Mobiiliparkki

Yhteystiedot: Kerttu Vali, Pajamäenkatu 14, 48600 Kotka email: mobiiliparkki@victoriamedia.fi

Garmin päivittää NAVIGON-navigointisovelluksensa Windows Phone 8:lle

Tänään 20.3.2013 Garmin julkaisi uusimman päivityksensä (versio 4.7) NAVIGON-sovellukseensa Windows Phone 8 -laitteille.

Garminin NAVIGON Europe -sovellus tarjoaa Windows Phone 8 -markkinoiden kattavimman valikoiman navigointiominaisuuksia. Se muuttaa Windows Phone 8 -puhelimen mobiiliksi navigointilaitteeksi ensiluokkaisilla toiminnoillaan, kuten live-liikennetiedoilla, risteysnäkymillä ja kaista-avustimella. Sovellus toimii ns. onboard-navigointiratkaisuna, eli kartat voi tallentaa puhelimeen, jolloin kaikki navigointiominaisuudet on käytettävissä ilman datayhteyttä. Sovelluksen avulla voi matkojaan suunnitella etukäteen ja se varoittaa myös nopeusrajoituksista.

Versiopäivityksen 4.7 uudet ominaisuudet (vain Windows Phone 8):

  • Loppusuora (Last Mile) ja Clever Parking: Kohdetta lähestyttäessä käyttäjä saa automaattisesti tiedot pysäköintitiloista määränpäänsä läheisyydessä. Pysäköinnin jälkeen sovellus tallentaa muistiin auton sijainnin. Sovellus siirtyy automaattisesti jalankulkutilaan ja opastaa perille määränpäähän.
  • Google Street View: Ominaisuus tarjoaa käyttäjälle katutason näkymän kohteesta ennen reitille lähtöä ja hieman ennen perille saapumista. Käyttäjä voi myös tarkastella koko näytössä 360°-näkymää saadakseen paremman käsityksen kohteesta.
  • Bing-haku: Bing-haku mahdollistaa navigoinnin aloittamisen välittömästi internetistä löytämäänsä kohteeseen.
  • Energiansäästö: EnergySaver-ominaisuudella voi pidentää akun toiminta-aikaa käynnissä olevan navigoinnin aikana. Ominaisuus vähentää kuvanopeutta tai sammuttaa näytön, silloin kun sovellus ei anna ajo-ohjeita. Navigointinäkymä palaa normaaliksi seuraavan ohjeen ilmaantuessa.

Garminin NAVIGON Europe -sovellus Windows Phone -laitteille on saatavilla Windows Phone -kaupasta. Huhtikuun 4. päivään saakka sovellus on ostettavissa kampanjahintaan 62,49 euroa (norm. 88,99 e). FreshMaps XL -ominaisuus, joka takaa karttapäivitykset joka kolmas kuukausi, on saatavilla kampanjahintaan 19,99 e (norm. 29,99 e).

NAVIGON Europe Windows Phone Next App Star -kilpailun finaalissa

NAVIGON Europe on valittu 64 finalistisovelluksen joukkoon Windows Phone Next App Star -kilpailussa. Sovellusta voi äänestää klikkaamalla tästä.

 

TomTom Navigation for Android nyt saatavana

5.10.2012 – TomTom (www.tomtom.com/fi_fi/) julkaisi älypuhelimilla navigointia varten uuden TomTom Navigation for Android -sovelluksen. Google Play -kauppapaikasta hankittava sovellus on saatavana välittömästi ja rajoitetun ajan jopa erikoishintaan!

 

TomTom Navigation for Android on jatkoa huippusuositulle iPhone-sovellukselle ja sisältää TomTomin maailmanluokan navigointiominaisuudet. Uuden sovelluksen avulla miljoonat Android-älypuhelinten käyttäjät voivat myös nauttia näistä ominaisuuksista.

