lukita parilla näytön painalluksella. G4 Stylus -mallin kamerassa on lisäksi nopea laserohjattu automaattitarkennus, joka on ollut käytössä useassa G-sarjan aiemmassa mallissa ja joka mahdollistaa terävien kuvien ottamisen heikossakin valaistuksessa. Korkearesoluutioiset In-Cell Touch -tekniikkaan pohjautuvat HD IPS -näytöt takaavat visuaalisesti näyttävämmän kokemuksen useimpiin muihin saman hintaluokan älypuhelimiin verrattuna. G4c:n muotoilu noudattaa pitkälti samaa linjaa LG G4:n kanssa, mutta siinä on tavoiteltu parempaa käyttömukavuutta ja kestävyyttä sekä tyylikkäämpää poikkileikkausta.

Hinta ja saatavuus:

Molemmat mallit tulevat Suomen markkinolle 4G LTE -versioina ja niiden odotetaan saapuvan kauppoihin kesäkuun lopulla. Suositushinta LG G4 Stylus -mallille on 299 euroa ja LG G4c:lle 249 euroa.

Tekniset tiedot ja lisätietoja:

LG G4 Stylus:

• Prosessori: 1.2 GHz Quad-Core (LTE)
• Näyttö: 5,7 tuuman HD IPS (258 ppi)
• Muisti: 1GB RAM / 8GB ROM / microSD
• Kamera: Takakamera 8 MP / Etukamera 5 MP
• Akku: 3 000mAh (utbytbart)
• Käyttöjärjestelmä: Android 5.0 Lollipop
• Koko: 154.3 x 79.2 x 9.6mm
• Paino: 163 g
• Mobiiliverkko: 4G LTE
• Yhteydet: Wi-Fi 802.11 a, b, g, n / Bluetooth 4.1 / NFC / A-GPS / Glonass / USB 2.0
• Värit: Metallic Silver
• Muuta: Stylus-kynä / Laserohjattu automaattitarkennus / Gesture Shot / Glance View / Knock Code
• Lisätietoa: http://www.lg.com/fi/matkapuhelimet/lg-G4-Stylus-H635

LG G4c:

• Prosessori: 1.2 GHz Quad-Core
• Näyttö: 5,0 tuuman HD IPS (294 ppi)
• Muisti: 1 GB RAM / 8 GM ROM / microSD
• Kamera: Takakamera 8 MP / Etukamera 5 MP
• Akku: 2 540 mAh (vaihdettava)
• Käyttöjärjestelmä: Android 5.0 Lollipop
• Koko: 139.7 x 69.8 x 10.2mm
• Paino: 136 g
• Mobiiliverkko: 4G LTE
• Yhteydet: Wi-Fi 802.11 b, g, n / Bluetooth 4.1 / NFC / A-GPS / Glonass / USB 2.0
• Värit: Metallic Gray / Ceramic White / Shiny Gold
• Muuta: Gesture Shot / Glance View / Knock Code
• Lisätietoa: http://www.lg.com/fi/matkapuhelimet/lg-G4c-H525n

*Tiedot ja värit voivat vaihdella eri alueiden ja maiden välillä ja ne voivat myös muuttua ilman ennakkoilmoitusta.

LG G4 saapuu Suomeen kesäkuussa – uutuus on herättänyt paljon kiinnostusta

print_JdDJjCeubo

LG G4 -älypuhelimen ennakkotilaukset alkavat tänään, ja puhelimen odotetaan saapuvan kauppoihin kesäkuun ensimmäisellä viikolla. G4 on herättänyt kuluttajien mielenkiinnon korkeatasoisen kameransa ja nahkakuorensa ansiosta. Lähes 24 000 henkilöä on hakenut Smartsonin järjestämään kuluttajatestiin Pohjoismaissa päästäkseen kokeilemaan uutuutta ensimmäisten joukossa. Kyseessä on yksi Smartsoninkaikkien aikojen suurimmista hakijaluvuista kodinelektroniikkatuotteen testiohjelmaan.

