Mobiiliparkki

Yhteystiedot: Kerttu Vali, Pajamäenkatu 14, 48600 Kotka email: mobiiliparkki@victoriamedia.fi

Elisan helmikuun myydyimmät puhelimet: Kyvykkäimmät laitteet suomalaisten suosiossa

Elisan myyntilistojen kärkipää muodostuu yhä vahvemmin eri valmistajien lippulaivatason puhelimista riippumatta Elisan laajasta, eri hintaluokkien puhelimista koostuvat valikoimasta. Suomalaisten suosiossa ovat selvästi monipuolisimmilla ominaisuuksilla varustetut ja nopeimpia yhteyksiä tukevat puhelimet. Kyvykkäiden puhelimien ominaisuudet halutaan hyödyntää mahdollisimman tehokkaasti niin henkilökohtaisesti kuin yritysten liiketoiminnan tukena.

Monen suomalaisen puhelinvalintaa ohjaa käyttömukavuus, ja kyvykkäästä puhelimesta ollaan valmiita maksamaan. Puhelimen tuki 4G-nopeuksille on nousemassa tärkeäksi valintakriteeriksi. Yhä useampi kuukauden myydyimpien listalla oleva puhelin pystyy hyödyntämään 4G-nopeuksia, ja kevään myötä valikoima kasvaa edelleen.

– Suomessa huippuluokan älypuhelinten menestymistä edistää käytön edullisuus. Käytettävien datamäärien koko ajan lisääntyessä tärkeänä edullisuuteen vaikuttavana tekijänä on kiinteähintainen, rajoittamattoman datakäytön mahdollistava liittymä. Käyttökustannusten pysyessä alhaisina ja hallittuina tämän hinnoittelumallin ansiosta kuluttajat voivat hankkia mieleisensä puhelimen, kertoo liittymäliiketoiminnasta vastaava johtaja Henri Korpi Elisan Henkilöasiakkaat-yksiköstä.

Myös yrityspuhelimen valinnassa ratkaisee laitteen kyvykkyys, ei hinta. Yritykset tähtäävät tuottavuuden parantamiseen hankkimalla nopeimmat ja kyvykkäimmät puhelimet.

– Mobiililaitteet ja uusimmat sovellukset koetaan nyt kiistattomaksi liiketoimintaa tehostavaksi tekijäksi, ja siitä yritykset ovat valmiita maksamaan. Yritykset haluavat ostaa parhaan ja uusimman älypuhelimen, koska kilpailukykyä halutaan parantaa. Tiedon pitää olla saatavilla koko ajan, oli kyseessä sitten toimistosovellukset, mobiilivideoratkaisut tai tiedon haku internetistä, kertoo Connectivity-liittymäliiketoiminnasta vastaava johtaja Jorma Niemelä Elisan Yritysasiakkaat-yksiköstä.

Henkilöasiakkaiden myydyimmät puhelimet helmikuussa 2013:
1. Apple iPhone 5
2. Nokia Lumia 820
3. Samsung Galaxy S III
4. Samsung Galaxy S III MINI
5. Nokia Asha 311
6. Nokia Lumia 900
7. Nokia Lumia 800
8. Nokia Lumia 920
9. ZTE Blade III
10. Samsung Galaxy Gio
11. Nokia C2-01
12. Apple iPhone 4S
13. Nokia Lumia 610
14. Samsung Galaxy Xcover
15. Nokia Asha 300

Yritysasiakkaiden myydyimmät puhelimet helmikuussa 2013:
1. Nokia Lumia 920
2. Nokia Lumia 820
3. Nokia Lumia 800
4. Nokia C2-01
5. Apple iPhone 5
6. Apple iPhone 4S
7. Nokia Lumia 900
8. Nokia 300
9. Samsung Galaxy S III
10. Nokia Lumia 610
11. Samsung Galaxy Xcover
12. Samsung Xcover 271
13. Huawei F610
14. Samsung Galaxy S III Mini
15. Nokia 500

Elisan 4G-nopeudet jo useimmissa matkailukeskuksissa – rinnevideot siirtyvät vauhdilla nettiin

Suomalaiset voivat hyödyntää entistä nopeampaa mobiililaajakaistaa myös talvilomillaan. Koululaiset pääsevät tänä talvena surffaamaan Elisan 4G-nopeuksilla useimmissa hiihto- ja matkailukeskuksissa. Nopeammista yhteyksistä hyötyvät myös ne, jotka tarvitsevat etätyöyhteyksiä matkailukeskuksissa vieraillessaan. Loma-aikoinakin liikkuvaa ja etätyötä tehdään nykyisin paljon mobiililaitteilla.

