Mobiiliparkki

Yhteystiedot: Kerttu Vali, Pajamäenkatu 14, 48600 Kotka email: mobiiliparkki@victoriamedia.fi

Uutuudet rynnistivät kärkeen Soneran syyskuun puhelinmyynnissä

2862-180x180-medium

Syksyn uutuudet iPhone 7 ja Honor 8 jakoivat kärkipaikat Soneran syyskuun myydyimpien puhelinten listalla.

Uusi iPhone nousi edellisvuosien tapaan listaykköseksi myynnin käynnistyttyä. Tällä kertaa kaveriksi kakkostilalle nousi toinen uutuus, näkyvällä lanseerauskampanjalla esitelty Honor 8. Applen iPhonet valloittivat neljä sijaa kärkikymmenikössä laajentuneella mallistolla, joskin asiakkaita kiinnostanut toinen uutuus iPhone 7 Plus jäi alhaisen toimituskyvyn vuoksi listalta

”Vilkas laitesesonki jatkui syyskuuhun uutuusmallien saattelemana. iPhonen menestystä osattiin odottaa, ja Huawei toi Android-leiristä vahvan viestin valmistajien markkinaosuus-taisteluun Honor-brändillä. Tässä kisassa Samsung sai Huawein tapaan kolme mallia kymmenen myydyimmän puhelimen listalle”, sanoo Soneran laiteliiketoiminnasta vastaava johtaja Markku Saranpää.

Soneran myydyimmät puhelimet syyskuussa (suluissa sijoitus elokuussa)

 1. ( – ) Iphone 7
 2. ( – ) Honor 8
 3. (2.) Samsung Galaxy J5
 4. (8.) Honor 7 Lite
 5. (1.) Iphone 6S
 6. (3.) Huawei P8 Lite
 7. (4.) Iphone SE
 8. (6.) Samsung Galaxy S7
 9. (7.) Iphone 5S
 10. (9.) Samsung A3

“Loppuvuodesta on odotettavissa mielenkiintoinen, kun iPhone 7:n Plus-mallin ja eri värivaihtoehtojen saatavuus paranee. Myös tarvikkeiden, kuten laadukkaiden kuulokkeiden ja älykellojen kauppa on käynyt vilkkaana syksyn aikana, sillä puhelimen ostajat kiertävät yhä useammin tarvikehyllyjen kautta kassalle”, Saranpää toteaa.

iPhone palasi paalupaikalle Soneran puhelinmyynnissä

2862-180x180-medium

Applen ja Samsungin puhelimet vahvistivat asemiaan koulunaloitussesongin myyntikisassa. Älykello- ja tarvikemyynti kasvaa jatkuvasti puhelinmyynnin rinnalla.

Applen iPhone 6S palasi elokuun vilkkaassa laitesesongissa Soneran myydyimpien puhelinten listan ykköseksi.  Viimeiset kuukaudet vahvasti edenneet Huawein puhelimet ottivat hieman takapakkia, kun toimitukset eivät täysin vastanneet vilkkaan koulunaloitussesongin kysyntään. Samalla kolmen johtavan valmistajan kisa Suomen markkinalla tiivistyi entisestään.

Soneran myydyimmät puhelimet elokuussa (suluissa sijoitus heinäkuussa)

 1. (2.) Iphone 6S
 2. (8.) Samsung Galaxy J5
 3. (1.) Huawei P8 Lite
 4. (3.) Iphone SE
 5. (10.) Samsung Galaxy Xcover3
 6. (5.) Samsung Galaxy S7
 7. ( – ) Iphone 5S
 8. (9.) Honor 7 Lite
 9. (7.) Samsung Galaxy A3
 10. (4.) Honor 7

”Elokuun loppu ja alkava syksy tuovat mukanaan uusia puhelinmalleja kaikilta toimijoilta, jolloin hinnoittelu ja saatavuus vaikuttavat merkittävästi seuraavien kuukausien myyntitilastoihin. Samalla Soneran kanavissa älykellojen ja puhelintarvikkeiden myynti kasvaa koko ajan rahoituksella ostamisen myötä,” sanoo Soneran laiteliiketoiminnasta vastaava johtaja Markku Saranpää.