– LG G4:n edeltäjä LG G3 oli yksi kaikkien aikojen menestyneimpiä puhelimiamme Pohjoismaissa, ja odotamme innolla rikkovamme ennätyksemme G4-puhelimella, sanoo Kristoffer Ejebro, LG Electronicsin mobiilituotteiden Pohjoismaiden tuoteasiantuntija. – LG G4 on hienon laitteiston ja näyttävän ulkoasun täydellinen yhdistelmä. Sen kuluttajissa herättämä kiinnostus on ilahduttavaa ja erittäin lupaavaa.

Muodikas asuste ja edistyksellinen älypuhelin

LG on panostanut LG G4:n kehittämisessä erityisesti laitteen takakuoreen, josta tulee Suomessa saataville kuusi erilaista versiota. Vaihtoehdoista kolme on valmistettu ympäristöystävällisesti ruskeaksi, mustaksi tai punaiseksi kasvivärjätystä nahasta, joka on koristeltu ompeleilla. LG G4 onkin sekä muodikas asuste että huippuluokan älypuhelin.

Kuorivaihtoehtoihin kuuluu myös tyylikkäällä kuviolla koristeltu, metallinomainen takakuori, jonka saa joko harmaana, kullanvärisenä tai valkoisena.

LG G4:ssä on täysin uusi, edistyksellinen IPS Quantum -näyttö. 5,5 tuuman Quad HD -näytössä on 2560×1440 pikselin resoluutio. Näyttö toistaa värit 20 prosenttia paremmin, 25 prosenttia kirkkaampina ja tuottaa 50 prosenttia paremman kontrastin kuin LG G3:n näyttö.

Edistyksellinen ja helppokäyttöinen kamera

LG on kehittänyt G4:n 16 megapikselin kameran ottamaan korkealaatuisia kuvia, vaikka valaistus ei olisikaan paras mahdollinen. Edistyksellisen F1.8-aukon lisäksi LG on parantanut kameran suorituskykyä hämärässä valossa päivittämällä optisen kuvanvakaimen.

LG G4:n kamera on älypuhelinmarkkinoiden ensimmäinen edistyksellisellä värispektritunnistimella varusteltu kamera. Tunnistin tuottaa kuvaan tarkempia värejä, minkä ansiosta punaiset värit eivät enää näytä kirkkaanoranssilta eikä valkoinen näytä himmeältä keltaisen sävyltä. Tunnistin lukee ympäristön valonlähteiden RGB-arvot ja esineistä heijastuvan infrapunavalon. Tietojen avulla sensori säätää salaman valkotasapainoa ja väriä, jotta otetut kuvat vastaavat todellisuutta mahdollisimman tarkasti.

Uusi manuaalinen tila antaa kokeneemmille käyttäjille mahdollisuuden kokeilla tarkennuksen, sulkimen nopeuden, ISO-herkkyyden, valotuskorjauksen ja valkotasapainon eri asetuksia. Kuvat voi tallentaa RAW-muodossa, jotta niiden käsittely jälkikäteen olisi helpompaa. Jopa etukamerassa on entistä parempi, 8 megapikselin resoluutio ja Gesture Interval Shot -toiminto, joka helpottaa selfie-kuvien ottamista. Toiminto ottaa neljä kuvaa kahdessa sekunnissa, kun käyttäjä tekee kädellään yksinkertaisen eleen.

Hinta ja saatavuus

LG G4 -puhelimen odotetaan saapuvan kauppoihin kesäkuun ensimmäisellä viikolla. Nahkaversion suositeltu myyntihinta on 699 euroa, ja sen mukana tulee kullanvärinen lisätakakuori. Metallijäljitelmäversion suositushinta on 649 euroa.