Mobiililaajakaistan markkinajohtajana Elisa on tuonut 4G-nopeudet yli 200 paikkakunnalle. Vielä nopeampaa LTE-teknologiaa on saatavilla 45 paikkakunnalla. 4G-nopeuksia voi hyödyntää kannettavissa tietokoneissa Elisan ja Saunalahden valikoimissa olevilla nettitikuilla, älypuhelimilla ja tableteilla, jotka tukevat 4G-teknologioita ja käyttävät aina nopeinta yhteyttä Elisan verkossa. Hiihtolomalaisia ilahduttaa huippunopeiden yhteyksien saatavuus matkailukeskuksissa. Esimerkiksi lumilautailijoiden temput siirtyvät 4G-puhelimen välityksellä nopeasti Youtubeen, nettiin tai suoraan kaverille.

– Videot ovat kaikentasoisten lautailijoiden arkipäivää, ja 4G:n laajentuessa laskettelukeskuksiin yhteydet eivät ole enää ongelma temppuvideoiden jakamiseen netissä. Koululaiset haluavat säilyttää yhteydet kavereihinsa lomillaankin, ja nopeat nettiyhteydet ovat ainakin teineille elinehto talvilomalla. Myös itse käytän kännykkää paljon asioiden hoitoon sekä valokuvien ja videoiden lataamiseen ja lähettämiseen, kertoo lumilautailija Enni Rukajärvi.

– Elisa on vuoden ajan panostanut kattavan 3G-verkon lisäksi nyt 4G-nopeuksien saatavuuteen erityisesti matkailualueilla, joissa ne lisäävät myös palveluyritysten toiminnan tehokkuutta ja kilpailukykyä. Lomailijat arvostavat nopeita ja kattavia mobiiliyhteyksiä ja työmatkaajat lisäksi mahdollisuutta monipuoliseen etätyöhön, kertoo Elisan henkilöasiakkaiden laajakaistaliittymien liiketoimintajohtaja Matias Castrén.

Elisan 4G-nopeudet ovat Elisan ja Saunalahden asiakkaiden käytettävissä seuraavissa hiihto- ja matkailukeskuksissa: Koli, Levi, Ruka, Saariselkä, Tahko, Ylläs, Vuokatti, Serena, Ukkohalla, Olos, Talma, Sappee, Kauniaisten Hiihtokeskus, Klaukkalan Tornikeskus, Luosto, Mielakka, Pallas, Pukkivuoren Hiihtokeskus ja Äänemäki. Nopeampi 4G/LTE-teknologia on saatavilla mm. Tahkon, Levin, Rukan, Himoksen ja Saariselän laskettelukeskuksissa. Tarkemmat kuuluvuustiedot osoitteessa www.elisa.fi/kuuluvuus

Seuraa lumilautailija Enni Rukajärven kuulumisia Elisan Facebookissa

Elisa on tietoliikenne- ja ICT-palveluyritys. Tuomme elämyksiä suomalaisten elämään ja tuottavuutta liiketoimintaan online- ja ICT-palveluillamme. Palvelemme noin 2,2 miljoonaa kuluttajaa, yritystä ja julkishallinnon organisaatiota. Mobiililiittymien markkinajohtajana tarjoamme asiakkaillemme kattavan ja nopean verkon, joka mahdollistaa 3G- ja 4G-palvelut. Liikevaihtomme vuonna 2012 oli 1,55 miljardia euroa ja henkilöstömäärämme 3 860. Tarjoamme palvelut kansainvälisesti yhteistyössä Vodafonen ja Telenorin kanssa. Lisätietoja www.elisa.fi

Sonera karsii negatiivista asiakaspalautetta aiheuttavia tekstiviestipalveluita

Sonera karsii kolmansien osapuolien tekstiviestipalveluita negatiivisen asiakaspalautteen perusteella. Tavoitteena on lisätä matkapuhelinmaksamisen luotettavuutta.