 

TomTom Navigation for Android on suunniteltu erityisesti auton kuljettajia silmällä pitäen. TomTomin uusimmat kartat tulevat sovelluksen mukana ja niitä voi käyttää ilman internet-yhteyttä. Matkan aikana ei siis tarvitse murehtia yhteyksien toimivuudesta tai tiedonsiirtokustannuksista matkustettaessa ulkomailla. Sovellus sisältää elinikäiset ilmaiset karttapäivitykset kerran vuosineljänneksessä. Ne takaavat, että kuljettajilla on aina viimeisimmät kartat älypuhelimessaan.

 

Sovelluksen IQ Routes- ja HD Traffic* -toiminnot ovat älykkäitä ja tehokkaita työkaluja ajoreitin valitsemiseen. IQ Routes perustuu miljoonien TomTom-käyttäjien antamiin nopeustietoihin kustakin matkasta. Se ottaa huomioon eri tekijöitä, jotka voivat vaikuttaa määränpäähän pääsemiseen tarvittavaan aikaan, mukaan lukien liikennevalot, kiertotiet, korkeuserot, hidasteet ja ruuhka-ajat. HD Traffic on puolestaan maailman johtavia reaaliaikaisia liikennetietopalveluita, joka raportoi ruuhkista ja poikkeustilanteista ajoreitin varrella. Nopeusvalvontakamerapalvelun* ansiosta kuljettavat voivat välttyä ylinopeussakoilta.

 

TomTom Navigation for Android -sovelluksen laitevaatimukset ovat Android OS v2.2 tai uudempi käyttöjärjestelmä, 800×480 tai 854×480 pisteen näyttötarkkuus, vähintään 215 megatavun ja enintään 3,7 gigatavun tallennuskapasiteetti karttapaketeista riippuen.

 

TomTom Hands-free Car Kit for Smartphones

Erikseen hankittavissa oleva autoteline mahdollistaa autolla ajamisen ja navigoinnin turvallisesti. Bluetooth-yhteydellä toimiva autoteline mahdollistaa puheluiden soittamisen ja niihin vastaamisen turvallisesti.

 

Handsfree-puheluihin käytetään autotelineen kaiuttimia ja mikrofonia. Ne toimivat, vaikka puhelinta ei olisikaan telakoitu. Lisämikrofonin voi kiinnittää vaikkapa auton aurinkolippaan, jotta kuljettajan puheääni kuuluu entistä paremmin. Lisäksi sisäänrakennettu kahden watin kaiutin tarjoaa hyvän äänenlaadun puheluihin ja navigointiohjeistukseen.

 

Autotelineen pidikettä voi säätää puhelimen kiinnittämiseksi ylä- ja alareunasta tai sivuista. Puhelimeen voi siten tarttua helposti ja painamatta näppäimiä. Puhelin myös latautuu nopeasti, kun se on kytketty autotelineeseen.

 

Saatavuus ja hinnoittelu

TomTom Navigation for Android -sovellus on saatavana välittömästi Google Play -kauppapaikasta erikoishintaan 34,99 euroa (sisältää Pohjoismaiden kartat). TomTom Hands-free Car Kit for Smartphones on saatavana heti 99,95 euron kuluttajahintaan. Hinnat sisältävät 23 prosentin arvonlisäveron.

 

*HD Traffic- ja Nopeusvalvontakamerapalvelut ovat erikseen sovelluksessa hankittavia lisätoimintoja.

 

Lisätietoja Internetissä

www.tomtom.com/fi_fi/products/mobile-navigation/

 

Uusi ainutlaatuinen applikaatio tuo revontulien loimut luoksesi

Suomen Lappi ja pohjoinen Suomi ovat maailmalla tunnettuja revontulistaan, jotka värittävät taivaan napa-alueilla. Lapland – The North of Finland -matkailuhanke on julkaissut uuden innovatiivisen Laplication-sovelluksen, joka tuo revontulet kaikkien ihasteltaviksi. Tämän mukaansatempaavan applikaation avulla jokainen voi kokea Lapin ihmeellisen luonnonilmiön missä ja milloin vain. Laplication-sovellus on hauska ja viihdyttävä digitaalinen apu Lappi-kaihoon.