Tekniset tiedot*:

• Prosessori: Qualcomm® Snapdragon™ 808 X10 LTE -yhteydellä
• Näyttö: 5,5 tuuman Quad HD IPS Quantum (2560×1440, 538 ppi)
• Muisti: 32 GB eMMC ROM -muistia, 3 GB LPDDR3 RAM -muistia + microSD-muistikorttipaikka
• Kamera: Takakamera 16 MP F1.8-aukolla / OIS 2.0 / Etukamera 8 MP F2.0-aukolla
• Akku: 3 000 mAh (vaihdettava)
• Käyttöjärjestelmä: Android 5.1 Lollipop
• Koko: 148,9 x 76,1 x 6,3–9,8mm
• Paino: 155 g
• Mobiiliverkko: 4G / LTE / HSPA+ 21 Mbps (3G)
• Yhteydet: Wifi 802.11 a, b, g, n, ac / Bluetooth 4.1LE / NFC / USB 2.0
• Värit: Genuine Leather Brown, Genuine Leather Black, Genuine Leather Red, Metallic Grey, Shiny Gold, Ceramic White
*Tiedot voivat vaihdella eri maiden välillä ja ne voivat myös muuttua ilman ennakkoilmoitusta.

LG esittelee LG G4 -älypuhelimen – aitoa nahkaa ja huippuluokan kamera

print_JdDJjCeubo

LG Electronics esitteli eilen odotetun LG G4 -älypuhelimen kuudessa eri kaupungissa järjestetyissä lanseeraustapahtumissa ympäri maailmaa. LG G4 seuraa edellisvuoden G3 -lippulaivapuhelinta, joka ylitti kaikki myyntiodotukset ja sai useita palkintoja. Smartson järjestää testiohjelman suomalaisille kuluttajille, jotka haluavat päästä kokeilemaan G4-puhelinta ensimmäisten joukossa.

Testaajia valitaan yhteensä viisi ja osallistumishalukkuudesta voi jo kertoa osoitteessa http://smartson.com/fi/lg-g4.html.

LG G4 on hienon laitteiston ja näyttävästi suunnitellun ulkoasun täydellinen yhdistelmä. Aidolla nahalla tai kuvioinnilla koristellun takakuoren ansiosta G4 erottuu joukosta, ja sen käyttäjä voi olla laitteestaan ylpeä. Puhelimen kameran F1.8-aukko on harvinaisen laaja älypuhelimessa. Aukon koon ansiosta kameran objektiiviin pääsee 80 prosenttia enemmän valoa kuin G3-puhelimessa. Tämä mahdollistaa lyhyen syväterävyysalueen ja luo kuvan taustalle kauniin bokeh-vaikutelman. LG G4 soveltuu erittäin hyvin hämärässä kuvaamiseen sekä muotokuvien ottamiseen.

– Älypuhelimien käyttäjät ovat aina vaatineet laitteistolta paljon, mutta me LG:llä uskomme, että laitteen muotoilu ja tuntuma ovat myös tärkeitä ominaisuuksia, sanoo Kristoffer Ejebro, LG Electronicsin mobiilituotteiden Pohjoismaiden tuoteasiantuntija. – Tämä ajatus näkyy suuressa pohjoismaisessa ”LG G4: Tailored by us. Worn by you.” -kampanjassamme, joka viittaa mallin eleganttiin muotoiluun. Käyttäjä voi myös valita kuudesta erilaisesta takakuoresta, joista kolme on tehty aidosta nahasta.

Muodikas asuste ja edistyksellinen älypuhelin

LG on panostanut LG G4:n kehittämisessä erityisesti laitteen takakuoreen, josta tulee Suomessa saataville kuusi erilaista versiota. Vaihtoehdoista kolme on valmistettu ympäristöystävällisesti ruskeaksi, mustaksi tai punaiseksi kasvivärjätystä nahasta, joka on koristeltu ompeleilla. LG G4 onkin sekä muodikas asuste että myös huippuluokan älypuhelin. Lisäksi vaihtoehtoihin kuuluu tyylikkäällä kuviolla koristeltu, metallinomainen takakuori, jonka saa joko harmaana, kullanvärisenä tai valkoisena. Jos G4-puhelimen ostaa nahkakuorisena, mukana saa vaihdettavan kullanvärisen takakuoren.