Sonera lopettaa tekstiviestipalveluiden tarjoamisen eräisiin ulkoisten palveluntarjoajien palveluihin. Vuoden alusta lähtien on karsittu palveluiden tarjoamista mm. visailuihin ja kyselyihin sekä lahjakortti- ja pikavippipalveluihin. Myös hyväntekeväisyyskampanjoiden ja tekstiviestillä toimivien verkkorahapalveluiden asianmukaisuutta tarkastellaan aikaisempaa tarkemmin ennen palvelun mahdollistamista. Soneran ja Tele Finlandin asiakkaat eivät voi jatkossa käyttää tekstiviestillä näitä karsittavia palveluita.

”Pääsyynä palveluiden karsimiseen on asiakkailta tullut negatiivinen palaute, näihin palveluihin liittyvät reklamaatiot ja operaattoria työllistävä jälkiselvittely luottotappioineen. Matkapuhelin on tulevaisuudessa yhä tärkeämpi väline kätevään ja luotettavaan maksamiseen, ja siksi haluamme asiakkaiden voivan luottaa mobiiliasiointiin ilman yllätyslaskuja tai harmillista jälkiselvittelyä”, sanoo johtaja Juha Koivuniemi Soneran mobiilipalveluista.

Kolmansien osapuolien tekstiviestipalveluissa on kyse erilaisista matkapuhelimella käytettävistä ja matkapuhelinlaskulla maksettavista palveluista, joita varten operaattori tarjoaa yritykselle tekstiviestinumeron ja laskutuspalvelun. Itse palvelusta vastaa sitä tarjoava yritys, ja sopimussuhde palvelun käytöstä syntyy loppuasiakkaan ja palveluntarjoajan välille.

Academica on nyt TelecityGroup Finland

TelecityGroup – Euroopan johtava ensiluokkaisten operaattorineutraalien palvelinkeskusten toimittaja osti Academican koko osakekannan viime vuoden marraskuussa. Aiemmin elokuussa yhtiö osti suomalaisen Tenue Oy:n ja sen laitesalit. Academica ja Tenue muodostavat nyt yhdessä TelecityGroup Finlandin.

Liiketoimintamme jatkuu entisellään, jopa entistäkin vahvempana ja paremmin edellytyksin. Olemme saaneet suuren määrän lisää resursseja ja oppia kansainvälisiltä areenoilta. Jatkamme edelleen työskentelyä pitääksemme asiakastyytyväisyyden korkealla ja lunastaaksemme teille annetut lupaukset.

Yhteystietomme muuttuvat tästä päivästä lähtien sähköpostien ollessa vastaisuudessa muotoa etunimi.sukunimi(at)telecity.com. TelecityGroup Palvelupisteen tavoitatte osoitteestafi.palvelupiste@telecity.com. Puhelinnumerot pysyvät vanhoina tuttuina: palvelupiste vastaa teille jatkossakin numerosta 075 7570 400.

Haluamme toivottaa teidät tervetulleeksi Telecitygroup Finlandin asiakkaiksi. Me toimimme liiketoimintanne tukena nyt ja tulevaisuudessa.

http://www.telecitygroup.fi/

iPhone 5 sekä molemmat uudet iPadit DNA:n 4G LTE -verkkoon

DNA:n asiakkaat voivat tästä päivästä lähtien käyttää iPhone 5 -puhelinta ja neljännen sukupolven iPad WiFi + Cellular ja iPad mini WiFi + Cellular -tabletteja DNA:n 4G LTE -verkossa.

DNA:lta saa iPhone 5 -puhelimeen ja uusiin iPadeihin sopivat liittymät, joilla pääsee hyödyntämään DNA:n ja kattavaa LTE-verkkoa ja 4G-nopeuksia. LTE-ominaisuuden saa käyttöön päivittämällä laitteen käyttöjärjestelmän uuteen iOS 6.1 -versioon helposti suoraan puhelimesta tai tabletista.

“iPhone 5 -puhelimen ja uusien iPad-tablettien myynti on lähtenyt DNA:lla vauhdikkaasti liikkeelle, ja Applen LTE-päivitys on todella hyvä uutinen kaikille näiden laitteiden käyttäjille. DNA:n valikoimassa on tarjolla sopivat liittymät ja lisäpalvelut sekä iPhone 5:lle että iPadeille, joten asiakkaamme pääsevät hyödyntämään uusien päätelaitteiden LTE-ominaisuutta DNA:n 4G-verkossa saman tien”, kertoo DNA:n puheliiketoiminnan johtaja Cedric Kamtsan.