Marraskuun myydyimmät: uusi iPhone ykkösenä, uusia tulokkaita listalla

37917_8dad9aec905796e0

Lokakuun kärkikolmikko piti paikkansa Soneran myydyimpinä puhelimina marraskuussa, Huawei ja Sonyn uutuus Xperia M5 nousivat listalle . Uuden upgrade-ohjelman ansiosta älypuhelimen voi päivittää edullisesti uuteen vuoden välein. 

Kolmen myydyimmän puhelimen kärki pysyi lokakuun jälkeen ennallaan uuden iPhonen johdolla. Lumia 640 sijoittui kakkoseksi tasaisena jatkuneen yritysmyynnin ansiosta. Kärjen takana tapahtui muutoksia, kun Sonyn uutuusmalli Xperia M5 nousi viidenneksi ja Huawei palasi listalle kahden mallin voimin. Apple iPhone 5s:n myynti sai tukea uutuusmallien markkinoille tulon myötä laskeneesta hinnasta.

”Myydyimpien puhelinten listalla on mukavasti eloa joulumarkkinan kynnyksellä. Älylaitteet ovat tänäkin jouluna toivotuimpien lahjojen listalla, ja meidän uusi Upgrade-päivitysohjelmamme tarjoaa uudenlaisen tavan hankkia vaikkkapa jokin syksyn uusista huippumalleista”, sanoo Soneran laiteliiketoiminnasta vastaava Markku Saranpää.

Soneran myydyimmät puhelimet marraskuussa (suluissa sijoitus lokakuussa)

1. (1.) Apple iPhone 6s
2. (2.) Microsoft Lumia 640
3. (3.) Samsung Galaxy J5
4. (7.) Apple iPhone 5s
5. ( – ) Sony Xperia M5
6. ( – ) Huawei Y5
7. (5.) Apple iPhone 6
8. (9.) Samsung Galaxy Xcover 3
9. (6.) Apple iPhone 6s Plus
10.(-) Huawei Honor 7

Päivitysohjelma on uusi tapa hankkia älypuhelin vaikka vuoden välein

Sonera Upgrade-ohjelmalla hankitun puhelimen voi vaihtaa uudempaan jo vuoden kuluttua, jos asiakas haluaa aina tuoreimman älypuhelinmallin käyttöönsä.

”Asiakas palauttaa vanhan laitteen hyväkuntoisena Sonera Kauppaan ja valitsee tilalle seuraavan laitteen. Vanhan laitteen jäljellä olevat kuukausierät hyvitetään, ja asiakas jatkaa upouuden puhelimen kanssa”, sanoo Markku Saranpää.

Upgrade-ohjelmassa asiakasta sitoo vain 12 ensimmäisen kuukauden maksujen hoitaminen. Jos asiakas päättää käyttää laitetta 24 kuukautta, hän maksaa siitä saman hinnan kuin tavallisella rahoitussopimuksella. Ensimmäisen 12 kk maksuerä on normaalia rahoitussopimusta korkeampi ja seuraavien 12 kk erä alhaisempi. Rahoitussopimuksen loppuvelka hyvitetään, kun asiakas hankkii uuden laitteen Soneralta.

www.sonera.fi/upgrade

:SONERA: Syyskuun myydyimmät puhelimet: uutuuksia ja iPhonen odotusta

37917_8dad9aec905796e0

iPhone 6 jatkoi kärjessä, uutuuksista Samsung Galaxy J5 nousi kakkoseksi ja Marshall London heti listalle. Uusien iPhone-mallien myynti alkaa 9.10.2015.

iPhone 6 piti kärkipaikan ja Samsungin uusi keskihintainen Galaxy J5 kiri jo kakkoseksi Soneran syyskuun myydyimpien puhelinten listalla. Erityisesti yritysasiakkaiden suosiossa olevat Microsoftin ja Nokian puhelimet kohensivat asemiaan, ja iPhonen edellisen sukupolven 5S:n sijoitus laski uuden iPhone-malliston lanseerausta ennakoiden.