LG G4:n näyttävä tyyli tuo virkistävää vaihtelua alan lähes täysin vallanneeseen litteään ja metalliseen muotoiluun. Puhelimessa on kaareva Slim Arc -muotoilu, joka myötäilee puhelimen reunoja ja jota hieman kaareva näyttö korostaa. Slim Arc ei ole pelkästään muotoiluun liittyvä ominaisuus, sillä sen ansiosta puhelimen näyttö kestää pudotuksia näyttö alaspäin 20 prosenttia paremmin kuin perinteinen, litteä älypuhelin. Kaarevan muotoilun ansiosta G4 myös istuu käteen paremmin.

Puhelimen käyttöliittymä heijastelee sen ulkoista olemusta. Kuvakkeet ovat väriltään kirkkaita ja niiden kulmat on pyöristetty, mikä sopii yhteen Slim Arc -muotoilun kanssa. Lisäksi uusi Smart Notice -toiminto sovittaa taustan ja tekstin värin valitun taustakuvan mukaiseksi.

Edistyksellinen ja helppokäyttöinen kamera

Käyttäjä voi ottaa LG G4:n 16 megapikselin kameralla korkealaatuisia kuvia, vaikka valaistus ei olisikaan paras mahdollinen. Edistyksellisen F1.8-aukon lisäksi LG on parantanut kameran suorituskykyä hämärässä valossa päivittämällä optisen kuvanvakaimen. Uusi OIS 2.0 on suorituskyvyltään kaksi kertaa parempi kuin edellinen OIS+-versio. Edistyksellinen kuvanvakain vakaa nyt pysty- ja sivuttaisliikkeiden lisäksi myös keinuvan liikkeen. Vakauden tehoa on nostettu aikaisemmasta yhden askeleen vaikutuksesta jopa kahteen askeleeseen.

LG G4:n kamera on älypuhelinmarkkinoiden ensimmäinen edistyksellisellä värispektritunnistimella varusteltu kamera. Tunnistin tuottaa kuvaan tarkempia värejä lukemalla ympäristön valonlähteiden RGB-arvot ja esineistä heijastuvan infrapunavalon. Tietojen avulla sensori säätää salaman valkotasapainoa ja väriä, jotta otetut kuvat vastaavat todellisuutta mahdollisimman tarkasti. Tunnistimen ansiosta punaiset värit eivät enää näytä kirkkaanoranssilta eikä valkoinen näytä himmeältä keltaisen sävyltä.

Uusi manuaalinen tila antaa kokeneemmille käyttäjille mahdollisuuden kokeilla tarkennuksen, sulkimen nopeuden, ISO-herkkyyden, valotuskorjauksen ja valkotasapainon eri asetuksia. Kuvat voi tallentaa RAW-muodossa, jotta niiden käsittely jälkikäteen olisi helpompaa. Jopa etukamerassa on entistä parempi, 8 megapikselin resoluutio ja Gesture Interval Shot -toiminto, joka helpottaa kuvaamista ottamalla neljä kuvaa kahdessa sekunnissa. LG G4:n avulla käyttäjä voi ottaa hienon selfie-kuvan avaamalla ja sulkemalla käden kameran edessä.

Korkealaatuinen IPS Quantum -näyttö

Loistava kamera ei ole puhelimen ainoa tekninen innovaatio. LG G4 tekee otetuille kuville oikeutta edistyksellisen IPS Quantum -näytön ansiosta. 2560×1440-resoluutioinen, 5,5 tuuman Quad HD -näyttö toistaa värit 20 prosenttia paremmin, 25 prosenttia kirkkaampina ja tuottaa 50 prosenttia paremman kontrastin kuin LG G3:n näyttö. Edistyksellinen in-cell touch -teknologia tekee näytön käyttämisestä sujuvaa ja nopeaa samalla, kun näyttö on kirkkaampi päivänvalossa. Näyttö on kalibroitu suurimpien Hollywood-studioiden määrittelemien DCI-standardien (Digital Cinema Initiative) mukaan.