LTE-verkon hyödyntäminen edellyttää 4G-liittymää tablettiin tai lisäpalvelua puhelimeen. Sen voi tilata käymällä DNA Kaupassa tai soittamalla DNA:n asiakaspalveluun. Esimerkiksi DNA Liikkuva Laajakaista XL 4G -lisäpalvelun hinta on 19,96 €/kk. DNA on ainoa iPadeja myyvä operaattori Suomessa.

Tällä hetkellä DNA:n 4G LTE toimii jo seuraavissa 15 kaupungissa ja kunnassa: Helsinki, Tampere, Turku, Espoo, Vantaa, Lahti, Hämeenlinna, Naantali, Nokia, Pirkkala, Rauma, Ylöjärvi, Kirkkonummi, Raisio ja Kaarina. DNA:n 4G-nopeuteen päästään jo yli 200 paikkakunnalla, ja verkkoa laajennetaan ja kehitetään jatkuvasti. Jo yli puolet suomalaisista asuu DNA:n 4G-verkon alueella.

www.dna.fi/ipad

DNA Oy on suomalainen tietoliikennekonserni, joka tarjoaa yksityishenkilöille ja yrityksille laadukkaita, viimeisintä teknologiaa hyödyntäviä puhe-, data- ja tv-palveluita. DNA:n viisi miljoonaa suomalaista tavoittava 3G-verkko laajenee edelleen, ja 4G-verkot ulottuvat koko ajan uusiin kaupunkeihin ja taajama-alueille. DNA:n liikevaihto vuonna 2011 oli 728 miljoonaa euroa ja liikevoitto 51 miljoonaa euroa. DNA:lla on yli kolme miljoonaa matkaviestin- ja kiinteän verkon asiakkuutta. DNA ja WELHO ovat DNA Oy:lle rekisteröityjä tavaramerkkejä. Lisätietoa osoitteessa www.dna.fi.

Elisa: Juhlapyhien viestimäärä jälleen huippulukemissa Elisan verkossa

Suomalaiset lähettivät viestejä jouluna ja uutena vuotena jälleen ahkerasti, yli 17,3 miljoonaa teksti- ja multimediaviestiä. Kokonaisliikenteen määrä juhlapyhien aikana kasvoi viime vuodesta.

Jouluaatto säilytti asemansa suomalaisten suosikkiviestittelypäivänä. Multimediaviestejä lähetettiin Elisan verkossa yli seitsemän kertaa enemmän kuin tavallisena päivänä, ja tekstiviestejä lähetettiin jouluaaton huippuhetkellä lähes kaksinkertainen määrä normaaliin päivään verrattuna. Toinen viestipiikki koettiin jälleen vuoden vaihtuessa, jolloin multimediaviestejä lähetettiin lähes neljä kertaa enemmän kuin normaalina arkipäivänä.

Suosituimmat lähetysajat olivat jouluaattona klo 12–13 välillä ja uuden vuoden aattona klo 23.40–00.40 välisenä aikana, jolloin tekstiviestejä kulki jopa yli 1,2 miljoonaa kappaletta tunnissa. Huippuhetkellä viestiliikenne oli yli yhdeksänkertainen normaaliin verrattuna.

Pyhien aikana kokonaisliikenteen määrä lisääntyi viime vuoteen verrattuna. Multimediaviestejä lähetettiin 24.–31.12.2012 noin 8 % enemmän kuin viime vuonna samaan aikaan. Myös tekstiviestien määrässä oli hienoista kasvua.

– Nopeiden mobiiliyhteyksien ja niitä käyttävien päätelaitteiden yleistyminen näkyy vuosi vuodelta enemmän viestiliikenteessämme. Älypuhelinta käytetään suosikkisovellusten lisäksi runsaasti myös kuva- ja tekstiviestittelyyn, kertoo Elisan liittymäliiketoimintajohtaja Henri Korpi.