”Matkapuhelinmarkkinoiden syksy alkoi odotetusti mielenkiintoisena. Uudenlaisesta kulmasta suunniteltu musadiggareiden puhelin Marshall London nousi mustana hevosena perinteisten brändien rinnalle top kymppiin, Samsungin uusi Galaxy J5 kiri mitaleille ja Sony pysyi aivan kärjen tuntumassa. Syksy jatkuu uusien iPhone-mallien lanseerauksella, joten lisää muutoksia listalle on odotettavissa”, sanoo Soneran laiteliiketoiminnasta vastaava Markku Saranpää.

Soneran myydyimmät puhelimet syyskuussa (suluissa sijoitus elokuussa)

 1. (1.)    Apple iPhone 6
 2. (8.)    Samsung Galaxy J5
 3. (9.)    Microsoft Lumia 640
 4. (4.)    Sony Xperia M4 Aqua
 5. (7.)    Nokia Lumia 635
 6. (10.)  Samsung Galaxy Xcover 3
 7. ( – )    Samsung Galaxy S5
 8. (5.)    Samsung Galaxy A3
 9. ( – )    Marshall London
 10. (3.)    Apple iPhone 5S

Sonera aloittaa iPhone-myynnin 9.10.

Sonera aloittaa iPhone 6s:n ja iPhone 6s Plus-puhelimen myynnin perjantaina 9.10.. Lisätietoja myynnin aloituksesta ja kiinnostuslistalle ilmoittautumisesta osoitteessa www.sonera.fi/iphone . Lisätietoa iPhonesta osoitteessawww.apple.com/iphone .

:SONERA: Elokuun myydyimmät puhelimet: koulunaloituksesta kohti syksyn älypuhelinlanseerauksia

37917_8dad9aec905796e0

Samsung vei puolet kymmenestä kärkisijasta Applen säilyttäessä ykköstilan Soneran myydyimpien puhelinten listalla. Marshall London -älypuhelimen myynti käynnistyy 4.9.

iPhone 6 jatkaa listan kärjessä, ja Samsungin mallit veivät puolet sijoista Soneran kymmenen myydyimmän puhelimen listalla. Listalle nousi myös toinen Lumia-puhelin vaisun heinäkuun jälkeen, ja Sonyn vesitiivis Xperia M4 Aqua nousi elokuun kesäisten viikkojen myynnillä neljänneksi.

”Koulujen aloitus näkyi odotetusti myös elokuussa. Listalla on edullisempia älypuhelimia ja hieman kovempaa kyytiä kestäviä malleja, jotka sopivat koulureppuun ja syksyn käynnistyvään arkeen harrastuksineen ja muine menoineen. Syksyn edetessä on odotettavissa uusien huippumallien lanseerauksia, ja mielenkiintoisena uutuutena aloitamme Marshall London -musiikkipuhelimen myynnin jo tämän viikon perjantaina”, sanoo Soneran laiteliiketoiminnasta vastaava Markku Saranpää.

Soneran myydyimmät puhelimet elokuussa (suluissa sijoitus heinäkuussa)

 1. (1.)    Apple iPhone 6
 2. (2.)    Samsung Galaxy Ace 4
 3. (3.)    Apple iPhone 5s
 4. (9.)    Sony Xperia M4 Aqua
 5. (4.)    Samsung Galaxy A3
 6. ( – )    Samsung Galaxy S6
 7. (10)   Nokia Lumia 635
 8. ( – )    Samsung Galaxy J5
 9. ( – )    Microsoft Lumia 640
 10. (6.)    Samsung Galaxy  Xcover 3

Marshall London avaa uuden trendin älypuhelinmarkkinalla

Sonera tuo 4.9. Suomessa myyntiin vahvistimistaan ja kuulokkeistaan tunnetun Marshall-brändin London-älypuhelimen. ”Marshallin puhelin on uudentyyppinen avaus puhelinmarkkinoilla, sillä se on designiltaan ja ominaisuuksiltaan selvästi musiikin ehdoilla suunniteltu, musiikkidiggareille suunnattu laite. On kiinnostavaa nähdä, miten asiakkaamme ottavat vastaan yksinoikeudella Soneralle myyntiin tulevan uutuuden”, Saranpää sanoo .