”Revontulet loimuavat Suomen Lapissa jopa 200 yönä vuodessa. Laplication-sovellus on uusi ja elämyksellinen keino kokea Lapin ihmeelliset luonnonilmiöt, kuten revontulet, kaikkialla. Lisäksi hauska applikaatio tarjoaa kanavan luovuudelle. Matkailijat voivat käyttää sovellusta myös matkaoppaana, sillä se tarjoaa henkeäsalpaavaa videomateriaalia, tietoa ja kuvia omintakeisesta Lapista”, kertoo Hanna-Mari Talvensaari, Lapland – The North of Finland- matkailuhankkeen markkinointijohtaja Lapin liitosta.

Applikaation avulla revontulet ilmestyvät puhelimen tai tabletin näytölle, kun laite käännetään ylöspäin. Samalla sovellus muuttaa kameran näkymän Lapin taivaaksi loistavine revontulineen. Näin revontulien ihme on koettavissa milloin ja missä tahansa. Kun käyttäjä kääntää laitteen takaisin normaaliasentoon, näkymä palautuu normaaliksi.

Laplify your photos -koristelutyökalun avulla käyttäjä voi laplifioida minkä tahansa valokuvan. Käyttäjä voi muokata kuvan väritystä sekä tunnelmaa muun muassa revontulien, keskiyön auringon, jään tai kaamoksen mukaan sekä lisätä kuvaan Lappi-aiheisia elementtejä kuten poron sarvet, lumihiutaleet tai moottorikelkan. Tuunatut kuvat tallentuvat kameran valokuvagalleriaan. Sovelluksen avulla laplifioitu luomus on helposti jaettavissa myös omissa sosiaalisissa kanavissa, kuten Facebookissa.

Laplication-sovellus ja Lapland – The North of Finland -matkailuhanke esiteltiin eilen 13.9. Lontoossa järjestetyssä julkistamistilaisuudessa. Tänään Laplication-sovellus on ladattavissa maailmanlaajuisesti.

”Lapland – The North of Finland -hanke markkinoi Lappia maailmalla omintakeisena ja ainutlaatuisena matkailukohteena, joka tarjoaa matkailijoille erämaan monipuolisten matkailupalvelujen kera. Applikaation julkistaminen on osa talvikampanjaamme, jonka pääteemana ovat revontulet ja kohderyhmänä modernit humanistit. Heitä tavoittelemme perinteisten kanavien lisäksi nyt myös mobiilikanavan avulla”, Talvensaari kertoo.

Faktaa Laplication-sovelluksesta:

  • Lataa Laplication ilmaiseksi iTunesin App Storesta
  • Sovellusta voi käyttää myös offline-tilassa, langatonta yhteyttä tai 3G:tä ei tarvita
  • Yhteensopivuus: iPhone- ja iPad, vaatii iOS 5.0. -version
  • Kaksi kieliversiota: englanti ja venäjä

Lapland – The North of Finland
Lapland – The North of Finland -matkailuhanke hakee vetovoimaa erityisesti Hollannissa, Iso‐Britanniassa, Saksassa ja Venäjällä. Lappi ja Koillismaa tavoittelevat asiakkaikseen moderneja humanisteja, jotka muodostavat 15 % maailman matkailevasta väestöstä. Kolmivuotisen hankkeen budjetti on 5,8 miljoonaa euroa. Hankkeen rahoitukseen osallistuvat Euroopan aluekehitysrahasto, Lapin liitto ja Pohjois-Pohjanmaan liitto, Lapin ja Koillismaan kunnat sekä Matkailun edistämiskeskus.