Elisa on tietoliikenne- ja ICT-palveluyritys. Tuomme elämyksiä suomalaisten elämään ja tuottavuutta liiketoimintaan online- ja ICT-palveluillamme. Palvelemme noin 2,2 miljoonaa kuluttajaa, yritystä ja julkishallinnon organisaatiota. Mobiililiittymien markkinajohtajana tarjoamme asiakkaillemme kattavan ja nopean verkon, joka mahdollistaa 3G- ja 4G-palvelut. Liikevaihtomme vuonna 2011 oli 1,53 miljardia euroa ja henkilöstömäärämme 3 750. Tarjoamme palvelut kansainvälisesti yhteistyössä Vodafonen ja Telenorin kanssa. Lisätietoja www.elisa.fi

Mobiililaitteiden työkäytön mahdollisuuksia ei vielä tunneta

PK-yritykset eivät osaa vielä hyödyntää mobiililaitteita tehokkaasti työpaikalla. Selkeän mobiilikehityspolun puute hidastaa uusien teknologioiden käyttöönottoa, vaikka niiden avulla saataisiin mittavia tuotannollisia hyötyjä. Tämä käy ilmi IT-palvelutalo Vetonaulan sekä aikuisten oppimiskeskus Edupolin yhteisistä kokemuksista pk-yrittäjien koulutuksissa.

”Mobiililaitteiden kehitysvauhti ja lisääntynyt tietoisuus käytön riskeistä on nostanut suomalaisten yritysten kynnystä kehittää mobiililaitteiden työkäyttöä. Laitteet yleistyvät nopeasti, sillä ne ovat käyttökokemukseltaan houkuttelevia, yhteydenpitoa helpottavia ja helposti mukana pidettäviä. Viime aikoina on keskitytty puhumaan mobiilin tietoturvariskeistä, vaikka niillä olisi paljon annettavaa tehokkaassa ja turvallisessa työkäytössä”, Vetonaula Oy:n toimitusjohtaja Tomi Lehto sanoo.

Lehto korostaa, että amerikkalaiset yritykset ovat lähteneet vauhdilla mobiilikäytön kehitykseen. Useiden tutkimusten mukaan seurauksena on ollut tuottavuuden kasvu.

”Mobiilin työkäytön kehityksessä ei ole ohitettavan hypen tunnusmerkkejä, vaan on kyse käytettävyyden ja tuottavuuden parannustrendistä.”

Mobiilikehityspolun aika

Vetonaulan Lehdon mukaan Microsoft-ohjelmistot ovat yrityspuolella vahvasti edustettuina. Hänen mukaansa on mielenkiintoista nähdä, tuovatko Windows 8 ja Phone 8 lisää työskentelyominaisuuksia mobiililaitteisiin. Ne tarjoavat varteenotettavan vaihtoehdon mobiilikehityspoluksi. Windows 8 myötä myös perinteiset pc-valmistajat kuten HP tuovat uusia työkäyttöön suunniteltuja mobiililaitteita markkinoille.

Edupoli ja Vetonaula järjestävät säännöllisesti seminaareja pk-sektorin tietoteknisen osaamisen nostamiseksi. Seuraava maksuton seminaari uuden laiteteknologian hyödyntämisestä työssä pidetään 8. marraskuuta 2012 Microsoftilla Keilaniemessä. Pääpuhujina ovat sekä HP:n ja Microsoftin edustajat. Vetonaula ja Edupoli toimivat alustajina.

Vetonaula on IT-palvelutalo, joka elää mukana PK-yritysten haasteissa. Autamme valitsemaan yrityksen liiketoimintaan parhaiten sopivat palvelut ja varmistamme niiden toiminnan hallinta- ja tukipalvelullamme.

www.vetonaula.fi

Edupoli on useaan alaan erikoistunut aikuisten oppimiskeskus, jossa voit hioa osaamistasi, suorittaa sen puuttuvan tutkinnon tai oppia puhumaan vaikka venäjää. Kouluttautuminen kannattaa aina, sillä se on keskeinen työllistymistä ja urakehitystä edesauttava tekijä.

www.edupoli.fi

Elisan myydyimmät puhelimet syyskuussa: yhä nopeampia yhteyksiä tukevat älypuhelimet mahdollistavat hyöty- ja viihdesovellusten läpimurron

Elisa Oyj, lehdistötiedote 1.10.2012

Perjantaina myyntiin tullut iPhone 5 tukee jo nopeampia yhteyksiä, jotka mahdollistavat hyöty- ja viihdesovellusten lopullisen läpimurron. iPhone 5 tukee Elisan verkossa Dual Carrier -tekniikkaa, ja LTE-yhteyksiä testataan parhaillaan yhteistyössä Applen kanssa. Uuden iPhonen ja Nokia Lumia 900 -puhelimen lisäksi markkinoille on tulossa loppuvuonna myös muita nopeampia yhteyksiä tukevia puhelimia.