Sonera tuo Marshall London -puhelimen Suomeen

b14eea7c7b064270_800x800ar

Sonera tarjoaa ensimmäisenä Suomessa asiakkailleen eilen julkistetun Marshall London -älypuhelimen.

Yli viidenkymmenen vuoden ajan laadukkaasta äänentoistosta tunnettu vahvistin- ja kuulokevalmistaja Marshall tuo markkinoille Marshall London -älypuhelimen, jossa musiikki on pääosassa. Sonera aloittaa eilen julkistetun Marshall Londonin myynnin ensimmäisenä Suomessa syyskuun alussa.

Marshall London on täydellinen musiikinystävän puhelin. Siinä on kaksi kaiutinta bassovahvistuksella, hifi-äänikortti ja stereomikrofoni. Kuulokkeita varten on kaksi liitäntää, ja puhelimen M-painikkeella käyttäjä pääsee kätevästi kaikkiin puhelimen musiikkisovelluksiin. Puhelimessa on yleinen taajuuskorjain kaikille musiikkisovelluksille.

4G-verkossa toimivan Android-puhelimen design noudattelee Marshallin ikonista tyyliä. Puhelimen myynti käynnistyy Suomessa 4.9. Sonera Kaupassa, verkkokaupassa osoitteessa sonera.fi sekä Soneran asiakaspalvelussa .

Lisätietoja:

www.marshallheadphones.com

iPhone ja kampanjalaitteet vahvoja Soneran kesäkuun myynnissä

37917_8dad9aec905796e0

Kestosuosikit ja kampanjapuhelimet nousivat Soneran myydyimpien puhelinten listalle kesäkuussa. Lomasesongin aikana päivitetään laitteita kesänviettoa varten.

Apple iPhone 6 jatkoi kesäkuussa Soneran myydyimpien puhelinten listan kärjessä. Apple sai kesäkuussa neljä iPhone-mallia listalle, ja Samsung paranteli listasijoituksiaan viime kuusta.

Valmistajien ykkösmallit ja edulliset peruspuhelimet korostuivat kevään trendin mukaisesti kesäkuun myyntilistalla. Nokia 301 jatkoi vahvaa myyntiä erityisesti yritysasiakkaille, ja Samsung Galaxy Ace 4 ja Sony Xperia Z3 saivat nostetta kampanjoinnista. Myös Samsungin suositun XCover-sarjan uusin malli nousi heti listalle ”, sanoo Soneran laiteliiketoiminnasta vastaava Markku Saranpää .

Soneran myydyimmät puhelimet kesäkuussa (suluissa sijoitus toukokuussa)

 1. (1.)    Apple iPhone 6
 2. (3.)    Nokia 301
 3. (5.)    Samsung Galaxy Ace 4
 4. (2.)    Apple iPhone 5S
 5. (4.)    Nokia Lumia 635
 6. (8.)    Samsung Galaxy A3
 7. ( – )    Samsung Galaxy XCover 3
 8. (6.)    Apple iPhone 6+
 9. ( – )    Sony Xperia Z3
 10. ( – )    Apple iPhone 5C


Kesällä päivitetään laitteita

Kesälomakausi on muodostunut viime vuosina omaksi sesongikseen teleoperaattorille. Mökkeily ja lomamatkat herättävät päivittämään viestintätarpeita, ja kesällä on aikaa asioida. ” Matkapuhelinten rinnalla liikkuvan netin reitittimet ja modeemit kiinnostavat. Kevään mittaan kiihtyneen 4G-rakennusohjelman myötä nopea mobiiliverkko löytyy yhä useamman suomalaisen kesänviettopaikalta, ja myös tabletteja hankitaan, koska esimerkiksi lehdet ja Sonera Viihteen televisiopalvelut halutaan kesällä mukaan paikasta riippumatta ”, Markku Saranpää kertoo.