Erinomainen akku ja suorituskyky

Näyttöä ei ole paranneltu akkukeston kustannuksella. LG G4 on varusteltu vaihdettavalla, 3 000 mAh:n akulla. Lisäksi puhelimessa on nopea ja energiatehokas Qualcomm Snapdragon 808 -prosessori X10 LTE -yhteydellä. Yhdistelmän ansiosta G4-puhelinta voi käyttää koko päivän, ja laitteen akku kestääkin 20 prosenttia pidempään kuin G3:n akku.

Muita LG G4:n uutuuksia

• Smart Notice – Uusi ja paranneltu toiminto tarkastelee käyttäjän tapoja ja näyttää käyttäjälle räätälöityjä hänen arkeaan helpottavia tietoja säästä, matkustamisesta ja monista muista asioista.
• Galleria – Gallerian käyttäminen on nopeampaa kuin koskaan aiemmin. Uusi käyttöliittymä järjestelee kuvat selkeämmällä tavalla ottoajan ja -sijainnin perusteella. Lisäksi uuden hakutoiminnon ja muistutuksien avulla käyttäjä voi muistella hienoimpia kuvaushetkiä.
• Event Pocket – Kun käyttäjä raahaa ja pudottaa tapahtumiaan kalenteriin, Event Pocket -toiminto ehdottaa paikkoja ja antaa muita vinkkejä saatavilla olevan tiedon perusteella.
• Vaihdettava 3 000 mAh:n akku ja SD-muistikorttipaikka – Puhelimella voi nyt tehdä enemmän pidempään. G4:n akun voi vaihtaa, ja SD-muistikorttipaikan ansiosta valokuville ja muulle sisällölle on aina tallennustilaa.
• Quick Help – Toiminto auttaa LG G4:n käytössä suoraan Smart Notice -ilmoituksien kautta. Quick Help opastaa puhelimen asetuksien säätämisessä, jotta LG G4 toimii käyttäjän mieltymyksien mukaisesti.
• Google Office 100 GB:n tallennustilalla – G4-puhelimeen on esiasennettu Google Office 100 gigatavun Google Drive -tallennustilalla. Käyttö on ilmaista ensimmäisen kahden vuoden ajan

Hinta ja saatavuus
LG G4 -puhelimen odotetaan saapuvan Suomen markkinoille ennen kesää. Hinta ja tarkat saatavuustiedot ilmoitetaan myöhemmin.

Tekniset tiedot*:

• Prosessori: Qualcomm® Snapdragon™ 808 X10 LTE -yhteydellä
• Näyttö: 5,5 tuuman Quad HD IPS Quantum (2560 x 1440, 538 ppi)
• Muisti: 32 GB eMMC ROM -muistia, 3 GB LPDDR3 RAM -muistia + microSD-muistikorttipaikka
• Kamera: Takakamera 16 MP F1.8-aukolla / OIS 2.0 / Etukamera 8 MP F2.0-aukolla
• Akku: 3 000 mAh (vaihdettava)
• Käyttöjärjestelmä: Android 5.1 Lollipop
• Koko: 148,9 x 76,1 x 6,3–9,8mm
• Paino: 155 g
• Mobiiliverkko: 4G / LTE / HSPA+ 21 Mbps (3G)
• Yhteydet: Wifi 802.11 a, b, g, n, ac / Bluetooth 4.1LE / NFC / USB 2.0
• Värit: Genuine Leather Brown, Genuine Leather Black, Genuine Leather Red, Metallic Grey, Shiny Gold, Ceramic White
*Tiedot voivat vaihdella eri maiden välillä ja ne voivat myös muuttua ilman ennakkoilmoitusta.