Huippuluokan älypuhelimet yleistyvät nyt nopeasti yrityksissä, joissa halutaan hyötysovelluksista kaikki irti.

– Uusimpien älypuhelinten tukiessa myös nopeampia yhteyksiä yrityskäyttäjien hyötysovellusten käyttökokemus on nousemassa uudelle tasolle. Yrityskäyttäjillä on varaa valita, sillä yritysten käyttämät sovellukset toimivat kaikissa kolmessa käyttöjärjestelmässä, liiketoimintajohtaja Jorma Niemelä kertoo.

iPhone 5 –puhelimen myynti alkoi perjantaina 28.9., ja se nousi odotetusti kolmen myyntipäivän aikana henkilöasiakkaiden syyskuun myydyimmäksi puhelimeksi. Ensimmäinen erä myytiin nopeasti loppuun, mutta lisäeriä on tulossa viikoittain myyntiin. Yritysasiakkaiden listalla iPhone 5 tulee nousemaan ennakkovarausten perusteella heti ensimmäisellä viikolla yritysasiakkaiden myydyimpien puhelinten joukkoon. iPhonen suosiosta huolimatta kolme käyttöjärjestelmää näyttävät vakiinnuttaneen asemansa myydyimpien puhelinten listalla.

– Uuden iPhonen ensimmäiset myyntipäivät osoittivat erissä maksamisen suosion. Suuri osa ostaa tänä päivänä puhelimensa luottokaupalla. Tarjoamamme mahdollisuus maksaa korottomasti ja kuluttomasti kuukausierissä ilman pakollista liittymäkytkyä antaa yhä useammille mahdollisuuden ostaa haluamansa puhelin, kertoo Elisan liittymäliiketoiminnan johtaja Henri Korpi.

Myydyimmät puhelimet henkilöasiakkaille syyskuussa 2012:
1. Apple iPhone 5
2. Samsung Galaxy S III
3. Samsung Galaxy S II
4. Nokia Lumia 610
5. Nokia C2-01
6. Samsung Galaxy Xcover
7. Apple iPhone 4S
8. Nokia Lumia 800
9. Samsung Galaxy Gio
10. Nokia Lumia 900
11. Nokia 300
12. Nokia Lumia 710
13. Nokia 500
14. Nokia C5-00 5MP
15. Apple iPhone 4

Myydyimmät puhelimet yritysasiakkaille heinäkuussa 2012:
1. Nokia C2-01
2. Nokia Lumia 800
3. Apple iPhone 4S
4. Nokia Lumia 710
5. Huawei F610
6. Nokia E7-00
7. Nokia C5-00 5 MP
8. Nokia Lumia 900
9. Samsung Xcover 271
10. Samsung Galaxy S III
11. Samsung Galaxy Xcover
12. Nokia Lumia 610
13. Samsung Galaxy S II
14. Nokia 300
15. Nokia 701

Elisa on tietoliikenne- ja ICT-palveluyritys. Tuomme elämyksiä suomalaisten elämään ja tuottavuutta liiketoimintaan online- ja ICT-palveluillamme. Palvelemme noin 2,2 miljoonaa kuluttajaa, yritystä ja julkishallinnon organisaatiota. Mobiililiittymien markkinajohtajana tarjoamme asiakkaillemme Suomen kattavimman ja nopean 3G-verkon sekä 4G-nopeudet. Liikevaihtomme vuonna 2011 oli 1,53 miljardia euroa ja henkilöstömäärämme 3 750. Tarjoamme palvelut kansainvälisesti yhteistyössä Vodafonen ja Telenorin kanssa. Lisätietoja www.elisa.fi


DNA Oy: Simplofon tekee kosketusnäyttöpuhelimen käytön helpoksi

Suomalaisen Simplofon Oy:n kehittämä helppo käyttöliittymä, Simplofon, on nyt myynnissä tästä viikosta lähtien DNA Kaupoissa kautta maan. Simplofon on saatavilla Samsungin älypuhelimiin, joissa on Android versio 2.2, 2.3.x ja 4.0.x.