Soneran toukokuun myydyimmät: huippumallit ja peruspuhelimet hallitsivat kevätjuhlasesonkia

37917_8dad9aec905796e0

Huippupuhelimet ja peruslaitteet hallitsivat Soneran toukokuun myydyimpien puhelinten listaa. Laitteiden ohella uudistettu liittymävalikoima kiinnosti asiakkaita toukokuussa.

Apple iPhone 6 oli Soneran myydyin puhelin toukokuussa. iPhonet pärjäsivät muutenkin vahvasti kolmen mallin voimalla Nokia-puhelinten viedessä kolmos- ja nelostilan listalla. Samsung vei peräti puolet kymmenestä kärkisijasta, ja edelliskuun tapaan lippulaiva Samsung Galaxy S6 ja S6 Edge olisivat yhteenlaskettuna tavoitelleet mitalisijaa.

”Koko kevään jatkunut trendi vahvistui toukokuussa. Suomalaiset arvostavat eri merkkien ykkösmalleja, ja toisaalta edulliset peruslaitteet, varsinkin 4G-kykyiset älypuhelimet, löytävät yleisönsä hyvin. Koulujen päättyessä ostetaan parempia älypuhelimia valmistujaislahjaksi, ja toisaalta edullisia peruspuhelimia pienempien koululaisten ensimmäiseksi kännykäksi”, sanoo Soneran laiteliiketoiminnasta vastaava Markku Saranpää.

Soneran myydyimmät puhelimet toukokuussa (suluissa sijoitus huhtikuussa)

 1. (1.)    Apple iPhone 6
 2. (3.)    Apple iPhone 5S
 3. (6.)    Nokia 301
 4. (4.)    Nokia Lumia 635
 5. (8.))   Samsung Galaxy Ace 4
 6. ( – )    Apple iPhone 6+
 7. ( – )    Samsung Galaxy S6 Edge
 8. (2.)    Samsung Galaxy A3
 9. (5.)    Samsung Galaxy S6
 10. ( – )    Samsung Galaxy S4 Mini

Laitteet vetävät, myös uudistettu liittymävalikoima kiinnostaa

Matkapuhelimet ja tabletit tekevät matkaviestinnän näkyväksi, ja niillä on perinteisesti suuri merkitys operaattorin liiketoiminnalle. Toukokuussa asiakkaita sai liikeelle myös Soneran matkaviestinnän liittymäuudistus ja uudistunut markkinointi.

”Sonera Sopiva on edelleen ainoa liittymä, jossa pohjolan ja Baltian liikenne sisältyy perushintaan. Nyt yksinkertaistimme pakettivalikoimaa vastaamaan paremmin asiakkaiden odotuksia, ja tarjoamme uuden Sopivan hankkiville asiakkaille konkreettista nopeus- ja hintaetua Liikkuva Netti-liittymästä. Asiakkaamme ovat ottaneet uudistuksen erittäin hyvin vastaan”,sanoo Soneran kuluttajaliiketoiminnasta vastaava johtaja Jussi Salminen.

Lisätietoja: www.sonera.fi/sopiva

Soneran prepaid-liittymät uudistuvat

logo_large

Sonera uudistaa prepaid-liittymiään helpommin käytettäviksi ja asiakasystävällisemmiksi. Soneran prepaid-liittymiä voidaan hallita helpommin jatkossa: esimerkiksi saldon tarkistaminen ja latausten tekeminen hoituvat kätevästi uudella Sonera Prepaid Lataussovelluksella.

Soneran prepaid-liittymiin voidaan jatkossa ladata helposti saldoa, netin käyttöaikaa ja yhdistelmäpaketteja Sonera Prepaid Lataussovelluksella.

”Sovellukseen kuuluvan Prepaid Perhe -palvelun avulla voi myös tarkistaa palveluun piiriin liitettyjen tiedot, kuten jäljellä olevan saldon, ja tehdä latauksen välittömästi paikasta riippumatta. Sovelluksen avulla voi myös asettaa automaattisen latauksen prepaid-liittymään”, kertoo Soneran tuotepäällikkö Kirsti Leino.