Simplofon on luotu ihmisille, jotka haluavat ostaa tyylikkään ja monipuolisen älypuhelimen ja arvostavat puhelimen käytön helppoutta. Simplofon alentaa kynnystä siirtyä perinteisestä näppäinpuhelimesta kosketusnäyttöpuhelimeen ja mahdollistaa siten älypuhelimen toimintojen hyödyntämisen uusille käyttäjäryhmille. Suoritetut käyttäjätestaukset vahvistivat sovelluksen helppokäyttöisyyden.

.

Simplofon tarjoaa puhelimen keskeisimmät toiminnot nopeasti ja helposti. Perusnäytöllä on puhelinluettelo, josta voi helposti soittaa tai lähettää viestejä. Toiselta sivulta voi lukea Ylen uutiset ja sään sekä käyttää Simplofonin perustoimintoja. Käyttäjä voi lisätä valikkoon perustoimintojen jälkeen omat suosikkitoiminnot, esimerkiksi kalenterin. Androidin muut toiminnot säilyvät puhelimessa taustalla ja ovat tarvittaessa käytettävissä normaaliin tapaan.

“Monet kuluttajat ovat kokeneet nykyisten älypuhelinten käytön liian hankalaksi ja ovat sen vuoksi joutuneet tyytymään vaatimattomiin peruspuhelimiin. Simplofon-sovelluksen avulla kaikista älypuhelimista tulee oivallisia vaihtoehtoja helppoutta arvostaville kohderyhmille kuten vaikkapa senioreille tai pienille lapsille. Tällaista palvelua on kysytty paljon ja olemmekin erittäin iloisia voidessamme palvella nyt entistä paremmin asiakkaita tarjoamalla laajan valikoiman päätelaitteita todella helpolla käyttöliittymällä varustettuna”, kertoo DNA:n kuluttajaliiketoiminnan johtaja Pekka Väisänen.

Simplofon julkaistiin yhteistyössä DNA:n kanssa heinäkuussa ja sovellus on ollut saatavissa Oulun alueen DNA Kaupoissa. Nyt myynti laajenee kaikkiin Suomen DNA Kauppoihin. Simplofon -sovellus ladataan muistikortilta Samsung Android -puhelimeen DNA kaupassa ja sen hinta on 29,95 euroa.

“Olemme iloisia yhteistyöstä DNA:n kanssa, sillä tuotteen saaminen myyntiin kaikissa DNA Kaupoissa tuo sen kattavasti kohderyhmänsä ulottuville. Olemme saaneet DNA:lta myös varteenotettavia ideoita tuotekehitykseen. Yhdessä helpotamme arkipäiväistä kännykän käyttöä”, kertoo Simplofonin myynnistä ja markkinoinnista vastaava johtaja Pirkko Taskinen.

Simplofon – silta älypuhelimen käyttöön:

  • Toiminnot kotisivulla: Soita, Lähetä viesti
  • Muut toiminnot: Puhelutiedot, Hiljennä, Asetukset, Uutiset, Sää, Valokuvat, Herätys, Kamera, Laskin sekä käyttäjän omat suosikkitoiminnot.
  • Tuetut laitteet: Samsungin älypuhelimet, joissa on Android-käyttöjärjestelmän versio 2.2, 2.3.x ja 4.0.x
  • Ladataan asiakkaan puhelimeen käyttövalmiiksi DNA Kaupassa
  • Hinta DNA Kaupassa: 29,95 ¤ (kertamaksu)

DNA Oy on suomalainen tietoliikennekonserni, joka tarjoaa yksityishenkilöille ja yrityksille laadukkaita, viimeisintä teknologiaa hyödyntäviä puhe-, data- ja tv-palveluita. DNA:n liikevaihto vuonna 2011 oli 728 miljoonaa euroa ja liikevoitto 51 miljoonaa euroa. DNA:lla on yli 3 miljoonaa matkaviestin- ja kiinteän verkon asiakkuutta. Lisätietoa osoitteessa www.dna.fi .

Simplofon Oy on suomalainen Oulussa toimiva start-up-yritys, joka kehittää helppokäyttöisiä sovelluksia mobiililaitteisiin. Simplofon on yrityksen ensimmäinen tuote Suomen markkinoille. Lisätietoa osoitteessa www.simplofon.com

 

POHJOIS-SAVON PUHELINLUETTELO JA KELTAISET SIVUT® AUTTAA ARJESSA

Pohjois-Savon Puhelinluettelo ja Keltaiset Sivut® vuodelle 2013 on ilmestynyt, ja ne jaetaan kotitalouksiin ja yrityksiin 18.10.2012 mennessä. Luettelo jaetaan myös Tahkon vapaa-ajankeskuksen lomaosakkeisiin ja mökkeihin.

Uutta Pohjois-Savon Puhelinluettelossa ja Keltaisilla Sivuilla® 2013:

– etukupongit, vuosikalenteri, alueen tapahtumia, vinkkejä vapaa-ajan viettoon sekä hyötytietoa avuksi arjessa
– Keltaisten Sivujen® otsikkohakemisto englannin lisäksi myös venäjäksi
– uudistuneet taajamakartat ja 20-sivuinen koko Suomen tiekartta. Myös lähialueiden ja muun Suomen kaupunkien keskustakarttoja, taajamakarttoja ja laskettelualueiden topografisia karttoja.
– uudet ristikko- ja sudokusivut – ratkaisijoiden kesken arvotaan 500 euron matkalahjakortti.

Korhonen yleisin sukunimi Pohjois-Savossa

Pohjois-Savon puhelinluettelossa kymmenen yleisimmän sukunimen lista pysyi lähes muuttumattomana viime vuoteen verrattuna. Ainoastaan Heikkiset nousivat kärkikymmenikön viimeiselle sijalle ja pudottivat Ruotsalaiset listalta. Yleisimmät sukunimet ovat Korhonen, Miettinen, Räsänen, Savolainen, Rissanen, Laitinen, Huttunen, Lappalainen, Koponen ja Heikkinen.

Etunimilistan kärjessä on hyvin yleisesti muualla maassa pelkkiä miesten nimiä, mutta Pohjois-Savon Puhelinluettelossa on peräti kaksi naisten nimeä kymmenen yleisimmän nimen joukossa. Liisat ovat seitsemännellä ja Leenat kymmenennellä sijalla. Yleisimmät etunimet ovat Matti, Pentti, Pekka, Erkki, Seppo, Heikki, Liisa, Martti, Hannu ja Leena.

Puhelinluettelossa ja Keltaisilla Sivuilla huomioitu ympäristöasiat

Paperinen Puhelinluettelo ja Keltaiset Sivut® on kestävä ja tasa-arvoisuutta edustava osa nykyaikaista mediavalikoimaa. Se on tehokas ja erottuva väline, joka perustuu uusiutuvaan PEFC-sertifioituun raaka-aineeseen ja tuotteen kierrätettävyyteen. Fonectan Puhelinluettelot ja Keltaiset Sivut® painetaan UPM:n Kaipolan tehtaan valmistamalle paperille, jolle on myönnetty EU-kukka-ympäristömerkki. Paperista puolet on kierrätyskuitua ja puolet sahoilta hyödynnettyä haketta, ja tuotteen valmistus täyttää ympäristöasiantuntijoiden kriteerit. Oulun telealueen Puhelinluettelo ja Keltaiset Sivut® jaetaan käyttäjille ilmastoystävällisenä Itella Green -palveluna hiilineutraalisti.

Fonectan Puhelinluettelon ja Keltaisten Sivujen tiedot löytyvät myös 020202 Palvelusta. Fonecta julkaisee ainoana Suomessa Keltaisia Sivuja® ja koko maan kattavaa Puhelinluettelo-sarjaa.

Fonectan asiakkaana on lähes koko Suomi: 4 miljoonaa kuluttaja-asiakasta ja 100 000 yritystä. Kuluttajat saavat Fonectasta apua arkeensa ja yritykset asiantuntevan markkinointikumppanin, johon voi luottaa. Vuonna 2011 konsernin liikevaihto oli 193 miljoonaa euroa.