Sonera Prepaid Lataussovellus on sovellusten kehittämiseen erikoistuneen Smart Refillin toimittama, ja Soneran yhteistyön Smart Refillin kanssa uskotaan jatkossakin tuovan paljon lisäarvoa Soneran prepaid-asiakkaille. Tele Finland on myös aloittanut vastaavan yhteistyön Smart Refillin kanssa, ja on tuomassa myös mobiilisovelluksen asiakkaidensa käyttöön lähiaikoina.

Turvanumero mahdollistaa yhteydenpidon myös saldon loppuessa

Kaikkiin Soneran prepaid-liittymiin on lisätty uutuutena turvanumero-ominaisuus, jonka avulla käyttäjä voi saldon loputtua soittaa lyhyen puhelun ja lähettää kolme tekstiviestiä kotimaassa kahteen ennaltamäärättyyn kotimaan matkapuhelinnumeroon. ”Turvanumero tuo turvallisuutta ja käyttömukavuutta esimerkiksi lasten prepaid-liittymien käyttöön, kun vanhemmat tietävät, että yhteyttä voi pitää myös vielä saldon loputtuakin”, kertoo Soneran tuotepäällikkö Kirsti Leino.

Yhdistelmäpaketeista lisäetua asiakkaille

Soneran Prepaid-asiakkaat voivat jatkossa tilata kahdenlaisia yhdistelmäpakettteja, saldolatausten ja nettipakettien lisäksi. Minipaketti sisältää normaalihintaisia kotimaan puheluita 100 minuuttia, 100 tekstiviestiä kotimaahan ja 1 Gt netin käyttöä kymmenen euron hinnalla, voimassaoloaikana paketissa 1kk. 20 euron hintaiseen peruspakettiin sisältyy normaalihintaisia kotimaan puheluita 500 minuuttia, 500 tekstiviestiä kotimaahan ja 5 Gt netin käyttöä, voimassaoloaikana 1kk.

www.sonera.fi/prepaid

Soneran huhtikuun puhelinmyynti: iPhone kärjessä, Samsungin uutuudet vahvasti listalle

37917_8dad9aec905796e0

iPhone kärjessä, Samsungin uutuudet vahvasti Soneran myydyimpien puhelinten listalle. Huhtikuun kampanjalaitteet osuivat hyvin asiakastarpeeseen.

Alkuvuoden suosikki iPhone 6 piti pintansa, mutta Samsungin tuore Galaxy A3 nousi kakkoseksi ja lippulaiva Galaxy S6 listan puoliväliin Soneran huhtikuun myydyimpien puhelinten listalla. Lumia-mallit 635 ja 930 sekä Sonyn Xperia Z1 säilyttivät asemansa viime kuuhun verrattuna.

”Samsungin uutuusmallit menestyivät hyvin huhtikuussa, sillä alkuvaiheen vaihtelevasta saatavuudesta huolimatta Samsung Galaxy S6 olisi noussut mitaleille, jos S6 ja S6 Edge-mallit olisi laskettu yhteen. Huhtikuun kampanjapuhelinten valinta osui hyvin alkukevään asiakastarpeeseen, sillä kampanjalaitteet olivat hyvin edustettuna listalla”, sanoo Soneran laiteliiketoiminnasta vastaava Markku Saranpää.

Soneran myydyimmät puhelimet huhtikuussa (suluissa sijoitus maaliskuussa)

 1. (1.)    Apple iPhone 6
 2. (5.)    Samsung Galaxy A3
 3. (2.)    Apple iPhone 5S
 4. (3.)    Nokia Lumia 635
 5. ( – )    Samsung Galaxy S6
 6. (6.)    Nokia 301
 7. (7.)    Sony Xperia Z1 Compact
 8. ( – )    Samsung Galaxy Ace 4
 9. (8.)    Nokia Lumia 930
 10. (4.)    Apple iPhone 5C